Μάλι:Καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Σας αρέσει η Αιθιοπία, η πλούσια ιστορία της και οι λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες της Lalibela; Στη συνέχεια, η πλίθινα αρχιτεκτονική του Timbuktu και του Djenné στο Μάλι και τα σχεδόν χιλιόχρονα τζαμιά και οι χώροι εκμάθησής τους θα πρέπει να είναι η επόμενη περιπέτειά σας.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτήν την ενδιαφέρουσα χώρα στη Δυτική Αφρική και πού να μείνετε όταν επισκέπτεστε, βρίσκεστε στο σωστό μέρος — αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το Μάλι το 2023

Ένα μικρό χωριό όπου τα σπίτια είναι φτιαγμένα από λάσπη και πηλό.

Svejgaard/Shutterstock

Το Μάλι θυμάται στα χρονικά της πολιτιστικής ιστορίας για ένα πολύ ενδιαφέρον και συγκεκριμένο πράγμα. Ο Μάνσα Μούσα — ο ένατος μάνσα (βασιλιάς, ηγεμόνας) — της θρυλικής Αυτοκρατορίας του Μάλι, διάσημος για τη γενναιοδωρία του, θεωρείται ότι ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία.

Η Μάνσα Μούσα οδήγησε τη χώρα στη χρυσή της εποχή, κάποια στιγμή μεταξύ του 12ου και του 14ου αιώνα.

Στη συνέχεια, τον Μεσαίωνα, το Τιμπουκτού ήταν μια από τις πλουσιότερες και πιο σημαντικές αφρικανικές πόλεις. Μαζί με το Djenné (άλλο ιστορικό προπύργιο), ήταν κέντρα εμπορίου, μάθησης και Ισλάμ.

Στέγαζαν μοναδικά τζαμιά χτισμένα από λάσπη και οργανικά υλικά, τα οποία είναι τόσο διάσημα όσο οι ορθόδοξες εκκλησίες της Lalibela στην Αιθιοπία στην άλλη πλευρά της ηπείρου.

Σήμερα, το Μάλι είναι η όγδοη μεγαλύτερη χώρα στην Αφρική, με μια τεράστια έκταση περίπου 480.000 τετραγωνικών μιλίων και πληθυσμό σχεδόν 22 εκατομμυρίων.

Ο κύριος πόρος της χώρας είναι ο χρυσός, αλλά το Μάλι είναι επίσης σημαντικός εξαγωγέας αλατιού. Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του είναι το Μπαμάκο, που βρίσκεται στις όχθες του ισχυρού ποταμού Νίγηρα.

Δυστυχώς, καθώς η ασφάλεια είναι ένα από τα κύρια μέλημα των επισκεπτών στην Αφρική (ειδικά όταν μιλάμε για τη Δυτική Αφρική), πρέπει να τονίσουμε ότι το Μάλι δεν θεωρείται ασφαλής χώρα για τους τουρίστες.

Από την ένοπλη σύγκρουση το 2012, η ​​κατάσταση στο Μάλι δεν ήταν ούτε σταθερή ούτε ασφαλής, και πολλές χώρες (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά) συμβουλεύουν τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στο Μάλι.

Ίσως η κατάσταση να βελτιωθεί στο μέλλον, καθώς αυτή η παλιά και γοητευτική χώρα έχει πολλά να προσφέρει σε όποιον ενδιαφέρεται για την ιστορία και τον πολιτισμό της Αφρικής και του Ισλάμ.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μάλι

Τα 2 καλύτερα μέρη του Μάλι

Το Μάλι δεν είναι σίγουρα μια από τις πιο δεκτικές και φιλόξενες χώρες της Αφρικής για τους τουρίστες. Είναι πραγματικά κρίμα, καθώς διαθέτει μερικά από τα πιο συναρπαστικά και ενδιαφέροντα ιστορικά ορόσημα της ηπείρου.

Με απλά λόγια, η μόνη σας πραγματική επιλογή για να μείνετε στο Μάλι είναι η πρωτεύουσα της χώρας που ονομάζεται Μπαμάκο.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν πολλά άλλα μέρη όπου μπορείτε να πάτε και να επισκεφθείτε ενδιαφέροντα αξιοθέατα, αλλά δεν υπάρχει σχεδόν άλλο μέρος όπου μπορείτε να βρείτε αξιόπιστα καταλύματα.

Οι 2 καλύτερες περιοχές για να μείνετε είναι:

 1. Μπαμάκο: Η μεγαλύτερη και πιο ανεπτυγμένη πόλη στο Μάλι είναι σίγουρα η καλύτερη και η μόνη επιλογή για διαμονή σε αυτή τη χώρα, παρέχοντας μεγάλο αριθμό επιλογών διαμονής και εστιατορίων, καθώς και πολλά ενδιαφέροντα ορόσημα.
 2. Timbuktu και Djenné: Αυτές οι δύο αρχαίες, ιστορικές πόλεις που βρίσκονται βαθύτερα στις έρημες περιοχές της χώρας διαθέτουν μερικά από τα πιο σημαντικά και πολιτιστικά σημαντικά ιστορικά ορόσημα στη Δυτική Αφρική, συμπεριλαμβανομένων των αρχαίων κέντρων μάθησης και ορισμένων μοναδικών τζαμιών.

Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία στο Μάλι

Πρακτικά, η μόνη πραγματική επιλογή σας για την εύρεση αξιόπιστων καταλυμάτων — ανεξάρτητα από το εύρος τιμών, το μέγεθος ή τον τύπο — είναι η πρωτεύουσα του Μάλι, που ονομάζεται Μπαμάκο.

Αυτή η μεγάλη πόλη των σχεδόν τριών εκατομμυρίων κατοίκων διαθέτει πολλά ξενοδοχεία διάσπαρτα στους δρόμους της, αλλά βρίσκονται κυρίως είτε στα περίχωρα της πόλης είτε στο κέντρο της. Ευτυχώς για εσάς, το Bamako διαθέτει μια μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων κατάλληλα για τα πορτοφόλια ή τις προτιμήσεις όλων.

Εδώ, στην πρωτεύουσα, μπορείτε να βρείτε τόσο εξαιρετικά φθηνά ξενοδοχεία ή διαμερίσματα δύο αστέρων όσο και πολύ πολυτελή, αρκετά ακριβά καταλύματα πέντε αστέρων με τουλάχιστον δύο πισίνες.

Το Timbuktu και το Djenné είναι παρόντες στη λίστα μας επειδή είναι εξαιρετικά σημαντικά από άποψη πολιτισμού και ιστορίας.

Δυστυχώς, δεν παρέχουν κανένα είδος αξιόπιστης διαμονής. Γι’ αυτό η καλύτερη επιλογή σας είναι να εγκατασταθείτε στο Μπαμάκο και μετά να ταξιδέψετε στα άλλα μέρη του Μάλι.

1. Μπαμάκο

Δύο νησιά φαίνονται να συνδέονται με μια γέφυρα όπου σε πρώτο πλάνο είναι ένα πάρκο.

Thomas Dutour/Shutterstock

Όταν ο διάσημος Αφρικανός εξερευνητής Mungo Park επισκέφτηκε το Μπαμάκο το 1797 (και ξανά το 1806), υπολόγισε ότι η χώρα είχε πληθυσμό μόνο 6.000 κατοίκων.

Σήμερα, οι αριθμοί έχουν ξεπεράσει την οροφή, με σχεδόν τρία εκατομμύρια ανθρώπους να ζουν στην πρωτεύουσα του Μάλι. Είναι το διοικητικό, οικονομικό και πολιτικό κέντρο της χώρας.  

Το όνομα Bamako, στη γλώσσα Bambara, σημαίνει απλά και αρκετά υποβλητικά «ποτάμι κροκόδειλου». Η πρωτεύουσα του Μάλι βρίσκεται στον ισχυρό ποταμό Νίγηρα, τον τρίτο μεγαλύτερο ποταμό σε όλη την Αφρική, μετά τον Νείλο και τον ποταμό Κονγκό.

Ο ποταμός εξακολουθεί να φιλοξενεί τρεις τύπους κροκοδείλων αλλά και ιπποπόταμους, σαύρες και πολλά είδη ψαριών. Το Μπαμάκο αναπτύσσεται τόσο γρήγορα όσο αυξάνεται ο πληθυσμός του.

Οι αστικές συνθήκες βελτιώνονται κάθε μέρα, νέα κτίρια συνεχίζουν να φυτρώνουν στην πόλη, εμπορικά κέντρα ανοίγουν παντού και η υποδομή βελτιώνει συνεχώς την ποιότητα των κατοίκων της πόλης.

Μερικά από τα πιο σημαντικά ιδρύματα στο Μάλι, όπως το Διεθνές Αεροδρόμιο Modibo Keita, το Εθνικό Μουσείο του Μάλι, το Πανεπιστήμιο του Bamako, ο εθνικός ζωολογικός κήπος του Μάλι, το Monument de la Renaissance Africaine και το Μεγάλο Τζαμί του Μπαμάκο, βρίσκονται εδώ.

Το Εθνικό Μουσείο, το τζαμί και ο ζωολογικός κήπος είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους τουρίστες και κατακλύζονται συνεχώς από κόσμο.

Αν θέλετε να μάθετε για την ιστορία αυτής της παλιάς και ιστορικά σημαντικής χώρας, φροντίστε να επισκεφτείτε το μουσείο και να μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε για την πολυτάραχη και τραυματική ιστορία της.

Αν θέλετε να περάσετε μια χαλαρωτική μέρα με την οικογένειά σας και να δείτε τα τυπικά αφρικανικά ζώα χωρίς να επισκεφτείτε κάποια από τα κοντινά εθνικά πάρκα, φροντίστε να επισκεφθείτε τον ενδιαφέροντα ζωολογικό κήπο.

Το Μπαμάκο είναι γεμάτο με κάθε είδους επιλογές διαμονής και ξενοδοχεία — από πολυτελή ξενοδοχεία πέντε αστέρων έως πολύ φθηνά διαμερίσματα δύο αστέρων. Το ίδιο ισχύει για τα εστιατόρια και τη νυχτερινή ζωή.

Πραγματα να κανεις

 • Το Bamako είναι η μόνη αληθινή και πραγματική επιλογή για ψώνια στο Μάλι. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, σύγχρονα καταστήματα και εμπορικά κέντρα ανοίγουν παντού γύρω από αυτή τη μεγάλη πόλη. Η πρώτη είναι η αγορά Bamako City Center, η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της πόλης. Δεύτερον, για τους πιο καλλιτεχνικούς τύπους, υπάρχει η Bamako Artisan Market, ένα μέρος γεμάτο με φιλόξενους ανθρώπους, εξαιρετικά προϊόντα και νόστιμο μάνγκο. Απλώς έχετε τα μάτια σας στην τσάντα σας ανά πάσα στιγμή.
 • Το Μπαμάκο είναι γεμάτο με σημαντικά ορόσημα και κτίρια που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σας, ειδικά αν λάβετε υπόψη ότι το Μάλι έχει μια συγκεκριμένη και αρκετά μοναδική αρχιτεκτονική. Σας συνιστούμε να ρίξετε μια ματιά στα ακόλουθα μέρη: πρώτον, το Parc National du Mali. Δεύτερον, ο καθεδρικός ναός του Μπαμάκο. Τρίτον, το Μεγάλο Τζαμί του Μπαμάκο, το κορυφαίο μουσουλμανικό κτίριο. και, τέλος, το Monument de l’Independance.
 • Αν θέλετε μια διασκεδαστική βραδιά, το Bamako έχει μερικά ενδιαφέροντα μέρη για εσάς. Αν σας αρέσει να πίνετε ποτά ενώ παίζετε blackjack ή ρουλέτα, φροντίστε να επισκεφτείτε το Casino De L’amitie. Αν, από την άλλη, θέλετε να συναναστραφείτε με κόσμο και να νιώσετε την αυθεντική σκηνή της νυχτερινής ζωής και την ατμόσφαιρα του Μπαμάκο, κάντε μια βόλτα στην Place de l’Independance, ένα μέρος γεμάτο με καφέ, μπαρ και νυχτερινά κέντρα.
 • Αν είστε πιο φυσιολάτρης — μην πανικοβληθείτε, βρίσκεστε ακόμα στην Αφρική και έχετε πολλές επιλογές που σας κοιτάζουν από όλες τις πλευρές. Η πρώτη και προφανής επιλογή είναι ο ζωολογικός κήπος, ειδικά αν πρόκειται να πάτε στο Μπαμάκο με την οικογένειά σας. Αλλά, για κάτι πιο αυθεντικό, κάντε μια πεζοπορία στους όμορφους καταρράκτες Dandan. Τέλος, για μια πιο extreme εμπειρία, ανεβείτε στο όρος Hombori, που βρίσκεται κοντά στην πόλη.

Που να φάω

 • Το Chez Thierry  είναι ένα γοητευτικό γαλλικό εστιατόριο και ίσως ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στην πρωτεύουσα του Μάλι. Μια επιλογή ταξιδιωτών για το 2022, προσφέρει υπέροχη ατμόσφαιρα, φιλόξενο προσωπικό, υπέροχη μουσική και κυρίως νόστιμο και υψηλής ποιότητας φαγητό. Οι τιμές μπορεί να είναι λίγο υψηλότερες, αλλά η γενική εμπειρία και το επίπεδο εξυπηρέτησης κάνουν τα λίγα επιπλέον δολάρια να αξίζουν περισσότερο από τον κόπο.
 • Το Soukhothai by Siam  είναι ένα αυθεντικό ταϊλανδέζικο εστιατόριο με επικεφαλής έναν γηγενή Ταϊλανδό σεφ. Βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης, προσφέρει μια χαλαρή και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, πολύ προσεγμένες υπηρεσίες και εντελώς αυθεντικό και νόστιμο ταϊλανδέζικο φαγητό. Όπως τα περισσότερα μέρη της Ταϊλάνδης και της Ασίας, το εστιατόριο έχει πολλές νόστιμες επιλογές για χορτοφάγους και vegan.
 • Το Restaurant Le Loft  είναι ένα πολυτελές γαλλικό εστιατόριο, ιδανικό για γενέθλια, επετείους ή κάθε είδους ειδική περίσταση που συνοδεύεται από νόστιμο και καλά προετοιμασμένο φαγητό και ωραίο, ακριβό κρασί. Το εστιατόριο είναι ως επί το πλείστον κατάλληλο για μεσημεριανό γεύμα, δείπνο ή ακόμα και αργά το δείπνο.

Οικονομικά ξενοδοχεία στο Μπαμάκο

 • Το Le Baobab  είναι μια πολύ φθηνή αλλά και αρκετά αξιοπρεπή επιλογή διαμονής δύο αστέρων που βρίσκεται πιο μακριά από το κέντρο του Μπαμάκο. Το ξενοδοχείο προσφέρει δωρεάν χώρο στάθμευσης, κήπο και βεράντα στις εγκαταστάσεις, καθώς και ένα ωραίο εστιατόριο για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο και ένα μπαρ για ένα χαλαρωτικό ποτό πριν τον ύπνο.
 • Το Dunia Hotel Bamako  είναι ένα άλλο ελαφρώς πιο ακριβό (και λίγο καλύτερο) ξενοδοχείο δύο αστέρων που βρίσκεται περίπου ένα μίλι από το Εθνικό Μουσείο του Μπαμάκο. Το ξενοδοχείο διαθέτει καταπράσινο κήπο, μεγάλη εξωτερική πισίνα, δωρεάν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και βεράντα με θέα. Το ξενοδοχείο παρέχει επίσης δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο, υπηρεσία δωματίου και πρωινό το πρωί.  

Ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας Μπαμάκο

 • Το Au bord de l’eau  είναι ένα όμορφο ξενοδοχείο τριών αστέρων που διατίθεται σε πραγματικά λογική τιμή. Κάθε δωμάτιο του ξενοδοχείου διαθέτει ιδιωτικό μπάνιο, δορυφορική τηλεόραση, ντουλάπα, παροχές για τσάι και καφέ και καθιστικό. Οι χώροι του ξενοδοχείου, από την άλλη, διαθέτουν εξωτερική πισίνα, εστιατόριο, μπαρ και βεράντα.
 • Το ONOMO Hotel Bamako  είναι ένα άλλο ελαφρώς πιο ακριβό ξενοδοχείο τριών αστέρων με εξωτερική πισίνα. Κάθε μονάδα του ξενοδοχείου είναι εξοπλισμένη με βεράντα, αίθριο, ιδιωτικό μπάνιο και εξαιρετική θέα στον κήπο. Φυσικά, το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης μια εξωτερική πισίνα όπου μπορείτε να χαλαρώσετε μια ζεστή μέρα, καθώς και ένα εστιατόριο, ένα γυμναστήριο και ένα μπαρ.

Πολυτελή ξενοδοχεία Μπαμάκο

 • Το Radisson Collection Hotel Bamako  είναι ένα πανέμορφο ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην καρδιά του Μπαμάκο, που προσφέρει όλα τα είδη υπηρεσιών και ανέσεις τυπικές για ένα πολυτελές ξενοδοχείο οπουδήποτε στον κόσμο. Προσφέρει τουλάχιστον δύο πισίνες και δύο εστιατόρια, ένα σπα και κέντρο ευεξίας, ένα μπαρ και ένα γυμναστήριο στις εγκαταστάσεις.
 • Το Azalaï Hôtel Bamako  είναι άλλο ένα όμορφο και πολύ πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από τη Γαλλική Πρεσβεία και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για ένα ζευγάρι σε ένα περιπετειώδες ταξίδι, διαθέτει δύο εξωτερικές πισίνες, ένα εστιατόριο, ένα μπαρ, ένα γυμναστήριο και ένα σπα και κέντρο ευεξίας στις εγκαταστάσεις. Τα δωμάτια είναι μεγάλα και διαθέτουν χώρους καθιστικού και ιδιωτικό μπάνιο.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Μάλι

2. Τιμπουκτού και Τζενέ

Ένα καραβάνι με καμήλες που διασχίζουν μια έρημο ενώ είναι φορτωμένο με φορτίο.

James Michael Dorsey/Shutterstock

Σε μια έρευνα με 150 νέους από τη Βρετανία, το 34% από αυτούς είπαν ότι δεν πίστευαν ότι υπάρχει το Τιμπουκτού και περίπου το 66% των νέων απάντησαν ότι ήταν ένα μυθικό μέρος.

Από κάποιο διάστημα κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης και μετά το διάσημο βιβλίο του συγγραφέα Leo Africanus – η Κοσμογραφία και η Γεωγραφία της Αφρικής – ο υπόλοιπος κόσμος έχει συνδέσει αυτήν την έρημη πόλη με τη μυθολογία, τον μυστικισμό και τον υπερβολικό πλούτο.

Κάθε αντίληψη για το Τιμπουκτού ήταν καλυμμένη από εξωτικούς θρύλους. Στην πραγματικότητα, το Τιμπουκτού ήταν πράγματι μια από τις πιο σημαντικές αφρικανικές πόλεις στην ιστορία της ηπείρου.

Εγκαταστάθηκε μόνιμα τον 12ο αιώνα, γρήγορα έγινε σημαντικό κέντρο εμπορίου και μάθησης.

Η πόλη έφτασε στο ζενίθ της κάπου μεταξύ του 14ου και του 15ου αιώνα, όταν απορροφήθηκε από την αυτοκρατορία του Μάλι και καθιερώθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα ισλαμικά κέντρα μάθησης.

Σήμερα, αυτή η μικρή πόλη με όχι περισσότερους από 50.000 κατοίκους είναι το ιστορικό προπύργιο του Μάλι, με μερικά από τα πιο όμορφα τζαμιά της Αφρικής και το αρχαίο Πανεπιστήμιο του Τιμπουκτού.

Κάποια στιγμή στην ιστορία, υπήρχαν 25.000 μαθητές, ακριβώς το ένα τέταρτο του συνολικού πληθυσμού της πόλης. Στα μισά του δρόμου μεταξύ Μπαμάκο και Τιμπουκτού, περίπου 250 μίλια από την πρωτεύουσα του Μάλι, βρίσκεται η μικρή πόλη που ονομάζεται Djenné.

Ιστορικά, συνδέθηκε με το εμπόριο και τον πολιτισμό του παλαιότερου ομολόγου του, του Τιμπουκτού, και κάπου στον 17ο αιώνα, ανέλαβε το μονοπώλιο του αλατιού, του χρυσού και του δουλεμπορίου. Με απλά λόγια, είναι τόσο ιστορικά σημαντικό όσο και το μεγαλύτερο αδερφάκι του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στο Djenné για να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή και μοναδική του πλίθινα αρχιτεκτονική (φτιαγμένη από χώμα και οργανικά υλικά) και το Μεγάλο Τζαμί του Djenné.

Μαζί με την Παλιά Πόλη του Djenné, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πιο σημαντικά ιερά μέρη σε ολόκληρη την Αφρική. Το τζαμί χτίστηκε αρχικά γύρω στον 13ο αιώνα, αλλά η σημερινή δομή είναι περίπου 100 ετών.

Χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO το 1988, ολόκληρη η κοινότητα της πόλης αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη διαρκή συντήρηση και ανακαίνισή της, συνήθως κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ της πόλης, που περιλαμβάνουν επίσης πολλή μουσική και νόστιμο φαγητό.

Πραγματα να κανεις

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε στην αρχαία πόλη Τιμπουκτού είναι να επισκεφτείτε μερικά από τα πιο σημαντικά ακαδημαϊκά και θρησκευτικά ιδρύματα σε ολόκληρη την Αφρική. Το Πανεπιστήμιο του Τιμπουκτού είναι ένα χαλαρό ίδρυμα που αποτελείται από τρία παλιά τζαμιά: το Sankore, το Djinguereber και το Sidi Yahya. Πέρα από την ακαδημαϊκή τους σημασία, και τα τρία είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της λεγόμενης αρχιτεκτονικής «adobe».
 • Αν είστε πραγματικός βιβλιοφάγος και απλώς λατρεύετε παλιά και κιτρινισμένα χειρόγραφα που περνούσαν από χέρι σε χέρι για εκατοντάδες χρόνια, το Τιμπουκτού είναι το κατάλληλο μέρος για εσάς. Διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες συλλογές αρχαίων χειρογράφων στην Αφρική. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στις βιβλιοθήκες, αλλά η μεγαλύτερη συλλογή βρίσκεται στο Bibliothèques familiales des Imams Essayouti.
 • Τοποθετημένο στην πλημμυρική πεδιάδα του ποταμού Bani, το Μεγάλο Τζαμί του Djenné είναι μέρος της λεγόμενης «παλιάς πόλης» του Djenné και ένα από τα πιο όμορφα παραδείγματα της τεχνικής της πλίθας στην αρχιτεκτονική.
 • Τέλος, αν θέλετε να εμβαθύνετε πραγματικά στην ιστορία του Djenné και του Mali, φροντίστε να επισκεφτείτε το Djenné-Djenno – το όνομά του κυριολεκτικά μεταφρασμένο σημαίνει «αρχαίο Djenné». Βρίσκεται περίπου δύο μίλια από τη σύγχρονη πόλη, είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς σε αυτό το μέρος του κόσμου. Είναι κυρίως διάσημο ως πλούσιος αρχαιολογικός χώρος, παρέχοντας μια μεγάλη συλλογή από αρχαία γλυπτά από τερακότα.

Που να φάω

 • Το εστιατόριο Poulet d’Or  είναι ίσως το καλύτερο εστιατόριο στο Τιμπουκτού και σίγουρα η πιο αξιόπιστη επιλογή για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στην πόλη. Εδώ, θα βρείτε πολλά παραδοσιακά πιάτα από το Μάλι, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης αλαμπάτζια, ένα αυθεντικό πιάτο νομάδων φτιαγμένο από κρέας και ρύζι μαγειρεμένο με ιδιαίτερο τρόπο.  

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Μάλι

Over to You — Κλείστε το ταξίδι σας στο Μάλι σήμερα!

Φτάσαμε στο τέλος του σύντομου αλλά εξαιρετικά ενδιαφέροντος ταξιδιού μας στο Μάλι, μια ταραγμένη αλλά σημαντική χώρα στη Δυτική Αφρική. Τώρα, πριν τελειώσουμε την περιπέτειά μας, ας κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση των δύο (ή τριών) καλύτερων μερών στο Μάλι.

🏆 Το καλύτερο για τους επισκέπτες για πρώτη φοράΜπαμάκο
⛪ Το καλύτερο για τους λάτρεις της ιστορίαςΤιμπουκτού και Τζενέ

Έτσι, ενώ αυτή η χώρα είναι λίγο υποανάπτυκτη, αξίζει να την επισκεφτείτε λόγω της πλούσιας ιστορίας και του μοναδικού πολιτισμού της. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Σενεγάλη

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Νότια Αφρική

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια