Τουριστικά αξιοθέατα στη Γερμανία

Αν και παραμένει πολύ λιγότερο γνωστό ή κατανοητό από τους ξένους από ορισμένες άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετά την επανένωση, η Γερμανία έχει αποκτήσει υψηλότερο προφίλ ως ταξιδιωτικός προορισμός. Ο πιο δημοφιλής προορισμός είναι το Βερολίνο , μια από τις πιο συναρπαστικές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Πολλές από τις άλλες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας έχουν περήφανες ιστορίες ως ανεξάρτητες πόλεις-κράτη ή ως πρωτεύουσες βασιλείων από μόνες τους. Αλλά τα τουριστικά αξιοθέατα στη Γερμανία δεν περιορίζονται σε καμία περίπτωση στις πόλεις και πολλά άλλα σπουδαία αξιοθέατα μπορούν να βρεθούν σε κάθε μέρος της χώρας.

25. Volkerschlachtdenkmal στη Λειψία[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Η Λειψία είναι μια μεγάλη πόλη της Σαξονίας και φιλοξενεί επίσης ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία στην Ευρώπη. Το Volkerschlachtdenkmal, ή Μνημείο της Μάχης των Εθνών, χτίστηκε για να θυμάται τη Μάχη της Λειψίας στους Ναπολεόντειους Πολέμους. Κατά τη διάρκεια της μάχης, περισσότεροι από 100.000 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Αν και η μάχη έλαβε χώρα το 1813, το μνημείο αποκαλύφθηκε μόνο το 1913. Σήμερα, το μνημείο συνοδεύεται από ένα μουσειακό έκθεμα που εξηγεί περισσότερα για τη μάχη και τους Ναπολεόντειους πολέμους του 19ου αιώνα.

 

24. Παλιό Δημαρχείο στο Bamberg[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

 

Το Bamberg είναι μια ιστορική πόλη στη Βαυαρία και φιλοξενεί μια σειρά από συναρπαστικά αρχιτεκτονικά ορόσημα. Κανένα δεν είναι τόσο ενδιαφέρον ή σημαντικό όσο το Παλιό Δημαρχείο ή το Altes Rathaus.

Ο μύθος λέει ότι ο επίσκοπος της πόλης δεν θα επέτρεπε στους κατοίκους να χτίσουν ένα δημαρχείο σε υπάρχον οικόπεδο, έτσι αποφασίζουν να χτίσουν το κτίριο σε ένα απροσδόκητο σημείο. Το Altes Rathaus είναι σκαρφαλωμένο στη μέση μιας γέφυρας που εκτείνεται στον ποταμό Regnitz και το εσωτερικό είναι διακοσμημένο με αξιόλογες τοιχογραφίες.

23. Όρη Χαρτς[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Μία από τις υψηλότερες οροσειρές της Γερμανίας είναι η οροσειρά Harz, μια περιοχή που κατοικείται από γραφικά, παραδοσιακά σπίτια, χιονισμένες κορυφές και γαλήνια ποτάμια. Οι αδερφοί Γκριμ, οι οποίοι έγραψαν περίφημα πολλά από τα πιο δημοφιλή παραμύθια στον κόσμο, βασίστηκαν μερικές από τις ιστορίες τους στα Όρη Χαρτς.

Με περιορισμένο αριθμό τουριστών, τα βουνά Harz είναι ελαφρώς μακριά από την πεπατημένη, προσφέροντας δραστηριότητες όπως πεζοπορία στην κορυφή του Brocken, την ψηλότερη κορυφή ή ιππασία με ένα αυθεντικό τρένο ατμού μέσα από τα βουνά και τις κοιλάδες.

22. Καθεδρικός ναός του Άαχεν[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και την Ολλανδία , ο καθεδρικός ναός του Άαχεν είναι ο παλαιότερος καθεδρικός ναός στη βόρεια Ευρώπη.

 Η κατασκευή του καθεδρικού ναού ξεκίνησε τον όγδοο αιώνα και ο σχεδιασμός είναι ένας συνδυασμός καρολίγγων και γοτθικού στυλ. Ο καθεδρικός ναός χτίστηκε από τον βασιλιά Καρλομάγνο και αμέτρητες στέψεις πραγματοποιήθηκαν εκεί τους περασμένους αιώνες. Επισκεπτόμενοι σήμερα, μερικά από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που μπορείτε να δείτε είναι οι απίστευτες χάλκινες πόρτες των λύκων από τον ένατο αιώνα και τα χρυσά ψηφιδωτά στο παρεκκλήσι του Παλατίνου.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

21. Sylt[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Στις βορειότερες ακτές της Γερμανίας βρίσκονται τα νησιά της Βόρειας Φριζίας. Το Sylt είναι ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά, αν και η βόρεια τοποθεσία του σημαίνει ότι δεν είναι τόσο προσβάσιμο για τους ταξιδιώτες όσο άλλα γερμανικά τουριστικά αξιοθέατα.

Το Sylt διαθέτει ατελείωτες παραλίες, για να μην αναφέρουμε πανέμορφους αμμόλοφους και παραδοσιακούς φάρους.

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από εξοχικές κατοικίες με αχυρένια στέγη και ανοιχτά χωράφια, μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στην παραλία και να μείνετε σε μια σύγχρονη σουίτα ξενοδοχείου. Είναι επίσης δημοφιλές να νοικιάσετε ποδήλατα και να περιηγηθείτε στο νησί με αυτόν τον τρόπο.

20. Quedlinburg[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Βόρεια του εθνικού πάρκου των βουνών Harz βρίσκεται η γοητευτική, γραφική πόλη Quedlinburg. Καθώς οι επισκέπτες περπατούν στα πλακόστρωτα δρομάκια, θα έχουν την ευκαιρία να δουν πάνω από 1.000 μισόξυλα σπίτια. Δεδομένου ότι η πόλη υπέστη ελάχιστες ζημιές κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων Πολέμων, είναι ένας από τους λίγους προορισμούς στη Γερμανία που διατηρεί το γραφικό, ιστορικό στιλ της.

Εκτός από τις παραδοσιακές κατοικίες, το Quedlinburg φιλοξενεί έναν γερμανικό ρωμανικό καθεδρικό ναό γνωστό ως Dom και μια ποικιλία από μουσεία που εξερευνούν την τοπική αρχιτεκτονική, ιστορία και τέχνη.

19. Εθνικό Πάρκο Σαξονικής Ελβετίας[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Όχι μακριά από την πόλη της Δρέσδης βρίσκεται το Saxon Switzerland National Park, ένα τεράστιο πάρκο κοντά στα γραφικά βουνά Έλβα Sandstone. Το πάρκο περνά στην Τσεχική Δημοκρατία, αλλά η τσεχική πλευρά είναι γνωστή ως Εθνικό Πάρκο της Βοημίας της Ελβετίας.

Το Εθνικό Πάρκο Saxon Switzerland φιλοξενεί τον ποταμό Έλβα, καθώς και εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς, βαθιές κοιλάδες και μίλια μονοπατιών πεζοπορίας. Η ποδηλασία βουνού και η αναρρίχηση είναι επίσης δημοφιλή χόμπι στο εθνικό πάρκο.

18. Κάστρο Σβερίν[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Το κάστρο Schwerin στην πόλη Schwerin είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα στην πολιτεία Mecklenburg-Vorpommern. Το κάστρο βρίσκεται σε ένα νησί στη μέση του Schweriner See, προσθέτοντας στην ασυνήθιστη γοητεία του.

Χτισμένο τον 14ο αιώνα, το Κάστρο Schwerin είναι πλέον έδρα κυβέρνησης και είναι ανοιχτό για ξεναγήσεις και ξεναγήσεις. Λέγεται ότι το κάστρο στοιχειώνεται από το φάντασμα ενός πλάσματος που ονομάζεται Petermännchen, και αυτοί οι θρύλοι φέρνουν αρκετούς περίεργους επισκέπτες κάθε χρόνο.

17. Ρούγκεν Κλιφς[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Οι βράχοι Rügen βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο Jasmund στα βορειοανατολικά του νησιού Rügen.

Αντιμέτωποι με τη συνεχή διάβρωση, οι βράχοι από κιμωλία πύργοι ψηλά πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα. Το Königsstuhl (καρέκλα του βασιλιά) ύψους 118 μέτρων (387 πόδια) είναι το πιο μαγευτικό μέρος των βράχων. Τα ανενόχλητα δάση πίσω από τους γκρεμούς είναι επίσης μέρος του εθνικού πάρκου.

16. Μπερχτεσγκάντεν[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Στη Νότια Βαυαρία, ακριβώς μέχρι τα αυστριακά σύνορα, βρίσκεται η μικρή ορεινή πόλη Berchtesgaden. Παρά το μέγεθός του, το Berchtesgaden έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της γερμανικής ιστορίας. Γνωστό σε όλη την ιστορία για τα αλατωρυχεία του, το Berchtesgaden είναι πλέον περισσότερο γνωστό ως το θερινό καταφύγιο του Αδόλφου Χίτλερ.

Οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται για να δουν το Kehlsteinhaus, ή τη Φωλιά του Αετού, στην κορυφή του Berchtesgaden. Ακόμη και μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η κατασκευή σώθηκε και τώρα λειτουργεί ως μουσείο.

15. Ράιχσταγκ στο Βερολίνο[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Η πρωτεύουσα του Βερολίνου είναι γεμάτη με ιστορικά κτίρια, αλλά ένα από τα πιο σημαντικά είναι το Ράιχσταγκ. Αν και αρχικά χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, το Ράιχσταγκ ανακαινίστηκε σημαντικά τη δεκαετία του 1990 αφού υπέστη σοβαρές ζημιές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, το Βερολίνο επιλέχθηκε ως η συνολική πρωτεύουσα και το Ράιχσταγκ έγινε η επίσημη έδρα της κυβέρνησης στη Γερμανία. Τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν απίστευτο γυάλινο θόλο που προσφέρει θέα στην πόλη και φαίνεται εκπληκτική όταν φωτίζεται τη νύχτα.

14. Κάστρο Hohenzollern[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Το νεογοτθικό κάστρο Hohenzollern είναι σκαρφαλωμένο σε μια μπλόφα με θέα σε δύο μικρές πόλεις στους πρόποδες των Άλπεων της Σουηβίας. Κατασκευασμένο τον 19ο αιώνα, το κάστρο είναι το τρίτο που στέκεται στο ίδιο σημείο τα τελευταία χίλια χρόνια.

Το Κάστρο Hohenzollern βρίσκεται με εκπληκτική θέα στο τοπίο και διαθέτει πολυτελή δωμάτια γεμάτα με βιτρό και διακοσμητικές τοιχογραφίες. Οικογενειακά κοσμήματα και αντικείμενα μπορούν να βρεθούν στο Schatzkammer ή στο θησαυροφυλάκιο.

13. Zugspitze[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Το ψηλότερο βουνό της Γερμανίας είναι το Zugspitze, που βρίσκεται πάνω από την πόλη Garmisch. Αν και η κορυφή είναι ένα παγκοσμίου φήμης σημείο για σοβαρούς σκιέρ, ένα ταξίδι στην κορυφή αξίζει τον κόπο ανεξάρτητα από την εποχή.

Από μια λίμνη στη βάση του βουνού, ανεβείτε στο Zahnradbahn, ένα τρένο με οδοντωτούς τροχούς που κατευθύνεται εν μέρει προς το βουνό. Στη συνέχεια, είναι προς τα εμπρός στο τελεφερίκ που ονομάζεται Eibsee-Seilbahn. Στη σύνοδο κορυφής, μπορείτε να δείτε το τοπίο τεσσάρων χωρών ταυτόχρονα.

12. Χριστουγεννιάτικη Αγορά της Νυρεμβέργης[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Οι γερμανικές χριστουγεννιάτικες αγορές είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο, και αναμφισβήτητα η καλύτερη από όλες βρίσκεται στη βαυαρική πόλη της Νυρεμβέργης. Το ετήσιο Christkindlesmarkt πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου Έλευσης στην παλιά πόλη της Νυρεμβέργης και λειτουργεί από τον 17ο αιώνα.

Οι επισκέπτες πρέπει να το επισκεφτούν όταν το σκοτάδι, όταν τα φώτα φωτίζουν τους πωλητές που πουλούν παραδοσιακά γερμανικά χειροτεχνήματα, στολίδια χριστουγεννιάτικων δέντρων, ζεστό κρασί και lebkuchen, ένα γερμανικό μπισκότο με μελόψωμο που λατρεύουν τις γιορτές.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

11. Rothenburg ob der Tauber[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Ένα αληθινό χωριό με παραμύθια που ζωντανεύει είναι το Rothenburg ob der Tauber. Κατευθείαν από τις σελίδες ενός παραμυθιού, αυτή η πόλη της Φραγκονίας έχει ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο μεσαιωνικό κέντρο.

Με θέα στον ποταμό Tauber, πολλές από τις εκκλησίες και τις κατοικίες χρονολογούνται από τον 15ο και τον 16ο αιώνα. Κορυφαίο σημείο της πόλης είναι η Πλατεία Αγοράς, η οποία πλαισιώνεται από τη μία πλευρά από τον Πύργο του Δημαρχείου του 13ου αιώνα.

10. Μέλανας Δρυμός[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Το Schwarzwald, ή Μέλανας Δρυμός, βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία της χώρας. Το όνομα προέρχεται από το πυκνό δέντρο και το δάσος είναι μια Μέκκα για όσους αγαπούν τα όμορφα τοπία και την υπαίθρια αναψυχή.

Η πεζοπορία, το κολύμπι σε ψυχρές λίμνες των Άλπεων και η ορεινή ποδηλασία είναι δημοφιλή χόμπι, αλλά ο Μέλανας Δρυμός έχει επίσης μερικές αστικές εναλλακτικές. Μέσα στο δάσος υπάρχουν πολλές πόλεις και πόλεις. Το Baden-Baden είναι ένα παγκοσμίου φήμης καταφύγιο σπα ιδανικό για χαλάρωση και το Freiburg είναι μια πολυσύχναστη πανεπιστημιακή πόλη με εκπληκτική κουζίνα και νυχτερινή ζωή.

9. Ρομαντικός Ρήνος[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Ο Ρομαντικός Ρήνος είναι το πιο διάσημο τμήμα του Ρήνου, που εκτείνεται από το Koblenz στο Bingen.

Ο ποταμός Ρήνος χαράζει το δρόμο του εδώ μέσα από απότομους λόφους που καλύπτονται από αμπελώνες με αμέτρητα κάστρα και ερείπια. Ο ποταμός ήταν ένας σημαντικός εμπορικός δρόμος προς την κεντρική Ευρώπη από την αρχαιότητα και μια σειρά από μικρές πόλεις έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των όχθες. Περιορισμένες σε μέγεθος, πολλές από αυτές τις παλιές πόλεις διατηρούν μια ιστορική αίσθηση σήμερα.

βρείτε ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή

8. Frauenkirche στη Δρέσδη[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Βρίσκεται στη Δρέσδη, η Frauenkirche (Εκκλησία της Παναγίας) είναι μια λουθηρανική εκκλησία που καταστράφηκε ολοσχερώς κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η εκκλησία ανακατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας πρωτότυπα σχέδια από τη δεκαετία του 1720 και άνοιξε ξανά το 2005. Η πόλη του Κόβεντρι, στην οποία επιτέθηκε η Luftwaffe δώρισε τον χρυσό σταυρό για τον τρούλο της εκκλησίας. Από την επαναλειτουργία του, το Frauenkirche είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στη Δρέσδη . Το 2009 την εκκλησία επισκέφτηκε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

 

7. Lindau[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Η ιστορική πόλη Lindau βρίσκεται κοντά στο σημείο συνάντησης των συνόρων της Αυστρίας, της Γερμανίας και της Ελβετίας στο ανατολικό τμήμα της λίμνης της Κωνσταντίας (Bodensee). Η πόλη συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω γέφυρας και σιδηροδρόμου και έχει περίπου 3.000 κατοίκους. Γεμάτο μεσαιωνικά και ημιξύλινα κτίρια, το Lindau είναι ένα αρκετά δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο.

6. Oktoberfest[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Το Oktoberfest στο Μόναχο είναι το μεγαλύτερο Volksfest στον κόσμο με πάνω από 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Παρά το όνομα, το Oktoberfest ξεκινά στα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου. Ένα σημαντικό μέρος της βαυαρικής κουλτούρας, το φεστιβάλ διοργανώνεται από το 1810. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα όπως Hendl, Schweinebraten, Würstl, Knödel και μεγάλες ποσότητες γερμανικής μπύρας.

 

 

5. Καθεδρικός ναός της Κολωνίας[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Εύκολα ο μεγαλύτερος γοτθικός καθεδρικός ναός στη Γερμανία, ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας (Kölner Dom) είναι το πιο διάσημο ορόσημο της Κολωνίας εδώ και αιώνες. Η κατασκευή του καθεδρικού ναού της Κολωνίας ξεκίνησε το 1248 και χρειάστηκε, με διακοπές, περισσότερα από 600 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Είναι αφιερωμένο στους αγίους Πέτρο και Μαρία και είναι η έδρα του Καθολικού Αρχιεπισκόπου της Κολωνίας.

4. Holstentor στο Lübeck[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Το Holstentor είναι μία από τις δύο εναπομείνασες πύλες της πόλης του Lübeck . Χτισμένη το 1464, η πύλη λειτουργεί πλέον ως μουσείο. Λόγω των δύο μαγευτικών στρογγυλών πύργων και της τοξωτής εισόδου του θεωρείται σύμβολο του Lübeck. Μαζί με το παλιό κέντρο της πόλης (Altstadt) του Lübeck είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Γερμανία.

βρείτε ξενοδοχείο στην καλύτερη τιμή

3. Παλιά Πόλη της Χαϊδελβέργης[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Neckar, η Χαϊδελβέργη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η πόλη σώθηκε σχεδόν πλήρως από τους βομβαρδισμούς των συμμάχων που κατέστρεψαν τις περισσότερες από τις μεγαλύτερες εσωτερικές πόλεις της Γερμανίας. Ως αποτέλεσμα, η Χαϊδελβέργη έχει διατηρήσει τη μπαρόκ γοητεία της με τα στενά δρομάκια, τα γραφικά σπίτια και το διάσημο Κάστρο της Χαϊδελβέργης.

 

2. Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι η μόνη σωζόμενη πύλη της πόλης του Βερολίνου και συμβολίζει την επανένωση του Ανατολικού και του Δυτικού Βερολίνου.

Χτισμένη τον 18ο αιώνα, η Πύλη του Βρανδεμβούργου είναι η είσοδος στο Unter den Linden, την περίοπτη λεωφόρο με φλαμουριές που κάποτε οδηγούσε απευθείας στο παλάτι των Πρώσων μοναρχών. Θεωρείται ως ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα στην Ευρώπη.

 

1. Neuschwanstein[ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ]

Το απόλυτο παραμυθένιο κάστρο, το Neuschwanstein, βρίσκεται σε έναν απόκρημνο λόφο κοντά στο Füssen στη νοτιοδυτική Βαυαρία.

Ήταν η έμπνευση για τα κάστρα της Ωραίας Κοιμωμένης στα πάρκα της Disneyland.

Το κάστρο παραγγέλθηκε από τον βασιλιά Λουδοβίκο Β’ της Βαυαρίας, ο οποίος κηρύχθηκε τρελός όταν το κάστρο σχεδόν ολοκληρώθηκε το 1886 και βρέθηκε νεκρός λίγες μέρες αργότερα.

Το Neuschwanstein είναι το πιο πολυφωτογραφημένο κτίριο στη χώρα και ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στη Γερμανία.

Στο παρακάτω widget βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για το ταξίδι σας

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια