Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα [2023]

Περιεχόμενα

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για ένα ταξίδι στη Ρώμη είναι η ελαχιστοποίηση του χρόνου που πρέπει να αφιερώσετε περιμένοντας στην ουρά έξω από τα εκπληκτικά αξιοθέατα της. Πουθενά δεν ισχύει αυτό περισσότερο από την Πόλη του Βατικανού, ένα μέρος που έχει γίνει διαβόητο για τις ατελείωτες γραμμές του. Αλλά δεδομένου ότι υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε στο Βατικανό, ειδικά στα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα, δεν είναι κάτι που θέλετε να χάσετε.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να αποκτήσετε τα εισιτήριά σας για τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα χωρίς να υπάρχουν όλα αυτά. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγος προγραμματισμός για να γλιτώσετε από την ταλαιπωρία και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Ακόμα καλύτερα, θα ελευθερώσετε περισσότερο χρόνο για να δείτε άλλα αξιοθέατα της Ρώμης, όπως το Κολοσσαίο και το Πάνθεον. Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για την αγορά των εισιτηρίων για τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα: Αν δεν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα είτε να κάνετε κράτηση για τα εισιτήρια του Βατικανού εκ των προτέρων εδώ είτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στο Βατικανό . Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς όχι μόνο μπορείτε να παραλείψετε τις μεγάλες ουρές, αλλά και να μάθετε για την ιστορία ενός από τους πιο ιερούς τόπους στον Χριστιανικό κόσμο από έναν ειδικό οδηγό.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : Ο απόλυτος οδηγός με σακίδιο στη Ρώμη

  • 3 ημέρες στη Ρώμη
  • Τι να κάνετε στη Ρώμη,10 καλύτερα πράγματα

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα

Επειδή υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε εκεί και μια ολόκληρη σειρά διαφορετικών τρόπων για να επισκεφτείτε, έχετε πολλές επιλογές για να αγοράσετε εισιτήρια για το Βατικανό. Το να προσδιορίσετε ποια εισιτήρια θα θέλετε για την επίσκεψή σας και τον καλύτερο τρόπο για να τα αποκτήσετε μπορεί να είναι δύσκολη, γι’ αυτό παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις επιλογές.

1. Lining Up (Δεν συνιστάται)

Αν δεν σας αρέσει πραγματικά να στέκεστε στις ουρές, η αναμονή για να αγοράσετε τα εισιτήριά σας για την Καπέλα Σιξτίνα και τα Μουσεία του Βατικανού όταν φτάσετε στο Βατικανό είναι η χειρότερη επιλογή. Οι γραμμές για να εισέλθετε σε αυτά τα αξιοθέατα είναι εμφανώς μεγάλες και αργές. Οι επισκέπτες θα περιμένουν συνήθως από μία έως τρεις ώρες μόνο για να μπουν μέσα, ενώ η αναμονή τεσσάρων ωρών δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Θα πρέπει πραγματικά να το κάνετε αυτό μόνο εάν εξαντληθούν όλες οι άλλες επιλογές.

2. Ηλεκτρονική κράτηση

Μια πολύ πιο γρήγορη και λιγότερο αγχωτική προσέγγιση για την εξασφάλιση εισιτηρίων για την πόλη του Βατικανού είναι να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας εκ των προτέρων μέσω Διαδικτύου. Όχι μόνο εγγυάστε την είσοδο στον εαυτό σας την ημέρα της επιλογής σας, αλλά λαμβάνετε επίσης ένα εισιτήριο για το Βατικανό που θα σας επιτρέψει να περάσετε κατευθείαν στον έλεγχο ασφαλείας.

Αν και είναι δυνατή η αγορά εισιτηρίων μέσω του επίσημου ιστότοπου του Βατικανού , υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους δεν είναι η καλύτερη επιλογή σας. Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων σε αυτόν τον ιστότοπο όχι περισσότερο από 60 ημέρες νωρίτερα, κάτι που δεν είναι χρήσιμο για μακροπρόθεσμο προγραμματισμό. Επίσης δεν είναι δυνατή η ακύρωση εισιτηρίων, αλλά μόνο η αλλαγή ημερομηνιών ή ονομάτων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστούμε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας μέσω αυτού του συνδέσμου . Όχι μόνο δεν υπάρχει παράθυρο για την κράτηση εισιτηρίων, αλλά μπορείτε να ακυρώσετε έως και 24 ώρες νωρίτερα για να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Επιπλέον, δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία διαφορά τιμής όταν λαμβάνετε υπόψη τον ηχητικό οδηγό και το τέλος κράτησης 4 € παράλειψης γραμμής που χρεώνει ο επίσημος ιστότοπος.

Αν θέλετε να εξερευνήσετε αυτά τα αξιοθέατα πριν φτάσει το πλήθος, μπορείτε επίσης να αγοράσετε εισιτήρια έγκαιρης πρόσβασης για τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα. Αυτό το εισιτήριο σάς επιτρέπει να εισάγετε μια ολόκληρη ώρα πριν από την έναρξη της κανονικής εισόδου στις 8:30 π.μ. και δεν χρειάζεστε καν ξενάγηση για να το κάνετε. Ωστόσο, πρέπει να πληρώσετε επιπλέον για το προνόμιο.  

3. Κράτηση ξενάγησης (Συνιστάται)

Για να απολαύσετε την πλήρη εμπειρία του τι έχει να προσφέρει το Βατικανό στους τουρίστες, δεν αξίζει να κάνετε μια ξενάγηση. Μια περιήγηση στην πόλη του Βατικανού θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε τι βλέπετε και τη βαθιά σημασία πίσω από αυτό. Θα μπορείτε επίσης να παραλείψετε τις γραμμές έξω.

Η τυπική περιήγηση που κάνουν οι περισσότεροι επισκέπτες διαρκεί περίπου τρεις ώρες και συνήθως έχει μεταξύ 20 και 40 άτομα στην ομάδα. Ο ξεναγός σας θα σας μεταφέρει στα Μουσεία του Βατικανού, την Καπέλα Σιξτίνα και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, εξηγώντας την ιστορία και τη σημασία τους μέσω ενός ακουστικού.

Αν αναζητάτε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε κράτηση για αυτήν την ιδιωτική περιήγηση . Με μια ιδιωτική περιήγηση, μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο σε ό,τι σας ενδιαφέρει και να κάνετε ελεύθερα ερωτήσεις για τον οδηγό σας καθώς πηγαίνετε.

Για μια διαφορετική περιήγηση στην επίσκεψή σας, γιατί να μην δοκιμάσετε μια περιήγηση τη νύχτα ; Αυτό το είδος περιήγησης είναι διαθέσιμο μόνο τις Παρασκευές κατά τους θερμότερους μήνες, από τα μέσα Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου. Σας δίνει πρόσβαση στα ίδια μέρη που βλέπετε με τα κανονικά εισιτήρια περιοδείας στο Βατικανό, ακριβώς σε ένα πολύ πιο ήσυχο περιβάλλον μικρών ομάδων, με πολύ λίγα άλλα άτομα τριγύρω.

Για να συνοψίσουμε, εδώ όλες οι διαθέσιμες περιηγήσεις στο Βατικανό*:

*Όλες οι εκδρομές περιλαμβάνουν τα Μουσεία του Βατικανού, την Καπέλα Σιξτίνα και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

4. Αγορά τουριστικού πάσου Ρώμης

Όσοι θέλουν να κάνουν πολλές περιηγήσεις στα αξιοθέατα της Ρώμης πέρα ​​από την Πόλη του Βατικανού, μπορεί να θελήσουν να δουν τα διάφορα εισιτήρια πόλεων που προσφέρονται. Όπως αυτά για άλλους σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς, αυτά τα πάσο βοηθούν να κάνετε την περιήγηση στα αξιοθέατα απλούστερη και φθηνότερη όταν χρησιμοποιείται στο έπακρο. Οι κάρτες City pass συνήθως δεσμεύουν δωρεάν είσοδο ή εισόδου με έκπτωση σε κοινά τουριστικά αξιοθέατα με εκδρομές ή δημόσια μέσα μεταφοράς για να παρέχουν στους τουρίστες έναν τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων.

Το πιο κοινό πέρασμα πόλης στη Ρώμη είναι το Roma Pass . Παρέχει δωρεάν είσοδο ή εκπτώσεις σε πολλά σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα της πόλης, καθώς και δωρεάν ταξίδια με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σας δίνει δωρεάν είσοδο σε δύο από τα ακόλουθα: Μουσεία Καπιτωλίου, Castel Sant’Angelo, Κολοσσαίο και τον λόφο Palatine και τη Ρωμαϊκή Αγορά. Το μειονέκτημα είναι ότι το Roma Pass δεν σας βοηθά άμεσα να επισκεφτείτε την πόλη του Βατικανού.

Αντίθετα, οι επισκέπτες θα πρέπει να κοιτάξουν το πακέτο Omnia Card + Roma Pass . Όχι μόνο συνοδεύεται από όλα τα πλεονεκτήματα του Roma Pass, αλλά παρέχει επίσης γρήγορη είσοδο σε αξιοθέατα της πόλης του Βατικανού μέσω της κάρτας Omnia. Αυτό σημαίνει ότι έχετε δωρεάν είσοδο στα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα, τη Βασιλική του Αγίου Παύλου (Έξω από τα Τείχη) και τη Βασιλική και το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Λατερανού. Είναι ουσιαστικά μια ολοκληρωμένη πρόσβαση τόσο στην Πόλη του Βατικανού όσο και στη Ρώμη.

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Βατικανό;

Τα εισιτήρια του Μουσείου του Βατικανού ξεκινούν από 17€ για ενήλικες, ενώ τα εισιτήρια για παιδιά 6 έως 18 ετών και φοιτητές έως 25 ετών με φοιτητική ταυτότητα κοστίζουν 8€. Αυτές οι τιμές αφορούν εισιτήρια που αγοράστηκαν επί τόπου μετά την παραμονή.

Οι ακουστικοί οδηγοί κοστίζουν επιπλέον 7€, ενώ οι ειδικοί για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών κοστίζουν 5€. Για κρατήσεις που γίνονται εκ των προτέρων μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ισχύει χρέωση κράτησης 4 €. Οι ξεναγήσεις , τα αποκλειστικά τμήματα και οι επισκέψεις εκτός ωραρίου κοστίζουν περισσότερο.

Εξαίρεση σε όλα αυτά είναι η τελευταία Κυριακή κάθε μήνα που τα μουσεία είναι ανοιχτά δωρεάν για το κοινό.

Ώρες Λειτουργίας του Βατικανού

Τα Μουσεία του Βατικανού και η Καπέλα Σιξτίνα είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Σάββατο, καθώς και την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα. Γενικά είναι ανοιχτά από τις 9:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. Η τελική είσοδος είναι πάντα δύο ώρες πριν από την ώρα κλεισίματος.

Τα μουσεία είναι κλειστά τις ακόλουθες ημέρες: 1 Ιανουαρίου, 6 Ιανουαρίου, 11 Φεβρουαρίου, 19 Μαρτίου, 5 Απριλίου, 1 Μαΐου, 29 Ιουνίου, 25 Ιουλίου, 16 Αυγούστου, 29 Αυγούστου, 1 Νοεμβρίου, 28 Νοεμβρίου, 8 Δεκεμβρίου και Δεκεμβρίου. 25–26.

Για το καλοκαίρι του 2021, θα υπάρχουν ειδικές ώρες λειτουργίας μετά την επαναλειτουργία του Βατικανού στις 3 Μαΐου: Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30 π.μ. – 6:30 μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο: 8:30 π.μ. – 8:00 μ.μ.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα

Όπως μερικοί τρόποι είναι καλύτεροι να αποκτήσετε τα εισιτήριά σας στο Μουσείο του Βατικανού από άλλους, μερικές φορές είναι καλύτερο να τις επισκεφτείτε από άλλες. Σε γενικές γραμμές, θα βρείτε το Βατικανό στην πιο ήσυχη κατάσταση από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, όταν υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες τριγύρω. Θα θελήσετε να αποφύγετε τις περιόδους των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς τείνει να γίνεται πιο απασχολημένος στις θρησκευτικές γιορτές. 

Εάν δεν επιλέξετε μια περιοδεία εκτός ωραρίου , προσπαθήστε να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Εναλλακτικά, μπορείτε να περιμένετε μέχρι αργά το απόγευμα, όταν πολλά από τα τουριστικά λεωφορεία έχουν ξεκινήσει, αφήνοντας ελαφρώς μικρότερες γραμμές και τα πράγματα λίγο πιο ήσυχα στο πέρασμά τους.

Όσον αφορά τις ημέρες της εβδομάδας, είναι καλύτερο να αποφεύγετε τα Σάββατα, συνήθως την πιο πολυσύχναστη ημέρα, ακολουθούμενα από τις Παρασκευές και τις Δευτέρες, όταν ο αριθμός των ατόμων που επισκέπτονται για ένα σαββατοκύριακο στην πόλη μπορεί να αυξηθεί. Λόγω του παπικού κοινού που λαμβάνει χώρα τις περισσότερες Τετάρτες, αυτή η ημέρα μπορεί επίσης να έχει αυξημένο αριθμό επισκεπτών. Αυτό αφήνει την Τρίτη και την Πέμπτη ως τις καλύτερες ώρες για επίσκεψη.

Πώς να φτάσετε στην πόλη του Βατικανού

Το να φτάσετε στην πόλη του Βατικανού είναι αρκετά εύκολο, αλλά θα εξαρτηθεί από το πού έρχεστε. Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, το Βατικανό απέχει περίπου δύο χιλιόμετρα (λίγο περισσότερο από ένα μίλι) από τη Φοντάνα ντι Τρέβι και πάνω από τρία χιλιόμετρα (λίγο λιγότερο από δύο μίλια) από το Κολοσσαίο. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από αυτά τα δημοφιλή αξιοθέατα.

Υπάρχουν επίσης επιλογές δημόσιας συγκοινωνίας για να φτάσετε στο Βατικανό. Τα λεωφορεία 40 και 64 εκτελούν δρομολόγια από το Roma Termini (τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης) μέσω του κέντρου της πόλης μέχρι λίγο έξω από το Βατικανό. Ωστόσο, μια πιο γρήγορη επιλογή για να φτάσετε από το Roma Termini είναι να πάρετε τη γραμμή Α του μετρό προς Ottaviano-S. Σταθμός Pietro και περπάτημα από εκεί.

Διαδικασία ασφαλείας στα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα

Ανεξάρτητα από το εισιτήριο του Μουσείου του Βατικανού που αγοράζετε ή πώς το κάνετε κράτηση, όλοι οι επισκέπτες πρέπει να περάσουν από την ασφάλεια πριν εισέλθουν στα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα. Τα καλά νέα είναι ότι η γραμμή για την ασφάλεια δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με την επιτόπια αγορά των εισιτηρίων σας και θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά.

Για μια ομαλή διαδικασία μέσω της ασφάλειας, αξίζει να γνωρίζετε τους κανόνες και τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να φέρετε μαζί σας. Ίσως το μεγάλο που πρέπει να γνωρίζετε είναι ο ενδυματολογικός κώδικας. Επειδή αυτός είναι τόπος λατρείας, οι επισκέπτες πρέπει να είναι ντυμένοι με σεβασμό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αμάνικα ή χαμηλοκομμένα μπλουζάκια, χωρίς σορτς ή φούστες πάνω από το γόνατο και χωρίς καπέλα.

Οποιεσδήποτε αποσκευές, μεγάλες τσάντες, μεγάλες ομπρέλες, τρίποδα κάμερας ή πινακίδες πρέπει να φυλάσσονται στο βεστιάριο πριν εισέλθουν στα εκθέματα του μουσείου. Η κατανάλωση αλκοόλ, φαγητού και ποτών απαγορεύεται εντός του μουσείου και πρέπει να φυλάσσεται και στο βεστιάριο. Η χρήση του βεστιαρίου είναι δωρεάν.

Ξενοδοχεία κοντά στην πόλη του Βατικανού

Εάν η επίσκεψη στην πόλη του Βατικανού και τα αξιοθέατα της αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εσάς, τότε ίσως θέλετε να επιλέξετε κάπου κοντά για να μείνετε. Παρόλο που δεν θα δυσκολευτείτε να φτάσετε στο Βατικανό από αλλού στη Ρώμη, εδώ είναι μερικά ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση για κάθε ενδεχόμενο.

Με την προνομιακή του τοποθεσία και την υπέροχη επίπλωση, το Starhotels Michelangelo Rome είναι ιδανικό για μια πολυτελή διαμονή κοντά στο Βατικανό. Αυτό το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων απέχει μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια από την πλατεία του Αγίου Πέτρου και προσφέρει κομψά δωμάτια και σουίτες.

Όσοι αναζητούν κάτι πιο μεσαίας κατηγορίας θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στο Residenza Palline . Ακόμα ωραίος και κοντά, σε απόσταση μόλις 500 μέτρων (κάτω από μισό μίλι) από το Βατικανό, αυτός ο ξενώνας προσφέρει ένα φωτεινό και άνετο μέρος με όλες τις ανέσεις που θα μπορούσατε να χρειαστείτε.

Μπορείτε επίσης να ελέγξετε την Airbnb για μέρη διαμονής. Κερδίστε έως και 55 $ έκπτωση στην επόμενη κράτησή σας στην Airbnb, αν χρησιμοποιήσετε τον σύνδεσμό μας.

Πραγματικά δεν υπάρχουν πολλά πραγματικά οικονομικά μέρη γύρω από το Βατικανό, με το Vatican Vanity πιθανότατα την πιο προσιτή επιλογή. Αυτός ο μικρός ξενώνας στην περιοχή Prati προσφέρει φρέσκα διακοσμημένα ιδιωτικά δωμάτια και μερικές κοινόχρηστες εγκαταστάσεις, όπως ψυγείο και καφετιέρα.

Γεγονότα για το Βατικανό και την Καπέλα Σιξτίνα

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε σωστά για την Καπέλα Σιξτίνα και την Πόλη του Βατικανού είναι με μια ξενάγηση ή έναν καλό οδηγό, αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μερικά βασικά στοιχεία για να ξεκινήσετε.

Είναι το Βατικανό στην Ιταλία;

Αν και περιβάλλεται πλήρως από την πόλη της Ρώμης και την Ιταλία, η Πόλη του Βατικανού ανήκει στην πραγματικότητα στη δική της κυρίαρχη χώρα που ονομάζεται Πολιτεία της Πόλης του Βατικανού.

Πόσοι άνθρωποι ζουν στο Βατικανό;

Από το 2019, το Βατικανό έχει πληθυσμό 825 κατοίκους. Αυτό περιλαμβάνει 453 κατοίκους και 372 πολίτες του Βατικανού, άλλοι που ζουν εντός της πόλης και άλλοι που ζουν στο εξωτερικό ως διπλωμάτες. Δεν είναι όλοι οι πολίτες θρησκευόμενα μέλη της εκκλησίας, καθώς εκεί ζουν και οικογένειες διπλωματών καθώς και μέλη της διάσημης Ελβετικής Φρουράς.

Πόσο χρονών είναι η πόλη του Βατικανού;

Ως ανεξάρτητο έδαφος, το κράτος της Πόλης του Βατικανού είναι 92 ετών. Το Αποστολικό Παλάτι, όπου διαμένει επίσημα ο Πάπας και όπου θα επισκεφθείτε τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα, χρονολογείται από το 1589.

Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να ζωγραφιστεί η Καπέλα Σιξτίνα;

Η οροφή της Καπέλα Σιξτίνα ζωγραφίστηκε περίφημα από τον καταξιωμένο καλλιτέχνη και γλύπτη της Αναγέννησης Μικελάντζελο. Άρχισε να ζωγραφίζει την οροφή την άνοιξη του 1508 και το ολοκλήρωσε στις 31 Οκτωβρίου 1512, πάνω από τέσσερα χρόνια αργότερα.

Πού ζει πραγματικά ο Πάπας;

Η επίσημη κατοικία του Πάπα είναι το Αποστολικό Παλάτι, αλλιώς γνωστό ως Παλάτι του Βατικανού, το οποίο στεγάζει επίσης τα Μουσεία του Βατικανού και την Καπέλα Σιξτίνα. Μέσα στα παπικά διαμερίσματα του παλατιού θα βρείτε το υπνοδωμάτιο του πάπα, το ιδιωτικό του γραφείο και άλλα διάφορα δωμάτια, όπως κουζίνα και ιατρική σουίτα.

Τώρα που έχετε όλες αυτές τις πληροφορίες στα χέρια σας, θα πρέπει να προετοιμαστείτε κατάλληλα για μια αξέχαστη στιγμή στην Καπέλα Σιξτίνα και στα Μουσεία του Βατικανού. Σίγουρα θα χαρείτε που σχεδιάσατε εκ των προτέρων όταν δείτε τις γραμμές εκεί, αυτό είναι σίγουρο.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : Τα καλύτερα μουσεία στο Λονδίνο

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.