Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν το 2023

Η Γκαμπόν είναι ένας πανέμορφα άγριος προορισμός στην Αφρική, αλλά η αποφυγή των 2 εποχών των βροχών είναι απαραίτητη για ένα υπέροχο ταξίδι με την καλύτερη θέαση της άγριας ζωής, τις ημέρες στην παραλία και τις ευκαιρίες εξερεύνησης τροπικών δασών. 

Παρακάτω, θα δείτε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε τη Γκαμπόν μαζί με τις φθηνότερες, λιγότερο πολυάσχολες και χειρότερες στιγμές για να πάτε. Ο προγραμματισμός του ταξιδιού σας έγινε πολύ πιο εύκολος!

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε τη Γκαμπόν

Μια αληθινή άγρια ​​ζωή και φυσικός παράδεισος, η Γκαμπόν – με το παρατσούκλι η Εδέμ της Αφρικής – αξίζει περισσότερο από μια επίσκεψη για περιπετειώδεις ταξιδιώτες.

Οι λάτρεις των ζώων και της φύσης θα είναι σαν στο σπίτι τους στα πυκνά τροπικά δάση, τις χορταριώδεις πεδιάδες, τις αμμώδεις παραλίες και τις ορεινές περιοχές αυτής της αφρικανικής χώρας. 

Συνορεύει με τον Ατλαντικό Ωκεανό στα δυτικά, το Καμερούν και την Ισημερινή Γουινέα στα βόρεια και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στα ανατολικά, η Γκαμπόν βρίσκεται ακριβώς στον ισημερινό και απολαμβάνει ένα ζεστό, υγρό ισημερινό κλίμα.

Τα τρία τέταρτα της χώρας είναι κυλιόμενοι λόφοι, βουνά και οροπέδια με πλούσια ισημερινά τροπικά δάση και χορταριώδεις σαβάνες. Με τόσες πολλές βιόσφαιρες, η Γκαμπόν υποστηρίζει έναν εκπληκτικό αριθμό άγριας ζωής και φυτικών ειδών. 

Τα πυκνά τροπικά δάση της Γκαμπόν φιλοξενούν έναν εκπληκτικό αριθμό ειδών άγριας ζωής, από πιθήκους και ελέφαντες μέχρι γορίλες και ιπποπόταμους. Ο πληθυσμός των γορίλων στη δυτική πεδιάδα της Γκαμπόν είναι ο μεγαλύτερος στην ισημερινή Αφρική. 

Στη σαβάνα της Γκαμπόν, τα λιοντάρια, οι λεοπαρδάλεις, οι ρινόκεροι, οι βουβάλοι και τα άγρια ​​γουρούνια είναι συναρπαστικά να τα δεις στο σαφάρι. Υπάρχουν πάνω από 200 είδη θηλαστικών και 600+ είδη πουλιών στη Γκαμπόν!

Μιχάλ Τζίρους/Shutterstock

Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Εθνικό Πάρκο Lope στο κέντρο της Γκαμπόν – Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – και το περίφημο Εθνικό Πάρκο Loango στη δυτική Γκαμπόν για να δείτε από κοντά την ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας εδώ. 

Οι επισκέπτες της παραλίας θα λατρέψουν να επισκέπτονται τις αμμώδεις ακτές της Γκαμπόν – μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Αφρική – στη δυτική ακτή. Η παραλία Pointe-Denis στη Λιμπρεβίλ είναι η αγαπημένη των ντόπιων και των επισκεπτών με την παρθένα λευκή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά.

Οι λίμνες αφθονούν στη Γκαμπόν, με 6 λίμνες στην ενδοχώρα που προσφέρουν ευκαιρίες για κολύμπι, βάρκα και ψάρεμα στο γλυκό νερό. Αυτές οι λίμνες τρέφονται στους τεράστιους ποταμούς Ivindo, Nyanga και Ogooué που διατηρούν την Γκαμπόν πλούσια. 

Επίσης στη Λιμπρεβίλ υπάρχουν εκπαιδευτικά μουσεία, όπως το Εθνικό Μουσείο Τεχνών, και πολύχρωμες τοπικές αγορές που είναι πολύ διασκεδαστικό να μελετάς. Οι όμορφες εκκλησίες και οι καθεδρικοί ναοί προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για περιηγήσεις στα αξιοθέατα εδώ.

Είναι σαφές ότι αυτό είναι ένα υπέροχο μέρος για να επισκεφθείτε, αλλά ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν; Θα εξερευνήσουμε την καλύτερη, φθηνότερη, λιγότερο απασχολημένη και χειρότερη στιγμή για να πάμε στη συνέχεια.

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν;

Παραδοσιακή τελετή του Bwiti από τον YVAN PICTURES τον Αύγουστο του 2021/Yoan Michel MBOUSSOU/Shutterstock

 • Συνολικά καλύτερη εποχή για επίσκεψη: Ιούνιος-Αύγουστος
 • Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης: Δεκέμβριος, Απρίλιος-Μάιος
 • Λιγότερος χρόνος για επίσκεψη: Μάρτιος-Μάιος
 • Χειρότερη εποχή για επίσκεψη: Οκτώβριος-Νοέμβριος

Το ισημερινό κλίμα της Γκαμπόν είναι αυτό που οι ταξιδιώτες είτε λατρεύουν είτε μισούν – είναι ζεστό, υγρό και υγρό το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Ωστόσο, υπάρχουν σαφώς καθορισμένες περίοδοι που κάνουν ορισμένες εποχές καλύτερες για μια επίσκεψη από άλλες. 

Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 80F-90F χωρίς υπερβολική διακύμανση. Είναι λίγο πιο δροσερό μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, όταν τα υψηλά είναι στα χαμηλά της δεκαετίας του ’80 σε όλη τη χώρα.

Υπάρχει ξηρή περίοδος από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο και ξανά από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, που είναι η πιο ξηρή και δροσερή εποχή του χρόνου στη Γκαμπόν. Είναι επίσης η καλύτερη εποχή για επίσκεψη. 

Αν θέλετε να τηρήσετε έναν προϋπολογισμό, η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν είναι τον Δεκέμβριο και μεταξύ Απριλίου και Μαΐου. 

Το μεγαλύτερο μέρος της βροχής της Γκαμπόν πέφτει από τον Μάρτιο έως τον Μάιο (τους πιο ζεστούς μήνες του έτους) και από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο (την πιο έντονη περίοδο βροχών). 

Ο Μάρτιος έως τον Μάιο μπορεί να μην έχει τόση βροχόπτωση από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, αλλά η βροχή και η ζέστη είναι αρκετές για να εμποδίσουν πολλούς τουρίστες να φτάσουν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Αυτό είναι τέλειο αν ψάχνετε για τον λιγότερο απασχολημένο χρόνο για να επισκεφθείτε! 

Ορισμένες περιοχές στη βορειοδυτική Γκαμπόν δέχονται 100+ ίντσες βροχής κάθε χρόνο, με το μεγαλύτερο μέρος της να πέφτει μόνο τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Είναι ο τρόπος με τον οποίο τα τροπικά δάση παραμένουν τόσο πλούσια και καταπράσινα, αλλά είναι η χειρότερη στιγμή για να το επισκεφτείτε αν σκοπεύετε να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους κατά τις εποχές των βροχών. 

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν

Kapuska/Shutterstock

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν συνολικά είναι από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια της μακράς ξηρής περιόδου. Θα έχετε τις καλύτερες ευκαιρίες για υπαίθριες περιπέτειες και εξερεύνηση.

Ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι οι πιο ξηροί και ευχάριστοι μήνες του χρόνου στη Γκαμπόν. Αυτή είναι η εποχή για όλα τα πράγματα σε εξωτερικούς χώρους – σαφάρι, παραλίες, περιηγήσεις στα αξιοθέατα και εξερεύνηση. 

Θα βρείτε πολύ λίγες βροχοπτώσεις στη κανονικά υγρή Γκαμπόν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. Οπουδήποτε από 0,2″ (Lambarene τον Ιούλιο) έως 2,3″ (Makokou τον Ιούνιο) σημειώνονται βροχοπτώσεις αυτήν την εποχή. 

Αυτό σημαίνει ξηρότερη βλάστηση στις χορταριώδεις πεδιάδες και τα τροπικά δάση, γεγονός που διευκολύνει τον εντοπισμό της άγριας ζωής ανάμεσα στη χλωρίδα και το ξερό γρασίδι. Αυτή είναι η ιδανική εποχή για σαφάρι ή περιήγηση στο τροπικό δάσος! 

Οι παραλίες είναι απολύτως τέλειες αυτή την εποχή του χρόνου, η ηλιοφάνεια είναι ο κανόνας και οι τιμές των ξενοδοχείων είναι εκπληκτικά προσιτές κατά τη διάρκεια αυτής της τουριστικής περιόδου αιχμής. 

Ακολουθεί μια ματιά στο πόσα μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε για ένα δωμάτιο στη Γκαμπόν από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Google Hotels:

 • Ιούνιος: $64-$169/διανυκτέρευση
 • Ιούλιος: $68-$179/διανυκτέρευση
 • Αύγουστος: $68-$178/διανυκτέρευση

Δεδομένου ότι είναι η περίοδος αιχμής, το πλήθος μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν θα είναι υπερβολικό. Φροντίστε να κλείσετε την πτήση και το ξενοδοχείο σας εκ των προτέρων για να εξασφαλίσετε τη θέση σας! 

Απολαύστε φεστιβάλ όπως το φεστιβάλ χορού Akini-a-Loubou στη Libreville ή δοκιμάστε την παρακολούθηση φαλαινών και δελφινιών κατά μήκος της ακτής, η οποία κορυφώνεται από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο. 

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν

Gustavo Frazao/Shutterstock

Οι φθηνότεροι μήνες για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν είναι ο Δεκέμβριος, ο Απρίλιος και ο Μάιος, όταν οι τιμές των ξενοδοχείων έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο του έτους. Ο Δεκέμβριος είναι ελαφρώς πιο δροσερός και ξηρός, ενώ ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι βροχεροί και ζεστοί. 

Ο μήνας Δεκέμβριος είναι όταν θα βρείτε τις απόλυτα χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων στη Γκαμπόν. Είναι πολύ λιγότερο βροχερό από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αλλά ορισμένες περιοχές εξακολουθούν να έχουν 7+ ίντσες βροχής αυτόν τον μήνα. 

Μπορεί να αξίζει τον κόπο αν θέλετε να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν φτηνά, καθώς τα δωμάτια του ξενοδοχείου μπορεί να κοστίζουν έως και 52 $/διανυκτέρευση τον Δεκέμβριο. Τα πράγματα είναι ελαφρώς υψηλότερα, αλλά και πάλι πολύ προσιτά, τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι πιο υγροί από τον Δεκέμβριο. Είναι μέρος της λιγότερο βροχερής περιόδου του χρόνου. Ορισμένες περιοχές έχουν 6-10 ίντσες βροχής τον Απρίλιο και 5-7 ίντσες τον Μάιο.  

Όμως, ενώ θα έχετε περισσότερες βροχές να αντιμετωπίσετε τον Απρίλιο και τον Μάιο, είναι λίγο πιο ζεστό από ό,τι τον Δεκέμβριο με υψηλά από τα μέσα έως τα ανώτερα της δεκαετίας του ’80. 

Εάν η τήρηση ενός προϋπολογισμού είναι η κύρια προτεραιότητά σας για το ταξίδι, η επίσκεψη τον Δεκέμβριο, τον Απρίλιο ή τον Μάιο θα είναι η καλύτερη. Ακολουθεί μια ματιά στις μέσες τιμές ξενοδοχείων για αυτούς τους μήνες: 

 • Δεκέμβριος: $52-$137/διανυκτέρευση
 • Απρίλιος: $59-$155/διανυκτέρευση
 • Μάιος: $61-$162/διανυκτέρευση

Ο Δεκέμβριος είναι ο φθηνότερος χρόνος για μια επίσκεψη στη Γκαμπόν συνολικά, ακολουθούμενος από τον πολύ υγρό Απρίλιο και ελαφρώς λιγότερο βροχερό Μάιο. 

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν

Oleg Puchkov/Shutterstock

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν είναι μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Αυτό το τρίμηνο έχει λιγότερους τουρίστες καθώς ο καιρός γίνεται βροχερός και θερμαίνεται μέχρι τις υψηλότερες θερμοκρασίες του έτους.

Ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι ιδανικοί για μια επίσκεψη με λιγότερο κόσμο στη Γκαμπόν. Αυτή είναι η εποχή του χρόνου που έρχεται αν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με μεγάλες ομάδες τουριστών, μεγάλες ουρές ή περιορισμένη διαθεσιμότητα πτήσεων και ξενοδοχείων. 

Οι τιμές μπορεί να είναι φθηνότερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ειδικά τον Απρίλιο και τον Μάιο, καθώς λιγότεροι άνθρωποι έρχονται στη χώρα αυτή την περίοδο. 

Τι κάνει λοιπόν τον Μάρτιο έως τον Μάιο λιγότερο απασχολημένο; Έχει να κάνει πολύ με το πόσο υγρή είναι η Γκαμπόν κατά τη διάρκεια αυτής της «μικρής» εποχής βροχών.

Η Γκαμπόν βιώνει 2 εποχές βροχών κάθε χρόνο: Μάρτιο-Μάιο και Σεπτέμβριο-Νοέμβριο. Οι βροχοπτώσεις από τον Μάρτιο έως τον Μάιο είναι λίγο λιγότερο έντονες από τις βροχοπτώσεις από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο. 

Ο Μάρτιος, ο Απρίλιος και ο Μάιος δεν είναι πραγματικά ιδανικοί για τον προγραμματισμό πολλών υπαίθριων δραστηριοτήτων, οι οποίες είναι συνήθως η κύρια έλξη για τους τουρίστες εδώ. Ωστόσο, μπορείτε να επισκεφτείτε μουσεία, ιστορικούς χώρους, καθεδρικούς ναούς, τεράστια εμπορικά κέντρα και καζίνο τις βροχερές μέρες. 

Κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, θα μπορείτε να δείτε δασικούς ελέφαντες να μεταναστεύουν στις χορταριώδεις πεδιάδες κατά μήκος της ακτής. Οι δερμάτινες χελώνες έρχονται να γεννήσουν τα αυγά τους στην παραλία από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο. 

Καθώς είναι γενικά λιγότερο απασχολημένο αυτό το διάστημα, θα βρείτε και χαμηλότερες τιμές στα ξενοδοχεία. Από Μάρτιο έως Μάιο, ορίστε τι μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε ανά διανυκτέρευση στην Γκαμπόν:

 • Μάρτιος: $67-$177/διανυκτέρευση
 • Απρίλιος: $59-$155/διανυκτέρευση
 • Μάιος: $61-$162/διανυκτέρευση

Υπάρχουν σίγουρα καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε, αλλά αν μπορείτε να συμπληρώσετε το δρομολόγιό σας με κάποιες εσωτερικές δραστηριότητες για βροχερές μέρες, είναι πιθανό να απολαύσετε μια επίσκεψη στη Γκαμπόν αυτή την εποχή του χρόνου.

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν

crib/Shutterstock

Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν λόγω της σχεδόν συνεχούς βροχής, αλλά οι θερμοκρασίες είναι ελαφρώς χαμηλότερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είναι η κορύφωση της πιο υγρής περιόδου των βροχών στη Γκαμπόν.

Σαφάρι, περιηγήσεις στο τροπικό δάσος, ημέρες στην παραλία, περιηγήσεις στα αξιοθέατα – μερικές από τις καλύτερες δραστηριότητες στη Γκαμπόν είναι λίγο λιγότερο ευχάριστες, ακόμη και αδύνατες, όταν ρίχνετε 8-15 ίντσες βροχής στο μείγμα. 

Τόση βροχή δέχονται διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Αυτοί οι μήνες είναι μέρος της πιο έντονης περιόδου βροχών στην Γκαμπόν (Σεπτέμβριος-Νοέμβριος) και δέχονται έναν τόνο βροχών. 

Οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα μειώνονται λίγο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου με όλη αυτή τη βροχή, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα πλεονέκτημα όταν είναι τόσο δύσκολο να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. 

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, οι τιμές των ξενοδοχείων δεν αντικατοπτρίζουν τις εξαιρετικά υγρές συνθήκες και το πόσο περιορίζουν τις δραστηριότητες όσο βρίσκεστε εδώ.

Ακολουθεί μια ματιά στις μέσες τιμές διανυκτέρευσης στην Γκαμπόν αυτή την εποχή:

 • Οκτώβριος: $69-$183/διανυκτέρευση
 • Νοέμβριος: $87-$201/διανυκτέρευση

Αν είναι δυνατόν, περιμένετε να το επισκεφθείτε τον Δεκέμβριο, όταν η βροχή πέφτει γρήγορα και οι τιμές μειώνονται δραματικά, ή σχεδιάστε να έρθετε την καλύτερη περίοδο για επίσκεψη από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο. 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Travel Telly/Shutterstock

Η επίσκεψη στη Γκαμπόν μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστική με περιπέτειες σε κάθε γωνιά. Λάβετε υπόψη αυτές τις ταξιδιωτικές συμβουλές για να βοηθήσετε το ταξίδι σας να πάει ομαλά! 

Τα 12 καλύτερα μέρη για επίσκεψη τον Ιούνιο του 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

 • Προγραμματίστε μερικές δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους. Ανεξάρτητα από το πότε επισκέπτεστε τη Γκαμπόν, υπάρχει πιθανότητα να συναντήσετε μια ή δύο βροχερές μέρες. Προγραμματίστε κάποιες εσωτερικές δραστηριότητες για κάθε ενδεχόμενο! Θα βρείτε πληθώρα καταστημάτων και αγορών, μουσείων, γκαλερί, καζίνο, εμπορικά κέντρα, καθεδρικούς ναούς και άλλες ευκαιρίες περιήγησης στα αξιοθέατα σε όλη τη χώρα. 
 • Κάντε κράτηση για ένα σαφάρι. Μη χάσετε την ευκαιρία να κάνετε σαφάρι στη Γκαμπόν, όπου η επίσκεψη σε μερικά από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα – Ivindo, Lope και Loango – θα σας φέρει μπροστά σε γορίλες και μανδρίλους, ελέφαντες, ιπποπόταμους, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις και πολλά άλλα. Η ξηρή περίοδος από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι ιδανική για σαφάρι, αλλά αξίζει τον κόπο να κάνετε κράτηση ανεξάρτητα από το πότε το επισκεφτείτε. 
 • Να έχετε πάντα προτεραιότητα την ασφάλεια. Η Γκαμπόν είναι γενικά ασφαλής για επίσκεψη και μόνο το Libreville και το Port Gentil υπόκεινται σε ταξιδιωτική οδηγία αυτή τη στιγμή ( επίπεδο 2 ). Αυτές οι περιοχές έχουν αυξημένο κίνδυνο διάρρηξης αυτοκινήτου, ληστείας και διάρρηξης, αλλά γενικά δεν έχουν πρόβλημα με το βίαιο έγκλημα. 
 • Προετοιμαστείτε για τον ήλιο του ισημερινού. Οι ακτίνες UV του ήλιου είναι ισχυρότερες στον ισημερινό , όπου η Γκαμπόν βρίσκεται στην Αφρική. Αυτό σημαίνει ότι το να περνάτε χρόνο στον ήλιο εδώ χωρίς αντηλιακό μπορεί να οδηγήσει σε ηλιακά εγκαύματα, ακόμα κι αν το δέρμα σας δεν καίγεται εύκολα στο σπίτι. Συσκευάστε άφθονο αντηλιακό με υψηλό SPF για να προστατεύσετε το δέρμα σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. 
 • Πάρτε μια πρακτική προσέγγιση. Υπάρχουν πολλές τοποθεσίες στις οποίες μπορείτε να κάνετε κράτηση για περιηγήσεις και σαφάρι, αλλά η μεταφορά και η υποδομή εκτός των μεγαλύτερων πόλεων μπορεί να χτυπηθούν ή να χαθούν. Ετοιμαστείτε να ακολουθήσετε μια πρακτική προσέγγιση για να βρείτε μέσα μεταφοράς και να κατεβάσετε χάρτες εκτός σύνδεσης για χρήση όταν βρίσκεστε σε περισσότερες αγροτικές περιοχές. 

Συχνές Ερωτήσεις

yoan ​​yz/Shutterstock

Οι ταξιδιώτες έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθούν τη Γκαμπόν, τι να περιμένουν κατά τη διάρκεια των διαφορετικών εποχών και την ασφάλεια. Ρίξτε μια ματιά στις πιο συχνές ερωτήσεις παρακάτω για να μάθετε περισσότερα! 

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να επισκεφθείτε την Γκαμπόν;

Ο Ιούνιος, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν, αλλά ο Ιούλιος μπορεί να είναι ο καλύτερος μήνας για μια επίσκεψη. Είναι ο πιο ξηρός μήνας και έχει θερμές θερμοκρασίες περίπου 80F-83F.

Τα σαφάρι, οι ημέρες στην παραλία, τα αξιοθέατα και οι περιηγήσεις στο τροπικό δάσος είναι ιδανικές κατά τον μήνα Ιούλιο. Είναι μέρος της τουριστικής περιόδου αιχμής, επομένως μεγαλύτερο πλήθος μπορεί να είναι μέρος του ταξιδιού.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αιθιοπία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς είναι ο καιρός στη Γκαμπόν το χρόνο;

Η Γκαμπόν έχει ένα ισημερινό κλίμα που είναι υγρό, ζεστό και υγρό όλο το χρόνο. Μια ξηρή περίοδος από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο και μια άλλη από τον Δεκέμβριο έως τον Ιανουάριο χαρακτηρίζονται από ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες και λιγότερες βροχοπτώσεις.

Αναμένετε υψηλά στην περιοχή 80F-90F καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στη Γκαμπόν, μαζί με έντονες βροχοπτώσεις από τον Μάρτιο έως τον Μάιο και ξανά από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο.

Οι ώρες ηλιοφάνειας παραμένουν αρκετά σταθερές αφού η Γκαμπόν βρίσκεται στον ισημερινό.

Ποιες είναι οι εποχές στη Γκαμπόν;

Η Γκαμπόν έχει 2 γενικές εποχές: Ξηρή και βροχερή. Υπάρχει μια ολοένα και μεγαλύτερη ξηρή και βροχερή περίοδος κάθε χρόνο.

Η μεγαλύτερη ξηρή περίοδος διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο, όταν πέφτουν 0,2″ έως 2,3″ βροχής το μήνα σε ολόκληρη τη χώρα. Η λιγότερο ξηρή περίοδος είναι ο Δεκέμβριος έως τον Ιανουάριο, όταν πέφτουν 1,9″ έως 7,9″ σε διαφορετικές περιοχές.

Η μεγαλύτερη περίοδος βροχών εμφανίζεται από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, με βροχόπτωση 2,8″ έως 15″ σε διαφορετικές περιοχές. Η λιγότερο βροχερή περίοδος εμφανίζεται μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, με 5,2″ έως 9,9″ βροχοπτώσεις κατά μέσο όρο.

Είναι η Γκαμπόν μια όμορφη χώρα;

Η Γκαμπόν είναι γνωστή για τη φυσική ομορφιά, τα διαφορετικά τοπία και τη βιοποικιλότητά της. Τροπικά δάση, παράκτιες πεδιάδες, αμμώδεις παραλίες, λίμνες γλυκού νερού, κυματοειδείς λόφοι και απόκρημνα βουνά που βρίθουν από άγρια ​​ζωή το κάνουν απλά εκπληκτικό για επίσκεψη.

Με περίπου τα τρία τέταρτα της χώρας να καλύπτεται από πυκνά τροπικά δάση, λόφους, οροπέδια και βουνά, αυτή η βαριά δασώδης παράκτια αφρικανική χώρα είναι πέρα ​​για πέρα ​​όμορφη.

Πόσο ασφαλές είναι να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν;

Η Γκαμπόν θεωρείται γενικά ασφαλής για επίσκεψη, αλλά μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με μικροεγκλήματα και ληστείες στις μεγαλύτερες πόλεις (Libreville και Port-Gentil). Είναι καλή ιδέα να διατηρείτε τα υπάρχοντά σας ασφαλή με τιμαλφή που αποθηκεύονται σε χρηματοκιβώτιο.

Λάβετε κανονικές προφυλάξεις ταξιδιού και έχετε πάντα την ασφάλεια πρώτα και κύρια στο μυαλό σας καθώς ταξιδεύετε στη Γκαμπόν ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Ζιμπάμπουε | Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Γκαμπόν;

Ο Ιούνιος έως τον Αύγουστο είναι η πιο ξηρή εποχή της Γκαμπόν, καθιστώντας την απολύτως ιδανική για επίσκεψη. Αν θέλετε να κάνετε σαφάρι, να εξερευνήσετε το τροπικό δάσος, να περάσετε χρόνο στην παραλία ή να περιπλανηθείτε βλέποντας τα αξιοθέατα, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να πάτε. 

Εξοικονομήστε λίγα χρήματα ερχόμενοι τον Δεκέμβριο (τον φθηνότερο μήνα), τον Απρίλιο ή τον Μάιο, όταν οι τιμές των ξενοδοχείων έφτασαν στο ετήσιο χαμηλό τους. Θα αντιμετωπίσετε περισσότερη βροχή, αλλά οι εσωτερικές δραστηριότητες μπορούν να καλύψουν τα κενά. 

Διευρύνετε το εύρος σε Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, αν αναζητάτε τον λιγότερο απασχολημένο χρόνο για να επισκεφτείτε τη Γκαμπόν. Τότε φτάνουν οι λιγότεροι τουρίστες και αυτή τη στιγμή θα βρείτε πιο οικονομικά ξενοδοχεία. 

Προσπαθήστε να αποφύγετε τις επισκέψεις τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο – τους πιο βροχερούς μήνες του έτους, όταν οι βροχοπτώσεις είναι σχεδόν σταθερές. 

Συνολικά, η Γκαμπόν είναι κάτι παραπάνω από ένας όμορφος προορισμός. Τα διαφορετικά τοπία και οι βιόσφαιρες του θα μπορούσαν να είναι η πιο άγρια, η πιο ανέγγιχτη φυσική ομορφιά που έχετε βιώσει ποτέ. 

Αφιερώνοντας χρόνο για να προγραμματίσετε τη διαμονή σας κατά τη διάρκεια της καλύτερης, φθηνότερης ή λιγότερο πολυάσχολης περιόδου για επίσκεψη, θα απολαύσετε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Γκαμπόν και θα βρεθείτε στο ταξίδι μιας ζωής! 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια