Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Αλγερία

Θα ανακαλύψετε το ιστορικό θαύμα και την ομορφιά της Αλγερίας; Είναι μια λιγότερο επισκέψιμη χώρα που αξίζει περισσότερης προσοχής γιατί έχει τόσα πολλά να προσφέρει!

Μάθετε ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Αλγερία, μαζί με τις φθηνότερες, λιγότερο πολυάσχολες και χειρότερες στιγμές για να πάτε σε αυτόν τον οδηγό. 

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Αλγερία

Κατά μήκος της ακτής της Βόρειας Αφρικής βρίσκεται η Αλγερία, η μεγαλύτερη αφρικανική χώρα με μια ποικιλία τοπίων από την έρημο Σαχάρα στο εσωτερικό έως τις ορεινές περιοχές στα ανατολικά και μια ζεστή, ηλιόλουστη μεσογειακή ακτή στο βορρά. 

Οι παραλίες, ειδικά το Sidi Fredj και η παραλία Tipasa, είναι εκπληκτικές κατά μήκος αυτής της ακτογραμμής. Για μια διαφορετική αντίληψη της άμμου και του ήλιου, κατευθυνθείτε προς τη Σαχάρα για ένα σαφάρι στην έρημο, μια ευκαιρία να οδηγήσετε καμήλες ή απλώς να δείτε τους τεράστιους αμμόλοφους. 

Επισκεφτείτε το Εθνικό Πάρκο Tassili n’Ajjer στη Σαχάρα για να δείτε εκπληκτικούς βραχώδεις σχηματισμούς (ο Hedgehog Rock είναι εντυπωσιακός), αρχαίες ζωγραφιές σε σπήλαια και άφθονη άγρια ​​ζωή στην έρημο. 

Οι πολιτιστικές ρίζες στην Αλγερία είναι εκτεταμένες, συμπεριλαμβανομένων των επιρροών από τους Ρωμαίους, τους Άραβες, τους Γάλλους, τους Φοίνικες και τους Οθωμανούς κατά τη μακρόχρονη ιστορία της. 

Αυτό σημαίνει ότι οι ιστορικές τοποθεσίες και τα ορόσημα είναι άφθονα εδώ – ιδανικά για μια επίσκεψη που είναι τόσο εκπαιδευτική όσο και όμορφη. Ελέγξτε τα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια του Timgad, το τέμενος Sidi Okba και το Casbah του Αλγερίου όσο βρίσκεστε εδώ.

Οι άνθρωποι απολαμβάνουν να βλέπουν τις δομές της οθωμανικής εποχής στην πρωτεύουσα, όπως το Τζαμί Ketchaoua (γύρω στο 1612) και τη νεοβυζαντινή βασιλική Notre Dame d’Afrique από τη γαλλική αποικιακή περίοδο. 

Ο τουρισμός δεν είναι μια μεγάλη βιομηχανία στην Αλγερία (είναι μόνο το 0,1% του ΑΕΠ της), επομένως δεν θα βρείτε όλα τα συνηθισμένα τουριστικά στοιχεία εδώ.

Αν και αυτό μπορεί να είναι ένα μειονέκτημα αν ψάχνετε για μια παραδοσιακή παραλία ή απόδραση στο βουνό, είναι ιδανικό για ένα ταξίδι που μοιάζει με πραγματική περιπέτεια και σας δίνει μια γεύση της τοπικής κουλτούρας. 

Η μοναδική και νόστιμη κουζίνα είναι ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθείτε. Είναι επηρεασμένο από γαλλικές, αραβικές και μεσογειακές γεύσεις και περιλαμβάνει πιάτα όπως κουσκούς, λαχανικά, πολύχρωμα λαχανικά και ένα μείγμα από θαλασσινά και ψητά ή βραστά κρέατα. 

Η κουλτούρα της Αλγερίας είναι γεμάτη μουσική και χορό, με παραδοσιακές παραστάσεις και καλλιτέχνες του δρόμου που ζωντανεύουν το τραγούδι και το χορό για να ενθουσιάσουν τους ντόπιους και τους επισκέπτες. 

Σίγουρα θα έχετε μια εκπληκτική διαμονή εδώ, αλλά ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι το ταξίδι σας είναι όλα όσα ελπίζετε να είναι είναι να βρείτε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Αλγερία. Αυτό θα δούμε στη συνέχεια!

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλγερία;

Leonid Andronov/Shutterstock

  • Συνολικά καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε: Απρίλιος-Ιούλιος
  • Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης:  Ιανουάριος-Μάρτιος
  • Λιγότερος χρόνος για επίσκεψη: Δεκέμβριος-Φεβρουάριος
  • Χειρότερη εποχή για επίσκεψη: Μάρτιος και Αύγουστος

Η Αλγερία είναι μια εκπληκτική χώρα για επίσκεψη, αλλά η εποχή του χρόνου που θα πάτε εδώ καθορίζει πραγματικά πόσο ευχάριστη θα είναι η διαμονή σας. 

Με 3 διαφορετικά κλίματα σε αυτήν τη χώρα – Μεσογειακό κατά μήκος της ακτής, έρημο στο εσωτερικό και ένα μεταβατικό βροχερό κλίμα στα βουνά και τους λόφους – ο καιρός και οι συνθήκες εδώ μπορούν να αλλάζουν άγρια ​​καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Όταν ξέρετε τι να περιμένετε όσον αφορά τον καιρό, τις τιμές και την πολυκοσμία, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Αλγερία για τους στόχους του ταξιδιού σας. 

Επισκεφθείτε την Αλγερία μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου για την καλύτερη συνολική εμπειρία (καιρός, τιμές, πλήθη και δραστηριότητες). Αυτό συμβαίνει όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 60F και 77F με αρκετή βροχή για να διατηρούνται τα πράγματα δροσερά.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, μπορείτε να πετύχετε εκπληκτικές προσφορές για διαμονή σε ξενοδοχεία στην Αλγερία. Ο πιο δροσερός χειμώνας και νωρίς την άνοιξη είναι κυρίως χωρίς κόσμο και προσφέρει τις χαμηλότερες τιμές του χρόνου. 

Κατευθυνθείτε στην Αλγερία μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου για μια επίσκεψη χωρίς μεγάλα πλήθη τουριστών και ανοιχτά ξενοδοχεία, ακόμα κι αν αποφασίσετε να κάνετε κράτηση την τελευταία στιγμή. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλές και αυτή την εποχή! 

Εάν μπορείτε, αποφύγετε τις επισκέψεις κατά τους μήνες Μάρτιο (αν και φθηνό) και Αύγουστο (αν και είναι μια δημοφιλής εποχή). Αυτές είναι γενικά οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Αλγερία. 

Θα μιλήσουμε για την καλύτερη, φθηνότερη, λιγότερο πολυάσχολη και χειρότερη εποχή για να επισκεφτείτε την Αλγερία με περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέχεια. 

Συνολικά, η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλγερία

Leonid Andronov/Shutterstock

Η περίοδος από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο είναι συνολικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλγερία, με ζεστές και ηλιόλουστες συνθήκες καθώς η περίοδος των βροχών πλησιάζει στο τέλος της. 

Μπορείτε να περιμένετε θερμές θερμοκρασίες μεταξύ 59F-77F κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, που θα θερμαίνονται σταθερά καθώς το καλοκαίρι μπαίνει σε πλήρη εξέλιξη, αλλά ποτέ δεν θα φθάνουν σε καυτές θερμοκρασίες. 

Οι βροχοπτώσεις είναι αναπόφευκτες αυτή την εποχή του χρόνου, ειδικά τον Απρίλιο και (σε ​​μικρότερο βαθμό) τον Μάιο, αλλά υπάρχουν πολύ λίγες βροχές τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Αυτό το καθιστά ιδανικό για να περάσετε χρόνο στις παραλίες και τις ακτές, να επισκεφθείτε τη Σαχάρα ή να εξερευνήσετε αρχαία ερείπια. 

Ο Απρίλιος έως τον Ιούλιο είναι πραγματικά ιδανικός για μια επίσκεψη στην Αλγερία, επειδή είναι λίγο πριν ξεκινήσει η περίοδος αιχμής του καλοκαιριού και μπορείτε να απολαύσετε όλα τα οφέλη χωρίς τα τεράστια πλήθη. 

Τα ξενοδοχεία είναι πιο ακριβά στα τέλη της άνοιξης (οι νυχτερινές τιμές Απριλίου κατά μέσο όρο περίπου 94 $), αλλά γίνονται φθηνότερα πιο κοντά στο καλοκαίρι (91 $/διανυκτέρευση τον Μάιο και τον Ιούνιο) και αυξάνονται ξανά τον Ιούλιο (95 $/διανυκτέρευση).

Έχετε υπέροχο καιρό, σταδιακά μειώνοντας τις βροχοπτώσεις, φθηνότερες τιμές στα δωμάτια και λιγότερα πλήθη όταν πηγαίνετε κατά την περίοδο Απριλίου έως Ιουνίου. Είναι γενικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλγερία! 

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αλγερία

Homo Cosmicos/Shutterstock

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αλγερία είναι από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, όταν η περίοδος των βροχών κρατά πολλούς τουρίστες μακριά και οι τιμές φτάνουν στο χαμηλότερο σημείο του έτους. 

Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτιος, οι τιμές δωματίων ξενοδοχείων κατά μέσο όρο είναι περίπου 82 $/διανυκτέρευση, που είναι η χαμηλότερη τιμή που θα βρείτε όλο το χρόνο στην Αλγερία. Αυτό κάνει αυτή την περίοδο ιδανική για ένα οικονομικό ταξίδι! 

Είναι βροχερό αυτή την εποχή, με κάθε μήνα να βρέχει λίγο λιγότερη από τον προηγούμενο μήνα. Στόχος να επισκεφθείτε τον Μάρτιο για ξηρότερες συνθήκες και υψηλότερες θερμοκρασίες.

Τα υψηλά του Ιανουαρίου στην Αλγερία είναι περίπου 52 F, ο Φεβρουάριος φτάνει τους 54 F και ο Μάρτιος φτάνει τους 55 F κατά μέσο όρο. Κάνει περίπου τόσο κρύο όσο κάνει στην Αλγερία, εκτός από τις ορεινές περιοχές που μένουν στη δεκαετία του ’40.

Σημειώστε ότι ο Μάρτιος μπορεί να είναι λιγότερο ιδανικός για μια επίσκεψη στην Αλγερία, επειδή είναι ένας πολύ δημοφιλής μήνας για τους τουρίστες, δεύτερος μόνο μετά τον Αύγουστο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αιχμής. 

Ωστόσο, οι τιμές είναι πολύ χαμηλές από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και πολλές περιοχές της Αλγερίας θα εξακολουθούν να είναι χωρίς κόσμο καθώς οι περισσότεροι τουρίστες συρρέουν στο Αλγέρι, την πρωτεύουσα. 

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Λιβύη το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Αλγερία

HAMMICHE/Shutterstock

Η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αλγερία είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν η πρόβλεψη περιλαμβάνει πολλές βροχές και οι θερμοκρασίες είναι στο πιο ψυχρό. 

Οι πιο δημοφιλείς μήνες της Αλγερίας για τους τουρίστες είναι ο Μάρτιος, ο Απρίλιος, ο Αύγουστος και ο Νοέμβριος – άνοιξη και φθινόπωρο – αφήνοντας τη χειμερινή περίοδο από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο σχετικά χωρίς κόσμο και γαλήνια. 

Θα επωφεληθείτε από τη μεγάλη διαθεσιμότητα ξενοδοχείων, ακόμη και την τελευταία στιγμή, αυτή την εποχή του χρόνου. Και ενώ οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες από ό,τι την άνοιξη, το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, εξακολουθούν να μην είναι παγερές. 

Αναμένετε ημερήσια υψηλά γύρω στους 52F-54F από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, κάτι που μπορεί να απαιτεί ένα ελαφρύ σακάκι και στρώσεις αν σκοπεύετε να κάνετε πεζοπορία ή να περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και έχει αέρα ή βρέχει έξω. 

Ωστόσο, η βροχόπτωση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα εάν κάνετε πολλές υπαίθριες δραστηριότητες. Ο Δεκέμβριος είναι ο πιο βροχερός μήνας του έτους, ακολουθούμενος από τον Ιανουάριο (2ος-πιο βροχερός) και τον Φεβρουάριο (4ος-πιο βροχερός). 

Μερικές από τις φθηνότερες περιόδους για να επισκεφθείτε την Αλγερία είναι εντός αυτού του εύρους, συμπεριλαμβανομένων του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου με μέσο όρο 82 $/διανυκτέρευση. Ο Δεκέμβριος είναι ελαφρώς πιο ακριβός στα 93 $/διανυκτέρευση κατά μέσο όρο.

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Βοσνία το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αλγερία

Jordi Ibern/Shutterstock

Οι μήνες Μάρτιος και Αύγουστος είναι η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Αλγερία. Ο Μάρτιος είναι πολυάσχολος, ψυχρός και βροχερός, ενώ ο Αύγουστος είναι ο πιο πολυσύχναστος τουριστικός μήνας του έτους και οι τιμές αυξάνονται για να καλύψουν τη ζήτηση. 

Ο Μάρτιος είναι ένας από τους φθηνότερους μήνες για να επισκεφθείτε την Αλγερία, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο σπουδαίο αν λάβετε υπόψη τα μειονεκτήματα που θα έχετε να έρθετε αυτήν την εποχή του χρόνου. 

Η Αλγερία δέχεται πολλούς επισκέπτες τον Μάρτιο –ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός ολόκληρου του έτους, μετά τον Αύγουστο– και ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και αεροδρόμια μπορεί να πλημμυρίσουν από τουρίστες αυτόν τον μήνα. 

Ο Μάρτιος είναι επίσης ένας βροχερός μήνας με χαμηλότερες θερμοκρασίες γύρω στους 55 F. Ο Αύγουστος δεν είναι πολύ καλύτερος με την έκρηξη των τουριστών, τις υψηλότερες θερμοκρασίες γύρω στους 80 F (έως 93 F στη Σαχάρα) και τις υψηλότερες τιμές. 

Θα πληρώσετε περίπου 94 $/διανυκτέρευση για ένα δωμάτιο τον πολυσύχναστο Αύγουστο, το οποίο εξακολουθεί να είναι σχετικά φθηνό σε σύγκριση με άλλους προορισμούς, αλλά ένας από τους πιο ακριβούς μήνες του χρόνου για διαμονή στην Αλγερία. 

Καλύτερα να επισκεφτείτε την Αλγερία κατά τη συνολική καλύτερη περίοδο – Απρίλιο έως Ιούλιο – ή στις αρχές του φθινοπώρου τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο για ένα πιο ισορροπημένο ταξίδι. 

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Ιορδανία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

BkhStudio/Shutterstock

Γνωρίζοντας την καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Αλγερία είναι μόνο η αρχή για να προετοιμαστείτε για ένα ταξίδι! Υπάρχουν ορισμένες πρόσθετες σκέψεις και προφυλάξεις ασφαλείας που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξεκινήσετε να προγραμματίζετε το ταξίδι σας στην Αλγερία. 

  • Λάβετε υπόψη τις προφυλάξεις ασφαλείας.  Η Αλγερία δεν είναι η ασφαλέστερη χώρα για τους τουρίστες, με την κλοπή να είναι το κύριο μέλημα των ταξιδιωτών. Το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία επιπέδου 2 για την Αλγερία λόγω αυξημένης πιθανότητας τρομοκρατίας και απαγωγών. Μείνετε στις μεγάλες πόλεις και μείνετε μακριά από τα ανατολικά και νότια σύνορα, καθώς και την έρημο Σαχάρα, για να διατηρήσετε τον κίνδυνο χαμηλά. 
  • Πολύ λίγοι ξένοι τουρίστες επισκέπτονται την Αλγερία. Το National Geographic πήρε συνέντευξη από ένα μέλος του Ατλαντικού Συμβουλίου της Βόρειας Αφρικής, το οποίο δήλωσε ότι μεταξύ των 2 εκατομμυρίων τουριστών που υποδέχεται η Αλγερία κάθε χρόνο, μόνο «λίγοι είναι ξένοι επισκέπτες». Ενώ όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανακαλύπτουν την ομορφιά και την ιστορική σημασία της Αλγερίας σήμερα, δεν είναι συνηθισμένος προορισμός για άτομα που δεν έχουν καταγωγή από τη χώρα. 
  • Θα χρειαστείτε βίζα για να πάτε. Η Αλγερία απαιτεί από τους πολίτες των ΗΠΑ να έχουν βίζα για νόμιμη είσοδο στη χώρα. Θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για βίζα στην πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, DC και να βεβαιωθείτε ότι πληροίτε όλες τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις (έγκυρο διαβατήριο, δρομολόγιο αεροπορικής εταιρείας κ.λπ.) προτού σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Αλγερία. 
  • Οι περισσότεροι Αλγερινοί δεν μιλούν αγγλικά. Ενώ τα αγγλικά ομιλούνται από περίπου το 8% των Αλγερινών, δεν είναι μια ευρέως ομιλούμενη γλώσσα εδώ και δεν πρέπει να βασίζεστε σε αυτά για επικοινωνία όσο βρίσκεστε εδώ. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Αλγερία μιλούν αλγερινά αραβικά ή βερβερικά, επομένως είναι καλή ιδέα να μάθετε μερικές βασικές φράσεις για να επικοινωνείτε στην Αλγερία. 

Αεροπορικά εισιτήρια για Σανγκάη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συχνές Ερωτήσεις

Mohamed I Khalid/Shutterstock

Τώρα που γνωρίζετε την καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε την Αλγερία, ρίξτε μια ματιά στις πιο συχνές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα για τον αλγερινό τουρισμό και τι μπορείτε να περιμένετε όταν φτάσετε. 

Είναι η Αλγερία καλή για τους τουρίστες;

Η Αλγερία μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για τους τουρίστες, αλλά αυτή δεν είναι μια χώρα με οικονομία που βασίζεται στον τουρισμό. Πολλές χώρες έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές συμβουλές για την Αλγερία λόγω τρομοκρατίας και κινδύνου απαγωγών.

Ωστόσο, η Αλγερία έχει πολλά ιστορικά κτίρια και ορόσημα, παραλίες, τεράστιες ερήμους και ορεινό έδαφος που οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν οικονομικά με καταλύματα σε χαμηλές τιμές.

Ποιος είναι ο πιο καυτός μήνας στην Αλγερία;

Ο πιο ζεστός μήνας στην Αλγερία είναι ο Αύγουστος, όταν τα ημερήσια υψηλά ανέρχονται σε περίπου 79F-80F και υπάρχουν πολύ λίγες βροχοπτώσεις για να χαλαρώσουν τα πράγματα. Τα επίπεδα υγρασίας είναι περίπου 60%, γεγονός που μπορεί να κάνει την ατμόσφαιρα να κολλάει τον Αύγουστο.

Είναι η Αλγερία μια φθηνή χώρα για επίσκεψη;

Η Αλγερία είναι μια σχετικά φθηνή χώρα για επίσκεψη, ειδικά όταν τη συγκρίνετε με άλλους κοντινούς προορισμούς. Μπορείτε να περιμένετε να πληρώσετε $80-$100/διανυκτέρευση για ένα ξενοδοχείο στην Αλγερία κατά μέσο όρο, καθιστώντας τα ταξίδια πιο προσιτά και επιτρέποντάς σας να μείνετε περισσότερο χωρίς να ξοδεύετε πολλά περισσότερα.

Γιατί είναι η Αλγερία ένα καλό μέρος για επίσκεψη;

Η Αλγερία μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για επίσκεψη επειδή έχει πλούσια ιστορία και θεωρείται πολιτιστικό χωνευτήρι. Υπάρχουν πολλές αρχαίες και σημαντικές τοποθεσίες και ορόσημα εδώ που χρονολογούνται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την πρώιμη φυλετική εποχή.

Το απέραντο τοπίο με βουνά, ερήμους, παραλίες και πόλεις με στροφές σκάλες και στενά δρομάκια είναι επίσης ελκυστικό για τους επισκέπτες.

Είναι ασφαλές για τους Αμερικανούς να ταξιδέψουν στην Αλγερία;

Οι Αμερικανοί μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια στην Αλγερία όταν συμμορφώνονται με την ταξιδιωτική οδηγία Επιπέδου 2 που εκδίδεται από το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων.

Μην πηγαίνετε στα ανατολικά ή νότια σύνορα ή στην έρημο Σαχάρα, που θεωρούνται επικίνδυνα για τους Αμερικανούς ταξιδιώτες λόγω της τρομοκρατίας και του κινδύνου απαγωγής.

Πότε να επισκεφτείτε στην Ινδία: οι καλύτερες ώρες και μέρες για εκπληκτικές εμπειρίες(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Αλγερία;

Δεν μπορείτε να νικήσετε μια επίσκεψη στην Αλγερία μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, πριν φτάσει η αιχμή του καλοκαιριού όταν οι τιμές είναι μέτριες και ο καιρός είναι τέλειος με λίγη βροχή. 

Εάν ο προϋπολογισμός είναι το κύριο μέλημά σας, δοκιμάστε να πάτε μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου. Αυτοί είναι οι φθηνότεροι μήνες για επίσκεψη με τις χαμηλότερες τιμές στα δωμάτια του ξενοδοχείου. 

Από τον Δεκέμβριο έως τον Φεβρουάριο, είναι λιγότερο απασχολημένος στην Αλγερία, καθώς λιγότεροι τουρίστες φτάνουν όταν μπαίνει ο πιο δροσερός χειμώνας. Ο Μάρτιος και ο Αύγουστος μπορεί να είναι η χειρότερη περίοδος για να πάτε λόγω του πλήθους (Μάρτιος) και των υψηλότερων τιμών (Αύγουστος). 

Λάβετε υπόψη την ασφάλεια και φροντίστε να ελέγξετε τις ταξιδιωτικές συμβουλές της κυβέρνησής σας προτού κατευθυνθείτε στην Αλγερία. Να λαμβάνετε πάντα προφυλάξεις ασφαλείας και να ακολουθείτε τις πιο πυκνοκατοικημένες, φιλικές προς τους τουρίστες περιοχές. 

Είτε επιλέξετε να πάτε τη γενικά καλύτερη στιγμή για να πάτε είτε προσέξτε τον άνεμο και κατευθυνθείτε προς την Αλγερία τον Μάρτιο ή τον Αύγουστο –τη χειρότερη στιγμή για να πάτε– σας περιμένει μια πληθώρα ιστορίας, πολιτισμού και γραφικών όψεων.

Διαβάστε επίσης:Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Μάλι το 2023

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Ντουμπρόβνικ το 2023

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Μασαχουσέτη το 2023

αεροπορικα εισητηρια για όλους TicketsWe – Airtickets

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια