Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου (και τι τις κάνει έτσι)

Το Δίκτυο Λύσεων Αειφόρου Ανάπτυξης δημοσιεύει την ετήσια Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, η οποία υπογραμμίζει τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου με βάση μελέτες για τα περιβάλλοντα, τα κοινωνικά περιβάλλοντα, την ποιότητα του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη σε πόλεις και αγροτικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, τα σκανδιναβικά έθνη βρίσκονται στην κορυφή της λίστας, καθιστώντας αυτούς τους ανθρώπους τους πιο ευτυχισμένους στον κόσμο.

Ποιο είναι όμως ακριβώς το μυστικό της ευτυχίας;

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι φέρνει τη μεγαλύτερη χαρά στους πολίτες από τις πιο ευτυχισμένες χώρες — και πώς μπορείτε να το επαναλάβετε στη δική σας πόλη.

15. Κόστα Ρίκα

Η ευτυχία της Κόστα Ρίκα δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, με τα τροπικά τροπικά δάση και τις αμμώδεις παραλίες της να καλύπτουν τόσο τον Ειρηνικό Ωκεανό όσο και την Καραϊβική Θάλασσα.

Ως δημοφιλής προορισμός πρώην πατρίδων για τις πρακτικές βιωσιμότητας της, η Κόστα Ρίκα έχει να κάνει με το να ζεις από τη γη, κάτω από τις δυνατότητές σου και «pura vida».

Η φιλοσοφία της pura vida, παρόμοια με το «χωρίς ανησυχίες», είναι ο τρόπος ζωής τόσο για τους ιθαγενείς όσο και για τους νεοφερμένους.

Προσπαθήστε να ζήσετε τη ζωή σας χωρίς ανησυχίες και απλώς απολαύστε το δώρο της κάθε μέρας όπως κάνουν στην Κόστα Ρίκα. Η συνεχής ανησυχία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας, με πονοκεφάλους, έλκη, μυϊκή ένταση και αϋπνία να είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα.

Πολλοί στην Κόστα Ρίκα είναι λάτρεις της γιόγκα και του ενσυνείδητου διαλογισμού, στον οποίο εστιάζεις στην αναπνοή σου και γίνεσαι αυτό που περιγράφει η Mayo Clinic ως «εντατική επίγνωση του τι αισθάνεσαι και αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή».

14. Ισραήλ

Η πιο κοσμοπολίτικη πόλη του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ που βλέπει στη Μεσόγειο, προσγειώθηκε στις πιο ευτυχισμένες πόλεις του κόσμου για πρώτη φορά — στο Νο. 8 — και είναι μία από τις δύο πόλεις στο top 10 που δεν ήταν σκανδιναβική πόλη. Η Ιερουσαλήμ έκανε επίσης το κόψιμο στο Νο. 33.

Ο Εβραίος και ο Αραβικός λαός αποκαλούν αυτό το κράτος σπίτι για περισσότερα από 3.700 χρόνια, και καθώς τα τρία τέταρτα του πληθυσμού ακολουθεί τον Ιουδαϊσμό και το 17 τοις εκατό μουσουλμάνοι, ίσως η πίστη να είναι αυτό που φέρνει ευτυχία στους κατοίκους του.

Οι επιστήμονες έχουν μελετήσει την πίστη για χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο επηρεάζει την υγεία. Οι άνθρωποι που πιστεύουν σε μια ανώτερη δύναμη, συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές και βιώνουν την πνευματικότητα έχουν δείξει ξανά ότι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής στην υγεία τους, σύμφωνα με την Κλινική Mayo .

Η πίστη έχει βοηθήσει τους ανθρώπους να αναρρώσουν από ασθένειες καθώς και να έχουν καλύτερες δεξιότητες αντιμετώπισης και περισσότερη ευτυχία στη ζωή τους.

13. Ηνωμένο Βασίλειο

Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου, που αποτελείται από την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία, είχε λίγο περισσότερο έντονο βήμα στο βήμα του τελευταία. Η ενωμένη χώρα σκαρφάλωσε δύο θέσεις στην Έκθεση Πιο Ευτυχισμένη στον Κόσμο.

Για το Ηνωμένο Βασίλειο, οι πόλεις του είναι μια πραγματική ενίσχυση, ειδικά για τους φοιτητές. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι μαθητές κερδίζουν ικανοποίηση από τη ζωή σε αστικά περιβάλλοντα, γεγονός που οφείλεται σε περισσότερες ευκαιρίες.

Οι μαθητές ασχολούνται με κάτι. Όχι μόνο η τριτοβάθμια εκπαίδευση οδηγεί σε θέσεις εργασίας που μπορεί να προσφέρουν περισσότερα χρήματα και οφέλη που μπορούν να αποδοθούν σε καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά, όπως επισημαίνει η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών , μπορεί επίσης να συμβάλει σε μια πιο υγιεινή διατροφή και ασφαλέστερο περιβάλλον.

Αλλά δεν χρειάζεται να εγγραφείτε σε κολέγιο ή πανεπιστήμιο για να νιώσετε τα οφέλη. Οι δραστηριότητες διέγερσης του εγκεφάλου έχουν επίσης βρεθεί ότι αποτρέπουν την άνοια .

12. Αυστραλία

Γνωστή ως μια νησιωτική ήπειρος γεμάτη χαρούμενους ανθρώπους, η Αυστραλία έπεσε εκπληκτικά από τις 10 πρώτες θέσεις το 2019 και στη συνέχεια έπεσε ξανά το 2020. Το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη έχουν γίνει μερικές από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια ανησυχία τους κατοίκους του, για να μην αναφέρουμε τις φρικτές πυρκαγιές που μαίνονταν στις αρχές του 2020.

Παρόλα αυτά, οι Αυστραλοί είναι διαβόητα χαλαροί και αγαπούν τη φύση, κάτι που τους κάνει να χαμογελούν χρόνο με τον χρόνο.

Το να είσαι χαλαρός είναι κάτι που δεν απαιτεί παραλία. Με το να είναι κανείς πιο χαλαρός, μπορεί να επιβραδύνει και να μειώσει το άγχος.

Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Το Psychology Today προτείνει να εστιάσετε στα θέλω σας, όχι στα πρέπει, να μάθετε να λέτε όχι και να αναθέτετε και να είστε προνοητικοί παρά αντιδραστικοί, μεταξύ άλλων ενεργειών.

βρείτε ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή

11. Καναδάς

Μπορεί να σας εκπλήξει αν μάθετε πόσες χαρούμενες χώρες βρίσκονται σε κλίματα ψυχρού καιρού που αγγίζουν την Αρκτική με σκανδιναβικούς δεσμούς. Η Σκανδιναβία θα εμφανίζεται σε αυτή τη λίστα ξανά και ξανά μαζί με τον Καναδά, ο οποίος είναι πολύ πιο ευτυχισμένος από τον Αμερικανό γείτονά του.

Ο λόγος για αυτό είναι απλός: καλή υγεία, σταθερή οικονομία, ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί και, όπως διαπίστωσε μια άλλη μελέτη για την ευτυχία, φυλετική αποδοχή

Το άνοιγμα και η κοινωνικότητα των Καναδών τους οδηγεί να προσφέρουν εθελοντικά μεγάλο μέρος του χρόνου τους. Για παράδειγμα, σχεδόν ο μισός πληθυσμός άνω των 15 ετών — 13,3 εκατομμύρια άνθρωποι — αφιέρωσε 2,07 δισεκατομμύρια ώρες από τον χρόνο του στον εθελοντισμό το 2010 .

Ο εθελοντισμός δεν είναι καλός μόνο για τους άλλους. Όσοι εθελοντές έχουν βρεθεί ότι έχουν καλύτερη σωματική υγεία από εκείνους που δεν το κάνουν και παρέχουν μεγαλύτερη ικανοποίηση από τη ζωή, αυτοεκτίμηση και ψυχική υγεία. Μειώνει επίσης την κοινωνική απομόνωση και επιβραδύνει τη γνωστική έκπτωση, σύμφωνα με μελέτες .

10. Λουξεμβούργο

Η ευτυχία του Λουξεμβούργου βρίσκεται σε άνοδο, πηδώντας πέντε θέσεις από τη θέση του 2018. Αυτό, όπως σημειώνει η Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας, είναι το υψηλότερο που έχει προσγειωθεί από την έναρξη του δείκτη το 2009.

Το Λουξεμβούργο είναι η πλουσιότερη (και η μικρότερη) χώρα σε αυτή τη λίστα. Ίσως το να έχουν περισσότερα χρήματα στις τσέπες τους βοηθά στην ανακούφιση του άγχους και παρέχει οικονομική ελευθερία που τροφοδοτεί την ευτυχία των κατοίκων.

Αν και δεν μπορούν όλοι να είναι πλούσιοι μόνο και μόνο επειδή το θέλουν, υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για την οικονομική ασφάλεια. Με αυτό έρχεται λιγότερο άγχος και ανησυχία, οπότε το να ελέγχετε περισσότερο τα προσωπικά σας οικονομικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερη ευτυχία στη ζωή σας.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα έδειξε ότι οι millennials που αποταμίευαν περισσότερα και ξόδευαν λιγότερα ήταν στην πραγματικότητα πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που έκαναν το αντίθετο, βρίσκοντας ότι οι αποταμιευτές είχαν καλύτερη συνολική ευημερία, λιγότερο άγχος, οικονομική ικανοποίηση και λιγότερη κατάθλιψη.

Ξεκινήστε δημιουργώντας έναν προϋπολογισμό για να δείτε πού υπάρχουν ελλείψεις και υπερβολικές δαπάνες, ζήστε με τις δυνατότητές σας και αρχίστε να αποταμιεύετε για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και πράγματα που θέλετε από τη ζωή — συμπεριλαμβανομένων ονειρεμένων διακοπών που θυμίζουν αυτές που εμφανίζονται στο Bravo “reality show”.

 

9. Αυστρία

Το υψηλό προσδόκιμο ζωής της Αυστρίας συνέβαλε στην προσγείωσή της στις 10 πιο ευτυχισμένες χώρες, ακόμη και πάνω από την γεμάτη ήλιο και άμμο Αυστραλία. Οι γυναίκες στη χώρα είναι κατά μέσο όρο 84 ετών, ενώ οι άνδρες κατά μέσο όρο 79, και το 99,9 τοις εκατό των ανθρώπων έχουν υγειονομική περίθαλψη για να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Τόσο υγιείς είναι οι άνθρωποι της, που η χώρα χρησιμοποίησε μόνο το 15,1 τοις εκατό των ομοσπονδιακών δαπανών της για την υγειονομική περίθαλψη το 2015.

Είναι εύκολο να είσαι κατάλληλος σε μια χώρα φωλιασμένη στις Άλπεις. Με βουνά να τους περιβάλλουν σε κάθε στροφή, οι κάτοικοι της Αυστρίας απολαμβάνουν την πεζοπορία τους ζεστούς μήνες και το σκι το χειμώνα. Στις κοιλάδες του, τα μονοπάτια ποδηλασίας είναι κοινά, με το ποδηλατικό μονοπάτι του ποταμού Δούναβη να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποδηλατικά μονοπάτια της Ευρώπης.

Μέχρι τώρα θα πρέπει να γνωρίζετε ήδη τη σημασία της καθημερινής άσκησης. Η σωματική δραστηριότητα παρέχει το πολύ αναγκαίο οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς σας και βελτιώνει τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων, ενισχύει τη μυϊκή δύναμη και εκτοξεύει χημικές ουσίες που προκαλούν ευτυχία, σύμφωνα με την Mayo Clinic .

8. Νέα Ζηλανδία

Η μόνη μη ευρωπαϊκή χώρα που εμφανίζεται στις 10 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου είναι η Νέα Ζηλανδία. Και δεν είναι μόνο επειδή ζουν σε έναν νησιωτικό παράδεισο που υπερηφανεύεται ότι εργάζεται για βιώσιμες λύσεις και έναν ενεργό τρόπο ζωής στην ύπαιθρο. Ακόμη και οι άνθρωποι στις πιο αγροτικές περιοχές της είναι πιο ευτυχισμένοι.

Για το Kiwis, η κοινωνική υποστήριξη είναι ένας από τους κύριους λόγους που κατατάσσεται τόσο ψηλά στην ευτυχία.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας


—————————————————————

Οι Μαορί της Νέας Ζηλανδίας χρησιμοποιούν τις λέξεις ” hoa ” και ” kare ” για φίλο. Το να έχεις καλούς φίλους έχει τόσο θετική επίδραση στην υγεία που μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι οι στενές σχέσεις μείωσαν στο μισό τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από όλες τις αιτίες!

Αν νιώθετε ότι ο κοινωνικός σας κύκλος έχει μειωθεί καθώς γερνάτε, δεν είναι πολύ αργά για να φτιάξετε ξανά τον κύκλο σας. Η συμμετοχή σε κλαμπ γεμάτα με ομοϊδεάτες μπορεί να ανοίξει τον κόσμο σας σε περισσότερους φίλους και να αυξήσει όχι μόνο την ευημερία αλλά και την ευτυχία σας.

 

7. Σουηδία

Για τους Σουηδούς , ο ελεύθερος χρόνος για να περνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να κάνουν ό,τι τους αρέσει είναι τόσο παρόμοιος με την κοινωνία που φαίνεται ακόμη και στις σχέσεις εργασίας-ζωής της.

Οι διακοπές τριών εβδομάδων είναι συνηθισμένες, με τους εργοδότες να παρέχουν κατά μέσο όρο 25 αμειβόμενες ημέρες άδειας κάθε χρόνο. Κάνοντας μωρό; Η μαμά μπορεί να έχει εννέα μήνες άδεια μετ’ αποδοχών και ο μπαμπάς τρεις μήνες.

Φυσικά, αυτό έχει ένα τίμημα: Οι σουηδικοί φόροι κατά μέσο όρο υπερβαίνουν το 50 τοις εκατό του εισοδήματος. Ωστόσο, αυτά τα χρήματα επιστρέφονται σε δωρεάν εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και συνταξιοδότηση, έτσι ώστε οι πολίτες να μην χρειάζεται να αγχώνονται όταν περνούν καλά έξω.

Η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής κάνει καλό στο σώμα, ωστόσο πολλοί δεν κάνουν διακοπές ή δεν χρησιμοποιούν τον χρόνο των διακοπών τους. Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί δεν το κάνουν, και η χώρα έχει κερδίσει το παρατσούκλι “χωρίς διακοπές έθνους” λόγω της έλλειψης απαιτούμενων ημερών άδειας για αμειβόμενες διακοπές ή διακοπές.

Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι οι διακοπές από τη δουλειά μειώνουν το στρες και το άγχος, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η άδεια βελτιώνει την ικανοποίηση από τη ζωή, τη σωματική υγεία, την ψυχική υγεία και την παραγωγικότητα.

Λοιπόν, προχωρήστε και κάντε μια μέρα άδεια!

6. Ολλανδία

Για τους Ολλανδούς, η ευτυχία πηγάζει από την ποιότητα ζωής που παρέχεται σε μια πατρίδα που θεωρείται από τις πιο σταθερές στον κόσμο.

Η Έκθεση Παγκόσμιας Ευτυχίας διαπίστωσε ότι ο χαμηλότερος πληθυσμός ανά εκτάριο συσχετίζεται με χαμηλότερη ευημερία, αλλά η δεμένη κοινότητα της Ολλανδίας αντισταθμίζει αυτή την τάση με περισσότερη ευτυχία που βρίσκεται στις αγροτικές περιοχές παρά στις πόλεις της.

Τα παιδιά της Ολλανδίας φαίνεται να είναι ιδιαίτερα χαρούμενα, και αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ενθαρρύνεται ο χρόνος παιχνιδιού και η κοινωνικοποίηση. Η εργασία για το σπίτι περιορίζεται στο να δίνει στα παιδιά ένα διάλειμμα όταν δεν πηγαίνουν στο σχολείο, όπου το 95 τοις εκατό των παιδιών τεσσάρων ετών και άνω είναι εγγεγραμμένα και το 63 τοις εκατό των παιδιών ηλικίας 2,5 έως 3 ετών συμμετέχουν σε ομάδες παιχνιδιού.

Το takeaway; Ο χρόνος παιχνιδιού είναι καλός για την ευτυχία σας καθώς και για την υγεία σας. Το παιχνίδι δεν προάγει μόνο την υγιή ανάπτυξη στα παιδιά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής , οι ενήλικες μπορούν να επωφεληθούν από την απελευθέρωση ενδορφινών που ανακουφίζουν από τον πόνο, μειώνουν το στρες και βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου.

5. Νορβηγία

Και τα πέντε πιο ευτυχισμένα έθνη είναι σκανδιναβικά, ξεκινώντας από τη Νορβηγία, η οποία κατείχε την κορυφαία διάκριση το 2017.

Σε αυτή τη χώρα που αγκαλιάζει τη Βόρεια Θάλασσα, είναι τρίτη στον κόσμο για ικανοποίηση από τη ζωή, κοινωνική υποστήριξη και ελευθερία για τους ανθρώπους της, που σημαίνει ότι η ευτυχία που βρίσκεται εδώ προέρχεται από μια καλά καθοδηγούμενη ελεύθερη ζωή. Το Μπέργκεν και το Όσλο είναι τόσο γεμάτα με υγιείς, χαρούμενους ανθρώπους που οι πόλεις κατατάχθηκαν στις πρώτες 7.

Οι Νορβηγοί έχουν μια ειδική λέξη: koselig , η οποία δεν έχει μετάφραση στα αγγλικά. Αυτή η ειδική λέξη θα μπορούσε σχεδόν να περιγραφεί ως μια ζεστασιά που μοιάζει με ζεν και εστιάζει στη μείωση του άγχους και στην εύρεση μιας αίσθησης ηρεμίας.

Αυτή η πρακτική είναι εξαιρετικά καλή για την υγεία και την ευτυχία σας, μειώνοντας τα επίπεδα κορτιζόλης που συμβάλλουν στο άγχος, την κατάθλιψη, την αυξημένη αρτηριακή πίεση, την ευερεθιστότητα, τον κακό ύπνο και την αύξηση βάρους.

Ο Koselig το κάνει αυτό δίνοντας έμφαση στη φύση. Για να προσπαθήσετε να βρείτε αυτό το επίπεδο ηρεμίας, αφήστε το τηλέφωνό σας πίσω και βγείτε έξω για να το αφήσετε να σας περιβάλλει και να γνωρίζετε το περιβάλλον σας.

4. Ισλανδία

Όχι μόνο η Ισλανδία έχει φωτοστέφανο στη φούσκα ευτυχίας της σκανδιναβικής ευδαιμονίας, αλλά όσον αφορά την ικανοποίηση από τη ζωή, ο λαός της Ισλανδίας είναι επίσης ο τρίτος πιο ικανοποιημένος στον κόσμο.

Η ικανοποίηση από τη ζωή είναι ένας συνδυασμός εργασιακής και προσωπικής ικανοποίησης, που περιλαμβάνει σχέσεις, ρομαντισμό, υγεία και ευεξία, και ο λαός της Ισλανδίας τα έχει όλα σε αφθονία.

Η Θετική Ψυχολογία ορίζει την ευτυχία ως μια «άμεση, επίκαιρη εμπειρία» και την ικανοποίηση από τη ζωή ως «πιο σταθερή, ευρύτερη και μακρόβια». Για να το βρείτε αυτό, συνιστάται να δοκιμάσετε νέα πράγματα για να ξεφύγετε από τη ρουτίνα, ειδικά με άλλους ανθρώπους.

Στο απομακρυσμένο νησί, η δοκιμή νέων πραγμάτων στα Ισλανδικά περιλαμβάνει υπαίθριες περιπέτειες. Πεζοπορία σε παγετώνες, καταδύσεις σε μια τάφρο που χωρίζει δύο ηπείρους, σπηλαιολογία και ράφτινγκ στο ποτάμι τους βγάζει πέρα ​​από τη ζώνη άνεσής τους για νέες εμπειρίες.

3. Ελβετία

Ως μία από τις 10 πλουσιότερες χώρες στον κόσμο, το στεριανό ευρωπαϊκό έθνος είναι επίσης πλούσιο σε ευτυχία. Η χώρα των αλπικών βουνών και των παγετώνων λιμνών κατατάσσεται σχεδόν τόσο ψηλά όσο τα σκανδιναβικά έθνη σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ, κοινωνική υποστήριξη, προσδόκιμο ζωής, ελευθερία, γενναιοδωρία και διαφθορά — όλα τόσο υψηλά που αφήνει τους ανθρώπους της να αισθάνονται απόλυτα ικανοποιημένοι με την ελβετική ζωή τους.

Ακόμη και στις πόλεις της, οι Σουηδοί είναι μια χαρούμενη παρέα. Η Στοκχόλμη (9) και η Ζυρίχη (4) κατατάχθηκαν και οι δύο στο top 10 για την ευημερία.

Λένε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, αλλά δεν βλάπτουν. Αν και η Ελβετία είναι μια πλούσια κομητεία, οι κάτοικοί της απολαμβάνουν να περνούν χρόνο στα βουνά, κάτι που δεν απαιτεί τίποτα περισσότερο από ένα καλό ζευγάρι μπότες πεζοπορίας και μια καντίνα γεμάτη νερό. Οι Ελβετοί πηγαίνουν στο περιβάλλον τους χειμώνα και καλοκαίρι, απολαμβάνοντας πραγματικά την όμορφη χώρα στην οποία ζουν.

Κατευθυνθείτε προς τους λόφους όπως κάνουν οι Ελβετοί και επωφεληθείτε από την ενίσχυση των ενδορφινών που αισθάνεστε καλά που θα σας προσφέρουν η άσκηση, ο καθαρός αέρας και η ηλιοφάνεια. Η πεζοπορία έχει βρεθεί ότι ασκεί τόσο το μυαλό όσο και το σώμα, αυξάνει τη δημιουργικότητα και ενισχύει τις σχέσεις.

2. Δανία

Για τους Δανούς τα χρήματα δεν έχουν σημασία. Ακόμη και εκείνοι που θεωρούνται φτωχοί βρίσκουν πολύ περισσότερη ευτυχία από εκείνους που ανήκουν στην ίδια ομάδα πλούτου σε άλλα έθνη. Στη Δανία, δεν είναι να συμβαδίζεις με τους Τζόουνς.

Η Δανία ήταν το Νο. 1 σε ευτυχία το 2012, το 2013 και το 2016, αλλά οι πολίτες της έμειναν έκπληκτοι από την κατάταξη. Δεν ήξεραν ότι ήταν τόσο «ευτυχισμένοι». Από τις 10 κορυφαίες πόλεις του κόσμου που έχουν την καλύτερη ευημερία, δύο βρίσκονται στη Δανία: η Κοπεγχάγη (5) και το Aarhus (2).

Το να ζεις μια ζωή ικανοποιημένη σε σημείο που να μην συνειδητοποιείς πόσο ευτυχισμένος είσαι πραγματικά είναι δώρο. Η ειρήνη με το περιβάλλον σας, η απόλαυση των απλών πραγμάτων, η άσκηση της ευγνωμοσύνης και η ζωή στη στιγμή είναι τρόποι για να καλλιεργήσετε την ικανοποίηση.

Το Psychology Today ορίζει την ικανοποίηση όχι ως εκστατική ευτυχία, αλλά αντίθετα ως αίσθημα εντάξει με τον τρόπο που έχουν τα πράγματα. Προσπαθήστε να κρατάτε ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης και σημειώστε τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες κάθε μέρα. θα σας υπενθυμίσει ότι ακόμα και τις κακές μέρες υπάρχει ασημένια επένδυση.

1. Φινλανδία

Από τις πέντε σκανδιναβικές χώρες που βρίσκονται στο top 10, η Φινλανδία έχει κερδίσει διαδοχικά την Νο. 1 θέση από το 2018. Ενώ το μέσο προσδόκιμο ζωής σε όλο τον κόσμο είναι 64,2, οι κάτοικοι της χώρας που συνορεύει με τη Σουηδία και τη Ρωσία ζουν σχεδόν οκτώ χρόνια περισσότερο, με υψηλά επίπεδα ελευθερίας, κοινωνικής υποστήριξης και, ναι, χρήματα.

Μήπως αυτό οφείλεται στους χειμώνες όπου ο ήλιος λάμπει για λιγότερο από έξι ώρες την ημέρα (ορισμένες περιοχές σε απόλυτο σκοτάδι!); Ή τον τρόπο με τον οποίο οι Φινλανδοί απολαμβάνουν τη ζωή τους είτε λάμπει ο ήλιος είτε όχι;

Πριν από την πανδημία, μεγάλο μέρος του κόσμου δεν ήταν εξοικειωμένο με το να περνούν τόσο πολύ χρόνο σε lockdown με την οικογένεια, αλλά ένα από τα κλειδιά της ευτυχίας για τους Φινλανδούς είναι όλος ο ποιοτικός χρόνος που περνούν με τους αγαπημένους τους — μερικές φορές το μόνο πράγμα που πρέπει να απολαμβάνουν πραγματικά σε έξι μήνες σκότους.

Η Mayo Clinic διαπιστώνει ότι η κοινωνικοποίηση αυξάνει τα συναισθήματα ευεξίας, ασφάλειας και ευτυχίας. Για να είστε πιο ευτυχισμένοι, αφιερώστε χρόνο για να περάσετε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας


—————————————————————
https://www.farandwide.com/s/lessons-learn-happiest-countries-world-b06d3afc8c934f51

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια