Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη βίζα της Αιγύπτου

Το ταξίδι στην Αίγυπτο θα είναι αναμφίβολα ένα αξέχαστο και συναρπαστικό ταξίδι. Ωστόσο, για να μπορέσετε να πάτε στην Αίγυπτο, θα πρέπει να καταλάβετε την κατάσταση της βίζας σας. Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός που θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για την καλύτερη Βίζα Αιγύπτου για την περίπτωσή σας και πώς να την αποκτήσετε.

Διαβάστε επίσης :Αίγυπτο | 15 τουριστικά αξιοθέατα με κορυφαία βαθμολογία

Ποιος πρέπει να υποβάλει αίτηση για βίζα στην Αίγυπτο;

Με εξαίρεση μια μικρή χούφτα χωρών, οι περισσότεροι ξένοι υπήκοοι χρειάζονται βίζα για να επισκεφθούν την Αίγυπτο ανεξάρτητα από τον σκοπό της επίσκεψης. Αυτό περιλαμβάνει πολίτες από χώρες που απαλλάσσονται από βίζα σε πολλές χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ευρώπη και η Αυστραλία. Ωστόσο, υπάρχει μια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα!

Το δημοφιλές θέρετρο κατά μήκος της ακτής της Άκαμπα είναι η μόνη περιοχή στην Αίγυπτο που εξαιρείται από τις απαιτήσεις θεώρησης. Αυτό σημαίνει ότι εάν εισέρχεστε στην Αίγυπτο μέσω της χερσονήσου του Σινά – του αεροδρομίου Σαρμ Ελ Σέιχ ή στην Τάμπα, και δεν σκοπεύετε να εγκαταλείψετε την περιοχή μεταξύ Σαρμ Ελ Σέιχ και Τάμπα, συμπεριλαμβανομένου του μοναστηριού της Αγίας Αικατερίνης αλλά όχι του Εθνικού Πάρκου Ras Mohammed, δεν θα χρειαστείτε τουριστική βίζα και σας επιτρέπεται η δωρεάν είσοδος στη χώρα για έως και 15 ημέρες.

Θα λάβετε τη δωρεάν σφραγίδα άδειας εισόδου μόνο στο Σινά κατά την άφιξή σας στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ ή στην Τάμπα.

Σημαντική σημείωση: Εάν σκοπεύετε να μείνετε για περισσότερες από 15 ημέρες ή σκοπεύετε να ταξιδέψετε εκτός της περιοχής, τότε πρέπει πάρτε βίζα.

Τι βίζα χρειάζομαι για να επισκεφτώ την Αίγυπτο;

Εάν ταξιδεύετε αποκλειστικά για τουριστικούς σκοπούς, μπορείτε να κάνετε αίτηση για τουριστική βίζα στην Αίγυπτο. Ωστόσο, ο τύπος τουριστικής βίζας που πρέπει να λάβετε εξαρτάται από τη διάρκεια της επίσκεψής σας και το δρομολόγιό σας.

1. Τουριστική Βίζα Απλής Εισόδου

Εάν η επίσκεψή σας είναι 30 ημέρες ή λιγότερο και δεν σκοπεύετε να επισκεφθείτε γειτονικές χώρες και να επιστρέψετε στην Αίγυπτο, μπορείτε να κάνετε αίτηση για τουριστική βίζα μίας εισόδου. Αυτό το κόστος βίζας είναι 25 $ USD ανεξάρτητα από το πού θα την αποκτήσετε και ισχύει για 30 ημέρες.

2. Βίζα πολλαπλών εισόδων

Εάν σκοπεύετε να φύγετε και να ξαναμπείτε στην Αίγυπτο για να επισκεφθείτε γειτονικές χώρες όπως η Ιορδανία ή το Ισραήλ, τότε η βίζα πολλαπλών εισόδων είναι πιο κατάλληλη. Αυτή η βίζα κοστίζει $60 USD ανεξάρτητα από το πού την αποκτάτε και ισχύει για περίοδο 6 μηνών.

Πώς να αποκτήσετε τουριστική βίζα για την Αίγυπτο;

Όσον αφορά την απόκτηση τουριστικής βίζας στην Αίγυπτο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να την αποκτήσετε. Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε μέσω Διαδικτύου, κατά την άφιξη ή σε αιγυπτιακή πρεσβεία ή προξενείο. Παρακάτω θα βρείτε λίγο περισσότερες πληροφορίες για κάθε βίζα για την Αίγυπτο επιλογή και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός.

1. Βίζα Αιγύπτου από Πρεσβεία / Προξενείο

Αυτή η επιλογή απαιτεί επίσκεψη είτε σε πρεσβεία ή προξενείο της Αιγύπτου κατόπιν ραντεβού ή με αποστολή της αίτησης μέσω ταχυδρομείου. Θα χρειαστείτε δύο πρόσφατες φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου, δύο αντίγραφα της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου σας, το συμπληρωμένο έντυπο αίτησης και το τέλος. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 15 εργάσιμες ημέρες.

Οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να βρουν το Αιγυπτιακή Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, και προξενεία στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Λος Άντζελες και το Χιούστον. Η απόκτηση της θεώρησης με αυτόν τον τρόπο είναι στην πραγματικότητα μια φθηνότερη επιλογή με μόλις 15 $ τόσο για τη βίζα μίας όσο και για τη βίζα πολλαπλών εισόδων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν τη διαδικασία, επικοινωνήστε με το πλησιέστερο αιγυπτιακό προξενείο.

Πλεονεκτήματα: Χαμηλότερο κόστος – 10 $ εξοικονομήθηκαν

Μειονεκτήματα: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία, μπορεί να χρειαστεί μια προσωπική επίσκεψη

2. Αίγυπτος Visa Online (e-Visa)

Οι ξένοι υπήκοοι από 74 χώρες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της ΕΕ, των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αυστραλίας, που εισήχθη πρόσφατα το 2017, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τουριστική βίζα ηλεκτρονικά μέσω του Σύστημα e-Visa. Αυτή είναι ίσως η πιο βολική από τις τρεις επιλογές και ενδεχομένως ένας καλύτερος τρόπος για να λάβετε εκ των προτέρων την τουριστική σας βίζα στην Αίγυπτο, καθώς η διαδικασία διαρκεί μόλις 5 έως 7 εργάσιμες ημέρες για να εγκριθεί.

Η e-Visa για την Αίγυπτο κοστίζει 25 $ για μια απλή είσοδο και 60 $ για μια βίζα πολλαπλών εισόδων. Μπορείτε να κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά μόνοι σας από οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Θα χρειαστεί να έχετε έγκυρο διαβατήριο για τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία προγραμματισμένης εισόδου στην Αίγυπτο, να είστε υπήκοος μιας από τις επιλέξιμες χώρες και να συμπληρώσετε σωστά την αίτηση.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι συμπληρώσατε σωστά την αίτηση, καθώς οποιοδήποτε λάθος θα έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της αίτησης και δεν θα λάβετε επιστροφή χρημάτων. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι η αίτησή σας ταιριάζει ακριβώς με τις πληροφορίες στο διαβατήριό σας. Εάν σας αρνηθούν, μπορείτε να λάβετε βίζα μόλις φτάσετε στο αεροδρόμιο της Αιγύπτου. Μόλις εγκριθεί, η e-Visa θα σας σταλεί μέσω email και θα πρέπει να την εκτυπώσετε και να την δείξετε στον υπάλληλο μετανάστευσης κατά την άφιξη.

Πλεονεκτήματα: Εξοικονομεί χώρο στο διαβατήριο. βολικός; μπορεί να ληφθεί εκ των προτέρων

Μειονεκτήματα: Μπορεί να απορριφθεί, οπότε θα κοστίσει περισσότερο. υπάρχει ένας μεσαίος άνθρωπος που χειρίζεται τα προσωπικά σας στοιχεία

3. Βίζα Αιγύπτου κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο

Σε όλα τα διεθνή αεροδρόμια της Αιγύπτου, συμπεριλαμβανομένου του Καΐρου, οι τουριστικές βίζες (αυτοκόλλητα βίζας) πωλούνται 24 ώρες την ημέρα σε περίπτερα τραπεζών σε κάθε τερματικό σταθμό αφίξεων. Η όλη διαδικασία είναι σχετικά ανώδυνη και διαρκεί λιγότερο από 20 λεπτά.

Μόλις κατεβείτε από το αεροπλάνο, κατευθυνθείτε στον τερματικό σταθμό άφιξης, όπου θα βρείτε μερικά περίπτερα τραπεζών. Απλώς πηγαίνετε σε ένα από αυτά και δώστε τους 25 $. Και κάπως έτσι θα έχετε την τουριστική σας βίζα στην Αίγυπτο.

Χωρίς φωτογραφίες, χωρίς αίτηση ή αντίγραφα του διαβατηρίου σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι το διαβατήριό σας, 25 $, και να είστε πολίτης μιας από τις 46 επιλέξιμες χώρες. Λάβετε υπόψη ότι γίνονται δεκτά μόνο μετρητά και, παρόλο που γίνονται δεκτά άλλα νομίσματα, δεν υπάρχει επίσημη ισοτιμία μετατροπής, επομένως συνιστάται να έχετε δολάρια.

Μόλις λάβετε το αυτοκόλλητο για τη βίζα, ξεφλουδίστε το και κολλήστε το σε μια κενή σελίδα στο διαβατήριό σας και, στη συνέχεια, εγγραφείτε σε μία από τις γραμμές για τη Μετανάστευση. Μόλις σας καλέσει ο αξιωματικός, παρουσιάστε τη σελίδα βίζας στο διαβατήριό σας και τη συμπληρωμένη φόρμα άφιξης. Και τελειώσατε!

Πλεονεκτήματα: Απαιτεί τον ελάχιστο αριθμό εγγράφων. πιο αποτελεσματικό? κανένας μεσάζων που χειρίζεται τις προσωπικές σας πληροφορίες. πάρτε αμέσως τη βίζα σας.

Μειονεκτήματα: Μπορεί να σας ζητήσει να σταθείτε σε μια μικρή ουρά. καταλαμβάνει μισή ή ολόκληρη σελίδα στο διαβατήριο (δεν είναι ιδανικό για συχνούς ταξιδιώτες). μόνο μετρητά γίνονται δεκτά. διαθέσιμη μόνο μία μόνο βίζα.

Πώς να επεκτείνετε την τουριστική σας βίζα στην Αίγυπτο;

Αν και μπορείτε να επεκτείνετε τη βίζα σας σε οποιαδήποτε μεγάλη πόλη της Αιγύπτου, οι περισσότεροι άνθρωποι επεκτείνουν τη βίζα τους στο Κάιρο στο κτίριο Mugamma στην πλατεία Ταχρίρ. Το γραφείο είναι ανοιχτό από τις 8 π.μ. έως τις 3:30 μ.μ., γι’ αυτό φροντίστε να φτάσετε νωρίς (εντός μίας ώρας από το άνοιγμα) για να αποφύγετε τις μεγάλες ουρές.

Για παράταση, θα χρειαστείτε το διαβατήριό σας (με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύος να απομένουν), δύο αντίγραφα της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου σας καθώς και της σελίδας βίζας και μια φωτογραφία διαβατηρίου. Συνιστάται ιδιαίτερα να κάνετε αίτηση πολύ πριν από τη λήξη της αρχικής σας βίζας, καθώς η διαδικασία παράτασης διαρκεί δύο ημέρες.

Εάν η παράταση της βίζας σας φαίνεται ότι είναι υπερβολική δουλειά, μπορεί να είναι πιο εύκολο να φύγετε από την Αίγυπτο, να κάνετε αίτηση για νέα ηλεκτρονική βίζα μέσω διαδικτύου και να επιστρέψετε μόλις σας χορηγηθεί.

Πώς να αποκτήσετε βίζα κατά την είσοδό σας στην Αίγυπτο μέσω ξηράς;

Εάν θέλετε να αποφύγετε όλη την ταλαιπωρία της προσπάθειας να καταλάβετε πώς να αποκτήσετε μια πλήρη τουριστική βίζα για την Αίγυπτο και εισέρχεστε στην Αίγυπτο από ξηρά, θα συνιστούσα να λάβετε την ηλεκτρονική βίζα. Εάν δεν θέλετε να ακολουθήσετε αυτή τη διαδρομή, εδώ είναι οι άλλες επιλογές σας.

Από το Ισραήλ

Εάν εισέλθετε στην Αίγυπτο μέσω ξηράς από το Eilat (Ισραήλ) μέσω Taba, θα λάβετε σχεδόν αυτόματα τη δωρεάν σφραγίδα εισόδου μόνο για το Σινά. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να μείνετε περισσότερες από 15 ημέρες ή θέλετε να φύγετε από την περιοχή του θερέτρου για να ταξιδέψετε στην υπόλοιπη Αίγυπτο, θα χρειαστεί να λάβετε μία από τις πλήρεις αιγυπτιακές τουριστικές βίζες.

Υπόδειξη: Εάν ζητήσετε την πλήρη τουριστική βίζα στο λιμάνι, οι αξιωματικοί θα σας πουν ότι πρέπει να λάβετε μια εγγυητική επιστολή από έναν Αιγύπτιο πράκτορα, δηλαδή έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, με επιπλέον χρέωση που κυμαίνεται από 10-20 $. Αυτή η διαδικασία θα πάρει πολύ χρόνο. Επομένως, συνιστάται να πάρετε τη σφραγίδα δωρεάν εισόδου και να λάβετε την πλήρη βίζα στο αεροδρόμιο του Σαρμ Ελ Σέιχ. Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε την αιγυπτιακή τουριστική βίζα στο προξενείο στο Εϊλάτ ή στο Τελ Αβίβ πριν φτάσετε.

Από την Ιορδανία

Εάν εισέρχεστε στην Αίγυπτο με πλοίο μέσω Nuweiba από την Ιορδανία, μπορείτε να λάβετε την πλήρη τουριστική βίζα στο λιμάνι Nuweiba. Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε τη βίζα στο αιγυπτιακό προξενείο στην Άκαμπα.

Εδώ το έχετε, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την απόκτηση τουριστικής βίζας για την Αίγυπτο. Τώρα που το έχετε ξεμπερδέψει, ήρθε η ώρα να εξερευνήσετε και να απολαύσετε την ιστορική χώρα της Αιγύπτου.

Διαβάστε επίσης :Oδηγός για την αυστραλιανή βίζα εργασίας

Ταϊλάνδη Ταξίδι, Εργασία ή Συνταξιοδότηση.Απόλυτος οδηγός βίζας της Ταϊλάνδης

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.