η καλύτερη στιγμή για τη Γρενάδα

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφτείτε τη Γρενάδα

Αν σκέφτεστε να επισκεφτείτε την Καραϊβική, η Γρενάδα ξεχωρίζει ως κορυφαίος προορισμός στην περιοχή. Είναι ένα στολίδι που συχνά παραβλέπεται με όμορφα τοπία και πολλά πράγματα που μπορούν να δουν και να κάνουν οι επισκέπτες όλων των ηλικιών.

Ωστόσο, για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ταξίδι σας, βοηθάει να το επισκεφτείτε την κατάλληλη εποχή του χρόνου. Λοιπόν, πότε πρέπει να κλείσετε ένα ταξίδι στη Γρενάδα; Η απόφαση για την καλύτερη ώρα για επίσκεψη εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα

Γραφική θέα της παραλίας Grand Anse που απεικονίζεται με σύννεφα από πάνω με βράχους και βλάστηση να προεξέχουν στον ωκεανό κατά την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη Γρενάδα

Ο καλύτερος συνολικός χρόνος για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα είναι τον Μάρτιο ή τις αρχές Απριλίου. Ο καιρός είναι συνήθως λιγότερο υγρός και λίγο πιο ανεκτός σε σύγκριση με άλλες εποχές του χρόνου.

Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι επίσης μέρος της ξηρής περιόδου, η οποία διαρκεί από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο. Με πιο άνετο καιρό, θα βρείτε πιο ευχάριστη την εξερεύνηση στα αξιοθέατα του νησιού.

Μερικά από τα κορυφαία μέρη για επίσκεψη στα νησιά της Γρενάδας κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου περιλαμβάνουν:

  • Παραλία Grand Anse
  • River Antoine Estate Rum Distillery
  • Υποβρύχια Γλυπτά
  • Αμμώδης Νήσος
  • Seven Sisters Falls
  • House of Chocolate
  • Βοτανικός Κήπος Palm Tree Gardens

Ο Ιανουάριος έως τον Μάιο έχει λιγότερες βροχοπτώσεις, χαμηλότερα επίπεδα υγρασίας και γενικά πιο άνετες θερμοκρασίες. Ωστόσο, αυτή είναι και η τουριστική περίοδος αιχμής.

Πολλοί επισκέπτες έρχονται στην Καραϊβική για να ξεφύγουν από τον χειμώνα στις χώρες τους. Αν θέλετε να αποφύγετε τα μεγαλύτερα πλήθη, μπορείτε να σκεφτείτε να επισκεφθείτε τον Ιανουάριο.

Αυτό είναι κοντά στην έναρξη της ξηρής περιόδου. Μπορεί να παρατηρήσετε μικρότερο πλήθος, μικρότερες γραμμές σε δημόσια αξιοθέατα και ελαφρώς χαμηλότερες τιμές τον Ιανουάριο σε σύγκριση με την τουριστική περίοδο αιχμής από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο.

Μέχρι τον Φεβρουάριο, όλο και περισσότερα κρουαζιερόπλοια αρχίζουν να φτάνουν στη Γρενάδα, αυξάνοντας το αριθμός καθημερινών επισκεπτών μέχρι το τέλος της ξηρής περιόδου τον Μάιο.

Ο Ιανουάριος είναι επίσης μια σχετικά άνετη εποχή του χρόνου, όσον αφορά τον καιρό. Η μέση θερμοκρασία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο τον Ιανουάριο, με μέση υψηλή θερμοκρασία τους 84 βαθμούς Φαρενάιτ. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ λιγότερο υγρό, γεγονός που κάνει τις υψηλότερες θερμοκρασίες πιο υποφερτές.

Τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η μέση ημερήσια θερμοκρασία είναι περίπου 86 έως 87 βαθμούς Φαρενάιτ και η υγρασία είναι επίσης συνήθως υψηλότερη σε σύγκριση με τον Ιανουάριο. Ωστόσο, τα βράδια του Μαρτίου και του Απριλίου είναι συχνά δροσερά με απαλό αεράκι.

Περισσότερες επιχειρήσεις είναι επίσης ανοιχτές για να εξυπηρετήσουν τα μεγαλύτερα πλήθη. Συνολικά, ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι εξαιρετικές εποχές του χρόνου για να δείτε τη Γρενάδα στο αποκορύφωμά της.

Υπάρχουν επίσης πολλές διασκεδαστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στα νησιά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, συμπεριλαμβανομένου του Carriacou Maroon & String Band Festival. Είναι μια τριήμερη γιορτή με ζωντανή μουσική, φαγητό και πολιτιστικές παραστάσεις.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα

Για μια ενότητα σχετικά με τη φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα, μια φωτογραφία μιας συννεφιασμένης ημέρας σε μια παραλία με μαύρη άμμο στη Γρενάδα

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα είναι συνήθως από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο. Αυτή η περίοδος του έτους έχει περισσότερες πιθανότητες βροχοπτώσεων και προσγειώνεται στη μέση της εποχής των τυφώνων στην περιοχή της Καραϊβικής.

Λόγω του απρόβλεπτου καιρού και του υψηλότερου κινδύνου βροχής, οι τιμές είναι συχνά φθηνότερες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ο Σεπτέμβριος έως τον Οκτώβριο είναι μια από τις εποχές του ώμου.

Η άλλη περίοδος ώμου είναι Ιούνιος έως Ιούλιος. Αυτές οι περίοδοι σηματοδοτούν τη μετάβαση μεταξύ της υγρής και της ξηρής περιόδου. Τείνουν επίσης να είναι περίοδοι με χαμηλότερες τιμές και λιγότερους τουρίστες.

Εάν επισκέπτεστε τις εποχές του ώμου, παρακολουθήστε τις μετεωρολογικές προβλέψεις. Ο χειρότερος καιρός έρχεται συνήθως μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου. Ο κίνδυνος τυφώνων είναι επίσης υψηλότερος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτοί είναι και οι πιο ζεστοί μήνες.

ο μέση θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο είναι περίπου 87 βαθμοί Φαρενάιτ. Ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών και της υψηλής υγρασίας μπορεί να κάνει το πέρασμα του χρόνου σε εξωτερικούς χώρους σχεδόν αφόρητο.

Οι πτήσεις είναι επίσης οι φθηνότερες τον Σεπτέμβριο, ειδικά όταν πετούν προς Γρενάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε συχνά να σημειώσετε τις χαμηλότερες τιμές κάνοντας κράτηση τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία αναχώρησής σας.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι λιγότερο γεμάτοι, αλλά πιο ζεστοί και πιο θορυβώδεις. Ενώ μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα επισκεπτόμενοι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ορισμένες επιχειρήσεις κλείνουν λόγω της υγρής περιόδου. Θα έχετε λιγότερες επιλογές όταν αναζητάτε ξενοδοχεία και μέρη για φαγητό.

Δεν είναι επίσης η καλύτερη εποχή του χρόνου για να απολαύσετε φεστιβάλ και τοπικές παραδόσεις. Εκτός από ένα τουρνουά κρίκετ και μερικά άλλα γεγονότα, δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που συμβαίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα

Στη φωτογραφία κατά τη διάρκεια της λιγότερο πολυάσχολης περιόδου για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα, μια φωτογραφία ενός ημιάδειου δρόμου στο St. George's με κτίρια αποικιακού στιλ από λευκά και καφέ τούβλα

Ο λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα είναι τον Ιανουάριο, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Συνήθως, η περίοδος των βροχών είναι η πιο αργή τουριστική περίοδος και διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο.

Ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα χαμηλός τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Αυτοί οι μήνες πλησιάζουν στο τέλος της περιόδου των βροχών και συχνά βιώνουν μερικές από τις χειρότερες καιρικές συνθήκες του έτους. Δεν είναι η καλύτερη εποχή για περιηγήσεις στα αξιοθέατα και εξερεύνηση των νησιών.

Ο Ιανουάριος είναι επίσης συνήθως μια αργή περίοδος του χρόνου για τον τουρισμό. Πολλές οικογένειες επισκέπτονται τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο για να αποφύγουν τον κρύο καιρό στο σπίτι, αλλά επιστρέφουν πριν από τον Ιανουάριο.

Ο τουρισμός αρχίζει σιγά σιγά να αυξάνεται ξανά στα τέλη Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Μέχρι τον Μάρτιο, το νησί είναι περίπου τόσο απασχολημένο όσο γίνεται και παραμένει έτσι μέχρι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο.

Εάν θέλετε να το επισκεφθείτε σε μια από τις λιγότερο πολυσύχναστες περιόδους, αλλά θέλετε να αποφύγετε τον σκληρό καιρό, σκεφτείτε να πάτε τον Ιανουάριο. Πιθανότατα θα χάσετε την εποχή των βροχών και τα μεγαλύτερα πλήθη, κάτι που είναι υπέροχο αν σκοπεύετε να δείτε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της Γρενάδας.

Το τέλος Ιανουαρίου είναι επίσης όταν το κύριο νησί φιλοξενεί το Εβδομάδα Ιστιοπλοΐας Γρενάδας. Αυτό το φεστιβάλ διαρκεί αρκετές ημέρες και περιλαμβάνει αγώνες γιοτ και διασκεδαστικές δημόσιες εκδηλώσεις.

Εάν μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιχμής από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο, ενδέχεται να βρείτε ορισμένα μέρη της χώρας λιγότερο απασχολημένα σε σύγκριση με άλλα. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι επισκέπτες μένουν στο κύριο νησί της Γρενάδας ή στο κοντινό Carriacou.

Η Petite Martinique και το Union Island είναι μικρότερα νησιά, που σημαίνει λιγότερους τουρίστες. Ωστόσο, οι επιλογές του ξενοδοχείου είναι επίσης περιορισμένες, με αποτέλεσμα να κάνετε κράτηση πολύ εκ των προτέρων.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα

Φωτογραφία της βροχής που πέφτει στους ανθρώπους που περπατούν κατά μήκος του δρόμου στο St. George's κατά τη γενική χειρότερη περίοδο για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα

Αγορά Σαββατοκύριακου μια βροχερή μέρα στο ST. George’s Grenada, Δυτικές Ινδίες, Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019/Paul Wittet/Shutterstock

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα είναι κατά τη διάρκεια της αιχμής της εποχής των τυφώνων, η οποία διαρκεί περίπου από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Αυτή η περίοδος ενέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο ισχυρών καταιγίδων και τυφώνων. Το νησί τείνει να έχει πολύ έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, που μπορεί να διαταράξουν τα ταξιδιωτικά σχέδια.

Λόγω της έλλειψης τουρισμού και της πιθανότητας κακοκαιρίας, πολλά τοπικά ξενοδοχεία, επιχειρήσεις και αξιοθέατα έκλεισαν ή μειώνουν τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θα έχετε λιγότερα πράγματα να δείτε και να κάνετε και λιγότερα μέρη να επισκεφτείτε.

Οι θερμοκρασίες τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο φτάνουν τακτικά στις ανώτερες δεκαετίες του ’80. Τα νησιά, επίσης, κατά μέσο όρο 8 έως 9,5 ίντσες βροχοπτώσεων κάθε μήνα κατά τη διάρκεια της περιόδου των τυφώνων.

Ακόμα κι αν δεν αντιμετωπίσετε μια ισχυρή καταιγίδα, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε συχνές βροχές. Δεν είναι ασυνήθιστο να αντιμετωπίζετε έντονες βροχοπτώσεις που σας αφήνουν μούσκεμα αν δεν μπορείτε να βρείτε κάλυψη.

Συχνές Ερωτήσεις

Πανέμορφη παραλία με λευκή άμμο με δέντρα από τη μία πλευρά και κύματα να περιτριγυρίζουν την άμμο από την άλλη στο Grand Anse, που απεικονίζεται την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα

Peter Krocka/Shutterstock

Ακολουθούν οι απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή της κατάλληλης ώρας για να επισκεφτείτε τη Γρενάδα:

Τι είναι η εποχή των τυφώνων στη Γρενάδα;

Η περίοδος αιχμής των τυφώνων διαρκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ωστόσο, η χώρα έχει περισσότερες πιθανότητες για έντονες καιρικές συνθήκες και έντονες βροχοπτώσεις από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Αυτή είναι η υγρή περίοδος και περίοδος με λιγότερους τουρίστες.

Ποιοι είναι οι πιο ζεστοί μήνες στη Γρενάδα;

Οι πιο ζεστοί μήνες κατά μέσο όρο είναι ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος, με μέσες υψηλές τιμές στη δεκαετία του ’80. Τον Ιανουάριο, η θερμοκρασία είναι συχνά στα χαμηλά 80s. Ωστόσο, το επίπεδο υγρασίας επηρεάζει επίσης το επίπεδο άνεσής σας. Η επίσκεψη κατά τη διάρκεια της υγρής περιόδου μπορεί να κάνει τις θερμοκρασίες να αισθάνονται πιο καυτές και πιο ζοφερές.

Η Γρενάδα δίνει καλές παραλίες;

Η Γρενάδα έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Καραϊβικής, συμπεριλαμβανομένης της παραλίας Grand Anse. Είναι ένας από τους κύριους τουριστικούς κόμβους στα νησιά. Θα βρείτε πολλά ξενοδοχεία και θέρετρα κατά μήκος και κοντά στην παραλία. Αυτή η περιοχή έχει κρυστάλλινα νερά, λευκή άμμο και όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε για ένα διασκεδαστικό ταξίδι.

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος της Γρενάδας για διαμονή;

Οι περισσότεροι τουρίστες μένουν στη νοτιοδυτική γωνία του κύριου νησιού της Γρενάδας. Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει την πρωτεύουσα του Αγίου Γεωργίου και τη δημοφιλή παραλία Grand Anse. Η παραλία Morne Rouge είναι ένα άλλο υπέροχο σημείο κοντά στην πρωτεύουσα. Αυτή η περιοχή είναι γνωστή για τον συνδυασμό σύγχρονων ανέσεων και ιστορικών τοποθεσιών.

Πόσο κακή είναι η περίοδος των βροχών στη Γρενάδα;

Ο καιρός είναι συχνά απρόβλεπτος κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε επίσης περιστασιακές ξηρές ημέρες χωρίς βροχοπτώσεις.

Ωστόσο, οι έντονες καιρικές συνθήκες μπορεί να επιφέρουν αυξημένο κίνδυνο πλημμύρας. Είναι σημαντικό να ελέγχετε την πρόβλεψη κάθε μέρα. Εάν η πρόβλεψη περιλαμβάνει μεγάλη πιθανότητα έντονης βροχόπτωσης, είναι καλή ιδέα να προγραμματίσετε δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους για την ημέρα.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Γρενάδα είναι κατά τους πιο ξηρούς μήνες, που καλύπτει τον Ιανουάριο έως τον Μάιο. Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι μερικοί από τους πιο δημοφιλείς μήνες, χάρη στον καθαρό καιρό και τον ηλιόλουστο ουρανό.

Θα βρείτε επίσης περισσότερα πράγματα να δείτε και να κάνετε, καθώς περισσότερα αξιοθέατα είναι ανοιχτά στο κοινό κατά την ξηρή περίοδο. Λοιπόν, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κλείστε το ταξίδι σας στη Γρενάδα σήμερα!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια