Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Rijksmuseum το 2023

Περιεχόμενα

Το Άμστερνταμ είναι πραγματικά η πόλη των μουσείων, με περισσότερα μουσεία κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο. Το Rijksmuseum είναι εύκολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά, καθώς διαθέτει μια τεράστια συλλογή από Delftware, όπλα, μοντέλα πλοίων και διάσημους πίνακες από αξιόλογους Ολλανδούς καλλιτέχνες όπως ο Vincent van Gogh, ο Jan Steen και ο Rembrandt. Υπάρχουν τόσα πολλά να δείτε σε αυτό το απίστευτο μουσείο που θα μπορούσατε εύκολα να περάσετε τρεις ώρες περιπλανώμενοι στα δωμάτιά του, μαθαίνοντας για την τέχνη και την ολλανδική ιστορία.

Το Rijksmuseum είναι επίσης ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία στο Άμστερνταμ, με πάνω από 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Εμείς εδώ στο Road Affair θέλουμε να κάνουμε την επίσκεψή σας όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη, γι’ αυτό δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για το πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Rijksmuseum. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξοδέψετε τον πολύτιμο χρόνο των διακοπών σας μπερδεμένοι που δεν μπορούσατε να βγάλετε εισιτήρια!

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Rijksmuseum: Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ αγορά εισιτηρίων για το Rijksmuseum είναι online εκ των προτέρων εδώ. Αν θέλετε να συνδυάσετε μια επίσκεψη στο Rijksmuseum με μια κρουαζιέρα στο κανάλι, αγοράστε ένα εισιτήριο συνδυασμού αντι αυτου.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Rijksmuseum

Ο καλύτερος τρόπος για να αγοράσετε εισιτήρια για το Rijksmuseum εξαρτάται από το πώς θέλετε να το ζήσετε. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα μόνο ηλεκτρονικά και επιτρέπουν την είσοδο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, επομένως προτείνουμε να υπολογίσετε πότε θέλετε να πάτε εκ των προτέρων. Σκεφτείτε άλλα αξιοθέατα στο Άμστερνταμ που μπορεί να θέλετε να επισκεφθείτε πριν αποφασίσετε, καθώς μπορείτε να συνδυάσετε περιηγήσεις και αξιοθέατα για να εξοικονομήσετε χρήματα!

Κάντε κράτηση online εκ των προτέρων

Καθώς το μουσείο πουλάει εισιτήρια μόνο μέσω διαδικτύου, συχνά ξεπουλά νωρίς για δημοφιλείς μέρες στον επίσημο ιστότοπό του. Για να αποφύγετε αυτόν τον πονοκέφαλο, θα πρέπει να κάνετε κράτηση εισιτηρίων για το Rijksmuseum τουλάχιστον μερικές ημέρες (ή ακόμα και εβδομάδες, ιδιαίτερα αν πάτε το καλοκαίρι) νωρίτερα και να ελέγξετε πολλούς ιστότοπους. Ακόμα κι αν ο επίσημος ιστότοπος έχει εξαντληθεί για την ημερομηνία που προτιμάτε, συχνά μπορείτε να βρείτε εισιτήρια εισόδου για το Rijksmuseum στο GetYourGuide περίπου στην ίδια τιμή!

Κάντε κράτηση για ξενάγηση

Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε γνώσεις για τα έργα τέχνης κατά την επίσκεψή σας είναι να κάνετε μια δίωρη ξενάγηση στο Rijksmuseum. Οι οδηγοί μοιράζονται σε βάθος γνώση για τη Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας και πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για άλλα κομμάτια της μόνιμης συλλογής. Μετά την ξενάγηση, μπορείτε να εξερευνήσετε το υπόλοιπο μουσείο μόνοι σας!

ο εισιτήρια ξεναγήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω του GetYourGuide επιστρέφονται πλήρως έως και 24 ώρες πριν την επίσκεψή σας, σε αντίθεση με τον επίσημο ιστότοπο. Έχετε επίσης την επιλογή να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων της περιοδείας σας εκ των προτέρων και να πληρώσετε αργότερα, εάν δεν είστε έτοιμοι να πατήσετε ακόμα το έναυσμα για τα εισιτήρια.

Παρέχετε ένα εισιτήριο στο Rijksmuseum και μια κρουαζιέρα στο κανάλι

Η κρουαζιέρα στο κανάλι του Άμστερνταμ είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιηγήσεις στην πόλη. Αν σκοπεύετε να κάνετε μια κρουαζιέρα στο κανάλι στις διακοπές σας, μπορείτε να ομαδοποιήσετε τα εισιτήριά σας για το μουσείο και μια κρουαζιέρα για να εξοικονομήσετε χρήματα. Αυτό κρουαζιέρα στο κανάλι και πακέτο Rijksmuseum περιλαμβάνει μια κρουαζιέρα 75 λεπτών με το Blue Boat, έναν ακουστικό οδηγό (καθώς και έναν οδηγό ακουστικής ιστορίας για παιδιά) και ένα γενικό εισιτήριο εισόδου στο Rijksmuseum. Η κρουαζιέρα στο κανάλι είναι ένα ανοιχτό εισιτήριο, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή, αλλά θα πρέπει να κλείσετε μια ημερομηνία και ώρα για να επισκεφθείτε το μουσείο.

Αγοράστε ένα τουριστικό πάσο

Με τόσα πολλά φανταστικά αξιοθέατα και μουσεία στο Άμστερνταμ, μπορεί να έχετε ήδη ένα γεμάτο ταξίδια. Προτού αφήσετε έξω τα αξιοθέατα λόγω ανησυχιών σχετικά με τον προϋπολογισμό, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα τουριστικό πάσο. Και τα δύο Go City Explorer Pass και το Πάσο Go City All-Inclusive περιλαμβάνει είσοδο στο Rijksmuseum. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως και 50% σε περιηγήσεις και εισιτήρια για αξιοθέατα σε όλη την πόλη, όπως μια περιήγηση στο Keukenhof, το A’Dam Lookout και το Heineken Experience. Αυτός είναι σίγουρα ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσετε αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε μια σειρά από αξιοθέατα στο Άμστερνταμ!

© Erik Smits / rijksmuseum.nl

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Rijksmuseum

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Rijksmuseum;

Το πρώιμο πουλί παίρνει το σκουλήκι εδώ, με τις 9 έως περίπου τις 10:30 π.μ. να είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθείτε το Rijksmuseum. Όσο νωρίτερα φτάσετε, τόσο λιγότερο θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τα πλήθη που πλημμυρίζουν γύρω στις 11 π.μ. Αυτή η βιασύνη διαρκεί μέχρι τις 3 μ.μ., ώστε να αποφύγετε τα πλήθη ερχόμενοι αργά το απόγευμα. Ωστόσο, θα χρειαστείτε τουλάχιστον δύο ώρες για να καλύψετε όλα τα δωμάτια και το Rijksmuseum κλείνει στις 5 μ.μ., οπότε μπορεί να βιαστείτε αν φτάσετε μετά τις 3.

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του Rijksmuseum;

Το Rijksmuseum είναι ανοιχτό 365 ημέρες το χρόνο από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με τις ίδιες ώρες για τους γύρω κήπους το καλοκαίρι. Το κατάστημα δώρων και η καφετέρια είναι ανοιχτά καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα

Πώς θα φτάσετε στο Rijksmuseum;

Το Άμστερνταμ είναι μια εύκολη στην πλοήγηση πόλη, χάρη στη φανταστική δημόσια συγκοινωνία. Το Rijksmuseum βρίσκεται στην Πλατεία των Μουσείων (Museumplein), περίπου 2,5 χιλιόμετρα (περίπου 1,6 μίλια) από τον κεντρικό σταθμό. Μπορείτε να φτάσετε εύκολα στο μουσείο μέσω πολλών λεωφορείων, τραμ ή μετρό. Ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στην πόλη είναι να κάνετε λήψη του 9292 εφαρμογήτο οποίο θα σας δώσει τα πιο άμεσα και ενημερωμένα δρομολόγια και διαδρομές για όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες στο Άμστερνταμ.

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια του Rijksmuseum;

Τα εισιτήρια του Rijksmuseum είναι αρκετά απλά, με ένα μόνο είδος εισιτηριο ΕΙΣΟΔΟΥ (εκτός εάν εσύ κλείστε μια ξενάγηση). Ωστόσο, το εισιτήριο εισόδου δεν περιλαμβάνει πάντα προσωρινά εκθέματα, επομένως εάν θέλετε να δείτε ένα συγκεκριμένο προσωρινό έκθεμα, δείτε εάν ο επίσημος ιστότοπος πουλάει εισιτήρια για αυτό ξεχωριστά.

Θα επιλέξετε την ημερομηνία και την ώρα εισόδου όταν αγοράσετε το εισιτήριό σας. Στη συνέχεια, την ημέρα της περιήγησής σας στο Rijksmuseum, θα πάτε στην κύρια είσοδο στη σήραγγα Museumstraat. Το μουσείο επιτρέπει μια περίοδο χάριτος 15 λεπτών σε περίπτωση που καθυστερήσετε την είσοδό σας. Φροντίστε να εκτυπώσετε τα εισιτήριά σας ή να τα έχετε άμεσα διαθέσιμα στο κινητό σας τηλέφωνο, καθώς το προσωπικό του μουσείου θα πρέπει να τα σαρώσει όταν περνάτε τις πόρτες. Μόλις μπείτε μέσα, μπορείτε να εξερευνήσετε το μουσείο με τον δικό σας ρυθμό!

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για το Rijksmuseum;

Ένα εισιτήριο Rijksmuseum για ενήλικα άνω των 18 ετών κοστίζει 22,50 € (περίπου 24,70 $) και σας επιτρέπει να περάσετε όσο θέλετε μέσα στο μουσείο. Τα εισιτήρια για 18 και κάτω είναι δωρεάν!

Ένα εισιτήριο Rijksmuseum που περιλαμβάνει τη δίωρη ξενάγηση κοστίζει 69 € ανά ενήλικα, 40 € για παιδιά ηλικίας 4-18 ετών και 2,50 € για βρέφη. Είναι επίσης δυνατό να κάνετε μια ξενάγηση διάρκειας μίας ώρας, η οποία κοστίζει 27,50 € και περιλαμβάνει γενικό εισιτήριο για το Rijksmuseum. Εάν συνδυάσετε μια κρουαζιέρα στο κανάλι με το εισιτήριό σας, κοστίζει 43 € για ενήλικες και 17,50 € για παιδιά 17 ετών και κάτω.

Αν θέλετε να συγκεντρώσετε και να εξοικονομήσετε έως και 50% σε πολλά αξιοθέατα, ανατρέξτε στο Go City Explorer Pass και Πάσο Go City All-Inclusive. Το καλύτερο τουριστικό πάσο για εσάς εξαρτάται από το πόσα αξιοθέατα θέλετε να δείτε. Με το πάσο all inclusive, μπορείτε να επιλέξετε πόσες ημέρες ισχύει και να αποκτήσετε απεριόριστη πρόσβαση σε περισσότερα από 25 αξιοθέατα. Η αρχική τιμή για ένα μονοήμερο πάσο Go City All-Inclusive είναι 59 € για ενήλικες και 24 € για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών.

Το Go City Explorer Pass σάς επιτρέπει να επιλέξετε τρία έως επτά αξιοθέατα και ισχύει για 60 ημέρες μετά την πρώτη χρήση. Η τιμή εκκίνησης για ένα πάσο τριών αξιοθέατων είναι 54 € για ενήλικες και 24 € για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών. Και οι δύο κάρτες είναι δωρεάν για ηλικίες 2 ετών και κάτω.

Ποια είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία κοντά στο Rijksmuseum;

Δεδομένου ότι το Rijksmuseum βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία και κοντά σε πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως το Vondelpark και το Μουσείο Βαν Γκογκ, σκεφτείτε να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο μουσείο για την επίσκεψή σας στο Άμστερνταμ.

Εύκολα το πιο πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης (όπου μένουν οι περισσότερες διασημότητες ενώ το επισκέπτονται) είναι το Waldorf Astoria Amsterdam, που απέχει 15 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Museumplein και λιγότερο από πέντε λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Rembrandtplein και το Fotografiemuseum (Foam). Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων διαθέτει κομψό εσωτερικό με πισίνα, σπα και γυμναστήριο.

Μια άλλη εξαιρετική επιλογή είναι Boutique Hotel The Noblemen, το οποίο απέχει λιγότερο από 15 λεπτά με τα πόδια από το Rijksmuseum και το σπίτι της Άννας Φρανκ. Αυτό το μοντέρνο boutique ξενοδοχείο διαθέτει σάουνα, υπηρεσία δωματίου και πρωινό.

Το πεντάστερο Ξενοδοχείο 717 είναι ιδανικό για ζευγάρια ή οικογένειες, προσφέροντας οικογενειακά δωμάτια καθώς και a la carte, ευρωπαϊκό ή πλήρες αγγλικό και ιρλανδικό πρωινό. Αυτό το κομψό ξενοδοχείο απέχει λιγότερο από 10 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία Museumplein, το Vondelpark και την πλατεία Leidseplein.

Ποια είναι η διαδικασία ασφαλείας στο Rijksmuseum;

Αν και το Rijksmuseum δεν διαθέτει πραγματική γραμμή ασφαλείας με μηχανήματα ακτίνων Χ, έχει φύλακες που έχουν το δικαίωμα να ελέγχουν τις τσάντες και να διασφαλίζουν ότι οι επισκέπτες δεν έχουν απαγορευμένα αντικείμενα. Τα απαγορευμένα είδη περιλαμβάνουν φαγητό και ποτό, επαγγελματικό εξοπλισμό κάμερας (όπως τρίποδα, φωτιστικά και στηρίγματα), όπλα ή αιχμηρά αντικείμενα και κατοικίδια ζώα (εκτός από ζώα υπηρεσίας).

Μπορείτε να φέρετε σακίδια και μεγάλες τσάντες στο λόμπι, αλλά μέχρι εκεί επιτρέπεται. Μόνο τσάντες μεγέθους Α4 ή μικρότερες επιτρέπονται στα εκθέματα. Μπορείτε να φέρετε τη δική σας τσάντα ή να πάρετε μια δωρεάν από το βεστιάριο (όπου μπορείτε να ελέγξετε όλες τις τσάντες, τα παλτά και τις ομπρέλες). Δεν επιτρέπονται αποσκευές μέσα, αλλά υπάρχει υπηρεσία φύλαξης αποσκευών κοντά στο μουσείο. Εσυ πρεπει φέρτε μαζί με το εισιτήριό σας ταυτότητα για να μπει στο μουσείο.

Τι γίνεται με την επίσκεψη με αναπηρία;

Το Rijksmuseum είναι ένας εξαιρετικά προσιτός χώρος για άτομα με κάθε είδους αναπηρία. Για άτομα με κινητικές αναπηρίες, υπάρχει μια είσοδος με ασανσέρ στη δυτική πλευρά του κτιρίου (η πλάτη σας θα είναι προς την περιοχή με το γρασίδι της Museumplein). Στο εσωτερικό, το μουσείο είναι πλήρως προσβάσιμο με αναπηρικό καροτσάκι ή σκούτερ. Στο γραφείο πληροφοριών διατίθενται αναπηρικά καροτσάκια, ρολά, καροτσάκια, μπαστούνια και πτυσσόμενα σκαμπό.

Οι επισκέπτες με προβλήματα όρασης μπορούν να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν έναν ακουστικό οδηγό ή να κάνουν μια ειδική ξενάγηση που σας επιτρέπει να αγγίζετε αντικείμενα. Η εφαρμογή Rijksmuseum προσφέρει βελτιωμένους οδηγούς οπτικού κειμένου και ήχου για άτομα με ακουστικά προβλήματα. Υπάρχει επίσης ένα ήσυχο δωμάτιο για άτομα με αισθητηριακές ευαισθησίες. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την προσβασιμότητα του μουσείου στο επίσημη ιστοσελίδα.

Συχνές ερωτήσεις: Στοιχεία για το Rijksmuseum

Τι είδους Μουσείο είναι το Rijksmuseum;

Το Rijksmuseum είναι το εθνικό μουσείο της Ολλανδίας. Αν και ευρέως γνωστό για τους πίνακές του και άλλα έργα τέχνης, διαθέτει επίσης μια μεγάλη συλλογή από όπλα, μοντέλα πλοίων και πολλά άλλα αντικείμενα.

Πόσο χρονών είναι το Rijksmuseum;

Το Rijksmuseum άνοιξε επίσημα τις πόρτες του το 1885.

Περιλαμβάνεται το Rijksmuseum σε μια κάρτα μουσείου;

Ναι, το Rijksmuseum περιλαμβάνεται στην Κάρτα Μουσείου (Museumkaart), αλλά πρέπει να κλείσετε τον ελεύθερο χρόνο σας εκ των προτέρων.

Πόσοι πίνακες υπάρχουν στο Rijksmuseum;

Υπάρχουν περίπου 6.000 πίνακες σε όλο το μουσείο.

Ποιο είναι το πιο διάσημο έργο τέχνης στο Rijksmuseum;

Το πιο διάσημο έργο τέχνης στο Rijksmuseum είναι το «The Night Watch», ένας πίνακας του Ρέμπραντ.

Μπορώ να αγοράσω εισιτήριο Skip-the-Line για το Rijksmuseum;

Όχι, δεν υπάρχουν εισιτήρια skip-the-line Rijksmuseum.

Λοιπόν, να το έχετε – όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για το πώς και πού να αγοράσετε εισιτήρια για το Rijksmuseum για χαλαρωτικές και διασκεδαστικές στιγμές. Μην ξεχάσετε να δείτε τους κήπους με θέα στην πλατεία Museumplein μετά την επίσκεψή σας!

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 καλύτερες περιηγήσεις στο Άμστερνταμ, Ολλανδία (2023)

Το τέλειο 3ήμερο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη

Συμβουλές για την εύρεση των καλύτερων ημερομηνιών για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια.

Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για την Disneyland του Παρισιού

Ο απόλυτος οδηγός με σακίδιο για το Άμστερνταμ

Αεροπορικά εισιτήρια για όλους – Sky scanner

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια