αεροδρόμιο

Τι είναι το τελωνείο στο αεροδρόμιο; Η διαδικασία των 3 βημάτων

Οι πρώτοι διεθνείς ταξιδιώτες αναρωτιούνται: «Τι είναι το τελωνείο στο αεροδρόμιο;» και ρωτήστε τι συνεπάγεται η διέλευση από το τελωνείο. Μην ανησυχείς! Είναι μια γρήγορη και εύκολη διαδικασία όταν έχετε τη σωστή τεκμηρίωση. 

Δείτε τη βήμα προς βήμα τελωνειακή διαδικασία και μάθετε πώς να προετοιμαστείτε για ομαλή πλεύση όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια σε αυτόν τον πλήρη οδηγό. 

Τι είναι το τελωνείο στο αεροδρόμιο;

asiandelight/Shutterstock

Το Τελωνείο στο αεροδρόμιο αναφέρεται στην Τελωνειακή και Προστασία των Συνόρων (CBP), μια κυβερνητική υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο και τον εκτελωνισμό των επιβατών και των συσκευασμένων αντικειμένων τους πριν επιτραπεί η είσοδος σε μια χώρα μέσω αεροδρομίου. 

Τα τελωνεία έχουν μια σημαντική δουλειά: Διασφάλιση ότι η κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών στη χώρα δεν θέτει σε κίνδυνο το έθνος ή την ασφάλειά του.

Το Τελωνείο συνεργάζεται με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA) για τη διατήρηση της ασφάλειας των αεροδρομίων και τον έλεγχο της ροής εμπορευμάτων και παράνομων αντικειμένων. 

Οι υπηρεσίες Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων χρησιμοποιούν προηγμένα βιομετρικά δεδομένα και δεδομένα αναγνώρισης προσώπου, λεπτομερείς πληροφορίες για τους επιβάτες και τα δρομολόγιά τους και προσεκτικές επιθεωρήσεις των επιβατών και των συσκευασμένων εμπορευμάτων τους στη διαδικασία τους. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τελωνειακή και Προστασία των Συνόρων αποτελεί μέρος του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας . Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία εκτελωνισμού λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη και όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στις ΗΠΑ υπόκεινται σε αυτήν. 

Τι ψάχνει και τι κάνει λοιπόν το τελωνείο; 

Η προστασία των τελωνείων και των συνόρων διασφαλίζει ότι οι άνθρωποι που εισέρχονται στις ΗΠΑ δεν αποτελούν απειλή για την ασφάλεια και την ασφάλεια του έθνους, μεταφέρουν παράνομα ναρκωτικά ή απαγορευμένα αντικείμενα ή παραβιάζουν τους νόμους. 

Μόλις μπείτε ή ετοιμαστείτε να βγείτε από μια χώρα, θα περάσετε από κάμερες αναγνώρισης προσώπου που ταιριάζουν ζωντανές εικόνες με φωτογραφίες στο σύστημα CBP.

Μόλις το σύστημα αντιστοιχίσει επιτυχώς το πρόσωπό σας με τη φωτογραφία του διαβατηρίου σας, θα προχωρήσετε σε τελωνειακό έλεγχο ή θα σας επιτραπεί να βγείτε από τις ΗΠΑ. 

Μπορείτε να περάσετε από το τελωνείο στο αεροδρόμιο πριν ή μετά την άφιξή σας στον προορισμό σας. Σε ορισμένα αεροδρόμια, το CBP Preclearance – μια διαδικασία που σας επιτρέπει να παραλείψετε τα συνήθη σημεία ελέγχου ασφαλείας CBP και TSA – είναι διαθέσιμη για ταχύτερη είσοδο.

Το να περάσετε από το τελωνείο στο αεροδρόμιο μπορεί να σας προκαλέσει άγχος εάν δεν είστε σίγουροι ποια είδη απαγορεύονται ή τι συνεπάγεται η διαδικασία. Ας ρίξουμε μια ματιά στη γενική διαδικασία εκτελωνισμού για να δούμε πώς λειτουργεί. 

αεροδρόμιο

Πώς λειτουργεί η τελωνειακή διαδικασία στο αεροδρόμιο

Η υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων έχει μια απλή διαδικασία για τους επιβάτες του αεροδρομίου που χρησιμοποιεί βιομετρική τεχνολογία, πληροφορίες που συλλέγονται από φόρμες επιβατών και δεδομένα ταξιδιού, καθώς και επιθεωρήσεις για τον εκτελωνισμό των επιβατών. 

Υπάρχουν 3 γενικά βήματα που εμπλέκονται στην τελωνειακή διαδικασία στο αεροδρόμιο:

 1. Συμπληρώστε το έντυπο τελωνειακής δήλωσης
 2. Περάστε από τον έλεγχο διαβατηρίων
 3. Προχωρήστε στις αποσκευές και στο τελωνείο

Εφόσον δεν μεταφέρετε απαγορευμένα ή αδήλωτα αντικείμενα, έχετε τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα και συνεργάζεστε με τυχόν τυχαίες αναζητήσεις ή επιθεωρήσεις από στελέχη της CBP, αυτή η διαδικασία δεν θα είναι καθόλου δύσκολη. 

Δείτε πώς λειτουργεί η τελωνειακή διαδικασία στο αεροδρόμιο και τι μπορείτε να περιμένετε όταν περάσετε από το τελωνείο. 

1. Συμπληρώστε το έντυπο τελωνειακής δήλωσης

Όταν επιβιβάζεστε σε μια διεθνή πτήση, η αεροσυνοδός σας θα σας παραδώσει μια ορθογώνια κάρτα με το έντυπο τελωνειακής δήλωσης στο αεροπλάνο.

Συμπληρώστε το (1 φόρμα ανά οικογένεια), μένοντας ειλικρινής σχετικά με τα αντικείμενα που μεταφέρετε, τα σημεία εισόδου και εξόδου σας, καθώς και τον αριθμό του διαβατηρίου και της πτήσης σας.

Η φόρμα καλύπτει άλλες πληροφορίες, όπως τις χώρες που επισκεφτήκατε, το χρηματικό ποσό που μεταφέρετε και τη συνολική αξία των αγαθών που αγοράστηκαν στο εξωτερικό και σας ρωτά εάν μεταφέρετε αντικείμενα με περιορισμούς (τρόφιμα, σπόροι, χώμα, φάρμακα κ.λπ. .). 

Μπορείτε να ρωτήσετε την αεροσυνοδό σας εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με το εάν επιτρέπονται ή απαγορεύονται τα αντικείμενα που μεταφέρετε. Είναι σημαντικό να «δηλώνετε» ή να τσεκάρετε τυχόν αντικείμενα που μεταφέρετε και τα οποία ενδέχεται να έχουν περιορισμούς. 

αεροδρόμιο

2. Περάστε από τον έλεγχο διαβατηρίων

Όταν κατεβείτε από το αεροπλάνο, θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς το πρώτο σημείο ελέγχου (Έλεγχος διαβατηρίων). Ενδέχεται να δείτε 2 ή 3 γραμμές: πολίτες των ΗΠΑ, αλλοδαποί πολίτες και μια ταχεία γραμμή για επιβάτες με πτήσεις ανταπόκρισης.

Μεταβείτε στη σωστή γραμμή και παρουσιάστε το διαβατήριό σας και τη συμπληρωμένη φόρμα τελωνειακής δήλωσης στον υπάλληλο. 

Θα σαρώσουν το διαβατήριό σας και θα επικυρώσουν το έντυπο της Δήλωσής σας (με ή χωρίς έλεγχο αποσκευών) πριν σας επιστρέψουν και τα δύο έγγραφα. Οι διεθνείς επιβάτες μπορούν να έχουν μαζί με το διαβατήριό τους ένα ηλεκτρονικό έντυπο I-94. 

Θα ερωτηθείτε:

 1. Ο λόγος για το ταξίδι σας
 2. Πόσο καιρό μένετε στη χώρα (αν είστε επισκέπτης)
 3. Δραστηριότητες που σκοπεύετε να κάνετε και πού θα μείνετε (αν είστε επισκέπτης)

Εάν έχετε έγγραφα που υποστηρίζουν τις δηλώσεις σας, μπορείτε να τα δείξετε στον υπεύθυνο επιθεώρησης. Αυτό μπορεί να είναι επιβεβαιώσεις κρατήσεων ξενοδοχείων, εισιτήρια για αξιοθέατα ή απόδειξη του λόγου για το ταξίδι (όπως αποφοίτηση ή επίσκεψη στην οικογένεια). 

Ο υπεύθυνος επιθεώρησης θα σας αποτυπώσει ψηφιακά και θα σας φωτογραφίσει εάν επισκέπτεστε τη χώρα και θα το εκτελέσει μέσω της βιομετρικής βάσης δεδομένων. 

3. Προχωρήστε στις αποσκευές και στο τελωνείο

Αφού μιλήσετε με τους υπαλλήλους του Ελέγχου Διαβατηρίων, θα προχωρήσετε στην παραλαβή των αποσκευών σας στα καρουζέλ παραλαβής αποσκευών που αντιστοιχούν στην πτήση σας.

Φέρτε τις αποσκευές σας στο σημείο ελέγχου τελωνειακής ασφάλειας. Μπείτε στη σωστή γραμμή σύμφωνα με τη συμπληρωμένη φόρμα τελωνειακής δήλωσης: «Δεν υπάρχει τίποτα για δήλωση» ή «Αγαθά προς δήλωση».

Εάν δεν έχετε τίποτα να δηλώσετε, οι αξιωματικοί της CBP μπορούν να εξετάσουν το έντυπο της τελωνειακής δήλωσης, να σας το επιστρέψουν και να σας επιτρέψουν να εισέλθετε στη χώρα χωρίς έλεγχο. 

Ενώ βρίσκεστε σε οποιαδήποτε γραμμή (δεν υπάρχει τίποτα για δήλωση ή αγαθά για δήλωση), μπορείτε να επιλέξετε για μια τυχαία αναζήτηση από αξιωματικούς της CBP. Μπορεί να ψάξουν τις αποσκευές σας με ακτινογραφικό μηχάνημα ή φυσική επιθεώρηση. 

Παραδώστε το επικυρωμένο έντυπο της τελωνειακής δήλωσης στον υπάλληλο. Ενδέχεται να σας γίνουν περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι σας – τι σχεδιάζετε να κάνετε ή κάνατε στο ταξίδι, τον λόγο της επίσκεψής σας, τι αγοράσατε και πόσο καιρό θα μείνετε στη χώρα. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε προβλήματα ή είστε ύποπτοι για διάπραξη εγκλήματος. Είναι απλώς μέρος της διαδικασίας CBP και κινείται γρήγορα όταν συνεργάζεστε με αξιωματούχους. 

Εάν οι αστυνομικοί βρουν απαγορευμένα αντικείμενα στις αποσκευές σας, τα αντικείμενα μπορεί να κατασχεθούν ή/και μπορεί να σας ζητηθεί να πληρώσετε δασμούς ή πρόστιμα για τα αντικείμενα.

Μετά από αυτό, είστε ελεύθεροι να φύγετε από το αεροδρόμιο ή να επιβιβαστείτε στην πτήση ανταπόκρισης! 

αεροδρόμιο

Η Διαδικασία Προεκτελωνισμού

Σε ορισμένα ξένα αεροδρόμια (15 αεροδρόμια σε 6 χώρες επί του παρόντος), αξιωματικοί των σταθμών τελωνειακής προστασίας και προστασίας των συνόρων για επιθεώρηση και εκκαθάριση επιβατών που επιβιβάζονται σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ.

Το Preclearance χρησιμοποιεί βιομετρικά δεδομένα και αρχεία ονομάτων επιβατών (PNR) και προηγμένα συστήματα πληροφοριών επιβατών (APIS) για τον γρήγορο έλεγχο και εκκαθάριση των επιβατών που κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ. 

Η προεκκίνηση επιτρέπει στους επιβάτες να παρακάμψουν την κανονική διαδικασία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Τελωνείων και Μεταφορών (TSA) κατά την άφιξή τους στις ΗΠΑ και να κατευθυνθούν κατευθείαν στον προορισμό τους ή την πτήση ανταπόκρισης. 

Περίπου το 16% των επιβατών αεροπορικών ταξιδιών μπορούν να περάσουν από τη διαδικασία Preclearance και να παρακάμψουν τις συνήθεις διαδικασίες τελωνείου και επιθεώρησης TSA μετά την άφιξή τους στις ΗΠΑ. 

Οι τοποθεσίες προεκκαθάρισης περιλαμβάνουν επί του παρόντος αεροδρόμια στις ακόλουθες χώρες:

 • Αρούμπα 
 • Μπαχάμες (Νασάου)
 • Βερμούδα
 • Καναδάς (9 αεροδρόμια)
 • Ιρλανδία (Δουβλίνο και Shannon)
 • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Άμπου Ντάμπι)

Εάν μπορείτε να περάσετε από τη διαδικασία Preclearance, θα εξοικονομήσετε χρόνο στο αεροδρόμιο και θα μπορείτε να εισαγάγετε γρήγορα τον προορισμό σας ή να φτάσετε στην πτήση ανταπόκρισης. 

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να περάσετε από το τελωνείο;

Ενώ οι μεγάλες τελωνειακές γραμμές προκαλούν φόβο στις καρδιές των ταξιδιωτών αεροπορικών εταιρειών, είναι συνήθως μια σχετικά γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία. Για τους περισσότερους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών (περίπου 53%), η διαδικασία εκτελωνισμού δεν διαρκεί περισσότερο από 15 λεπτά. 

Η Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων παρακολουθεί τα δεδομένα του μέσου χρόνου αναμονής αεροδρομίου  ανά ώρα και διαπίστωσε ότι χρειάζονται περίπου 17 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα στους επιβάτες για να εκκαθαρίσουν τη Μετανάστευση και το Τελωνείο. 

Ο χρόνος αναμονής μπορεί να είναι μεγαλύτερος ή χαμηλότερος ανάλογα με το αεροδρόμιο από το οποίο ταξιδεύετε, το πότε ταξιδεύετε, τα συσκευασμένα αντικείμενα και τις δηλώσεις σας και το πόσο απασχολημένο είναι το αεροδρόμιο εκείνη τη στιγμή. 

Πώς να αποφύγετε τελωνειακά πρόστιμα και καθυστερήσεις

Εάν θέλετε να μετακινηθείτε γρήγορα μέσω του τελωνείου και να αποφύγετε καθυστερήσεις ή πρόστιμα για αδήλωτα ή απαγορευμένα εμπορεύματα, είναι απαραίτητο να είστε ειλικρινείς και διεξοδικοί όταν συμπληρώνετε το Έντυπο Τελωνειακής Δήλωσης. 

Μην προσπαθήσετε να φέρετε κάτι στις αποσκευές σας ή στο άτομό σας που δεν επιτρέπεται. Αυτό ποικίλλει, αλλά μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα με απαγορευμένα και περιορισμένα είδη στον ιστότοπο Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων. 

Εάν φέρνετε αντικείμενα που υπόκεινται σε περιορισμούς – επιτρέπονται υπό ειδικές συνθήκες ή με κατάλληλες άδειες ή άδειες – φροντίστε να τα δηλώσετε και να γνωρίζετε ότι μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία εκτελωνισμού. 

Οι παραβάσεις για πρώτη φορά συνήθως λαμβάνουν χαμηλότερα πρόστιμα, αλλά μπορεί να είναι χιλιάδες δολάρια (ανάλογα με την παράβαση και την ποσότητα των απαγορευμένων αγαθών που μεταφέρονται).

αεροδρόμιο

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Το να περάσετε από το τελωνείο στο αεροδρόμιο μπορεί να σας τρομάξει τα νεύρα αν δεν ξέρετε τι να περιμένετε. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές για να κάνετε τη διαδικασία να προχωρήσει πιο γρήγορα και ομαλά όταν ταξιδεύετε εκτός της χώρας. 

 • Η προστασία των τελωνείων και των συνόρων είναι σοβαρή. Δεν μπορείτε να παρακάμψετε εντελώς τα τελωνεία – ενώ το Preclearance και τα ψηφιακά έντυπα μπορούν να σας εξοικονομήσουν χρόνο, εξακολουθούν να υποβάλλουν τα ταξιδιωτικά σας σχέδια, το περιεχόμενο των αποσκευών σας και τις πληροφορίες στους αξιωματικούς της CBP. Μην προσπαθήσετε να φέρετε κάτι απαγορευμένο και εάν έχετε περιορισμένα αντικείμενα, να έχετε έτοιμη τεκμηρίωση (άδειες, άδειες κ.λπ.) να δείξετε στους αξιωματικούς. 
 • Καθαρίστε τα παπούτσια σας πριν πάτε στο αεροδρόμιο. Εάν επισκεφτήκατε ένα ράντσο, ένα αγρόκτημα ή έναν υπαίθριο χώρο αναψυχής ενώ ταξιδεύετε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε μείνει χώμα ή βρωμιά στα παπούτσια σας. Θα χρειαστεί να τα καθαρίσετε για να περάσουν από το τελωνείο και να διασφαλίσετε ότι δεν θα παραμείνουν παράσιτα ή ασθένειες στο χώμα κολλημένο στο κάτω μέρος των παπουτσιών σας. 
 • Να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα απομίμησης. Η αγορά αντικειμένων από πωλητές και αγορές ενώ ταξιδεύετε μπορεί να σημαίνει ότι θα καταλήξετε με πλαστά προϊόντα που πρέπει να παραδοθούν στο τελωνείο στο αεροδρόμιο. 
 • Μάθετε τι είναι νόμιμο εκεί που πηγαίνετε. Τα παράνομα ναρκωτικά (ακόμα και αν το ναρκωτικό είναι νόμιμο στη χώρα από την οποία πετάτε) απαγορεύονται. Η απόπειρα εισαγωγής παράνομων ναρκωτικών σε μια χώρα μπορεί να οδηγήσει σε κατάσχεση, υψηλά πρόστιμα ή σύλληψη και μπορεί να οδηγήσει στο να κριθείτε απαράδεκτοι.
 • Σε περίπτωση αμφιβολίας, δηλώστε το. Η μη δήλωση απαγορευμένων ή περιορισμένων αντικειμένων θα επιβραδύνει τη διαδικασία εκτελωνισμού σας και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά πρόστιμα ή ακόμα και σύλληψη. Εάν δεν είστε σίγουροι για το αν πρέπει να δηλωθεί ένα αντικείμενο, δηλώστε το ούτως ή άλλως και αφήστε τους αξιωματικούς της CBP να το διευθετήσουν στο σημείο ελέγχου. 

Συχνές Ερωτήσειςαεροδρόμιο

Ρωτώντας «Τι είναι το τελωνείο στο αεροδρόμιο;» είναι μόνο μια κοινή ερώτηση που έχουν οι διεθνείς ταξιδιώτες. Ρίξτε μια ματιά στις άλλες συχνές ερωτήσεις για να μάθετε περισσότερα. 

Τι συμβαίνει όταν περνάτε τελωνείο στο αεροδρόμιο;

Όταν περνάτε από το τελωνείο στο αεροδρόμιο, θα παρέχετε πληροφορίες στους αξιωματικούς της CBP για το τι μεταφέρετε στις αποσκευές σας, θα δείχνετε το διαβατήριό σας και τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα και θα απαντάτε σε ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι σας.

Οι τελωνειακοί μπορεί να σας ρωτήσουν πόσο καιρό μένετε και πού, τον λόγο της επίσκεψης, πόσα χρήματα μεταφέρετε και να ελέγξουν σωματικά τις αποσκευές σας.

Περνούν όλοι τελωνείο στο αεροδρόμιο;

Κάθε ταξιδιώτης που φτάνει σε σημείο εισόδου των ΗΠΑ θα περάσει από το τελωνείο στο αεροδρόμιο. Αυτό περιλαμβάνει πολίτες των ΗΠΑ που επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά από διεθνή ταξίδια και αλλοδαπούς πολίτες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να περάσω από το τελωνείο;

Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 15-18 λεπτά για να περάσετε από το τελωνείο στο αεροδρόμιο, σύμφωνα με τα στοιχεία Χρόνου Αναμονής Αεροδρομίου από την Υπηρεσία Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων.

Ενδέχεται να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να περάσετε από το τελωνείο εάν δεν διαθέτετε κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα, μεταφέρετε εμπορεύματα υπό περιορισμούς ή απαγορεύσεις, εισέρχεστε από ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο ή έχετε επιλεγεί για τυχαία αναζήτηση.

Πόσο διαρκεί το τελωνείο;

Το τελωνείο διαρκεί 15-18 λεπτά κατά μέσο όρο για άτομα που φτάνουν σε ένα αεροδρόμιο των ΗΠΑ, αλλά η Crowley Logistics διαπίστωσε ότι ο εκτελωνισμός για τα δέματα διαρκεί περίπου 24 ώρες κατά μέσο όρο.

Η σωστή γραφειοκρατία, τα τιμολόγια και η επισήμανση των συσκευασιών μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας εκτελωνισμού εάν αποστέλλετε αντικείμενα διεθνώς.

Περνάς πάλι ασφάλεια μετά το τελωνείο;

Εάν επιβιβάζεστε σε πτήση ανταπόκρισης μετά τον εκτελωνισμό στο αεροδρόμιο, θα ελέγξετε ξανά τις αποσκευές σας και θα υποβληθείτε σε έλεγχο από την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA).

Αυτό περιλαμβάνει έλεγχο με ακτίνες Χ των αποσκευών σας, διέλευση από ανιχνευτή μετάλλων και μπορεί να περιλαμβάνει επιθεώρηση των αποσκευών ή των προσωπικών σας αντικειμένων.

Λοιπόν, τι είναι το τελωνείο στο αεροδρόμιο;

Ο τελωνειακός – εκτελωνισμός από τελωνειακούς υπαλλήλους και αξιωματούχους προστασίας των συνόρων στο αεροδρόμιο – είναι μια διαδικασία εστιασμένη στην ασφάλεια που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει την είσοδο στη χώρα επικίνδυνων ή απαγορευμένων αντικειμένων και ατόμων που παρακάμπτουν τους κανόνες ασφαλείας. 

Τα τελωνεία στο αεροδρόμιο μπορεί να είναι συντριπτικά, ειδικά για όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά στο εξωτερικό. Αλλά τώρα που έχετε απαντήσεις στο “Τι είναι το τελωνείο στο αεροδρόμιο;” θα ξέρετε ακριβώς τι να περιμένετε. 

Θυμηθείτε – σε περίπτωση αμφιβολίας, δηλώστε το και κάντε λίγη έρευνα πριν ταξιδέψετε για να αποφύγετε τη μεταφορά απαγορευμένων αντικειμένων ή περιορισμένων αντικειμένων χωρίς τις κατάλληλες άδειες ή άδειες. 

Εφόσον έχετε μαζί σας τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα, είστε σεβαστικοί και συνεργάσιμοι με τους αξιωματικούς της CBP και κατανοείτε τους μέσους χρόνους αναμονής και τα βήματα της διαδικασίας, η μετάβαση από το τελωνείο στο αεροδρόμιο θα είναι μόνο ένα χτύπημα στο ραντάρ της διεθνούς σας περιπέτειας. 

Διαβάστε επίσης:Θέματα αποσκευών για ταξίδια

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Πόρτο

Μπογκοτά η πόλη όπου συναντιούνται το παρελθόν και το παρόν

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια