6 συμβουλές για να αποκτήσετε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

6 συμβουλές για να αποκτήσετε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Πηγή εικόνας: FreeImages‍

Τα αεροπορικά ταξίδια για σύντομο ταξίδι ή μεγαλύτερες διακοπές μπορεί να είναι ακριβά. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε φθηνότερα εισιτήρια. Ακολουθούν 8 φθηνές και εύκολες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε καλύτερες προσφορές κατά την κράτηση πτήσεων. Φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια δεν σημαίνει μόνο την κράτηση ενός φθηνότερου αεροπορικού εισιτηρίου. Συχνά σημαίνει επίσης την κράτηση μιας φθηνότερης θέσης στην ίδια πτήση.

Τα φθηνότερα καθίσματα έρχονται συχνά με λιγότερα οφέλη από τα πιο ακριβά καθίσματα. Για παράδειγμα, μια οικονομική θέση μπορεί να μην έχει πρόσβαση σε σαλόνια business class ή αναβαθμισμένη κατηγορία. Αν και οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν ό,τι μπορούν για να πουλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες θέσεις που δεν χρειάζεται να πουλήσουν καθόλου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις 8 συμβουλές για να αποκτήσετε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και να μειώσετε το κόστος κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

ψάχνεις την καλύτερη εναλλακτική πλατφόρμα για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια; για Τσέκαρε εδώ

Κάντε κράτηση νωρίς – αλλά όχι πολύ νωρίς

Αν θέλετε να κλείσετε μια πτήση την πιο φθηνή στιγμή, προσπαθήστε να κλείσετε την πτήση σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ωστόσο, μην περιμένετε μέχρι μία εβδομάδα πριν από το ταξίδι σας. Αν καταφέρετε να κλείσετε την πτήση σας λίγες ημέρες πριν από την αναχώρησή σας, είναι πιθανό να εξοικονομήσετε μερικές εκατοντάδες δολάρια από το ταξίδι σας.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να συνδυάσετε αυτή τη στρατηγική με την επόμενη συμβουλή: Συχνά θα δείτε πτήσεις που αναφέρονται με ημερομηνία “sold out” λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρησή τους. Για παράδειγμα, μια πτήση από το Λος Άντζελες προς το Σαν Φρανσίσκο μπορεί να αναφέρει ότι υπάρχει ημερομηνία “sold out” στις 9 Μαρτίου. Αν καταφέρετε να κλείσετε μια πτήση λίγες ημέρες πριν από αυτή την ημερομηνία, πιθανότατα θα εξοικονομήσετε πολλά χρήματα.

Hμερομηνίες για φθηνα εισιτήρια

Να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες σας

Μια ευέλικτη ημερομηνία μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα στο ταξίδι σας. Για παράδειγμα, αντί να κλείσετε μια πτήση από το Σαν Φρανσίσκο στη Νέα Υόρκη με επιστροφή, μπορείτε να κλείσετε μια πτήση από το Σαν Φρανσίσκο στη Νέα Υόρκη με απλή μετάβαση στις 28 Σεπτεμβρίου.

φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια

Αυτή η ημερομηνία λειτουργεί επειδή πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν ταξίδια για να επισκεφθούν τη Νέα Υόρκη αυτή την εποχή του έτους. Η αναδίπλωση του ταξιδιού σας σε μια επίσκεψη στη Νέα Υόρκη σημαίνει ότι μπορεί να μπορέσετε να βρείτε μια πτήση σε λιγότερο από τη μισή τιμή.

Πάρτε επιστροφή χρημάτων για τα εισιτήριά σας αν δεν πετάξετε

Αν τελικά δεν χρησιμοποιήσετε τα εισιτήριά σας, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να λάβετε επιστροφή χρημάτων από την αεροπορική εταιρεία. Μπορείτε να καλέσετε την αεροπορική εταιρεία ή να χρησιμοποιήσετε τη διαδικτυακή συνομιλία εξυπηρέτησης πελατών για να δείτε τι είδους επιστροφή χρημάτων μπορείτε να λάβετε.

Πολλές αεροπορικές εταιρείες επιστρέφουν μόνο τα αχρησιμοποίητα εισιτήρια, οπότε φροντίστε να κρατήσετε το email επιβεβαίωσης του εισιτηρίου, αν λάβετε τέτοιο. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες μπορεί επίσης να σας επιτρέψουν να λάβετε μερική επιστροφή χρημάτων εάν έχετε εισιτήριο επιστροφής.

Ελέγχετε συχνά τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας πριν κάνετε κράτηση.

Μην κοιτάτε μόνο τις τιμές και τη διαθεσιμότητα των πτήσεων. Προσπαθήστε να κοιτάξετε την ιστοσελίδα της αεροπορικής εταιρείας με την οποία θέλετε να πετάξετε. Μπορεί να μπορέσετε να βρείτε καλύτερη θέση ή χαμηλότερες τιμές στην ιστοσελίδα. Εάν παρατηρήσετε ότι ο ιστότοπος μιας συγκεκριμένης αεροπορικής εταιρείας είναι σημαντικά χειρότερος από τους ιστότοπους άλλων ανταγωνιστών, ίσως να θέλετε να αποφύγετε την κράτηση των εισιτηρίων σας μέσω του συγκεκριμένου ιστότοπου.

Χρησιμοποιήστε ιστότοπους σύγκρισης τιμών για να βρείτε την καλύτερη δυνατή προσφορά

Πολλές ταξιδιωτικές προσφορές βρίσκονται σε ιστότοπους σύγκρισης τιμών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ιστότοπους όπως το Expedia, το Hotwire, το Priceline και άλλους για να βρείτε την καλύτερη προσφορά σε αεροπορικά εισιτήρια. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να κάνετε κρατήσεις απευθείας μέσω των ιστότοπων των αεροπορικών εταιρειών, αλλά μπορεί να βρείτε καλύτερες προσφορές σε αυτούς τους ιστότοπους.

Μη φοβάστε να διαπραγματευτείτε με την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα

Μπορεί να είστε σε θέση να πάρετε μερικές εκατοντάδες δολάρια από την πτήση σας, αν είστε πρόθυμοι να διαπραγματευτείτε. Πολλές αεροπορικές εταιρείες θα καλέσουν ανθρώπους που θέλουν να πετάξουν δωρεάν για να προσπαθήσουν να τους πείσουν να κλείσουν μια πτήση.

Αυτοί οι άνθρωποι συχνά θέλουν να πετάξουν δωρεάν, οπότε να είστε προετοιμασμένοι να ζητήσετε εκπτώσεις. Μπορείτε επίσης να διαπραγματευτείτε με την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα κατά την κράτηση της πτήσης σας. Πολλές αεροπορικές εταιρείες θα σας δώσουν μερικά δολάρια έκπτωση αν είστε πρόθυμοι να αλλάξετε την ημερομηνία του ταξιδιού σας ή τη διάρκεια της πτήσης σας.

Εάν είστε πρόθυμοι να αλλάξετε την ημερομηνία της πτήσης σας, δοκιμάστε να κάνετε κράτηση για πτήση μία ημέρα νωρίτερα ή μία ημέρα αργότερα. Αν είστε πρόθυμοι να αλλάξετε τη διάρκεια της πτήσης σας, δοκιμάστε να κάνετε κράτηση για πτήση που είναι μία ώρα ή δύο ώρες μικρότερη.

Τελικές σκέψεις

Η κράτηση εισιτηρίων μπορεί να είναι ακριβή, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βρείτε φθηνότερες πτήσεις και να μειώσετε το κόστος κατά τη διάρκεια των ταξιδιών σας.

Φροντίστε να κάνετε κράτηση νωρίς, να είστε ευέλικτοι με τις ημερομηνίες σας, να πάρετε επιστροφή χρημάτων για τα εισιτήριά σας αν δεν πετάξετε και μη φοβάστε να διαπραγματευτείτε με την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό πράκτορα. Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βρείτε φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια που σας επιτρέπουν να πετάξετε όποτε θέλετε και να μείνετε όπου θέλετε με χαμηλότερο κόστος.

Διαβάστε επίσης :

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.