Είναι ασφαλές για επίσκεψη στον Παναμά το 2023; (Η γνώμη μας)

Η χώρα του Παναμά είναι ένας σχετικά δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Κεντρικής Αμερικής, με πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα να επισκέπτονται τη χώρα κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι επισκέπτονται τον Παναμά για τα εκπληκτικά φυσικά τοπία του.

Από τα τροπικά νησιά Μπόκας ντελ Τόρο στην ήρεμη Καραϊβική Θάλασσα μέχρι την απόκρημνη ακτή του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Περλ, ο Παναμάς έχει κάτι να προσφέρει από ακτή σε ακτή.

Στην ενδοχώρα, οι επισκέπτες του Παναμά μπορούν να εξερευνήσουν τη ζούγκλα, να περπατήσουν στα υψίπεδα γύρω από το Boquete και να εξερευνήσουν τους δρόμους του ιστορικού Casco Viejo. Φυσικά, όλοι πρέπει να επισκεφθούν το θαύμα της μηχανικής της Διώρυγας του Παναμά όταν επισκέπτονται τη χώρα.

Ο Παναμάς έχει πολλά να προσφέρει στους λάτρεις της φύσης και είναι μια δημοφιλής στάση στην πίστα backpacking στην Κεντρική Αμερική. Αλλά ενώ υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την ιστορική χώρα, είναι ασφαλής να επισκεφτείτε τον Παναμά; Εδώ είναι η άποψή μας.

Είναι το Cape Cod ασφαλές;

Είναι ασφαλές για επίσκεψη στον Παναμά το 2023;

Hanohiki/Shutterstock

Ναι, κάπως. Η χώρα έχει αρκετά υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας και αυξανόμενη κοινωνική αναταραχή. Ωστόσο, οι έξυπνοι ταξιδιώτες που γνωρίζουν ποιες περιοχές πρέπει να αποφύγουν και δεν γίνονται στόχοι μπορούν να επισκέπτονται με ασφάλεια, και εκατομμύρια άνθρωποι το κάνουν κάθε χρόνο.

Οι περισσότερες χώρες συμβουλεύουν κάποιο βαθμό προσοχής όταν επισκέπτεστε τον Παναμά. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας  συμβουλεύει τους πολίτες της να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον Παναμά και να αποφεύγουν εντελώς ορισμένες περιοχές.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέτουν επίσης τη χώρα του Παναμά σε ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2  και ορισμένες περιοχές της χώρας σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου τέταρτο λόγω των ακόμη υψηλότερων κινδύνων εγκληματικότητας.

Τα κοινά προβλήματα που επηρεάζουν τον Παναμά περιλαμβάνουν:

 • Διαδηλώσεις και διαδηλώσεις
 • Μικροκλοπή
 • Ληστεία
 • Προσβολή
 • Σεξουαλική επίθεση
 • Διακίνηση ναρκωτικών

Ενώ τα πιο σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας επηρεάζουν κυρίως τους κατοίκους, οι τουρίστες έχουν παγιδευτεί στο παρελθόν σε βίαια εγκλήματα. Οι εγκληματίες συχνά στοχοποιούν αλλοδαπούς για εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, επειδή γνωρίζουν ότι οι τουρίστες είναι δυνητικά πιο επικερδείς στόχοι από τους φτωχότερους Παναμά.

Είναι σημαντικό να παραμένετε σε εγρήγορση καθώς μετακινείστε σε όλη τη χώρα. Εκτός από το έγκλημα, οι πολιτικές αναταραχές αποτελούν κίνδυνο στον Παναμά. Ο επίσημος τουριστικός ιστότοπος του Παναμά προειδοποιεί για πιθανές διαδηλώσεις και οδοφράγματα σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που επηρεάζουν σημαντικούς δρόμους όπως η Παναμερικανική εθνική οδός .

Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες, ακόμη και μήνες, καθώς τοπικοί περιβαλλοντικοί ακτιβιστές, ειδικά ομάδες ιθαγενών, διαμαρτύρονται για την εξόρυξη στη ζούγκλα.

Η βία είναι πιθανό να κλιμακωθεί σε μελλοντικές διαδηλώσεις μετά τον θάνατο δύο διαδηλωτών  στις αρχές Νοεμβρίου και αφότου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα καταστείλει περαιτέρω τους μελλοντικούς αποκλεισμούς.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις για να δείτε εάν ανακοινώνονται διαμαρτυρίες ή αποκλεισμοί κοντά στην περιοχή που επισκέπτεστε και προσαρμόστε ανάλογα τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Αποφύγετε να εμπλακείτε σε μια διαμαρτυρία, καθώς, στην καλύτερη περίπτωση, θα ταλαιπωρήσει τη μέρα σας, και στη χειρότερη, μπορεί να παγιδευτείτε σε μια βίαιη σύγκρουση.

Στον Παναμά, θα πρέπει επίσης να προσέχετε τον κίνδυνο φυσικών καταστροφών, ειδικά αν σχεδιάζετε πεζοπορίες ή εκδρομές στη φύση. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα , ο Παναμάς διατρέχει υψηλό κίνδυνο για διάφορους τύπους φυσικών καταστροφών, όπως:

 • Τροπικοί κυκλώνες και τυφώνες
 • Τσουνάμι
 • Πλημμύρα
 • Κατολισθήσεις
 • Σεισμοί

Η περίοδος των βροχών και η εποχή των κυκλώνων στον Παναμά κορυφώνονται γύρω στον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Αποφύγετε να επισκεφθείτε τον Παναμά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς ο κίνδυνος τροπικών καταιγίδων και πλημμυρών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Επιπλέον, η δυνατή βροχή σημαίνει ότι είναι αδύνατο να ταξιδέψετε σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας λόγω της λάσπης. Ανεξάρτητα από την ώρα που επισκέπτεστε τον Παναμά, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις ειδήσεις για να παρακολουθείτε τυχόν ειδοποιήσεις. Ακολουθήστε τις συμβουλές των αρχών εάν χρειάζεται να καταφύγετε ή να εκκενώσετε.

Έτοιμοι για κράτηση;

Ξεκλειδώστε αποκλειστικές εκπτώσεις στο Expedia.com!

Έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση;

Προστατέψτε τον εαυτό σας από απροσδόκητες διακοπές.

Συγκρίνετε σχέδια

Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση όταν κάνετε κράτηση αφού κάνετε κλικ σε έναν από τους συνδέσμους μας.

Έγκλημα στον Παναμά

ΠΟΛΗ ΠΑΝΑΜΑ, ΠΑΝΑΜΑ, 21 10 2015. Παλιά κτίρια στο παλιό τμήμα της πόλης του Παναμά, Η πόλη του Παναμά ιδρύθηκε στις 15 Αυγούστου 1519 από τον Ισπανό κατακτητή/GTS Productions/Shutterstock

Ο Παναμάς έχει αυξημένο ποσοστό εγκληματικότητας. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό εγκληματικότητας είναι τόσο υψηλό που οι περισσότερες χώρες προειδοποιούν για τον κίνδυνο εγκληματικότητας στις ταξιδιωτικές τους συμβουλές για τη χώρα. Το πιο ανησυχητικό είναι το υψηλό ποσοστό βίαιης εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, ο Παναμάς έχει ποσοστό ανθρωποκτονιών 12,73 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Αυτό είναι πολύ υψηλότερο από τον παγκόσμιο μέσο όρο, καθιστώντας τον Παναμά μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα πρότυπα της Κεντρικής Αμερικής, αυτό το ποσοστό ανθρωποκτονιών είναι αρκετά μέτριο. Ωστόσο, ως τουρίστας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ μήπως πέσετε θύμα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Αστυνομίας του Παναμά, τα ποσοστά ανθρωποκτονιών είναι υψηλότερα εκεί όπου οι συμμορίες είναι οι ισχυρότερες . Οι περισσότερες δολοφονίες συνδέονται με δραστηριότητα συμμοριών. Οι συμμορίες στοχεύουν μέλη αντίπαλων συμμοριών ή άτομα που τις έχουν διασταυρώσει για ανθρωποκτονίες.

Είναι απίθανο να στοχεύουν τουρίστες, ειδικά επειδή αυτό πιθανότατα θα προσέλκυε την ανεπιθύμητη προσοχή των αρχών επιβολής του νόμου. Οι συμμορίες τείνουν επίσης να είναι ισχυρότερες σε φτωχότερες περιοχές της χώρας ή της πρωτεύουσας, όπου οι τουρίστες είναι απίθανο να τολμήσουν.

Είναι ακόμα δυνατό να εμπλακείτε στα διασταυρούμενα πυρά μιας συμμορίας, όπως πολλοί πολίτες, αλλά απίθανο. Η ανησυχητική πτυχή του υψηλού ποσοστού ανθρωποκτονιών είναι ότι σημαίνει ότι τα ποσοστά άλλων βίαιων εγκλημάτων είναι επίσης υψηλά. Άλλα βίαια εγκλήματα, όπως η επίθεση και η ένοπλη ληστεία, είναι πιθανό να επηρεάσουν τους επισκέπτες στον Παναμά.

Το ποσοστό ληστειών είναι ένα επιβλητικό 242,8 περιστατικά ανά 100.000 άτομα . Άλλα μη βίαια εγκλήματα ιδιοκτησίας, όπως η κλοπή, είναι επίσης κοινά. Οι τουρίστες γίνονται συχνά στόχος αυτών των εγκλημάτων.

Η κυβέρνηση του Παναμά έχει λάβει μέτρα τα τελευταία χρόνια για την αντιμετώπιση του ποσοστού εγκληματικότητας. Υπάρχει μια ειδική ομάδα εργασίας κατά των συμμοριών, καθώς οι συμμορίες είναι οι κύριοι μοχλοί εγκληματικότητας στη χώρα και το ποσοστό ανθρωποκτονιών έχει μειωθεί κάπως.

Ωστόσο, η καταπολέμηση του εγκλήματος είναι μια δύσκολη μάχη και οι ανέκδοτες αναφορές για ορισμένους τύπους εγκλημάτων, όπως η επίθεση, έχουν αυξηθεί.

Όταν επισκέπτεστε τη χώρα, σίγουρα θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση για τον κίνδυνο εγκληματικότητας και να λαμβάνετε προφυλάξεις, όπως να ερευνάτε ποιες γειτονιές πρέπει να αποφεύγετε και να μην αναβοσβήνουν τα τιμαλφή σας.

Ωστόσο, δεν πρέπει να ακούτε στερεότυπα όταν παίρνετε τις αποφάσεις σας, μόνο αξιόπιστες πληροφορίες. Ο Παναμάς δεν είναι ο επικίνδυνος προορισμός για τους τουρίστες που μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι, και τα περισσότερα βίαια περιστατικά επηρεάζουν τους ντόπιους και όχι τους τουρίστες.

Ενοπλη ληστεία

Το βίαιο έγκλημα που κινδυνεύουν περισσότερο οι τουρίστες είναι η ένοπλη ληστεία. Σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία της αυστραλιανής κυβέρνησης για τον Παναμά , οι τουρίστες έχουν πέσει θύματα ένοπλων ληστειών στο παρελθόν και μερικές φορές ληστές επιχειρούν γύρω από δημοφιλείς προορισμούς επισκεπτών όπως το Casco Viejo και το Εθνικό Πάρκο Chagre.

Οι ληστές στοχεύουν επίσης άτομα που χρησιμοποιούν ΑΤΜ. Μια κοινή μορφή ληστείας είναι η απαγωγή εξπρές, όταν κάποιος αναγκάζεται να εξαντλήσει τον τραπεζικό λογαριασμό του σε ένα ΑΤΜ υπό την απειλή όπλου, μερικές φορές πηγαίνοντας σε πολλά ΑΤΜ για να ξεπεράσει το όριο ανάληψης.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μόνο ασφαλή ΑΤΜ, όπως αυτά εντός τραπεζών, και ποτέ δεν κάνετε ανάληψη χρημάτων τη νύχτα. Τα καλά νέα είναι ότι η ένοπλη ληστεία είναι πολύ λιγότερο συχνή από τη μη βίαιη μικροκλοπή και μπορεί να αποφευχθεί με τις σωστές προφυλάξεις.

Ορισμένες γειτονιές της Πόλης του Παναμά έχουν πολύ υψηλότερο ποσοστό ληστειών από άλλες, γι’ αυτό φροντίστε να αποφεύγετε επικίνδυνες γειτονιές.

Αποφύγετε συμπεριφορές που σας ξεχωρίζουν ως δυνητικά εύκολο στόχο, όπως το να περπατάτε μόνοι σας τη νύχτα, να φοράτε ακριβά αξεσουάρ ή να μεταφέρετε πολλά μετρητά. Προσπαθήστε να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να ταιριάξετε με ντόπιους ή άλλους επισκέπτες. Εάν είναι δυνατόν, ταξιδεύετε σε ομάδες όταν εξερευνάτε τοπικές πόλεις.

Μικροκλοπή

Στα περισσότερα μέρη σε όλο τον κόσμο, η μικροκλοπή είναι το πιο κοινό έγκλημα και αυτό που είναι πιο πιθανό να επηρεάσει τους τουρίστες. Ο Παναμάς δεν είναι διαφορετικός.

Αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου  και του Καναδά , αναφέρουν τον κίνδυνο πορτοφολάδων και άλλων μορφών κλοπής που επηρεάζουν τους επισκέπτες στον Παναμά. Οι τουρίστες συχνά επηρεάζονται (και μάλιστα στοχοποιούνται) για αυτού του είδους το έγκλημα.

Οι πορτοφολάδες είναι συνηθισμένοι γύρω από μέρη όπου οι τουρίστες τείνουν να συγκεντρώνονται, όπως στάσεις λεωφορείων, συγκοινωνιακά κέντρα μεταξύ των πόλεων, δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα όπως το Casco Viejo/Παλιά Πόλη και εμπορικά κέντρα.

Για να αποφύγετε τον πορτοφολισμό, φροντίστε να τοποθετείτε πάντα τα τιμαλφή σας σε ασφαλές μέρος. Μην βάζετε το πορτοφόλι ή το διαβατήριό σας κάπου όπου κάποιος μπορεί εύκολα να το βγάλει από την τσέπη σας.

Ακόμα καλύτερα, αφήστε το διαβατήριό σας στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου σας, καθώς και τα επιπλέον μετρητά και τις κάρτες σας και έχετε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα μετρητά για την ημέρα και ένα αντίγραφο της ταυτότητάς σας. Έτσι η ζημιά από οποιαδήποτε κλοπή θα είναι ελάχιστη.

Οι διαρρήξεις που στοχεύουν δωμάτια ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και εξοχικές κατοικίες είναι συχνές. Βεβαιωθείτε ότι κλειδώνετε πάντα τις πόρτες σας και τοποθετείτε τιμαλφή σε χρηματοκιβώτιο. Επιλέξτε να μείνετε σε μέρη που λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, όπως φρουρούς.

Οι διαρρήκτες μερικές φορές θα χρησιμοποιήσουν εξαπάτηση για να προσπαθήσουν να εισέλθουν στον τόπο διαμονής σας, επομένως μην αφήνετε κανέναν να μπει στο ενοικιαζόμενο σπίτι σας, καθώς μπορεί να σας πουλάνε ψεύτικες προσχήσεις.

Αποφυγή κακών περιοχών

Mundosemfim/Shutterstock

Ορισμένα μέρη του Παναμά είναι πιο επικίνδυνα από άλλα. Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε αυτές τις περιοχές για τη δική σας ασφάλεια. Αποφύγετε το Darien Gap και άλλα μέρη της περιοχής Darien λόγω των υψηλών επιπέδων δραστηριότητας εμπορίας ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των ένοπλων ανταρτών.

Αυτή θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές στον κόσμο. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τον κόλπο των κουνουπιών, μια περιοχή της βόρειας ακτής της Καραϊβικής, λόγω των υψηλών επιπέδων εμπορίας. Δεδομένου ότι αυτή η περιοχή είναι τόσο απομακρυσμένη, οι αρχές επιβολής του νόμου έχουν περιορισμένη ικανότητα να σας βοηθήσουν εάν αντιμετωπίσετε προβλήματα.

Τμήματα της Πόλης του Παναμά είναι επίσης επικίνδυνα λόγω των αυξημένων ποσοστών εγκληματικότητας, όπως:

 • Καληδόνια
 • El Chorillo
 • Κάτω Ποταμός
 • Ancon
 • Curundu
 • San Miguelito
 • 24 Δεκεμβρίου
 • Σάντα Άνα
 • Χουάν Ντίαζ

Ζητήστε συμβουλές από τους ντόπιους σχετικά με το πού είναι ασφαλές να περιπλανηθείτε ενώ βρίσκεστε στην Πόλη του Παναμά. Οι κίνδυνοι για πορτοφολάδες είναι υψηλότεροι σε δημοφιλείς τουριστικές περιοχές όπως το Casco Viejo, γι’ αυτό παρακολουθήστε προσεκτικά τα τιμαλφή σας εκεί.

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Simon Dannhauer/Shutterstock

Ακολουθούν μερικές πρόσθετες συμβουλές ασφάλειας για να επισκεφθείτε τον Παναμά:

 • Οι γυναίκες ταξιδιώτες θα πρέπει να λαμβάνουν πρόσθετες προφυλάξεις στον Παναμά. Υπήρξαν σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον επισκεπτών, μεταξύ άλλων σε δημοφιλή θέρετρα. Αποφύγετε να περπατάτε μόνοι σας το βράδυ, να κλειδώνετε πάντα το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και να μην λέτε σε αγνώστους πού μένετε.
 • Να είστε προσεκτικοί όταν κολυμπάτε. Οι ναυαγοσώστες δεν είναι πολύ συνηθισμένοι στον Παναμά, αλλά τα ισχυρά ρεύματα και τα ρήματα είναι. Μείνετε κοντά στην ακτή, πηγαίνετε πάντα με τουλάχιστον ένα άλλο άτομο ώστε να μπορούν να καλέσουν για βοήθεια και ελέγξτε με τους ντόπιους εάν οι συνθήκες είναι ασφαλείς πριν μπείτε στο νερό.
 • Αποφύγετε την οδήγηση τη νύχτα. Οι συνθήκες του δρόμου είναι κακές και η επικίνδυνη οδήγηση είναι δυστυχώς συνηθισμένη. Οι ληστείες στο δρόμο είναι επίσης πιο συχνές τη νύχτα.
 • Ερευνήστε τους τουριστικούς πράκτορες πριν κάνετε κράτηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ταξίδια περιπέτειας, όταν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ο ταξιδιωτικός πράκτορας με τον οποίο πηγαίνετε ακολουθεί τις σωστές διαδικασίες ασφαλείας. Ποτέ μην πηγαίνετε σε απομακρυσμένες περιοχές και μην επιχειρείτε μόνοι σας επικίνδυνες δραστηριότητες.

Συχνές Ερωτήσεις

ΠΑΝΑΜΑ ΠΟΛΗ, ΠΑΝΑΜΑ – 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021: Διαμαρτυρία FUCLAT στο Casco Viejo, Παναμάς/IanLaubscher/Shutterstock

Ακολουθούν ορισμένες συνήθεις ερωτήσεις που κάνουν οι άνθρωποι σχετικά με την ασφάλεια πριν επισκεφτούν τον Παναμά:

Είναι ο Παναμάς ασφαλής για τους τουρίστες το 2023;

Ο Παναμάς εξακολουθεί να είναι ασφαλής για τους τουρίστες το 2023, αν και το ποσοστό εγκληματικότητας είναι τόσο υψηλό όσο ήταν πάντα. Ωστόσο, οι επισκέπτες το 2023 θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μερικές φορές βίαιες διαμαρτυρίες, οι οποίες, στο παρελθόν, δεν ήταν συνήθως συνηθισμένες σε αυτή τη σταθερή χώρα.

Είναι πιο ασφαλής ο Παναμάς ή η Κόστα Ρίκα;

Η Κόστα Ρίκα είναι σίγουρα πιο ασφαλής από τον Παναμά και η σωστή επιλογή για επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν την Κεντρική Αμερική αλλά ανησυχούν για την ασφάλεια. Έχει το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας στην περιοχή.

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Πόλη του Παναμά τώρα;

Είναι ασφαλές να ταξιδέψετε στην Πόλη του Παναμά τώρα, αλλά θα πρέπει να λάβετε κάποιες προφυλάξεις. Ορισμένες περιοχές της πόλης έχουν πολύ υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας και πρέπει να αποφεύγονται. Υπάρχει επίσης κίνδυνος διαδηλώσεων στην πόλη.

Είναι η Πόλη του Παναμά καλή για τους τουρίστες;

Εφόσον επιμένετε στις ασφαλείς περιοχές της πόλης, η Πόλη του Παναμά είναι καλή για τους τουρίστες. Έχει πολλά αξιοθέατα και ανέσεις να προσφέρει.

Είναι ο Παναμάς πιο ασφαλής από το Μεξικό;

Το Μεξικό μπορεί να είναι πιο δημοφιλές στους τουρίστες, αλλά ο Παναμάς είναι στην πραγματικότητα πιο ασφαλής. Έχει χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας και πιο ανταποκρινόμενη επιβολή του νόμου.

Πρέπει να κάνετε ένα ταξίδι στον Παναμά;

Παρά τις προκλήσεις, είναι δυνατό να επισκεφθείτε τον Παναμά με ασφάλεια. Απλώς πρέπει να αποφύγετε περιοχές όπου είναι πιθανές ένοπλες συγκρούσεις και διαμαρτυρίες και να χρησιμοποιήσετε λογικές προφυλάξεις για να προστατέψετε τα τιμαλφή σας.

Διαβάστε επίσης:Είναι ασφαλές να επισκεφθείτε την Κολομβία;

Είναι η Νέα Υόρκη ασφαλής;

Είναι ασφαλής η Υεμένη;

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια