Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Καρθαγένη;

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε την Καρταχένα

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε την Καρταχένα ;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Καρταχένα είναι από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, την ξηρή περίοδο που προσφέρει τον ιδανικό καιρό για εξερεύνηση και συμμετοχή σε εκδηλώσεις όπως το Φεστιβάλ Χάου και το Καρναβάλι της Μπαρρανκίγια. Αυτή η περίοδος αιχμής προσελκύει ποικίλο πλήθος, ενισχύοντας τη ζωντανή ατμόσφαιρα της πόλης. Παρά την πολυκοσμία, το ευχάριστο κλίμα το κάνει ιδανικό για υπαίθριες δραστηριότητες, φεστιβάλ και αγορές.

Η όμορφη κολομβιανή πόλη της Καρταχένα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, είτε αναζητάτε ένα διάλειμμα στην πόλη είτε για διακοπές στην παραλία. Το κέντρο της Καρταχένα  είναι η τέλεια διατηρημένη τειχισμένη αποικιακή πόλη του 16ου αιώνα, μια από τις καλύτερες σε όλη τη Νότια Αμερική.

Βρίσκεται επίσης ακριβώς πάνω στην Καραϊβική Θάλασσα, ώστε να μπορείτε να χαλαρώσετε στην παραλία κοντά στο Bocagrande. Οι επισκέπτες λατρεύουν επίσης τη ζωντανή κουλτούρα της Καραϊβικής με μια ποικιλία φαγητού και φυσικά, πολλή μουσική και χορό.

Θα δυσκολευτείτε να απομακρυνθείτε από το πάρτι του δρόμου! Υπάρχουν πολλά να κάνετε στην Καρταχένα , αλλά η τοποθεσία της στην ακτή σημαίνει ότι επηρεάζεται έντονα από τις εποχιακές καιρικές συνθήκες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να διαλέγετε την κατάλληλη στιγμή για επίσκεψη.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe στο Viber <<

Διαβάστε επίσης : Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Καραϊβική

Τα καλύτερα νησιά της Καραϊβικής για επίσκεψη

Τι είναι τα νησιά της Καραϊβικής; (Τα 10 μεγαλύτερα)

Συνολικά, η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Καρταχένα 

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Καρταχένα είναι κατά την ξηρή περίοδο της Καραϊβικής, από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν οι ελαφρώς ψυχρότερες θερμοκρασίες και η λιγότερη βροχή κάνουν πιο ευχάριστο το περπάτημα.

Αυτή τη φορά έχει επίσης μερικές από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις για τους επισκέπτες. Η Cartagena βρίσκεται στις ακτές της Καραϊβικής της Κολομβίας, δίνοντάς της ένα τροπικό κλίμα. Αυτό σημαίνει ότι οι θερμοκρασίες είναι σταθερά ζεστές όλο το χρόνο, ακόμη και σε μήνες που μπορούμε να θεωρήσουμε «χειμώνα» λίγο πιο βόρεια, όπως ο Ιανουάριος.

Οι θερμοκρασίες είναι συνήθως στη δεκαετία του ’80 στην κλίμακα Φαρενάιτ ανεξάρτητα από τον μήνα. Η κύρια διαφορά μεταξύ των εποχών είναι στις βροχοπτώσεις.

Η ξηρή περίοδος διαρκεί από τις αρχές Δεκεμβρίου έως τα τέλη Απριλίου. Ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος είναι οι πιο ξηροί μήνες του έτους, με λιγότερο από 5%  πιθανότητα βροχής την ημέρα. Η έλλειψη βροχής φέρνει και άλλα οφέλη, όπως πολύ μικρή κάλυψη νεφών και σχετικά χαμηλή υγρασία.

Αυτός είναι ο καλύτερος καιρός που θα έχετε όλο το χρόνο για εξερεύνηση. Η σχετικά χαμηλή υγρασία καθιστά πιο ευχάριστο το περπάτημα στους δρόμους της Cartagena.

Είναι επίσης ο ιδανικός καιρός στην παραλία και ο ιδανικός καιρός για εκδρομές στις υπόλοιπες ακτές της Καραϊβικής της Κολομβίας, όπως τα νησιά Ροζάριο . Οι συνθήκες είναι ιδανικές για κολύμπι, καγιάκ και άλλες δραστηριότητες με βάση το νερό. Ο Ιανουάριος είναι επίσης εξαιρετικός για σέρφινγκ καθώς φυσάει.

Στην ίδια την πόλη, αυτή είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες περιόδους του χρόνου. Περιμένετε πολλούς ταξιδιώτες αλλά και πιο μόνιμους επισκέπτες όπως ψηφιακούς νομάδες.

Εάν θέλετε να συναντήσετε άλλους ταξιδιώτες με σακίδιο ή ταξιδιώτες στο ταξίδι σας, αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να το επισκεφτείτε, καθώς υπάρχουν πολλά άλλα άτομα τριγύρω. Η ξηρή περίοδος είναι επίσης η περίοδος αιχμής για φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Καρταχένα , από θρησκευτικές γιορτές έως διεθνείς εκδηλώσεις.

Καρταχένα 

Η φθηνότερη ώρα για να επισκεφθείτε την Καρταχένα 

Η φθηνότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Καρταχένα είναι κατά την αιχμή της περιόδου των βροχών, από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο, όταν υπάρχει λιγότερη ζήτηση. Οι τιμές είναι χαμηλότερες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου για ορισμένους λόγους.

Αυτό είναι το αποκορύφωμα της εποχής των βροχών, που τείνει να διώχνει τους τουρίστες, καθώς ο καιρός στην παραλία δεν είναι παρθένος. Επιπλέον, οι Κολομβιανοί φοιτητές κάνουν διάλειμμα μόνο τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, επομένως υπάρχει λιγότερη ζήτηση από τις οικογένειες για ταξίδια και διαμονή.

Το αποτέλεσμα είναι χαμηλότερες τιμές ξενοδοχείων. Τον Σεπτέμβριο, τη φθηνότερη περίοδο για να επισκεφθείτε την Καρταχένα , μπορείτε να βρείτε δωμάτια ξενοδοχείων σε τιμές με έκπτωση 20-40%.

Απλώς να έχετε κατά νου ότι η Καρταχένα είναι η πιο ακριβή πόλη στην Κολομβία, επομένως ακόμη και κατά τη χαμηλή περίοδο δεν θα πρέπει να περιμένετε τιμές τόσο προσιτές όσο σε άλλα μέρη. Αυτή είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να βρείτε εκπτώσεις σε πτήσεις προς Καρθαγένη.

Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος έχουν τις φθηνότερες πτήσεις επειδή δεν είναι τόσοι πολλοί που θέλουν να επισκεφθούν την Καρταχένα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Εάν επισκέπτεστε πρώτα μια άλλη πόλη της Κολομβίας, αυτή είναι επίσης η πιο οικονομική στιγμή για να επισκεφθείτε την υπόλοιπη χώρα και να πετάξετε σε άλλα αεροδρόμια, όπως η Μπογκοτά.

Λιγότερο απασχολημένος χρόνος για να επισκεφθείτε την Καρταχένα 

Οι λιγότερο πολυάσχολοι χρόνοι για να επισκεφθείτε την Καρταχένα είναι ο Μάιος και η αιχμή της περιόδου των βροχών, από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο. Ο Μάιος λειτουργεί ως μίνι σεζόν στην Καρταχένα .

Η ξηρή περίοδος τελειώνει τον Απρίλιο, και μαζί της οι άνθρωποι που αναζητούν παρθένο καιρό στην παραλία. Ωστόσο, η καλοκαιρινή βιασύνη όταν οι οικογένειες ξεκινούν να ταξιδεύουν χάρη στις σχολικές διακοπές δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε λίγη γαλήνη και ησυχία.

Προς τα τέλη Αυγούστου και τον Νοέμβριο, η περίοδος των βροχών κατά μήκος της ακτής της Καραϊβικής είναι στο αποκορύφωμά της και τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολύ λιγότερα πλήθη τριγύρω.

Θα δείτε μια ελαφρά αύξηση των επισκεπτών τον Οκτώβριο, όταν πολλοί μαθητές έχουν διαλείμματα, αλλά αυτό διαρκεί μόνο μια ή δύο εβδομάδες. Η έλλειψη πλήθους καθιστά αυτή μια από τις καλύτερες στιγμές για να επισκεφθείτε τα νησιά Ροζάριο.

Αυτός ο δημοφιλής προορισμός διακοπών μοιάζει σαν ένα τσίρκο κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, με τα πλήθη να εκτοξεύουν μουσική από τα ηχεία τους στην παραλία.

Η επίσκεψη κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής σημαίνει ότι θα γνωρίσετε τη φύση χωρίς την απόσπαση της προσοχής άλλων ανθρώπων. Τα νησιά δεν έχουν πολύ θυελλώδη καιρό, μόνο ήπια βροχή, επομένως οι θάλασσες είναι σχετικά ήπιες για ταξίδια ιστιοπλοΐας και κολύμβησης με αναπνευστήρα.

Η έλλειψη πολυκοσμίας στην ίδια την πόλη καθιστά επίσης πολύ πιο ευχάριστο να περπατάς και να γνωρίζεις την ατμόσφαιρα. Οι ντόπιοι είναι πιο χαλαροί χωρίς την πίεση της τουριστικής βιομηχανίας.

Θα πρέπει να κάνετε πάπια σε εσωτερικούς χώρους κάθε τόσο για να ξεφύγετε από τη βροχή και μπορεί να υπάρξουν μερικές μέρες που θα πρέπει να προσαρμόσετε τα σχέδιά σας λόγω του καιρού, αλλά αυτό γίνεται εύκολα όταν δεν χρειάζεται να περιμένετε στην ουρά για κρατήσεις σε εστιατόρια—και όταν ξέρετε ότι έχετε εξοικονομήσει πολλά χρήματα στο ξενοδοχείο σας.

caribbean, colombia, cartagena

Η χειρότερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Καρταχένα 

Η χειρότερη περίοδος για να επισκεφθείτε την Καρταχένα είναι κατά τη διάρκεια της περιόδου των βροχών, από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο, όταν η πόλη βυθίζεται σε βροχοπτώσεις.

Οι χειρότεροι μήνες από άποψη καιρού στην Καρταχένα είναι ο Αύγουστος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος. Ο Οκτώβριος είναι ο πιο βροχερός μήνας του έτους, με σχεδόν 16 ημέρες βροχής κατά μέσο όρο.

Οι πιθανότητες ο καιρός να καταστρέψει τις διακοπές σας είναι αρκετά μεγάλες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η Καρταχένα συνήθως δεν επηρεάζεται από την εποχή των τυφώνων της Καραϊβικής, η οποία έχει το επίκεντρό της βορειότερα στην περιοχή.

Ωστόσο, υπήρξαν επικίνδυνα περιστατικά στο παρελθόν, όπως η πτώση του τυφώνα Ιότα το 2020 , που προκάλεσε πλημμύρες στην Καρταχένα και τουλάχιστον ένα θάνατο σε κοντινό νησί.

Εφόσον είστε διατεθειμένοι να ρισκάρετε με τις καιρικές συνθήκες, υπάρχουν ορισμένα οφέλη από τα ταξίδια εκτός εποχής. Σημαντικές είναι οι εκπτώσεις στα δωμάτια του ξενοδοχείου και άλλα έξοδα, όπως και η μείωση του πλήθους σε δημοφιλή σημεία.

Η περίοδος των βροχών έχει πολύ λιγότερα φεστιβάλ από την ξηρή περίοδο, οπότε δεν μπορείτε να ζήσετε τόσο πολύ την ατμόσφαιρα της διάσημης πόλης που αγαπά τα πάρτι.

Ωστόσο, τα λίγα φεστιβάλ που γίνονται είναι γιορτές έκρηξης. Το καλύτερο είναι η Ημέρα της Ανεξαρτησίας  στις 11 Νοεμβρίου, η οποία περιλαμβάνει παρελάσεις, πάρτι χορού στο δρόμο και πλήθη που ψεκάζονται μεταξύ τους με αφρό.

cartagena

Cartagena ανά μήνα: Κλίμα και δραστηριότητες

Δεν είστε σίγουροι για την καλύτερη στιγμή για να επισκεφτείτε την Καρταχένα ; Ρίξτε μια ματιά στην περίληψη του καιρού και του κλίματος ανά μήνα παρακάτω:

Ιανουάριος

Τον Ιανουάριο, οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες στην Καρταχένα κυμαίνονται από 23 έως 31°C (73-88°F). Ο Ιανουάριος είναι ιδανικός για να εξερευνήσετε την ιστορική περιτειχισμένη πόλη, να απολαύσετε τις παραλίες της Bocagrande και να συμμετάσχετε στους ζωντανούς εορτασμούς του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής της Καρταχένα .

Φεβρουάριος

Όπως και τον Ιανουάριο, ο Φεβρουάριος διατηρεί θερμές θερμοκρασίες μεταξύ 23 και 31°C (73-88°F). Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν εκδρομές με σκάφος στα νησιά Rosario, να εξερευνήσουν το φρούριο Castillo San Felipe de Barajas και να βιώσουν τη ζωντανή ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού της Καρταχένα .

Μάρτιος

Καθώς ξεκινά η άνοιξη, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 24 έως 31°C (75-88°F). Ο Μάρτιος είναι ιδανικός για να περπατήσετε στην τέχνη του δρόμου της γειτονιάς Getsemaní, να κάνετε μια περιήγηση με άμαξα και να παρακολουθήσετε το Hay Festival of Literature and Arts.

Απρίλιος

Οι ανοιξιάτικες θερμοκρασίες στην Καρταχένα κυμαίνονται από 25 έως 32°C (77-90°F). Είναι η ιδανική στιγμή για να εξερευνήσετε την εκκλησία και το μοναστήρι του San Pedro Claver, να απολαύσετε θαλασσινά στις τοπικές αγορές και να ζήσετε τις γιορτές Semana Santa (Μεγάλη Εβδομάδα) .

Ενδέχεται

Ο Μάιος έχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 26 έως 32°C (79-90°F). Είναι ένας υπέροχος μήνας για να περπατήσετε κατά μήκος των ιστορικών τειχών της πόλης, να κάνετε περιηγήσεις με βάρκα στο Islas del Rosario και να παρακολουθήσετε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Teatro Heredia.

Ιούνιος

Το καλοκαίρι φτάνει με θερμοκρασίες μεταξύ 26 και 32°C (79-90°F). Ο Ιούνιος προσφέρει ευκαιρίες για χαλάρωση στην παραλία Playa Blanca, για εξερεύνηση των πολυσύχναστων λαϊκών αγορών και για να απολαύσετε την τοπική κουζίνα στην Παλιά Πόλη.

Ιούλιος

Ο Ιούλιος διατηρεί θερμές θερμοκρασίες από 26 έως 32°C (79-90°F). Είναι ένας δημοφιλής μήνας για να εξερευνήσετε το Παλάτι της Ιεράς Εξέτασης, να κάνετε μια κρουαζιέρα στο ηλιοβασίλεμα στον κόλπο της Καρταχένα και να παρακολουθήσετε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Καρταχένα .

Αύγουστος

Οι θερμοκρασίες τον Αύγουστο κυμαίνονται από 26 έως 32°C (79-90°F). Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επισκεφθείτε το Κάστρο San Felipe de Barajas το ηλιοβασίλεμα, να εξερευνήσετε την Plaza Santo Domingo και να απολαύσετε την ποικιλόμορφη νυχτερινή ζωή στο Getsemaní.

Σεπτέμβριος

Καθώς αρχίζει το φθινόπωρο, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από 26 έως 32°C (79-90°F). Ο Σεπτέμβριος προσφέρει μια ευχάριστη μετάβαση, με ευκαιρίες για να εξερευνήσετε το μοναστήρι La Popa, να παρακολουθήσετε την Εβδομάδα Μόδας της Καρταχένα και να απολαύσετε τις παραλίες.

Οκτώβριος

Ο Οκτώβριος έχει θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 26 έως 31°C (79-88°F). Είναι ένας υπέροχος μήνας για να εξερευνήσετε το Convento de la Popa, να κάνετε μια περιήγηση με ποδήλατο στην πόλη και να συμμετάσχετε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Teatro Adolfo Mejía.

Νοέμβριος

Οι φθινοπωρινές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 25 έως 31°C (77-88°F). Ο Νοέμβριος είναι ιδανικός για να περπατήσετε στους γοητευτικούς δρόμους του Getsemaní, να εξερευνήσετε το Castillo San Felipe de Barajas και να παρακολουθήσετε τους εορτασμούς της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Καρταχένα .

Δεκέμβριος

Ο χειμώνας επιστρέφει με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 24 έως 31°C (75-88°F). Ο Δεκέμβριος φέρνει ευκαιρίες για εορταστικές εκδηλώσεις, για να απολαύσετε τον εορταστικό στολισμό στην Παλιά Πόλη και να ζήσετε τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς .

Συχνές Ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν κάνει οι άνθρωποι σχετικά με την επίσκεψη στην Καρταχένα :

Πότε είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφτείτε την Καρταχένα ;

Η καλύτερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την Καρταχένα είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, η οποία έχει τον καλύτερο καιρό και τα περισσότερα φεστιβάλ.

Η Καρταχένα έχει περίοδο βροχών;

Η Καρταχένα έχει τροπικό κλίμα, που σημαίνει ότι έχει περίοδο βροχών. Η περίοδος των βροχών διαρκεί από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο.

Ποιος είναι ο πιο καυτός μήνας στην Καρταχένα ;

Ο πιο ζεστός μήνας στην Καρταχένα είναι ο Ιούλιος, με μέσες θερμοκρασίες 87 βαθμούς Φαρενάιτ. Η υψηλή υγρασία το κάνει ακόμα πιο ζεστό.

Πόσες μέρες χρειάζεστε στην Καρταχένα ;

Χρειάζεστε τουλάχιστον τρεις ημέρες στην Καρταχένα . Θέλετε να έχετε αρκετό χρόνο όχι μόνο για όλα τα ιστορικά αξιοθέατα, αλλά και για χαλάρωση στην παραλία.

Τι είναι καλύτερο: Medellin ή Cartagena;

Η Cartagena έχει ένα πλεονέκτημα έναντι του Medellin επειδή βρίσκεται στην παραλία και έχει καλύτερο ιστορικό κέντρο. Ωστόσο, το Μεντεγίν είναι ένας μεγαλύτερος αστικός προορισμός με περισσότερα να κάνουμε.

Λοιπόν, ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Καρταχένα ;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε την Καρταχένα είναι κατά την ξηρή περίοδο της πόλης, από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο, όταν ο καιρός είναι όμορφος. Η περίοδος των βροχών φέρνει έντονες βροχές, ειδικά από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο, αλλά και λιγότερο κόσμο και μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε και αμέτρητες καταπληκτικές στιγμές για να επισκεφθείτε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει η Καρταχένα . Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ >>

>> Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe στο Viber <<

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια