Λίστα κατά της συσκευασίας: 13 πράγματα που πρέπει να αφήσετε στο σπίτι

Σε όλα τα ταξίδια μας έχουμε συναντήσει πολλούς backpackers που κουβαλούν πολλά τρελά και περιττά πράγματα! ως αρχάριοι ταξιδιώτες το κάναμε κι εμείς. Όταν ξεκινάτε, είστε πιο επιρρεπείς να αγοράσετε τα πάντα σε κάθε λίστα συσκευασίας που διαβάζετε στο διαδίκτυο. Το καταλαβαίνουμε… προτιμάτε να είστε υπερβολικά προετοιμασμένοι παρά ελλιπώς προετοιμασμένοι.

Αλλά είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να αποφύγετε να μεταφέρετε περιττά πράγματα. Με τη λίστα μας κατά της συσσώρευσης θα εξοικονομήσετε χρήματα, πόνους στην πλάτη και μυϊκή μάζα!

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να αφήσετε στο σπίτι:

1.) Οδηγός

Χάρη στην αύξηση των ταξιδιωτικών ιστολογίων και των ταξιδιωτικών εφαρμογών τα τελευταία χρόνια, οι οδηγοί γίνονται όλο και πιο απαρχαιωμένοι. Όλες οι πληροφορίες που βρίσκονται στον τυπικό σας Lonely Planet μπορούν να βρεθούν στον Ιστό (και φυσικά εδώ) δωρεάν και είναι συνήθως πιο ενημερωμένες.

Γιατί λοιπόν να έχετε μαζί σας έναν βαρύ οδηγό όταν μπορείτε να λαμβάνετε συμβουλές και πιο ακριβείς πληροφορίες από άτομα στο διαδίκτυο;

Μερικά καλά μέρη για να κάνετε ερωτήσεις ή να αναζητήσετε πληροφορίες είναι το φόρουμ Thorn Tree του Lonely Planet, το φόρουμ του TripAdvisor, οι ομάδες στο Facebook ή τα αγαπημένα σας ταξιδιωτικά ιστολόγια.

Ωστόσο, ο απόλυτος καλύτερος τρόπος για να λάβετε πληροφορίες είναι να ρωτήσετε τους ντόπιους ή ακόμα και άλλους ταξιδιώτες στον προορισμό σας. Αφήστε λοιπόν τον οδηγό στο σπίτι και ακολουθήστε τη ροή.

Το μυστικό για να χρησιμοποιήσετε τις ημέρες των διακοπών σας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2.) Ζώνη χρημάτων

Οι ζώνες χρημάτων δεν είναι μόνο εξαιρετικά άβολες, αλλά επίσης δεν θα σας προστατεύσουν από το να σας κλέψουν. Οι περισσότεροι ληστές δεν είναι ηλίθιοι και ξέρουν για τις ζώνες χρημάτων όπως και εσείς.

Αντί να κουβαλάτε μια ζώνη χρημάτων, μοιράστε τα χρήματά σας ανάμεσα σε διαφορετικές τσέπες και στο πορτοφόλι σας. Με αυτόν τον τρόπο, αν σας ληστέψουν, ο ληστής σας μπορεί να είναι ικανοποιημένος με τα χρήματα από το πορτοφόλι σας και να φύγει. Αυτή είναι η ιδέα τουλάχιστον 😀

Σε κάθε περίπτωση, απλώς λάβετε τις συνήθεις προφυλάξεις. Να είστε σε εγρήγορση για το περιβάλλον σας, αλλά μην είστε παρανοϊκοί.

Ενημέρωση: Εάν ανησυχείτε πραγματικά για τα χρήματά σας, μια καλή εναλλακτική λύση στη συμβατική ζώνη χρημάτων μπορεί να είναι αυτή κανονική ζώνη με κρυφή τσέπη στο εσωτερικό.

Τα 10 κορυφαία αξεσουάρ ταξιδιού για ταξιδιώτες με σακίδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

3.) Ομπρέλα

Ας είμαστε ειλικρινείς εδώ, εγώ και εσείς και οι δύο ξέρουμε πόσο σαθρές είναι οι ομπρέλες και πώς μια μικρή ριπή ανέμου μπορεί είτε να πετάξει την ομπρέλα σας είτε να τη σπάσει όλα μαζί. Για να μην αναφέρουμε ότι πιάνουν πολύτιμο χώρο στο ταξιδιωτικό σας σακίδιο και δημιουργούν περιττά έξοδα για την αντικατάστασή τους.

Κάντε λοιπόν τη χάρη στον εαυτό σας, παραλείψτε την ομπρέλα και αγοράστε ένα αδιάβροχο μπουφάν υψηλής ποιότητας αντι αυτου. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως σπάσει κάτι ή πετάξει μακριά και επενδύετε μόνο σε ένα μπουφάν αδιάβροχο μία φορά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα που εξοικονομήσατε σε μπύρα ή κάτι τέτοιο!

Τι παίρνω μαζί μου στα ταξίδια;(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4.) Παντελόνι με φερμουάρ

Φοράτε παντελόνι με φερμουάρ στο σπίτι; Ναί? Έπειτα φέρτε τα οπωσδήποτε μαζί σας. Εάν η απάντησή σας είναι αρνητική, τότε παρακαλούμε να τους αφήσετε στο σπίτι. Φαίνονται εξαιρετικά άσχημα και όλοι μπορούν να σας εντοπίσουν ως τουρίστα από ένα μίλι μακριά.

Ποτέ δεν είχαμε παντελόνια με φερμουάρ, και κοιτάξτε μας… έχουμε επιβιώσει πάνω από 3 χρόνια ταξιδεύοντας στον κόσμο και μετρώντας 🙂

5.) Ιατρικό κιτ

Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ ή σε ένα πάρτι στην πόλη σας, ταξιδεύετε με ένα τεράστιο ιατρικό κιτ; Πιθανώς όχι! Επομένως, δεν πρέπει να είναι διαφορετικά όταν ταξιδεύετε.

Ας είμαστε αληθινοί, δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ τα περισσότερα από τα πράγματα σε ένα ιατρικό κιτ. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν φαρμακεία σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε αναπτυσσόμενες χώρες. Εκεί πουλάνε τα πάντα, από επιδέσμους μέχρι ισχυρά αντιβιοτικά, συνήθως για το μισό από αυτό που θα πληρώνατε στη χώρα σας.

Γιατί λοιπόν να πακετάρετε ένα μεγάλο ιατρικό κιτ όταν μπορείτε απλώς να περπατήσετε σε ένα κοντινό φαρμακείο και να παραλάβετε ό,τι χρειάζεστε, όποτε το χρειάζεστε; Και αν είναι σοβαρό, μπορείτε πάντα να πάτε στο νοσοκομείο… οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν και αυτά!

6.) Μεγάλες, βαριές πετσέτες

Γνωρίζετε αυτές τις μεγάλες πετσέτες με τις οποίες στεγνώνετε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σας ή αυτές τις φοβερές πετσέτες θαλάσσης που κρατούν την άμμο μακριά σας; Ναί? Ξέρουμε ότι τα αγαπάτε, αλλά ήρθε η ώρα να κόψετε το καλώδιο και να τα αφήσετε στο σπίτι. Είναι πολύ βαριά και καταλαμβάνουν πολύ περιττό χώρο στο σακίδιο σας.

Οι περισσότεροι ξενώνες και ξενοδοχεία παρέχουν πετσέτες δωρεάν ή με μικρή χρέωση. Και για τις φορές που δεν παρέχονται πετσέτες, έχουμε το super light και πετσέτα ταξιδιού που στεγνώνει γρήγορα ως εφεδρικό.

Οι πετσέτες ταξιδιού είναι εξαιρετικά συμπαγείς και δεν ζυγίζουν σχεδόν καθόλου. Είναι σίγουρα μια άξια προσθήκη σε κάθε λίστα συσκευασίας.

7.) Μπότες πεζοπορίας

Εάν η πεζοπορία δεν είναι ο κύριος στόχος σας όταν ταξιδεύετε και σκοπεύετε να κάνετε περιστασιακές πεζοπορίες, αφήστε τις μπότες πεζοπορίας στο σπίτι. Μπορείτε πάντα να νοικιάσετε ή να αγοράσετε ένα ζευγάρι στον προορισμό σας, εάν το χρειάζεστε απολύτως.

Τούτου λεχθέντος, οι περισσότερες πεζοπορίες μπορούν να γίνουν με κανονικά αθλητικά παπούτσια και είμαστε ζωντανή απόδειξη αυτού. Περπατήσαμε στα βουνά σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός ενεργού ηφαιστείου στη Γουατεμάλα, στο δικό μας ASICS Venture 5και ποτέ δεν ευχηθήκαμε να είχαμε μπότες πεζοπορίας.

Μια καλή εναλλακτική για τις μπότες πεζοπορίας μπορεί να είναι τα ελαφριά παπούτσια πεζοπορίας/πεζοπορίας. Για μερικές συστάσεις, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα καλύτερα ταξιδιωτικά παπούτσια.

8.) Βιβλία

Στην εποχή μας, δεν υπάρχει κανένας λόγος πια να ταξιδεύετε με φυσικά βιβλία, ακόμα κι αν προσπαθείτε να διαβάσετε όλα τα καλύτερα ταξιδιωτικά βιβλία εκεί έξω. Με Ανάπτωόχι μόνο μπορείτε να μεταφέρετε ένα ολόκληρη βιβλιοθήκη ηλεκτρονικών βιβλίων χωρίς το επιπλέον βάρος, αλλά μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα νέο βιβλίο όποτε και όπου κι αν βρίσκεστε.

Πέρασαν οι μέρες να ψάχνεις για ένα βιβλιοπωλείο στο εξωτερικό που να μεταφέρει αγγλόφωνα βιβλία ή να βρίσκεις ένα καλό βιβλίο ανάμεσα σε όλα τα χάλια σε μια ανταλλαγή βιβλίων ξενώνα.

Τα ηχητικά βιβλία είναι μια πιο ελαφριά εναλλακτική. Απλώς εγγραφείτε για Ακουστός και ακούστε τα αγαπημένα σας ηχητικά βιβλία στο smartphone σας.

9.) Υπνόσακος

Οι υπνόσακοι είναι για άτομα που κατασκηνώνουν στο δάσος και όχι για ταξιδιώτες που μένουν σε ξενώνες. Στην πραγματικότητα, όλο και περισσότεροι ξενώνες απαγορεύουν τους υπνόσακους για κοριούς και άλλους λόγους υγιεινής.

Εάν ανησυχείτε πραγματικά για τα βρώμικα σεντόνια, μάλλον ήρθε η ώρα να αυξήσετε τον προϋπολογισμό σας και να ξοδέψετε λίγα περισσότερα χρήματα σε έναν καλύτερο ξενώνα/ξενοδοχείο.

10.) Κουνουπιέρα

Τα μέρη που χρειάζονται κουνουπιέρες συνήθως τα έχουν, και αν δεν έχουν, έχουν ηλεκτρικό ανεμιστήρα. Εάν δεν έχουν κανένα από τα δύο, μάλλον θα πρέπει να βρείτε ένα καλύτερο μέρος για να μείνετε.

Ή, μπορείτε πάντα να ψεκάζετε τον εαυτό σας με ένα καλό σπρέι για τα κουνούπια πριν πάτε για ύπνο. Η επιλογή είναι δική σας 😀

11.) Κοσμήματα

Το να φοράτε φανταχτερά κοσμήματα στις αναπτυσσόμενες χώρες σίγουρα θα σας κάνει στόχο. Σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να αφήσετε τα γυαλιστερά σας πράγματα στο σπίτι. Δεν χρειάζεσαι κοσμήματα για να δείχνεις ωραία, είσαι όμορφη χωρίς αυτά.

12.) Προσδοκίες και σχέδια

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που μάθαμε από χρόνια ταξιδιών στον κόσμο, είναι ότι πρέπει να αφήσετε τις προσδοκίες και τα σχέδιά σας στο σπίτι. Τα πράγματα αλλάζουν και δεν λειτουργούν ποτέ όπως τα θέλετε, γι’ αυτό απλώς ακολουθήστε τη ροή. Υποσχόμαστε ότι θα περάσετε πολύ καλύτερα στο ταξίδι σας.

13.) Μαξιλάρι, πρέσα καφέ, Hula Hoop, σανίδα του σερφ…

Είναι αυτονόητο, αλλά θα εκπλαγείτε από το τι κουβαλούν οι άνθρωποι μαζί τους στα ταξίδια τους.

Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα με τα οποία μπορεί να έχετε συναισθηματικό δέσιμο και να θέλετε να φέρετε για λόγους άνεσης. Ωστόσο, σας αγαπάμε αρκετά για να σας πούμε να το αφήσετε και να το αφήσετε στο σπίτι…θα μας ευχαριστήσετε αργότερα 🙂

Τώρα που ξέρετε τι δεν πρέπει να πακετάρετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη λίστα μας με τα πράγματα που πρέπει να πακετάρετε χωρίς μαλακίες.

Τι έχετε πάρει μαζί σας, που δεν καταλήξατε να χρησιμοποιήσετε; Τι υπάρχει στη λίστα αντισυσκευασίας σας;

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.