Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Τυνησία το 2023

Η Τυνησία είναι ένα μαγικό μέρος για να επισκεφθείτε, αλλά αν θέλετε την εμπειρία της κορυφαίας βαθμίδας, θα πρέπει να γνωρίζετε την κατάλληλη στιγμή για να πάτε. Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Τυνησία εξαρτάται πραγματικά από τους στόχους και τα σχέδιά σας για το ταξίδι.

Σχεδιάζετε για την καλύτερη συνολική εμπειρία της Τυνησίας; Οι πιο οικονομικές ημερομηνίες ταξιδιού; Ή την εποχή του χρόνου με τα λιγότερα πλήθη;

Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε συνολικά την καλύτερη, τη φθηνότερη, τη λιγότερο απασχολημένη και τη χειρότερη στιγμή για να πάτε στην Τυνησία στον πλήρη οδηγό προγραμματισμού μας! 

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

DISCLAIMER: Ας τονίσουμε για ακόμη μια φορά ότι το άρθρο είναι ενημερωτικό . Όσα γράφονται παρακάτω είναι ενδεικτικά και ειναι η άποψη μας.

Τυνησία

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε την Τυνησία

Οι εξωτικές μεσογειακές παραλίες, η ιστορική αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης, οι πολύχρωμες αγορές, οι ζωντανοί πολιτιστικοί συνδυασμοί και τα εκπληκτικά τζαμιά και οι καθεδρικοί ναοί κάνουν την Τυνησία πραγματικά ξεχωριστή για τους ταξιδιώτες. 

Βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα στη Βόρεια Αφρική, η Τυνησία προσφέρει μια μοναδική ανατροπή στην αφρικανική κουλτούρα με έντονες βερβερικές και αραβικές επιρροές που μπορείτε να δείτε να λάμπουν στην καθημερινή ζωή, το φαγητό, την αρχιτεκτονική και την τέχνη. 

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης :Τυνησία: Οι καλύτερες περιοχές και ξενοδοχεία

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Λιβύη το 2023;

Ο ζεστός, ξηρός καιρός στην Τυνησία αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης για τους τουρίστες και ποικίλλει ελαφρώς στο ποικίλο τοπίο της χώρας – την οροσειρά του Άτλαντα, τις ξηρές χλοώδεις πεδιάδες, την έρημο Σαχάρα και τις εύφορες παράκτιες πεδιάδες του Σαχέλ. 

Στη νότια Τυνησία κατά μήκος της Σαχάρας, ο καιρός είναι ζεστός, ηλιόλουστος και ξηρός με κλίμα ερήμου που κρυώνει τη νύχτα. Η ορεινή περιοχή του Άτλαντα στα βόρεια διαθέτει μεσογειακό κλίμα με ζεστά καλοκαίρια και ήπιους, υγρούς χειμώνες. 

Υπάρχουν πολλά να μπείτε στην Τυνησία, από φεστιβάλ και μουσεία μέχρι γκαλερί τέχνης και θέατρα. Οι τουρίστες δεν θα δυσκολευτούν να βρουν διασκεδαστικά πράγματα να κάνουν, ειδικά γύρω από την πρωτεύουσα, την Τύνιδα.

Τα σουκ ή οι τυνησιακές αγορές, τα παζάρια και οι υπαίθριες αγορές αποτελούν βασικό στήριγμα στην κουλτούρα της Τυνησίας. Σταματήστε για να δείτε κοσμήματα, αγγεία, ρούχα, δέρμα και χειροποίητα είδη, χαλιά και έργα τέχνης. 

Αυτές οι αγορές και τα καταστήματα έχουν ζωντανή ατμόσφαιρα που οι τουρίστες θα απολαύσουν να τσεκάρουν – σημειώστε ότι η φιλική ανταλλαγή δεν είναι μόνο αποδεκτή, αλλά και αναμενόμενη! 

Οι θαυμαστές του Star Wars μπορούν ακόμη και να δουν εδώ την τοποθεσία των γυρισμάτων για το Mos Espa, ένα διαστημικό λιμάνι στο Tattooine, κοντά στο Nefta και το Tozeur στην έρημο Σαχάρα. 

Με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε στη ζωντανή, ποικιλόμορφη Τυνησία, δεν υπάρχει έλλειψη λόγων για να επισκεφθείτε. Αλλά ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Τυνησία για μια συνολική απίστευτη εμπειρία, ένα οικονομικό ταξίδι ή ένα ταξίδι με λιγότερο κόσμο;

Θα εξερευνήσουμε την καλύτερη, φθηνότερη, λιγότερο απασχολημένη και χειρότερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Τυνησία στη συνέχεια. 

Τυνησία

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τυνησία;

  • Συνολικά καλύτερη εποχή για επίσκεψη: Απρίλιος-Ιούνιος
  • Η φθηνότερη περίοδος επίσκεψης: Νοέμβριος-Ιανουάριος
  • Λιγότερος χρόνος για επίσκεψη: Οκτώβριος-Δεκέμβριος
  • Χειρότερη περίοδος επίσκεψης: Ιούλιος-Αύγουστος

Ο προγραμματισμός ενός απίστευτου ταξιδιού στην Τυνησία ξεκινά με τον υπολογισμό της κατάλληλης εποχής του χρόνου. Είναι μια όμορφη χώρα με προνόμια για να την επισκεφτείς οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά κάποιες εποχές είναι καλύτερες από άλλες. 

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τυνησία συνολικά είναι μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου. Η ανοιξιάτικη περίοδος ώμου μπορεί να υπερηφανεύεται για τον απίστευτο, ζεστό καιρό με ελάχιστη βροχόπτωση και είναι απλά ιδανική για να επισκεφθείτε την παραλία ή να εξερευνήσετε την έρημο, τις πεδιάδες, τα βουνά ή τις πόλεις. 

Η φθηνότερη περίοδος για επίσκεψη είναι συνήθως μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου, όταν λιγότεροι άνθρωποι έρχονται στην Τυνησία και ο καιρός είναι λίγο πιο δροσερός. Είναι πιο βροχερό, αλλά όχι πολύ υγρό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. 

Η λιγότερο πολυάσχολη εποχή του χρόνου για να πάτε στην Τυνησία είναι από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, που είναι η χαμηλή περίοδος κατά την οποία φτάνουν οι λιγότεροι τουρίστες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες με λίγη βροχή και οι χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων μπορούν να το κάνουν να αξίζει τον κόπο. 

Προσπαθήστε να αποφύγετε να επισκέπτεστε την Τυνησία τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, εκτός αν σκοπεύετε να περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας στην παραλία. Αυτοί είναι οι πιο ζεστοί μήνες στην Τυνησία, όταν οι ημερήσιες υψηλές φθάνουν τους 93 F+ και δεν υπάρχει βροχή. 

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε καθεμία από τις καλύτερες και τις χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Τυνησία στη συνέχεια. 

Τυνησία

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Τυνησία

Ο Απρίλιος έως τον Ιούνιο είναι γενικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τυνησία χάρη στον ήπιο, ζεστό καιρό με λίγες βροχοπτώσεις που κάνει απίστευτες μέρες στην παραλία και περιηγήσεις στα αξιοθέατα. 

Μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Τυνησία σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό κάνει για μια καλύτερη εμπειρία ανεξάρτητα από τα σχέδιά σας για το ταξίδι! 

Το να κατευθυνθείτε προς τις παραλίες κατά μήκος της ακτής, να κάνετε περιηγήσεις σε όλη τη χώρα ή να βγείτε σε αγορές και παζάρια στις πόλεις είναι όλα καλύτερα σε καιρό 71F-87F με αρκετή βροχή για να διατηρήσετε την άνθηση των πραγμάτων. 

Θα δείτε οπουδήποτε από 1,6″ (Απρίλιος) έως 0,5″ (Ιούνιος) βροχή σε μια περίοδο 30 ημερών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθιστώντας την πολύ πιο ευχάριστη από το στεγνωτήριο, το πιο ζεστό καλοκαίρι. 

Το καλύτερο από όλα, η Τυνησία είναι πολύ πιο ήσυχη και λιγότερο γεμάτη κόσμο κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης περιόδου – οι τουρίστες δεν θα αρχίσουν να φτάνουν μαζικά μέχρι τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. 

Αυτό σημαίνει ότι οι τιμές στα ξενοδοχεία θα είναι φθηνότερες, θα έχετε καλύτερη τύχη στις ανταλλαγές και στις αγορές και θα βρείτε περισσότερη διαθεσιμότητα για πτήσεις και καταλύματα. 

Αναμένετε ότι τα ξενοδοχεία θα κοστίζουν από 31-82 $/διανυκτέρευση τον Απρίλιο και τον Μάιο και 34-89 $/διανυκτέρευση τον Ιούνιο. Συνολικά, η καλύτερη εποχή για επίσκεψη αποδεικνύεται επίσης μια από τις πιο προσιτές! 

Tunisia

Η φθηνότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Τυνησία

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Τυνησία είναι κατά τους χειμερινούς μήνες από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο. Οι τιμές των ξενοδοχείων έφτασαν στο χαμηλότερο σημείο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου του χρόνου. 

Η Τυνησία δεν είναι ποτέ ένα πολύ ακριβό μέρος για επίσκεψη – εκτός από το κόστος για να φτάσετε εκεί, οι τιμές των ξενοδοχείων και το ημερήσιο κόστος ζωής είναι αρκετά χαμηλό. Αλλά αν σας ενδιαφέρει να επισκεφθείτε τη φθηνότερη περίοδο, ο Νοέμβριος έως τον Ιανουάριο είναι αυτός! 

Από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο, οι μέσες τιμές των ξενοδοχείων πέφτουν σε περίπου 29-75 $/διανυκτέρευση. Αυτό είναι ακόμη χαμηλότερο από την καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε (την ανοιξιάτικη περίοδο ώμου) όταν οι τιμές ξεκινούν από περίπου 31 $/διανυκτέρευση και φτάνουν τα 82 $/διανυκτέρευση. 

Δεδομένου ότι η διαφορά κόστους δεν είναι τεράστια μεταξύ των καλύτερων μηνών για επίσκεψη και των φθηνότερων μηνών, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε μερικά δολάρια περισσότερα ανά διανυκτέρευση για να πάτε όταν ο καιρός είναι στα καλύτερα του. 

Αλλά ο καιρός από τον Νοέμβριο έως τον Ιανουάριο δεν είναι τρομερός. Με μέτρια υψηλά που κυμαίνονται από 61F τον Ιανουάριο έως 70F τον Νοέμβριο, μπορεί να έχετε ψυχρή, αλλά δεν θα κρυώνετε. 

Βρέχει περισσότερο αυτή την εποχή του χρόνου, με διάφορες περιοχές της Τυνησίας να δέχονται από 2-2,7 ίντσες βροχής κάθε μήνα. Ωστόσο, οι περισσότερες μέρες είναι καθαρές και θα βρείτε άφθονο χρόνο για να βγείτε έξω και να απολαύσετε τον ήλιο. 

Ζωντανά φεστιβάλ και εκθέσεις χειροτεχνίας, μουσεία, γκαλερί, περιηγήσεις στην έρημο και αγορές κάνουν εξαιρετικά πράγματα για να κάνετε κατά τη χρονική περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου. 

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Τυνησία

Ο Οκτώβριος έως τον Δεκέμβριο είναι η λιγότερο πολυάσχολη περίοδος για να επισκεφθείτε την Τυνησία, πιθανώς επειδή ο καιρός είναι πιο δροσερός και υπάρχουν περισσότερες βροχοπτώσεις από τον υπόλοιπο χρόνο. 

Είναι πραγματικά κρίμα που οι άνθρωποι δεν έρχονται στην Τυνησία περισσότερο το φθινόπωρο και τις αρχές του χειμώνα, γιατί είναι πραγματικά μια ωραία στιγμή για να πάτε! Επωφεληθείτε από τα μικρότερα πλήθη και ελάτε να απολαύσετε τη χώρα κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου. 

Φανταστείτε μέτριο καιρό με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 63 F (Δεκέμβριος) έως 79 F (Οκτώβριος) μαζί με μερικές βροχοπτώσεις και πολλές καθαρές μέρες. 

Ο Δεκέμβριος έχει τις περισσότερες βροχοπτώσεις στην Τυνησία, με μέσο όρο περίπου 2,7″ κατά τη διάρκεια του μήνα. Ο Οκτώβριος έχει περίπου 2,2″ βροχή, ενώ τον Νοέμβριο περίπου 2″. 

Η μείωση των επισκεπτών από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο σημαίνει και πτώση στις τιμές των ξενοδοχείων. Αναμένετε να πληρώσετε κάπου μεταξύ 29-82 $/διανυκτέρευση, ανάλογα με τον τόπο διαμονής και την ποιότητα του ξενοδοχείου σας. 

Tunisia

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Τυνησία

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Τυνησία είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, όταν οι ημερήσιες υψηλές κορυφώνονται γύρω στους 93 F και δεν υπάρχει βροχή για να χαλαρώσετε. Είναι η περίοδος αιχμής του τουρισμού, οπότε η πολυκοσμία είναι αναπόφευκτη. 

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι η χειρότερη περίοδος για να πάτε στην Τυνησία, επειδή έχετε τον πιο ζεστό καιρό, τα μεγαλύτερα πλήθη και τις υψηλότερες τιμές. 

Δεδομένου ότι αυτή είναι η κορύφωση της πολυάσχολης σεζόν στην Τυνησία, οι τουρίστες κατεβαίνουν στη χώρα και πλημμυρίζουν στην πρωτεύουσα και δημοφιλή ορόσημα, μουσεία, γκαλερί και αγορές. 

Τα ξενοδοχεία γνωρίζουν ότι τα δωμάτια έχουν μεγάλη ζήτηση αυτή την εποχή, επομένως οι τιμές αυξάνονται για να καλύψουν τη ζήτηση. Μπορείτε επίσης να βρείτε υψηλότερες τιμές σε εστιατόρια, αγορές και καταστήματα στην Τυνησία. 

Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να μην είναι μεγάλη υπόθεση αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε την παραλία – σε τελική ανάλυση, οι ζεστές μέρες με πολλή ηλιοφάνεια αποτελούν μέρος του ιδανικού παραλιακού ταξιδιού – αλλά δυσκολεύει την περιήγηση στα αξιοθέατα και την εξερεύνηση της πόλης. 

Εκτός από τη ζέστη και τα πλήθη, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εύρεση κενών θέσεων σε ξενοδοχεία αυτή την εποχή του χρόνου. Τα πράγματα μπορούν να κλείσουν γρήγορα κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης σεζόν! 

Tunisia

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Το ταξίδι στην Τυνησία εγγυάται μια μοναδική εμπειρία στη ζωή, ειδικά αν μπορείτε να πάτε την καλύτερη στιγμή για να την επισκεφτείτε! Ακολουθούν μερικές χρήσιμες ταξιδιωτικές συμβουλές που μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη διαμονή σας. 

  • Λάβετε υπόψη τις τρέχουσες ταξιδιωτικές συμβουλές. Η Τυνησία υπόκειται σε ταξιδιωτικές συμβουλές επιπέδου 2 από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή λόγω της αύξησης της τρομοκρατικής δραστηριότητας και των τρομοκρατικών ομάδων που δρουν κατά μήκος των συνόρων και σε ορεινές και ερημικές περιοχές. Οι πιο επικίνδυνες περιοχές υπόκεινται σε συμβουλή επιπέδου 4 «Μην ταξιδεύετε» και περιλαμβάνουν τα σύνορα της Λιβύης και της Αλγερίας, τα δυτικά βουνά, τις ερημικές ζώνες νότια της Remada και την κεντρική Τυνησία στο Sidi Bou Zid. 
  • Κατανοήστε τα ισλαμικά έθιμα. Η Τυνησία είναι κατά 99% μουσουλμανική και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να σέβονται και να ακολουθούν ορισμένα έθιμα για να αποφύγουν προβλήματα εδώ. Τα μπικίνι και τα ρούχα παραλίας είναι ωραία για τους τουρίστες, αλλά μόνο στην παραλία. Ένα μέτριο φόρεμα είναι αναμενόμενο για γυναίκες που δεν έχουν χαμηλά τοπ, φανελάκια ή κοντά σορτς. Αποφύγετε τη λήψη φωτογραφιών από κυβερνητικούς ή στρατιωτικούς χώρους εδώ. Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν πρέπει να ταξιδεύουν στην Τυνησία, όπου οι σχέσεις LGBT είναι παράνομες. 
  • Μην πίνετε νερό βρύσης. Μεγάλο μέρος της Τυνησίας έχει πρόσβαση σε καθαρό νερό, αλλά είναι πιθανό να αρρωστήσετε με μια υδατογενή ασθένεια όταν πίνετε νερό βρύσης εδώ (και σε πολλά άλλα μέρη). Είναι καλύτερο να πίνετε εμφιαλωμένο νερό κατά τη διάρκεια της διαμονής σας για να μειώσετε τον κίνδυνο να αρρωστήσετε. 
  • Προετοιμαστείτε για διαφορές στην τουαλέτα. Πολλά μπάνια στην Τυνησία δεν θα είναι εξοπλισμένα με χαρτί υγείας, καθώς δεν χρησιμοποιείται συνήθως από τους ντόπιους. Οι νιπτήρες και οι μπιντέ είναι πολύ πιο συνηθισμένοι. Φέρτε υγρά μαντηλάκια αν νομίζετε ότι θα δυσκολευτείτε να προσαρμοστείτε! Ενδέχεται επίσης να συναντήσετε τουαλέτες squat παλαιότερου στιλ ενώ βρίσκεστε στην Τυνησία που απαιτούν από εσάς να σκύψετε στο πάτωμα. 

Tunisia

Συχνές Ερωτήσεις

Έχετε ακόμα μερικές ερωτήσεις σχετικά με τον περιορισμό της καλύτερης ώρας για να επισκεφθείτε την Τυνησία; Ρίξτε μια ματιά στις πιο συχνές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα. 

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στην Τυνησία;

Ο Μάιος είναι ο καλύτερος μήνας για να πάτε στην Τυνησία συνολικά. Με ημερήσιες υψηλές θερμοκρασίες γύρω στους 80 F, περίπου μια ίντσα βροχής όλο τον μήνα και 14 ώρες ζεστής ηλιοφάνειας κάθε μέρα, ο Μάιος αποτελεί μια απίστευτη επίσκεψη στην Τυνησία.

Λιγότεροι άνθρωποι έρχονται στην Τυνησία τον Μάιο, καθώς είναι λίγο πριν την καλοκαιρινή περίοδο αιχμής. Οι τιμές ξενοδοχείων τον Μάιο είναι προσιτές και κυμαίνονται από 31 έως 82 $/διανυκτέρευση, σύμφωνα με την Google Hotels.

Υπάρχει περίοδος βροχών στην Τυνησία;

Η Τυνησία βιώνει μια περίοδο βροχών από τον Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα σχετικά ξηρό κλίμα και δεν δέχεται έναν τόνο βροχών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι βροχές είναι πιο έντονες από τον Οκτώβριο έως τον Φεβρουάριο, οι οποίες παρατηρούνται από 2″ (Νοέμβριος) έως 2,7″ (Δεκέμβριος).

Είναι η Τυνησία καλή για τους τουρίστες;

Η Τυνησία είναι συνήθως ένα εξαιρετικό μέρος για τους τουρίστες, αλλά είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι τρέχουσες ταξιδιωτικές συμβουλές και τα ζητήματα ασφάλειας. Η Τυνησία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα αυτή τη στιγμή.

Κατά μήκος των συνόρων της Λιβύης και της Αλγερίας, οι δυτικές ορεινές περιοχές, το Sidi Bou Zid στην κεντρική Τυνησία και η ζώνη της ερήμου νότια της Remada είναι επί του παρόντος επισφαλείς λόγω της τρομοκρατίας και των εμφυλίων αναταραχών.

Είναι ο Φεβρουάριος μια καλή περίοδος για να επισκεφθείτε την Τυνησία;

Ο Φεβρουάριος μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να επισκεφθείτε την Τυνησία, αλλά είναι λίγο βροχερός και δροσερός. Οι θερμοκρασίες κορυφώνονται γύρω στους 62 F με χαμηλά στη δεκαετία του ’40 και περίπου 2,2″ βροχής. Υπάρχουν περίπου 11 ώρες ηλιοφάνειας κάθε μέρα.

Οι μήνες Απρίλιος, Μάιος ή Ιούνιος θα ήταν καλύτερες επιλογές αν αναζητάτε θερμότερο καιρό, περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας και λιγότερες βροχοπτώσεις.

Tunisia

Πόσο ζεστή είναι η Τυνησία το Μάρτιο;

Η Τυνησία είναι κάπως ζεστή τον Μάρτιο. Η χώρα βλέπει μέσες ημερήσιες υψηλές περίπου 66F με χαμηλά γύρω στους 48F τον Μάρτιο. Υπάρχει κάποια βροχόπτωση (περίπου 1,8”), αλλά αυτή τη στιγμή η Τυνησία πλησιάζει στο τέλος της περιόδου των βροχών.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Τυνησία;

Η Τυνησία βιώνει καλύτερα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, λίγο πριν από τις καυτές και πολυάσχολες καλοκαιρινές επιτυχίες. Οι θερμοκρασίες είναι ζεστές, περισσότερο τον Ιούνιο, και υπάρχουν λίγες βροχοπτώσεις που εμποδίζουν τα σχέδια. 

Κατευθυνθείτε στην Τυνησία μεταξύ Νοεμβρίου και Ιανουαρίου, εάν θέλετε να εξοικονομήσετε λίγα χρήματα στο ταξίδι σας. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι στο χαμηλότερο επίπεδο αυτή την πιο αργή περίοδο του χρόνου. 

Από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο, θα βρείτε τα λιγότερα πλήθη στην Τυνησία. Ο πιο δροσερός καιρός και οι αυξημένες βροχοπτώσεις κρατούν τους τουρίστες μακριά.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τον προγραμματισμό της επίσκεψής σας τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο – τους πιο ζεστούς, ξηρότερους μήνες του χρόνου εδώ και την κορύφωση της πολυάσχολης σεζόν. 

Από πολύχρωμες αγορές μέχρι εκπληκτική οθωμανική αρχιτεκτονική και ιστορικά μνημεία, η Τυνησία είναι ένα αφρικανικό θαύμα που οι ταξιδιώτες του κόσμου θα έχουν το προνόμιο να ζήσουν. 

Κρατήστε τις ταξιδιωτικές συμβουλές και την ασφάλεια πρώτα στο μυαλό σας καθώς σκέφτεστε να προγραμματίσετε ένα ταξίδι εδώ – η Τυνησία είναι απίστευτη, αλλά υπάρχουν ορισμένες περιοχές από τις οποίες οι τουρίστες πρέπει να αποφύγουν προς το παρόν! 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια