Από το Μπιγκ Μπεν στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ: Τα πιο εμβληματικά ορόσημα του Λονδίνου

Το Λονδίνο είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ζωντανές και συναρπαστικές πόλεις στον κόσμο.

Διαθέτει μια εντυπωσιακή σειρά από εμβληματικά αξιοθέατα που έχουν γίνει συνώνυμα με την πόλη και προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Από το επιβλητικό Μπιγκ Μπεν μέχρι το μεγαλείο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, αυτά τα ορόσημα είναι κάτι περισσότερο από τουριστικά αξιοθέατα. αποτελούν σύμβολα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και της αρχιτεκτονικής ευρηματικότητας της πόλης.

Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικά από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα στο Λονδίνο.

Big Ben

Το Big Ben είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα στο Λονδίνο. Βρίσκεται στα κτήρια του Κοινοβουλίου και αποτελεί εικόνα της πόλης για πάνω από 150 χρόνια.

Ο πύργος του ρολογιού, που έχει ύψος 97 μέτρα, ολοκληρώθηκε το 1859 και έχει γίνει σύμβολο της δύναμης και της ανθεκτικότητας του Λονδίνου.

Το πραγματικό όνομα του πύργου του ρολογιού είναι Πύργος Ελισάβετ, που πήρε το όνομά του προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ Β‘. Το κουδούνι που χτυπά κάθε ώρα ονομάζεται επίσης Big Ben και ζυγίζει 13,7 τόνους.

Το ρολόι είναι ακριβές σε ένα δευτερόλεπτο και έχει σταματήσει μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Tower Bridge

Ένα άλλο εμβληματικό ορόσημο στο Λονδίνο είναι η πανέμορφη Tower Bridge. Βρίσκεται δίπλα στον Πύργο του Λονδίνου και διασχίζει τον ποταμό Τάμεση. Η γέφυρα έχει ύψος 45 μέτρα και ολοκληρώθηκε το 1894. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της Γέφυρας του Πύργου είναι οι δύο μεγάλοι πύργοι της που υποστηρίζουν την οριζόντια δομή της γέφυρας. Η γέφυρα είναι ένα αγαπημένο σημείο για τους τουρίστες και τους ντόπιους και οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια περιήγηση στα μηχανοστάσια της γέφυρας.

Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι η επίσημη κατοικία του Βρετανού μονάρχη και είναι από την εποχή της βασιλείας της Βασίλισσας Βικτώριας το 1837. Το παλάτι βρίσκεται σε ένα όμορφο μέρος του Λονδίνου και περιβάλλεται από εκπληκτικούς κήπους.

Το παλάτι έχει υποστεί πολλές ανακαινίσεις στο πέρασμα των αιώνων και παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της πόλης. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια περιήγηση σε μερικά από τα πιο όμορφα δωμάτια του παλατιού και μπορούν ακόμη και να παρακολουθήσουν την τελετή αλλαγής φρουράς, η οποία πραγματοποιείται έξω από το παλάτι κάθε μέρα.

Το Αβαείο του Γουέστμινστερ είναι ένα όμορφο και ιστορικό ορόσημο που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και υπήρξε ο τόπος πολλών βασιλικών στέψεων και γάμων ανά τους αιώνες. Η κατασκευή του Αβαείου ξεκίνησε τον 13ο αιώνα και έκτοτε έχει προστεθεί και ανακαινιστεί πολλές φορές. Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν την εκπληκτική αρχιτεκτονική του Abbey και τα όμορφα βιτρό παράθυρα.

Από το Μπιγκ Μπεν μέχρι το μεγαλείο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ

Μερικοί από τους πιο διάσημους ανθρώπους στη βρετανική ιστορία είναι θαμμένοι στο Αβαείο, όπως ο Ισαάκ Νεύτων, ο Κάρολος Δαρβίνος και ο Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ. The Shard Το Shard είναι μια σχετικά νέα προσθήκη στον ορίζοντα του Λονδίνου, αλλά γρήγορα έγινε ένα από τα πιο εμβληματικά ορόσημα της πόλης.

Το κτίριο είναι το ψηλότερο στη Δυτική Ευρώπη και έχει ύψος 310 μέτρα. Το Shard έχει γίνει ένα αγαπημένο σημείο για τους τουρίστες και τους ντόπιους για να βγάλουν φωτογραφίες και να απολαύσουν την πανοραμική θέα της πόλης από την κορυφή.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μια περιήγηση μέχρι την κορυφή του Shard, όπου μπορούν να απολαύσουν εκπληκτική θέα στο Λονδίνο.

Τουριστικά αξιοθέατα στο Λονδίνο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου

Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Παύλου είναι ένα όμορφο και ιστορικό ορόσημο στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο καθεδρικός ναός σχεδιάστηκε από τον Sir Christopher Wren και ολοκληρώθηκε το 1710. Είναι ένα εμβληματικό σύμβολο της ανθεκτικότητας του Λονδίνου, αφού επέζησε από τους βομβαρδισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο εντυπωσιακός θόλος του καθεδρικού ναού είναι ένας από τους μεγαλύτερους στον κόσμο και οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στην κορυφή για να απολαύσουν εκπληκτική θέα στην πόλη.

Το Λονδίνο είναι αναμφίβολα μια από τις πιο συναρπαστικές και ζωντανές πόλεις στον κόσμο και τα εμβληματικά του ορόσημα αποτελούν απόδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και της αρχιτεκτονικής του εφευρετικότητας.

Από το επιβλητικό Μπιγκ Μπεν μέχρι το μεγαλείο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, αυτά τα ορόσημα αποτελούν σύμβολο της δύναμης και της ανθεκτικότητας της πόλης. Προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο και συνεχίζουν να προκαλούν δέος και απορία σε όλους όσους τα επισκέπτονται.

Είτε είστε τουρίστας είτε ντόπιος, αυτά τα ορόσημα αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ταυτότητας του Λονδίνου και θα πρέπει να βρίσκονται στη λίστα όλων των αξιοθέατων που πρέπει να δείτε όταν επισκέπτεστε την πόλη.

Διαβάστε επίσης:Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στην Αγγλία

“Ανακαλύψτε τα κορυφαία κάστρα στην Αγγλία: Ταξίδι μέσα από την ιστορία και το μεγαλείο”

Ταξιδιωτικός οδηγός του Λονδίνου

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Airtickets

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια