Ο απόλυτος οδηγός για να ταξιδέψετε στην Αυστραλία

Με μέγεθος πάνω από 7,5 εκατομμύρια χλμ2, περίπου όσο ολόκληρες οι ΗΠΑ, η Αυστραλία είναι τεράστια. Υπάρχουν χιλιάδες χιλιόμετρα που χωρίζουν τις μεγάλες πόλεις της, και αυτό δεν πρέπει να αγνοηθεί όταν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Αυστραλία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πού πηγαίνετε, πόσο χρόνο θα διαρκέσει και ποια είναι η καλύτερη μεταφορά για να φτάσετε εκεί.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια μεταφορά στην Αυστραλία είναι η καλύτερη για εσάς και το ταξίδι σας, δημιουργήσαμε αυτόν τον εκτενή οδηγό για το πώς να μετακινηθείτε στην Αυστραλία με όλες τις πληροφορίες που θα χρειαστείτε, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ταξιδιού στην Αυστραλία χωρίς αυτοκίνητο.

Το TicketsWe υποστηρίζεται από αναγνώστες και μπορεί να κερδίσει προμήθεια από αγορές που πραγματοποιούνται μέσω συνδέσμων σε αυτό το άρθρο.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Πριν αποφασίσετε ποιον τρόπο μεταφοράς θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Αυστραλία, θα χρειαστεί να υπολογίσετε μερικά πράγματα:

 • χρόνος: Δεδομένου του μεγέθους της Αυστραλίας και των μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των πόλεων, ο χρόνος που έχετε να περάσετε στην Αυστραλία παίζει μεγάλο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο θα μετακινηθείτε στη χώρα. Εάν έχετε μόνο δύο εβδομάδες στη διάθεσή σας, τότε η πτήση μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή από το να περάσετε 12-20 ώρες σε ένα λεωφορείο. Εναλλακτικά, εάν έχετε 6 μήνες έως ένα χρόνο στη χώρα, η αγορά ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι ιδανική για εσάς. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός σε αυτή τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
 • Προϋπολογισμός: Είναι αρκετά μεγάλος ο προϋπολογισμός σας ώστε να έχετε την πολυτέλεια να πετάτε παντού ή να κάνετε μεγάλες άνετες βόλτες με τρένο σε όλη τη χώρα; Είναι ο προϋπολογισμός σας αρκετά ανύπαρκτος και θέλετε να κάνετε τα πάντα δωρεάν ή όσο το δυνατόν φθηνότερα; Ή μήπως αρκεί ο προϋπολογισμός σας για να είναι ευέλικτος, ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε και να ταιριάξετε τις επιλογές μεταφοράς που ταιριάζουν στις ανάγκες σας;
 • Πόσο θέλετε να δείτε: Σε σχέση με τον χρόνο που έχετε, θα πρέπει να καταλάβετε τι θέλετε να δείτε. Αν θέλετε να εξερευνήσετε περιοχές έξω από το μονοπάτι που δεν είναι προσβάσιμες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τότε θα θελήσετε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο. Ενώ αν όλα όσα θέλετε να ανακαλύψετε είναι στην ανατολική ακτή ή σε δημοφιλείς προορισμούς και έχετε χρόνο, τότε ίσως θέλετε να ταξιδέψετε με λεωφορείο.

Το να καταλάβετε και τα τρία στοιχεία είναι ζωτικής σημασίας για να επιλέξετε πώς θα μετακινηθείτε στην Αυστραλία, αλλά μόλις καθορίσετε όλα αυτά τα πράγματα, θα είστε σε καλό δρόμο για να βρείτε την καλύτερη μεταφορά στην Αυστραλία για εσάς!

[tp_widget][/tp_widget]

1. Μετακίνηση στην Αυστραλία με αυτοκίνητο ή Campervan

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το ποικιλόμορφο και απέραντο τοπίο της Αυστραλίας παρά με το δικό σας όχημα. Έχετε την ελευθερία και την ευελιξία να κάνετε ό,τι θέλετε και να πηγαίνετε όπου θέλετε. Είτε πρόκειται για αυτοκίνητο, φορτηγό ή αυτοκινούμενο, θα βρείτε μια σειρά από οχήματα διαθέσιμα για να ταιριάζουν στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Η Αυστραλία έχει υποκαταστήματα των περισσότερων μεγάλων εταιρειών ενοικίασης αυτοκινήτων και αυτοκινούμενων σε αεροδρόμια, κέντρα πόλεων και ορισμένα περιφερειακά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Α. Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Αυστραλία

Εάν σκοπεύετε να περάσετε λιγότερο από τρεις μήνες στην Αυστραλία, αλλά θέλετε τη δική σας μεταφορά, η καλύτερη επιλογή είναι να νοικιάσετε ένα όχημα. Οι τιμές ενοικίασης διαφέρουν μεταξύ εταιρειών, τύπου μοντέλου, εποχής, διάρκειας διαμονής και διαθεσιμότητας οχημάτων, αλλά εάν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και συγκρίνετε τις τιμές ενοικίασης, μπορείτε να βρείτε τιμές έως και 30 AU$ την ημέρα.

Σύσταση: Για να έχετε την καλύτερη τιμή για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας, σας συνιστούμε να ανατρέξετε στο RentalCars.com. Ψάχνουν και συγκρίνουν τιμές ενοικίασης από όλες τις μεγάλες εταιρείες ενοικίασης στην Αυστραλία, ώστε να είστε σίγουροι ότι λαμβάνετε την καλύτερη δυνατή τιμή για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο σας.

Οι πιο συνηθισμένες ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι:

 • Station wagon: Ένα τυπικό αυτοκίνητο backpacker, τα station wagon είναι συχνά η φθηνότερη επιλογή. Τα Station wagon προσφέρουν εξαιρετικό χώρο αποθήκευσης αποσκευών και το κάθισμα στο πίσω μέρος μπορεί να αναδιπλωθεί για να γίνει ένας άνετος χώρος ύπνου για δύο.
 • 4Χ4: Συχνά πιο ακριβά, αλλά τα 4Χ4 είναι μια ιδανική επιλογή για ταξιδιώτες που θέλουν να ταξιδέψουν εκτός δρόμου σε μέρη που δεν μπορούν να πάνε τα περισσότερα αυτοκίνητα.
 • Campervans: Αν και πιο ακριβά από τα αυτοκίνητα, τα τροχόσπιτα έχουν γίνει ολοένα και πιο δημοφιλή καθώς είναι συχνά σαν μια μικρότερη έκδοση αυτοκινούμενου με εξοπλισμό κουζίνας και χώρο καθιστικού που μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι.
 • Αυτοκινούμενα: Ιδανικά για οικογένειες, τα αυτοκινούμενα προσφέρουν κουζίνα για να μαγειρέψετε γεύματα, συνήθως μπάνιο και χώρο ύπνου. Αυτή η επιλογή είναι συνήθως η πιο ακριβή.

Για μια φθηνότερη εναλλακτική λύση ή για ταξιδιώτες που είναι ευέλικτοι με τον χρόνο τους, ίσως θελήσετε να το σκεφτείτε ενοικίαση μετεγκατάστασης, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε εκατοντάδες δολάρια. Η μετεγκατάσταση ενοικίασης είναι όταν μια εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτου/κάμπερβαν χρειάζεται να μεταφέρει τα οχήματά της από το ένα υποκατάστημα στο άλλο και προσφέρει φτηνές τιμές (μερικές φορές τόσο χαμηλές όσο 1 $ AU ανά ημέρα) για να το κάνει κάποιος για λογαριασμό της. Το μόνο μειονέκτημα σε αυτό είναι ότι σας δίνεται ένα χρονικό πλαίσιο για να παραδώσετε το αυτοκίνητο και οι επεκτάσεις στις μετακινήσεις μπορεί να κοστίζουν τη συνηθισμένη ημερήσια τιμή. Για μετεγκαταστάσεις ενοικίασης, ελέγξτε όλους τους δημοφιλείς ιστότοπους εταιρειών ενοικίασης, καθώς θα έχουν μια ειδική σελίδα με προσφορές και τιμές μετεγκατάστασης.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

Β. Αγορά αυτοκινήτου στην Αυστραλία

Εάν βρίσκεστε σε βίζα για διακοπές εργασίας ή σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Αυστραλία για περισσότερους από τρεις μήνες, σκεφτείτε να αγοράσετε αυτοκίνητο, βαν ή αυτοκινούμενο. Η πώληση και η αγορά οχημάτων είναι πολύ συνηθισμένη μεταξύ των ταξιδιωτών και αρκετά εύκολη. Η αγορά αυτοκινήτου στην Αυστραλία δεν είναι τόσο ακριβή όσο νομίζετε. Τα αξιόπιστα αυτοκίνητα ή φορτηγά μπορεί να κοστίζουν μεταξύ 3.000 AU$-15.000 AU$ και μπορείτε ενδεχομένως να τα πουλήσετε στην ίδια τιμή εάν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Τα καλύτερα μέρη για να βρείτε οχήματα είναι Gumtree, Ομάδες Facebook, και πίνακες ανακοινώσεων ξενώνων. Η αγορά ενός αυτοκινήτου είναι μια σημαντική απόφαση και απαιτεί λίγη έρευνα, επομένως πριν επιλέξετε αυτήν την επιλογή, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια καλή ιδέα για το τι κάνετε.

2. Γύρω από την Αυστραλία με Rideshare

Το rideshares ή το carpooling είναι ένας πολύ οικονομικός τρόπος να ταξιδέψετε και ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσετε νέα άτομα και να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με άλλους ταξιδιώτες. Πολλοί ταξιδιώτες που επιλέγουν να οδηγήσουν ένα όχημα σε όλη την Αυστραλία αναζητούν άτομα που θα βοηθήσουν να μοιραστούν το κόστος, γεγονός που καθιστά πολύ εύκολη τη μεταφορά στην Αυστραλία. Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες όπου οι ταξιδιώτες δημοσιεύουν διαδρομές, όπως ομάδες στο Facebook, ενημερωτικά δελτία ξενώνων και ιστότοπους κοινής χρήσης επιβατών. Εδώ είναι μερικά για να ξεκινήσετε:

3. Γύρω από την Αυστραλία με αεροπλάνο

Αν ψάχνετε να καλύψετε πολλά μέρη στην Αυστραλία σε σύντομο χρονικό διάστημα, η καλύτερη και ταχύτερη επιλογή είναι να πετάξετε. Σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου οι φτηνές πτήσεις είναι άφθονες, οι πτήσεις εντός της Αυστραλίας μπορεί να είναι ακριβές. Οι διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, όπως από το Σίδνεϊ στο Περθ (~5 ώρες) μπορεί να κοστίζουν 300 AU$ ή περισσότερο, ενώ δημοφιλείς πτήσεις μικρής απόστασης, όπως από τη Μελβούρνη προς το Σίδνεϊ, μπορεί να κοστίζουν λιγότερο από 100 AU$ μονή διαδρομή.

Οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στην Αυστραλία είναι Qantas και Virgin Australia και εξυπηρετούν σχεδόν όλες τις πρωτεύουσες και δημοφιλείς αγροτικούς προορισμούς στην Αυστραλία. Jetstar και Tigerair είναι οι οικονομικές αεροπορικές εταιρείες της Αυστραλίας, επομένως οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε για γεύματα, διασκέδαση, χώρο για τα πόδια και μερικές φορές ακόμη και για χειραποσκευές. Εάν επιλέξετε αυτό το δρομολόγιο, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις βασικές συμβουλές για πτήσεις με οικονομικές αεροπορικές εταιρείες.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες όπως π.χ Regional Express Airlines (REX), Skytransκαι QantasLink πετάξτε με μικρά αεροπλάνα 50 θέσεων ή λιγότερα σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Τα εισιτήρια είναι συχνά πολύ ακριβά.

Οι πτήσεις μπορεί να είναι λιγότερο δαπανηρές εάν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και προσέχετε για προσφορές. Συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Skyscanner για να αναζητήσετε φθηνές πτήσεις.

Aκολουθήστε μας στο facebook

4. Μετακίνηση στην Αυστραλία με λεωφορείο

Θέλετε να αφήσετε κάποιον άλλο να κάνει την οδήγηση ενώ εσείς κάθεστε αναπαυτικά, χαλαρώνετε και απολαμβάνετε το όμορφο τοπίο της Αυστραλίας; Τότε θα χαρείτε να μάθετε ότι η Αυστραλία έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο λεωφορείων (πούλμαν). Αν και τα ταξίδια είναι συχνά πολύ μεγάλα (π.χ.: Σίδνεϊ – Μελβούρνη: ~12 ώρες), τα ταξίδια με λεωφορείο είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και οικονομικούς τρόπους για να μετακινηθείτε στην Αυστραλία, ειδικά κατά μήκος της ανατολικής ακτής.

Λόγω του υψηλού ανταγωνισμού στα δημοφιλή δρομολόγια μεταξύ Μελβούρνης και Κερνς, οι τιμές των εισιτηρίων είναι πολύ φθηνότερες και ανταγωνιστικές στην ανατολική ακτή. Οι εταιρείες προσφέρουν συχνά προσφορές και πρώιμες εκπτώσεις, με τιμές εισιτηρίων τόσο χαμηλές όσο 1$ AU.

Στη δυτική ακτή, δεδομένου ότι δεν έχει πολλά ταξίδια, οι αποστάσεις μεταξύ των πόλεων είναι πολύ μεγαλύτερες και υπάρχει λιγότερος ανταγωνισμός, οι τιμές των λεωφορείων είναι πολύ πιο ακριβές και πολλές φορές είναι καλύτερο να πετάξεις ή να νοικιάσεις αυτοκίνητο.

Στην Αυστραλία θα διαπιστώσετε ότι τα λεωφορεία πούλμαν είναι καλά οργανωμένα, αξιόπιστα, εξοπλισμένα με άνετα καθίσματα, τουαλέτες, WiFi και φορτιστές USB και συχνά προσφέρουν κάρτες hop-on hop-off που σας επιτρέπουν να επιβιβάζεστε και να κατεβείτε από το λεωφορείο σε διαφορετικές σημεία καθ’ οδόν προς τον προορισμό σας.

Παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς εταιρείες λεωφορείων στην Αυστραλία:

 • Λαγωνικό: Η μεγαλύτερη εταιρεία λεωφορείων στην Αυστραλία με περισσότερες από 250 στάσεις σε όλη τη χώρα σε κάθε πολιτεία και περιοχή εκτός από την Τασμανία. Το Greyhound προσφέρει συνεχώς εξαιρετικές προσφορές και ευέλικτους ναύλους hop-on hop-off. Το Greyhound είναι αγαπημένο στους ταξιδιώτες, ειδικά λόγω της κάρτας WHIMIt, που σας επιτρέπει να ταξιδεύετε σε οποιαδήποτε διαδρομή προς οποιαδήποτε κατεύθυνση για το χρονικό διάστημα που έχετε επιλέξει. Είναι μια από τις πιο ευέλικτες και φθηνές επιλογές ταξιδιωτικών πάσου στην Αυστραλία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το πάσο WHIMIt εδώ.
 • Γραμμές προπονητών ακεραιότητας: Κύρια εταιρεία λεωφορείων στη Δυτική Αυστραλία και μία από τις μοναδικές εταιρείες λεωφορείων που εξυπηρετεί όλους τους κύριους προορισμούς μεταξύ Περθ και Μπρουμ. Η Integrity Coach Lines προσφέρει επίσης ευέλικτες πάσες hop-on hop off.
 • Tassielink Transit: Διαθέτει το πιο εκτεταμένο δίκτυο λεωφορείων γύρω από την Τασμανία και προσφέρει τακτικά δρομολόγια λεωφορείων σε περιφερειακές και απομακρυσμένες πόλεις και χωριά, καθώς και πρόσβαση σε μερικούς από τους πιο δημοφιλείς περιπάτους σε θάμνους.

Ο απόλυτος οδηγός για πεζοπορία στον μεγάλο περίπατο στον ωκεανό στην Αυστραλία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Γύρω από την Αυστραλία με τρένο

Οι ταξιδιώτες και οι Αυστραλοί λαχταρούν να δουν την έξοδο με τρένο. Το ταξίδι με τρένο σάς επιτρέπει να απολαύσετε πραγματικά την απεραντοσύνη και την ποικιλομορφία του αυστραλιανού τοπίου με άνεση και στυλ. Ωστόσο, είναι αρκετά ακριβό. Για παράδειγμα, το φθηνότερο εισιτήριο στο Ghan κοστίζει ~2.300 AU$ pp στη χαμηλή σεζόν. Ωστόσο, εάν αγαπάτε τα ταξίδια με τρένο ή έχετε τα μέσα και τον χρόνο, το ταξίδι με τρένο είναι απαραίτητο στην Αυστραλία.

Εδώ είναι μερικά από τα πιο εμβληματικά σιδηροδρομικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων στην Αυστραλία:

 • Ο Γκαν: Το all inclusive πολυτελές cross-country. Ταξίδι από βορρά προς νότο μέσα από το μαγευτικό Κόκκινο Κέντρο πηγαίνει από την Αδελαΐδα στο Δαρβίνο και περνά από το Άλις Σπρινγκς. Το ταξίδι διαρκεί τρεις ημέρες για να ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει στάσεις με εκδρομές εκτός τρένου.
 • Ινδικός Ειρηνικός: Αυτό που κάνει ο Γκαν από βορρά προς νότο, ο Ινδικός Ειρηνικός κάνει από την ανατολή προς τη δύση. Το all inclusive τετραήμερο ταξίδι πηγαίνει από το Περθ στο Σίδνεϊ με μια στάση στην Αδελαΐδα.
 • The Spirit of Queensland: Το ταξίδι 1.681 χιλιομέτρων ταξιδεύει κατά μήκος της όμορφης ακτής του Κουίνσλαντ από το Μπρίσμπεϊν στο Κερνς και διαρκεί 25 ώρες για να ολοκληρωθεί.
 • Spirit of the Outback: Αυτή η 26ωρη υπηρεσία πηγαίνει κατά μήκος της ακτής του Κουίνσλαντ από το Μπρίσμπεϊν μέχρι το Ρόκχαμπτον, όπου στη συνέχεια ταξιδεύει προς την ενδοχώρα μέσω του άκρου και σταματά στο Longreach.
 • West Coast Wilderness Railway: Αυτό το ταξίδι 35 χιλιομέτρων κάνει ένα βήμα πίσω στο χρόνο καθώς ταξιδεύει μέσα από ένα μαγευτικό τροπικό δάσος με μια vintage ατμομηχανή κατά μήκος της δυτικής ακτής της Τασμανίας. Το ταξίδι διαρκεί τέσσερις ώρες και κοστίζει λιγότερο από 200 AU$.

Μαζί με τα εμβληματικά σιδηροδρομικά ταξίδια, υπάρχουν και άλλες σιδηροδρομικές υπηρεσίες στην Αυστραλία που συνδέουν τις μεγάλες πόλεις στη Νέα Νότια Ουαλία, τη Βικτώρια, το Κουίνσλαντ και τη νότια Δυτική Αυστραλία. Οι πέντε κύριες σιδηροδρομικές εταιρείες στην Αυστραλία είναι οι Journey Beyond Rail, Queensland Rail, TransWa, V/Line και NSW Trainlink.

Οι 20 πιο μοναδικές παραλίες στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. Γύρω από την Αυστραλία με ωτοστόπ

Ο φθηνότερος τρόπος να μετακινηθείτε στην Αυστραλία είναι πιθανώς το ωτοστόπ. Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο παλιά, είναι ακόμα δυνατό. Αυτός ο τρόπος μετακίνησης απαιτεί χρόνο και υπομονή. Οι ταξιδιώτες που επιλέγουν αυτήν την επιλογή πρέπει να γνωρίζουν ότι το ωτοστόπ είναι παράνομο σε ορισμένες πολιτείες της Αυστραλίας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ωτοστόπ στην Αυστραλία, ρίξτε μια ματιά Hitchwiki.

Αυτά είναι ακριβώς όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να μετακινηθείτε στην Αυστραλία. Ελπίζουμε αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο να είστε σε θέση να αποφασίσετε ποια επιλογή μεταφοράς είναι η καλύτερη για εσάς. Θυμηθείτε να επιλέξετε τα μέσα μεταφοράς που λειτουργούν για αυτό που θέλετε να δείτε και να κάνετε στην Αυστραλία καθώς και για τον χρόνο που έχετε. Επίσης, μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να επιμείνετε σε ένα είδος μεταφοράς, ανακατέψτε τα, καθώς μια επιλογή μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα για ένα μέρος για την Αυστραλία αλλά όχι για ένα άλλο. Με αυτά τα λόγια, απολαύστε το ταξίδι σας στην Αυστραλία!

[tp_widget][/tp_widget]

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.