Ιερουσαλήμ: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Περιεχόμενα

Το να μάθετε πού θα μείνετε στην Ιερουσαλήμ δεν είναι μόνο σημαντικό για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την αρχαία πόλη, αλλά και μια σημαντική επιλογή υλικοτεχνικής υποστήριξης στη διαιρεμένη πρωτεύουσα.

Κάθε γειτονιά έχει διαφορετική ατμόσφαιρα (πιθανώς επειδή ορισμένες γειτονιές διοικούνται από διαφορετικές κυβερνήσεις). Δεν υπάρχει μέρος σαν την Ιερουσαλήμ, τόσο από την άποψη των καλών όσο και των κακών. Αυτός ο οδηγός μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας.

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Ιερουσαλήμ το 2023

Άνθρωποι που καλύπτουν το κεφάλι τους με μωβ μαντήλι προσεύχονται ενώ βλέπουν έναν τοίχο.

John Theodor/Shutterstock

Η Ιερουσαλήμ υπήρξε τόπος μυστηρίου και δέους για αιώνες. Σημαντικός τόπος προσκυνήματος για Χριστιανούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους, η πόλη είναι μια από τις πιο ιερές στον κόσμο.

Κάθε δρόμος στις ιστορικές συνοικίες περιέχει χιλιάδες χρόνια ιστορίας και η επίσκεψη στην πόλη είναι μια εμπειρία όπως καμία άλλη.

Για τους ανθρώπους που ανήκουν στις τρεις Αβρααμικές θρησκείες, η Ιερουσαλήμ είναι μια σημαντική τοποθεσία. Εβραίοι από όλο τον κόσμο έρχονται να προσευχηθούν στο Δυτικό Τείχος, το μοναδικό απομεινάρι του άλλοτε μεγάλου Ιερού Ναού.

Στον ορίζοντα της πόλης δεσπόζει ο Χρυσός Θόλος του Βράχου, ένα από τα πιο ιερά τζαμιά του Ισλάμ (και σημαντική τοποθεσία και στον Ιουδαϊσμό).

Οι Χριστιανοί πιστεύουν ότι η Ιερουσαλήμ είναι ο τόπος του θανάτου και της ανάστασης του Ιησού, επομένως η πόλη είναι γεμάτη με σημαντικές χριστιανικές τοποθεσίες επίσης.

Η Εκκλησία του Παναγίου Τάφου πιστεύεται ότι βρίσκεται στον τόπο του θανάτου του Ιησού και οι προσκυνητές μπορούν επίσης να ακολουθήσουν τη Via Dolorosa, η οποία υποτίθεται ότι θα ακολουθήσει τα τελευταία του βήματα. Η Ιερουσαλήμ είναι γεμάτη από εκκλησίες που είναι ιερές για διαφορετικές ομολογίες, συμπεριλαμβανομένων αρχαίων αρμενικών εκκλησιών.

Η θρησκευτική ατμόσφαιρα δεν μπορεί να μην εντυπωσιάσει ακόμη και τους κοσμικούς επισκέπτες, αλλά υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δείτε ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε στην Ιερουσαλήμ με σκοπό να κάνετε προσκύνημα.

Περπατήστε στο ιστορικό κέντρο και μπορείτε να συναντήσετε ένα συνονθύλευμα διαφορετικών εθνοτήτων, όπως Αρμένιους, Άραβες, Εβραίους και Ρώσους, όλα με τη δική τους συνοικία. Η Παλιά Πόλη είναι γεμάτη με όμορφα κτίρια, μερικά από τα οποία είναι άνω των 1.000 ετών.

Η Ιερουσαλήμ έχει επίσης μια μοντέρνα πλευρά της — μην αφήσετε όλα τα ιστορικά κτίρια να σας ξεγελάσουν. Η πόλη είναι γεμάτη με σύγχρονα μουσεία, όπως το Μουσείο του Ισραήλ και το Μουσείο Yad Vashem.

Όσοι αναζητούν λίγη διασκέδαση μπορούν να κατευθυνθούν στους πεζόδρομους και τα εμπορικά κέντρα που είναι γεμάτα με καφέ και ανθρώπους που αναζητούν μια διασκεδαστική βραδιά.

Η Ιερουσαλήμ είναι μια τόσο απίστευτη πόλη που κάθε γειτονιά αισθάνεται σαν να μπαίνει σε μια διαφορετική στιγμή στο χρόνο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή γειτονιά για να μείνετε γιατί κάθε περιοχή της πόλης μοιάζει με διαφορετική εμπειρία.

Αεροπορικά εισιτήρια για Ιερουσαλήμ

Τα 5 καλύτερα μέρη της Ιερουσαλήμ

Οι κορυφαίες 5 επιλογές μας για τις καλύτερες περιοχές για διαμονή στην Ιερουσαλήμ περιλαμβάνουν:

 1. Παλιά Πόλη: Η καλύτερη περιοχή για ιστορία και θρησκευτικά προσκυνήματα
 2. Κέντρο πόλης: Η καλύτερη περιοχή για ψώνια και ευκολία
 3. Musrara: Η καλύτερη περιοχή για τέχνη και για να ξεφύγετε από τη φασαρία
 4. Γερμανική Αποικία: Η καλύτερη περιοχή για οικογένειες και πολυτελείς ταξιδιώτες
 5. Ανατολική Ιερουσαλήμ: Η καλύτερη περιοχή για θέα και εμπειρία της Παλαιστίνης

Πού να μείνετε στην Ιερουσαλήμ: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Για συμβουλές σχετικά με την πλοήγηση σε αυτήν την πολύπλοκη αλλά ανταποδοτική πόλη, μην κοιτάξετε περισσότερο από αυτόν τον οδηγό, ο οποίος μπορεί να σας βοηθήσει με το πολύ σημαντικό ερώτημα σχετικά με το πού να ακουμπήσετε το κεφάλι σας.

1. Παλιά Πόλη

Ένας δρόμος από τούβλα με παλιά σπίτια σε κάθε πλευρά.

Ραν Ζίσοβιτς/Shutterstock

Η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ είναι η καρδιά της πόλης που χτυπά, όπως ήταν εδώ και αιώνες. Αυτή είναι η γειτονιά που περιέχει τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών θρησκευτικών τοποθεσιών.

Αν θέλετε να νιώθετε σαν να κοιμάστε σε άλλη εποχή, αυτή είναι η περιοχή για εσάς. Η Παλιά Πόλη είναι μια μικρή γειτονιά γεμάτη με πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Όλα τα ιερότερα μέρη της Ιερουσαλήμ, όπως ο Θόλος του Βράχου, το Δυτικό Τείχος, η Εκκλησία του Παναγίου Τάφου και η Via Dolorosa, βρίσκονται εδώ. Οι δρόμοι είναι γεμάτοι από προσκυνητές από όλο τον κόσμο που έρχονται εδώ για να αποτίσουν τα σέβη τους.

Το κοσμικό τμήμα της Παλιάς Πόλης χωρίζεται σε Μουσουλμανική Συνοικία, Εβραϊκή Συνοικία, Χριστιανική Συνοικία και Αρμενική Συνοικία.

Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στα δαιδαλώδη παζάρια που πωλούν τοπικά είδη χειροτεχνίας στη μουσουλμανική συνοικία, στη συνέχεια να πάτε βήματα μακριά στο Cardo, ή στον κεντρικό δρόμο της εβραϊκής συνοικίας, που μοιάζει με ένα κομμάτι της αρχαίας Ρώμης, και να ολοκληρώσετε τη μέρα εξερευνώντας το σιωπηλό, αρχαίο εκκλησίες της Αρμενικής Συνοικίας.

Η Παλιά Πόλη είναι η τέλεια τοποθεσία για τους λάτρεις της ιστορίας και τους επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά στην Ιερουσαλήμ. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στην παραμονή στον τουριστικό πυρήνα της πόλης. Τα πλήθη μπορεί να είναι συντριπτικά, ειδικά γύρω από θρησκευτικά φεστιβάλ.

Υπάρχουν επίσης προβλήματα που σχετίζονται με μεγάλα πλήθη τουριστών, όπως ο θόρυβος, οι μικροκλοπές και η πιθανότητα αταξίας. Αν θέλετε πιο ήσυχες διακοπές, καλύτερα να μείνετε αλλού στην πόλη και να σκάσετε μόνο για να επισκεφτείτε τα αξιοθέατα.

Πραγματα να κανεις

Που να φάω

 • Δοκιμάστε μερικά από τα καλύτερα χούμους της πόλης στο Lina .
 • Δοκιμάστε αρμενικές σπεσιαλιτέ σε ένα πρώην θησαυροφυλάκιο Crusader στην Αρμενική Ταβέρνα .
 • Απολαύστε σπεσιαλιτέ kosher γαλακτοκομικών προϊόντων ή οργανώστε μια εκδήλωση στο The Quarter Café .

Οικονομικά ξενοδοχεία στην Παλιά Πόλη

 • Ξενοδοχείο Χασίμι . Αυτό το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα κτήριο ηλικίας άνω των 400 ετών και καλωσορίζει τους επισκέπτες με χαλαρωτικά δωμάτια και έναν κομψό κήπο και βεράντα στον τελευταίο όροφο για να ξεφύγουν από την πόλη.
 • Πετράκης Πανδοχείο . Οι επισκέπτες σε αυτό το απλό ξενοδοχείο απολαμβάνουν δροσερά, κλιματιζόμενα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και μια εξαιρετική τοποθεσία κοντά στην Πύλη Jaffa.

Ξενοδοχεία Μεσαίας Κατηγορίας Παλιάς Πόλης

 • Saladin Boutique Hotel . Αυτό το οικείο, πολύχρωμο ξενοδοχείο διαθέτει επίσης ένα εστιατόριο που δέχεται όλους τους θρησκευτικούς διατροφικούς περιορισμούς και η τοποθεσία στη Via Dolorosa είναι απαράμιλλη.
 • Ξενοδοχείο Γκλόρια . Αυτό το όμορφο ξενοδοχείο είναι διακοσμημένο κατάλληλα για τα μέλη της οικογένειας Crusader, και το φιλικό πολύγλωσσο προσωπικό προσθέτει στη λαμπρότητα.

Πολυτελή ξενοδοχεία στην Παλιά Πόλη

 • Ξενοδοχείο New Imperial . Αυτό το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα πανέμορφο παλιό κτήριο που ανήκει στην εκκλησία, και διαθέτει μοντέρνα κλιματιζόμενα δωμάτια και εξαιρετική θέα στην πόλη.
 • Old City Boutique Hotel . Πίσω από την αντίκα πρόσοψη, αυτό το κομψό νέο ξενοδοχείο διαθέτει μοντέρνα δωμάτια με πολλές ανέσεις, όπως κλιματισμό και τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ιερουσαλήμ

2. Κέντρο πόλης

Ένας ορίζοντας πόλης με ψηλά κτίρια φωτογραφημένα ένα απόγευμα.

Alon Adika/Shutterstock

Η Παλιά Πόλη είναι όπου συγκεντρώνονται τα περισσότερα από τα αξιοθέατα της Ιερουσαλήμ, αλλά η πραγματική ζωή της πόλης επικεντρώνεται στο πιο σύγχρονο κέντρο της πόλης. Εδώ θα βρείτε δρόμους γεμάτους με καταστήματα, όπως διάσημες διεθνείς μάρκες, μοντέρνα καφέ και εστιατόρια.

Το κέντρο της πόλης περιέχει μερικά από τα πιο σημαντικά μέρη της σύγχρονης Ιερουσαλήμ. Ο πεζόδρομος Ben Yehuda Street είναι γεμάτος με καταστήματα και εστιατόρια και είναι γεμάτος με περιπατητές και καλλιτέχνες του δρόμου, ειδικά τα βράδια του Σαββάτου.

Η ελίτ της Ιερουσαλήμ τείνει να περνά πολύ χρόνο στην οδό King David, που είναι ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης.

Αν θέλετε να αποκτήσετε λίγη κουλτούρα μετά το κρασί, το φαγητό και τα ψώνια σας, το City Centre έχει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία της πόλης, από το υπερσύγχρονο Μουσείο Friends of Zion έως πιο περίεργα μικρότερα μουσεία όπως το Μουσείο Ιταλικής Εβραϊκής Τέχνης.

Το βράδυ, η γειτονιά ζωντανεύει χάρη στα πολλά μπαρ, τζαζ κλαμπ και άλλα σημεία νυχτερινής διασκέδασης.

Το City Centre είναι μια πολυσύχναστη, μοντέρνα γειτονιά, αλλά μπορεί να είναι λίγο πολυσύχναστη και συντριπτική, ακόμη και όταν το σκοτάδι. Οι άνθρωποι που αναζητούν πιο ήσυχες νύχτες ξεκούρασης, ειδικά οικογένειες με μικρά παιδιά, θα πρέπει πιθανώς να μείνουν αλλού.

Πραγματα να κανεις

 • Παρακολουθήστε ανθρώπους στη σύγχρονη πλατεία Σιών .
 • Βιτρίνα κατά μήκος της ελίτ οδού King David ή της χαλαρής οδού Ben Yehuda.
 • Επισκεφθείτε ένα από τα εξειδικευμένα μουσεία, όπως το Μουσείο Εβραϊκής Μουσικής .

Που να φάω

 • Απολαύστε παραδοσιακά πιάτα με τοπικά υλικά στο Machneyuda .
 • Δοκιμάστε πολυτελείς, διασκεδαστικές ανατροπές σε παραδοσιακό φαγητό kosher στο Miss & Mr .
 • Ξεκινήστε τη νύχτα σας στο Chakra , το οποίο έχει νόστιμο φαγητό και ζωντανή μουσική τα Σαββατοκύριακα.

Οικονομικά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης

 • White Moon Inn . Μείνετε σε αυτό το απλό πανδοχείο κοντά στο κέντρο και απολαύστε άνετα δωμάτια, εξαιρετική εξυπηρέτηση και θέα στην πόλη σε προσιτή τιμή.
 • Urbanic Hotel . Με κομψά, μοντέρνα δωμάτια, βεράντα για χαλάρωση και εύκολη διαδρομή με τα πόδια προς τα κύρια αξιοθέατα της Ιερουσαλήμ, αυτό το ξενοδοχείο είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας στο κέντρο της πόλης

 • Ξενοδοχείο Μπιάζι . Νιώστε σαν στο σπίτι σας σε αυτόν τον κομψό ξενώνα χάρη στην φιλόξενη εξυπηρέτηση, τους χώρους σαλονιού για χαλάρωση και τα εξαιρετικά άνετα δωμάτια.
 • Ξενοδοχείο Albi . Απολαύστε μοντέρνα ντιζάιν δωμάτια, πρόσβαση σε υδρομασάζ στον τελευταίο όροφο και φιλοξενία όταν επιλέγετε αυτό το ξενοδοχείο.

Πολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης

 • Ξενοδοχείο Bezalel . Αυτό το κομψό boutique ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και τηλεόραση επίπεδης οθόνης, ορισμένα δωμάτια με δικό τους μπαλκόνι και βεράντα στον τελευταίο όροφο ιδανική για χαλάρωση.
 • Ξενοδοχείο Mamilla . Θα δυσκολευτείτε να φύγετε από αυτό το ξενοδοχείο αφού γευματίσετε στο σαλόνι του τελευταίου ορόφου, βουτήξετε στην ιδιωτική πισίνα και περιποιηθείτε το σπα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ιερουσαλήμ

3.Μουσράρα

Μια κατασκευή στην άκρη του δρόμου με παλιό φράχτη από τούβλα.

Ιερουσαλήμ. Ισραήλ – 15 Οκτωβρίου 2010: Σουηδικό Θεολογικό Ινστιτούτο (STI)/urza/Shutterstock

Η ήσυχη κατοικημένη συνοικία Musrara είναι ένα απροσδόκητο κρυμμένο στολίδι στην Ιερουσαλήμ. Αυτή η γειτονιά βρίσκεται ανάμεσα στην Παλιά Πόλη και το κέντρο της πόλης, κοντά σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της Ιερουσαλήμ.

Ωστόσο, δεδομένου ότι έχει λιγότερους τουρίστες από τα άλλα δύο, είναι πολύ πιο ήσυχο και ένα πιο χαλαρωτικό μέρος για να μείνετε. Ωστόσο, το ότι είναι ήσυχο δεν σημαίνει ότι ο Musrara είναι βαρετός.

Η γειτονιά είχε από καιρό τη φήμη μιας εξεγερμένης μποέμ συνοικίας που φιλοξενούσε τους Ισραηλινούς Μαύρους Πάνθηρες τη δεκαετία του 1970 και τώρα γίνεται ένα από τα κέντρα της καλλιτεχνικής σκηνής της Ιερουσαλήμ.

Υπάρχουν πολλές μικρές γκαλερί που παρουσιάζουν έργα ντόπιων καλλιτεχνών σε κάθε γωνιά. Η Musrara δεν είναι πλέον μια ανερχόμενη γειτονιά αλλά μια ασφαλής οικιστική γειτονιά με πολλά πράγματα να κάνεις.

Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μείνετε αν θέλετε να ζήσετε σαν ντόπιοι, να φάτε σε τοπικά εστιατόρια και να δείτε μια πλευρά της Ιερουσαλήμ που οι περισσότεροι τουρίστες δεν μπορούν να δουν. Ωστόσο, η Musrara δεν είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε εάν θέλετε μια πολυσύχναστη εμπειρία στην πόλη, ειδικά όχι τη νυχτερινή ζωή.

Άλλα μέρη της Δυτικής Ιερουσαλήμ, ειδικά το κέντρο της πόλης, είναι μια καλύτερη επιλογή για άτομα που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα μπαρ και τα κλαμπ της πόλης.

Πραγματα να κανεις

Που να φάω

 • Διαβάστε τοπικά προϊόντα και λιχουδιές στην αγορά Mahane Yehuda .
 • Απολαύστε ένα ιταλικό γεύμα στο Lavan  (και προβάλετε μια ανεξάρτητη ταινία στον διπλανό κινηματογράφο).
 • Δοκιμάστε εβραϊκές σπεσιαλιτέ της Βόρειας Αφρικής στο  Hamotzi .

Οικονομικά ξενοδοχεία Musrara

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Musrara

 • Παλάτι Σεργκέι . Οι επισκέπτες σε αυτό το κλασικό ξενοδοχείο απολαμβάνουν ευρύχωρα δωμάτια, έναν εσωτερικό κήπο κρυμμένο από τον θόρυβο της πόλης και εύκολη πρόσβαση σε όλα τα αξιοθέατα της Ιερουσαλήμ.
 • Κέντρο Παναγίας των Παρισίων . Αυτό το μεγάλο ξενοδοχείο βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτήριο και προσφέρει πολλά εστιατόρια, πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια και μια ταράτσα με υπέροχη θέα.

Πολυτελή ξενοδοχεία Musrara

 • Βίλα Μπράουν Ιερουσαλήμ . Νιώστε σαν επισκέπτης ενός παλιού ευγενή σε αυτήν την ανακαινισμένη βίλα του 19ου αιώνα, η οποία διαθέτει κομψά δωμάτια και υδρομασάζ και κέντρο ευεξίας στον τελευταίο όροφο.
 • Χέρμπερτ Σάμουελ Ιερουσαλήμ . Αυτό το λαμπερό ξενοδοχείο διαθέτει εσωτερική πισίνα, κέντρο ευεξίας με μασάζ, τραπεζαρία που προκαλεί δέος και ό,τι μπορεί να χρειαστείτε στις διακοπές σας.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ιερουσαλήμ

4. Γερμανική αποικία

Μια πινακίδα με ένα μπλε εβραϊκό κείμενο και ένα πεζοδρόμιο δίπλα σε μια παλιά εκκλησία με έναν άνδρα που κάνει τζόκινγκ και σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ. 15 Οκτωβρίου 2021. Είσοδος στην ιστορική συνοικία της Γερμανικής Αποικίας./Alexander Ingerman/Shutterstock

Η Γερμανική Αποικία, που πήρε το όνομά της από τη Γερμανική Εταιρεία Ναϊτών που ίδρυσε τη γειτονιά τον 19ο αιώνα, είναι μια από τις πιο όμορφες γειτονιές της Ιερουσαλήμ.

Είναι νεότερο από το μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης πόλης και διαθέτει κτίρια σε διάσημα στυλ μοντέρνας τέχνης, από το Art Nouveau έως το Bauhaus. Είναι επίσης πολύ πιο ήσυχο από άλλα μέρη της πόλης, καθιστώντας το ιδανικό για επισκέπτες με μικρά παιδιά.

Η γερμανική αποικία μπορεί να μην έχει τόση ιστορία όσο άλλα μέρη της πόλης, αλλά επειδή είναι η Ιερουσαλήμ, έχει ακόμα πολλά πράγματα να κάνει. Μπορείτε να επισκεφτείτε μερικά από τα τοπικά μουσεία, τα οποία είναι μικρότερα από αυτά στο κέντρο, αλλά αξίζουν τον χρόνο σας.

Από τη Γερμανική Αποικία, είναι επίσης εύκολο να κατευθυνθείτε στα περίχωρα της πόλης όπου βρίσκονται μερικά από τα πιο διάσημα μουσεία, όπως το Yad Vashem.

Ο κεντρικός δρόμος της γερμανικής αποικίας είναι ο Emek Refaim, ο οποίος είναι γεμάτος με μοντέρνα καφέ, μπουτίκ και άλλες επιχειρήσεις, καθιστώντας τον το ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε και να συναναστραφείτε με τους ντόπιους.

Επιπλέον, η γειτονιά φιλοξενεί έναν τεράστιο πληθυσμό μεταναστών, επομένως θα βρίσκετε οπωσδήποτε αγγλόφωνους σε κάθε τοπική επιχείρηση.

Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε στους ντόπιους και να περπατήσετε γύρω από το Liberty Park, το αγαπημένο των οικογενειών των κατοίκων της Ιερουσαλήμ χάρη στις καταπράσινες εκτάσεις και τις διασκεδαστικές του δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδικού θεάτρου.

Η Γερμανική Αποικία είναι ένα πολύ μοντέρνο μέρος της πόλης, οπότε αναμένετε ότι οι τιμές θα το αντικατοπτρίζουν ανάλογα.

Αν και είναι περίπου 30 λεπτά μακριά από τα κύρια αξιοθέατα, αυτό είναι ακόμα λίγο πεζοπορία (ειδικά με μια οικογένεια στη ρυμούλκηση). Εάν θέλετε να παραμείνετε κοντά σε όλη τη δράση, ειδικά εάν βρίσκεστε στην πόλη μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, μπορεί να θέλετε να μείνετε πιο κοντά στο κέντρο.

Πραγματα να κανεις

 • Φυσήξτε τον ατμό στις πράσινες εκτάσεις του Liberty Bell Park .
 • Πηγαίνετε για ψώνια κατά μήκος του Emek Refaim και παρακολουθήστε κόσμο σε ένα από τα πολλά καφέ.
 • Κάντε το ταξίδι στο Μουσείο του Ισραήλ  για να δείτε τους θησαυρούς, συμπεριλαμβανομένων των χειρόγραφων της Νεκράς Θάλασσας.

Που να φάω

 • Δείτε τα νόστιμα θαλασσινά στο αγαπημένο τοπικό Satya .
 • Δοκιμάστε μερικά ισραηλινά riff σε σούσι και άλλα ασιατικά fusion πιάτα στο Taiku .
 • Δοκιμάστε το εκλεκτικό μενού στο εστιατόριο-καφέ Caffit  στο Emek Refaim.

Οικονομικά ξενοδοχεία γερμανικής αποικίας

 • Colony Suites – Hananya St. Αυτό το γλυκό ξενοδοχείο διαμερισμάτων προσφέρει στους επισκέπτες πλήρη διαμερίσματα με μικρές κουζίνες και ιδιωτικό μπάνιο και ένα θερμό καλωσόρισμα από τους οικοδεσπότες.
 • LEGATIA στη Γερμανική Αποικία . Νιώστε σαν στο σπίτι σας στα διαμερίσματα αυτού του ξενοδοχείου, τα οποία διαθέτουν χώρους καθιστικού, μικρές κουζίνες και τηλεοράσεις προεξοπλισμένες με υπηρεσίες ροής.

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας γερμανικής αποικίας

 • The Templer Inn . Νιώστε σαν να κάνετε ένα βήμα πίσω στο χρόνο μένοντας σε αυτό το άνετο πέτρινο πανδοχείο με αυθεντική εσωτερική διακόσμηση, αλλά με σύγχρονες ανέσεις, όπως καμπίνα ντους.
 • Sweet Inn-Avishai . Αυτή η ενοικίαση διαμερίσματος περιλαμβάνει δύο υπνοδωμάτια, ένα ευρύχωρο καθιστικό και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, ιδανική για οικογένειες.

Πολυτελή ξενοδοχεία Γερμανικής Αποικίας

 • Βίλα Μπράουν Μοσχάβα . Μείνετε σε ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της Γερμανικής Αποικίας και απολαύστε προνόμια, όπως δωρεάν ενοικίαση ποδηλάτων και πρωινά ποτά στον κήπο.
 • Orient by Isrotel Exclusive . Αυτό το καταπληκτικό ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα με εκπληκτική θέα στην πόλη, κέντρο ευεξίας και υπέροχα ντιζάιν δωμάτια με μπανιέρα και ντους. Ας αρχίσει η περιποίηση.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ιερουσαλήμ

5. Ανατολική Ιερουσαλήμ

Μια μεγάλη πόλη χτισμένη σε λόφους όπου τα σπίτια και καταλαμβάνουν μια ολόκληρη πλαγιά ενός λόφου.

KiyechkaSo/Shutterstock

Η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι μοναδική μεταξύ των γειτονιών που αναφέρονται εδώ, καθώς τεχνικά βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής.

Η διαμονή σε αυτή τη γειτονιά σάς επιτρέπει να βιώσετε πώς είναι η ζωή στην Παλαιστίνη, βοηθώντας σας να κατανοήσετε την ποικιλομορφία των ανθρώπων που ζουν στην Ιερουσαλήμ. Μέρη όπως το Museum on the Seam βοηθούν τους επισκέπτες να κατανοήσουν πώς είναι η ζωή σε μια διχασμένη πόλη.

Η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι φωλιασμένη στους λόφους του Όρους των Ελαιών, όπου πιστεύεται ότι αιχμαλωτίστηκε ο Ιησούς πριν από το θάνατό του και το σπίτι ενός από τα παλαιότερα νεκροταφεία στον κόσμο.

Η θέα από το Όρος των Ελαιών είναι επίσης μια από τις καλύτερες απόψεις της πόλης της Ιερουσαλήμ και η ανάβαση στην κορυφή είναι δύσκολη αλλά ικανοποιητική. Η Ανατολική Ιερουσαλήμ περιέχει επίσης το μερίδιο σημαντικών θρησκευτικών και ιστορικών τοποθεσιών.

Οι περισσότεροι από τους σημαντικούς θρησκευτικούς χώρους του είναι χριστιανικοί, όπως η Εκκλησία όλων των Εθνών, χτισμένη στον κήπο της Γεθσημανή και ο Τάφος της Παναγίας.

Μπορείτε να περάσετε όλη την ημέρα απλά πηγαίνοντας από εκκλησία σε εκκλησία, θαυμάζοντας τον τρόπο που λατρεύουν τα διαφορετικά δόγματα της ίδιας θρησκείας. Η Πόλη του Δαβίδ, ένας αρχαιολογικός χώρος που χρονολογείται από τη βιβλική εποχή, βρίσκεται επίσης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ (αν και υπό τον έλεγχο του Ισραήλ).

Εάν επιλέξετε να μείνετε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, θα χρειαστεί να προετοιμαστείτε για επιπλέον υλικοτεχνικά εμπόδια. Υπάρχουν σημεία ελέγχου που πρέπει να περάσετε ανάλογα με το αν το μέρος στο οποίο μένετε είναι κάπου μέρος του ισραηλινού ή παλαιστινιακού εδάφους.

Η επίσκεψη σε άλλα μέρη της πόλης μπορεί να γίνει πολύπλοκη αν πρέπει να περνάτε συνεχώς από αυτά τα σημεία ελέγχου, γι’ αυτό έχετε αυτό υπόψη όταν κάνετε κράτηση καταλύματος.

Πραγματα να κανεις

 • Μάθετε για την καθημερινή ζωή τόσο των Παλαιστινίων όσο και των Ισραηλινών στο Museum on the Seam , ένα μουσείο πολιτικής τέχνης.
 • Επισκεφθείτε μερικές από τις πιο ιερές εκκλησίες του Χριστιανισμού, όπως η Εκκλησία όλων των Εθνών .
 • Κάντε μια ξενάγηση στην πόλη του Δαβίδ , μια συνεχιζόμενη αρχαιολογική ανασκαφή και το παλαιότερο μέρος της πόλης.
 • Ανεβείτε στην κορυφή του Όρους των Ελαιών  για υπέροχη θέα στην πόλη.

Που να φάω

Οικονομικά ξενοδοχεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

 • Ξενοδοχείο Azzahra . Αυτό το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα όμορφο κτήριο του 19ου αιώνα και διαθέτει κομψά δωμάτια σχεδιαστών, ενώ το εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι ένα από τα καλύτερα της περιοχής.
 • Ξενοδοχείο Ιερουσαλήμ . Νιώστε σαν να περάσατε πίσω στο χρόνο σε αυτό το αυθεντικό αρχοντικό που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, το οποίο διατήρησε τις λεπτομέρειες του εσωτερικού σχεδιασμού, αλλά πρόσθεσε και σύγχρονες ανέσεις, όπως wifi και κλιματισμό.

Πολυτελή ξενοδοχεία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

 • All Seasons Boutique Hotel – Ιερουσαλήμ . Αυτό το υπέροχο ξενοδοχείο προσφέρει οικεία εξυπηρέτηση, εξαιρετικά μοντέρνα δωμάτια και κοινόχρηστο καφέ και κήπο ιδανικό για χαλάρωση.
 • The American Colony Hotel . Απομακρυνθείτε από όλα αυτά σε αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο, το οποίο διαθέτει πισίνα, πολυτελείς χώρους ανάμεσα στα κτίρια του ξενοδοχείου και υψηλές πινελιές, όπως σεντόνια σχεδιαστών.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ιερουσαλήμ

Πάνω σε εσάς — Κλείστε το ταξίδι σας στην Ιερουσαλήμ!

🏰 Τα πιο ιστορικάΠαλιά πόλη
🛍️ Το καλύτερο για αγορέςΚέντρο της πόλης
🎭 Το καλύτερο για την τέχνηΜουσράρα
👪 Το καλύτερο για οικογένειεςΓερμανική Αποικία
📷 Το καλύτερο για περιήγηση στα αξιοθέαταΑνατολική Ιερουσαλήμ

Η Ιερουσαλήμ είναι γεμάτη με πράγματα να δείτε και να κάνετε. Όπου κι αν μείνετε στην Ιερουσαλήμ, θα είναι ένα ταξίδι αξέχαστο. Τι περιμένετε λοιπόν — κλείστε το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε όλα όσα έχει να προσφέρει αυτή η ιστορική πόλη. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στην Ιερουσαλήμ το 2023

Ισραήλ: Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια