Κέιπ Τάουν | Ταξιδιωτικός οδηγός

Το Κέιπ Τάουν είναι το κόσμημα του στέμματος της Νότιας Αφρικής και η πιο ευρωπαϊκή πόλη που θα βρείτε στην ήπειρο. Ιδρύθηκε από την Ολλανδική Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών το 1652, ήταν η πρώτη απόπειρα της Νότιας Αφρικής σε μια σύγχρονη μητρόπολη, δίνοντάς της το παρατσούκλι «Η Μητέρα Πόλη». Λόγω της στρατηγικής του θέσης στο νοτιοδυτικό άκρο της Αφρικής, για αιώνες έπαιξε σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο.

Σήμερα είναι μία από τις τρεις πρωτεύουσες της Νότιας Αφρικής. Η περιοχή του μετρό καλύπτει 950 τετραγωνικά μίλια και φιλοξενεί 3,5 ​​εκατομμύρια ανθρώπους. Το σκηνικό της πόλης, μια δραματική ακτογραμμή στη σκιά του Εθνικού Πάρκου Table Mountain, είναι τόσο γραφικό όσο και η ιστορία της προβληματική. Όπως και η υπόλοιπη Νότια Αφρική, το Κέιπ Τάουν εξακολουθεί να προσπαθεί να ανακάμψει από την εποχή του απαρτχάιντ που τελείωσε το 1994. Ενώ το έγκλημα και η διαφθορά εξακολουθούν να είναι ζητήματα,

Ζώνη ώρας

GMT +2

Καλύτερη ώρα για να πάτε

Το Κέιπ Τάουν αξίζει να το επισκεφτείτε όλο το χρόνο. Τούτου λεχθέντος, φαίνεται διαφορετικό κάθε σεζόν. Από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τον Μάρτιο είναι το καλοκαίρι της Νότιας Αφρικής. Είναι όταν το Κέιπ Τάουν είναι ζωντανό με τους τουρίστες να δραπετεύουν από τους χειμώνες τους πίσω στο σπίτι και τους ντόπιους να απολαμβάνουν τον υπέροχο καιρό. Είναι ηλιόλουστο, ξηρό και αρκετά ζεστό ώστε να δικαιολογεί μια βουτιά στον ωκεανό. Το κοινωνικό ημερολόγιο της πόλης είναι γεμάτο με εκδηλώσεις και ενώ οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αιχμής, τουλάχιστον όλα είναι ανοιχτά.

Αν αναζητάτε χαμηλότερες τιμές και λιγότερα άτομα, επισκεφθείτε το χειμώνα, από τα τέλη Ιουνίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου. Φορέστε ένα αδιάβροχο γιατί χειμώνας σημαίνει βρεγμένος. Αν ο στόχος σας είναι να δείτε φάλαινες, ρίξτε μια ματιά στο Hermanus Whale Festival που πραγματοποιείται συνήθως στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θεωρούνται επίσης εξαιρετικοί μήνες για παρακολούθηση φαλαινών. Τελικά, οι εποχές του ώμου μπορεί να είναι εξίσου αξέχαστες. Άνοιξη, Σεπτέμβριος έως αρχές Δεκεμβρίου, είναι όταν τα αγριολούλουδα είναι σε πλήρη άνθιση. Το φθινόπωρο, από τα τέλη Μαρτίου έως τις αρχές Ιουνίου, πιστεύεται ότι είναι η καλύτερη εποχή για καταδύσεις σε κλουβιά με μεγάλους λευκούς καρχαρίες.

Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Νόμισμα : Ραντ (ZAR)
(1$ USD = 14,27 ZAR; Ελέγξτε την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία )

Φιλοδώρημα: Το φιλοδώρημα εκτιμάται ιδιαίτερα στο Κέιπ Τάουν. Εάν η υπηρεσία είναι καλή, το 10% είναι συνηθισμένο. Μερικές φορές προστίθεται φιλοδώρημα σε εστιατόρια, ειδικά για γκρουπ, επομένως ελέγξτε τον λογαριασμό σας πριν δώσετε κατά λάθος δύο φορές.

Γλώσσα : Οι περισσότερες πηγές λένε ότι υπάρχουν 11 επίσημες γλώσσες στη Νότια Αφρική (μερικές λένε 12). Τα Ξόσα, τα Αγγλικά και τα Αφρικάανς είναι από τα πιο ομιλούμενα. Τούτου λεχθέντος, οι περισσότεροι άνθρωποι μιλούν αγγλικά και όλες οι πινακίδες στο Κέιπ Τάουν είναι στα αγγλικά. Δεν υπάρχει ανάγκη για Μετάφραση Google. Ωστόσο, μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε μερικούς κοινούς όρους.

Lekker: υπέροχο ή ωραίο? «Αυτή ήταν μια συνεδρία lekker surf».

Braai: υπαίθριο μπάρμπεκιου. «Αν είστε τυχεροί, οι ντόπιοι θα σας προσκαλέσουν στο μπράι του Σαββατοκύριακου».

Bru: φίλος/φίλος; «Ο μπρου μου εργάζεται σε ένα οινοποιείο στο Στέλενμπος».

Κωδικός κλήσης : +27 21

Πρίζες : Η Νότια Αφρική χρησιμοποιεί βύσματα τύπου C, D, M και N. Συσκευάστε έναν προσαρμογέα ή ετοιμαστείτε να αγοράσετε έναν στο Κέιπ Τάουν. Η τάση είναι 230V και η τυπική συχνότητα είναι 50Hz. Επομένως, μπορεί επίσης να χρειαστεί να αγοράσετε έναν μετατροπέα εάν χρησιμοποιείτε μια συσκευή που απαιτεί περισσότερη τάση.

Πώς να περάσετε

Τρένα: Τα τρένα του Κέιπ Τάουν υπάρχουν ως Metrorail , αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα. Αν ρωτήσετε τους ντόπιους, μπορεί επίσης να μην είναι ασφαλείς. Δεν συνιστάται να τα οδηγείτε μόνοι σας, ειδικά τη νύχτα. Αν θέλετε να πάρετε ένα, η πιο δημοφιλής γραμμή είναι η νότια γραμμή που οδηγεί στο Simon’s Town. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν σε σταθμούς ή από τους υπαλλήλους της Metrorail με φορητές μηχανές έκδοσης εισιτηρίων.

Λεωφορεία: Ενώ υπάρχουν πολλά τοπικά λεωφορεία και μικρά λεωφορεία, βασικά φορτηγά που εκτελούν δρομολόγια, τα καλύτερα λεωφορεία για τους επισκέπτες είναι τα λεωφορεία MyCiTi . Συνδέονται με το αεροδρόμιο και εξυπηρετούν προγραμματισμένες στάσεις σε τουριστικές περιοχές υψηλής κίνησης. Οι ναύλοι φορτώνονται σε κάρτες myconnect που μπορούν να αγοραστούν από περίπτερα σταθμών και επιλεγμένους λιανοπωλητές και ΑΤΜ. Μια άλλη επιλογή είναι το City Sightseeing Bus. Αυτά τα λεωφορεία Hop-On-Hop-Off κάνουν επίσης προγραμματισμένες στάσεις σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και περιλαμβάνουν σχόλια σε 15 γλώσσες. Η Κόκκινη Γραμμή καλύπτει το βόρειο τμήμα του Κέιπ Τάουν και η Μπλε Γραμμή φτάνει μέχρι τον κόλπο Χάουτ στα νότια. Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν ηλεκτρονικά .

Ταξί/Rideshare: Οι Uber είναι παντού στο Κέιπ Τάουν. Είναι αξιόπιστα, ασφαλή και εξαιρετικά οικονομικά. Ένα Uber 45 λεπτών από το κέντρο του Κέιπ Τάουν σε ένα Muizenberg μπορεί να κοστίσει μόλις 12 δολάρια. Εξυπηρετούν επίσης το αεροδρόμιο. Εάν δεν διαθέτετε Uber και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα παραδοσιακό ταξί, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία προκαταρκτικής κλήσης αυτοκινήτου που είναι επαληθευμένη.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία

12 Apostles Hotel and Spa

Διεύθυνση: Victoria Road, Camps Bay
Τηλέφωνο: +27 21 4379000

καντε κρατηση τωρα 

Είναι δύσκολο να μην χάσετε αυτήν την ιδιοκτησία πέντε αστέρων μπροστά στον ωκεανό, επειδή είναι το μόνο κτίριο στην περιοχή της γραφικής διαδρομής προς την κορυφή του Chapman. Καθένα από τα 70 δωμάτιά του έχει είτε πανοραμική θέα στην οροσειρά των 12 Αποστόλων είτε στον Ατλαντικό Ωκεανό, όπου δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις φώκιες να λιάζονται ή φάλαινες να παραβιάζουν. Μεταξύ του διπλανού σπα και του φαγητού και των ποτών που σερβίρονται στο θρυλικό Leopard Bar, οι επισκέπτες δεν χρειάζεται καν να βγουν στην πόλη.

The President Hotel Κέιπ Τάουν

Διεύθυνση: 4 Alexander Rd, Bantry Bay
Τηλέφωνο: +27 21 434 8111

Αυτό το περίφημο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων στην ήσυχη οικιστική κοινότητα του Bantry Bay απέχει λίγα τετράγωνα από την παραλία. Δεκάδες καταστήματα και εστιατόρια βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Το κατάλυμα, δημοφιλές στους επαγγελματίες ταξιδιώτες και συνέδρια, φιλοξενεί επίσης ένα εστιατόριο, σπα, σαλόνι, κατάστημα δώρων και μεγάλη εξωτερική πισίνα. Τα δωμάτια είναι γενναιόδωρα σε μέγεθος και περιλαμβάνουν διαμερίσματα διαθέσιμα για μακροχρόνιες διαμονές.

The One&Only

Διεύθυνση: Dock Rd, Victoria & Alfred Waterfront, Cape Town, 8001
Τηλέφωνο: +27 21 431 5888

Ένα αστικό θέρετρο που θα περιμένατε να βρείτε σε ένα τροπικό νησί, το One&Only προσφέρει τα πιο εξωτικά καταλύματα του Κέιπ Τάουν. Το κατάλυμα διαθέτει πολλές πισίνες, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης πισίνας υπερχείλισης στην πόλη. Αυτή η πισίνα φιλοξενεί δύο ιδιωτικά νησιά με πολλές σουίτες ιδανικές για οικογένειες. Όσον αφορά τις άλλες ανέσεις, το One&Only διαθέτει παιδικό κλαμπ, σπα, γυμναστήριο και μια σειρά από εστιατόρια προορισμού, όπως το Nobu.

Bliss Boutique Hotel

Διεύθυνση: 25 Albus Dr., Cape Town, 7441
Τηλέφωνο: +27 21 551 0441
καντε κρατηση τωρα 

Μια δημοφιλής επιλογή για ζευγάρια και για νεόνυμφους, αυτό το boutique ξενοδοχείο διαθέτει μόλις οκτώ δωμάτια. Αλλά είναι τόσο καλά εξοπλισμένα που διαθέτουν ακόμη και μενού μαξιλαριών. Το ακίνητο βρίσκεται κατά μήκος της παραλίας Sunset (με αποκλειστική πρόσβαση στην παραλία), 15 λεπτά βόρεια του Κέιπ Τάουν, αλλά αρκετά κοντά για να έχετε εντυπωσιακή θέα στο Table Mountain. Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν ιδιωτικά καταστρώματα παρατήρησης, πισίνα με ηλιακή θέρμανση και επιφάνεια βουτιάς, καθώς και εστιατόριο που σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

La Rose Bed & Breakfast

Διεύθυνση: 32 Rose St, Schotsche Kloof
Τηλέφωνο: +27 21 422 5883
καντε κρατηση τωρα 

Οι καρδιές και τα μυαλά πίσω από αυτό το φιλικό προς τον προϋπολογισμό καταφύγιο ανήκουν στην ομάδα συζύγων της Adheera Bodasing, ενός Νοτιοαφρικανού ινδικής καταγωγής, και του Yoann Nicolas, ενός Γάλλου που ερωτεύτηκε τη Νότια Αφρική στα 20 του. Καθένα από τα εννέα δωμάτια είναι μοναδικό, αποτίοντας φόρο τιμής σε διαφορετικούς πολιτισμούς μέσω της τέχνης και της διακόσμησης που συλλέγει το ζευγάρι στα ταξίδια του. Το κατάλυμα βρίσκεται στην εκλεκτή γειτονιά Bo-Kaap, πρώην συνοικία Cape Malay.

Τα καλύτερα εστιατόρια

Mojo Market (κορτ φαγητού με τοπικά αναδυόμενα παράθυρα)

Διεύθυνση: 30 Regent Road, Sea Point, Cape Town, 8060
Τηλέφωνο: +27 21 422 4888
Ιστότοπος

Ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα, το Mojo Market είναι η μοντέρνα εσωτερική αγορά του Sea Point, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν περισσότερους από 15 τοπικούς πάγκους με φαγητό και «εμπόρους». Επιλέξτε από φρέσκα μύδια, χειροποίητη πίτσα, φτιάξτε τα δικά σας μπουρίτο, σούσι, ακόμη και το μοναδικό μακαρόνι και τυρί του Κέιπ Τάουν. Ενώ υπάρχει ζωντανή μουσική κάθε βράδυ και πολλές τηλεοράσεις, η καλύτερη ψυχαγωγία εδώ είναι οι άνθρωποι που παρακολουθούν.

Εστιατόριο Mzansi (Αφρικανικό)

Διεύθυνση: 45 Harlem Ave, Langa, Cape Town, 7455
Τηλέφωνο: +27 73 754 8502
Ιστότοπος

Απαιτούνται οπωσδήποτε κρατήσεις σε αυτό το δημοφιλές αφρικανικό εστιατόριο που κατατάσσεται στο #1 του TripAdvisor από τα σχεδόν 1.000 εστιατόρια στο Κέιπ Τάουν Σέντραλ. Το φαγητό σερβίρεται σε στιλ μπουφέ με παραδοσιακά πιάτα που παίζουν γευστικά με παραδοσιακά γεύματα Xhosa. Ενώ το εστιατόριο σερβίρει σπεσιαλιτέ όπως πόδια κοτόπουλου και κεφάλι προβάτου (κατόπιν αιτήματος), είναι επίσης φιλικό προς τους χορτοφάγους.

Die Strandloper (θαλασσινά)

Διεύθυνση: Jan Olfsen Str, Leentjiesklip, Langebaan, 7357
Τηλέφωνο: +27 22 77 22 490
Ιστότοπος

Το Die Strandloper, το οποίο ανήκει στην οικογένεια και λειτουργεί, είναι διάσημο στο Κέιπ Τάουν για το μεσημεριανό γεύμα ή το δείπνο με θαλασσινά 10 πιάτων που σερβίρεται στην παραλία. Αφήστε για τουλάχιστον τρεις ώρες για να απολαύσετε τα πάντα, από καπνιστό αγγελόψαρο μέχρι σκουμπρί στο μπάρμπεκιου, ακόμη και kreef, τον αγκαθωτό αστακό της Νότιας Αφρικής. Απαιτείται κράτηση.

Wine Studio (σύνδεσμοι κρασιών)

Διεύθυνση: Dock Rd, Victoria & Alfred Waterfront, Cape Town, 8001
Τηλέφωνο: +27 21 431 4511
Ιστότοπος

Ολοκαίνουργιο από το 2021, το One&Only’s Wine Studio παρουσιάζει τη βραβευμένη συλλογή κρασιών του καταλύματος σε μια μοναδική εμπειρία αντίστροφης σύζευξης. Ο επικεφαλής σομελιέ Luvo Ntezo φιλοξενεί αυτά τα αποκλειστικά ιδιωτικά δείπνα με σπάνια σοδειά, ειδικούς καλεσμένους από τοπικά οινοποιεία, ακόμη και την ευκαιρία να δημιουργήσετε το δικό σας χαρακτηριστικό μείγμα. Απαιτείται κράτηση.

Café Caprice (σύγχρονο καφέ)

Διεύθυνση: 37 Victoria Road, Camps Bay, Cape Town, 8005
Τηλέφωνο: +27 21 438 8315
Ιστότοπος

Ρωτήστε δώδεκα ντόπιους πού είναι το καλύτερο μέρος για να πιείτε ένα κοκτέιλ και να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα στο Κέιπ Τάουν και τουλάχιστον οι μισοί θα αναφέρουν το Café Caprice. Ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα, το καφέ σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Είναι επίσης το καλύτερο μέρος για να δείτε και να σας δουν στο Camps Bay, οπότε ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε ή, τουλάχιστον, να εντυπωσιαστείτε.

Kauai (υγιεινό γρήγορο φαγητό)

Πολλαπλές τοποθεσίες σε ολόκληρο τον ιστότοπο του Κέιπ Τάουν

Η καλύτερη επιλογή γρήγορου φαγητού του Κέιπ Τάουν είναι αυτή η αγαπημένη Νοτιοαφρικανική αλυσίδα που σερβίρει φρέσκα περιτυλίγματα, σαλάτες, ομελέτες και smoothies. Τα υλικά είναι αυτό που θα περίμενε κανείς να βρει σε ένα ακριβό κατάστημα υγιεινής διατροφής, ωστόσο είναι εύκολο να πάρετε ένα χορταστικό γεύμα με 5 $. Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες σε όλο το Κέιπ Τάουν και είναι ανοιχτά για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο.

Πραγματα να κανεις

Σερφάρετε στο Muizenberg

Διεύθυνση: Beach Rd., Cape Town, 7950
Τηλέφωνο: +27 82 412 8781
Ιστότοπος

Ο ωκεανός γύρω από το Κέιπ Τάουν είναι κρύος, αλλά είναι επίσης το σπίτι σε μια από τις καλύτερες παραλίες στον κόσμο για να μάθετε πώς να κάνετε σερφ. Το Muizenberg, μια κοινότητα για σέρφινγκ περίπου 40 λεπτά από το Κέιπ Τάουν, φημίζεται για τα ιστορικά πολύχρωμα σπίτια που αλλάζουν. Διαθέτει επίσης εξαιρετικά κύματα για αρχάριους όλη την ημέρα κάθε μέρα. Αν και υπάρχουν πολλές σχολές σέρφινγκ στο Muizenberg, αν μένετε στο Κέιπ Τάουν, αξίζει τον κόπο να πάτε με μια κινητή σχολή όπως το Stoked Surf School που περιλαμβάνει μεταφορά μετ’ επιστροφής.

Δείτε τους πιγκουίνους στην παραλία Boulder

Διεύθυνση: Kleintuin Road, Sea Forth, Simons Town, 7975
Τηλέφωνο: +27 21 786 2329
Ιστότοπος

Ως το μόνο μέρος όπου μπορείτε να έρθετε κοντά σε αφρικανικούς πιγκουίνους στην άγρια ​​φύση, το Boulder Beach είναι απαραίτητο εάν βρεθείτε στην πλευρά False Bay του Κέιπ Τάουν. Με ένα μικρό αντίτιμο εισόδου, οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν τα πηγαινοερχόμενα της αποικίας που ζουν σε αυτή την παραλία με τη λευκή άμμο που ονομάζεται για τους ογκόλιθους μεγέθους φορτηγού. Είναι επίσης δυνατό να κολυμπήσετε με τους πιγκουίνους, αλλά να είστε προειδοποιημένοι. το νερό είναι παγωμένο.

Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Table Mountain

Διεύθυνση: 5821 Tafelberg Rd., Table Mountain, Cape Town, 8001
Τηλέφωνο: +27 21 424 8181 (εναέριο τελεφερίκ)
Ιστότοπος

Το Table Mountain είναι το πιο διάσημο ορόσημο της Νότιας Αφρικής και το ομώνυμο αυτό το εκτεταμένο εθνικό πάρκο που εκτείνεται από την πόλη μέχρι τη χερσόνησο του ακρωτηρίου για να περιλαμβάνει το νοτιότερο σημείο της Αφρικής. Εκτός από τους εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς, φιλοξενεί απίστευτη βιοποικιλότητα, συμπεριλαμβανομένης της ξεχωριστής βλάστησης που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Περπατήστε ένα από τα πολλά μονοπάτια στην κορυφή του Table Mountain (3.563 πόδια) ή οδηγήστε το τελεφερίκ στην κορυφή όπου ακόμη περισσότερα μονοπάτια συγκλίνουν και προσφέρουν πανοραμική θέα για μίλια.

Επισκεφθείτε το νησί Robben

Διεύθυνση: Private Bag Robben Island, Cape Town, 7400
Τηλέφωνο: +27 21 413 4200
Ιστότοπος

Βρίσκεται στον κόλπο Table, ορατό σχεδόν από οπουδήποτε στο Κέιπ Τάουν, το νησί Robben φαίνεται στο βάθος σαν το Αλκατράζ στο Σαν Φρανσίσκο. Αλλά αυτό το διαβόητο νησί έχει 400 χρόνια δικής του συναρπαστικής ιστορίας. Κάποτε καταλήφθηκε από την άγρια ​​ζωή και τους αυτόχθονες πληθυσμούς, ήταν σημαντικό για το εμπόριο και το κυνήγι κατά την Εποχή της Εξερεύνησης πριν αργότερα γίνει το σπίτι για τα πάντα, από εξορισμένους κατάδικους μέχρι σταθμό φαλαινοθηρίας και ακόμη και φρενοκομείο. Σήμερα, εκεί οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στην πρώην φυλακή και να δουν το κελί όπου φυλακίστηκε ο Νέλσον Μαντέλα για 18 χρόνια. Άλλα αξιοθέατα του νησιού περιλαμβάνουν ένα καταφύγιο πιγκουίνων και ένα νεκροταφείο λεπρών.

Επισκεφθείτε το Cape Winelands

Διεύθυνση: Ιστότοπος Stellanbosch, Franschhoek και Paarl

Υπάρχουν εκατοντάδες οινοποιεία που καλλιεργούν σταφύλια στην εύφορη αυλή του Κέιπ Τάουν, γνωστή ως Winelands. Τα περισσότερα απέχουν μία ώρα οδικώς από την πόλη και είναι ανοιχτά στο κοινό για γευσιγνωσίες και περιηγήσεις. Αυτή η περιοχή, μια από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές περιοχές εκτός Ευρώπης, είναι διάσημη για το Pinotage, ένα τολμηρό κόκκινο κρασί που γεννήθηκε στη Νότια Αφρική. Ακόμα κι αν δεν πίνετε αλκοόλ, είναι μια γραφική διαδρομή μέσα από ποιμενικές κοινότητες, συμπεριλαμβανομένου του Stellenbosch, μιας πανεπιστημιακής πόλης 350 ετών, γεμάτη με αρχιτεκτονική του Cape Dutch.

Καλύτερες αγορές

V&A Waterfront

Διεύθυνση: 19 Dock Rd, Victoria & Alfred Waterfront, Cape Town, 8001
Τηλέφωνο: +27 21 408 7600
Ιστότοπος

Ένας προορισμός από μόνος του, το V&A Waterfont φιλοξενεί ένα εσωτερικό και εξωτερικό εμπορικό κέντρο που διαθέτει περισσότερα από 450 καταστήματα λιανικής. Είτε ψάχνετε για Adidas, Armani ή Crocs, το εμπορικό κέντρο Victoria Wharf πιθανώς να το έχει.

Κόλπος Καλκ

Διεύθυνση: Main Road, Kalk Bay, Cape Town, 7990
Ιστότοπος

Αυτό το ήσυχο πρώην ψαροχώρι που έγινε δημοφιλής ημερήσια εκδρομή απέχει περίπου 45 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Κέιπ Τάουν, αλλά αξίζει τον κόπο αν αναζητάτε εκλεκτά καταστήματα που δεν θα βρείτε αλλού. Περάστε το απόγευμα ξεφυλλίζοντας σε ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία ή κυνηγώντας αντίκες. Τα περισσότερα καταστήματα βρίσκονται στην Main Road, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θησαυρό περιμένει σε ένα δρομάκι στο Kalk Bay.

Πλατεία Greenmarket

Διεύθυνση: Burg St &, Longmarket St, Cape Town City Centre, Cape Town, 8000
Ιστότοπος

Από το 1696, όταν τοποθετήθηκαν τα λιθόστρωτα, η πλατεία Greenmarket ήταν ένας δημοφιλής χώρος συναντήσεων. Σήμερα, είναι όπου ντόπιοι και επισκέπτες ανταλλάσσουν με πωλητές που στήνουν μαγαζιά —από επίσημους πάγκους μέχρι πρόχειρα τραπέζια— γεμάτα με είδη σπιτιού και αφρικανικές τέχνες και χειροτεχνήματα. Είναι ανοιχτό κάθε μέρα, αλλά την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρώτης Πέμπτης σε όλη την πόλη του Κέιπ Τάουν είναι η καλύτερη στιγμή για να παρακολουθήσετε ζωντανή μουσική και παραστάσεις στο δρόμο.

Αγορά γειτονικών

Διεύθυνση: 373 Albert Rd, Woodstock, Cape Town, 7925
Ιστότοπος

Ένας όμορφα ανακαινισμένος παλιός μύλος μπισκότων δεν θα μπορούσε να είναι το πιο τέλειο σκηνικό για αυτήν την αγορά αγροτών που είναι ανοιχτή κάθε Σάββατο. Εδώ οι αγοραστές βρίσκουν αναμνηστικά που δεν παράγονται μαζικά. Κατασκευάζονται από επιχειρηματίες ντόπιους που πουλούν τα πάντα, από δερμάτινες τσάντες μέχρι σαπούνια και βιώσιμες μόδες. Φυσικά, υπάρχουν επίσης φρέσκα εποχιακά προϊόντα και νόστιμο street food.

Γειτονιές που πρέπει να γνωρίζετε

City Bowl : Φωλιασμένο σε μια φυσική κοιλότητα μεταξύ της ακτής, του Table Mountain και του Signal Hill, το City Bowl είναι η καρδιά του Κέιπ Τάουν. Φιλοξενεί την κεντρική επιχειρηματική περιοχή, τα εντυπωσιακά δημοτικά κτίρια και αρκετούς από τους παλαιότερους και αξιόλογους δρόμους του Κέιπ Τάουν. Υπάρχει η καλοδιατηρημένη ολλανδική αποικιακή αρχιτεκτονική στη Long Street, τα χρωματιστά σπίτια που πλαισιώνουν τους λόφους του Bo-Kaap και το V&A όπου μπορείτε να κάνετε κωπηλασία σε κανάλια που διασχίζουν την πολυσύχναστη παραθαλάσσια περιοχή.

Cape Flats : Αν και οι περισσότεροι τουρίστες δεν πατούν ποτέ το πόδι τους εδώ, θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε το Cape Flats. Αυτή η πεδινή περιοχή φιλοξενεί τα πιο διαβόητα προάστια ή κωμοπόλεις του Κέιπ Τάουν. Είναι όπου οι μαύροι και έγχρωμοι πληθυσμοί αναγκάστηκαν να μετεγκατασταθούν κατά τα χρόνια του Απαρτχάιντ. Αν και είναι λίγο άγνωστο τουριστικό μονοπάτι, μπορείτε να επισκεφθείτε τις πόλεις με οδηγό και να μάθετε για τη ζωή σε αυτές με τους ντόπιους. Οι περισσότεροι επισκέπτες ξεκινούν με μια περιήγηση με τα πόδια στο Imizamo Yethu στον κόλπο Hout.

Atlantic Seaboard : Το Atlantic Seaboard ονομάζεται άτυπα Riviera του Κέιπ Τάουν και είναι μια σειρά από κοινότητες μπροστά στον ωκεανό στη δυτική ακτή του Κέιπ Τάουν. Εδώ βρίσκει κανείς τα πιο φανταχτερά ξενοδοχεία (κυρίως μπουτίκ, αν και υπάρχουν αλυσίδες όπως η Radisson), πολυτελείς πολυκατοικίες προς ενοικίαση και φυσικά τα εντυπωσιακά αρχοντικά που ανήκουν στην ελίτ του Κέιπ Τάουν. Κάθε κοινότητα, που επικεντρώνεται γύρω από μια παραλία, έχει τον δικό της χαρακτήρα από το πολυτελές Camp’s Bay μέχρι τις δονήσεις των ψαροχώριων του Hout Bay.

Woodstock : Τεχνικά μέρος του City Bowl, το Woodstock είναι σαν την απάντηση του Κέιπ Τάουν στο Williamsburg στο Μπρούκλιν. Αν σας ενδιαφέρει η τέχνη, το θέατρο ή οτιδήποτε αρέσει στους hipsters, αυτή η πρώην βιομηχανική περιοχή είναι ένας προορισμός από μόνη της. Είναι ακόμα λίγο τραχύ γύρω από τις άκρες και μάλλον δεν πρέπει να περιπλανηθείτε στους δρόμους μόνοι σας τη νύχτα, αλλά δεν πρέπει να το χάσετε. Αν μη τι άλλο, σε 10 χρόνια μπορείτε να πείτε ότι επισκεφτήκατε το Woodstock πριν όλοι καταλάβουν πόσο ωραίο ήταν και οι κατασκευαστές ακινήτων το καταστρέψουν.

Καιρός

Το Κέιπ Τάουν έχει τέσσερις εποχές, αν και δεν είναι τόσο ξεχωριστές όσο οι βόρειοι προορισμοί. Έχει μεσογειακό κλίμα. Τα καλοκαίρια είναι ξηρά και όχι πολύ ζεστά, και οι χειμώνες είναι βροχεροί, αλλά ήπιοι. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες εμφανίζονται τον Φεβρουάριο, όταν μπορεί να φτάσει τους 80°F. Οι πιο κρύες θερμοκρασίες εμφανίζονται τον Ιούλιο, όταν οι θερμοκρασίες είναι συνήθως στα μέσα -50°F. Ο Ιούνιος είναι συνήθως ο πιο υγρός μήνας με περίπου 14 ημέρες βροχής. Το Κέιπ Τάουν φημίζεται για τους δυνατούς ανέμους του. Σήμερα, είναι καλοί για kitesurfing. Πριν από εκατοντάδες χρόνια ήταν η αιτία πολλών ιστορικών ναυαγίων.

Εφαρμογές προς λήψη

Εφαρμογή MyCiti: Διαδρομές, δρομολόγια, ζωντανός εντοπιστής λεωφορείων iOS | Android

Uber: Ridesharing, παράδοση φαγητού iOS | Android

Τουρισμός Κέιπ Τάουν: «Ο επίσημος οδηγός» για το Κέιπ Τάουν, τοπικές συστάσεις iOS | Android

VoiceMap: Ηχητικές περιηγήσεις πεζοπορίας και ποδηλασίας, πλοήγηση GPS iOS | Android

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια