πόλεις για περπάτημα

Κατάταξη: Οι 17 πόλεις στον κόσμο για περπάτημα

Η εξερεύνηση του κόσμου με τα πόδια μπορεί να μεταμορφώσει την ταξιδιωτική σας εμπειρία. Το περπάτημα στους δρόμους μιας πόλης σάς επιτρέπει να συλλάβετε όλες τις λεπτές λεπτομέρειες που κάνουν ένα μέρος μοναδικό, από κρυμμένα καφέ μέχρι τέχνη του δρόμου κρυμμένο στα σοκάκια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η βατότητα είναι τόσο εκτιμώμενη ποιότητα σε αστικά περιβάλλοντα. έχει να κάνει με την ευκολία, τη βιωσιμότητα και τη χαρά της ανακάλυψης.

Το Insider Monkey έχει επιμεληθεί μια λίστα με τις πόλεις με τις πιο βατές για περπάτημα το 2024 με βάση δεδομένα από διάφορες πηγές. Χρησιμοποιούσε τις βαθμολογίες βατότητας μιας πόλης από πηγές όπως το Tourlane και το WalkScore και στη συνέχεια χαρτογράφησε τις αποστάσεις μεταξύ των κορυφαίων τουριστικών αξιοθέατων. Εξετάζουν ακόμη και την ποιότητα του αέρα από τα δεδομένα της IQAir και τους δείκτες ασφάλειας από το Numbeo, για να περιορίσουν τη λίστα.

Εδώ είναι οι κορυφαίες πόλεις όπου μπορείτε να απολαύσετε τις καλύτερες εμπειρίες πεζοπορίας.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

1. Φλωρεντία, Ιταλία

Θα βρείτε τη Φλωρεντία στην κορυφή της λίστας για πόλεις που μπορείτε να περπατήσετε. Δεν είναι απλά μια βόλτα στη Φλωρεντία. είναι μια βόλτα στην ιστορία. Καθώς περιπλανηθείτε, θα ζήσετε το λίκνο της Αναγέννησης κάτω από τα πόδια σας. Φανταστείτε τον εαυτό σας να υφαίνει μέσα από τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, που σφύζουν από τοπική ζωή. Η βόλτα σας είναι πιο εύκολη γιατί η διάταξη της πόλης είναι συμπαγής. Οι περισσότερες γνωστές τοποθεσίες είναι κοντά το ένα στο άλλο. Ένα διάλειμμα είναι ωραίο σε ένα υπαίθριο καφέ, μετά το οποίο μπορείτε να συνεχίσετε να θαυμάζετε την εμβληματική τέχνη και αρχιτεκτονική της Φλωρεντίας, όπως το μεγάλο Duomo ή την αρχαία γέφυρα Ponte Vecchio που εκτείνεται στον ποταμό Άρνο. Η Φλωρεντία είναι μια πόλη που πραγματικά ευνοεί τον περίεργο περιπατητή.

Διαβάστε επίσης:3 Ημέρες στη Φλωρεντία

Φλωρεντία

2. Ρίγα, Λετονία

Αν ψάχνετε για μια πόλη όπου μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα με τα πόδια, η Ρίγα θα πρέπει να είναι στη λίστα σας. Η πρωτεύουσα της Λετονίας έχει μια γοητεία που είναι ιδανική για τους πεζούς. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στη μεσαιωνική Παλιά Πόλη, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, και να απολαύσετε την ιστορία της χωρίς να χρειάζεστε αυτοκίνητο. Φανταστείτε να περπατάτε δίπλα στον εκπληκτικό καθεδρικό ναό της Ρίγας ή να απολαμβάνετε τη βουή της κεντρικής αγοράς της Ρίγας. Η πόλη σας προσφέρει έναν συνδυασμό από πολιτιστικούς χώρους και ευχάριστες περιοχές για περπάτημα ακριβώς δίπλα στη Βαλτική Θάλασσα.

3. Αμβούργο, Γερμανία

Όταν περιπλανηθείτε στο Αμβούργο, είναι δύσκολο να μην παρατηρήσετε τη θαλάσσια γοητεία που διασχίζει την πόλη. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα από πολιτιστικά σημεία ενδιαφέροντος όπως το τρομακτικό Dungeon του Αμβούργου μέχρι την περίπλοκη Miniatur Wunderland χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στη δημόσια συγκοινωνία. Είναι ένα μέρος όπου η ιστορία της πόλης ως λιμάνι συναντά τις σύγχρονες δονήσεις, προσφέροντάς σας πολλά να εξερευνήσετε με τα πόδια. Και επειδή είναι η Γερμανία, δεν είστε ποτέ πολύ μακριά από ένα ζεστό μέρος για να πιείτε κάτι ή έναν καφέ.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ) \

Διαβάστε επίσης:2 ημέρες στη Λειψία

4. Πόρτο, Πορτογαλία

Στο Πόρτο, τα πόδια σας είναι ο καλύτερος τρόπος για εξερεύνηση. Φανταστείτε τον εαυτό σας να περιπλανάται στα στενά λιθόστρωτα δρομάκια με τα πολύχρωμα σπίτια. Η γοητεία αυτής της πόλης βρίσκεται στην βατότητα της. Μπορείτε να ανακαλύψετε ιστορικά ορόσημα, όπως η γέφυρα Dom Luís, χωρίς αυτοκίνητο. Είναι ένα μέρος όπου κάθε γωνιά προσφέρει μια νέα έκπληξη, από τη βουή των τοπικών καφέ έως τη γαλήνια θέα στο ποτάμι. Το περπάτημα στο Πόρτο δεν είναι μόνο να φτάσετε από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά και με τις εμπειρίες που απολαμβάνετε στη διαδρομή.

Διαβάστε επίσης:2 ημέρες στο Πόρτο

Πόρτο

5. Μαδρίτη, Ισπανία

Η Μαδρίτη, θα διαπιστώσετε, είναι σχεδιασμένη για βόλτα. Φανταστείτε να πίνετε ένα καφέ σε ένα καφέ στο πεζοδρόμιο πριν περιπλανηθείτε στις μεγάλες πλατείες της πόλης. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα από ιστορικά μνημεία ή να πάτε σε ένα ή δύο καταστήματα χωρίς να χρειάζεστε ταξί. Οι δρόμοι εδώ είναι ένας συνδυασμός από φαρδιές λεωφόρους και γραφικά σοκάκια, όλα αυτά σας ενθαρρύνουν να εξερευνήσετε με τα πόδια. Επιπλέον, οι δημόσιες πλατείες της Μαδρίτης, όπως η πολυσύχναστη Puerta del Sol, είναι ιδανικές για όσους παρακολουθούν και βυθίζονται στην τοπική κουλτούρα. Λοιπόν, δέστε τα παπούτσια σας για περπάτημα. Η γοητεία αυτής της πόλης ξεδιπλώνεται καλύτερα με χαλαρό ρυθμό.

Διαβάστε επίσης:3 Ημέρες στη Μαδρίτη

Μαδρίτη

6. Εδιμβούργο, Σκωτία

Αν θέλετε μια βόλτα, το Εδιμβούργο είναι η πόλη σας. Φανταστείτε να κάνετε μια βόλτα στους ιστορικούς δρόμους με επένδυση γοτθικής αρχιτεκτονικής, με το Κάστρο να φαίνεται από πάνω. Δεν θα χρειαστείτε αυτοκίνητο. αυτό το μέρος είναι φτιαγμένο για περπάτημα. Καταστήματα, εστιατόρια και καταπράσινα πάρκα βρίσκονται όλα σε μικρή απόσταση με τα πόδια. Και οι ντόπιοι; Είναι όλα για αυτή τη ζωή στο πόδι. Το περπάτημα δεν είναι απλώς βολικό εδώ, είναι μέρος της κουλτούρας. Δέστε τα παπούτσια σας με κορδόνια και ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε τις γωνιές και τις γωνιές της πρωτεύουσας της Σκωτίας.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:48 ώρες στο Εδιμβούργο

Εδιμβούργο

7. Ταλίν, Εσθονία

Οι βόλτες σας στο Ταλίν της Εσθονίας θα σας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Φανταστείτε τον εαυτό σας να περπατά στην καλοδιατηρημένη Παλιά Πόλη, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, όπου κάθε λιθόστρωτο ψιθυρίζει ιστορία. Δεν χρειάζεστε αυτοκίνητο εδώ. τα πόδια σου είναι οι καλύτεροί σου φίλοι. Πέρα από την Παλιά Πόλη, η πόλη απλώνεται με γειτονιές γεμάτες τέχνη και πολιτισμό. Από τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική έως τη σύγχρονη τέχνη του δρόμου, όλα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια. Πάρτε ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια και εξερευνήστε τι γιορτάζει η κατάταξη του 2024 – ο αβίαστος συνδυασμός παλιού και νέου του Ταλίν, ακριβώς στα βήματά σας.

Διαβάστε επίσης:καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ευρώπη

8. Στοκχόλμη, Σουηδία

Η Στοκχόλμη σας υποδέχεται με δρόμους που σας προτρέπουν να περιπλανηθείτε με τα πόδια. Η διάταξή του σε φέρνει πιο κοντά σε υπηρεσίες και χώρους όπου τα αυτοκίνητα φαίνονται περιττά. Φανταστείτε τον εαυτό σας να περπατά στο Gamla Stan, την παλιά πόλη της πόλης, με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα γραφικά κτίρια. Η πόλη διασφαλίζει ότι οι πεζοί μπορούν να φτάσουν εύκολα στους προορισμούς τους, χάρη στα καλά συντηρημένα μονοπάτια και την εστίαση στην προσβασιμότητα. Με τα απέραντα πράσινα πάρκα και ένα αρχιπέλαγος που ζητάει να εξερευνηθεί, το περπάτημα στη Στοκχόλμη δεν είναι μόνο να μετακινηθείτε, είναι μια εμπειρία από μόνη της.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:3 ημέρες στη Στοκχόλμη

Στοκχόλμη

9. Σίδνεϊ, Αυστραλία

Θα βρείτε ότι το Σίδνεϊ είναι ένα αεράκι για να μετακινηθείτε με τα πόδια. Η διάταξη και οι δημόσιοι χώροι της πόλης σας ενθαρρύνουν να περπατήσετε και να εξερευνήσετε. Εξαιρετικοί διάδρομοι πεζών και γέφυρες συνδέουν σημεία ενδιαφέροντος, διατηρώντας τη βόλτα σας γραφική και αναζωογονητική. Δεν θα βαρεθείτε ούτε με τις απόψεις. Η φυσική τοπογραφία του Σίδνεϊ σας προσφέρει ένα υπέροχο σκηνικό καθώς περιπλανηθείτε. Επιπλέον, οι καθορισμένες ζώνες πεζών σε περιοχές όπως το CBD κάνουν τη βόλτα σας ασφαλή και ευχάριστη. Είτε πρόκειται για την εμβληματική γέφυρα Harbour Bridge είτε για τους ιστορικούς δρόμους του The Rocks, το Σίδνεϊ σάς επιτρέπει να απολαύσετε τη ζωντανή κουλτούρα του βήμα προς βήμα.

Διαβάστε επίσης:Σίδνεϊ σε 5 ημέρες

Σίδνεϊ

10. Βοστώνη, Μασαχουσέτη

Θα βρείτε το περπάτημα στη Βοστώνη με το υψηλό Βαθμολογία Περπάτημα 83 στα 100. Καθώς εξερευνάτε, θα σκοντάψετε στην πλούσια ιστορία και το καινοτόμο πνεύμα της πόλης. Τα πλακόστρωτα δρομάκια προσθέτουν γοητεία στη βόλτα σας, ειδικά σε γειτονιές όπως το Beacon Hill. Φυσικά, μην χάσετε το εμβληματικό Freedom Trail – ένα μονοπάτι που διασχίζει ιστορικά σημαντικές τοποθεσίες. Είτε είστε ντόπιος είτε επισκέπτης, η μετάβαση από το σημείο Α στο Β με τα πόδια στη Βοστώνη δεν είναι απλώς εύκολη. ευχαρίστησή μου.

Διαβάστε επίσης:Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Βοστώνη

11. Άμστερνταμ, Ολλανδία

Όταν περπατάτε στο Άμστερνταμ, συμμετέχετε στη ζωντανή ζωή της πόλης. Η διαρρύθμισή του με κανάλια και στενά δρομάκια το κάνει ιδανικό για βόλτα. Θα βρείτε καφέ και καταστήματα σε κάθε γωνιά, που σας προσκαλούν να σταματήσετε και να απολαύσετε. Επιπλέον, το επίπεδο έδαφος του Άμστερνταμ σημαίνει ότι το περπάτημα είναι συνήθως εύκολο και ξεκούραστο.

Η ποδηλασία μπορεί να είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε το Άμστερνταμ, αλλά το περπάτημα είναι εξίσου μέρος της εμπειρίας. Θα δείτε ιστορικά κτίρια και διάσημα μουσεία ενώ περιπλανηθείτε. Επιπλέον, το περπάτημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε τις γειτονιές της πόλης, η καθεμία με τη δική της γοητεία.

Θυμηθείτε όμως να προσέχετε τα ποδήλατα. Είναι παντού και έχουν πάντα το δικαίωμα διέλευσης! Απολαύστε τη βόλτα σας και απολαύστε τη μοναδική ατμόσφαιρα του Άμστερνταμ χωρίς βιασύνη.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:3 ημέρες στο Άμστερνταμ

12. Λίβερπουλ, Αγγλία

Αν κάνετε βόλτα στο Λίβερπουλ, θα πατάτε στην ιστορία και τον πολιτισμό σε κάθε στροφή. Αυτή η παραθαλάσσια πόλη προσφέρει έναν τέλειο συνδυασμό πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης αστικής ζωής, καθιστώντας την ένα αεράκι για εξερεύνηση με τα πόδια. Μπορείτε να δείτε το εμβληματικό Cavern Club, ίσως να τσιμπήσετε κάτι σε μια αγορά τροφίμων και ακόμη και να βγάλετε μια selfie με το άγαλμα των Beatles στο Pier Head. Και μην ξεχνάτε, η προκυμαία του Λίβερπουλ είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, οπότε θα θέλετε να περάσετε λίγο χρόνο εκεί. Απολαύστε την άνετη βατότητα της πόλης και ανακαλύψτε μόνοι σας τη ζωντάνια του Λίβερπουλ.

Με τροχόσπιτο στην Αγγλία

13. Μπορντό, Γαλλία

Στο Μπορντό, μπορείτε να απολαύσετε έναν χαλαρό περίπατο στη rue Sainte-Catherine, τον πολυσύχναστο εμπορικό κόμβο της πόλης. Περιπλανηθείτε και θα βρεθείτε ανάμεσα σε ιστορικά αξιοθέατα, όπως η Place de la Bourse ή απολαμβάνοντας μια ήσυχη στιγμή στο Jardin Public. Με όμορφα συγκεντρωμένα τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης, τα πόδια σας είναι το καλύτερο στοίχημά σας για μια μέρα έξω. Επιπλέον, η ομορφιά της αρχιτεκτονικής του Μπορντό συνδυάζεται καλά με έναν χαλαρό περίπατο, χωρίς να χρειάζεται βιασύνη εδώ.

Διαβάστε επίσης:Μπορντό: Καλύτεροι ξενώνες και ξενοδοχεία

14. Κοπεγχάγη, Δανία

Αν ψάχνετε για μια πόλη όπου μπορείτε να μετακινηθείτε εύκολα με τα πόδια, η Κοπεγχάγη πρέπει να είναι στη λίστα σας. Οι φιλόξενοι δρόμοι, το όμορφο τοπίο και η διάταξη που είναι λογική για τους περιπατητές το κάνουν να ξεχωρίζει. Μπορείτε να περπατήσετε μπροστά από πολύχρωμα κτίρια κατά μήκος του καναλιού Nyhavn ή να κάνετε ποδήλατο στις φιλικές προς το ποδήλατο λωρίδες που υπάρχουν παντού. Επιπλέον, τα πάρκα και οι παραθαλάσσιες περιοχές όπως οι περίφημοι κήποι Tivoli είναι ιδανικοί για χαλαρούς περιπάτους. Θυμηθείτε να απολαύσετε έναν καφέ σε ένα από τα φιλόξενα καφέ μετά τη βόλτα σας.

Διαβάστε επίσης:Οι καλύτερες και οι χειρότερες εποχές για να επισκεφθείτε την Κοπεγχάγη

15. Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Στην Κωνσταντινούπολη, βαδίζετε σε ένα μείγμα ιστορίας και πολιτισμού καθώς περπατάτε στην πόλη. Φανταστείτε να περιπλανηθείτε εκεί που κάποτε βρίσκονταν οι αυτοκρατορίες. Τα πόδια σας θα λατρέψουν το μονοπάτι Φενέρ ​​και Μπαλάτ, παρουσιάζοντας το μείγμα της αρχιτεκτονικής της οθωμανικής εποχής. Αν θέλετε, το ταξίδι από το Ζεϊρέκ στο Τζαμί Σουλεϊμανίγιε ακολουθεί τα βήματα της αρχαίας ιστορίας. Μόλις 3,8 μίλια συνδέουν τις πέντε κορυφαίες τοποθεσίες, χρειάζονται περίπου 76 λεπτά για να καλυφθούν. Η εξερεύνηση της Κωνσταντινούπολης με τα πόδια δεν αφορά μόνο τους προορισμούς. Πρόκειται για το ταξίδι στο ζωντανό παρελθόν και το ζωντανό παρόν της πόλης.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:Κωνσταντινούπολη :Η Πόλη των Δύο Ηπείρων

16. Μελβούρνη, Αυστραλία

Η Μελβούρνη είναι το ιδανικό μέρος αν σας αρέσει η βόλτα σε πολυσύχναστες πόλεις. Αυτό το αυστραλιανό διαμάντι κατατάσσεται ψηλά ως προς την πεζοπορία, και βρίσκεται αρκετά στο νούμερο 4 παγκοσμίως το 2024. Μπορείτε να περιπλανηθείτε στους λαβύρινθους των πεζοδρόμων και να βρείτε street art, φιλόξενα καφέ και κρυφά μπαρ. Η αρχιτεκτονική εδώ είναι ένας συνδυασμός παλιού και σύγχρονου, και η δημόσια συγκοινωνία είναι επίσης κορυφαία. Με τα πάντα σε κοντινή απόσταση, τα πόδια σας είναι ο καλύτερος τρόπος για εξερεύνηση. Η Μελβούρνη σας προσκαλεί να βγείτε έξω και να ανακαλύψετε τη γοητεία της, από πολυσύχναστες αγορές μέχρι γαλήνια πάρκα.

7 ημέρες στη Μελβούρνη

17. Πράγα, Τσεχία

Θα απολαύσετε το περπάτημα στην Πράγα. Η διάταξη της πόλης καθιστά εξαιρετική τη μετακίνηση με τα πόδια. Μεγάλα αξιοθέατα όπως η Πλατεία της Παλιάς Πόλης και η Γέφυρα του Καρόλου βρίσκονται κοντά – σε απόσταση 4,1 μιλίων το ένα από το άλλο. Τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα ιστορικά κτήρια της Πράγας προσθέτουν στη γοητεία. Είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να εξερευνήσετε άνετα σοκάκια και να ανακαλύψετε νέα πράγματα χωρίς να περιπλανηθείτε πολύ μακριά. Το Lonely Planet το αναφέρει ακόμη και ως μια απαραίτητη επίσκεψη για το 2024. Επομένως, δέστε τα παπούτσια σας με κορδόνια και απολαύστε την ομορφιά της Πράγας με τον δικό σας ρυθμό.

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα μέσο Booking και Πληρώστε Λιγότερα!

(Αεροπορικά τις στιγμής από Ελλάδα δείτε εδώ

Διαβάστε επίσης:3 ημέρες στην Πράγα

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια