ενδιαφέροντα γεγονότα για τον Καναδά

25 διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα γεγονότα για τον Καναδά για το 2023

Περιεχόμενα

Τραχύς και απέραντος, ο Καναδάς είναι εδώ και καιρό ένας ονειρεμένος προορισμός για ανθρώπους που αναζητούν ένα διασκεδαστικό μέρος για επίσκεψη και για όσους αναζητούν ένα μέρος για να μετακομίσουν. Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη για να πάτε, πράγματα για να δείτε και άνθρωποι για να συναντήσετε.

Από τα εντυπωσιακά βουνά και τις παραλίες, μέχρι τα τροπικά δάση και τις ακτές, ο Καναδάς σφύζει από ζωή στις πόλεις καθώς και στη χώρα.

25 διασκεδαστικά γεγονότα για τον Καναδά

Ακολουθούν είκοσι πέντε διασκεδαστικά γεγονότα που θα σας συνεπάρουν καθώς προετοιμάζεστε για τη δική σας περιπέτεια στην άγρια ​​χώρα:

Είναι ο Καναδάς ασφαλής για επίσκεψη το 2023;

1. Το όνομα της Χώρας έχει ενδιαφέρουσα προέλευση.

Μια κόκκινη καρφίτσα καρφιτσωμένη σε έναν χάρτη του Καναδά.

hyotographics/Shutterstock

Πιστεύεται ότι το όνομα Καναδάς προήλθε από το όνομα Iroquois.κανάταπου μεταφράζεται χονδρικά σε οικισμό ή χωριό.

2. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στριμωγμένοι σε μικρές περιοχές στον Καναδά.

Το Τορόντο είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της κομητείας και είναι η μεγαλύτερη μητρόπολη του Καναδά, όπου κατοικούν περίπου επτά εκατομμύρια άνθρωποι. Το Μόντρεαλ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, έχει λίγο περισσότερους από 4,3 εκατομμύρια κατοίκους σύμφωνα με μια απογραφή πριν από μερικά χρόνια.

Ένα άλλο διασκεδαστικό γεγονός, το Μόντρεαλ είναι επίσης η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο με γαλλόφωνο πληθυσμό – μόνο το Paris Frace το ξεπερνά για την πρώτη θέση.

3. Ο Καναδάς είναι ποικιλόμορφος, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι προσυπογράφουν μια γενική θρησκεία.

Η καναδική θρησκεία είναι κυρίως χριστιανική, με τους Ρωμαιοκαθολικούς και τους Προτεστάντες να είναι οι μεγαλύτερες από τις χριστιανικές ομολογίες.

4. Υπάρχει μεγάλος πληθυσμός γηγενών λαών.

Η περιοχή Nunavut βρίσκεται στον Βόρειο Καναδά. Αν και οι Ινουίτ αποκαλούσαν την περιοχή σπίτι για γενιές, έγινε αναγνωρισμένη περιοχή για αυτούς μόλις το 1999.

5. Οι άνθρωποι του Καναδά είναι διαφορετικοί και υπάρχουν πολλά να κάνουμε γι ‘αυτούς στη χώρα.

Άνθρωποι διαφορετικής φυλής, που υψώνουν μια καναδική σημαία.

Pixel-Shot/Shutterstock

Υπολογίζεται ότι 38 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στον Καναδά με σχεδόν το 82% από αυτούς να ζουν σε αστικές περιοχές. Το προσδόκιμο ζωής για όσους βρίσκονται στη χώρα είναι 83 χρόνια και υπάρχουν γιατροί και καθολικές επιλογές υγειονομικής περίθαλψης για τους περισσότερους κατοίκους του Καναδά.

6. Ο Καναδάς σέβεται και εκτιμά τους ιθαγενείς του.

Υπολογίζεται ότι 1,5 εκατομμύριο Καναδοί θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος των ιθαγενών ή των Αβορίγινων ή θεωρούν την κληρονομιά τους μεταξύ των Πρώτων Εθνών, των Μήτιδων και των Innuits μεταξύ άλλων γηγενών ομάδων.

7. Πολλοί εορτασμοί είναι διάσπαρτοι στο ημερολόγιο.

Γνωρίζατε ότι η 21η Ιουνίου γιορτάζεται ως «Εθνική Ημέρα Αβορίγινων» στον Καναδά; Αυτή είναι μια ημέρα αφιερωμένη ειδικά στον εορτασμό των πολλών Αβορίγινων που αποκαλούν τον Καναδά το σπίτι τους

8. Ο Καναδάς φημίζεται για το μεγάλο του μέγεθος και τις εκτεταμένες περιοχές του.

Ο Καναδάς είναι η μεγαλύτερη χώρα που βρίσκεται στο δυτικό ημισφαίριο και η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο. Μόνο η χώρα της Ρωσίας είναι μεγαλύτερη. Και ένα άλλο διασκεδαστικό γεγονός για το μέγεθος του Καναδά είναι ότι συνορεύει μόνο με μία άλλη χώρα – τις Ηνωμένες Πολιτείες.

9. Ο Καναδάς κατέχει επίσης το ρεκόρ της μεγαλύτερης ακτογραμμής από οποιαδήποτε χώρα.

Μια παραθαλάσσια περιοχή καλυμμένη με δάσος.

Russ Heinl/Shutterstock

Λόγω του μεγέθους και της θέσης του, έχει τα περισσότερα συνολικά μίλια ακτογραμμής στον κόσμο με εντυπωσιακά 202.080 km/125.567 μίλια.

10. Ακόμα και τα νησιά είναι μεγάλα εδώ.

Τρία νησιά του Καναδά κατέχουν δικά τους ρεκόρ και περιλαμβάνονται στη λίστα με τα δέκα μεγαλύτερα νησιά στον κόσμο. Τα νησιά Baffin είναι δύο φορές μεγαλύτερα από τη Μεγάλη Βρετανία και τόσο το νησί Victoria όσο και το Ellesmere έχουν το μέγεθος της Αγγλίας!

11. Ο Καναδάς μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικές όμορφες οροσειρές.

Το ψηλότερο βουνό στον Καναδά είναι το όρος Logan που φτάνει σε ένα ιλιγγιώδες ύψος 5.959 m/ 19.551 πόδια. Το βουνό βρίσκεται στην επικράτεια Yukon και μοιράζεται σύνορα με την πολιτεία της Αλάσκας των ΗΠΑ.

12. Ο Καναδάς έχει περισσότερη εξόρυξη και παραγωγή ουρανίου από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο.

Το ουράνιο χρησιμοποιείται σε πυρηνικούς σταθμούς για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το μεγαλύτερο ορυχείο του κόσμου βρίσκεται στη λίμνη Cigar στο βόρειο Saskatchewan του Καναδά.

13. Το πετρέλαιο είναι μεγάλη υπόθεση στη χώρα.

Μια εγκατάσταση διυλιστηρίου πετρελαίου όπου η περιοχή είναι μουνώδης και ένας πύργος καπνίζει.

Spotmatik Ltd/Shutterstock

Ο Καναδάς κατατάσσεται ως ο τρίτος μεγαλύτερος κάτοχος αποθεμάτων πετρελαίου στον κόσμο με μόνο τη Βενεζουέλα και τη Σαουδική Αραβία να κατατάσσονται υψηλότερα. Ο Καναδάς περιλαμβάνεται επίσης στη λίστα των δέκα κορυφαίων χωρών για παραγωγή πετρελαίου, καταλαμβάνοντας την 7η θέση.

14. Η πράσινη ενέργεια είναι κομβικό σημείο για τη χώρα.

Ο Καναδάς είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός υδροηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως. Η Κίνα, η Βραζιλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι χώρες που επικεντρώνονται στην πράσινη ενέργεια και την παραγωγή ενέργειας περισσότερο από τον Καναδά επί του παρόντος.

15. Υπάρχει ένας εκπληκτικός όγκος γεωργίας στον Καναδά.

Η επαρχία του Saskatchewan κερδίζει τον τίτλο της αγροτικής επαρχίας στον Καναδά. Εδώ καλλιεργείται και συγκομίζεται το 45% των σιτηρών του Καναδά όπως το σιτάρι, η canola, το λινάρι και η σίκαλη.

16. Ο Καναδάς είναι ένας μίνι υδάτινος κόσμος στη στεριά.

Περισσότερες από τις μισές από τις γνωστές λίμνες του κόσμου βρίσκονται στον Καναδά! Υπάρχουν περισσότερες από 3 εκατομμύρια γνωστές και αναγνωρισμένες λίμνες με εκπληκτικές 31.700 μεγάλες λίμνες που έχουν συνολική έκταση άνω των 300 εκταρίων.

Ο Καναδάς μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται για δύο από τις μεγαλύτερες λίμνες όλων των εποχών στον κόσμο: τη λίμνη Great Bear και τη Great Slave Lake.

17. Οι παλίρροιες είναι μεγάλη υπόθεση στον Καναδά.

Ο πυθμένας της παραλίας μπορεί να φανεί κατά τη διάρκεια της άμπωτης και η σπηλαίωση στους βράχους.

Globe Guide Media Inc/Shutterstock

Ο κόλπος του Fundi, που βρίσκεται στον ανατολικό Καναδά, είναι όπου μπορείτε να δείτε τις υψηλότερες παλίρροιες στον κόσμο. Η αλλαγή της στάθμης του νερού που δημιουργείται όταν μπαίνει η παλίρροια μπορεί να ξεπεράσει τα 13 m/42 πόδια σε ύψος!

18. Υπάρχει πολύ νερό παγιδευμένο κάτω από πάγο πολλές φορές.

Ο μεγαλύτερος κόλπος του Καναδά είναι ο κόλπος Hudson. Ανακαλύφθηκε το 1610 από τον Άγγλο εξερευνητή Henry Hudson. Το νερό του κόλπου είναι παγωμένο από κάποια στιγμή τον Δεκέμβριο και κάποια στιγμή τον Ιούνιο κάθε χρόνο, που σημαίνει ότι τα νερά είναι κλειδωμένα κάτω από πόδια πάγου το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

19. Τα ποτάμια είναι μεγάλη υπόθεση και στη χώρα.

Ο μεγαλύτερος ποταμός του Καναδά είναι ο ποταμός McKenzie στη βορειοδυτική περιοχή της χώρας. Ο ποταμός έχει ένα εντυπωσιακό μήκος 4.241 km/ 2.635 μίλια.

20. Ένας αυτοκινητόδρομος συνδέει τις ανατολικές και δυτικές ακτές του Καναδά.

Ο αυτοκινητόδρομος Trans-Canada λέγεται ότι είναι ο μεγαλύτερος εθνικός αυτοκινητόδρομος στον κόσμο με μήκος πάνω από 4.800 μίλια.

21. Οι καταρράκτες κόβουν την ανάσα.

Το μεγάλο κεφάλι καταρράκτη των καταρρακτών του Νιαγάρα.

Seumas Christie-Johnston/Shutterstock

Ο Καναδάς μοιράζεται τους μεγαλύτερους καταρράκτες στον κόσμο με βάση τον όγκο του νερού που πέφτει πάνω από τους καταρράκτες. Οι καταρράκτες του Νιαγάρα βρίσκονται στα σύνορα Καναδά και Ηνωμένων Πολιτειών και είναι ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο και για τις δύο χώρες.

22. Ο Καναδάς είναι όπου μπορείτε να βρείτε εντυπωσιακά 17 μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Αυτά περιλαμβάνουν το Επαρχιακό Πάρκο Δεινοσαύρων στην Αλμπέρτα, την ιστορική συνοικία του Παλιού Κεμπέκ, το Εθνικό Βραχώδη Όρη και αρκετές τοποθεσίες αφιερωμένες στη διατήρηση της κληρονομιάς των ιθαγενών και των αυτόχθονων πληθυσμών.

23. Μεγάλο μέρος του Καναδά αποτελείται από εθνικά πάρκα και καταφύγια άγριας ζωής.

Υπάρχουν 48 εθνικά πάρκα και εθνικά αποθέματα στον Καναδά. Το Εθνικό Πάρκο Wood Buffalo στην Αλμπέρτα είναι το μεγαλύτερο ενώ το Εθνικό Πάρκο Banff είναι το παλαιότερο και πιο δημοφιλές εθνικό πάρκο της χώρας.

24. Ο Καναδάς έχει δύο επίσημες γλώσσες: τα αγγλικά και τα γαλλικά.

Σχεδόν οι μισοί Καναδοί μιλούν αρκετά άπταιστα και τις δύο γλώσσες. Οι περισσότεροι Καναδοί μιλούν τα αγγλικά ως πρώτη τους γλώσσα, αλλά η εξαίρεση είναι στην επαρχία του Κεμπέκ όπου τα γαλλικά είναι η κυρίαρχη γλώσσα που ομιλείται.

25. Η φυτική και ζωική ζωή στον Καναδά είναι εντυπωσιακή.

Δύο αρκούδες που σκαρφαλώνουν στους βράχους στην ακτή.

Eddy Savage/Shutterstock

Καθώς ταξιδεύετε σε όλη τη χώρα, μπορείτε να βρείτε άλκες, πρόβατα μεγαλόσχημα, κατσίκες του βουνού, πολικές αρκούδες, κάστορες, φάλαινες, φάλαινες και πολλά άλλα. Τα φυτά που είναι πιθανό να δείτε περιλαμβάνουν δέντρα σφενδάμου και σημύδας, γαλακτόχορτο, λούπινο, κολομπίνα και πολλά άλλα.

Συχνές Ερωτήσεις

Πριν ξεκινήσετε να περιηγηθείτε στη μεγάλη χώρα του Καναδά, πιθανότατα έχετε κάποιες ερωτήσεις. Εδώ είναι μερικά κοινά που μπορεί να αναρωτιέστε:

Πώς είναι το φαγητό;

Το Poutine είναι ίσως ένα από τα πιο γνωστά καναδικά φαγητά, καθώς ο συνδυασμός πατατών, τυροπήγματος και σάλτσας είναι δημοφιλής τόσο στους κατοίκους όσο και στους τουρίστες. Ο Καναδάς έχει μια πληθώρα άλλων καταπληκτικών φαγητών που καλύπτουν μια σειρά από εθνότητες και πολιτιστικές επιρροές.

Και σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει μεγάλη έμφαση στην υγεία και τη διατροφή στις προσφορές τροφίμων τους. Δίνεται λιγότερη εστίαση και έμφαση στις επιλογές φαγητού τύπου fast-food και ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν είναι τόσο παραγωγικές όσο σε ορισμένες χώρες.

Αυτή η έξυπνη προσέγγιση για την υγεία έχει επίσης ισχυρή παρουσία στα καναδικά σχολικά προγράμματα γεύματος και σε άλλες κοινοτικές πρωτοβουλίες.

Είναι πραγματικά δωρεάν η υγειονομική περίθαλψη;

Ο Καναδάς φημίζεται για το εθνικό του σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο συνήθως περιγράφεται ως «δωρεάν υγειονομική περίθαλψη» για όλους. Αν και αυτό είναι κάπως αλήθεια και δεν υπάρχει το επίπεδο ανησυχίας και ανησυχίας για τα ιατρικά έξοδα όπως σε άλλες χώρες, η υγειονομική περίθαλψη συνεχίζει να αλλάζει και να βελτιώνεται στη χώρα.

Η ασφάλιση υγείας εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για την κάλυψη καλλυντικών και λιγότερο «ζωτικής σημασίας» ιατρικών επεμβάσεων και η πλειονότητα των ασφαλίστρων ασφάλισης υγείας και των συνδρομών και των ιατρικών λογαριασμών καλύπτονται από τους φόρους που καταβάλλουν κάθε χρόνο οι κάτοικοι του Καναδά.

Πώς βλέπουν οι Καναδοί τους ξένους;

Οι Καναδοί είναι γενικά ο τύπος των ανθρώπων που κρατούν για τον εαυτό τους και εκτιμούν την ατομική σκέψη και τα δικαιώματα λήψης αποφάσεων. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ ανοιχτόμυαλοι σε άλλες απόψεις και ιδέες και έννοιες και παίρνουν ενεργό ρόλο στην προώθηση πολυπολιτισμικών πρωτοβουλιών και στην προσφορά βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη.

Η χώρα έχει συμμετάσχει σε όλες τις ειρηνευτικές αποστολές των Ηνωμένων Εθνών και είναι μεγάλος δωρητής στην ξένη βοήθεια. Οι Καναδοί γενικά θεωρούν τους εαυτούς τους λογικούς και περιεκτικούς ανθρώπους και είναι ως επί το πλείστον ευγενικοί, εξυπηρετικοί και φιλόξενοι στους επισκέπτες.

Πώς αντιμετωπίζει ο Καναδάς τα LGBTQ+ άτομα;

Ο Καναδάς αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα πολύ ασφαλές μέρος για όσους ανήκουν στην κοινότητα LGBTQ+. Στον Καναδά, οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και η σεξουαλική δραστηριότητα έχουν αποποινικοποιηθεί και οι γάμοι ομοφυλόφιλων αναγνωρίζονται με τον ίδιο τρόπο που αναγνωρίζονται οι γάμοι ετεροφυλόφιλων.

Τα άτομα και τα ζευγάρια LGBTQ μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά, μπορούν να υπηρετήσουν στο στρατό και να είναι ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα και το φύλο τους, και τα τρανς άτομα είναι ελεύθερα να αλλάξουν το όνομά τους και το νόμιμο φύλο τους όπως θέλουν. Οι διακρίσεις και η ρητορική μίσους κατά των LGBTQ ατόμων είναι παράνομες και υπάρχουν μέτρα προστασίας του εργατικού δυναμικού για την προστασία αυτών των ατόμων.

Ποιο είναι το κυβερνητικό σύστημα για τον Καναδά;

Ο Καναδάς φημίζεται για την κυβερνητική οργάνωση και τις διαδικασίες του. Είναι μια συνταγματική μοναρχία και μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο κράτος δικαίου και στην κοινή ιδέα του αμοιβαίου σεβασμού των δικαιωμάτων και των ελευθεριών.

Η κυβέρνηση ενεργεί στο όνομα του Στέμματος, αλλά αντλεί την εξουσία της από τον καναδικό λαό. Είναι μια διάταξη που επέτρεψε μεγάλο μέρος της προόδου στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, την αγορά εργασίας και άλλα βασικά στοιχεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Κλείστε το ταξίδι σας στον Καναδά σήμερα!

Υπάρχει πραγματικά κάτι για να απολαύσει ο καθένας κατά την επίσκεψή του στον Καναδά. Με τις πόλεις και την ανοιχτή ερημιά που εκτείνεται σε πάνω από δέκα επαρχίες και τρεις περιοχές, δεν θα ξεμείνετε ποτέ από λόγους για να αγαπήσετε τον Καναδά.

Είτε έρχεστε για επίσκεψη είτε ψάχνετε για ένα νέο μέρος για να αποκαλέσετε το σπίτι σας, αυτή η χώρα αξίζει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Συμβουλές για να ταξιδέψετε στον Καναδά

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια