10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το San Cristobal de las Casas, Μεξικό

Βρίσκεται στους ψηλούς λόφους του νότιου Μεξικού, το San Cristobal de las Casas είναι μια πολύχρωμη πόλη που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.200 μέτρων (7.200 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από τη φύση. Τα πλακόστρωτα δρομάκια και οι αποικιακοί καθεδρικοί ναοί του θα ενθουσιάσουν σίγουρα τους επισκέπτες. 

Με βάση το San Cristobal de las Casas, μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τα καλύτερα αξιοθέατα στην πολιτεία Chiapas. Κάντε μια ημερήσια εκδρομή στο πανύψηλο φαράγγι Sumidero, κάντε παρέα γύρω από τα γαλάζια νερά των λιμνών Montebello ή κατευθυνθείτε στα βουνά για να μάθετε για την προκολομβιανή κουλτούρα ανάμεσα στα πολλά αυτόχθονα χωριά.

Είναι ο καλύτερος προορισμός του νότιου Μεξικού και εδώ είναι όλες οι καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το San Cristobal de las Casas!

Σχετικό: Το απόλυτο 3ήμερο δρομολόγιο St. Christopher Houses

Πώς να περάσετε

Αν και μπορείτε να κάνετε πολλές από αυτές τις ημερήσιες εκδρομές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σκεφτείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο για την ημέρα για να δώσετε στον εαυτό σας μεγαλύτερη ευελιξία και ανεξαρτησία. Με τους δικούς σας τέσσερις τροχούς, ελέγχετε τον χρόνο και το πρόγραμμά σας. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων στην ομάδα σας, η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να είναι φθηνότερη από άλλες μορφές μεταφοράς. Μπορείτε να συγκρίνετε προσφορές ενοικίασης αυτοκινήτων και να βρείτε τις χαμηλότερες τιμές στο Rentalcars.com , έναν ιστότοπο συγκέντρωσης που αναζητά και εμφανίζει τιμές και διαθεσιμότητα από εκατοντάδες εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, βοηθώντας σας να βρείτε το καλύτερο δυνατό αυτοκίνητο για τον προϋπολογισμό σας.

Δεν θέλετε να οδηγείτε ή να αντιμετωπίσετε την ταλαιπωρία των μέσων μαζικής μεταφοράς; Μην ανησυχείς! Έχουμε παραθέσει την καλύτερη περιήγηση για κάθε ημερήσια εκδρομή (όπου είναι διαθέσιμη).

Ντιέγκο Γκράντι / shutterstock.com

1. Φαράγγι Sumidero

Το φαράγγι Sumidero δεν είναι μόνο το κορυφαίο εθνικό πάρκο της πολιτείας Chiapas, αλλά και ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Μεξικό. Στην πραγματικότητα, για πολλούς τουρίστες είναι ο νούμερο ένα λόγος για να επισκεφτούν το San Cristobal de las Casas.

Αυτό το τεράστιο προστατευμένο φυσικό καταφύγιο φιλοξενεί το φαράγγι Sumidero, το οποίο φτάνει σε εκπληκτικά βάθη έως και 1.000 μέτρων (3.200 πόδια) σε ορισμένα σημεία. Ένα μεγάλο ποτάμι στρίβει και γυρίζει το δρόμο του μέσα από το φαράγγι, οπότε φυσικά, ο καλύτερος τρόπος για να το εξερευνήσετε είναι με βάρκα.

Ενώ κάνετε κρουαζιέρα κάτω από τα πανύψηλα τείχη του φαραγγιού Sumidero, κρατήστε την επιφυλακή για κροκόδειλους που τεμπελιάζουν στις όχθες του ποταμού. Το τροπικό δάσος που αναπτύσσεται σε αφθονία μέσα στο φαράγγι είναι γεμάτο με ορνιθοπανίδα και δεν μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι ποια άλλα ζώα θα συναντήσετε στο ταξίδι σας.

Μετάβαση: Το Sumidero Canyon βρίσκεται κοντά στην πόλη Tuxtla Gutierrez, περίπου 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο από το San Cristobal de las Casas. Οι περισσότεροι τουρίστες συμμετέχουν σε μια οργανωμένη ημερήσια εκδρομή από το San Cristobal de las Casas, η οποία περιλαμβάνει όλη τη μεταφορά σας και μια βόλτα με σκάφος δύο ωρών στο φαράγγι.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο φαράγγι Sumidero

Ντιέγκο Γκράντι / shutterstock.com

2. Chiapa de Corzo

Ακριβώς έξω από το δρόμο που οδηγεί στο φαράγγι Sumidero βρίσκεται η μικρή πόλη Chiapa de Corzo. Αυτός ο χαλαρός προορισμός κατοικήθηκε από αυτόχθονες πληθυσμούς για χιλιάδες χρόνια, αλλά σήμερα έχει την αμφίβολη διάκριση ότι είναι η πρώτη πόλη που ιδρύθηκε από τους Ισπανούς αποικιστές σε αυτό που θα γινόταν πολιτεία Τσιάπας. όπως συνέβη με πολλές μεξικανικές πόλεις, οι Ισπανοί έχτισαν πάνω από την υπάρχουσα πόλη.

Υπάρχουν πολλά στρώματα ιστορίας που πρέπει να ανακαλύψετε εδώ σε ένα σύντομο ταξίδι από το San Cristobal de las Casas. Ενώ η Chiapa de Corzo είναι πλέον περισσότερο γνωστή για την πολύχρωμη αποικιακή αρχιτεκτονική της – συμπεριλαμβανομένης μιας επιβλητικής καθολικής εκκλησίας, μιας μαυριτανικής κρήνης και μιας κλασικής κεντρικής πλατείας – μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα κοντινά ερείπια μιας προ-ισπανικής πόλης που πιστεύεται ότι ήταν στο απόγειο της δύναμής του γύρω στο 500 π.Χ. 

Φτάνοντας εκεί: Απέχει μία ώρα οδικώς από το San Cristobal de las Casas μέχρι την Chiapa de Corzo. Πολλές από τις ημερήσιες εκδρομές στο Sumidero Canyon σταματούν στην πόλη ως μέρος του ταξιδιού. Εάν ταξιδεύετε με τη δημόσια συγκοινωνία, θα πρέπει πρώτα να πάρετε ένα λεωφορείο για την Tuxtla Gutierrez και στη συνέχεια ένα colectivo για την Chiapa de Corzo.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στην Chiapa de Corzo

3. Tuxtla Gutierrez

Η Tuxtla Gutierrez είναι η μεγαλύτερη πόλη στο Chiapas, αλλά σχεδόν πάντα παραβλέπεται από τους ταξιδιώτες που κατευθύνονται κατευθείαν στο San Cristobal de las Casas. Η Tuxtla Gutierrez, όντας πολύ πιο ανεπτυγμένη και προσανατολισμένη στις επιχειρήσεις, απέχει πολύ από τους αποικιακούς δρόμους του San Cristobal de las Casas. Ωστόσο, αξίζει μια ημερήσια εκδρομή από το San Cristobal de las Casas καθαρά για να επισκεφθείτε τα μουσεία της πόλης γιατί είναι εδώ, η πρωτεύουσα του κράτους, όπου αναπόφευκτα καταλήγουν τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα της Τσιάπας.

Ξεκινήστε επισκεπτόμενοι το εξαιρετικό Museo Regional de Antropologia e Historia (το Περιφερειακό Μουσείο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας), όπου μπορείτε να βρείτε εκθέματα με τεχνουργήματα που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν. Υπάρχει επίσης το Museo del Café, ένα μουσείο αφιερωμένο αποκλειστικά στον ταπεινό κόκκο καφέ και στην ιστορία της περιοχής στην καλλιέργεια καφέ. Στη συνέχεια, υπάρχει το Museo de la Marimba, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μαρίμπα, ένα τοπικό μουσικό όργανο, και φυσικά, το εξαιρετικό Μουσείο Παλαιοντολογίας, όπου μπορείτε να βρείτε αρχαία απολιθώματα, μερικά από αυτά δεκάδων εκατομμυρίων ετών. 

Φτάνοντας εκεί: Είναι περίπου μία ώρα κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου από το San Cristobal de las Casas προς το Tuxtla Gutierrez. Η πιο εύκολη επιλογή είναι να πάρετε ένα από τα πολλά δημόσια λεωφορεία. 

Francky38 / shutterstock.com

4. Καταρράκτες El Chiflon

Αν ψάχνετε για καταρράκτες, τότε ένα από τα καλύτερα παράπλευρα ταξίδια από το San Cristobal de las Casas είναι μια ημερήσια έξοδος στο Cascadas El Chiflon. Αυτή η όμορφη περιοχή φιλοξενεί γαλήνιους καταρράκτες, λιμνοθάλασσες και νωχελικούς ποταμούς που διασχίζουν το τροπικό δάσος.

Διάφορα μονοπάτια πεζοπορίας οδηγούν μέσα στο δάσος και αρκετοί διαφορετικοί καταρράκτες, μικροί και μεγάλοι, απλώνονται κατά μήκος του ποταμού. Το ψηλότερο είναι περίπου 70 μέτρα (229 πόδια) σε ύψος, και υπάρχει μια φωτεινή πράσινη πισίνα από κάτω για να κάνετε μια βουτιά. 

Μετάβαση: Υπάρχουν πολλές ημερήσιες εκδρομές από το San Cristobal de las Casas, αλλά είναι επίσης δυνατό να φτάσετε εδώ με τη δημόσια συγκοινωνία. Πρώτα, πάρτε ένα λεωφορείο για το Comitan (λίγο λιγότερο από δύο ώρες) και μετά μεταβείτε σε ένα colectivo με κατεύθυνση προς το El Chiflon (άλλα 45 λεπτά). Μην ξεχνάτε τα μαγιό σας!

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Cascadas El Chiflon

Maritxu / shutterstock.com

5. Λιμνοθάλασσες Montebello

Το Lagunas de Montebello, που βρίσκεται ακριβώς στα σύνορα της Γουατεμάλας, απαιτεί μακρύ ταξίδι για να φτάσετε, αλλά αποτελούν ένα από τα καλύτερα ημερήσια ταξίδια στο San Cristobal de las Casas! 

Οι Lagunas de Montebello (ή λίμνες Montebello) αποτελούν μέρος ενός τεράστιου προστατευόμενου αποθεματικού βιόσφαιρας όπου μπορείτε να βρείτε 59 λίμνες κρυμμένες στο δάσος.

Υπάρχουν ευκαιρίες για κολύμπι, καγιάκ, εκδρομές με σκάφος, πεζοπορία και πολλές άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. Υπάρχουν επίσης δύο αρχαιολογικοί χώροι των Μάγια που μπορείτε να επισκεφτείτε. 

Μετάβαση: Χρειάζονται λιγότερο από τρεις ώρες από το San Cristobal de las Casas μέχρι τις λίμνες Montebello, επομένως είναι καλύτερο να νοικιάσετε αυτοκίνητο ή να συμμετάσχετε σε μια ημερήσια εκδρομή . Μπορείτε επίσης να σταματήσετε στο Cascadas el Chiflon στο δρόμο προς εκεί ή στην επιστροφή, με πολλές τουριστικές εταιρείες να προσφέρουν αυτό το διπλό πακέτο.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Lagunas de Montebello

Lucy.Brown / shutterstock.com

6. Chamula

Κατευθυνθείτε στους λόφους που περιβάλλουν το San Cristobal de las Casas για να μάθετε περισσότερα για τις πολλές διαφορετικές αυτόχθονες ομάδες που αποκαλούν την Chiapas σπίτι για χιλιάδες χρόνια. Ένα από τα πιο δημοφιλή χωριά για επίσκεψη είναι η Chamula, όπου μπορείτε να βυθιστείτε στην κουλτούρα Tzotzil. 

Οι τοπικές παραδόσεις είναι ένα μείγμα προϊσπανικής και καθολικής, και ενώ θα μπορείτε να μπείτε στην τοπική εκκλησία, θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν στασίδια και οι θρησκευτικές τελετές είναι πολύ διαφορετικές από οπουδήποτε αλλού στο Μεξικό (Πολλά του σικ , ένα τοπικό αλκοολούχο ποτό, πίνεται κατά τη διάρκεια των εκκλησιαστικών λειτουργιών!) 

Φτάνοντας εκεί: Οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι στο Chamula. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το επισκεφτείτε με έναν τοπικό ξεναγό για να μάθετε περισσότερα για τις παραδόσεις και την ιστορία του λαού των Τζοτζίλ. Σε πολλές τοποθεσίες (συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού της εκκλησίας), η φωτογραφία απαγορεύεται, γι’ αυτό σας παρακαλούμε να είστε σεβαστές και να τηρείτε τους κανόνες.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στην Chamula

Lena Wurm / shutterstock.com

7. Zinacantan

Ενώ εξερευνάτε τους λόφους γύρω από το San Cristobal de las Casas, ένας άλλος δημοφιλής προορισμός για επίσκεψη είναι το χωριό Zinacantan. Όπως και στην Chamula, οι ντόπιοι εδώ μιλούν Tzotzil και μπορούν να εντοπίσουν την καταγωγή τους σε μια εποχή πολύ πριν φτάσουν οι Ισπανοί.

Το Zinacantan είναι πολύ πιο ήσυχο από το Chamula (όπου πυροτεχνήματα πυροδοτούνται συνεχώς γύρω από την εκκλησία για θρησκευτικούς λόγους) και αν το επισκεφτείτε με έναν τοπικό ξεναγό, θα μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τοπικό εμπόριο υφαντών από τους χωρικούς που ζουν και δούλεψε εδώ. 

Τα ρούχα και τα υφάσματα Tzotzil χαίρουν μεγάλης εκτίμησης σε όλη την περιοχή και το Zinacantan είναι το καλύτερο μέρος για να μάθετε τα πάντα για αυτά. 

Μετάβαση: Όπως και με το Chamula, συνιστάται να επισκεφθείτε το Zinacantan με έναν τοπικό οδηγό . Υπάρχουν αρκετοί αξιόπιστοι οργανωτές εκδρομών στο San Cristobal de las Cases που προσφέρουν μια διορατική ημερήσια περιήγηση τόσο στο Chamula όσο και στο Zinacantan.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Zinacantan

Richie Panico / shutterstock.com

8. Το Arcotete

Ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο San Cristobal de las Casas είναι το El Arcotete, ένα υπέροχο οικολογικό πάρκο που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη. Το El Arcotete βρίσκεται στους γύρω λόφους και φιλοξενεί μονοπάτια πεζοπορίας, σπηλιές και πολλά δάση.

Το κύριο αξιοθέατο που πρέπει να δείτε είναι η Αψίδα El Arcotete, ένας φυσικός βραχώδης σχηματισμός που σχηματίζει μια ψηλή αψίδα πάνω από την κοίτη του ποταμού. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα σε κρεμαστές γέφυρες, να κάνετε πεζοπορία στο δάσος ή να κάνετε ένα ζιπλάιν πάνω από το κουβούκλιο!

Μετάβαση: Είναι δυνατό να κάνετε πεζοπορία στο El Arcotete από το San Cristobal de las Casas, που διαρκεί περίπου 1,5 ώρα. Υπάρχουν επίσης τακτικές συλλογές που αποβιβάζουν τους επιβάτες στην είσοδο, ενώ με αυτοκίνητο ή ταξί χρειάζονται μόλις 15 λεπτά. 

Ondrej Prochazka / shutterstock.com

9. Σπήλαια Rancho Nuevo

Είκοσι λεπτά με το αυτοκίνητο έξω από το San Cristobal de las Casas σας φέρνει σε ένα από τα κρυμμένα αξιοθέατα της πόλης, τα σπήλαια Rancho Nuevo. 

Όταν λέμε κρυφά, το εννοούμε κυριολεκτικά, επειδή αυτές οι σπηλιές εκτείνονται 500 μέτρα (1.600 πόδια) υπόγεια και σχηματίζουν ένα τεράστιο δίκτυο σπηλαίων και σηράγγων που πιστεύεται ότι έχουν μήκος τουλάχιστον 10 χιλιόμετρα (έξι μίλια).

Υπάρχει ένας μακρύς διάδρομος που οδηγεί μέσα από επιλεγμένα σημεία των σπηλαίων, προσφέροντας σας την ευκαιρία να έρθετε κοντά σε όλους τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες. 

Μετάβαση: Οι πιο εύκολες διαδρομές ταξιδιού είναι με αυτοκίνητο, ταξί ή οργανωμένη περιήγηση. Απέχει μόλις είκοσι λεπτά, οπότε οι σπηλιές κάνουν μια εύκολη ημερήσια εκδρομή από το San Cristobal de las Casas!

Maximilian Wenzel / shutterstock.com

10. Παλένκε

Οι τουριστικές εταιρείες στο San Cristobal de las Casas διαφημίζουν ημερήσιες εκδρομές στο Palenque, αλλά να προειδοποιούνται: Είναι μια μεγάλη, πέντε ώρες με το αυτοκίνητο (τουλάχιστον) μέχρι τα υπέροχα ερείπια των Μάγια (και μετά πέντε ώρες πίσω!) Μια πολύ καλύτερη, πιο χαλαρή επιλογή είναι να κάνετε μια διανυκτέρευση στα ερείπια από το San Cristobal de las Casas.

Αξίζει τον κόπο, γιατί τα ερείπια του Palenque είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να δείτε στο Μεξικό σε μια ημερήσια εκδρομή από το San Cristobal de las Casas. Αυτό το πρώην οχυρό των Μάγια ήταν το κέντρο ισχύος στην περιοχή για πολλούς αιώνες, και οι πανύψηλοι ναοί και τα παλάτια αποτελούν αληθινή απόδειξη του πλούτου και της γνώσης αυτού του προ-ισπανικού πολιτισμού. 

Φτάνοντας εκεί: Όπως αναφέραμε, μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια απίστευτα μεγάλη ημερήσια εκδρομή στο Palenque (με πολύ λίγο χρόνο στην πραγματικότητα στα ερείπια) ή, ακόμα καλύτερα, να οργανώσετε μια διανυκτέρευση. Υπάρχουν δημόσια λεωφορεία από το San Cristobal de las Casas και πολλές διανυκτερεύσεις.

Κάντε κράτηση για περιήγηση στο Palenque

Αυτό είναι για τον οδηγό μας για τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το San Cristobal de las Casas. Αν ψάχνετε στο Μεξικό για εκπληκτικά ορεινό τοπίο, επικές λίμνες, καταρράκτες και δραματικά φαράγγια, τότε σίγουρα έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Με βάση την πόλη, μπορείτε να απολαύσετε όλα τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη από το San Cristobal de las Casas.

Αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την πόλη από τη φύση (αν και η φύση είναι εκπληκτική!), οπότε εξοικονομήστε χρόνο για παράπλευρες εκδρομές στα χωριά Chamula και Zinacantan και ίσως ακόμη και μια ολονύχτια περιπέτεια στα ερείπια των Μάγια του Palenque!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε στη συνέχεια: “Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια