Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης

Περιεχόμενα

Η Ισπανία είναι γνωστή για πολλές υπέροχες παραδόσεις και αξιοθέατα, όπως το τρέξιμο των ταύρων, η Sagrada Familia και η Αλάμπρα. Μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις για επίσκεψη στη χώρα είναι η Σεβίλλη, η πατρίδα ενός αξιοθέατου που δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες ετησίως: το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης. Ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1987, αυτό το παλάτι μαυριτανικού στιλ φημίζεται για την εκπληκτική αρχιτεκτονική του και τη συναρπαστική ιστορία του, καθιστώντας το εύκολα ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Σεβίλλη. 

Οι λάτρεις του κινηματογράφου και της τηλεόρασης μπορεί να αναγνωρίσουν αυτό το εμβληματικό παλάτι ως την τοποθεσία των γυρισμάτων του Dorne στο Game of Thrones και από δημοφιλείς ταινίες όπως ο Lawrence of Arabia και το Kingdom of Heaven . Δεδομένου ότι η Σεβίλλη είναι μια από τις πιο καυτές μεγάλες πόλεις της Ευρώπης, σας συνιστούμε να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας στο Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης εκ των προτέρων για να αποφύγετε να περιμένετε σε μεγάλες ουρές έξω. Επίσης, τα εισιτήρια για το παλάτι εξαντλούνται γρήγορα, με περίπου 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους να το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Για να βεβαιωθούμε ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε σε μεγάλες ουρές ή να χάσετε εισιτήρια, θα σας δείξουμε σε αυτόν τον οδηγό πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης από την άνεση του σπιτιού σας.

Γρήγορη απάντηση – Πώς να αγοράσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης: Εάν δεν θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας όρθιος στον καυτό ήλιο, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση για ένα εισιτήριο skip-the-line για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης ή ένα ξεναγό περιοδεία . Το τελευταίο είναι γενικά η καλύτερη επιλογή, καθώς θα αποκτήσετε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορική σημασία και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του παλατιού. Υπάρχει επίσης μια επιλογή να συνδυάσετε το Alcázar, τον Καθεδρικό Ναό της Σεβίλλης και τον Πύργο Giralda σε μία ξενάγηση , δίνοντάς σας το καλύτερο δυνατό για τα λεφτά σας.

Διαβάστε επίσης:2 ημέρες στη Σεβίλλη

Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης

Πολλά δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα προσφέρουν πολλούς τρόπους για να αγοράσετε εισιτήρια. Έχετε πολλές επιλογές για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης και ο καλύτερος τρόπος εξαρτάται από το πόσο οργανωμένοι είστε και πώς θέλετε να ζήσετε το παλάτι. Σε αυτήν την ενότητα, θα παρουσιάσουμε όλες τις επιλογές για το πώς και πού να αγοράσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης, ώστε να μπορείτε να βρείτε την καλύτερη επιλογή για τις διακοπές σας. 

Γραμμή αυτοπροσώπως (Δεν συνιστάται)

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια στην πόρτα του Βασιλικού Αλκαζάρ της Σεβίλλης, η οποία είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν αποφασίσατε αυθόρμητα να επισκεφτείτε το παλάτι. Ωστόσο, δεν συνιστούμε αυτή τη διαδρομή, καθώς οι γραμμές για την αγορά εισιτηρίων μπορεί να είναι εξαιρετικά μεγάλες και το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να χάσετε μια ή δύο ώρες από τις διακοπές σας περιμένοντας ένα εισιτήριο. 

Ακόμη και με μεγάλη αναμονή στην ουρά, δεν είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσετε εισιτήρια με αυτόν τον τρόπο, καθώς συχνά εξαντλούνται γρήγορα. Άλλωστε, η ζέστη στη Σεβίλλη μπορεί να είναι έντονη, με τη μέση θερμοκρασία τον Αύγουστο να κυμαίνεται γύρω στους 35 βαθμούς Κελσίου. Με άλλα λόγια, αξίζει τον κόπο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και να αποφύγετε το λιώσιμο στον ήλιο. 

Ηλεκτρονική κράτηση

Εάν αγοράσετε ένα εισιτήριο αυτοπροσώπως, θα πρέπει να περιμένετε σε δύο ουρές: μία για το εισιτήριο και μία για την είσοδο. Ωστόσο, εάν αγοράσετε τα εισιτήριά σας στο skip-the-line Royal Alcázar μέσω διαδικτύου, θα πρέπει να σταθείτε μόνο σε μία ουρά στην Puerta del León (το επίσημο σημείο εισόδου του παλατιού) με άλλους που αγόρασαν εκ των προτέρων.

Η έγκαιρη κράτηση εισιτηρίων για το Royal Alcázar της Σεβίλλης σας εγγυάται επίσης μια θέση αντί να την αφήνετε στην τύχη – πάντα ένα στοίχημα, καθώς τα εισιτήρια μερικές φορές ξεπουλούν ημέρες ή εβδομάδες νωρίτερα (ειδικά για ορισμένες χρονικές περιόδους). Ωστόσο , θα πρέπει να λάβετε υπόψη το πρόγραμμά σας για την ημέρα κατά την κράτηση μέσω διαδικτύου , καθώς θα πρέπει να επιλέξετε ένα χρονικό διάστημα για να μπείτε στο παλάτι. Οι περισσότεροι επισκέπτες περνούν περίπου δύο ώρες μέσα, οπότε προγραμματίστε ανάλογα. 

Μπορείτε να αγοράσετε εισιτήρια για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης από τρίτο πωλητή ή απευθείας μέσω του ιστότοπου του παλατιού . Το όφελος από την κράτηση ενός κανονικού εισιτηρίου απευθείας από το παλάτι (αντί για ένα εισιτήριο skip-the-line από τρίτο μέρος) είναι ότι περιλαμβάνει επίσης δωρεάν είσοδο στο Antiquarium και στο Triana Ceramics Center. Ωστόσο, ορισμένοι επισκέπτες δυσκολεύτηκαν να πληρώσουν με ξένη πιστωτική κάρτα και να κατεβάσουν ή να εκτυπώσουν τα εισιτήριά τους από τον επίσημο ιστότοπο.

Για να αποφύγετε προβλήματα έκδοσης εισιτηρίων, σας συνιστούμε να κάνετε κράτηση των εισιτηρίων σας μέσω του GetYourGuide , καθώς είναι εύκολη η πλοήγηση, υπάρχουν διάφορες επιλογές πακέτων και μπορείτε να προσθέσετε ένα εισιτήριο skip-the-line Royal Alcázar με μια ηχητική περιήγηση για να αποφύγετε όλες τις γραμμές (εκτός ασφάλεια) κατά την είσοδο στο παλάτι. Ως μπόνους με την ηχητική περιήγηση, μπορείτε να ακυρώσετε το εισιτήριό σας και να λάβετε επιστροφή χρημάτων έως και 24 ώρες πριν την επίσκεψή σας, κάτι που δεν είναι δυνατό εάν κάνετε κράτηση μέσω του ιστότοπου του παλατιού. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε εκ των προτέρων την ηχητική ξενάγηση στο τηλέφωνό σας και να την ακούσετε εκτός σύνδεσης. 

Κάντε κράτηση για ξενάγηση (Συνιστάται)

Μια ξενάγηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε στο Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης. Όχι μόνο θα παρακάμψετε τις γραμμές μπαίνοντας απευθείας στο μπροστινό μέρος του ελέγχου ασφαλείας, αλλά θα έχετε επίσης έναν οδηγό με γνώσεις για να μοιραστείτε ενδιαφέροντα γεγονότα και ιστορίες σχετικά με την ιστορία και το σχεδιασμό του παλατιού.

Εάν σκοπεύετε επίσης να επισκεφθείτε τον καθεδρικό ναό της Σεβίλλης στις διακοπές σας, σας προτείνουμε ένα από τα δύο φανταστικά πακέτα ξεναγήσεων, που περιλαμβάνουν το Βασιλικό Αλκαζάρ, τον Καθεδρικό Ναό της Σεβίλλης και τον Πύργο Giralda. Ανάλογα με το χρόνο που θέλετε να περάσετε σε κάθε αξιοθέατο, μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση διάρκειας 2,5 ωρών ή τριών ωρών . Και τα δύο πακέτα περιλαμβάνουν είσοδο skip-the-line και ξενάγηση και στα τρία αξιοθέατα.

Εάν έχετε χρόνο μόνο για ένα αξιοθέατο και θέλετε απλώς να περιηγηθείτε στο Royal Alcázar, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ξενάγηση 1,5 ώρας που περιλαμβάνει ένα εισιτήριο skip-the-line για το Royal Alcázar της Σεβίλλης και έναν έμπειρο οδηγό. Με μια ξενάγηση στο Royal Alcázar, μπορείτε να κάνετε πιο εμπεριστατωμένες ερωτήσεις για το παλάτι και να λάβετε συστάσεις για άλλα αξιοθέατα από έναν ντόπιο της Σεβίλλης.

Κάντε κράτηση για ημερήσια εκδρομή

Εάν ο κύριος προορισμός σας είναι μια γειτονική πόλη, αλλά εξακολουθείτε να θέλετε να επισκεφθείτε το Royal Alcázar, σκεφτείτε μια ημερήσια εκδρομή στη Σεβίλλη. Αυτές οι εκδρομές περιλαμβάνουν μεταφορά από και προς τη Σεβίλλη και ζωντανό οδηγό καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Αν θέλετε να επισκεφθείτε τη Σεβίλλη από την περιοχή Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, όπως το Φάρο, ρίξτε μια ματιά σε αυτήν την ημερήσια εκδρομή στη Σεβίλλη από το Αλγκάρβε , η οποία προσφέρει τέσσερις ώρες ελεύθερου χρόνου στην πόλη και ζωντανό οδηγό κατά τη μεταφορά. Έχετε επίσης επιλογές από άλλες κοντινές πόλεις, όπως αυτή η ημερήσια εκδρομή από τη Μάλαγα και αυτή η ιδιωτική ημερήσια εκδρομή στη Σεβίλλη από τη Γρανάδα .

Χρήσιμες πληροφορίες για επίσκεψη στο Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης

Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης;

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, για διάφορους λόγους:

  1. Τείνουν να υπάρχουν λιγότεροι τουρίστες στην πόλη αυτούς τους μήνες, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μικρότερες γραμμές και λιγότερο πολυσύχναστα αξιοθέατα. 
  2. Η πόλη τείνει να είναι λιγότερο ζεστή αυτούς τους μήνες, επομένως δεν θα αισθάνεστε ότι λιώνετε καθώς περιηγείστε στους κήπους του παλατιού. 
  3. Το Royal Alcázar προσφέρει δωρεάν είσοδο κάθε Δευτέρα από τις αρχές Νοεμβρίου έως τα τέλη Μαρτίου. Αυτό είναι σωστό – δωρεάν εισιτήρια Royal Alcázar! Φυσικά, όπως συμβαίνει με πολλά δωρεάν πράγματα στη ζωή, υπάρχει μια σύλληψη. Τα δωρεάν εισιτήρια διατίθενται μόνο για δύο χρονοθυρίδες, 4 και 4:30 μ.μ., επομένως η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη. Μπορείτε να κάνετε κράτηση των δωρεάν εισιτηρίων σας στο Royal Alcázar εκ των προτέρων με επιπλέον χρέωση 1 € ανά άτομο, ωστόσο, η οποία εξακολουθεί να είναι μεγάλη. Ο μόνος άλλος τρόπος για να αποκτήσετε τα δωρεάν εισιτήρια είναι να δοκιμάσετε την τύχη σας στο εκδοτήριο εισιτηρίων αυτοπροσώπως. 

Τα εισιτήρια της εβδομάδας και νωρίς το πρωί έχουν επίσης ένα πλεονέκτημα. Πολλοί τουρίστες το επισκέπτονται για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο, επομένως το παλάτι θα έχει περισσότερο κόσμο τα Σάββατα και τις Κυριακές παρά την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι απογευματινές χρονοθυρίδες φαίνεται επίσης να είναι δημοφιλείς, οπότε αν θέλετε να αποφύγετε τα πλήθη, σκεφτείτε να κάνετε κράτηση πρωινού ή βραδινού εισιτηρίου. 

Ποιες είναι οι ώρες λειτουργίας του Βασιλικού Αλκαζάρ της Σεβίλλης;

Το παλάτι είναι ανοιχτό επτά ημέρες την εβδομάδα, εκτός από την Πρωτοχρονιά, 6 Ιανουαρίου, τη Μεγάλη Παρασκευή (τον Απρίλιο) και την ημέρα των Χριστουγέννων. Από τα τέλη Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου, το Royal Alcázar είναι ανοιχτό από τις 9:30 π.μ. έως τις 6 μ.μ., με την τελευταία είσοδο να επιτρέπεται στις 5 μ.μ. Από τις αρχές Απριλίου έως τα τέλη Οκτωβρίου, το παλάτι μένει λίγο ανοιχτό αργότερα, από τις 9:30 π.μ. έως τις 8 μ.μ., με τελευταία είσοδο στις 7 μ.μ 

Πώς θα φτάσετε στο Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης;

Το Royal Alcázar της Σεβίλλης βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στο κέντρο της πόλης, ακριβώς απέναντι από το Πανεπιστήμιο της Σεβίλλης. Δεδομένου ότι η Σεβίλλη είναι μια αρκετά βατή πόλη, ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε σε αυτήν είναι συνήθως με τα πόδια. Φυσικά, αν μένετε λίγο πιο μακριά, μπορείτε να πάρετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Η γραμμή 1 του μετρό της Σεβίλλης κάνει στάση ακριβώς δίπλα στο παλάτι, όπως και πολλές γραμμές τραμ και λεωφορείων. Εάν έρχεστε από τη Sevilla Santa Justa (ο σιδηροδρομικός σταθμός της Σεβίλλης), μπορείτε να περπατήσετε για 25 λεπτά ή να πάρετε το λεωφορείο EA για το Paseo de Las Delicias και να περπατήσετε επτά λεπτά μέχρι την είσοδο. (Το όνομα του Paseo de Las Delicias σημαίνει «περίπατος των απολαύσεων», οπότε μάλλον δεν θα σας πειράζει η βόλτα!)

Πώς λειτουργούν τα εισιτήρια Royal Alcázar;

Ένα εισιτήριο για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης περιλαμβάνει γενική είσοδο στους κήπους και το συγκρότημα των ανακτόρων, εκτός από το Cuarto Real Alto (τα βασιλικά διαμερίσματα). Για πρόσβαση στα διαμερίσματα, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα επιπλέον εισιτήριο εισόδου, το οποίο κοστίζει 5,50 € και σας δίνει μια ώρα παραμονής στα διαμερίσματα.

Ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο αγοράζετε το εισιτήριό σας, θα έχετε διαφορετικές οδηγίες για το πώς να μπείτε στο παλάτι. Εάν αγοράσετε ένα εισιτήριο αυτοπροσώπως (αν και δεν το συνιστούμε), θα πρέπει να κατευθυνθείτε στο κύριο σημείο εισόδου στην Plaza de la Virgen de los Reyes, να περιμένετε στην ουρά για ένα εισιτήριο και στη συνέχεια να περιμένετε στην ουρά για είσοδο. 

Εάν λάβατε υπόψη σας την έκκλησή μας σχετικά με τις μεγάλες ουρές και αγοράσατε ένα εισιτήριο εκ των προτέρων , μπορείτε να κατευθυνθείτε απευθείας στη γραμμή προηγμένων κρατήσεων στην Puerta del León. Ελέγξτε ξανά την ώρα και την ημερομηνία εισόδου σας για να μην χάσετε τη θέση σας! Εάν έχετε κάνει κράτηση για μια ξενάγηση , θα πρέπει να ελέγξετε τα στοιχεία της κράτησής σας, καθώς οι ομάδες περιηγήσεων συναντώνται συνήθως σε ένα κοντινό σημείο πριν κατευθυνθείτε προς το εσωτερικό. 

Τα εισιτήρια Royal Alcázar είναι διαθέσιμα για αγορά μόνο ένα μήνα έως έξι εβδομάδες νωρίτερα. Μόλις τα αγοράσετε, μπορείτε να τα κατεβάσετε στο τηλέφωνό σας ή να τα εκτυπώσετε. Αν αγοράσετε εισιτήριο εισόδου μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του παλατιού, θα έχετε πρόσβαση στο Antiquarium και στο Triana Ceramics Center την ίδια ή την επόμενη μέρα.

Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια του Royal Alcázar; 

Υπάρχει μόνο ένα τυπικό εισιτήριο εισόδου για το Royal Alcázar της Σεβίλλης, το οποίο κοστίζει 13,50 € (ή περίπου 14,25 $) ανά άτομο. Για πολίτες της ΕΕ που είναι συνταξιούχοι, άνω των 65 ετών ή φοιτητές, τα εισιτήρια είναι 6 ευρώ ανά άτομο. Η είσοδος είναι δωρεάν για επισκέπτες που είναι κάτω των 13 ετών ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Υπάρχει ένα επιπλέον κόστος διαχείρισης 1 € για κάθε εισιτήριο εισόδου, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν εισιτηρίων. 

Για να εξερευνήσετε τα βασιλικά διαμερίσματα, μπορείτε να αγοράσετε ένα επιπλέον εισιτήριο εισόδου για 5,50 €. Υπάρχει αυστηρό χρονικό όριο μιας ώρας για τα διαμερίσματα και θα πρέπει να βρίσκεστε στην είσοδο του Cuarto Real Alto 5-10 λεπτά πριν από την ώρα εισόδου σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα το χάσετε. 

Δωρεάν εισιτήρια για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης είναι διαθέσιμα για κάθε Δευτέρα από τα τέλη Νοεμβρίου έως τα τέλη Μαρτίου. Αυτά τα εισιτήρια λειτουργούν μόνο για είσοδο στις 4 και στις 4:30 μ.μ., ωστόσο, έτσι εξαντλούνται γρήγορα. Για να αποκτήσετε τα δωρεάν εισιτήρια, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας αυτοπροσώπως ή να τα κάνετε κράτηση στον ιστότοπο του παλατιού με χρέωση 1 ευρώ ανά άτομο. Συνιστούμε τη δεύτερη επιλογή, η οποία εξακολουθεί να είναι μια καταπληκτική συμφωνία. 

Ποια είναι τα καλύτερα ξενοδοχεία κοντά στο Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης;

Ένα από τα κλειδιά για χαλαρωτικές διακοπές είναι η ποιοτική διαμονή. Ειδικά αν σχεδιάζετε μια σύντομη διαμονή στην πόλη, πιθανότατα θα θέλετε να μείνετε σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από δημοφιλή αξιοθέατα, όπως το Βασιλικό Αλκαζάρ και ο Καθεδρικός Ναός της Σεβίλλης, για να εξοικονομήσετε χρόνο στη μεταφορά. 

Αν ψάχνετε για πολυτελή και κομψά καταλύματα στη Σεβίλλη, ρίξτε μια ματιά στο Hotel Alfonso XIII . Αυτό το ξενοδοχείο πέντε αστέρων διαθέτει απίστευτη αισθητική κεραμικών σχεδίων και αρχιτεκτονική αραβικού στιλ, μαζί με πισίνα, εστιατόριο, γυμναστήριο και αυλή με κήπο. 

Για μια χαλαρωτική και μοντέρνα διαμονή στη Σεβίλλη, σκεφτείτε το Legado Alcázar τεσσάρων αστέρων . Αυτό το όμορφο ξενοδοχείο έχει μια κομψή, σύγχρονη ατμόσφαιρα με εμφανή τούβλα και ξύλινα δοκάρια σε όλους τους χώρους, δημιουργώντας μια οικεία αίσθηση. Προσφέρει φανταστικό πρωινό, υπηρεσία μεταφοράς από/προς το αεροδρόμιο και μπαρ στις εγκαταστάσεις. 

Ένα άλλο υπέροχο ξενοδοχείο με δωρεάν πρωινό είναι το Hotel Rey Alfonso X . Εδώ μπορείτε να απολαύσετε μια πισίνα στον τελευταίο όροφο, ιδιωτικό χώρο στάθμευσης και εξαιρετική υπηρεσία δωματίου. 

Ποια είναι η διαδικασία ασφαλείας στο Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης;

Δεδομένου ότι το Royal Alcázar είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ορόσημα της Σεβίλλης, η ασφάλειά του είναι αρκετά υψηλή. Όλοι οι επισκέπτες – συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των εφήβων – πρέπει να προσκομίσουν έγκυρη ταυτότητα ή διαβατήριο και ένα εισιτήριο που θα σαρωθεί κατά την είσοδό τους στο παλάτι. Οι επισκέπτες υπόκεινται επίσης σε ελέγχους αποσκευών για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του παλατιού και άλλων επισκεπτών. 

Τι γίνεται με την επίσκεψη στο Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης με αναπηρία;

Υπάρχουν καλά νέα για όσους χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια και θέλουν να επισκεφτούν το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης: Έχει μια διαδρομή περιήγησης ειδικά για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Ωστόσο, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του παλατιού πλοηγείται από σκάλες, ορισμένα αξιοθέατα είναι απρόσιτα. Υπάρχει ανελκυστήρας για ορισμένα τμήματα, αλλά κατά την κατανόησή μας, δεν είναι ιδιαίτερα καλά σημειωμένα. 

Συχνές ερωτήσεις: Στοιχεία για το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης

Τι είναι το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης;

Το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης είναι ένα παλάτι που χτίστηκε για τον χριστιανό βασιλιά Πέτρο της Καστίλλης τον 14ο αιώνα. Είναι πλέον χαρακτηρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και το παλαιότερο βασιλικό παλάτι που χρησιμοποιείται ακόμα στην Ευρώπη. 

Πόσο χρονών είναι το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης;

Ενώ πολλές πηγές λένε ότι το κτίριο χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, ορισμένοι ειδικοί έχουν βρει στοιχεία ότι η τοποθεσία χρησιμοποιήθηκε ήδη από το 913. Το σημερινό κτίριο ολοκληρώθηκε τον 14ο αιώνα. 

Γιατί χτίστηκε το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης;

Η αρχική κατασκευή, που χτίστηκε στις αρχές του 10ου αιώνα, χρησιμοποιήθηκε για κυβερνητικούς σκοπούς. Τον 13ο αιώνα, οι Καστιλιάνοι κατέλαβαν τη Σεβίλλη και ανακήρυξαν το κτίριο βασιλικό παλάτι, το οποίο παραμένει έκτοτε. 

Το Βασιλικό Αλκαζάρ της Σεβίλλης εξακολουθεί να χρησιμοποιείται ως βασιλικό παλάτι;

Ναι, ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ισπανίας εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τα διαμερίσματα στο Royal Alcázar όταν επισκέπτονται τη Σεβίλλη. 

Αυτές θα πρέπει να είναι όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για να προγραμματίσετε μια καταπληκτική επίσκεψη στο πιο αγαπημένο αξιοθέατο της Σεβίλλης. Απλώς θυμηθείτε να φέρετε πολύ νερό και αντηλιακό, καθώς δεν θα θέλετε η ζέστη να σας εμποδίσει να απολαύσετε τους κήπους του παλατιού!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:

καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Σεβίλλη, Ισπανία

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Κλείστε Τώρα Κατάλυμα και Πληρώστε Λιγότερα!

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.