Συμβουλές για την εκδρομή στην Αίγυπτο

Συμβουλές για την εκδρομή διακοπών στην Αίγυπτο

Λοιπόν, είστε στο σωστό δρόμο. Η Αίγυπτος είναι ο τέλειος και παλαιότερος προορισμός διακοπών. Η Αίγυπτος είναι ένας θησαυρός με πολύ παλιές πόλεις, ερήμους, τεράστια τζαμιά, προϊστορικές αυτοκρατορίες και καταπληκτικούς προορισμούς διακοπών.

Η Αίγυπτος αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη. Από τους αρχαίους τάφους μέχρι τα μεγαλύτερα τζαμιά, η Αίγυπτος διαθέτει περισσότερους αρχαιολογικούς χώρους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Για όσους θέλουν απλώς να προσθέσουν περιπέτεια στις διακοπές τους, η Αίγυπτος δεν θα απογοητεύσει. Από τις πιο διάσημες καταδύσεις στα παραθαλάσσια θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας μέχρι τα πιο εντυπωσιακά σαφάρι με καμήλες στην αιγυπτιακή έρημο, υπάρχει κάτι που θα προσελκύσει όσους αναζητούν την περιπέτεια στο ταξίδι τους.

Αίγυπτος, τα 10 καλύτερα μέρη για επίσκεψη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες! Αποκτήστε την δωρεάν & κάντε συναλλαγές χωρίς προμήθειες! Κάντε εγγραφή εδώ

Πριν προγραμματίσετε το ταξίδι διακοπών σας στην Αίγυπτο, λάβετε υπόψη σας τις ακόλουθες συμβουλές.

1. Πρώτον, μετατρέψτε το νόμισμά σας σε αιγυπτιακά νομίσματα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ανταλλάξετε το ξένο νόμισμά σας σε τοπικές αιγυπτιακές λίρες στερλίνας. Οι τράπεζες του αεροδρομίου είναι ανοιχτές 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, ώστε να μπορείτε να ανταλλάσσετε χρήματα ανά πάσα στιγμή. Όταν ταξιδεύετε σε μια χώρα, καλό είναι να έχετε στην τσέπη σας τα χαρτονομίσματα και το νόμισμα της χώρας.

Μπορείτε να μετατρέψετε μεγάλες χρηματικές αξίες διαιρώντας τες σε μικρότερα κλάσματα, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο αξιόπιστη. Αγοράζετε πάντα αιγυπτιακό νόμισμα ή δολάρια, λίρες στερλίνες ή ευρώ για ασφάλεια.

2. Η Αίγυπτος έχει το τέλειο κλίμα για τέλειες διακοπές. Η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε στην Αίγυπτο είναι οι καλοκαιρινοί μήνες, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο. Η ζέστη του καλοκαιριού καθιστά δύσκολο να περάσετε μια μέρα στα αξιοθέατα αυτή την εποχή του χρόνου, αλλά τα θέρετρα προσφέρουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να ξεφύγετε από τη ζέστη.

Η καλύτερη εποχή για να κάνετε κρουαζιέρα στο Νείλο είναι μεταξύ Οκτωβρίου και Απριλίου, όταν μπορείτε να απολαύσετε τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Αιγύπτου σε μέτριες θερμοκρασίες.

Αν σας αρέσουν οι καταδύσεις στα παραθαλάσσια θέρετρα της Ερυθράς Θάλασσας, επισκεφθείτε την Αίγυπτο μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Η Αίγυπτος έχει τις πιο κρύες νύχτες και τέλειες καιρικές συνθήκες.

– Μη χάσετε τις καλύτερες ταξιδιωτικές τοποθεσίες της χώρας. Για την καλύτερη εμπειρία, προσλάβετε έναν ξεναγό στην Αίγυπτο για να κάνετε το ταξίδι σας ακόμα πιο ευχάριστο. Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στο ταξίδι σας στην Αίγυπτο.

1. Χουργκάντα – είναι διάσημη για τις καταδύσεις της, μεταξύ άλλων. Αν η περιπέτεια είναι αυτό που ψάχνετε στο ταξίδι σας, δεν θα θέλετε να χάσετε αυτό το μέρος.

2. Αλεξάνδρεια: μια πόλη διάσημη για την ιστορία της και τα αξιοθέατα του παρελθόντος.

3. Gold: ένα εξαιρετικό μέρος για παρέα που προσφέρει τέλειες ευκαιρίες για καταδύσεις, ιστιοσανίδα και αναρρίχηση.

4. Όαση Σίβα: ένας από τους παλαιότερους και ολοένα και πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπου μπορεί κανείς να βρει οχυρά από λάσπη.

5. Κάιρο: Το Κάιρο είναι το σημείο εκκίνησης για τις περισσότερες κρουαζιέρες στο Νείλο και φιλοξενεί θησαυρούς του αιγυπτιακού παρελθόντος.

6. Λούξορ: επισκεφθείτε μεσαιωνικούς ναούς και αρχαίους ναούς στο Λούξορ.

Αυτές είναι συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από ένα ταξίδι στην Αίγυπτο.
Η πρόσληψη ενός ξεναγού στην Αίγυπτο είναι ζωτικής σημασίας για ένα ασφαλές ταξίδι. Είναι εξοικειωμένος με όλους τους πολιτισμούς και τις γλώσσες και μπορεί εύκολα να εξερευνήσει τον πυρήνα της χώρας.
Καλές διακοπές στην Αίγυπτο.

Κρουαζιέρα στον Νείλο στην Αίγυπτο: Ο πλήρης οδηγός(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε τους καταρράκτες Shoshone το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποκτήστε την τοπική εμπειρία: Συμβουλές για αυθεντικά ταξίδια(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ελληνικά νησιά, τα 43 καλύτερα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια