Οι Καλύτερες & Χειρότερες Εποχές για να επισκεφτείτε τον Παναμά

Οι Απόλυτες Καλύτερες & Χειρότερες Εποχές για να επισκεφτείτε τον Παναμά

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τον Παναμά;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Παναμά είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, ιδανική για υπαίθριες δραστηριότητες και εξερεύνηση φυσικών αξιοθέατων χωρίς βροχή. Αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από χαμηλότερες θερμοκρασίες κατάλληλες για πεζοπορία και τις ιδανικές συνθήκες για εξόδους στην παραλία τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Συμπίπτει επίσης με μεγάλες γιορτές όπως το Καρναβάλι και η Μεγάλη Εβδομάδα, φέρνοντας ζωντανά φεστιβάλ και μεγαλύτερα πλήθη στη χώρα.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής του Παναμά είναι το όνειρο των φυσιολατρών, χάρη στα παρθένα τοπία της ζούγκλας και τα εκπληκτικά εθνικά πάρκα.

Οι πεζοπόροι και οι πεζοπόροι θα θελήσουν να επισκεφθούν μια από τις όμορφες φυσικές περιοχές της χώρας, όπως τις θερμές πηγές της Καλντέρας, την περιοχή καλλιέργειας καφέ Chiriqui ή να κατευθυνθούν στα τροπικά νησιά Bocas del Toro.

Ο Παναμάς έχει επίσης κάποια σπουδαία ιστορία, όπως τα παλιά κτίρια του Casco Viejo στην πόλη του Παναμά ή το θαύμα της μηχανικής του Καναλιού του Παναμά.

Δεδομένου ότι τόσα πολλά από τα καλύτερα αξιοθέατα της χώρας βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, η επιλογή της καλύτερης ώρας για επίσκεψη είναι ζωτικής σημασίας. Θα σας δείξουμε αυτό και πολλά άλλα στον πλήρη οδηγό μας παρακάτω. αφήστε μας να σας δείξουμε το δρόμο!

Ζήστε το ταξίδι σας όπως ακριβώς το ονειρεύεστε:
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍
Διαβάστε επίσης : Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την παραλία του Παναμά

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στον Παναμά ;

Παναμά

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Παναμά

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Παναμά είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου της χώρας, από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν ο καιρός είναι ο καλύτερος για εξερεύνηση σε εξωτερικούς χώρους. Όπως και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής, ο Παναμάς έχει α τροπικό κλίμα που σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες είναι ζεστές όλο το χρόνο.

Το έτος χωρίζεται σε ξεχωριστές ξηρές και βροχερές εποχές. Αν και υπάρχουν κάποιες διαφορές με βάση την περιοχή (για παράδειγμα, τα υψίπεδα τείνουν να έχουν πιο δροσερό και βροχερό καιρό), αυτά τα καιρικά μοτίβα ισχύουν για ολόκληρη τη χώρα.

Η ξηρή περίοδος στον Παναμά διαρκεί από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο. Η λιγότερη βροχή πέφτει τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.

Οι θερμοκρασίες τείνουν επίσης να είναι πιο κρύες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθιστώντας αυτή την καλύτερη στιγμή για πεζοπορίες ή μεγάλες διαδρομές. Χάρη στον ξηρό καιρό, ακόμη πιο απομακρυσμένες φυσικές περιοχές είναι βατές κατά την ξηρή περίοδο.

Είναι πολύ πιο εύκολο να κάνετε πεζοπορία όταν τα μονοπάτια δεν είναι καλυμμένα με λάσπη. Αυτή είναι η καλύτερη εποχή για εκδρομές σε περιοχές όπως π.χ Εθνικό Πάρκο Chagres ή τα υψίπεδα Chiriqui.

Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι οι καλύτεροι μήνες για να πάτε στην παραλία, καθώς υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής και οι θερμοκρασίες είναι πολύ καυτές. Στον Παναμά, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της ακτής της Καραϊβικής και της ακτής του Ειρηνικού για τις διακοπές σας στην παραλία.

Αναμένετε πλήθη στην παραλία, αλλά επειδή υπάρχουν τόσα πολλά νησιά και παραλιακές πόλεις για να διαλέξετε, μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να ξεφύγετε από όλα αυτά.

Η ξηρή περίοδος φιλοξενεί επίσης μερικά από τα πιο θορυβώδη δημόσια φεστιβάλ στον Παναμά. Τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και το Πάσχα είναι όλες δημοφιλείς περίοδοι για ταξίδια, επομένως περιμένετε πολλά πλήθη γύρω από τα θέρετρα και άλλες περιοχές.

Γύρω από το Πάσχα, μπορείτε να δείτε παραδοσιακές γιορτές για το Semana Santa, ή τη Μεγάλη Εβδομάδα, που γιορτάζεται με μεγαλοπρέπεια στον ισπανόφωνο κόσμο.

Το μεγαλύτερο πάρτι είναι το Καρναβάλι, του οποίου η ημερομηνία αλλάζει κάθε χρόνο ανάλογα με την ημερομηνία της Τετάρτης της τέφρας. Αναμένετε παρελάσεις με κοστούμια, άτακτα πάρτι στους δρόμους και βασικές υπηρεσίες που θα κλείσουν για λίγες μέρες καθώς ολόκληρη η χώρα πηγαίνει για πάρτι.

Τα πιο θορυβώδη πάρτι γίνονται συνήθως στην Πόλη του Παναμά, ενώ το Χερσόνησος Azuero έχει πιο παραδοσιακές γιορτές που είναι λίγο πιο φιλικές προς την οικογένεια.

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε τον Παναμά

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφτείτε τον Παναμά είναι την περίοδο των βροχών, από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο, όταν μπορείτε να ταξιδέψετε με λιγότερα χρήματα. Κατά την περίοδο των βροχών του Παναμά, που ξεκινά τον Μάιο, ο αριθμός των επισκεπτών μειώνεται δραστικά.

Ενώ υπάρχουν πολλοί ταξιδιώτες από τον Παναμά κατά τη διάρκεια των εθνικών εορτών τον Νοέμβριο, η ζήτηση για τουρισμό είναι πολύ χαμηλότερη από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο.

Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές για τα ξενοδοχεία είναι επίσης χαμηλότερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Στην Πόλη του Παναμά, μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία με 20-30% χαμηλότερες τιμές από τις τιμές ξηρής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, με εκπτώσεις έως και 40% κατά τον πιο βροχερό μήνα του Οκτωβρίου.

Παραθαλάσσιες πόλεις όπως η Santa Catalina έχουν επίσης εκπτώσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, με ορισμένα θέρετρα να μειώνουν τις τιμές στο 50% των τιμών τους για την υψηλή περίοδο.

Η φθηνότερη περίοδος για να πετάξετε στον Παναμά είναι τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, που είναι οι πιο βροχεροί μήνες του χρόνου. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να βρείτε καλές εκπτώσεις από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο, ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα στην πτήση σας και να απολαμβάνετε ακόμα καλό καιρό.

Παναμά

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τον Παναμά

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφτείτε τον Παναμά είναι από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, όταν η περίοδος των βροχών δεν είναι ακόμα στο χειρότερο. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Παναμάς τείνει να έχει λιγότερους επισκέπτες επειδή ο καιρός δεν είναι τόσο ευχάριστος για εξερεύνηση.

Ορισμένες περιοχές είναι λιγότερο βροχερές από άλλες. Για παράδειγμα, η χερσόνησος Azuero είναι ευχάριστη ακόμα και την εποχή των βροχών, όταν υπάρχουν μόνο σποραδικές ελαφριές βροχές που βοηθούν να δροσιστεί η μέρα.

Έχει πολύ λιγότερο κόσμο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε πραγματικά τη μοναδική κουλτούρα. Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις παραλίες του Παναμά για να ξεπεράσετε τα πλήθη.

Ο καιρός ακόμα δεν είναι κακός αυτή την περίοδο. Παρόλο που είναι η εποχή των βροχών, τα περισσότερα μέρη έχουν μια σύντομη καταιγίδα το απόγευμα, ενώ τα πρωινά και τα βράδια είναι ευχάριστα. Η ακτή του Ειρηνικού τείνει να είναι πιο ξηρή από την πλευρά της Καραϊβικής.

Για τους σοβαρούς λάτρεις της παραλίας, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε, και όχι μόνο επειδή υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι γύρω που σας χαλούν την εμπειρία των απομακρυσμένων νησιών του Παναμά.

Το πρώιμο μέρος της περιόδου των βροχών είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να κάνετε σέρφινγκ, επειδή οι καταιγίδες φέρνουν φουσκώματα και μεγάλα κύματα και στις δύο ακτές. Η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι επίσης μια δημοφιλής δραστηριότητα αυτή την περίοδο.

Πολλά θαλάσσια ζώα, όπως οι χελώνες καρέτα καρέτα, οι όρκες και τα ψάρια είναι πιο δραστήρια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Το νερό τείνει επίσης να έχει καλύτερη ορατότητα, καθώς δεν φυσάει τόσο πολύ και δεν υπάρχουν τόσοι άνθρωποι τριγύρω.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τον Παναμά

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τον Παναμά είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, που συμβαίνει τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι πιο βροχεροί μήνες στον Παναμά.

Ο Οκτώβριος είναι ο πιο βροχερός μήνας στη χώρα με μεγάλη διαφορά, με μέσο όρο 357 mm (14 ίντσες) βροχής ανά μήνα. Αν επισκέπτεστε τον Παναμά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, περιμένετε να εμποτιστείτε πλήρως.

Οι έντονες βροχοπτώσεις κάνουν τους δρόμους και τα μονοπάτια μερικές φορές αδιάβατους. Αν και ο Παναμάς βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα, είναι πολύ νότια για να πέσει στο μονοπάτι των τυφώνων. Ωστόσο, η περίοδος των βροχών μπορεί να προκαλέσει άλλες ζημιές, όπως πλημμύρες.

Ελέγξτε εκ των προτέρων για την πρόγνωση του καιρού και αλλάξτε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια εάν προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες ή πλημμύρες. Λόγω του βροχερού καιρού, πολλές υπαίθριες δραστηριότητες δεν είναι δυνατές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είναι πολύ λασπωμένο για πεζοπορία και πολύ βροχερό για να δουλέψεις στο μαύρισμα σου.

Ωστόσο, ορισμένες περιοχές του Παναμά έχουν λιγότερο έντονες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. ο Στόματα ταύρου Τα νησιά έχουν σχετικά ξηρό καιρό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επισκεφθείτε για να δείτε τη μοναδική βιοποικιλότητα καθώς και τον πολιτισμό της τοπικής αφρο-παναμάς κοινότητας. Ο Οκτώβριος είναι επίσης η πιο δημοφιλής εποχή για τις εκθέσεις και τα φεστιβάλ της πόλης του Παναμά, όταν στους ντόπιους αρέσει να βγαίνουν έξω και να κάνουν πάρτι.

Το San Blas φιλοξενεί την Έκθεση του ποταμού Tigreενώ οι Καθολικοί συρρέουν στο Πορτομπέλο για την Φεστιβάλ Μαύρου Χριστού. Αυτές και άλλες τοπικές εκθέσεις είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αγοράσετε αναμνηστικά από ντόπιους τεχνίτες και να χορέψετε με τους ντόπιους, καθώς οι τουρίστες δεν έχουν την τάση να παρακολουθούν αυτές τις εκδηλώσεις.

Panama

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στον Παναμά:

Πότε είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τον Παναμά;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Παναμά είναι κατά την ξηρή περίοδο, από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο. Αυτή η εποχή έχει τον καλύτερο καιρό, με πολύ λίγες βροχές και μεγάλες ευκαιρίες για εξερεύνηση.

Πότε είναι η εποχή των βροχών στον Παναμά;

Η περίοδος των βροχών στον Παναμά είναι από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο. Για το μεγαλύτερο μέρος της περιόδου των βροχών, ο Παναμάς αντιμετωπίζει μόνο καταιγίδες το απόγευμα.

Πότε είναι η φθηνότερη εποχή του χρόνου για να πάτε στον Παναμά;

Η φθηνότερη εποχή του χρόνου για να πάτε στον Παναμά είναι την περίοδο των βροχών (Μάιος-Οκτώβριος). Απλώς αποφύγετε τις επίσημες αργίες του Νοεμβρίου, όταν οι τιμές τείνουν να ανεβαίνουν.

Είναι η Κόστα Ρίκα καλύτερη από τον Παναμά;

Η Κόστα Ρίκα είναι καλύτερη για όσους θέλουν να εντοπίσουν την άγρια ​​ζωή, καθώς διαθέτει περισσότερα εθνικά πάρκα και προσπάθειες διατήρησης. Εν τω μεταξύ, ο Παναμάς είναι καλύτερος για έναν άστοχο προορισμό.

Είναι ο Παναμάς προσιτός ή ακριβός;

Ο Παναμάς είναι μια από τις πιο ακριβές χώρες για επίσκεψη στην Κεντρική Αμερική (αν και όχι η πιο ακριβή). Είναι δυνατό να το επισκεφτείτε με λιγότερα χρήματα, εάν κάνετε προσεκτικό προϋπολογισμό.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τον Παναμά;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τον Παναμά είναι την ξηρή περίοδο, από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν ο καιρός είναι υπέροχος από τις ακτές μέχρι τα υψίπεδα. Κατά την έναρξη της περιόδου των βροχών (Μάιος-Ιούλιος), μπορείτε να βρείτε καλές ευκαιρίες, καλύτερες συνθήκες για να επισκεφθείτε την παραλία και ο καιρός που δεν είναι πολύ κακός.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να επισκεφθείτε και πολλές καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφτείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει ο Παναμάς. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια