Where to Stay in Belgium in 2023

Πού να μείνετε στο Βέλγιο

Ίσως σας αρέσει η σοκολάτα, οι βάφλες ή η μπύρα. Ίσως εκτιμάτε ότι μια τόσο μικρή χώρα είναι σε θέση να παίξει τόσο μεγάλο ρόλο στην παγκόσμια πολιτική. Ή ίσως το τοπίο, η ιστορία και η συνολική ατμόσφαιρα του Βελγίου σας ελκύουν.

Όλα αυτά είναι σπουδαίοι λόγοι για να δείτε αυτό το δυτικοευρωπαϊκό βασίλειο.

Το Βέλγιο αξίζει μια επίσκεψη ανά πάσα στιγμή – έχει επηρεαστεί με την πάροδο των αιώνων από τις γύρω χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία, αλλά μπόρεσε να σφυρηλατήσει τη δική του μοναδική πολιτιστική ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένης της δικής του γλώσσας.

Αλλά αν είστε κουρασμένοι με την επιλογή της σωστής περιοχής για να μείνετε, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε. Θα σας δείξουμε τα καλύτερα μέρη της χώρας, γιατί αγαπάμε το καθένα και τα αγαπημένα μας ξενοδοχεία και δραστηριότητες. Αφήστε μας να γίνουμε ο οδηγός σας!

αεροπορικά εισιτήρια για Βρυξέλλες

Γιατί πρέπει να επισκεφτείτε το Βέλγιο το 2023

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το Βέλγιο είναι ένας συνδυασμός νέου και παλιού. Οι τουρίστες απολαμβάνουν να βλέπουν κάστρα, παλαιότερα τμήματα μεγάλων πόλεων που χρονολογούνται από την Αναγέννηση και σημαντικά ιστορικά πεδία μάχης, συμπεριλαμβανομένου του Βατερλώ, όπου οι δυνάμεις του Ναπολέοντα ηττήθηκαν.

Υπάρχουν όμως και μοντέρνα στοιχεία που κάνουν το Βέλγιο να αξίζει να δεις. Είναι η σημερινή πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ.

Θεωρείται επίσης η Πρωτεύουσα των Διαμαντιών του Κόσμου , όπου ενδεχομένως μπορείτε να πετύχετε εξαιρετικές προσφορές σε αυτόν τον δημοφιλή πολύτιμο λίθο και να μάθετε για ολόκληρη τη συναρπαστική βιομηχανία.

Η μπύρα είναι επίσης μεγάλη παντού! Η βελγική μπύρα έχει χαρακτηριστεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως μέρος της «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας».

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 200 ζυθοποιίες και περισσότεροι από 1.600 μοναδικοί τύποι μπύρας , συμπεριλαμβανομένων των ποικιλιών που παρασκευάζονται από μοναχούς Trappist εδώ και αιώνες.

Κάθε κοινότητα προσφέρει κάποιο είδος φαγητού που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και ποτά θαυμάζοντας το τοπίο. Η δειγματοληψία φαγητού και ποτού είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να εκτιμήσετε τον πλούτο του πολιτισμού μιας συγκεκριμένης περιοχής.

Αεροπορικά εισιτήρια για Ρώμη

Οι 4 καλύτερες περιοχές στο Βέλγιο

Ένα ταξίδι στο Βέλγιο παρέχει την ευκαιρία να μάθετε τα πάντα για αυτή τη μοναδική χώρα που συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Αν και είναι ένα σχετικά μικρό βασίλειο, περίπου στο μέγεθος της πολιτείας του Μέριλαντ των ΗΠΑ, υπάρχουν μεγαλύτερες πόλεις εδώ με τη δική τους ιστορία και πολιτιστική ταυτότητα.

Όλα αυτά αξίζει να τα δείτε σε ένα βελγικό ταξίδι:

 1. Βρυξέλλες. Η πρωτεύουσα προσφέρει ένα μείγμα από καλοσχεδιασμένα δημοτικά κτίρια συν όλα τα είδη αξιόλογων έργων τέχνης, ιστορικές ταβέρνες, καθεδρικούς ναούς και πολλά άλλα.
 2. Αμβέρσα. Η μεγαλύτερη πόλη του Βελγίου και ένα ενεργό λιμάνι περιλαμβάνει την παλιά Diamond District.
 3. Μπριζ. Η πρωτεύουσα της περιοχής της Δυτικής Φλάνδρας αναγνωρίζει τη μεσαιωνική ιστορία της, αλλά επίσης απολαμβάνει να προβάλλει τη σημερινή της γοητεία.
 4. Γάνδη. Αυτή η κοινότητα έχει μια γενική χαλαρή ατμόσφαιρα και πολλά τοπία παγκόσμιας κλάσης.

Πού να μείνετε στο Βέλγιο: 4 καλύτερες περιοχές

Το Βέλγιο εκτείνεται από τις ακτές του Ατλαντικού και τα σύνορα της Ολλανδίας μέχρι το Λουξεμβούργο και τη Γερμανία, με τη Γαλλία προς τα κάτω.

Υπάρχουν περισσότερα από 3.000 κάστρα σε όλο το βασίλειο, αριθμός που ορισμένοι λένε ότι είναι το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν στην Ευρώπη για αυτόν τον τύπο κατασκευής. Υπάρχουν μεγαλύτερες πόλεις, χωριά, φάρμες και πολλά άλλα, που παρουσιάζουν ένα καλό μείγμα τοπίων για οδήγηση ή ταξίδια με τρένο.

Είτε εξερευνάτε τη χώρα μόνος σας είτε ως μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού στην Ευρώπη, υπάρχουν πολλές επιλογές για να δείτε μια καλή δειγματοληψία της υπαίθρου.

Είναι επίσης φιλόξενο για πολλούς ομιλητές της γλώσσας : Γαλλικά, γερμανικά και αγγλικά ακούγονται συνήθως, καθώς και τα φλαμανδικά, μια ξεχωριστή τοπική εκδοχή των ολλανδικών.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει επίσης να ενημερώνονται ότι, όπως και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ορισμένες υπηρεσίες ενδέχεται να είναι περιορισμένες το καλοκαίρι λόγω διακοπών, ειδικά σε μικρότερες κοινότητες. Μερικοί εργαζόμενοι μπορεί να είναι εκτός γραφείου για έως και έξι εβδομάδες κάθε φορά.

Όταν πέρασα για τελευταία φορά από τις Βρυξέλλες, δεν ήταν μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά σε μια σειρά εθνικών εορτών. Παρόλο που τα ξενοδοχεία παρέμειναν ανοιχτά για τους τουρίστες, πολλά αξιοθέατα για περιήγηση στα αξιοθέατα, ακόμη και ορισμένα εστιατόρια, έκλεισαν οριστικά.

1. Βρυξέλλες

Ένας ήρεμος και άδειος δρόμος στις Βρυξέλλες (μία από τις καλύτερες περιοχές για διαμονή στο Βέλγιο) με ψηλά ιστορικά κτίρια στην πλευρά ενός απλού τσιμεντένιου διαδρόμου κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό

Adisa/Shutterstock

Εάν έχετε πάει στις Βρυξέλλες την τελευταία δεκαετία περίπου, τώρα είναι μεγαλύτερο. Ο πληθυσμός  είναι τώρα λίγο πάνω από 2,1 εκατομμύρια, σχεδόν διπλάσιος από 1,4 εκατομμύρια που καταγράφηκαν το 1951. Πρόσθεσε επίσης περίπου 12.000 κατοίκους μόλις τον τελευταίο χρόνο.

Η πόλη προσελκύει πολλούς διεθνείς επισκέπτες λόγω του ότι είναι η πρωτεύουσα υποδοχής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, μια τοποθεσία για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και ένα από τα τρία περιφερειακά διοικητικά κέντρα του Βελγίου.

Αν και εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στο σύγχρονο εμπόριο και την κυβέρνηση σήμερα, οι Βρυξέλλες φροντίζουν επίσης να αναγνωρίσουν και να διατηρήσουν τις ρίζες του, συμπεριλαμβανομένων μιας ποικιλίας μουσείων και γκαλερί.

Οι επισκέπτες είναι πιο πιθανό να ακούσουν γαλλικά σε αυτό το μέρος της χώρας παρά φλαμανδικά στα βόρεια ή γερμανικά στα ανατολικά.

Πραγματα να κανεις

 • Παλάτι της Δικαιοσύνης. Αυτή η δομή είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο δικαστικό μέγαρο στη χώρα και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο που χρησιμοποιείται. Το αρχικό κτίριο άνοιξε τη δεκαετία του 1850 και μια μεγαλύτερη προσθήκη ολοκληρώθηκε 30 χρόνια αργότερα. Έγινε ανακαίνιση στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
 • Κάστρο Stoclet. Διαψεύδοντας την εσφαλμένη αντίληψη ότι όλα τα κάστρα πρέπει να είναι αρχαία, αυτή η μεγάλη ιδιωτική κατοικία χτίστηκε μόλις το 1911. Οι τουρίστες δεν μπορούν να δουν μέσα, καθώς εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από την οικογένεια Stoclet, αλλά η κομψότητά της φαίνεται από το εξωτερικό. Θεωρείται αρχιτεκτονικό θαύμα  με στοιχεία Art Deco και Art Nouveau και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο Κληρονομιάς του ΟΗΕ.
 • Μουσείο BELvue. Μέρος αυτού του μοναδικού μουσείου ξεπερνά τα τυπικά ιστορικά εκθέματα και αναμνηστικά για να επικεντρωθεί στα σύγχρονα θέματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των συμβόλων της δημοκρατίας, της ευημερίας, της αλληλεγγύης και του ρόλου του Βελγίου στη σύγχρονη Ευρώπη. Υπάρχουν επίσης τεχνουργήματα για τα οποία το Βέλγιο διεκδικεί πίστωση, όπως το σίδερο βάφλας και τα φίλτρα καφέ.
 • Το Atomium. Αυτή η μοναδική βόλτα/γλυπτό , που δημιουργήθηκε για την Παγκόσμια Έκθεση το 1958, δεν αναμενόταν να διαρκέσει πολύ, αλλά μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση το 2004, εξακολουθεί να επιτρέπει σε χιλιάδες επιβάτες να κάνουν μια περιστροφή πάνω από την ύπαιθρο. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να μάθουν για την επιστήμη και την ατομική ενέργεια κατά τη διάρκεια της εμπειρίας τους.

Που να φάω

 • La Trufee Noire. Οι τρούφες είναι μια τοπική λιχουδιά και αυτό το εστιατόριο δίνει έμφαση σε αυτές τις λιχουδιές σε μεγάλο μέρος του μενού και της διακόσμησής του. Οι επισκέπτες μπορούν να τα απολαύσουν με κάθε είδους μοναδικούς τρόπους, όπως μαγειρεμένα με βοδινό κρέας ή σερβιρισμένα με φύλλα καπνού. Διατίθενται επίσης σπεσιαλιτέ για μεσημεριανό γεύμα.
 • Βασίλισσα Belga. Τα οστρακοειδή είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όλη τη χώρα, ειδικά τα μύδια και τα στρείδια. Αυτό το εστιατόριο και το χορευτικό κλαμπ σε μια πρώην τράπεζα εστιάζει έντονα στα θαλασσινά, αλλά προσφέρει επίσης πολλές ποικιλίες χοιρινού, βοείου κρέατος και πάπιας.
 • Le Bistro. Μαζί με τις εκτενείς επιλογές μπύρας, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια άλλη τοπική απόλαυση, το moules frites, το οποίο είναι ένα πιάτο με μύδια και τηγανητές πατάτες, με γευστικές παραλλαγές όπως crème fraiche ή λευκό κρασί. Χορτοφαγικές επιλογές είναι επίσης διαθέσιμες σε αυτό το αριστοκρατικό μέρος που ενθαρρύνει το φαγητό σε εξωτερικούς χώρους τις μέρες με καλό καιρό.

Που να μείνω

Προϋπολογισμός
 • Au Coeur de Bruxelles .  Αυτό το ιδιωτικό διαμέρισμα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης με ένα υπνοδωμάτιο, δύο σαλόνια και μια εξοπλισμένη κουζίνα. Οι επισκέπτες έχουν πρόσβαση σε βεράντα και κήπο.
 • Ξενώνας BXL .  Καθημερινά προσφέρεται πρωινό που αποτελείται από τοπικές σπεσιαλιτέ. Η τοποθεσία προσφέρει στους επισκέπτες επιλογές για δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια. Έχουν επίσης πρόσβαση σε κήπο, σαλόνι και τραπέζι μπιλιάρδου. Ορισμένα δωμάτια έχουν μπαλκόνι.
Μεσαίας κατηγορίας
 • Ξενοδοχείο Dixseptieme.  Αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Μεγάλο Παλάτι και το Μουσείο Margritte, δύο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα μίνι μπαρ στο δωμάτιό τους ή ένα άνετο μπαρ στο λόμπι. Η αυλή με κήπο είναι επίσης ένα δημοφιλές χαρακτηριστικό. Διατίθεται ποικιλία μεγεθών δωματίων, από μεμονωμένους ταξιδιώτες έως ζευγάρια και οικογένειες.
 • Appart’City Confort Bruxelles Centre Gare du Midi.  Περιγράφεται ως “ξενοδοχείο διαμερισμάτων”, αυτή η φιλική προς τα κατοικίδια τοποθεσία συνδυάζει και τους δύο τύπους επιλογών διαβίωσης, όπως σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτια στούντιο και ιδιωτικά μπάνια. Διατίθεται υπηρεσία οροφοκομίας σε στιλ ξενοδοχείου, καθώς και μπουφές πρωινού.
Πολυτέλεια
 • Ξενοδοχείο Hygge.  Η άνεση αποτελεί μέρος της εστίασης αυτού του καταλύματος κοντά στο Μουσείο Κινηματογράφου, το Παλάτι Egmont, το Κοινοβούλιο και άλλα αξιοθέατα στην περιοχή Elsene/Ixelles. Παρέχεται μπουφές πρωινού. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να περιηγηθούν στον κήπο ή να απολαύσουν τη θέα στο κέντρο της πόλης από το δωμάτιό τους στη βεράντα.
 • Radisson Collection Grand Place Βρυξέλλες.  Αυτό το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο επικεντρώνεται στην παροχή μιας εκπληκτικής εμπειρίας επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων δύο εστιατορίων και του Atrium Bar στην κεντρική εσωτερική αυλή. Υπάρχει επίσης γυμναστήριο, επιχειρηματικό κέντρο και υπηρεσία θυρωρείου. Είναι εύκολο να φτάσετε σε κοντινά αξιοθέατα, όπως το Grand Palace και την εμπορική περιοχή Rue Nueve.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Βέλγιο

2. Αμβέρσα

Το πανέμορφο σιντριβάνι Brabo απεικονίζεται στο κέντρο της πόλης της Αμβέρσας, μια από τις κορυφαίες επιλογές μας όταν σκεφτόμαστε πού να μείνετε στο Βέλγιο

Mistervlad/Shutterstock

Αν και τα διαμάντια εξορύσσονται στην Αφρική, την Ασία ή τη Ρωσία, περίπου το 85 τοις εκατό από αυτά παγκοσμίως καταλήγουν εδώ για αξιολόγηση, επεξεργασία και εμπορία.

Είναι μια σύνθετη, πολυεθνική βιομηχανία που λειτουργεί από τον 16ο αιώνα. Επειδή τα διαμάντια είναι ένα τόσο ζωτικό μέρος της τοπικής οικονομίας, οι πέτρες έχουν οδηγήσει σε κάθε είδους συνδεδεμένες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων γκρέιντερ, ασφαλιστών και εταιρειών ασφαλείας.

Το συνεχές εμπόριο και το διεθνές ενδιαφέρον προσθέτουν έναν βαθμό ζωντάνιας στη μεγάλη πόλη, γεγονός που θα μπορούσε να την κάνει ελκυστική για τους τουρίστες, ειδικά όσους ενδιαφέρονται για πολύτιμους λίθους ή άλλα είδη πολυτελείας.

Υπάρχουν επίσης πολλά αξιοθέατα χωρίς διαμάντια, όπως γκαλερί, μουσεία και ενδιαφέροντα κτίρια, μαζί με μια ισχυρή ολλανδική επιρροή.

Πραγματα να κανεις

 • Σοκολατένιο Έθνος. Το μεγαλύτερο μουσείο σοκολάτας στον κόσμο  παρέχει άφθονη διαδραστική γνώση για ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης μιας επισκόπησης 90 λεπτών της ιστορίας της βελγικής σοκολάτας. Η ξενάγηση των 14 δωματίων καταλήγει αναμενόμενα σε ένα κατάστημα σοκολάτας όπου οι επισκέπτες μπορούν να φορτώσουν γλυκά.
 • Κάστρο Nottebohm. Με τόσα πολλά κάστρα στην ύπαιθρο, είναι δύσκολο να διαλέξετε μόνο ένα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αλλά αυτό ακριβώς βόρεια της Αμβέρσας στο χωριό Μπρεχτ προσελκύει πολλή προσοχή για την ιστορία του. Χτίστηκε το 1834 ως εξοχική κατοικία. Όμως σταδιακά ερήμωσε και πιστεύεται ότι είναι στοιχειωμένο. Ο σκηνοθέτης Τιμ Μπάρτον σκέφτηκε ότι θα ήταν τέλειο για την ταινία του, «Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children». Κάποια γυρίσματα έγιναν έξω, αλλά κηρύχθηκαν πολύ ασταθή για να κινηματογραφηθούν μέσα, έτσι μια έκδοση ξαναχτίστηκε στο Χόλιγουντ.
 • ΚΜΣΚΑ. Το Βασιλικό Μουσείο Καλών Τεχνών παρέχει μια συμπαγή συλλογή έργων τέχνης από την Κάτω Χώρα και ένα κατάλληλο υποκατάστατο για τους θαυμαστές του καλλιτέχνη του 17ου αιώνα Peter Paul Rubens, καθώς το σπίτι/μουσείο του είναι εκτός ορίων. Έκλεισε στις αρχές του 2023 και αναμένεται να ανοίξει ξανά το 2027 μετά από επέκταση και ανακαίνιση. Οι επισκέπτες του KMSKA μπορούν να δουν το έργο του Rubens, του James Ensor και άλλων αξιόλογων καλλιτεχνών.

Που να φάω

 • Η Τζέιν. Ανήκει στον διάσημο σεφ Nick Bril , ο οποίος ξεκίνησε τη βιομηχανία ως πλυντήριο πιάτων, αυτή η αριστοκρατική τοποθεσία υπερηφανεύεται για τις μοναδικές γεύσεις από οστρακοειδή και πιάτα ψαριών καθώς και διάφορες επιλογές από τοπικά τυριά. Μια πλήρης γευστική εμπειρία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έως και τέσσερις ώρες. Υπάρχει επίσης τακτική συνεργασία με το “untitled”, ένα κοντινό μπαρ υψηλής ποιότητας, για να προσθέσετε στις δημιουργικές επιλογές ποτών.
 • Frites Atelier. Ποιος ήξερε ότι οι πατάτες θα μπορούσαν να θεωρηθούν γκουρμέ φαγητό; Εκτός από τον ιδιοκτήτη αυτού του εστιατορίου. Η τοποθεσία επικεντρώνεται στο τηγάνισμα ποιοτικών πατατών που έχουν καλλιεργηθεί σε κατάλληλο έδαφος και στη συνέχεια προσθέτει ακριβώς τη σωστή ποσότητα αρώματος και επικαλύψεων για να προσφέρει μια εκπληκτική γαστρονομική εμπειρία. Μπορούν να προστεθούν διάφοροι συνδυασμοί κρέατος και θαλασσινών.
 • Kommilfoo. Περιγράφεται ως επίσημη αλλά ανεπιτήδευτη, κλασική αλλά μοντέρνα και έξυπνη αλλά χαλαρή , αυτή η τοποθεσία είναι γνωστή για ενδιαφέρουσες και μερικές φορές αντιθετικές επιλογές κουζίνας που συνδυάζουν όλους τους τύπους τεχνικών μαγειρικής. Μία από τις μόνιμες σπεσιαλιτέ του είναι η Πυρηναία Κατσίκα.

Που να μείνω

Προϋπολογισμός
 • Antwerp City Hostel.  Αυτή η τοποθεσία προσφέρει στέγαση σε στιλ κοιτώνα, συμπεριλαμβανομένου ενός δωματίου μόνο για γυναίκες. Βρίσκεται κοντά σε διάφορα αξιοθέατα, όπως το Μουσείο MAS και το σπίτι του Ρούμπενς. Περιλαμβάνει lounge, μπαρ και νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, καθώς και ευρωπαϊκό πρωινό.
 • Η τέφραΔιατίθεται ποικιλία δωματίων, όπως δίκλινα, king size και κοιτώνες, καθώς και ιδιωτικά ή κοινόχρηστα μπάνια. Βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό και άλλα αξιοθέατα και περιλαμβάνει κοινόχρηστη κουζίνα, κήπο, αίθουσα παιχνιδιών και βιβλιοθήκη. Διατίθενται τσάι και καφές.
Μεσαίας κατηγορίας
 • Το Θερμοκήπιο .  Αυτό το κρεβάτι με πρωινό εστιάζει στα φυτά και τη συνολική βιωσιμότητα. Περιλαμβάνει ηλιόλουστη βεράντα και άφθονο εσωτερικό και εξωτερικό φύλλωμα για να απολαύσετε. Υπάρχουν ιδιωτικά μπάνια, ψυγεία και μικρομπαρ στα δωμάτια, ενώ οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφθούν ένα καφέ και ένα σαλόνι.
 • Yays Όπερα της ΑμβέρσαςΈνα πρόσφατα ανακαινισμένο συγκρότημα διαμερισμάτων προσφέρει μια ποικιλία από δωμάτια που περιλαμβάνουν κουζίνες και τραπεζαρίες, καθώς και λευκά είδη. Καθημερινά προσφέρεται πρωινό και μπορούν να προσφερθούν επιλογές για χορτοφάγους/βέγκαν. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε ποδήλατα.
Πολυτέλεια
 • Καληνύχτα Αμβέρσα.  Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται στην περιοχή Κέντρο της Αμβέρσας και περιλαμβάνει ιδιωτικό μπάνιο, τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης και ευρωπαϊκό πρωινό. Δεν απέχει πολύ από πολλά αξιοθέατα, όπως ο ζωολογικός κήπος, το Μουσείο MAS και η Πλατεία Άστριντ.
 • Η Παλιά ΟξιάΑυτό το όμορφα διακοσμημένο νέο B&B περιλαμβάνει γραφικό σαλόνι, κήπο και υπηρεσία δωματίου. Εκτός από το καθημερινό πρωινό, στους επισκέπτες παρέχονται επίσης σοκολάτα, μπισκότα, φρούτα και σαμπάνια ή κρασί της επιλογής τους. Προσφέρονται επίσης γεύματα σε πακέτο για να πάρουν μαζί τους ενώ εξερευνούν την πόλη ή την εξοχή.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Βέλγιο

3. Μεταχειρισμένο

Καθαρή φωτογραφία του σούρουπου της Μπριζ, μια από τις καλύτερες περιοχές για διαμονή στο Βέλγιο, με τα ακίνητα κανάλια που χρησιμοποιούνται ως δρόμοι

Μπριζ/Βέλγιο-17-10-2017:Μεσαιωνική ιστορική πόλη της Μπριζ. Δρόμοι της Μπριζ και ιστορικό κέντρο, κανάλια και κτίρια/Kadagan/Shutterstock

Η Μπριζ αποκαλείται  «η Βενετία του Βορρά», για πολλούς λόγους. Φυσικά, μοιάζει με τη Βενετία με μια σειρά από κανάλια που την περνούν. Οι άνθρωποι λένε επίσης ότι η κοινότητα έχει την ίδια χαμηλών τόνων δημιουργική ατμόσφαιρα που έχουν συναντήσει στη βόρεια Ιταλία – αλλά με λιγότερους ανθρώπους.

Ένα άλλο παρατσούκλι που του έχει δοθεί είναι «Η Νεκρή Πόλη». Αυτό συνέβη τη δεκαετία του 1890 όταν ένας ταξιδιωτικός κριτικός δήλωσε ότι η Μπριζ ήταν παράξενη και μυστηριώδης και ιδανική για κάποιον μοναχικό να έρθει και να περιπλανηθεί μόνος του, σκεπτόμενος τη χαμένη αγάπη και τη ζωή γενικά.

Σήμερα, η Μπριζ έχει γίνει ένας εξαιρετικός ταξιδιωτικός προορισμός για όσους ενδιαφέρονται για την πόλη καθώς και τη γύρω θάλασσα. Τείνει ακόμα προς το περίεργο, αλλά υπάρχουν πολλά να δείτε και να κάνετε, όπως ένα καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό χωριό, μουσεία, γκαλερί τέχνης και πολλά άλλα.

Πραγματα να κανεις

 • Bruges Beer Experience. Εν μέρει το διαδραστικό μουσείο, εν μέρει η αναψυχή περιγράφει αυτό το αξιοθέατο που λέει στους επισκέπτες τα πάντα για τα διάσημα ζυμαρικά της χώρας. Αυτό περιλαμβάνει έναν οδηγό για τα διαφορετικά συστατικά και τι διακρίνει τη βελγική μπύρα από άλλες. Η ξενάγηση τελειώνει στο κατάστημα δώρων και στο χώρο γευσιγνωσίας. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να παραλείψουν το μέρος του μουσείου και να καταλήξουν στο μπαρ ούτως ή άλλως.
 • Καμπαναριό. Το ψηλότερο κτίριο στο κέντρο του κέντρου κρατά χρόνο από τον 13ο αιώνα. Είναι διασκεδαστικό να το κοιτάς από το έδαφος στην αρχή ή να ανέβεις τα 366 σκαλοπάτια προς την κορυφή. Ενώ μερικά καριόνια χρησιμοποιούν ηχογραφημένη μουσική, αυτό χρησιμοποιεί 47 κουδούνια που παίζονται μερικές φορές κάθε μέρα.
 • Frietmuseum. Συνεχίζοντας το θέμα της πόλης για τον εορτασμό των εκλεκτών χρόνων, το συγκεκριμένο μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες να αναλογιστούν την εκπληκτικότητα των φριτών/γαλλικών τηγανητών. Είναι μια ευκαιρία να μάθουμε γιατί τόσοι πολλοί από εμάς αγαπάμε αυτό το στυλ πατάτας παγκοσμίως και γιατί οι Βέλγοι πιστεύουν ότι αυτή η απόλαυση ξεκίνησε από εδώ. Στο τέλος, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν όλα τα είδη συνδυασμών φριτών και άλλα σνακ.
 • Βασιλική του Αγίου Αίματος. Το ιστορικό κέντρο της Μπριζ περιλαμβάνει έναν πυρήνα που δεν έχει αλλάξει από τον Μεσαίωνα. Μια περιοχή που εξακολουθεί να τραβάει την προσοχή είναι ένα καθολικό παρεκκλήσι του 12ου αιώνα με πολλά ιερά λείψανα, συμπεριλαμβανομένου ενός φιαλιδίου με αυτό που έχει υποστηριχθεί ότι είναι το κυριολεκτικό αίμα του Ιησού .

Που να φάω

 • Αυτό είναι Τοστ. Αν λαχταρούσατε ποτέ περισσότερο τοστ πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το πρωινό, ίσως εκτιμήσετε αυτό το μοναδικό καφέ που προσφέρει γεύματα με βάση το τοστ μέχρι αργά το απόγευμα κάθε μέρα. Μπορείτε επίσης να το πλύνετε με καφέ ή φρεσκοστυμμένο χυμό.
 • Mozart: Περισσότερα από απλά πλευρά. Αυτό το ψητοπωλείο προσφέρει μια επιλογή από πιάτα με κρέας σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, με βιβλία στον τοίχο που θυμίζουν μελέτη/βιβλιοθήκη ή βαγόνι τρένου. Οι διακομιστές προσφέρουν επίσης να συνδυάσουν το γεύμα σας με μια κατάλληλη βελγική μπύρα.
 • Den Gouden Karpel. Το να βρίσκεστε κοντά στο νερό και κοντά σε ψαραγορές δίνει την ευκαιρία για κάθε λογής φρέσκο ​​ψάρι και πιάτα με οστρακοειδή, που θα βρείτε εδώ. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες από μύδια, στρείδια και γαρίδες, καθώς και δημιουργικοί συνδυασμοί όπως το “Fighting with the Kraken” και το bouillabaisse.

Που να μείνω

Προϋπολογισμός
 • Charlie Rockets Youth Hostel.  Αν θέλετε να είστε κοινωνικοί και να ταξιδεύετε με άλλους ομοϊδεάτες, αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλειο μέρος για να περάσετε υπέροχα. Τα καταλύματα περιλαμβάνουν δίκλινα δωμάτια ή κοιτώνες 6 κρεβατιών με κοινόχρηστο μπάνιο. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν το κοντινό μπαρ και εστιατόριο και να απολαύσουν μπιλιάρδο και βελάκια.
 • St. Christopher’s Inn Hostel στο The Bauhaus.  Με δίκλινα δωμάτια ή κοιτώνες 16 κρεβατιών, αυτή η τοποθεσία θα μπορούσε να είναι ιδανική για κάθε πάρτι. Ο ξενώνας βρίσκεται δίπλα σε ένα μπαρ και εστιατόριο, επομένως είναι εύκολο να προμηθευτείτε φαγητό και ποτό. Διατίθενται επίσης δωρεάν περιηγήσεις πεζοπορίας, ενοικίαση ποδηλάτων και γευσιγνωσία μπύρας.
Μεσαίας κατηγορίας
 • Ξενοδοχείο Jan Brito.  Μια πρώην βασιλική κατοικία έχει μετατραπεί σε ένα αριστοκρατικό ξενοδοχείο, με αυλή, βιβλιοθήκη, μπαρ, κιόσκι στον κήπο και γυμναστήριο. Στο χώρο της βιβλιοθήκης σερβίρεται πλούσιο πρωινό. Διατίθεται υπηρεσία ενοικίασης ποδηλάτων.
 • Ξενοδοχείο Botherhuis.  Οι επισκέπτες λαμβάνουν πρωινό κάθε πρωί, καθώς και γεύματα σε πακέτο για αργότερα μέσα στην ημέρα. Το ξενοδοχείο διαθέτει πολλά πατώματα από μασίφ ξύλο και ιδιωτικά δωμάτια με βεράντες. Βρίσκεται κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό και κοντά στο στάδιο Jan Breydel.
Πολυτέλεια
 • Ο ΣυμβολαιογράφοςΑυτό το B&B δίνει έμφαση στην άνεση και τη βιωσιμότητα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν πισίνα υπερχείλισης και υδρομασάζ καθώς και μίνι μπαρ στο δωμάτιο. Το πρωινό σερβίρεται στην τραπεζαρία ή στο δωμάτιο των επισκεπτών. Υπάρχει επίσης ένα μπαρ στις εγκαταστάσεις. Τα παράθυρα επιτρέπουν στους επισκέπτες να δουν τους κήπους και το ποτάμι.
 • Grand Hotel NormandyΤο αριστοκρατικό ξενοδοχείο διαθέτει κλασική νορμανδική πρόσοψη, αλλά τα δωμάτια είναι μοντέρνα. Υπάρχει επίσης εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα και γυμναστήριο. Το μπαρ του ξενοδοχείου προσφέρει ποτά και μπύρα, καθώς και πλούσιο πρωινό κάθε πρωί.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Βέλγιο

4. Γάνδη

Εκπληκτική θέα στο κέντρο της πόλης στη Γάνδη, μια κορυφαία επιλογή για τα καλύτερα μέρη για διαμονή στο Βέλγιο, με τον πανύψηλο καθεδρικό ναό και τα γραφικά πέτρινα μονοπάτια, όπως φαίνεται από μια πέτρινη γέφυρα

Canadastock/Shutterstock

Η Γάνδη δεν τραβάει τόσο μεγάλη διεθνή προσοχή αυτές τις μέρες σε σύγκριση με άλλες βελγικές πόλεις. Κάποτε, όμως, πριν από αρκετούς αιώνες, ήταν η μεγαλύτερη πόλη της Ευρώπης.

Σήμερα, φαίνεται καλά με τον πιο συγκρατημένο ρόλο: αυτό σημαίνει τελικά ότι υπάρχουν υπέροχα πράγματα εδώ, αλλά λιγότεροι τουρίστες προσπαθούν να τα εξερευνήσουν όλα ταυτόχρονα.

Η πόλη έχει όλα τα είδη των πανέμορφων τοπίων, πολλά μουσεία, κοινοτικά φεστιβάλ και αρκετή νυχτερινή ζωή για να απολαύσετε. Υπάρχει επίσης ένα πανεπιστήμιο εδώ, και ολόκληρο το μέρος έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι πολύ βατό.

Όπως η Μπριζ, έχει μια σειρά από κανάλια και έναν παλαιότερο πυρήνα στο κέντρο της πόλης. Παρόλο που το φαγητό είναι το επίκεντρο κάθε βελγικής πόλης, η Γάνδη θέλει να βεβαιωθεί ότι οι συνεισφορές της σημειώνονται.

Πιστεύει ότι έχει περισσότερα vegan και χορτοφαγικά εστιατόρια από το Λονδίνο ή το Παρίσι και έχει δώσει στον εαυτό της τον τίτλο της « πρωτεύουσας των λαχανικών της Ευρώπης ».

Πραγματα να κανεις

 • Gravensteen. Πολλά κάστρα βρίσκονται στην ύπαιθρο ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις. Αλλά αυτό το στιβαρό πάνω στο ποτάμι χτίστηκε στο κέντρο της Γάνδης τη δεκαετία του 1180 για τον κόμη της Φλάνδρας. Δεδομένου ότι έχει χρησιμοποιηθεί για τα πάντα, από ένα κέντρο δικαιοσύνης έως ένα εργοστάσιο. Οι δημόσιες περιηγήσεις μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για την ιστορία και την πόλη.
 • ΣΜΑΚ. Το Δημοτικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης δείχνει ότι η τέχνη συνεχίζει να προχωρά. Περιλαμβάνει ένα μείγμα νεότερων καλλιτεχνών που ειδικεύονται στον μινιμαλισμό, την εννοιολογική τέχνη και την ποπ αρτ, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες και προκλητικές εκθέσεις από όλο τον κόσμο.
 • Το Paterschol. Παλιότερα θεωρούνταν ένα ακατέργαστο μέρος της πόλης, η περιοχή έχει αναβαθμιστεί και τώρα είναι γνωστή ως το μέρος όπου βρίσκονται πολλά εστιατόρια και καφέ όλων των στυλ, καθώς και άφθονη τέχνη του δρόμου.

Που να φάω

 • Δρυς. Αν και η εμφάνιση και η αίσθηση επικεντρώνονται στον μινιμαλισμό –λευκά τραπεζομάντιλα και μικρή διακόσμηση– το εστιατόριο έχει αποκτήσει καλή φήμη για την ποιότητα και την ακρίβεια.
 • Μέγιστη. Τα ιστορικά στοιχεία είναι ασήμαντα για το ποιος μαγείρεψε πρώτος την πρώτη βελγική βάφλα. Κάποιοι λένε ότι προήλθε από τις Βρυξέλλες για την Παγκόσμια Έκθεση το 1958 και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Παγκόσμια Έκθεση στο Σιάτλ το 1962. Οι ιδιοκτήτες του Max  λένε ότι το βρήκαν όλα χρόνια νωρίτερα και έχουν τα σίδερα για βάφλες για να το αποδείξουν. Είτε αυτός ο ισχυρισμός είναι αληθινός είτε όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία για τη δημοτικότητα αυτού του εστιατορίου που σερβίρει μόνο βάφλες.
 • Κύριε Σάτο. Σύγχρονη ασιατική κουζίνα είναι αυτό το μέρος. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν κάθε είδους γευστικούς συνδυασμούς σε ένα χαλαρό και χαλαρό περιβάλλον.

Που να μείνω

Προϋπολογισμός
 • Ξενοδοχείο ClassEco.  Αυτό το ξενοδοχείο προσφέρει τρίκλινα δωμάτια με κοινόχρηστο μπάνιο, τα οποία μπορεί να είναι βολικά για οικογένειες ή παρέες. Είναι κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό. Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τον κήπο και να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό μπάρμπεκιου και την κοινόχρηστη κουζίνα.
 • Δωμάτια Bij Het Station Van Drongen.  Η δωρεάν χρήση ποδηλάτου, ο κήπος και η ηλιόλουστη βεράντα σε έναν ήσυχο δρόμο μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τη διαμονή σας εδώ ήρεμη και οι επισκέπτες να νιώσουν ανανεωμένοι κατά τη διάρκεια των περιηγήσεων στα αξιοθέατα. Μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση σε κουζίνα και κοινόχρηστο μπάνιο.
Μεσαίας κατηγορίας
 • Snooz-Ap Διαμερίσματα διακοπών και επιχειρήσεων.  Αυτά τα κλιματιζόμενα διαμερίσματα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή. Περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, πλυντήριο πιάτων και φούρνο, καθώς και φούρνο μικροκυμάτων και ψυγείο.
 • One Two Four Hotel and SpaΤο επίπεδο άνεσης είναι υψηλό εδώ, με ευρύχωρα δωμάτια, υπηρεσία θυρωρείου και ευρωπαϊκό πρωινό κάθε πρωί. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν το περπάτημα στον κήπο, τη θέα στην πόλη από το μπαλκόνι τους ή την επίσκεψη στο σπα.
Πολυτέλεια
 • Yalo Urban Boutique Hotel.  Υπάρχουν πολλά να αγαπήσετε αυτά τα καταλύματα, όπως μεγάλα δωμάτια, ηχομονωμένους τοίχους, πολύ μεγάλα κρεβάτια, υπέροχη θέα στην πόλη και το ποτάμι και ένα πρωινό. Ορισμένα δωμάτια έχουν μπαλκόνι.
 • Γεπεττός.  Αυτό το B&B στο ιστορικό κέντρο της πόλης λειτουργεί από το 1947. Οι επισκέπτες έχουν ιδιωτικά δωμάτια και μπορούν ακόμη και να χρησιμοποιήσουν μια ιδιωτική είσοδο. Κάθε δωμάτιο διαθέτει καφετιέρα. Στις εγκαταστάσεις υπάρχει επίσης χώρος για πικνίκ και κήπος.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στο Βέλγιο

Λοιπόν, πού πρέπει να μείνετε στο Βέλγιο;

🎉 Το καλύτερο για νυχτερινή ζωήΒρυξέλλες
💎 Η καλύτερη περιοχή για ψώνιαΑμβέρσα
🖼️ Το καλύτερο για μουσείαΜεταχειρισμένος
💰 Περιοχή πιο φιλική προς τον προϋπολογισμόΓάνδη

Η συνολική γοητεία του Βελγίου φαίνεται να είναι σταθερή, αλλά κάθε κοινότητα προσφέρει κάτι μοναδικό στους ταξιδιώτες. Το σύγχρονο, δυναμικό βασίλειο είναι περήφανο για το παρελθόν του και είναι επίσης έτοιμο για σπουδαία πράγματα στο μέλλον, είτε από την πολιτική πλευρά είτε από την πλευρά των τροφίμων.

Έτσι, με τόσα πολλά να δείτε και να κάνετε, τι περιμένετε — κάντε κράτηση για το ταξίδι σας σήμερα και ζήστε μόνοι σας όλα όσα έχει να προσφέρει το Βέλγιο. Χαρουμενα ΤΑΞΙΔΙΑ!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:Τα 10 καλύτερα ξενοδοχεία μπουτίκ στο Τσάρλεστον SC

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια