ΜΑΡΟΚΟ Τι να δείτε και να κάνετε – Οδηγός 2024

Η επίσκεψη στο Μαρόκο προσφέρει πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε , χάρη στην ιστορία και την ποικιλία τοπίων του . Ανάμεσα σε υπέροχα μέρη και αρχαιολογικούς χώρους , αυτή η βορειοαφρικανική χώρα , φωλιασμένη ανάμεσα στον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο , θα σας καταπλήξει με πολλούς τρόπους. Επιπλέον, χάρη στην εγγύτητά του με την Ιταλία, είναι προσβάσιμο σε λίγες ώρες πτήσης και υπάρχουν συχνές απευθείας πτήσεις. Από τους προορισμούς που αγαπούν περισσότερο οι τουρίστες, από τις Αυτοκρατορικές Πόλεις μέχρι τα υπέροχα παζάρια και τις Μεδίνες της , ας μάθουμε μαζί τι να δείτε και να κάνετε στο ταξίδι σας στο Μαρόκο και σε πόσες ημέρες!

Μαρόκο, γιατί να το επισκεφτείτε

Χάρη στην πλούσια ιστορία και τα όμορφα τοπία του Μαρόκου, αυτή η χώρα της Βόρειας Αφρικής, που συνορεύει με τη Μεσόγειο Θάλασσα και τον Ατλαντικό Ωκεανό , προσφέρει στους ταξιδιώτες πολλά πράγματα να δουν και να κάνουν κατά την επίσκεψή σας. Αναπτύχθηκε ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς , αραβικούς και βερβερικούς πολιτισμούς , στις πόλεις του παρατηρούμε ένα μοναδικό συνδυασμό στυλ. Σε αυτόν τον οδηγό Τι να επισκεφτείτε στο Μαρόκο, βρίσκουμε την πρωτεύουσα Ραμπάτ , με το kasbah της Oudaïa, τη ζωντανή αγορά του Μαρακές και τη Μεδίνα του , αλλά και την Καζαμπλάνκα , τη Φεζ και την Ταγγέρη , είναι μερικά από τα πιο διάσημα μέρη για να δείτε. Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Μαρόκο, ωστόσο, μην παραλείψετε ένα ταξίδι στην έρημο , είτε με dromedary είτε με 4×4 , για να ζήσετε όλη τη μαγεία αυτού του τόπου.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:Είναι το Μαρόκο ασφαλές για επίσκεψη;

Κάντε μια βόλτα στις ζωντανές και πολύχρωμες Μεδίνες και περιποιηθείτε τον εαυτό σας σε ένα χαλαρωτικό διάλειμμα σε ένα πολυτελές Riad . Επιπλέον, μεταξύ των πραγμάτων που μπορείτε να κάνετε στο Μαρόκο, δεν λείπει ένα χαλαρωτικό διάλειμμα στην ακτή του Ατλαντικού ή της Μεσογείου. Εν ολίγοις, το Μαρόκο σίγουρα δεν έχει έλλειψη ιστορίας και πολιτισμού, καθώς και ότι είναι μια χώρα με μια ρομαντική και χαοτική γοητεία , όπως μπορούμε να αντιληφθούμε ειδικά στις Αυτοκρατορικές του πόλεις.

Μαρόκο

Μαρόκο Τι να δείτε – 10 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε

Λοιπόν, ας δούμε τώρα μαζί τι να δείτε και να κάνετε σε αυτή την υπέροχη χώρα κατά την επίσκεψή σας σε αυτή την υπέροχη χώρα. Παρακάτω θα βρείτε τον χάρτη με τα πιο σημαντικά μέρη που δεν πρέπει να χάσετε στο Μαρόκο. Στη συνέχεια θα τα δούμε αναλυτικά στον οδηγό μας Τι να δείτε και να κάνετε στο Μαρόκο .

1. Μαρακές

Κατά την επίσκεψή σας στο Μαρόκο, δεν μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε με το πολύχρωμο και ζωντανό Μαρακές. Χαοτική πόλη γνωστή και ως μία από τις παλαιότερες αυτοκρατορικές πόλεις , ήταν αρχικά μια οχυρωμένη ακρόπολη , που ιδρύθηκε υπό την κυριαρχία της Βερβερικής Αυτοκρατορίας στη χώρα. Από την αρχαιότητα, το Μαρακές ήταν γνωστό ως κέντρο πολιτιστικών ανταλλαγών και τόπος παρουσίας διάφορων λαών. Ανάμεσα στα κύρια πράγματα που μπορείτε να δείτε σε αυτή τη μαροκινή πόλη, βρίσκουμε σίγουρα τα σουκ μέσα στη Μεδίνα όπου μπορείτε να περπατήσετε και την πλατεία Jemaa el-Fna, το κύριο αξιοθέατο της.

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι η καρδιά της πόλης, όπου υπάρχει η χαοτική αγορά της και μπορούμε να θαυμάσουμε τεχνίτες, καλλιτέχνες του δρόμου, μουσικούς, γητευτές φιδιών στη δουλειά, αλλά, πάνω απ ‘όλα, όπου μπορούμε να αγοράσουμε τα καλύτερα μαροκινά σουβενίρ. Στη Μεδίνα, μην χάσετε το Παλάτι Bahia , που χτίστηκε από τον μεγάλο βεζίρη Σι Μούσα, τους υπέροχους Τάφους των Σααντίτι και κάντε ένα διάλειμμα στον πράσινο πνεύμονα της πόλης, τον κήπο Majorelle. Τέλος, μετά από μια μέρα στα αξιοθέατα, σταματήστε για να απολαύσετε το τυπικό τσάι σε ένα από τα μπαρ της κεντρικής πλατείας, θαυμάζοντας το προφίλ του Τζαμί Κουτόμπια .

Διαβάστε επίσης: Μαρακές Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

2. Καζαμπλάνκα

Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στο Μαρόκο, επίσης πλούσιο σε πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, η Καζαμπλάνκα είναι μια στάση που δεν πρέπει να χάσετε στο ταξίδι σας. Ιδρύθηκε από τους Πορτογάλους ως λιμάνι στον Ατλαντικό, σήμερα είναι η μεγαλύτερη πόλη στο Μαρόκο , με πληθυσμό που ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια κατοίκους . Σε ιστορικό επίπεδο, δεν είναι η πόλη που διαθέτει τα περισσότερα αξιοθέατα, αλλά μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι υπάρχει μια πραγματικά ιδιαίτερη ατμόσφαιρα εδώ. Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτή τη μαροκινή πόλη, μην χάσετε το μεγαλοπρεπές Τζαμί Χασάν ΙΙ . Ολοκληρώθηκε το 1993, ο μιναρές του έχει μήκος 210 μέτρα και βρίσκεται ακριβώς πάνω στον ωκεανό. Τέλος, ένα λέιζερ έχει τοποθετηθεί στην κορυφή που δείχνει προς τη Μέκκα , για να προσανατολίσει όλους τους πιστούς κατά τη στιγμή της προσευχής.

Η πόλη ιδρύθηκε το 1906 , όπου βρισκόταν μια αρχαία πόλη των Βερβερίνων τον 7ο αιώνα, που καταστράφηκε από σεισμό τον 18ο αιώνα . Ακόμα και σήμερα, όμως, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα αρχικά αρχαία τείχη σε ορισμένα σημεία της πόλης. Φεύγοντας από τη Μεδίνα, βρίσκουμε τη Nouvelle Ville , μια πόλη της γαλλικής περιόδου. Προχωρώντας προς τους υπέροχους κήπους του Parc de la Ligue Arabe , ωστόσο, μπορούμε να παρατηρήσουμε τον Καθεδρικό Ναό της Ιερής Καρδιάς , με το ιδιαίτερο λευκό του χρώμα.

3. Φεζ

Αναγνωρισμένη από πολλούς ως η πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας, η αυτοκρατορική πόλη της Φες είναι διάσημη για τη μεδίνα της , η οποία απλώνεται σε μικρούς δρόμους που δεν είναι προσβάσιμοι από αυτοκίνητα. Επομένως, στη λίστα μας με το τι πρέπει να δείτε στο Μαρόκο, δεν πρέπει να χάσετε μια επίσκεψη στο Βασιλικό Παλάτι και στα πολύ διάσημα βυρσοδεψεία της πόλης . Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλά βυρσοδεψεία στα οποία διατηρήθηκε η ίδια διαδικασία κατασκευής ανά τους αιώνες. Μεταξύ όλων, η πιο γνωστή είναι αυτή της Chouara , που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Ακόμη και σήμερα, οι τεχνίτες δουλεύουν το δέρμα όπως παλιά, βάφοντας το με το χέρι στην ύπαιθρο, σε μεγάλους πέτρινους λάκκους, που όμως αναδίδουν μια έντονη μυρωδιά.

Επιπλέον, μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να επισκεφτείτε εδώ στο Μαρόκο, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο Βασιλικό Παλάτι , στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση από τη διάσημη Μπλε Πόρτα . Σήμερα, το παλάτι καλύπτει μια έκταση 80 εκταρίων , η οποία περιλαμβάνει κτίρια, κήπους, ένα τζαμί , μια μεντρεσέ των Μερινιδών και ένα κούμπα , ένα κτίριο που στεγάζει τον τάφο μιας αξιόλογης και λατρεμένης φυσιογνωμίας του μαροκινού πολιτισμού. Το Fes βρίσκεται στη βόρεια περιοχή του Μαρόκου, μέσα σε μια κοιλάδα ανάμεσα στους λόφους του Μαγκρέμπ . Μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να γνωρίζετε, είναι σημαντικό να πούμε ότι η Φεζ χωρίζεται στη Φεζ ελ Τζεντίντ, τη νέα αυτοκρατορική πόλη που ιδρύθηκε το 1200 και όπου βρίσκονται τα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος, και το παλιό τμήμα, Φεζ ελ Μπαλί . Ένας λαβύρινθος από σοκάκια, όπου μπορούμε να παρατηρήσουμε τους τεχνίτες.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

4. Chefchaouen

Στον οδηγό μας Τι να επισκεφτείτε στο Μαρόκο, η διάσημη γαλάζια πόλη Chefchaouen δεν θα μπορούσε ποτέ να λείπει . Διάσημη σε όλο τον κόσμο για τους μπλε δρόμους και τα σπίτια της Μεδίνας της, η πόλη ιδρύθηκε το 1471 και, αρχικά, το μπλε χρώμα δεν υπήρχε με αυτόν τον τρόπο στην πόλη. Οι λόγοι για τους οποίους οι δρόμοι της Μεδίνα και τα σπίτια της βάφονται μπλε εξακολουθούν να καλύπτονται εν μέρει από μυστήριο σήμερα . Σύμφωνα με ορισμένους, ο πληθυσμός που ίδρυσε την πόλη ήταν κυρίως Εβραίος. Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι θα είχαν βάψει σπίτια και δρόμους μπλε καθώς είναι το χρώμα που τους θυμίζει παράδεισο . Αντίθετα, σύμφωνα με μια άλλη θεωρία, το μπλε χρώμα χρησιμεύει για να κρατήσει τα κουνούπια και άλλα έντομα μακριά από τα σπίτια .

Chefchaouen

Μάλιστα, σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της θεωρίας, αυτά τα έντομα φοβούνται το νερό, επομένως, συνδέοντας το μπλε του χρώματος με το νερό θα τα κρατούσαν έτσι σε απόσταση. Όποιος κι αν είναι ο λόγος για αυτό το χρώμα, μια επίσκεψη στη Μεδίνα του Chefchaouen δεν πρέπει να χάσετε από τα πράγματα που πρέπει να δείτε στο Μαρόκο! Παρά το γεγονός ότι είναι μια τοποθεσία που προσελκύει πολλούς τουρίστες στη βόρεια περιοχή της χώρας, αυτό το μπλε μαργαριτάρι εξακολουθεί να διατηρεί την αρχαία και χαλαρή γοητεία του σήμερα , ωστόσο δεν έχει καμία σχέση με το χαοτικό Μαρακές. Χάρη στο μικρό του μέγεθος, μπορείτε να περάσετε μόλις μισή μέρα στο Chefchaouen και στη συνέχεια να συνεχίσετε την περιήγησή σας στο Μαρόκο.

5. Εσαουίρα

Νότια της μαροκινής ακτής του Ατλαντικού, η Essaouira βρίσκεται δυτικά του Μαρακές και είναι μια γοητευτική πόλη με θέα στον Ατλαντικό. Επιπλέον, η Μεδίνα της συμπεριλήφθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2001 . Η ομορφιά της Μεδίνας, με τα ασβεστωμένα σπίτια και την οχυρωμένη ακρόπολη , έχει συναρπάσει πολλούς καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και μουσικούς από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Τζίμι Χέντριξ . Αν και σήμερα η Εσαουίρα είναι ένας από τους αγαπημένους προορισμούς για ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν το Μαρόκο, η πόλη έχει καταφέρει να διατηρήσει την πραγματική της ταυτότητα. Ως εκ τούτου, ακόμη και σήμερα, θα είναι δυνατό να παρατηρήσουμε τους ψαράδες να συνεχίζουν τις πωλήσεις τους στο αρχαίο λιμάνι και να επισκευάζουν τα δίχτυα όπως έκαναν εδώ και αιώνες. Ταυτόχρονα, μπορούμε να επισκεφτούμε μια από τις πολυάριθμες γκαλερί τέχνης , να πάρουμε μέρος σε ένα μάθημα σέρφινγκ ή να δειπνήσουμε στα εξαιρετικά εστιατόρια που είναι διάσπαρτα σε όλη τη Μεδίνα.

Οι Γάλλοι , το 1756, έκαναν αυτό το μέρος ένα από τα καλύτερα δείγματα στρατιωτικής αρχιτεκτονικής της εποχής, εμπλουτίζοντας τα τείχη του με πύλες, προμαχώνες και πύργους, συνδυάζοντας το ευρωπαϊκό στυλ με το μουσουλμανικό-αραβικό . Αρχικά ονομαζόταν Mogador, ένα μικρό φρούριο, ήταν πάντα γνωστό ότι ήταν ένας από τους συνδέσμους μεταξύ της Ευρώπης και της υπόλοιπης Αφρικής. Ένα απολύτως υπέροχο μέρος για να δείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στο Μαρόκο. Επιπλέον, αυτό το μέρος είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τους σέρφερ , οι οποίοι χάρη στο αεράκι του ωκεανού βρίσκουν τέλεια κύματα για να κάνουν βόλτα εδώ όλο το χρόνο.

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές για επίσκεψη το Μαρακές;

6. Volubilis

Ανάμεσα στους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους που πρέπει να δείτε στο Μαρόκο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, βρίσκουμε αναμφίβολα αυτόν του Volubilis . Ένα αρχαιολογικό πάρκο που διατηρεί αρχαία ρωμαϊκά λείψανα, ένας προορισμός που αξίζει να συμπεριληφθεί στη λίστα μας με το τι πρέπει να δείτε στο Μαρόκο , ειδικά αν είστε παθιασμένοι με την ιστορία και την αρχαιολογία. Σήμερα, είναι εύκολα προσβάσιμο από το Meknes , από το οποίο απέχει περίπου 25 χλμ. Το 1997, το πάρκο συμπεριλήφθηκε στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO , έναν οργανισμό χάρη στον οποίο τα ερείπια διατηρούνται ακόμη και σήμερα σε εξαιρετική κατάσταση διατήρησης. Δεν πρέπει να χάσετε τα εξαιρετικά ψηφιδωτά του , από τα καλύτερα διατηρημένα σε ολόκληρο τον ρωμαϊκό κόσμο!

Τέλος, κατά την επίσκεψή σας, σας προτείνουμε επίσης να μπείτε στο μουσείο για μια τεχνική εξήγηση του έργου και την ιστορική σημασία των λειψάνων που βρέθηκαν. Πριν από τη ρωμαϊκή κυριαρχία στη χώρα, αυτό το μέρος κατοικούνταν στην Καρχηδονιακή και τη Νεολιθική εποχή. Μάλιστα, πολλά τεχνουργήματα έχουν επίσης βρεθεί εδώ ως απόδειξη αυτών των ιστορικών περιόδων, επιβεβαιώνοντας το πέρασμα των Βερβέρων στην περιοχή. Οι σημαντικότερες ανακαλύψεις σε αυτό το αρχαιολογικό πάρκο οφείλονται κυρίως στον Μαροκινό αρχαιολόγο Aomar Akkeraz . Μάλιστα, αυτός ήταν που έκανε πιο ξεκάθαρο τον διαχωρισμό σε ιστορικές περιόδους.

Volubilis

7. Ραμπάτ

Τώρα η πρωτεύουσα του Μαρόκου , η μητροπολιτική περιοχή του Ραμπάτ περιλαμβάνει επίσης τις κοντινές πόλεις Salé και Temara . Το 2002, ολόκληρη η Μεδίνα του Ραμπάτ αναγνωρίστηκε ως μνημείο κληρονομιάς της UNESCO και το Kasbah της Oudaïa είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες οχυρωμένες γειτονιές. Γεννημένη τον 12ο αιώνα ως πόλη-φρούριο, χτισμένη από μουσουλμάνους που κατέφυγαν από τη χριστιανική Ισπανία, με τα χρόνια οι δρόμοι στολίστηκαν και οι κάτοικοι έχτισαν επίσης ένα υπέροχο αρχαίο τζαμί με θέα στη θάλασσα. Μια παράσταση που δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να δείτε στο Μαρόκο!

Τέλος, κατά τη διαμονή σας στο Ραμπάτ, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο συγκρότημα Hassan . Γεννημένος ως ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα του σουλτάνου Γιακούμπ αλ-Μανσούρ, δυστυχώς η κατασκευή του τζαμιού διεκόπη μετά το θάνατό του. Στην πραγματικότητα, το αρχικό σχέδιο ήταν να χτιστεί ένας πύργος 80 μέτρων , ο οποίος θα ήταν ο ψηλότερος στον αραβικό κόσμο. Δυστυχώς, όμως, μετά τον θάνατό του το 1199, οι εργασίες διακόπηκαν και σήμερα μπορείτε να επισκεφτείτε αυτό το «υπαίθριο τζαμί», με έναν πύργο 44 μέτρων .

8. Ait-Ben-Haddou

Γνωστή και ως Ksar , ένα όνομα που θυμίζει τη γειτονική Τυνησία, η οχυρωμένη πόλη Ait-Ben-Haddou είναι μία από τις εννέα τοποθεσίες στη χώρα που η UNESCO έχει ανακηρύξει Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς . Κατά την επίσκεψή σας στο Μαρόκο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε αυτήν την πόλη καθώς είναι πολύ ενδιαφέρουσα σε αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό επίπεδο . Στην πραγματικότητα, το kasbah είναι ένα παράδειγμα του πώς οι άνδρες έχουν προσαρμοστεί στο κλίμα και εκμεταλλεύονται τα φυσικά υλικά που υπάρχουν στην έρημο. Συγκεκριμένα, τα κτίρια είναι χτισμένα με οργανικά υλικά, ιδιαίτερα κόκκινη λάσπη , που βρίσκεται εύκολα στην έρημο. Επιπλέον, η πόλη βρίσκεται σε ένα λόφο , έτσι ώστε οποιαδήποτε επίθεση προέρχεται από την κοιλάδα μπορεί να παρατηρηθεί και να προβλεφθεί.

Επιπλέον, το Ait-Ben-Haddou βρισκόταν πάντα σε μια από τις πιο σημαντικές διαδρομές καραβανιών κατά τη διάρκεια της ιστορίας της χώρας, διασχίζοντας την έρημο, από το Σουδάν στο Μαρακές . Μέσα στο συγκρότημα κατοικιών της φυλής, υπάρχουν διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για να δείτε εδώ στο Μαρόκο, όπως το τζαμί του, το ιερό του Αγίου Σίντι Αλί και την πλατεία του . Επιπλέον, αυτό το απίστευτο μέρος είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη τοποθεσία για ταινίες που διαδραματίζονται στο Μαρόκο, όπως ο Gladiator .

9. Μερζούγκα

Αν ψάχνετε για μια περιπέτεια στην έρημο, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να συμπεριλάβετε την όαση Merzouga στη λίστα σας με το τι πρέπει να δείτε στο Μαρόκο. Στην πραγματικότητα, αυτή η όαση βρίσκεται στην επαρχία Al-Rashidiyya και είναι η κύρια αφετηρία για όσους θέλουν να τολμήσουν στην έρημο. Συγκεκριμένα, η Merzouga βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τους αμμόλοφους Erg Chebbi , τους τυπικούς και πιο διάσημους αμμόλοφους της Σαχάρας. Γενικά, αυτοί οι αμμόλοφοι έχουν ύψος περίπου 150 μέτρα και απλώνονται σε μια περιοχή περίπου 22 km από βορρά προς νότο και 5–10 km από ανατολή προς δύση . Τέλος, είναι επίσης δυνατό να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία της ερήμου κάνοντας κράτηση για μια νύχτα σε μια κατασκήνωση με σκηνές όπως το Belle Etoile και κοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια .

Merzouga

Βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Αλγερία , δεν υπάρχουν ιστορικά μέρη σημαντικής σημασίας ή μνημεία εδώ, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μέρος που δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας εάν θέλετε να ανακαλύψετε την αληθινή ψυχή της ερήμου. Επιπλέον, μην παραλείψετε ένα δείπνο κάτω από τα αστέρια, χάρη στο καλωσόρισμα των Βεδουίνων της ερήμου, απολαμβάνοντας έτσι την τυπική μαροκινή κουζίνα με ευχάριστο τρόπο.

10. Ouarzazate

Ένας άλλος διάσημος προορισμός για τους λάτρεις της ερήμου είναι το Ouarzazate . Γεωγραφικά βρίσκεται ανάμεσα στο Μαρακές και την έρημο Σαχάρα και είναι μια από τις μεγαλύτερες προσαχάρια οάσεις στο Μαρόκο. Εκτός από μια πόλη πλούσια σε ιστορία στη χώρα, έχει επίσης αποτελέσει το σκηνικό για πολλές ταινίες του Χόλιγουντ , συμπεριλαμβανομένων των The Tea in the Desert και The Crusades , του Ridley Scott. Επομένως, αν είστε λάτρης του κινηματογράφου, μόλις φτάσετε στο Ouarzazate θα ανακαλύψετε τη μεγάλη σημασία που έχει αυτή η πόλη, επισκεπτόμενοι τις πιο διάσημες τοποθεσίες ταινιών της . Η Ouazarzate ήταν πάντα σε θέση να εκμεταλλευτεί τη στρατηγική της θέση ανάμεσα στην έρημο και το ζωντανό Μαρακές προς όφελός της, επιτρέποντάς της έτσι να αναπτύξει το εμπόριο και τις δραστηριότητές της. Στο παρελθόν, μάλιστα, ήταν μια πολύ σημαντική στάση για τα καραβάνια που πήγαιναν στο Τιμπουκτού .

Ouarzazate

Στη δεκαετία του 1920 , έγινε μια μεγάλη γαλλική αποικιακή φρουρά και, στη δεκαετία του 1950 , η δημοτικότητά του ως τοποθεσία για σκηνικά ταινιών άκμασε, χάρη στα εξωτικά και απομακρυσμένα τοπία του, δίνοντάς του το παρατσούκλι Ouallywood . Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε σε αυτή την απομακρυσμένη μαροκινή πόλη, μην χάσετε το Kasbah of Tauorirt , το Atlas Film Corporation Studio και το μουσείο του αφιερωμένο στον κινηματογράφο. Απομακρυνόμενοι όμως 30 χλμ. από την πόλη , μπορείτε να επισκεφτείτε το υπέροχο Kasbah του Aït Benhaddou .

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Τι να κάνετε στο Μαρόκο, οι 5 εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε

Εκτός από τα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στο Μαρόκο και τα αξιοθέατα που αναφέρονται στον οδηγό μας για το τι πρέπει να δείτε στο Μαρόκο, επισημαίνουμε επίσης διάφορες δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε, για να κάνετε τη διαμονή σας πραγματικά ολοκληρωμένη. Μην παραλείψετε μια συναρπαστική βόλτα με καμήλα στην έρημο , για να νιώσετε κι εσείς λίγο σαν τον Λόρενς της Αραβίας. Ή, για τους πιο σπορ, λίγο σέρφινγκ στα νερά του Ατλαντικού σε συνδυασμό με εκδρομές στα βουνά του Άτλαντα . Τέλος, για φωτογράφους, ενθουσιώδεις ή επαγγελματίες, προτείνουμε μια στοχευμένη περιήγηση στο Chefchaouen , για αξέχαστες φωτογραφίες.

Ας μάθουμε μαζί ποιες είναι οι 5 εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε στο Μαρόκο .

1. Φωτογράφηση Chefchaouen

Εάν έχετε Instagram ή Facebook, θα έχετε δει τουλάχιστον μία φωτογραφία κάποιου που γνωρίζετε στο Chefchaouen . Μάλιστα, η Μεδίνα της πόλης, εκτός από το ότι είναι γνωστή για την ιστορική της σημασία, έχει στην πραγματικότητα μεγάλη οπτική απήχηση. Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίας φωτογράφος για να έχετε υπέροχες φωτογραφίες αυτής της Μεδίνας. Επιπλέον, μπορείτε να φτάσετε εύκολα στο Chefchaouen από το Fes . Θα μπορούσατε, λοιπόν, να προγραμματίσετε μια ημερήσια εκδρομή, φεύγοντας από τη Φες το πρωί και επισκεπτόμενοι το Chefchaouen με έναν ειδικό οδηγό, ο οποίος θα σας οδηγήσει να ανακαλύψετε τα καλύτερα μέρη για να φωτογραφίσετε στο γαλάζιο μαργαριτάρι του Μαρόκου.

2. Σέρφινγκ στο Μαρόκο

Εάν οι φωτογραφίες και οι πολυσύχναστες Μεδίνες δεν σας ενδιαφέρουν, σας προτείνουμε να μείνετε στο Αγκαντίρ ή στην Εσσαουίρα , για να δοκιμάσετε την εμπειρία του σερφ στον Ατλαντικό . Επί του παρόντος, υπάρχουν αρκετές σχολές surf που διοργανώνουν μαθήματα για αρχάριους ή απλώς μεταφορές για όσους έχουν ήδη εμπειρία. Γενικά, αυτές οι δραστηριότητες προτείνονται στις περιοχές Agadir και Taghazout . Αν σας ενδιαφέρει αυτό το είδος εμπειρίας, προτείνουμε την ημερήσια εκδρομή στην παραλία Taghazout . Επιπλέον, στα διάφορα κλαμπ που διοργανώνουν αυτές τις δραστηριότητες, μπορείτε να νοικιάσετε όλο τον εξοπλισμό που χρειάζεστε.

3. Βόλτα με καμήλα στην έρημο

Όπως αναμενόταν, μια από τις αξέχαστες εμπειρίες όταν επισκέπτεστε το Μαρόκο είναι η ανακάλυψη της ερήμου Σαχάρα . Μεταξύ των δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε, προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια βόλτα με καμήλα , η οποία μπορεί να γίνει την αυγή ή το σούρουπο . Προσβάσιμο σε όλους, θα είναι δυνατό να οργανώσετε την εμπειρία σας κάνοντας κράτηση για τη βόλτα εκ των προτέρων, καθώς είναι μια πολύ απαιτούμενη και εξαιρετικά συναρπαστική εμπειρία.

4. Πεζοπορία στα βουνά του Άτλαντα

Για τους πιο τολμηρούς και δραστήριους, προτείνουμε ένα ωραίο ταξίδι στα βουνά του Άτλαντα . Γενικά, διατίθενται διαδρομές διαφορετικών επιπέδων, από αρχάριους έως ειδικούς, για να καλύψουν τις ανάγκες όλων. Μεταξύ των προτεινόμενων πόλεων, προτείνουμε: Ourika , Oukaimeden , Sidi Fares, Asni και Tahnoaut . Ξεκινώντας από το Μαρακές, θα μπορείτε να κάνετε μια ημερήσια εκδρομή για να ανακαλύψετε φανταστικά τοπία και να έρθετε σε επαφή με τη φύση.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

5. Διανυκτέρευση στο Μαρακές, μεταξύ κουζίνας και παράδοσης

Τέλος, στον οδηγό μας για το Μαρόκο Τι να κάνετε σε 5, 7 ή 10 ημέρες, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την πολιτιστική εμπειρία μιας νύχτας στο μαγευτικό Μαρακές . Στην πραγματικότητα, η πόλη τη νύχτα έχει ζωή και χρώματα εντελώς διαφορετικά από αυτά που μπορεί κανείς να παρατηρήσει την ημέρα. Ως εκ τούτου, προτείνουμε μια διανυκτέρευση στο Μαρακές, με δείπνο σε ένα τοπικό εστιατόριο , για να ζήσετε πλήρως την εμπειρία του Μαρόκου. Αν σας ενδιαφέρει αυτό το είδος εμπειρίας, προτείνουμε μια εμπειρία Arabian Nights, με τυπικό δείπνο και παράσταση.

Πώς να επισκεφτείτε το Μαρόκο;

Τώρα που έχετε μια πιο ξεκάθαρη ιδέα για το τι πρέπει να δείτε στο ταξίδι σας στο Μαρόκο, σας συμβουλεύουμε, πριν φύγετε, να ενημερωθείτε για τα έγγραφα που απαιτούνται για να εισέλθετε στη χώρα και να επισκεφτείτε την ενότητα “Ασφαλή Ταξίδια” για όλες τις πληροφορίες σχετικά με την πρόσβαση και περιορισμούς.

Επιπλέον, σας συμβουλεύουμε να επισκεφθείτε το Μαρακές και το Μαρόκο κατά τις περιόδους  από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο , ιδιαίτερα τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Αν και είναι δυνατό να οργανώσετε το ταξίδι σας στο Μαρακές εντελώς ανεξάρτητα, εμείς στο Arché Travel συνιστούμε πάντα να βασίζεστε σε έναν εξειδικευμένο τουριστικό πράκτορα για να οργανώσετε το ομαδικό σας ταξίδι. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε σίγουρα μια ταξιδιωτική εμπειρία  με απόλυτη  ασφάλεια και αξιοπιστία, ανακαλύπτοντας τι να δείτε σε αυτή τη μαγευτική χώρα.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια