Κοπεγχάγη χωρίς γλουτένη: Ταξιδιωτικός οδηγός για κοιλιακούς (2023)

 

Ταξιδεύοντας σε μια πόλη, όπως η Κοπεγχάγη, όπου η κουζίνα είναι μεγάλη με αρτοσκευάσματα και ψωμί σίκαλης, ένας κοιλιοκάκης θα αναρωτιόταν αν είναι ακόμη δυνατό να βγει έξω για φαγητό ή αν πρέπει να γεμίσει τη βαλίτσα του με συσκευασμένα τρόφιμα χωρίς γλουτένη. Αλλά μετά από μερικές μέρες στην Κοπεγχάγη, είναι ασφαλές να πούμε ότι η πόλη είναι στην πραγματικότητα πολύ φιλική προς τη γλουτένη.

Ωστόσο, καταλαβαίνουμε ότι το να είσαι μια φιλική πόλη χωρίς γλουτένη δεν είναι πάντα καλό για τους κοιλιοκάκηδες, ειδικά από τη στιγμή που η ελεύθερη γλουτένη έγινε δίαιτα μόδας. Το λέω αυτό επειδή τα εστιατόρια συχνά ισχυρίζονται ότι έχουν γεύματα χωρίς γλουτένη, που για αυτά σημαίνει απλώς αφαίρεση του ψωμιού ή αντικατάσταση των ζυμαρικών σιταριού για ζυμαρικά ρυζιού, αλλά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την ίδια φριτέζα για προϊόντα γλουτένης και μη γλουτένη ή να αποθηκεύουν σωστά το ψωμί χωρίς γλουτένη δίπλα στο σταρένιο ψωμί ή το μαγείρεμα φαγητού χωρίς γλουτένη με τα ίδια σκεύη με γλουτένη. Με απλά λόγια, πολλά εστιατόρια δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση στην προετοιμασία φαγητού χωρίς γλουτένη.

Πολλές αναρτήσεις ιστολογίου και άρθρα προτείνουν στους κοιλιοκάκη να τρώνε σε αυτά τα εστιατόρια, χωρίς να κατανοούν τη σοβαρότητα της διασταυρούμενης μόλυνσης. Εμείς πάντως ξέρουμε καλύτερα. Παρακάτω είναι μια λίστα με εστιατόρια στην Κοπεγχάγη που είναι αφιερωμένα χωρίς γλουτένη, που σημαίνει 100% φυσικά γεύματα χωρίς γλουτένη και 100% ψωμί χωρίς γλουτένη. Μην φοβάστε τη διασταυρούμενη μόλυνση.

Τι θα βρείτε σε αυτό το άρθρο

Ειδικά εστιατόρια χωρίς γλουτένη

42 Raw

Από όλα τα μέρη που δειπνήσαμε, το 42 Raw ήταν το αγαπημένο μας. Το μενού είναι γεμάτο νόστιμα φαγητά για να δοκιμάσετε και αν είστε σαν εμάς και δεν έχετε ιδέα τι να διαλέξετε, μπορείτε:
Α.) Επιλέξτε το brunch που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε το νόστιμο ψωμί τους, τις πατάτες γλυκοπατάτας, το γιαούρτι με κάσιους με γκρανόλα, τηγανίτες μπανάνας και το χούμους ή το πιάτο τάπας όπου μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις ωμές σπεσιαλιτέ τους! Ή
Β.) Φάτε εδώ για κάθε γεύμα κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κοπεγχάγη. Για να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη, έχουν ακόμη και πολλά άλλα καταστήματα σε όλη την πόλη για την περίπτωση που θέλετε να αλλάξετε σκηνικό. Και ναι, ΟΛΑ είναι χωρίς γλουτένη και δεν ανησυχούν (όπως ακριβώς μας αρέσει), αλλά όπως πάντα θυμηθείτε να ελέγξετε ξανά (μπορεί να προστεθούν νέα στοιχεία).

Το αγαπημένο μας προϊόν: Ψωμί χωρίς γλουτένη με χούμους και αβοκάντο

Pilestræde 32, 1112 Κοπεγχάγη, Δανία | Επισκέψου την ιστοσελίδα

Ψωμί χωρίς γλουτένη από 42Raw - Χωρίς γλουτένη Κοπεγχάγη

SimpleRaw

Ναι, ναι, ξέρω ένα άλλο Raw/Vegan/Vegetarian εστιατόριο, αλλά έχετε ανοιχτό μυαλό γιατί δεν θα απογοητευτείτε. Αυτό το ακατέργαστο εστιατόριο έχει μια πιο ασιατική αίσθηση. Αν και το μενού είναι μόνο στα δανικά, οι εργαζόμενοι μιλούν καλά αγγλικά και μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά πιθανότατα δεν θα τα χρειαστείτε καν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να επιλέξετε από το μενού που βασίζεται στις εικόνες. Προσοχή, όλα φαίνονται πεντανόστιμα. Πωλούν επίσης εκδόσεις χωρίς γλουτένη του Smørrebrød που ονομάζεται Kernbrød για 65 DKK.

Oehlenschlægersgade 12 1663 Κοπεγχάγη, Δανία | Επισκέψου την ιστοσελίδα

Noodles ρυζιού χωρίς γλουτένη από την simpleRAW - Χωρίς γλουτένη Κοπεγχάγη

“Papirøen” – ΚΛΕΙΣΤΟ

Το Paper Island (Papirøen) διαθέτει πάνω από 35 φορτηγά τροφίμων με μεγάλη και ποικιλία τροφίμων, ωστόσο, μόνο μερικά είναι φιλικά προς τη γλουτένη και η πιθανότητα διασταυρούμενης μόλυνσης είναι υψηλή. Δεν συνιστάται για κοιλιοκάκη.

Υπάρχει μόνο ένας πάγκος που είναι αφιερωμένος χωρίς γλουτένη, το Brass.

Ορείχαλκος ($$)
Αυτός ο πάγκος πουλάει μόνο ένα είδος, περιτυλίγματα αυγών που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για διασταυρούμενη μόλυνση. Το περιτύλιγμα αυγών είναι 80% βιολογικό και χωρίς γλουτένη και συνοδεύεται από ή χωρίς κρέας ορείχαλκου. Όλα τα περιτυλίγματα συνοδεύονται από λαχανικά, φρέσκα βότανα και dressing ταχίνι γιαουρτιού.
Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει επίσης ένα εστιατόριο Brass στην Κοπεγχάγη, αλλά δεν είμαστε σίγουροι εάν το εστιατόριο είναι ένα αποκλειστικό εστιατόριο χωρίς γλουτένη.

Trangravsvej 14, 7/8, 1436 Κοπεγχάγη, Δανία | Επισκέψου την ιστοσελίδα

Torvehallerne – Αγορά τροφίμων

Η νέα αγορά τροφίμων της Κοπεγχάγης που βρίσκεται δίπλα στο σταθμό Nørreport φιλοξενεί πάνω από 75 πωλητές, δύο από τους οποίους είναι 100% αποκλειστικοί πάγκοι χωρίς γλουτένη.

Vita Boost ($$)

Πότε ήταν η τελευταία φορά που είχατε ένα panini, μπορώ να φανταστώ ότι ήταν πριν από αρκετό καιρό. Λοιπόν, μην φοβάστε γιατί στο Vita Boost μπορείτε να πάρετε ένα πανίνι χωρίς γλουτένη και για 100 DKK μπορείτε να πάρετε ακόμη και ένα πανίνι χωρίς γλουτένη και ένα smoothie. Α και μην ξεχνάτε τα μάφιν χωρίς γλουτένη.
Λάβετε υπόψη ότι υπάρχει επίσης ένα κατάστημα Vita Boost στην Κοπεγχάγη, αλλά δεν είμαστε σίγουροι εάν το εστιατόριο είναι ένα αποκλειστικό εστιατόριο χωρίς γλουτένη.

Trangravsvej 14, 7/8, 1436 Κοπεγχάγη, Δανία | Επισκέψου την ιστοσελίδα

Vitaboost χωρίς γλουτένη στην Κοπεγχάγη

Παλαιό ($$)

Είμαι σίγουρος ότι όλοι έχουν ακούσει για τη δίαιτα Paleo με τον διατροφικό κανόνα χωρίς δημητριακά. Αυτό το εστιατόριο που ακολουθεί τη δίαιτα Paleo το κάνει έναν παράδεισο κοιλιοκάκης, 100% χωρίς γλουτένη και χωρίς πιθανότητες διασταυρούμενης μόλυνσης.

Frederiksborggade 21, 1360 Κοπεγχάγη |Επισκέψου την ιστοσελίδα

Ρολά αυγών χωρίς γλουτένη από το Palaeo στην Κοπεγχάγη

Αρτοποιεία χωρίς γλουτένη

Country Bakery (Natural Bakery)

Αυτό είναι ίσως το μόνο αρτοποιείο στην Κοπεγχάγη που έχει τόσο μεγάλη ποικιλία από ψημένα καλούδια χωρίς γλουτένη. Οι πωλήσεις muffins χωρίς γλουτένη, μπισκότα, κέικ και ψωμί. Όλα τα αρτοσκευάσματα χωρίς γλουτένη επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα και αποθηκεύονται χωριστά από τα μολυσμένα με γλουτένη προϊόντα. Αν και όλα τα προϊόντα χωρίς γλουτένη λέγεται ότι μαγειρεύονται σε ξεχωριστό δωμάτιο από το άλλο προϊόν, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν υπάρχει διασταυρούμενη μόλυνση. Για να μην αναφέρουμε ότι όλα τα αρτοσκευάσματα μοιράζονται το ίδιο κατάστημα.

16 Πράγματα που πρέπει να κάνετε για τα Χριστούγεννα στη Βιέννη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Frederiksborggade 29, 1360 Κοπεγχάγη, Δανία | Επισκέψου την ιστοσελίδα

Αρτοποιείο χωρίς γλουτένη στην Κοπεγχάγη

Feelgood Bakery

Ένα αρτοποιείο 100% χωρίς γλουτένη στην Κοπεγχάγη. Χρειάζεται να πω περισσότερα; Δεν το νόμιζα 😀

Prinsesse Charlottes Gade 41, 2200 Κοπεγχάγη, Δανία| Επισκέψου την ιστοσελίδα

Αντίγκουα Γουατεμάλα χωρίς γλουτένη: Ταξιδιωτικός οδηγός για κοιλιακούς (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Σούπερ μάρκετ με είδη χωρίς γλουτένη

Για όσους από εσάς προτιμάτε να φτιάχνετε μόνοι σας τα γεύματά σας ή δεν θέλετε να τρώτε κάθε γεύμα σε ένα εστιατόριο, εδώ είναι μια λίστα με μερικά σούπερ μάρκετ και καταστήματα που πωλούν τοπικά και εισαγόμενα προϊόντα χωρίς γλουτένη, όπως ζυμαρικά, μπισκότα, ψωμί , κι αλλα. Μερικές δημοφιλείς μάρκες χωρίς γλουτένη είναι: Schar, Allergikost και Bob’s Red Mill.

Σούπερ καλύτερο | Αρκετές τοποθεσίες σε όλη την Κοπεγχάγη

Διαθέτει μια ολόκληρη ενότητα με ειδικά προϊόντα GF.

Ίρμα ($$) |Αρκετές τοποθεσίες σε όλη την Κοπεγχάγη

Pricer προϊόντα GF αλλά και προϊόντα υψηλότερης ποιότητας.

Paleo Burger χωρίς γλουτένη από την simpleRaw στην Κοπεγχάγη

Χρήσιμες φράσεις της Δανίας

  • Γλουτενφρί – Χωρίς γλουτένη
  • Μελ – Αλεύρι
  • Σιτάρι – Σιτάρι
  • Σίκαλη – Σίκαλη
  • Κριθάρι – Κριθάρι
  • Χάβρη – Βρώμη
  • Breadcrumbs – Ψωμάκια
  • Ψωμί – Ψωμί
  • Cøliaki – κοιλιοκάκη

Βιβλία για τη Δανία και το φαγητό της

Ορίστε τον, λοιπόν, τον οδηγό μας για κοιλιοκάκη για εστιατόρια χωρίς γλουτένη στην Κοπεγχάγη. Ας ελπίσουμε ότι θα βρείτε αυτόν τον οδηγό χρήσιμο και θυμηθείτε να είστε προσεκτικοί και να κάνετε όσες ερωτήσεις θέλετε, επειδή η υγεία σας είναι αδιαπραγμάτευτη, ανεξάρτητα από το αν ένα εστιατόριο είναι 100% χωρίς γλουτένη, επειδή μπορούν πάντα να προστεθούν νέα στοιχεία στο μενού.

 

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.