17 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Μπέργκεν, Νορβηγία

Με επτά κορυφές η μία στο πλάι και επτά εκτεταμένα φιόρδ στην άλλη, το Μπέργκεν βρίσκεται σε μια μαγευτική θέση. Η πολυτελής, φυσική ομορφιά του αναδεικνύεται από μια ακμάζουσα κληρονομιά με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και πλακόστρωτα δρομάκια σε πλήρη προβολή.

Ήταν πρώτα οι Βίκινγκς και αργότερα η Χανσεατική Ένωση που μετέτρεψαν αυτήν την απομακρυσμένη κοινότητα σε μια με ένα τεράστιο, διεθνές δίκτυο εμπορικών συναλλαγών. Φρούρια, βασιλικές και ξύλινα σπίτια ακολουθούν σύντομα μετά. Διατηρώντας το παρελθόν του, το Μπέργκεν είναι μια πόλη που κάθε άλλο παρά αισθάνεται.

Μπέργκεν

Είτε φτάσετε με τρένο, αεροπλάνο ή κρουαζιέρα, είναι εύκολο να εξερευνήσετε τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Μπέργκεν. Τελεφερίκ και τελεφερίκ τρέχουν στα βουνά. Τα σκάφη μπαίνουν στα μεγαλύτερα φιόρδ της Νορβηγίας. Η παλιά πόλη της UNESCO συμπληρώνει την εικόνα με την προσθήκη των καλύτερων εστιατορίων του Μπέργκεν.

Πόσο κοστίζει ένα ταξίδι στη Νορβηγία;

17. Φρούριο Bergenhus

Φρούριο Bergenhus

Στον γκρεμό του λιμανιού του Μπέργκεν, το φρούριο Bergenhus είναι ένα από τα παλαιότερα στη Νορβηγία. Ξεκινώντας τη ζωή του τον 13ο αιώνα, το φρούριο έχει υποστεί αρκετές μεταμορφώσεις σε όλη τη διάρκεια.

Μέσα στο παλιό Haakon’s Hall, τα δικαιώματα διέμεναν από το 1200 και μετά. Αργότερα, τον 16ο αιώνα, με την προσθήκη οχυρώσεων και του Πύργου Rosenkrantz, το Bergenhus σηματοδότησε την επίσημη είσοδο στο Μπέργκεν για όλους τους επισκέπτες και το εμπόριο. Παρά τις πυρκαγιές, το φρούριο Bergenhus έχει αποκατασταθεί και είναι ανοιχτό για εξερεύνηση από τους επισκέπτες. Μπορείτε να δείτε τις αίθουσες όπου περιπλανήθηκαν οι βασιλιάδες και να περιπλανηθούν στον Πύργο Rosenkrantz, κάποτε το σπίτι του τελευταίου βασιλιά από το Μπέργκεν, του Eirik Magnusson.

16. Ενυδρείο Μπέργκεν

Ενυδρείο Μπέργκεν

Με μια τόσο ιστορική σύνδεση με τη θάλασσα, μια επίσκεψη στο Ενυδρείο του Μπέργκεν θα σας συνδέσει περαιτέρω με τη θαλάσσια ζωή της περιοχής. Είναι μια μεγάλη περιπέτεια εσωτερικού χώρου για μικρούς και μεγάλους, συνδυάζοντας μια μεγάλη γκάμα εκθεμάτων στο μεγαλύτερο ενυδρείο της Νορβηγίας.

Με ένα εισιτήριο που έχετε αγοράσει εκ των προτέρων, περπατάτε κατευθείαν στο ενυδρείο. Αυτό που είναι απασχολημένο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής. Από μέσα, θα μπορείτε να έρθετε κοντά σε τοπικά είδη ψαριών, θαλάσσια λιοντάρια, πιγκουίνους και φώκιες. Υπάρχουν επίσης είδη από διαφορετικά οικοσυστήματα, συμπεριλαμβανομένων των κροκοδείλων. Οι προβολές ταινιών και τα ταΐσματα πραγματοποιούνται καθημερινά για μια πιο διαδραστική εμπειρία.

15. Εκκλησία της Αγίας ΜαρίαςΕκκλησία της Αγίας Μαρίας

Στις αρχές της μεσαιωνικής εποχής του Μπέργκεν, χτίστηκαν 12 εκκλησίες και μια τριάδα μοναστηριών. Η εκκλησία της Αγίας Μαρίας είναι η τελευταία που στέκεται και αγγίζει τα 900 χρόνια ζωής.

Κάτω από την κυριαρχία της Χανσεατικής Ένωσης, η εκκλησία κοσμήθηκε πλούσια με μια πολυτελή πρόσοψη και ένα εντυπωσιακό εσωτερικό. Μια πρόσφατη αποκατάσταση βοήθησε να επιστρέψει η εκκλησία της Αγίας Μαρίας στην παλιά της αίγλη.

Καθώς περιπλανηθείτε μέσα, θα δείτε την ομορφιά αυτής της βασιλικής, η οποία είναι ένα μοναδικό σχέδιο για μια ενοριακή εκκλησία. Θα εντοπίσετε τα μυτερά παράθυρα και τη θολωτή οροφή, τραβώντας τα μάτια σας στον ψηλό σηκό. Το αποκορύφωμα, ωστόσο, είναι οι τέσσερις πύλες, τα πιο διατηρημένα στοιχεία της εκκλησίας.

14. Ναυτικό Μουσείο Μπέργκεν

Ναυτικό Μουσείο Μπέργκεν

Ένα από τα παλαιότερα μουσεία της Νορβηγίας, το Ναυτικό Μουσείο του Μπέργκεν, είναι μια γιορτή της πλούσιας σύνδεσης της πόλης με τη θάλασσα. Ο ωκεανός και οι θησαυροί της ήταν η πηγή ζωής του Μπέργκεν για χιλιάδες χρόνια. Ενώ το θαλάσσιο εμπόριο γνώρισε ιδιαίτερη άνθηση από τον 11ο αιώνα και μετά.

Το Ναυτικό Μουσείο βρίσκεται σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το κέντρο του Μπέργκεν. Κατά την άφιξή σας, θα εκπλαγείτε από το εντυπωσιακό ντιζάιν του κτιρίου που περιλαμβάνει ένα συνδυασμό πέτρας και γυαλιού. Αλλά μέσα, όπως έχει κάνει για πάνω από 100 χρόνια, το μουσείο σας ταξιδεύει.

Τα καλά εξοπλισμένα εκθέματα ρέουν με τη σειρά, εκπαιδεύοντάς σας για το ταπεινό ξεκίνημα του Μπέργκεν στο ταξίδι του σε μια ακμάζουσα πόλη-λιμάνι. Στην πορεία, θα ανακαλύψετε πρωτότυπους χάρτες, έργα τέχνης, αρχαία πλοία και το διάσημο σκάφος Kvalsund. Το τελευταίο είναι ένα παλιό πλοίο των Βίκινγκ από τη δεκαετία του 700.

13. Πάρτε το Flåm Railway

Flåm Railway

Από το Μπέργκεν, οι ταξιδιώτες έχουν άφθονη πρόσβαση στα μεγαλύτερα φιόρδ της Νορβηγίας. Η μεγαλύτερη από τις παρτίδες, το Sognefjord, σας μεταφέρει στη βάση του δραματικού σιδηροδρόμου Flåm.

Ανεβαίνοντας με φρικτή γωνία στα βουνά, ο σιδηρόδρομος είναι ένας από τους πιο απότομους στη γη. Αλλά αυτό σηματοδοτεί μόνο την αρχή ενός ταξιδιού 20 χιλιομέτρων μεταξύ Flåm και Myrdal. Ένα ταξίδι αντάξιο της μεγάλης του φήμης.

Στον καλοκαιρινό ήλιο, ο σιδηρόδρομος κάνει το δρόμο του προς τους ουρανούς και στη συνέχεια διέρχεται από τις ψηλές αλπικές κοιλάδες. Έλα τον χειμώνα, είναι μια εντυπωσιακή θάλασσα από λευκό και μια αληθινή χώρα των θαυμάτων. Πριν από το ταξίδι σας, απολαύστε χρόνο εξερευνώντας τη γοητευτική πόλη του Flåm.

12. Ο περήφανος σκλάβος

Υπερήφανος υπηρέτης

Υπάρχει μια υπέροχη πεζοπορία γύρω από το Μπέργκεν, παρέχοντας στους ταξιδιώτες άφθονες ευκαιρίες να ιδρώσουν. Ένα από τα αγαπημένα μας μονοπάτια είναι το Stoltzekleiven. Αυτό είναι ένα απότομο μονοπάτι με πάνω από 900 σκαλοπάτια στην κορυφή του Sandviksfjellet.

Στην αρχή του μονοπατιού, μπορείτε να κάνετε μια χαλαρή βόλτα 30 λεπτών ή να πηδήξετε με το λεωφορείο για το Ludebryggen. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε περίπου μισή ώρα για να ανεβείτε κάθε βήμα προς την κορυφή στα 392 μέτρα.

Καθώς ανεβαίνετε ψηλότερα, οι απόψεις συνεχίζουν να παρουσιάζονται. Παρέχοντάς σας όλο και περισσότερους λόγους για να συνεχίσετε. Ενώ μπορείτε να στρίψετε στην κορυφή, πολλοί συνεχίζουν για 40 λεπτά μέχρι το όρος Fløyen, όπου μπορείτε να οδηγήσετε στο τελεφερίκ πίσω στο κέντρο της πόλης.

11. Μουσείο Μπρίγκενς

Μουσείο Μπρίγκενς

Το 1955, μια σειρά αρχαιολογικών ανασκαφών βοηθά να ρίξει φως στο παρελθόν του Μπέργκεν. Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν μετά από πολλές πυρκαγιές, οι ντόπιοι ήθελαν να κατεδαφίσουν τα υπόλοιπα ξύλινα κτίρια του Μπέργκεν. Άλλαξαν γνώμη μόλις η κληρονομιά της πόλης τους ήρθε στη ζωή.

Θα βρείτε αυτές τις ανακαλύψεις στο Μουσείο Bryggens που παρέχουν εξαιρετική εικόνα για τη μεσαιωνική ζωή στη δυτική Νορβηγία. Στο κέντρο του μουσείου, η εμπειρία είναι η έκθεση Under Ground. Αυτό παρουσιάζει μερικά από τα αρχικά θεμέλια της πόλης και αρχαία τεχνουργήματα των παλαιότερων κατοίκων της πόλης. 


Κυκλοφορεί από εκεί με παλιά ποιήματα και κουτσομπολίστικες επιγραφές να φωτίζουν την καθημερινότητα. Ποια κεραμική της Μέσης Ανατολής παρουσιάζει το τεράστιο εμπορικό δίκτυο του Μπέργκεν.

10. Μουσεία ΚΟΔΕ

Μουσεία KODE

Εξερευνώντας τη σύγχρονη τέχνη και ιστορία, τα μουσεία KODE είναι τα πιο εκτεταμένα μουσεία της Νορβηγίας. Λίγα βήματα από την κεντρική λιμνούλα του Lille Lungegårdsvannet, KODE 1, βρίσκεται σε ένα όμορφο εκθεσιακό κτήριο του 19ου αιώνα. Η μαγευτική πρόσοψη είναι μόνο ένας υπαινιγμός των θησαυρών που βρίσκονται μέσα, όπως η χειροτεχνία από υφάσματα και το Silver Treasure. Η τελευταία είναι μια πλούσια έκθεση για το χρυσό και το ασήμι.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το KODE 2, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο τέχνης και οι προσωρινές εκθέσεις του Μπέργκεν. Αυτό συμπληρώνεται από την KODE 3, μια γκαλερί που φιλοξενεί αξιοσέβαστους καλλιτέχνες όπως ο Edvard Munch.

Όλα μαζί, τα μουσεία KODE παρουσιάζουν ένα αποκορύφωμα πάνω από 40.000 έργα τέχνης, τεχνουργήματα και αρχαιολογικές ανακαλύψεις.

9. Old Bergen Museum

Παλιό Μουσείο Μπέργκεν

Τον 19ο αιώνα, το Μπέργκεν ήταν η μεγαλύτερη ξύλινη πόλη της Ευρώπης. Υπάρχουν υπολείμματα αυτού παντού. Ωστόσο, στο υπαίθριο Μουσείο Gamle Bergen, θα μπορείτε πραγματικά να δείτε πώς ήταν κάποτε αυτή η πόλη-λιμάνι.

Με σειρές από σφιχτά γεμάτα ξύλινα κτίρια, πλακόστρωτα δρομάκια, παλιές αγορές και σοκάκια, θα τηλεμεταφερθείτε αρκετές εκατοντάδες χρόνια πίσω. Καθώς εξερευνάτε το «Παλιό Μπέργκεν», μπορείτε να μπείτε σε μερικά από τα παραδοσιακά σπίτια, όπως αυτό ενός δημοσίου υπαλλήλου του 1826 και μιας οικογένειας εμπόρων του 1886.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, η πλατεία του μουσείου είναι φωτισμένη από ιστορικά έργα. Στη συνέχεια θα μυρίσετε τα αρώματα του κοντινού περιπτέρου που πουλάει παραδοσιακά ποτά, παγωτά και κουλούρια κανέλας.

8. Φιορδ Κρουαζιέρα

Κρουαζιέρα στα φιόρδ

Από το Μπέργκεν, είναι εύκολο να θαυμάσετε την ομορφιά των φιόρδ. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι καλύτερο να κάνετε μια κρουαζιέρα και να τις εξερευνήσετε από κοντά. Χάρη στα πολλά φιόρδ και την αφθονία των περιηγήσεων, δεν είναι δύσκολο να βρείτε ένα που να ταιριάζει στον προϋπολογισμό σας.

Σύντομα θα ανακαλύψετε ότι το Μπέργκεν είναι μια πραγματική πύλη σε αυτό το λαμπρό τοπίο. Τα κρουαζιερόπλοια θα μπορούν να τολμήσουν βαθιά σε παγετώδεις λαξευμένες κοιλάδες όπου τα συχνά ήρεμα νερά αντανακλούν τα πανύψηλα βουνά με χαρά. Στην πορεία, γοητευτικά χωριά προσθέτουν επιπλέον χρώμα και αύρα στο περιβάλλον, με μερικές κρουαζιέρες που επιτρέπουν την εξερεύνηση από το σκάφος.

Μερικά από τα φιόρδ που πρέπει να θυμάστε περιλαμβάνουν το Hardangerfjord, το Osterfjord και το μεγαλύτερο της χώρας, το Sognefjord.

7. Τελεφερίκ προς το όρος UlrikenΌρος Ulriken

Υπάρχουν επτά βουνά που αποτελούν το φόντο του Μπέργκεν. Με 643 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το όρος Ulriken είναι το ψηλότερο. Θα έχετε την επιλογή να κάνετε πεζοπορία από την κοιλάδα μέχρι την κορυφή, αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν την άνεση και τη διασκέδαση του τελεφερίκ του βουνού.

Από το κέντρο της πόλης, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο για τη βάση του όρους Ulriken. Από εκεί, είναι οκτώ λεπτά ταξίδι μέχρι το ψηλότερο σημείο της πόλης. Όπως και το τελεφερίκ παρακάτω, το ταξίδι προσφέρει εκπληκτική θέα που γίνεται μόνο καλύτερη. Στην κορυφή, μπορείτε να συνεχίσετε να θαυμάζετε το τοπίο. Αφού τα καταφέρετε όλα, κατεβείτε στη βάση στο ταχύτερο zipline της Νορβηγίας.

6. Εκκλησία Fantoft Stave

Εκκλησία Fantoft Stave

Η εκκλησία Fantoft Stave, που προβάλλει την παραδοσιακή νορβηγική αρχιτεκτονική, έχει ένα μακρύ και ιστορικό παρελθόν. Η αρχική εκκλησία χτίστηκε στα τέλη του 12ου αιώνα. Ωστόσο, μετά την πυρπόλησή του πριν από περίπου 30 χρόνια, χρειάστηκε να ξαναχτιστεί πλήρως. Αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή του προβλήματος.

Είχαν περάσει δεκαετίες από τότε που είχε χτιστεί μια παλάμη εκκλησία. Η επιθυμία να αναπτυχθεί μια πιστή αναψυχή αποδείχθηκε δύσκολη, σιγά σιγά η διαδικασία. Ευτυχώς, έφτασαν εκεί και σήμερα μπορείτε να δείτε την πλούσια πρόσοψη της εκκλησίας από κρεμ πορτοκάλι και πέτρα (συμπεριλαμβανομένης μιας πέτρας ευχής από την αρχική εκκλησία), τα λεκιασμένα τοξωτά παράθυρα και τον όμορφο περιβάλλοντα χώρο.

5. Μουσείο Edvard Grieg (Troldhaugen)

Trollhagen

Ένας από τους πιο διάσημους συνθέτες του κόσμου, ο Edvard Grieg, έκανε τα πρώτα του βήματα εδώ στο Μπέργκεν. Το πρώην σπίτι του, στο Trolldhaugen, έχει μετατραπεί σε Μουσείο Edvard Grieg με θέα στην πανέμορφη λίμνη Nordas.

Παίρνοντας το λεωφορείο 600 από τον κεντρικό σταθμό, μπορείτε να κάνετε αποτελεσματικά το δρόμο σας προς το σπίτι. Μόλις φτάσετε στο κατάλυμα, θα αρχίσετε να εξερευνάτε τους χώρους που ενέπνευσαν τη σύνθεσή του και θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια νέα μουσική εποχή.


Το σπίτι, η καλύβα και η εξοχή ήταν το καταφύγιο του Edvard Grieg και όπου συνέβαινε η μαγεία. Το καλοκαίρι η μαγεία συνεχίζεται με μια σειρά από συναυλίες που κρατούν ζωντανό το έργο του.

4. Τελεφερίκ προς το όρος Fløyen

Το τελεφερίκ

Το ήμισυ της ταξιδιωτικής εμπειρίας προσπαθεί να βρει την καλύτερη θέα. Εδώ στο Μπέργκεν, μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό ανεβείτε στο τελεφερίκ Fløibanen στην κορυφή του όρους Fløyen.


Θα βρείτε το κάτω μέρος του δημοφιλούς τελεφερίκ στο κέντρο της πόλης. Με εύκολη πρόσβαση, δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να πηδήξετε και να κατευθυνθείτε προς τη στρατόσφαιρα. Το ταξίδι διαρκεί λίγο περισσότερο από 10 λεπτά, μεταφέροντάς σας από την προκυμαία στους λόφους όπου η θέα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή απλώνονται μπροστά στα μάτια σας.

Αφού αναχωρήσετε από το τελεφερίκ, μπορείτε να απολαύσετε τη θέα από το κοντινό αίθριο του καφέ. Μόλις τελειώσετε τη λήψη φωτογραφιών, συνεχίστε να εξερευνάτε την κορυφή όπου θα βρείτε κατσίκες του βουνού να βόσκουν και πολλά μονοπάτια που ελίσσονται προς τις άλλες έξι κορυφές που σχηματίζουν το φόντο του Μπέργκεν.

3. Ψαραγορά

Ψαραγορά

Ξεκινώντας από το 1200, η ​​Ψαραγορά του Μπέργκεν υπήρξε κεντρική φιγούρα στην τοπική ζωή για αιώνες. Τις πρώτες πρωινές ώρες ο πάγος χύνεται από στάβλο σε στάβλο περιμένοντας τα φρέσκα αλιεύματα της ημέρας και τους κουρασμένους ψαράδες να επιστρέψουν στη στεριά.

Τα πράγματα, φυσικά, έχουν αλλάξει με τα χρόνια. Στην πραγματικότητα, μεγάλο μέρος της αγοράς συνήθιζε να επιπλέει γύρω από τα κοντινά νερά. Οι ψαράδες έμπαιναν, πουλούσαν τα ψάρια τους και μετά πήγαιναν στο σπίτι για να απολαύσουν τα απογεύματα τους.

Σήμερα, θα βρείτε την Ψαραγορά εξ ολοκλήρου στη στεριά. Το 2012 προστέθηκε ένα εσωτερικό τμήμα, επιτρέποντας στην αγορά να λειτουργεί όλο το χρόνο. Το υπαίθριο τμήμα συνεχίζει να είναι μόνο το καλοκαίρι.

Για τους ταξιδιώτες, αυτή η αγορά είναι το καλύτερο μέρος για να πάρετε τα χέρια σας για τοπικά θαλασσινά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Έγινε ταυτόχρονα μέρος της ταπισερί μιας αγοράς 800 ετών.

2. Χανσεατικό Μουσείο

Χανσεατικό Μουσείο

Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, το Bryggen είναι το αποκορύφωμα κάθε στιγμής που περάσατε στο Μπέργκεν. Το Χανσεατικό Μουσείο εξερευνά τι κάνει την προκυμαία τόσο αξέχαστη, καθώς άνθισε για πρώτη φορά υπό την κυριαρχία της Χανσεατικής Ένωσης.

Κατά τον Μεσαίωνα, το Μπέργκεν άκμασε ως εμπορικό λιμάνι, με τη Λέγκα να επεκτείνεται προς τα έξω από τη βόρεια Γερμανία. Αφού εισέλθετε στο κτήριο των αρχών του 18ου αιώνα, θα μπορείτε να εξερευνήσετε αυτή τη σημαντική ανάπτυξη από την αρχή μέχρι το τέλος.

Κάθε έκθεμα σας μεταφέρει στην πολυσύχναστη εμπορική περίοδο μεταξύ του 13ου και του 15ου αιώνα. Θα μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε τις ιστορικές αίθουσες συνελεύσεων. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν από μέλη της Χανσεατικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα για διαμονή, εκπαίδευση, δικαστήριο και κοινωνικές εκδηλώσεις.

1. Η προβλήτα

Το ζυθοποιείο

Το Άμστερνταμ έχει το Πρίνσενγκραχτ, η Κοπεγχάγη το Νίχαβν και το Μπέργκεν ως Μπρίγκεν. Ένα αποκορύφωμα της νοτιοδυτικής πόλης, το Bryggen, περικλείει τη γοητεία, την ιστορία και τον πολιτισμό του Μπέργκεν.

Όλα ξεκινούν με μια βόλτα. Το νερό, που ξυπνά κάτω από το φως νωρίς το πρωί, λαμπυρίζει δίπλα σε σειρές από ξύλινα, παστέλ αποχρώσεις χανσεατικών σπιτιών. Εδώ θα άνθισε για πρώτη φορά η ναυτιλία τον 11ο αιώνα, δημιουργώντας την καρδιά του Μπέργκεν που χτυπούσε, από την οποία θα αναπτυχθούν όλα τα άλλα.

Με θέα στα φιόρδ και με βουνά, η προκυμαία είναι απίστευτα γραφική. Τα κενά στα κτίρια είναι γεμάτα με σαγηνευτικά λιθόστρωτα σοκάκια που διαθέτουν ιστορική ατμόσφαιρα και δικά τους μυστικά. Πολλοί ταξιδιώτες θα εξακολουθούν να βρίσκονται στην προκυμαία, αλλά θα χάσουν γοητευτικά καταστήματα, γκαλερί και καφέ που βρίσκονται λίγο πιο πέρα.

Πού να μείνετε στο Μπέργκεν

Ξενοδοχείο Μπέργκεν

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Bryggen, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και ο ιστορικός παλμός της καρδιάς του Μπέργκεν. Για να μην πολυλογώ, οι δρόμοι του είναι σκανδιναβική μαγεία. Σε μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης, θα έχετε πρόσβαση στην προκυμαία, τα μουσεία και μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια του Μπέργκεν.

Ένα από τα αγαπημένα μας ξενοδοχεία στο Bryggen είναι το Det Hanseatiske Hotel . Μέσα σε ένα ιστορικό κτήριο του 16ου αιώνα, θα ζείτε στη μεσαιωνική πολυτέλεια. Περιτριγυρισμένα από αιωνόβια ξυλεία, τα δωμάτια είναι ρουστίκ αλλά φιλόξενα και υπάρχει ένα εξαιρετικό εστιατόριο στις εγκαταστάσεις.

Η διαμονή στο κέντρο της πόλης προσφέρει επίσης τα δικά της πλεονεκτήματα. Αυτά περιλαμβάνουν πολλά από τα σημαντικότερα ορόσημα, εξαιρετική πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μαζί με το τελεφερίκ και τα κοντινά βουνά. Όσοι ενδιαφέρονται για αυτό το μέρος της πόλης θα πρέπει να σκεφτούν το Hotel Park Bergen . Το οικονομικό κατάλυμα στεγάζεται σε ένα κατάλευκο κτήριο του 19ου αιώνα με κλασικά διακοσμημένα δωμάτια, ξύλινες πινελιές και καθημερινό πρωινό.

Πώς να πάτε εκεί

Σιδηροδρομικός Σταθμός Μπέργκεν

Το Μπέργκεν φαίνεται να βρίσκεται σε αρκετά απομακρυσμένη τοποθεσία. Ωστόσο, χάρη στον συνδυασμό ιστορίας, πολιτισμού και πανέμορφων φιόρδ, δεν είναι τόσο δύσκολο να φτάσετε εδώ. Από το διεθνές αεροδρόμιο του Μπέργκεν, Flesland, είναι ένα απλό ταξίδι στο κέντρο της πόλης. Το αεροδρόμιο είναι καλά συνδεδεμένο με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ίσως ο πιο γραφικός και χαλαρωτικός τρόπος για να φτάσετε στο Μπέργκεν, ωστόσο, είναι να πάρετε το τρένο από το Όσλο. Το ταξίδι των επτά ωρών μπορεί να είναι μακρύ, αλλά είναι ένα από τα σπουδαία ταξίδια με τρένο της Ευρώπης.

Κατά προσέγγιση χρόνοι ταξιδιού

  • Όσλο – 7 ώρες με το αυτοκίνητο, 6 ώρες με σκάφος express
  • Stavanger – 5 ώρες με το αυτοκίνητο, 4 ώρες με σκάφος express
  • Τρόντχαϊμ – 11 ώρες με αυτοκίνητο και πλοίο
  • Alesund – 10 ώρες με αυτοκίνητο και πλοίο
  • Flam – 3 ώρες με το αυτοκίνητο, 5 ώρες με το πλοίο

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μπέργκεν

Κλίμα Μπέργκεν

Το Μπέργκεν, που βρίσκεται κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτογραμμής της Νορβηγίας, που περιβάλλεται από μαγευτικά φιόρδ και βουνά, είναι μια πολύ γραφική αλλά βροχερή πόλη. Κατά μέσο όρο, βρέχει 239 ημέρες το χρόνο με κάθε μήνα να παρατηρείται από 19 έως 28 (!!!) ημέρες με τουλάχιστον μερικές, αν όχι πολλές, βροχοπτώσεις. Ενώ το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι οι πιο βροχερές περίοδοι, καλύτερα να φοράτε παλτό όποτε το επισκέπτεστε.

Καθώς οι θερμοκρασίες είναι στο υψηλότερο επίπεδο στους 16 έως 17°C (61-62°F), ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι όταν οι περισσότεροι άνθρωποι το επισκέπτονται. Αν και είναι τα πιο ακριβά, ο ζεστός καιρός και η ηλιοφάνεια κάνουν την εξερεύνηση στα κοντινά βουνά, τις λίμνες και τα φιόρδ πολύ καλύτερη.

Ο Μάιος και ο Ιούνιος προσελκύουν επίσης πολλούς επισκέπτες καθώς είναι μόλις δύο βαθμούς πιο δροσεροί και πολύ πιο ξηροί. Η κύρια εκδήλωση της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ του Μπέργκεν, πραγματοποιείται επίσης τότε. Ενώ ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι πολύ υγροί, τα χρώματα των δέντρων που αλλάζουν δίνουν μια όμορφη εικόνα.

Το υπόλοιπο του χρόνου είναι κρύο, θαμπό και γκρίζο, αν και το Μπέργκεν φαίνεται μαγικό το χειμώνα όταν χιονίζει. Πολλά χιονοδρομικά κέντρα βρίσκονται επίσης σε κοντινή απόσταση. Για το Βόρειο Σέλας, είναι καλύτερα να κατευθυνθείτε βορειότερα, καθώς το Μπέργκεν τα βλέπει πολύ σπάνια από πάνω.

Διαβάστε επίσης:Περιπέτειες σε όλη τη Νορβηγία και τη Σουηδία

Είναι η Νορβηγία ασφαλής;

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια