Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Palazzo Vecchio Florence το 2023

Είναι δύσκολο να ξέρεις από πού να ξεκινήσεις όταν φτιάχνεις ένα δρομολόγιο για τη Φλωρεντία. Αυτή η όμορφη πόλη στην Τοσκάνη μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν τόσο μακρύ κατάλογο εντυπωσιακών και αξιομνημόνευτων αξιοθέατων που είναι δύσκολο να ξέρεις ποια πρέπει να δώσεις προτεραιότητα. Λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, ένα αξιοθέατο που πραγματικά αξίζει να είναι στη λίστα σας είναι το χαρακτηριστικό δημαρχείο της Φλωρεντίας, το Palazzo Vecchio.

Κατά την επίσκεψή σας στο Palazzo Vecchio, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε υπέροχες τοιχογραφίες και έργα τέχνης, καθώς και να απολαύσετε φανταστική θέα στην πόλη από τον Πύργο Arnolfo. Είναι πραγματικά ένα αποκορύφωμα σε μια πόλη με highlights. Ωστόσο, η εμπειρία της επίσκεψης μπορεί να είναι απογοητευτική αν δεν έχετε αφιερώσει χρόνο για να το προγραμματίσετε. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Palazzo Vecchio. Είναι γεμάτη πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επίσκεψή σας ομαλή, συμπεριλαμβανομένης μιας εξήγησης για το γιατί τα εισιτήρια skip-the-line για το Palazzo Vecchio είναι τόσο χρήσιμα.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Palazzo Vecchio: Εκτός αν σας αρέσει να περνάτε τις διακοπές σας περιμένοντας σε μεγάλες ουρές, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα κλείστε τα skip-the-line εισιτήριά σας στο Palazzo Vecchio εκ των προτέρων εδώ ή κλείστε μια ξενάγηση στο Palazzo Vecchio. Από αυτά τα δύο, η ξενάγηση είναι η καλύτερη επιλογή καθώς μπορείτε να μάθετε για την ιστορία αυτού του όμορφου παλατιού από έναν ειδικό οδηγό.

© Άννα Πακούτινα / shutterstock.com

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Palazzo Vecchio

Αν προσπαθείτε να βρείτε πού να αγοράσετε εισιτήρια για το Palazzo Vecchio, μην αγχώνεστε γιατί θα σας δείξουμε παρακάτω. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για την απόκτηση εισιτηρίων στο Palazzo Vecchio και θα αναλύσουμε τα πλεονεκτήματα του καθενός. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση και να επιλέξετε την επιλογή που σας ταιριάζει καλύτερα.

1. Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Αν και είναι σίγουρα μια επιλογή για την αγορά εισιτηρίων για το Palazzo Vecchio, η ουρά για να προμηθευτείτε εισιτήρια στην πόρτα δεν είναι μια προσέγγιση που θα συνιστούσαμε. Αφήνοντας το για την τελευταία στιγμή, θα χάσετε χρόνο να στέκεστε στην ουρά για το εκδοτήριο εισιτηρίων. Μπορεί επίσης να διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για τα επόμενα χρονικά διαστήματα, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένετε ακόμη περισσότερο για να μπείτε μέσα. Το μόνο πραγματικό πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα τέλος κράτησης προπώλησης, αλλά δεν φαίνεται να αξίζει τον κόπο.

2. Κάντε κράτηση μέσω Διαδικτύου (Συνιστάται)

Η online κράτηση εισιτηρίων για το Palazzo Vecchio είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι θα λάβετε εισιτήρια για το Palazzo Vecchio χωρίς καμία ταλαιπωρία.

Κάνοντας κράτηση εκ των προτέρων, μπορείτε να επιλέξετε την ακριβή ώρα της επίσκεψής σας, η οποία σας επιτρέπει να προγραμματίσετε καλύτερα τις υπόλοιπες περιηγήσεις σας στη Φλωρεντία. Θα κόψετε επίσης κάθε περιττή στάση, καθώς θα λαμβάνετε εισιτήρια για το Palazzo Vecchio.

Μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων μέσω του επίσημη ιστοσελίδα για το Palazzo Vecchio, αλλά υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα σε αυτή την προσέγγιση. Το ένα είναι ότι ο επίσημος ιστότοπος δεν είναι πολύ φιλικός προς το χρήστη, καθιστώντας τη διαδικασία κράτησης αργή. Η άλλη κύρια ανησυχία είναι ότι αυτά τα εισιτήρια δεν μπορούν να αλλάξουν και δεν επιστρέφονται, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα εάν αλλάξουν τα σχέδιά σας.

Αντίθετα, προτείνουμε κράτηση μέσω αυτού του συνδέσμου, παρόλο που είναι πιο ακριβό. Η κράτηση εισιτηρίων με αυτόν τον τρόπο είναι απίστευτα εύκολη και αυτά τα εισιτήρια συνοδεύονται από πλήρη επιστροφή χρημάτων όταν ακυρώνετε έως και 24 ώρες νωρίτερα.

3. Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Ένας πολύ καλός τρόπος για να επωφεληθείτε περισσότερο από την επίσκεψή σας είναι με μια ξενάγηση στο Palazzo Vecchio. Με τόσα πολλά περίτεχνα δωμάτια και αίθουσες, είναι εύκολο να χάσετε λεπτομέρειες όταν περιηγείστε μόνοι σας στο Palazzo Vecchio. Όχι μόνο ένας ξεναγός θα φροντίσει να μην χάσετε τίποτα σημαντικό, ένας ξεναγός θα είναι σε θέση να εξηγήσει τη σημαντική αναγεννησιακή ιστορία του δημαρχείου και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις που μπορεί να έχετε στην πορεία.

Το Palazzo Vecchio προσφέρει ξεναγήσεις στα αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά και ισπανικά. Ωστόσο, η διαθεσιμότητά τους είναι μια μικρή επιτυχία. Αντίθετα, συνιστούμε να κάνετε κράτηση για την ξενάγησή σας με καταχώριση παράλειψης μέσω αυτού του συνδέσμου, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ μιας ομαδικής ή ιδιωτικής περιήγησης που παραδίδεται σε διάφορες γλώσσες. Με αυτήν τη λύση, θα επωφεληθείτε επίσης από τη δυνατότητα ακύρωσης έως και 24 ώρες νωρίτερα για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

© Viacheslav Lopatin / shutterstock.com

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Palazzo Vecchio

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Palazzo Vecchio;

Εάν η αποφυγή του πλήθους ενώ βρίσκεστε στο Palazzo Vecchio είναι σημαντική για εσάς, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε λίγο το χρονοδιάγραμμα της επίσκεψής σας. Άλλωστε, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της Φλωρεντίας, που πραγματικά λέει κάτι για το πόσο απασχολημένος μπορεί να είναι με τους τουρίστες.

Ενώ ο χρόνος της επίσκεψής σας στη Φλωρεντία εξαρτάται από το πότε είναι το ταξίδι σας στην Ιταλία, είναι καλύτερο να επισκεφθείτε το δημαρχείο κατά τους μήνες Μάρτιο έως Μάιο ή γύρω στον Οκτώβριο, αν μπορείτε. Αυτούς τους μήνες, θα επωφεληθείτε από τις ευχάριστες θερμοκρασίες και τις κατάλληλες συνθήκες για υπέροχη θέα στον πύργο, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την τουριστική περίοδο αιχμής.

Η καλύτερη ώρα της ημέρας για να επισκεφτείτε τον πύργο είναι γενικά το πρωί μιας καθημερινής. Ο αριθμός των επισκεπτών αυξάνεται όσο περνάει η μέρα, επομένως είναι μια έξυπνη προσέγγιση για να φτάσετε εκεί πρώτα το πρωί. Τα Σαββατοκύριακα είναι πάντα η πιο πολυσύχναστη περίοδος της εβδομάδας για περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Ώρες Λειτουργίας Palazzo Vecchio

Το μουσείο του Palazzo Vecchio είναι ανοιχτό κάθε μέρα της εβδομάδας, ενώ ο Πύργος Arnolfo είναι ανοιχτός μόνο τις καθημερινές. Ωστόσο, επειδή το κτίριο φιλοξενεί το δημοτικό συμβούλιο, θα υπάρχουν περιπτώσεις που θα είναι κλειστό για το κοινό με σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι τρέχουσες ώρες λειτουργίας του Μουσείου Palazzo Vecchio είναι από τις 9:00 έως τις 19:00, εκτός από τις Πέμπτες που είναι από τις 9:00 έως τις 14:00. Ο πύργος είναι ανοιχτός από τις 9:00 έως τις 17:00, εκτός από την Πέμπτη που κλείνει επίσης στις 14:00. Η τελευταία είσοδος είναι πάντα μία πριν από την ώρα κλεισίματος.

Πώς να φτάσετε στο Palazzo Vecchio

Η πρόσβαση στο Palazzo Vecchio δεν θα πρέπει να είναι δύσκολη για τους επισκέπτες της Φλωρεντίας λόγω της κεντρικής του θέσης στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το από πού έρχεστε θα καθορίσει τον καλύτερο τρόπο για να φτάσετε εκεί.

Εάν βρίσκεστε ήδη στο κέντρο της Φλωρεντίας, τότε το περπάτημα είναι πιθανό να είναι το καλύτερο στοίχημά σας. Η Piazza della Signoria, η πλατεία στην οποία βρίσκεται το δημαρχείο, απέχει λιγότερο από 10 λεπτά με τα πόδια από άλλα δημοφιλή αξιοθέατα, όπως ο Καθεδρικός Ναός της Φλωρεντίας και η Πινακοθήκη Ουφίτσι.

Ωστόσο, εάν έρχεστε από πιο μακριά, μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να πάτε με λεωφορείο. Για να φτάσετε στο Palazzo Vecchio με λεωφορείο, είτε πάρτε το λεωφορείο C2 από το σιδηροδρομικό σταθμό Firenze Santa Maria Novella στη στάση Canto alla Quarconia ή το λεωφορείο C1 από την Piazza della Libertà στη στάση Galleria degli Uffizi.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια Palazzo Vecchio;

Τα εισιτήρια για το Palazzo Vecchio είναι σχετικά εύκολα κατανοητά, γεγονός που θα κάνει τη διαδικασία αγοράς τους γρήγορη. Υπάρχουν βασικά δύο είδη εισιτηρίων Palazzo Vecchio, ένα για το μουσείο και ένα για τον πύργο. Εάν θέλετε να γνωρίσετε και τα δύο μέρη του δημαρχείου, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα εισιτήριο για το καθένα.

Όταν κάνετε κράτηση εισιτηρίων μέσω Διαδικτύου, θα πρέπει να επιλέξετε την ώρα εισόδου σας από τις διαθέσιμες χρονοθυρίδες. Εάν κάνετε κράτηση τόσο για το μουσείο όσο και για τον πύργο, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με τον πύργο, καθώς τα χρονικά διαστήματα είναι μόνο κάθε 45 λεπτά και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για κάθε χρονική περίοδο. Μόλις ολοκληρωθεί η online αγορά σας, θα λάβετε ένα email με έναν σύνδεσμο για τα εισιτήριά σας. Ο γραμμωτός κώδικας σε αυτά τα εισιτήρια, είτε είναι εκτυπωμένος είτε στο smartphone σας, πρέπει να σαρωθεί για να εισέλθει.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Palazzo Vecchio;

Το κόστος των εισιτηρίων του Palazzo Vecchio, όπως φαίνεται στον επίσημο ιστότοπο, εξαρτάται από το τι σκοπεύετε να δείτε και από το εάν δικαιούστε μειωμένη τιμή ή δωρεάν είσοδο. Τα πλήρη εισιτήρια για ενήλικες άνω των 25 ετών κοστίζουν 12,50 € το καθένα για το μουσείο και τον πύργο.

Τα εισιτήρια με μειωμένη τιμή για άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών και φοιτητές κοστίζουν 10 € με απόδειξη ταυτότητας. Αυτά τα εισιτήρια συνοδεύονται από χρέωση προπώλησης 1 € όταν κάνετε κράτηση μέσω Διαδικτύου. Άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς και επισκέπτες με αναπηρία και έναν φροντιστή, δικαιούνται δωρεάν είσοδο στο Palazzo Vecchio. Ωστόσο, εξακολουθεί να απαιτείται κράτηση για δωρεάν είσοδο.

Οι ξεναγήσεις, που έχουν κρατηθεί και παρέχονται μέσω του Palazzo Vecchio, κοστίζουν επιπλέον 5 € για την πλήρη τιμή και τα εισιτήρια με μειωμένη τιμή.

© Ivan Kurmyshov / shutterstock.com

Τα καλύτερα ξενοδοχεία για το Palazzo Vecchio

Επειδή το Palazzo Vecchio βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της ιστορικής περιοχής της Φλωρεντίας, είναι ένα εξαιρετικό ορόσημο για χρήση όταν αναζητάτε κατάλυμα στην πόλη. Μείνετε κοντά του και θα απολαύσετε εύκολη πρόσβαση σε πολλά από τα καλύτερα αξιοθέατα της πόλης και σίγουρα δεν θα χρειαστεί να ψάξετε μακριά για μέρη για φαγητό και ποτό. Η λίστα με τα μέρη για να μείνετε σε αυτήν την περιοχή είναι μεγάλη, επομένως επιτρέψτε μας να σας εξοικονομήσουμε χρόνο με μερικές συστάσεις.

Περιποιηθείτε τον εαυτό σας και απογειώστε το ταξίδι σας με μια διαμονή στο Ξενοδοχείο Bernini Palace, ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων κρυμμένο ακριβώς πίσω από το Palazzo Vecchio. Τα δωμάτια σε αυτό το κτήριο του 15ου αιώνα διαθέτουν κλασικό ή αναγεννησιακό ντιζάιν και έπιπλα αντίκες, ενώ η βεράντα του ξενοδοχείου προσφέρει πανοραμική θέα στον τελευταίο όροφο.

Αναζητάτε άνεση χωρίς βαρύ τίμημα; Στη συνέχεια, ρίξτε μια ματιά στο τριών αστέρων Ξενοδοχείο Renaissance ένα τετράγωνο από την Piazza della Signoria. Εκεί θα απολαύσετε δωμάτια με φιλόξενη, κομψή διακόσμηση, προσεκτική βοήθεια από το προσωπικό του, ακόμη και πρόσβαση σε ατμόλουτρο. Ένας άλλος τρόπος για να πάτε για αυτό το είδος διαμονής είναι η Airbnb, όπως μπορείτε να δείτε στη λίστα μας με τα καλύτερα Airbnb στη Φλωρεντία.

Τα οικονομικά καταλύματα στη Φλωρεντία είναι συνήθως πιο μακριά, γι’ αυτό είναι μια από τις πιο κοντινές σας επιλογές Hostel Santa Monaca πάνω από το ποτάμι στην περιοχή Santo Spirito. Οι κοιτώνες και τα ιδιωτικά δωμάτια σε αυτόν τον ξενώνα μπορεί να είναι βασικοί, αλλά προσφέρει εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής και εξαιρετική τοποθεσία για εξερεύνηση. Για άλλες συστάσεις για ξενώνες, φροντίστε να ανατρέξετε στον αναλυτικό οδηγό ξενώνα της Φλωρεντίας.

αεροπορικα εισητηρια για όλους –TicketsWe

Διαδικασία ασφαλείας στο Palazzo Vecchio

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα όταν φτάσετε στο Palazzo Vecchio, σας βοηθά να γνωρίζετε τους κανόνες και τη διαδικασία ασφαλείας που ισχύουν για τους επισκέπτες. Αντικείμενα όπως ομπρέλες, σακίδια και αποσκευές δεν επιτρέπονται μέσα στο μουσείο, αλλά υπάρχει ένα δωρεάν βεστιάριο στο ισόγειο όπου μπορείτε να τα αποθηκεύσετε ενώ επισκέπτεστε.

Τα παιδιά κάτω των έξι ετών δεν επιτρέπεται να σκαρφαλώσουν στον Πύργο Arnolfo και οι νέοι κάτω των 18 ετών πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα.

Επίσκεψη στο Palazzo Vecchio με αναπηρία

Υπάρχουν διάφορα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας και περιορισμοί στο Palazzo Vecchio που θα θέλουν να γνωρίζουν οι επισκέπτες με αναπηρία και περιορισμένη κινητικότητα.

Οι επισκέπτες με μειωμένη κινητικότητα θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν την πλαϊνή είσοδο του κτηρίου στη Via dei Gondi. Υπάρχει επίσης ανελκυστήρας στο ισόγειο στο Cortile della Dogana για αποκλειστική χρήση επισκεπτών με κινητικά προβλήματα. Δυστυχώς, λόγω του ιστορικού σχεδιασμού του κτιρίου, η πρόσβαση στον ημιώροφο, τον πύργο και τις επάλξεις δεν είναι δυνατή για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Διατίθενται αναπηρικά αμαξίδια για δανεισμό εάν χρειαστεί.

FAQ – Στοιχεία για το Palazzo Vecchio

Τι είναι το Palazzo Vecchio;

Το Palazzo Vecchio είναι το ιστορικό δημαρχείο και η έδρα του δημοτικού συμβουλίου της πόλης της Φλωρεντίας.

Πότε χτίστηκε το Palazzo Vecchio;

Η κατασκευή του Palazzo Vecchio ξεκίνησε στα τέλη του 13ου αιώνα και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 14ου αιώνα.

Πόσο χρονών είναι το Palazzo Vecchio;

Το Palazzo Vecchio είναι πλέον πάνω από 700 ετών.

Ποιος έχτισε το Palazzo Vecchio;

Ο αρχιτέκτονας Arnolfo di Cambio ήταν υπεύθυνος για το σχεδιασμό του δημαρχείου κατόπιν αιτήματος της τοπικής κυβέρνησης.

Γιατί χτίστηκε το Palazzo Vecchio;

Το Palazzo Vecchio χτίστηκε ως έδρα της Signoria, του διοικητικού οργάνου της Δημοκρατίας της Φλωρεντίας.

Πού βρίσκεται το Palazzo Vecchio;

Το Palazzo Vecchio βρίσκεται στην Piazza della Signoria στη γειτονιά San Giovanni στο κέντρο της Φλωρεντίας.

Με όλα αυτά που καλύπτονται λεπτομερώς, θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε και να αγοράσετε τα σωστά εισιτήρια για το Palazzo Vecchio. Το μόνο που μένει να κάνετε μετά από αυτό είναι να ανυπομονείτε για το επερχόμενο ταξίδι σας στη Φλωρεντία.

Διαβάστε επίσης :3 Ημέρες στη Φλωρεντία: Το τέλειο δρομολόγιο της Φλωρεντίας

10 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Φλωρεντία, Ιταλία

Οι 10 καλύτεροι ξενώνες στη Φλωρεντία, Ιταλία

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.