Κανόνες και συμβουλές για ταξίδια χαμηλού κόστους

Όταν ταξιδεύετε για μεγάλες περιόδους, μερικές φορές δεν έχει σημασία πόσο φθηνός είναι ένας προορισμός παρά ένας άλλος, επειδή πρέπει πάντα να προσέχετε το πορτοφόλι σας.

Φυσικά, το ταξίδι στην Ασία κοστίζει πολύ λιγότερο από το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες ή την ίδια την Ευρώπη, αλλά ακόμα κι εκεί αν θέλετε να παρατείνετε το ταξίδι σας όσο το δυνατόν περισσότερο, καλό θα ήταν να παρακολουθείτε πόσα ξοδεύετε και πώς.

Ταξίδεψα για μεγάλες περιόδους ξοδεύοντας κατά μέσο όρο 500/600 € το μήνα, αλλά παρόλο που δεν μπορώ να πω ότι θυσιάστηκα, ομολογώ ότι έδωσα μεγάλη προσοχή και προσοχή στο πόσα χρήματα ξόδεψα και σε τι τα είχα πάντα. .
Παρακάτω είναι μια σύντομη λίστα κανόνων που πρέπει να ακολουθήσετε για να παραμένετε πάντα εντός του προϋπολογισμού σας χωρίς να εγκαταλείπετε τίποτα. Ή σχεδόν τίποτα.

Φυσικά, θα εγκαταλείψετε τον αστακό από το πιο ακριβό εστιατόριο της Αβάνας και θα αρκεστείτε σε αυτό που μαγειρεύει το casa στο συγκεκριμένο μέρος όπου μένετε. Ή θα φάτε ρύζι και φασόλια σε ένα τοπικό εστιατόριο, με χοιρινό σε σάλτσα, σαλάτα και πλατάνια που περιβάλλεται από ντόπιους Νικαράγουας αντί στο τουριστικό εστιατόριο.
Ή θα κοιμηθείτε σε ξενώνες σε κοινόχρηστα δωμάτια, εγκαταλείποντας το ιδιωτικό δωμάτιο με μπάνιο. Θα πάρετε ένα λεωφορείο 24 ωρών αντί για μια πτήση που θα διαρκούσε 3.

Τελικά πιστεύω ότι οι backpackers όχι μόνο τα εξετάζουν αυτά τα πράγματα αλλά τα επιθυμούν.

Διαβάστε επίσης: Κανόνες ταξιδιού που δεν πρέπει να ακολουθείτε

Πώς να ταξιδέψετε με μικρό προϋπολογισμό και να κερδίσετε χρήματα ενώ ταξιδεύετε

Δείτε τι πρέπει να κάνετε και να λάβετε υπόψη όταν το κάνετε ταξίδι με χαμηλό κόστος για να διατηρήσετε τον προϋπολογισμό σας και να βελτιστοποιήσετε τους ταξιδιωτικούς σας πόρους:

 • Πάντα να ζητάτε πρώτα την τιμή πριν αποδεχτείτε οποιαδήποτε υπηρεσία
 • Το φαγητό σε τοπικές αγορές ή πλανόδιους πωλητές θα κοστίσει 1,50 ευρώ αντί για 10 ευρώ
 • Περπατήστε αντί να πάρετε ταξί
 • Ψώνια σε τοπικές αγορές και μαγείρεμα σε ξενώνες
 • Γίνετε μέλος άλλων ταξιδιωτών, ειδικά αν ταξιδεύετε μόνοι. Το να ταξιδεύετε μόνοι σας κοστίζει πολύ, επομένως η εύρεση κάποιου για να μοιράσει τα κόστη βοηθά στην αντιστάθμιση του κόστους
 • Μην αγοράζετε μικρά μπουκάλια νερό αλλά ένα μεγάλο. Γλιτώνετε πολλά.
 • Ταξιδέψτε με λεωφορεία δεύτερης θέσης και όχι πρώτης θέσης.
 • Μη βιάζεσαι. Όσοι ταξιδεύουν αργά έχουν περισσότερο χρόνο να καταλάβουν ποια είναι η φθηνότερη λύση
 • Κοιμηθείτε σε ξενώνες και κοινόχρηστα δωμάτια και όχι σε ξενοδοχεία ή ιδιωτικά δωμάτια
 • Μην χρησιμοποιείτε το κινητό σας, αλλά χρησιμοποιήστε το Skype ή το διαδίκτυο για να καλέσετε το σπίτι
 • Εργαστείτε ως εθελοντής σε ξενώνες με αντάλλαγμα δωρεάν κρεβάτι και δείπνο
 • Πάρτε τοπικά λεωφορεία αντί να κάνετε κράτηση για λεωφορεία. Θα χάσετε περισσότερο χρόνο αλλά είναι και μια περιπέτεια που αξίζει
 • Εκμεταλλευτείτε τις μέρες με δωρεάν είσοδο στα μουσεία
 • Αποφύγετε τους μεσάζοντες και ασχοληθείτε απευθείας με τους προμηθευτές (για παράδειγμα για εκδρομές με σκάφος ή εκδρομές αντί να ζητάτε από τον ξενώνα πηγαίνετε απευθείας στο πρακτορείο)
 • Η διαπραγμάτευση για την αγορά αναμνηστικών, η διαπραγμάτευση σε ορισμένες χώρες είναι ακόμη και κανόνας, όπως για παράδειγμα στο Μαρόκο όπου η διαπραγμάτευση γίνεται όχι μόνο ένας τρόπος για να πληρώσετε λιγότερα, αλλά, όσον αφορά εμένα, μια από τις πιο διασκεδαστικές εμπειρίες του ταξιδιού

Αυτές είναι οι προφυλάξεις που παίρνω κάθε φορά που ταξιδεύω, ποιες είναι οι δικές σας;

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια