Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Acadia το 2023

Οι επισκέπτες από πολύ μακριά καταλήγουν στο Εθνικό Πάρκο Acadia παρασυρόμενοι από τα ατελείωτα μονοπάτια πεζοπορίας, τη μαγευτική θέα και τις στιγμές ανατολής του ηλίου. Στην πραγματικότητα, με περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως, το πάρκο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα σε ολόκληρη τη χώρα.

Αν και είναι μαγευτικό ανά πάσα στιγμή, η καλύτερη στιγμή για να την επισκεφτείτε εξαρτάται από τις ταξιδιωτικές σας προσδοκίες: θέλετε να πάτε εκεί όταν έχει ζεστό αλλά γεμάτο κόσμο ή η ιδέα να εξερευνήσετε το πάρκο στη μοναξιά με χαμηλότερες θερμοκρασίες σας αρέσει περισσότερο;

Διαφορετικές εποχές του έτους προσφέρουν ξεχωριστές εμπειρίες και υπάρχει κάτι για όλους — εδώ είναι οι καλύτερες ώρες για να επισκεφτείτε αυτό το ιδιαίτερο πάρκο με βάση τις προσδοκίες, τον προϋπολογισμό και τη διαθεσιμότητά σας.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Acadia

Η συνολική καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Acadia είναι το καλοκαίρι (Ιούνιος-Αύγουστος).

Οι ευχάριστες καλοκαιρινές θερμοκρασίες (συνήθως κυμαίνονται μεταξύ 53°F και 74°F) κάνουν τους τουρίστες να συρρέουν στο πάρκο για να απολαύσουν τη φύση, να πιάσουν ηλιοβασίλεμα και να ασχοληθούν με ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως κανό, ποδηλασία και καγιάκ.

Επίσης, η άγρια ​​ζωή τείνει να κινείται περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επιτρέποντας στους επισκέπτες να παρατηρήσουν σπάνια πουλιά και ενδιαφέροντα είδη. Στη συνέχεια, ένας από τους πιο «γευστικούς» λόγους για να κατευθυνθείτε στην Acadia το καλοκαίρι είναι τα βατόμουρα.

Μπορείτε να τα εντοπίσετε παντού στο πάρκο, καθώς και στην κορυφή του βουνού Cadillac. Εάν δεν θέλετε να τα μαζέψετε μόνοι σας, μπορείτε πάντα να αγοράσετε μερικά από τα κοντινά τοπικά καταστήματα και να τα δοκιμάσετε.

Τέλος, σημειώστε ότι καθώς το καλοκαίρι είναι πολύ απασχολημένο στο πάρκο, η εύρεση διαμονής την τελευταία στιγμή μπορεί να είναι κάπως δύσκολη, αν όχι αδύνατη, γι’ αυτό φροντίστε να κλείσετε τη διαμονή σας εκ των προτέρων.

Επίσης, το πάρκο συμφορείται αρκετά γρήγορα μόλις ξεκινήσει η περίοδος αιχμής, αλλά αξίζει τον κόπο να πάτε το καλοκαίρι. Για να ωραιοποιήσετε τα πράγματα, σκεφτείτε να φτάσετε σε μερικά από τα δημοφιλή καλοκαιρινά φεστιβάλ.

Τα αγαπημένα μας είναι:

 • το Acadia Birding Festival (Ιούνιος), ένας συνδυασμός διαλέξεων, περιπετειών και πρωινών περιπάτων με τα πουλιά,
 • Bar Harbor Music Festival (Ιούνιος-Ιούλιος), ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Νέας Αγγλίας,
 • Bar Harbor Fine Arts Festival (Ιούλιος-Αύγουστος), με καλλιτέχνες και τεχνίτες, ντόπιους και ξένους.

Ο φθηνότερος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Acadia

Το Εθνικό Πάρκο Acadia έχει καθορισμένα τέλη εισόδου, επομένως η συζήτηση για τη φθηνότερη ώρα για να πάτε εκεί δεν έχει νόημα.

Για να αγοράσετε ένα εφάπαξ εισιτήριο εισόδου, θα χρειαστεί να πληρώσετε 20–35 $, που είναι το τυπικό πάσο εισόδου. Επίσης, για να εξοικονομήσετε χρήματα, επιλέξτε ένα ετήσιο πάσο εισόδου (70 $) ή America the Beautiful Pass καλύπτοντας περισσότερους από 2000 χώρους ψυχαγωγικής χρήσης.

Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένες τροποποιήσεις που μπορείτε να κάνετε στο δρομολόγιό σας για να διασφαλίσετε ότι το πορτοφόλι σας είναι όσο πιο εύκολο γίνεται.

Για αρχή, μπορείτε να αναζητήσετε πιο οικονομικά ξενοδοχεία ή προσφορές αεροπορικών εισιτηρίων. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι το εθνικό πάρκο έχει ημέρες χωρίς χρέωση — όταν δεν απαιτείται κάρτα εισόδου.

Είναι οι εξής (βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις ημερομηνίες πριν πάτε, καθώς συνήθως ανακοινώνονται ετησίως):

 • Γενέθλια του Martin Luther King, Jr.
 • Πρώτη Ημέρα Εβδομάδας Εθνικού Πάρκου
 • The Great American Outdoors Act
 • Εθνική Ημέρα Δημόσιας Γης
 • Ημέρα Βετεράνων

Τέλος, σημειώστε ότι μέλη του στρατού, άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένοι έχουν δωρεάν πρόσβαση στο πάρκο. Οι εθελοντές που έχουν επιτύχει 250 ώρες υπηρεσίας μπορούν επίσης να επισκεφθούν το Εθνικό Πάρκο Acadia δωρεάν.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Acadia

Βρεγμένος δρόμος λόγω της βροχής ενώ η πλευρά του δρόμου καλύπτεται με φύλλα κατά την περίοδο του φθινοπώρου.

Ann Stryzhekin/Shutterstock

Η λιγότερο πολυάσχολη στιγμή για να κατευθυνθείτε στο Εθνικό Πάρκο Acadia είναι είτε την άνοιξη (Μάρτιος–Μάιος) είτε το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος–Νοέμβριος).

Το πάρκο είναι όσο πιο ήσυχο μπορεί να γίνει και και οι δύο εποχές έχουν πλεονεκτήματα για τους επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν το πάρκο με τον δικό τους ρυθμό χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τα πολυσύχναστα πλήθη.

Οι επισκέπτες της άνοιξης μπορεί να συναντήσουν φρεσκολιωμένο χιόνι, ωστόσο, και οι εγκαταστάσεις του πάρκου λειτουργούν με περιορισμένες ώρες μέχρι τα μέσα Απριλίου. Ωστόσο, η έλλειψη κόσμου το κάνει να αξίζει τον κόπο. Επίσης, σημειώστε ότι η άνοιξη έχει αρκετή βροχή, οπότε ετοιμάστε εξοπλισμό βροχής.

Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών κυμαίνονται μεταξύ 25°F και 59°F. Η εποχή του φθινοπώρου χωρίζει τους δρόμους της με τα καλοκαιρινά πλήθη καθώς οι οικογενειακές διακοπές φτάνουν στο τέλος τους.

Επίσης, αυτή η περίοδος σηματοδοτεί την έναρξη της εποχής των φύλλων. Οι φθινοπωρινοί μήνες έχουν θερμοκρασίες μεταξύ 35°F και 66°F. Σημειώστε ότι παρόλο που αυτές οι δύο σεζόν είναι εποχές ώμου, εξακολουθούν να συμβαίνουν αξιοσημείωτα γεγονότα.

Τον Απρίλιο, υπάρχει η Εβδομάδα του Εθνικού Πάρκου, όπου οι επισκέπτες μπορούν να μοιραστούν την «ιστορία του πάρκου» τους ή να φτιάξουν μια, και η Εθνική Ημέρα Νεανίδων Ranger (Απρίλιος), η οποία έχει να κάνει με το να μάθουν γιατί τα εθνικά πάρκα έχουν σημασία.

Τον Σεπτέμβριο, υπάρχει το Acadia Night Sky Festival, οπότε ετοιμαστείτε για εντυπωσιακή νυχτερινή θέα. Τέλος, εάν δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το Acadia κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αλλά θέλετε να απομακρυνθείτε από τα πλήθη όσο το δυνατόν περισσότερο, σημειώστε ότι μπορείτε να κατευθυνθείτε σε μέρη του πάρκου που είναι λιγότερο απασχολημένα από άλλα.

Για παράδειγμα, η δυτική πλευρά του Mount Desert Island είναι γνωστή ως «η ήσυχη πλευρά» και η χερσόνησος Schoodic είναι σε μεγάλο βαθμό χωρίς κόσμο οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Acadia

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Acadia είναι το χειμώνα (Δεκέμβριος – Φεβρουάριος).

Οι θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν (κατά μέσο όρο, μεταξύ 18°F και 36°F) είναι απλώς πολύ άβολες για τους ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν την υπέροχη ύπαιθρο σε ένα εθνικό πάρκο.

Επίσης, τα περισσότερα καταλύματα και εστιατόρια παραμένουν κλειστά τους χειμερινούς μήνες, επομένως η εύρεση ενός μέρους για να μείνετε και να φάτε έξω μπορεί να είναι δύσκολη.

Το πάρκο έχει επίσης χειμερινές ώρες λειτουργίας που ξεκινούν τον Δεκέμβριο, και τα περισσότερα μονοπάτια πεζοπορίας και τμήματα του Park Loop Road παραμένουν κλειστά. Τούτου λεχθέντος, εάν επιθυμείτε να δοκιμάσετε χειμερινά σπορ, όπως το σκι αντοχής, είστε τυχεροί, καθώς οι αμαξωτοί δρόμοι παραμένουν λειτουργικοί.

Η ενοικίαση σκι και χιονοπέδιλων είναι δυνατή στο Bar Harbor, αλλά το καγιάκ και το κανό είναι εκτός ορίων, καθώς οι περισσότερες λίμνες και ποτάμια παραμένουν παγωμένα. Δεν μπορούμε να υπερτονίσουμε τη σημασία του ελέγχου των καιρικών συνθηκών στον επίσημο ιστότοπο του πάρκου για ισχυρές καταιγίδες, χιονοθύελλες ή τυχόν ενημερώσεις για τον καιρό.

Αυτό θα σας βοηθήσει να προγραμματίσετε καλύτερα τη διαμονή σας αλλά και να σας ενημερώσει για ενδεχόμενο κλείσιμο δρόμων και πρόσθετες παροχές στο πάρκο.

Συνολικά, παρόλο που υπάρχουν ακόμα τόσα πολλά να δεις και να απολαύσεις τον χειμώνα στην Acadia, υπάρχει πραγματικά ένα περιορισμένο σύνολο εμπειριών που μπορεί να έχει κανείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, κάτι που κάνει όλες τις άλλες εποχές καλύτερες.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Η ανατολή του ηλίου λάμπει μέσα από τα δέντρα όπου μπορεί να δει κανείς μια σκηνή.

PHkorsart/Shutterstock

Θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας στο Εθνικό Πάρκο Acadia; Ακολουθούν μερικά επιπλέον πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη στη συνέχεια:

 • Αν θέλετε να κατασκηνώσετε, πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.
 • Εάν επισκεφθείτε την περίοδο μεταξύ 15 Μαΐου και 22 Οκτωβρίου, πρέπει να κάνετε κράτηση οχήματος και να πληρώσετε ένα μικρό ποσό για να το κάνετε.
 • Αν σκοπεύετε να πατήσετε τα μονοπάτια, επιλέξτε ένα μονοπάτι που αντιστοιχεί στις δεξιότητες και τις ικανότητές σας, καθώς τα περισσότερα μονοπάτια είναι για έμπειρους πεζοπόρους. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι κάποιος γνωρίζει πάντα για το πού βρίσκεστε και αποφύγετε την πεζοπορία μόνοι σας.
 • Τα κατοικίδια πρέπει να κρατούνται με λουρί.
 • Εάν επισκεφθείτε μεταξύ 23 Ιουνίου και 10 Οκτωβρίου, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις υπηρεσίες μεταφοράς που παρέχονται από το πάρκο για να εξερευνήσετε το πάρκο χωρίς να κάνετε ξεχωριστές κρατήσεις ή να αποκτήσετε κάρτα στάθμευσης.
 • Οι δρόμοι μπορεί να είναι απρόβλεπτοι, Επομένως, συνιστάται να οδηγείτε με όχι περισσότερο από 35 mph.
 • Κατεβάστε το Εφαρμογή NPS στο τηλέφωνό σας. Διαθέσιμη τόσο για χρήστες iOS όσο και για Android, η εφαρμογή NPS σάς επιτρέπει να βρείτε διαδραστικούς χάρτες, πληροφορίες προσβασιμότητας επί τόπου και περιηγήσεις στο πάρκο. Τούτου λεχθέντος, μην βασίζεστε πάντα στο κινητό σας τηλέφωνο και στην πλοήγηση GPS, καθώς δεν είναι τόσο αξιόπιστο στο δάσος. Φέρτε έναν χάρτη μονοπατιών με λεπτομερή τοπογραφία για να είστε στην ασφαλή πλευρά.
 • Αν και οι μαύρες αρκούδες κατοικούν σε πολλά από τα δάση των ΗΠΑ, συνήθως δεν βρίσκονται σε αυτό το πάρκο. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθούμε να σας προτρέπουμε να είστε προσεκτικοί όταν πρόκειται να αφήσετε υπολείμματα τροφών, καθώς αυτό μπορεί να προσελκύσει την ανεπιθύμητη προσοχή των ζώων. Φροντίστε να σφραγίζετε τα τρόφιμα σας και να πετάτε τα σκουπίδια σε σφραγισμένες σακούλες.
 • Η περίοδος μέσα Μαΐου/μέσα Ιουνίου παρουσιάζει τα περισσότερα σφάλματα, οπότε φέρτε το σπρέι για σφάλματα αν το επισκεφτείτε περίπου αυτή τη στιγμή.
 • Συσκευασία κιάλια, ειδικά όσοι από εσάς ασχολείστε με την παρατήρηση πουλιών. Οι προβολείς είναι επίσης χρήσιμοι, το SPF είναι απαραίτητο και ένα κιτ πρώτων βοηθειών είναι εξίσου σημαντικό. Αν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία, βάλτε άνετα παπούτσια και φροντίστε να έχετε αρκετό νερό πάντα μαζί σας.
 • Για να διασφαλιστεί η πλοήγηση στο πάρκο χωρίς άγχος, επιλέξτε το δωρεάν Λεωφορείο Island Explorer και αποφύγετε προβλήματα με τη στάθμευση και την κυκλοφοριακή συμφόρηση.
 • Λάβετε ταξιδιωτική ασφάλιση.

Συχνές Ερωτήσεις

Μια μικρή γέφυρα πάνω από έναν δρόμο που περιβάλλεται από δέντρα κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου.

Martina Birnbaum/Shutterstock

Πόσες μέρες χρειάζεστε στο Εθνικό Πάρκο Acadia;

Μπορείτε να δείτε σχεδόν όλα όσα έχει να προσφέρει το πάρκο σε μόλις τρεις ημέρες. Τούτου λεχθέντος, εάν θέλετε να εξερευνήσετε μεγαλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας ή απλά να χαλαρώσετε και να κάνετε τα πράγματα αργά, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε να μείνετε πέντε ημέρες.

Σε ποιο αεροδρόμιο πετάτε για Εθνικό Πάρκο Acadia;

Σε απόσταση μόλις οκτώ μιλίων, το αεροδρόμιο Hancock County-Bar Harbor είναι το πλησιέστερο αεροδρόμιο στη διάθεσή σας εάν πετάτε για το Εθνικό Πάρκο Acadia. Αν ταξιδεύετε διεθνώς, ρίξτε μια ματιά στη Βοστώνη, το Μπάνγκορ, ME ή το Πόρτλαντ, ME.

Μπορείτε να δείτε το Βόρειο Σέλας από το Εθνικό Πάρκο Acadia;

Δυστυχώς, όχι, καθώς το Εθνικό Πάρκο Acadia βρίσκεται σε ένα νησί στα ανοικτά των ακτών του Maine, οπότε το Aurora δεν είναι αρκετά ορατό εκεί.

Μπορείτε να δείτε το Εθνικό Πάρκο Acadia με αυτοκίνητο;

Μπορείτε να κάνετε τη γραφική διαδρομή μήκους 27 μιλίων στο Park Loop Road, που συνδέει την ακτογραμμή, τις λίμνες και τα βουνά της Acadia. Κατά μήκος του βρόχου, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε περιοχές όπως η παραλία Sand, η λίμνη Jordan, το βουνό Cadillac, το Sieur de Monts και το Otter Point.

Ποια είναι η καλύτερη πόλη για να μείνετε όταν επισκέπτεστε το Εθνικό Πάρκο Acadia;

Η καλύτερη πόλη για να μείνετε κατά την επίσκεψή σας στο Εθνικό Πάρκο Acadia είναι το Bar Harbor. Μια παραθαλάσσια πόλη σε απόσταση αναπνοής από το Acadia, το Bar Harbor έχει μια περιοχή στο κέντρο της πόλης, χαριτωμένα καταστήματα και ωραία εστιατόρια.

Ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε το πάρκο:

Over to You — Κλείστε το ταξίδι σας στο Εθνικό Πάρκο Acadia σήμερα!

👍 Η καλύτερη ώρα για επίσκεψηΙούνιο έως Αύγουστο
💲 Η φθηνότερη ώρα για επίσκεψηΕπισκεφθείτε μερικές ημέρες χωρίς χρέωση
🗓️ Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για επίσκεψηΣεπτέμβριος έως Νοέμβριος
👎 Η χειρότερη ώρα για επίσκεψηΔεκέμβριος έως Φεβρουάριος

Σε γενικές γραμμές, είτε αναζητάτε μια διασκεδαστική εμπειρία κατασκήνωσης, είτε απολαμβάνετε ένα εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε τα όρια πεζοπορίας σας, το Acadia είναι το ιδανικό μέρος.

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Θα ταξιδέψεις σε χώρα και χρειάζεται να βγάλεις visa;εύκολο..στην πλατφόρμα από κάτω μπορείς να την βγάλεις ηλεκτρονικα. Τσεκαρε

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε στη συνέχεια

Διαβάστε επίσης : Βαλτιμόρη:τι να δείτε και να κάνετε

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια