Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τις Κατακόμβες του Παρισιού

Περιεχόμενα

Όταν οι τουρίστες σκέφτονται το Παρίσι, συχνά φαντάζονται μια πόλη γεμάτη ομορφιά και ρομαντισμό, εν μέρει χάρη στα πολλά εξαιρετικά πολιτιστικά της αξιοθέατα. Τελικά, τι πιο όμορφο από το να κάνετε κρουαζιέρα στον Σηκουάνα ή να απολαύσετε τη θέα από τον Πύργο του Άιφελ; Αλλά υπάρχει ομορφιά που μπορεί να βρεθεί και σε άλλες πλευρές της πόλης, όπως η στοιχειωμένη, μακάβρια ομορφιά των Κατακόμβων του Παρισιού βαθιά κάτω από την πόλη.

Η επίσκεψη στις Κατακόμβες του Παρισιού θα σας δώσει την παράξενη ευκαιρία να δείτε τα λείψανα εκατομμυρίων ανθρώπων που αναπαύονται μέσα σε μυστικές σήραγγες. Είτε βρίσκετε αυτό το αξιοθέατο ζοφερό, ανατριχιαστικό, συγκινητικό ή όλα τα παραπάνω, είναι σίγουρα ένα αξέχαστο μέρος για επίσκεψη. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τις Κατακόμβες του Παρισιού για να διασφαλίσουμε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το ανορθόδοξο αξιοθέατο.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για τις Κατακόμβες του Παρισιού: Εκτός αν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα αγοράστε το εισιτήριο εισόδου σας στις Κατακόμβες του Παρισιού εκ των προτέρων εδώ. Ή, αν θέλετε να αποκαλύψετε τα μυστικά του μεγαλύτερου υπόγειου ταφικού χώρου στον κόσμο με έναν οδηγό, αντ’ αυτού, κλείστε μια περιήγηση εδώ.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : 36 ώρες στο Παρίσι: Το τέλειο δρομολόγιο στο Παρίσι

Κατακόμβες στο Παρίσι, Γαλλία

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για τις Κατακόμβες του Παρισιού

Όπως πολλά σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βρείτε τα εισιτήριά σας για τις Κατακόμβες του Παρισιού. Αυτές οι επιλογές βασίζονται στο πόσο οργανωμένοι ή αυθόρμητοι είστε, καθώς και στο πώς θα θέλατε να επισκεφθείτε πραγματικά τις κατακόμβες. Παρακάτω έχουμε ορίσει πού μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για τις Κατακόμβες του Παρισιού για κάθε μία από τις επιλογές, ώστε να αποφασίσετε μόνοι σας ποια σας ταιριάζει καλύτερα.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Αν και είναι δυνατό να αγοράσετε εισιτήρια για τις Κατακόμβες του Παρισιού στο γραφείο εισιτηρίων την ημέρα, αυτή δεν είναι η προσέγγιση που προτείνουμε. Τα εισιτήρια είναι περιορισμένα και αν περιμένετε να πάρετε το δικό σας, κινδυνεύετε να χάσετε.

Όχι μόνο αυτό, θα πρέπει επίσης να περάσετε χρόνο περιμένοντας στην ουρά για το γραφείο εισιτηρίων, το οποίο μπορεί να διαρκέσει αρκετά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου αιχμής. Και οι δύο αυτοί λόγοι καθιστούν κακή ιδέα να περιμένετε μέχρι να φτάσετε για να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας, ειδικά καθώς υπάρχει μια καλύτερη επιλογή της τελευταίας στιγμής, όπως θα δείτε σύντομα.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Αντίθετα, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να κάνετε online κράτηση εισιτηρίων για τις Κατακόμβες του Παρισιού πριν εμφανιστείτε. Είναι δυνατό να αγοράσετε εισιτήρια μήνες νωρίτερα, καθώς και εισιτήρια για αυθημερόν επίσκεψη, αν και τα εισιτήρια της ίδιας ημέρας είναι αρκετά περιορισμένα.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, παίρνετε εισιτήρια skip-the-line για τις Κατακόμβες του Παρισιού που σας επιτρέπουν να εισέλθετε την καθορισμένη ώρα εισόδου αντί να περιμένετε στην ουρά για να αγοράσετε εισιτήρια και μετά να περιμένετε ξανά τη σειρά σας για να μπείτε. Γνωρίζοντας ακριβώς πότε ξεκινά η επίσκεψή σας, μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε καλύτερα τις υπόλοιπες περιηγήσεις σας στα αξιοθέατα εκείνη την ημέρα.

Τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω του επίσημη ιστοσελίδα για τις κατακόμβες, αλλά δυστυχώς αυτά τα εισιτήρια δεν επιστρέφονται. Αντίθετα, συνιστούμε να κάνετε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου για προκαταβολικά εισιτήρια, καθώς αυτά τα εισιτήρια κοστίζουν σχεδόν την ίδια τιμή και σας επιτρέπουν να ακυρώσετε έως και 24 ώρες νωρίτερα και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Μια ξενάγηση στις Κατακόμβες του Παρισιού είναι μια εξαιρετική ιδέα για τους επισκέπτες που ελπίζουν να μάθουν και να βιώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα όσο είναι εκεί. Εξάλλου, συμβαίνουν πολλά στις κατακόμβες και δεν βλάπτει να έχεις κάποιον εκεί που μπορεί να απαντήσει σε όλες τις καυτές ερωτήσεις σου.

Ενώ υπάρχει μια ξενάγηση που παρέχεται μία φορά την εβδομάδα από τη διεύθυνση, γίνεται στα γαλλικά και οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες. Γι’ αυτό συνιστούμε τη λήψη αυτές τις ξεναγήσεις Αντίθετα, καθώς είναι στα αγγλικά και εμφανίζονται πολύ πιο συχνά. Τα εισιτήρια για αυτές τις εκδρομές περιλαμβάνουν επίσης πλήρη επιστροφή χρημάτων για ακυρώσεις έως και 24 ώρες νωρίτερα.

Κατακόμβες στο Παρίσι, Γαλλία

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στις κατακόμβες του Παρισιού

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τις Κατακόμβες του Παρισιού;

Αν θέλετε να επισκεφτείτε τις Κατακόμβες του Παρισιού όταν δεν είναι πολύ απασχολημένες, υπάρχουν κάποιες στιγμές που είναι καλύτερες από άλλες. Παρόλα αυτά, είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο στο Παρίσι, μια από τις πόλεις με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, οπότε μπορείτε να περιμένετε ότι θα υπάρχουν πάντα άλλοι τουρίστες, ανεξάρτητα από την εποχή.

Δύο παράγοντες για τους οποίους βολικά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, όμως, είναι ο καιρός και αν έχει φως έξω, αφού ούτως ή άλλως θα είστε υπόγεια.

Σε γενικές γραμμές, οι καλύτερες ώρες της ημέρας για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας είναι το πρώτο πράγμα το πρωί ή αργότερα το βράδυ. Θα διαπιστώσετε ότι ο αριθμός των τουριστών είναι στο υψηλότερο σημείο νωρίς το απόγευμα τις περισσότερες μέρες. Όσο για το ποιες μέρες είναι καλύτερες, η Τρίτη και η Τετάρτη είναι οι πιο ήσυχες, ενώ το αξιοθέατο έχει μεγαλύτερη κίνηση το Σαββατοκύριακο.

Ώρες λειτουργίας των Κατακόμβων του Παρισιού

Οι Κατακόμβες του Παρισιού είναι ανοιχτές κάθε μέρα της εβδομάδας εκτός Δευτέρας. Ο ιστότοπος είναι κλειστός για ορισμένες επίσημες αργίες, συμπεριλαμβανομένης της 1ης Ιανουαρίου, της 1ης Μαΐου και της 25ης Δεκεμβρίου. Οι ώρες λειτουργίας για τις κατακόμβες είναι από τις 9:45 έως τις 20:30, με τα τελευταία εισιτήρια να πωλούνται μία ώρα πριν από το κλείσιμο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι ώρες μπορεί να παραταθούν μέχρι το βράδυ.

Πώς να φτάσετε στις κατακόμβες του Παρισιού

Αν και οι Κατακόμβες του Παρισιού δεν είναι τόσο κεντρικές όσο άλλα σημαντικά αξιοθέατα της πόλης, εξακολουθούν να είναι εύκολα προσβάσιμες αν ξέρετε τι κάνετε. Βρίσκονται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τους Κήπους του Λουξεμβούργου και τον Πύργο του Μονπαρνάς, αλλά είναι πιο πιθανό να θέλετε να τους φτάσετε μέσω της δημόσιας συγκοινωνίας.

Το ταξίδι με μετρό ή τρένο θα είναι πιθανότατα η πιο εύκολη προσέγγιση, καθώς ο σταθμός Denfert-Rochereau βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην είσοδό τους. Μπορείτε να πάρετε τις γραμμές 4 και 6 για να φτάσετε στο σταθμό με το μετρό ή τη γραμμή RER B όταν πηγαίνετε με τρένο. Υπάρχουν διάφορα λεωφορεία που θα σας μεταφέρουν στις κατακόμβες, αλλά πιθανότατα τα πιο χρήσιμα είναι τα 38 από το Cité–Palais de Justice και τα 68 από τις Πυραμίδες.

Κατακόμβες στο Παρίσι, Γαλλία

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια για τις κατακόμβες του Παρισιού;

Η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των εισιτηρίων των Κατακόμβων του Παρισιού είναι ένα σημαντικό μέρος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας. Τα εισιτήρια για τις Κατακόμβες του Παρισιού μπορεί να φαίνονται αρκετά απλά, αλλά υπάρχουν μερικές μικρές ιδιορρυθμίες που θα θέλετε να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε την αγορά σας.

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι υπάρχουν δύο επιλογές για εισιτήρια στον επίσημο ιστότοπο. Το κυριότερο είναι για προκαταβολικά εισιτήρια, τα οποία μπορείτε να κάνετε κράτηση αρκετούς μήνες νωρίτερα. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η επιλογή να κάνετε κράτηση για επισκέψεις της τελευταίας στιγμής την ημέρα που θέλετε να επισκεφτείτε από τον μικρό αριθμό εισιτηρίων για τις Κατακόμβες του Παρισιού που διατίθενται.

Κατά την κράτηση των εισιτηρίων σας, θα πρέπει να επιλέξετε μια προγραμματισμένη ώρα για την επίσκεψή σας από τις διαθέσιμες ώρες. Τα εισιτήρια περιορίζονται στους 200 επισκέπτες επί τόπου και οι χρονοθυρίδες είναι κάθε 15 λεπτά. Μόλις κλείσετε τα εισιτήριά σας, θα έχετε την επιλογή είτε να τα εκτυπώσετε είτε να τα αποθηκεύσετε στο smartphone σας για να τα παρουσιάσετε όταν φτάσετε την ημέρα.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για τις Κατακόμβες του Παρισιού;

Το κόστος των εισιτηρίων για τις Κατακόμβες του Παρισιού εξαρτάται από τον τύπο εισιτηρίου που τελικά αγοράζετε. Τα προκαταβολικά εισιτήρια είναι πιο ακριβά από τα εισιτήρια της τελευταίας στιγμής, καθώς σας επιτρέπουν να εγγυηθείτε την είσοδο εγκαίρως και περιλαμβάνουν έναν ηχητικό οδηγό.

Τα εισιτήρια για τις Κατακόμβες του Παρισιού που έχουν κλείσει εκ των προτέρων κοστίζουν 29 € για ενήλικες, 27 € για επισκέπτες με μειωμένη τιμή και 5 € για παιδιά. Τα εισιτήρια της τελευταίας στιγμής κοστίζουν 15 € για ενήλικες, 13 € για επισκέπτες με μειωμένες τιμές και τα παιδιά επισκέπτονται δωρεάν αλλά εξακολουθούν να απαιτούν κράτηση εισιτηρίου. Οι ακουστικοί οδηγοί, όταν αγοράζονται ξεχωριστά, κοστίζουν 5€.

Διατίθενται εισιτήρια με έκπτωση για φοιτητές και ενήλικες ηλικίας μεταξύ 18 και 26 ετών, όταν προσκομίζουν έγκυρη ταυτότητα. Τα παιδικά εισιτήρια είναι για νέους κάτω των 18 ετών.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για τις κατακόμβες του Παρισιού

Οι ταξιδιώτες που ελπίζουν να μείνουν κάπου λίγο διαφορετικό για τον χρόνο τους στο Παρίσι θα πρέπει σίγουρα να κοιτάξουν την περιοχή γύρω από τις Κατακόμβες του Παρισιού. Το 14ο διαμέρισμα και οι γύρω γειτονιές προσφέρουν έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό αγορών, φαγητού και καφέ, καθιστώντας τα ιδανικά για να γεμίσετε χρόνο ανάμεσα στην επίσκεψη στα αξιοθέατα της πόλης. Επειδή υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για να διαλέξετε, επιτρέψτε μας να σας ξεκινήσουμε με μερικές προτάσεις.

Για ένα ξενοδοχείο υψηλού επιπέδου που σίγουρα θα προσφέρει άνετο και κομψό περιβάλλον, μην ψάξετε περισσότερο Ξενοδοχείο Le Six. Αυτό το boutique ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων προσφέρει ευρύχωρα και κομψά δωμάτια και σουίτες, για να μην αναφέρουμε σύγχρονες ανέσεις, όπως γυμναστήριο και χαμάμ. Για άλλες προτάσεις ξενοδοχείων, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον οδηγό μας για τα καλύτερα ξενοδοχεία στο Παρίσι.

Ξενοδοχείο Max είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε κάπου στην περιοχή που είναι τόσο προσιτό όσο και φιλόξενο. Με αυτό το boutique ξενοδοχείο τριών αστέρων, έχετε φρέσκα σχεδιασμένα δωμάτια εξοπλισμένα με ανέσεις όπως κλιματισμό και μηχανές καφέ, όλα μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την είσοδο των κατακόμβων. Θα βρείτε πρόσθετες επιλογές μεσαίας κατηγορίας στον οδηγό μας για το Paris Airbnb.

Δεν υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές προϋπολογισμού σε αυτό το μέρος της πόλης, κάτι που κάνει FIAP Jean Monnet μια τόσο μεγάλη επιλογή. Έχετε μια επιλογή από κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια σε αυτό το hostel και πρόσβαση σε εστιατόριο, μπαρ, κήπο και κοινόχρηστο lounge. Δείτε τον οδηγό ξενώνα στο Παρίσι για περαιτέρω συστάσεις για ξενώνες.

Κατακόμβες στο Παρίσι, Γαλλία

Διαδικασία ασφαλείας στις Κατακόμβες του Παρισιού

Επειδή οι κατακόμβες είναι ένα τόσο ευαίσθητο και ιερό μέρος, οι επισκέπτες θα πρέπει να περάσουν από την ασφάλεια στην αρχή της επίσκεψής τους και θα πρέπει να ακολουθήσουν μερικούς κανόνες.

Ίσως ο πιο σημαντικός κανόνας είναι ότι οι επισκέπτες δεν πρέπει να αγγίζουν κανένα από τα υπολείμματα καθώς είναι απίστευτα εύθραυστα και κάποτε ήταν πολίτες του Παρισιού. Ένας άλλος κανόνας που έχει σχεδιαστεί για τη διατήρηση του οστεοφυλάκιου είναι ότι μόνο πολύ μικρές σακούλες επιτρέπονται μέσα στις κατακόμβες και πρέπει να φοριούνται στο μπροστινό μέρος του σώματός σας. Οι βαλίτσες, οι μεγάλες τσάντες και τα καροτσάκια απαγορεύονται και καθώς δεν υπάρχει βεστιάριο ή αποθήκη, θα θελήσετε να τα στοιβάζετε πριν φτάσετε.

Επιτρέπονται φωτογραφίες για προσωπική χρήση, όπως και η λήψη φωτογραφιών με φλας. Ωστόσο, δεν επιτρέπονται τρίποδα και άλλος επαγγελματικός εξοπλισμός. Απαγορεύονται επίσης τα τρόφιμα, τα ποτά και το αλκοόλ.

Επίσκεψη στις Κατακόμβες του Παρισιού με Αναπηρία

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, λόγω της φύσης τους, οι Κατακόμβες του Παρισιού δεν είναι ένα εύκολο μέρος για να επισκεφθείτε με αναπηρία. Ωστόσο, οι επισκέπτες με αναπηρία δικαιούνται δωρεάν είσοδο για τους ίδιους και έναν φροντιστή.

Κατά την περιήγηση στις Κατακόμβες του Παρισιού, οι επισκέπτες πρέπει να ακολουθήσουν παλιές υπόγειες σήραγγες και να αντιμετωπίσουν συνολικά 243 σκαλοπάτια. Αυτό σημαίνει ότι οι κατακόμβες δεν είναι προσβάσιμες σε αναπηρικά αμαξίδια και οι επισκέψεις δεν συνιστώνται σε άτομα με κινητικά προβλήματα ή κινητικές αναπηρίες, ενώ οι επισκέπτες με νοητικές αναπηρίες μπορεί να βρουν το περιβάλλον να προκαλεί άγχος.

Οι επισκέπτες με προβλήματα όρασης πρέπει να συνοδεύονται κατά την επίσκεψή τους και δεν επιτρέπεται η χρήση λευκών μπαστούνι. Ωστόσο, επιτρέπονται οι σκύλοι-οδηγοί.

FAQ – Γεγονότα για τις Κατακόμβες του Παρισιού

Τι είναι οι κατακόμβες του Παρισιού;

Οι Κατακόμβες του Παρισιού είναι ένα υπόγειο οστεοφυλάκιο, ένας χώρος όπου φυλάσσονται ανθρώπινα λείψανα, που βρίσκονται μέσα σε ένα τμήμα ενός παλιού δικτύου σήραγγας κάτω από την πόλη.

Πότε κατασκευάστηκαν οι κατακόμβες του Παρισιού;

Οι πρώτες μεταφορές ανθρώπινων λειψάνων στις Κατακόμβες του Παρισιού έγιναν το 1785.

Πόσο χρονών είναι οι κατακόμβες του Παρισιού;

Οι κατακόμβες καθαγιάστηκαν ως Δημοτικό Οστεοφυλάκιο του Παρισιού στις 7 Απριλίου 1786, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τα 200 χρόνια ζωής.

Ποιος έχτισε τις κατακόμβες του Παρισιού;

Οι αξιωματούχοι της πόλης του Παρισιού αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις κατακόμβες στα πρώην λατομεία του Tombe-Issoire κάτω από την πόλη.

Γιατί κατασκευάστηκαν οι κατακόμβες του Παρισιού;

Οι Κατακόμβες του Παρισιού δημιουργήθηκαν ως απάντηση σε μια κρίση δημόσιας υγείας στην πόλη που προκλήθηκε από τοπικά νεκροταφεία που υπερβαίνουν τη χωρητικότητά τους.

Πόσα λείψανα ανθρώπων μπορούν να βρεθούν στις κατακόμβες του Παρισιού;

Τα λείψανα άνω των έξι εκατομμυρίων ανθρώπων βρίσκονται στις Κατακόμβες του Παρισιού.

Πού βρίσκονται οι κατακόμβες του Παρισιού;

Οι Κατακόμβες του Παρισιού βρίσκονται στο Petit-Montrouge, μια γειτονιά στο 14ο διαμέρισμα στη νότια πλευρά του κέντρου της πόλης.

Με όλες αυτές τις πληροφορίες, θα πρέπει να έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να σχεδιάσετε μια ευχάριστη εμπειρία στις κατακόμβες. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα skip-the-line εισιτήρια Paris Catacombs είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας εκεί.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber << 👈✈️🌍

Διαβάστε επίσης : Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Disneyland του Παρισιού

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.