Προετοιμασία για μια πτήση στο εξωτερικό; Συμβουλές αεροπορικών ταξιδιών

Το να πετάτε οπουδήποτε φαίνεται να γίνεται όλο και πιο περίπλοκο κάθε μέρα. Μια ατελείωτη παρέλαση κανόνων και κανονισμών που προκαλούνται από νέες διαδικασίες ασφαλείας και ζητήματα ασφάλειας. Σε αυτό το τελευταίο μέρος της σειράς έξι τμημάτων, σας παρέχουμε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στον λαβύρινθο.

Έχετε πρόβλημα να κοιμηθείτε σε αεροσκάφος; Είστε νευρικός επιβάτης; Βάλτε ένα φακελάκι τσάι χαμομηλιού στην τσάντα σας. Μόλις το αεροπλάνο πετάξει, ζητήστε από την αεροσυνοδό ζεστό νερό και βάλτε στον εαυτό σας ένα χαλαρωτικό φλιτζάνι τσάι χαμομηλιού. Θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλά.

Οι καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές για υπέροχες διακοπές(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Εάν έχετε πτήση με ανταπόκριση, βεβαιωθείτε ότι οι αποσκευές σας έχουν ετικέτα στον τελικό προορισμό σας. Έτσι θα γλιτώσετε την ταλαιπωρία της συσκευασίας των αποσκευών σας, των ελέγχων ασφαλείας και των συνδέσεων.

Προετοιμασία για μια πτήση στο εξωτερικό

Είναι προτιμότερο να διαθέτετε τα δικά σας ακουστικά παρά να πληρώνετε πολλά χρήματα γι’ αυτά.

9 απλοί τρόποι για να κάνετε την εμπειρία πτήσης σας πιο ομαλή, σύμφωνα με τους αεροσυνοδούς(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Αποφύγετε τον λήθαργο κάνοντας έναν ελαφρύ περίπατο ή ιδρώνοντας στο γυμναστήριο πριν από την αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα πλήθη στον προορισμό σας και να φτάσετε ανανεωμένοι.

 

Εξοικειωθείτε με όλους τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου από τους οποίους θα περάσετε στο ταξίδι σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο για να βρείτε χάρτες αεροδρομίων. Μελετήστε το λίγο και κρατήστε μια εκτύπωση μαζί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Εάν οι ώρες ανταπόκρισης συμπίπτουν, κοιτάξτε προσεκτικά τον χάρτη πριν προσγειωθείτε, ώστε να ξέρετε πού να πάτε για να προλάβετε το επόμενο αεροπλάνο.

Αεροπορικά εισητήρια -ticketswe(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Το φαγητό στα εστιατόρια του αεροδρομίου είναι πολύ καλύτερο από αυτό που σερβίρεται στο αεροσκάφος. Φάτε στον αεροσταθμό πριν την επιβίβαση ή ενώ περιμένετε την πτήση ανταπόκρισης.

 

Προετοιμασία για μια πτήση στο εξωτερικό

Δώστε προσοχή στη θέση των θυρών έκτακτης ανάγκης. Μετρήστε τον αριθμό των καθισμάτων στην πλησιέστερη έξοδο για να βρείτε την έξοδο σε μια καμπίνα γεμάτη καπνό. Διαβάστε τις πληροφορίες επί του σκάφους σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας. Στη συνέχεια, χαλαρώστε. Η πιθανότητα σοβαρών προβλημάτων είναι πολύ μικρή.

 

Όταν κάνετε κράτηση για το αεροπορικό σας εισιτήριο, βεβαιωθείτε ότι έχετε εκ των προτέρων κλείσει θέση. Αυτό θα μειώσει την πιθανότητα βομβαρδισμού.

 

Εάν είναι δυνατόν, ελέγξτε ότι μπορείτε να συσκευάσετε όλα όσα χρειάζεστε στη βαλίτσα σας. Αυτό εξοικονομεί χρόνο και ταλαιπωρία, καθώς αποφεύγεται το σύστημα παραδοτέων αποσκευών (και η πιθανότητα απώλειας αποσκευών).

 

Εάν παίρνετε φάρμακα κατά της ναυτίας, πάρτε τα αμέσως μόλις δέσετε τη ζώνη ασφαλείας σας. Χρειάζεται χρόνος για να δράσει το φάρμακο αφού εισέλθει στο σώμα σας. Αν αρχίσετε να κάνετε εμετό, είναι πολύ αργά!

 

Το πιο επικίνδυνο μέρος της πτήσης είναι η απογείωση και η προσγείωση. Προσπαθήστε να κλείνετε απευθείας πτήσεις όποτε είναι δυνατόν. Εξοικονομεί χρόνο και αυξάνει την ασφάλεια. Αλλά να θυμάστε ότι σε σύγκριση με όλες τις άλλες μορφές ταξιδιού, η πτήση είναι στατιστικά ο ασφαλέστερος τρόπος ταξιδιού.

 

Εάν φοράτε φακούς επαφής, ο ξηρός αέρας στο αεροσκάφος μπορεί να ερεθίσει τα ευαίσθητα μάτια. Συνιστάται να φορέσετε γυαλιά κατά τη διάρκεια της πτήσης. Εάν επιμένετε να φοράτε φακούς επαφής, βεβαιωθείτε ότι έχουν καθαριστεί και λιπανθεί καλά.

 

Προετοιμασία για μια πτήση στο εξωτερικό

Μην έχετε το εισιτήριό σας μαζί σας όταν επισκέπτεστε τα αξιοθέατα ή τρώτε. Πρόκειται για ένα σημαντικό έγγραφο που πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ίδια προσοχή όπως και το διαβατήριό σας. Εάν χάσετε το εισιτήριό σας, αναφέρετε το αμέσως. Η αντικατάσταση απαιτεί χρόνο και ένα δεύτερο εισιτήριο πρέπει να πληρωθεί εκ των προτέρων (αναμονή έως και αρκετούς μήνες για την επιστροφή χρημάτων).

 

Ενθαρρύνετε τα μικρά παιδιά να μασάνε τσίχλα ή να πιπιλίζουν μια πιπίλα (ή τον αντίχειρα) για να τα βοηθήσετε να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές στην πίεση του αέρα κατά την κατάβαση.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια