Αίγυπτο | 15 τουριστικά αξιοθέατα με κορυφαία βαθμολογία

Η πατρίδα των αρχαίων Φαραώ, η Αίγυπτος είναι ένας προορισμός γεμάτος εκθαμβωτικούς ναούς και τάφους που εντυπωσιάζουν όλους όσους τους επισκέπτονται. Ωστόσο, δεν είναι μόνο ιστορικοί θησαυροί και τουριστικά αξιοθέατα.

Με τεράστιες εκτάσεις ερήμου για περιπέτειες 4WD, κοραλλιογενείς υφάλους και ναυάγια παγκόσμιας κλάσης της Ερυθράς Θάλασσας για δύτες και κρουαζιέρες στον φημισμένο ποταμό Νείλο, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε που αφορούν όλους τους τύπους ταξιδιωτών.

Οι λάτρεις της παραλίας κατευθύνονται στο Σινά ή στην Ακτή της Ερυθράς Θάλασσας για να απολαύσουν τον ήλιο, ενώ οι λάτρεις της αρχαιολογίας θα έχουν μια μέρα στο Λούξορ .

Το Κάιρο είναι η μεγαλούπολη που δεν μπορεί κανείς επισκέπτης να προσπεράσει, ενώ η όαση Siwa και η νότια πόλη του Ασουάν προσφέρουν ένα κομμάτι από τον αργό ρυθμό της υπαίθρου.

Με τόσα πολλά να δουν και να κάνουν οι επισκέπτες, η Αίγυπτος προσφέρει την ευκαιρία να δημιουργήσουν διαδρομές που συνδυάζουν πολιτισμό, περιπέτεια και χαλάρωση όλα σε ένα ταξίδι.

Προγραμματίστε τις περιηγήσεις σας στα αξιοθέατα και βρείτε τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη, στη λίστα μας με τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στην Αίγυπτο.

1. Πυραμίδες της Γκίζας

Το τελευταίο σωζόμενο από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, οι Πυραμίδες της Γκίζας είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα και ένα απο τα 7 θαύματα του κόσμου.

Έχοντας εντυπωσιάσει τους ταξιδιώτες ανά τους αιώνες, αυτοί οι τάφοι των Φαραώ Χέοπα (Khufu), Chephren (Khafre) και Mycerinus (Menkaure), που φυλάσσονται από την αινιγματική Σφίγγα, είναι συνήθως στην κορυφή των καταλόγων των περισσότερων επισκεπτών με τουριστικά αξιοθέατα που πρέπει να δουν στην Αίγυπτο και συχνά το πρώτο θέαμα στο οποίο κατευθύνονται μετά την προσγείωση.

Σήμερα, που στέκονται στην άκρη της ερήμου του Καΐρου, αυτά τα μεγαλιθικά μνημεία των νεκρών Φαραώ, εξακολουθούν να είναι ένα θαυμαστό θέαμα και το αναμφισβήτητο επίκεντρο οποιουδήποτε ταξιδιού στην Αίγυπτο.

Διαμονή: Πού να μείνετε στη Γκίζα

Aκολουθήστε μας στο facebook

2. Ο Ναός Καρνάκ του Λούξορ και η Κοιλάδα των Βασιλέων

Η πόλη Λούξορ στην Άνω Αίγυπτο, στην πλευρά του Νείλου έχει πληθώρα τουριστικών αξιοθέατων, είναι φημισμένη για την Κοιλάδα των Βασιλέων, τον Ναό του Καρνάκ και το Μνημείο του Χατσεψούτ.

Είναι η αρχαία Θήβα, η ισχυρή βάση των φαραώ του Νέου Βασιλείου και το σπίτι με περισσότερα αξιοθέατα από όσα μπορούν να δουν οι περισσότεροι με μία επίσκεψη.

Ενώ η Ανατολική Όχθη του Λούξορ κατέχει τη σύγχρονη πόλη, με τη ζωντανή αγορά της, τους δύο ναούς του Καρνάκ και του Λούξορ και το μουσείο.

Οι καταπράσινες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και οι άγονοι βράχοι της Δυτικής Όχθης είναι εκεί όπου βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστικών αξιοθέατων του Λούξορ, με τόσα πολλά αξιοθέατα τάφων και ναών που έχει ονομαστεί το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο .

Περάστε μερικές μέρες εδώ μελετώντας τις πολύχρωμες τοιχογραφίες των τάφων και κοιτάξτε τις κολοσσιαίες στήλες στους ναούς που προκαλούν δέος και θα καταλάβετε γιατί το Λούξορ συνεχίζει να γοητεύει ιστορικούς και αρχαιολόγους.

Διαμονή: Πού να μείνετε κοντά στο Λούξορ

3. Κρουαζιέρα στον Νείλο

Η Αίγυπτος ορίζεται από τον Νείλο. Για πολλούς επισκέπτες, μια πολυήμερη κρουαζιέρα σε αυτή τη διάσημη πλωτή οδό, που είδε την άνοδο της Φαραωνικής εποχής, είναι το αποκορύφωμα του ταξιδιού στην Αίγυπτο.

Η κρουαζιέρα στον Νείλο είναι επίσης ο πιο χαλαρωτικός τρόπος για να δείτε τους ναούς που στεκονται στις όχθες του ποταμού, στη διαδρομή μεταξύ Λούξορ και Ασουάν, καθώς και την ανατολή και τη δύση του ηλίου πάνω από τις όχθες του ποταμού με τους φοίνικες, στους αμμόλοφους. Η πιο ήρεμη θέα της Αιγύπτου.

Τα δύο διάσημα αξιοθέατα, σε μια κρουαζιέρα στον Νείλο, είναι ο Ναός του Κομ Όμπο και ο Ναός του Ώρου του Έντφου, όπου σταματούν όλα τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια.

Εάν προτιμάτε μια λιγότερο γεμάτη και σε πιο αργούς ρυθμούς εμπειρία, ωστόσο, και δεν σας πειράζει να το “τραχύνετε” λίγο, μπορείτε να κάνετε κρουαζιέρα στον Νείλο με felucca (τα παραδοσιακά ξύλινα σκάφη αργά ιστιοφόρα της Αιγύπτου), η οποία σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε το δικό σας δρομολόγιο.

Ο τεράστιος αριθμός των δρομολογίων με κρουαζιερόπλοιο αναχωρεί είτε από το Λούξορ είτα από το Ασουάν, αλλά οι φελούκες μπορούν να ναυλωθούν μόνο για πολυήμερες εκδρομές από το Ασουάν.

4. Ασουάν

Η πιο ήρεμη πόλη της Αιγύπτου είναι το Ασουάν και βρίσκεται στις στροφές του Νείλου. Περιτριγυρισμένο από αμμόλοφους σε πορτοκαλί απόχρωση, αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να σταματήσετε και να χαλαρώσετε για λίγες μέρες και να απολαύσετε την δροσερή ατμόσφαιρα.

Πάρτε το ποταμόπλοιο απέναντι στο Elephantine Island και κάντε μια βόλτα στους πολύχρωμους δρόμους των χωριών της Nubian .

Βόλτα με καμήλα στο ερημικό μοναστήρι του Αγίου Συμεών στην Ανατολική Όχθη ή απλώς πιείτε ατελείωτα φλιτζάνια τσάι σε ένα από τα εστιατόρια των ποταμόπλοιων, ενώ παρακολουθείτε τις φελούκες να περνούν αργά με τα πανιά τους ανοιχτά.

Φροντίστε να πηδήξετε σε μια φελούκα το ηλιοβασίλεμα για να πλεύσετε γύρω από τα νησιά του Ασουάν. Αυτή είναι μακράν η πιο δημοφιλής δραστηριότητα του Ασουάν και ο πιο χαλαρωτικός τρόπος για να γνωρίσετε τα τοπικά αξιοθέατα.

Υπάρχουν πολλές ιστορικές τοποθεσίες εδώ και πολλοί ναοί σε κοντινή απόσταση, συμπεριλαμβανομένου του ναού Philae στο νησί του, αλλά ένα από τα πιο δημοφιλή πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Ασουάν είναι απλώς να χαλαρώσετε και να παρακολουθείτε τη ζωή του ποταμού να περνάει.

Διαμονή: Πού να μείνετε στο Ασουάν

5. Abu Simbel

Ακόμη και σε μια χώρα στολισμένη με ναούς, το Abu Simbel είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αυτός είναι ο μεγάλος ναός του Ραμσή Β’ , στολισμένος με κολοσσιαία αγάλματα να στέκονται έξω και με εσωτερικό πολυτελώς διακοσμημένο με τοιχογραφίες.

Δικαίως διάσημο για τις μεγαλιθικές του αναλογίες, το Abu Simbel είναι επίσης γνωστό για το απίστευτο τεχνικό κατόρθωμα που πραγματοποίησε η UNESCO τη δεκαετία του 1960, με το οποίο ολόκληρος ο ναός μετακινήθηκε από το αρχικό του σκηνικό για να τον σώσει από την εξαφάνιση κάτω από το ανερχόμενο νερό του φράγματος του Ασουάν.

Σήμερα, η εξερεύνηση του Abu Simbel σημαίνει να θαυμάζεις τον θρίαμβο αυτής της διεθνούς προσπάθειας να σωθεί το συγκρότημα του ναού, όσο και να απορείς για τα ίδια τα εντυπωσιακά οικοδομικά έργα του Ramses II.

Διαμονή: Πού να μείνετε στο Abu Simbel

6. Καταδύσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Διακοπές σαν τρόπος ζωής – Πώς να ξεκινήσετε

Κάτω από την επιφάνεια της Ερυθράς Θάλασσας υπάρχει ένας άλλος κόσμος τόσο συναρπαστικός όσο οι ναοί και οι τάφοι στην ξηρά.

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι της Ερυθράς Θάλασσας είναι γνωστοί στους δύτες τόσο για τα μαλακά κοράλλια που εμφανίζονται όσο και για την τεράστια θαλάσσια ζωή, που κυμαίνονται από πολύχρωμα ψάρια υφάλων και γυμνόκλαδα, έως καρχαρίες, δελφίνια, χελώνες, ακτίνες, ακόμη και dugong.

Για τους δύτες, η πιο διάσημη πόλη στην οποία μπορείτε να μείνετε είναι το Sharm el-Sheikh στη χερσόνησο του Σινά, πιο κοντά στους υφάλους του Εθνικού Πάρκου Ras Mohammed, καθώς και στους υφάλους των Στενών του Τιράν.

Για να βουτήξετε στις τοποθεσίες των Στενών του Γκούμπαλ, κατευθυνθείτε προς τη Χουργκάντα ​​ή το Ελ Γκούνα στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, ενώ οι έμπειροι δύτες θα πρέπει να επισκεφτούν το θέρετρο Marsa Alam, την πλησιέστερη βάση για καταδύσεις στις τοποθεσίες κατάδυσης του «βαθιού νότου» της Αιγύπτου.

Εκτός από τη ζωή των ψαριών και τα κοράλλια, η Ερυθρά Θάλασσα είναι ένας σημαντικός προορισμός για καταδύσεις. Το πιο διάσημο ναυάγιο είναι το Thistlegorm , ένα βρετανικό φορτηγό πλοίο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που ήταν καθ’ οδόν για να ανεφοδιάσει τα συμμαχικά στρατεύματα όταν βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς το 1941.

Σήμερα η τοποθεσία θεωρείται από τους δύτες ως μία από τις πέντε κορυφαίες καταδύσεις ναυαγίων στον κόσμο λόγω του τεράστιου φορτίου αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και αναμνηστικών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου που μπορεί κανείς να δει τόσο διάσπαρτα στον πυθμένα της θάλασσας γύρω από το ναυάγιο όσο και μέσα στο ίδιο το πλοίο.

Οργανώνονται εκδρομές με βάρκα στο ναυάγιο τόσο από το Sharm el-Sheikh όσο και από τη Hurghada .

βρείτε φθηνά αεροπορικά εισητήρια για την Αίγυπτο

7. Εξερευνήστε το Ισλαμικό Κάιρο

Τα ατμοσφαιρικά, στενά σοκάκια της ισλαμικής συνοικίας του Καΐρου της πρωτεύουσας είναι γεμάτα τζαμιά, μεντρεσέ (ισλαμικά σχολεία μάθησης) και μνημεία που χρονολογούνται από την εποχή των Φατιμιδών έως την εποχή των Μαμελούκων.

Εδώ θα βρείτε το λαβύρινθο αγορών του Khan el-Khalili , όπου οι χαλκουργοί και οι τεχνίτες έχουν ακόμα τα μικροσκοπικά εργαστήρια τους και οι πάγκοι είναι γεμάτοι κεραμικά, υφάσματα, μπαχαρικά και αρώματα.

Γύρω από την αγορά υπάρχει ένας συνωστισμός από δρόμους, όπου φιλοξενούνται μερικές από τις πιο όμορφες διατηρημένες αρχιτεκτονικές των παλιών ισλαμικών αυτοκρατοριών.

Υπάρχει ένας πλούτος ιστορίας εδώ για εξερεύνηση. Επισκεφθείτε το Τζαμί Al-Azhar και το εκθαμβωτικό Τζαμί Σουλτάν Χασάν και φροντίστε να ανεβείτε στην οροφή της αρχαίας μεσαιωνικής πύλης του Bab Zuweila για τα καλύτερα πανοράματα με στίγματα από μιναρέδες σε όλη την περιοχή.

Διαμονή: Πού να μείνετε στο Κάιρο

Τα 100 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ευρώπη το 2023

8. South Sinai’s Beach Life

Η περιοχή Νότιο Σινά της Αιγύπτου, στη χερσόνησο του Σινά, προσφέρει μια παραλία για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Το Sharm el-Sheikh είναι ένα θέρετρο ευρωπαϊκού στιλ γεμάτη από πολυτελή ξενοδοχεία, διεθνή εστιατόρια και σακούλες με επιλογές διασκέδασης. Ένα από τα αγαπημένα θέρετρα των Ευρωπαίων στις χειμερινές διακοπές με τον ήλιο, πολλά από τα θέρετρα εδώ εξυπηρετούν οικογένειες που κάνουν διακοπές για τον ήλιο και την άμμο μιας ή δύο εβδομάδων.

Το Dahab είναι μια χαλαρή παραλιακή πόλη με μια καρδιά οικονομικών ταξιδιωτών, η οποία αφορά εξίσου τις εκδρομές και τις περιπέτειες στην έρημο με τη θάλασσα. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις φτηνές προσφορές για πακέτα καταδύσεων και για την παραλία της λιμνοθάλασσας, όπου το windsurf και το kitesurf είναι η κορυφαία δραστηριότητα.

Στην ακτή, μεταξύ του λιμανιού Nuweiba και της παραμεθόριας πόλης Taba , βρίσκονται τα καταφύγια από μπαμπού που προσφέρουν πλήρη ανακούφιση από τη ζωή και τη ζωή στην παραλία.

9. Σακκάρα

Όλοι έχουν ακούσει για τις Πυραμίδες της Γκίζας, αλλά δεν είναι οι μόνες πυραμίδες που έχει στο μανίκι της η Αίγυπτος.

Ημερήσια απόσταση από το Κάιρο , η Saqqara είναι μια τεράστια νεκρόπολη τάφων και πυραμίδων που χρησιμοποιούνταν σε κάθε εποχή της φαραωνικής κυριαρχίας.

Είναι περισσότερο γνωστό για την Πυραμίδα του Παλαιού Βασιλείου , η οποία δείχνει πώς οι αρχιτέκτονες της Αρχαίας Αιγύπτου προώθησαν τις μηχανολογικές τους γνώσεις για να δημιουργήσουν τελικά ένα πραγματικό σχήμα πυραμίδας.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα να δείτε πέρα ​​από την πυραμίδα του Βήματος, ωστόσο, με μερικούς από τους γύρω τάφους, όπως το Mastaba of Ti, να παρουσιάζουν μερικούς από τους καλύτερους πίνακες τάφων που θα δείτε στη χώρα.

Σε κοντινή απόσταση, η τοποθεσία της πυραμίδας Dahshur φιλοξενεί την Κόκκινη Πυραμίδα και την Πυραμίδα Bent , τα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνονται σε κάθε επίσκεψη στη Saqqara.

10. Αιγυπτιακό Μουσείο

Ένας θησαυρός του φαραωνικού κόσμου, το Αιγυπτιακό Μουσείο του Καΐρου είναι μια από τις σπουδαιότερες συλλογές μουσείων του κόσμου. Η ξεθωριασμένη ροζ έπαυλη στο κέντρο του Καΐρου φιλοξενεί έναν εκθαμβωτικό αριθμό εκθεμάτων.

Είναι ένα μέρος με κουκούτσια, με ελάχιστες ετικέτες σε προσφορά και χρονολογική σειρά που λείπει σοβαρά, αλλά αυτό είναι το ήμισυ της γοητείας του από παλιά.

Οι δύο κορυφαίες συλλογές του μουσείου είναι η ανάσυρση των χρυσών θησαυρών που ανακαλύφθηκαν από τον τάφο του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων και η συναρπαστική αίθουσα εκθέσεων των Βασιλικών Μούμιων .

Κάθε γωνιά που στρίβετε εδώ, ωστόσο, φιλοξενεί κάποιο υπέροχο κομμάτι αρχαίας τέχνης ή αγάλματος που θα αποτελούσε το αποκορύφωμα οποιουδήποτε άλλου μουσείου.

Διαμονή: Πού να μείνετε στο Κάιρο

11. Λευκή Έρημος

Το πιο περίεργο φυσικό θαύμα της Αιγύπτου είναι το Εθνικό Πάρκο White Desert , στη δυτική έρημο, ακριβώς νότια της Bahariya Oasis.

Εδώ, κορυφές από κιμωλία σε σχήμα σουρεαλιστικού σχήματος και τεράστιοι ογκόλιθοι δεσπόζουν πάνω από το οροπέδιο της ερήμου, δημιουργώντας μια σκηνή που μοιάζει με παγόβουνα να έχουν βρεθεί αποκλεισμένα μέσα σε ένα τοπίο με άμμο.

Αυτό το εξαιρετικά γραφικό περιβάλλον μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας και είναι ένας αγαπημένος προορισμός για 4WD ταξίδια στην έρημο και ολονύχτια κατασκήνωση, τα οποία είναι και τα δύο πιο εύκολα οργανωμένα στο Bahariya Oasis.

Για τους λάτρεις της ερήμου και τους λάτρεις της περιπέτειας, αυτή είναι η απόλυτη παράξενη παιδική χαρά, ενώ όποιος έχει γεμίσει με ναούς και τάφους θα απολαύσει αυτό το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο.

Τα 100 πιο όμορφα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO

12. Αλεξάνδρεια

Η Αλεξάνδρεια έχει μια ιστορία που δεν μπορούν να ταιριάξουν πολλοί άλλοι.

Αυτή η παραθαλάσσια πόλη, που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο, την πατρίδα της Κλεοπάτρας και την αποστάτρια πόλη της Μεσογείου για μεγάλο μέρος της ζωής της, έχει μια ελκυστική ατμόσφαιρα περασμένων εποχών που δεν μπορεί κανείς να την ξεπεράσει.

Αν και σήμερα, έχουν απομείνει ελάχιστα ιστορικά απομεινάρια από το ένδοξο παρελθόν της για να δείτε, ο μακρύς παραλιακός δρόμος Corniche της Αλεξάνδρειας που οδηγεί στο οχυρό της (βρίσκεται στην τοποθεσία όπου κάποτε βρισκόταν ο διάσημος αρχαίος φάρος της) παραμένει αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός για να αιχμαλωτίσει το δροσερό θαλασσινό αεράκι των Αιγυπτίων. και ξένους επισκέπτες.

Τα υποβρύχια αρχαιολογικά έργα εδώ έχουν εμποτίσει τα μουσεία της Αλεξάνδρειας με ενδιαφέροντα εκθέματα. Η σύγχρονη Bibliotheca Alexandrina είναι μια σύγχρονη ερμηνεία της διάσημης αρχαίας βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και τα λίγα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης περιλαμβάνουν μια τοποθεσία με ατμοσφαιρικές κατακόμβες.

Διαμονή: Πού να μείνετε στην Αλεξάνδρεια

13. Ναός Αβύδου

Ο Ναός του Όσιρι στην Άβυδο είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτεχνικούς θησαυρούς της Αρχαίας Αιγύπτου.

Ο ναός, που ξεκίνησε από τον Σέτι Α’, βρίσκεται μέσα σε μια τεράστια νεκρόπολη όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αρχαιολογικές ανασκαφές. Υπάρχουν διάφορα άλλα απομεινάρια ναών για να δείτε εδώ, αλλά για τους περισσότερους επισκέπτες, ο Ναός του Όσιρι είναι ο κύριος λόγος για να επισκεφθείτε.

Οι υπόστυλ αίθουσές του, που κοσμούνται από κολώνες με κεφαλή παπύρου, περιέχουν μερικά από τα καλύτερα ανάγλυφα έργα στην Αίγυπτο , με διάφορες σκηνές που απεικονίζουν τον Φαραώ και τους θεούς της Αρχαίας Αιγύπτου.

Καθώς ο ναός βρίσκεται βόρεια του Λούξορ, δεν βρίσκεται στην κύρια διαδρομή του κρουαζιερόπλοιου του Νείλου, επομένως δέχεται πολύ λιγότερους επισκέπτες από τους ναούς στο ίδιο το Λούξορ και τους ναούς της πλευράς του Νείλου στα νότια. Αυτό σημαίνει ότι έχετε συχνά την τύχη να περιπλανηθείτε στις αίθουσες του ναού μόνο με λίγους άλλους επισκέπτες στο χώρο.

14. Siwa Oasis

Καθισμένο σε απομόνωση, στη δυτική γωνία της δυτικής ερήμου, το Siwa είναι το ήρεμο τονωτικό στη φασαρία των πόλεων της Αιγύπτου.

Αυτή η πανέμορφη μικρή όαση, που περιβάλλεται από φυτείες χουρμαδιών και πολλές πηγές με ζεστό νερό, είναι ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Δυτικής Ερήμου.

Η πόλη Siwa επικεντρώνεται γύρω από τα ερείπια μιας τεράστιας ακρόπολης από τούβλα λάσπης, γνωστής ως Φρούριο του Shali, που κυριαρχεί στη θέα, ενώ διάφορα απομεινάρια ναών, συμπεριλαμβανομένου του Ναού του Μαντείου όπου λέγεται ότι ήρθε για να λάβει συμβουλές ο Μέγας Αλέξανδρος , είναι διάσπαρτα σε όλη την ευρύτερη περιοχή της όασης.

Αυτό είναι ένα κορυφαίο σημείο για να χαλαρώσετε και να πάτε αργά για λίγες μέρες, καθώς και μια εξαιρετική βάση για να σχεδιάσετε περιπέτειες στη γύρω έρημο.

Ασφάλεια ταξιδιού έχετε? Έναν όχι Κλικ εδω

15. Μονή Αγίας Αικατερίνης

Ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια στον κόσμο, η Αγία Αικατερίνη βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Sina i, ανάμεσα στα έρημο βουνά της χερσονήσου του Σινά, όπου λέγεται ότι ο Μωυσής έλαβε τις Δέκα Εντολές.

Αυτό το μοναστήρι της ερήμου φιλοξενεί μια απίστευτη συλλογή θρησκευτικής αγιογραφίας, τέχνης και χειρογράφων (μερικά από τα οποία μπορείτε να δείτε στο επιτόπιο μουσείο), καθώς και τον φλεγόμενο θάμνο .

Για τους περισσότερους επισκέπτες εδώ, ένα ταξίδι στην Αγία Αικατερίνη περιλαμβάνει επίσης μια πεζοπορία στο όρος Σινά για να δουν την ανατολή ή τη δύση του ηλίου.

Πάρτε το μονοπάτι της καμήλας για την εύκολη διαδρομή ή ανεβείτε στα περίφημα Σκαλοπάτια της Μετάνοιας αν θέλετε καλύτερη θέα.

Ποιο αεροδρόμιο εξυπηρετεί την Αίγυπτο

Η Αίγυπτος εξυπηρετείται από 26 αεροδρόμια, εκ των οποίων τα 11 είναι διεθνή. Τα πιο σημαντικά διεθνή αεροδρόμια της Αιγύπτου είναι τα εξής:

 • Διεθνές Αεροδρόμιο Καΐρου (CAI), το οποίο βρίσκεται περίπου 22 χιλιόμετρα ανατολικά του Καΐρου.
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Σαρμ Ελ Σεΐκ (SSH), το οποίο βρίσκεται περίπου 15 χιλιόμετρα νότια του Σαρμ Ελ Σεΐκ.
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Χургаδτας (HRG), το οποίο βρίσκεται περίπου 6 χιλιόμετρα βόρεια της Χουργάδας.
 • Διεθνές Αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας (HBE), το οποίο βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα ανατολικά της Αλεξάνδρειας.

Μπορείτε να βρείτε αεροπορικά εισιτήρια για Αίγυπτο μέσω της ιστοσελίδας ticketswe.com. Οι ενδεικτικές τιμές για ένα εισιτήριο από την Αθήνα για την Αίγυπτο κυμαίνονται από 100 έως 200 ευρώ, ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία και την περίοδο του χρόνου.

Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές τιμές για αεροπορικά εισιτήρια από την Αθήνα για την Αίγυπτο για την περίοδο 20-27 Σεπτεμβρίου 2023:

 • Από αεροδρόμιο Καΐρου:
  • Aegean Airlines: 150 ευρώ
  • EgyptAir: 120 ευρώ
  • Turkish Airlines: 100 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Σαρμ Ελ Σεΐκ:
  • Aegean Airlines: 120 ευρώ
  • EgyptAir: 100 ευρώ
  • Ryanair: 90 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Χουργάδας:
  • Aegean Airlines: 130 ευρώ
  • EgyptAir: 110 ευρώ
  • Wizz Air: 90 ευρώ
 • Από αεροδρόμιο Αλεξάνδρειας:
  • Aegean Airlines: 140 ευρώ
  • EgyptAir: 120 ευρώ
  • Qatar Airways: 100 ευρώ

Οι τιμές αυτές είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη βίζα της Αιγύπτου

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.