ΡΟΥΜΑΝΙΑ Τι να δείτε και να κάνετε – Οδηγός 2024

Τα πράγματα που μπορείτε να δείτε στη Ρουμανία προσφέρουν απίστευτα μέρη για επίσκεψη και πράγματα που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την υπέροχη χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης . Διάσημη για τα δασώδη τοπία της Τρανσυλβανίας , τη χώρα των θρύλων των βαμπίρ και περιτριγυρισμένη από τα Καρπάθια Όρη , η Ρουμανία φιλοξενεί υπέροχες μεσαιωνικές πόλεις, μοναστήρια και κάστρα. Φτάνοντας στην πρωτεύουσά του, το Βουκουρέστι , το οποίο διατηρεί αρχαίες ιστορικές κληρονομιές και κτίρια από την κομμουνιστική περίοδο. Ας ανακαλύψουμε λοιπόν στον οδηγό μας τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να δείτε στη χώρα, ανακαλύπτοντάς τα έτσι σε ένα υπέροχο ταξίδι στη Ρουμανία!

Ρουμανία, Γιατί να το επισκεφτείτε

Η επίσκεψη στη Ρουμανία σημαίνει επίσης ένα ταξίδι στην ιστορία και τα υπέροχα τοπία της. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΟΗΕ στην Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη, στα σύνορα της Βαλκανικής Χερσονήσου. Συνορεύει με τη Σερβία, την Ουγγαρία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία και τη Βουλγαρία και τη Μαύρη Θάλασσα . Ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όσους αγαπούν την τέχνη και τον πολιτισμό και ανάμεσα στα θαύματα της Μπουκοβίνα .

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

Aκολουθήστε μας στο facebook

Διαβάστε επίσης 3 ημέρες στο Βουκουρέστι

10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε την Τρανσυλβανία

15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Βουκουρέστι

Ένα ταξίδι στη Ρουμανία είναι μια εμπειρία από δάση, λόφους, βουνά και το Δέλτα του Δούναβη , καθώς και τη λαογραφία και τις βαθιά ριζωμένες παραδόσεις αυτού του λαού. Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε στη Ρουμανία, μην χάσετε την πρωτεύουσά της, το Βουκουρέστι , την Τρανσυλβανία, που ενέπνευσε τον Μπραμ Στόκερ και τον Δράκουλα του , την Κωνστάντζα και τις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας . Τα απίστευτα αλατωρυχεία Turda και τα Ζωγραφισμένα μοναστήρια της Bukovina. Επιπλέον, ανακαλύψτε τη ρουμανική γαστρονομική κουλτούρα, τους θρύλους και το παρελθόν της.

Ανάμεσα στον πολιτισμό, τα τοπία και την ιστορία, ας μάθουμε τι να δούμε και να κάνουμε στη Ρουμανία!

ROMANIA

 

Τι να δείτε στη Ρουμανία – 10 πράγματα να δείτε

Μετά τις παρουσιάσεις, πάμε να δούμε μαζί με τον οδηγό της Ρουμανίας τι να επισκεφτούμε για το ταξίδι μας. Αυτή η υπέροχη βαλκανική χώρα, στην πραγματικότητα, προσφέρει πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε.

Εδώ, θα βρείτε τον χάρτη της Ρουμανίας, με τονισμένα τα πιο σημαντικά μέρη, ανακαλύπτοντας έτσι τι να δείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Στη συνέχεια, θα τα αναλύσουμε λεπτομερώς στον οδηγό μας για το Τι να επισκεφτείτε στη Ρουμανία .

1. Βουκουρέστι

Το ταξίδι μας στα αξιοθέατα της Ρουμανίας μπορεί να ξεκινήσει μόνο από το Βουκουρέστι, τη μαγευτική πρωτεύουσά της , καθώς και το εμπορικό και οικονομικό κέντρο της χώρας. Ανάμεσα στα πιο σημαντικά μνημεία που πρέπει να επισκεφτείτε εδώ στη Ρουμανία, βρίσκουμε το Palatul Parlamentului , ένα τεράστιο κυβερνητικό παλάτι της κομμουνιστικής εποχής, με τα 1.100 δωμάτιά του. Επισκεφθείτε το Dimitrie Gusti Village Museum , όπου μπορείτε να περπατήσετε σε ένα πάρκο ανάμεσα σε υπέροχες ανακατασκευές ρουμανικών σπιτιών από τον 17ο έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Κάντε μια βόλτα στο Lipscani , το ιστορικό του κέντρο νότια του Piata Universitatii . Ένα μέρος γεμάτο ιστορική αρχιτεκτονική, κλαμπ, ζωντανή μουσική και τυπικά εστιατόρια. Για να εμβαθύνετε στο παρελθόν της πόλης, επισκεφθείτε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Ρουμανίας , κατά μήκος της Calea Victoriei .

Μια μαγευτική πρόσοψη μας οδηγεί σε πάνω από 650.000 τεχνουργήματα σε 60 δωμάτια, από την προϊστορία έως τον 20ο αιώνα. Εδώ υπάρχει επίσης ένα αντίγραφο της στήλης του Τραϊανού . Κοντά στη Βουλή συναντάμε τον Ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης , έδρα του Πατριάρχη της Ρουμανίας από το 1925. Στο ιστορικό κέντρο βρίσκουμε επίσης την Ανατολική Ορθόδοξη εκκλησία της Σταυροπόλεως και την Curtea Veche , όπου έζησε ο Βλαντ Γ’ ο Παπάς . Συνεχίζουμε να περπατάμε κατά μήκος της Calea Victoriei για να συναντήσουμε το παλάτι Cantacuzino και άλλα μεγαλοπρεπή κτίρια που συνδυάζουν στυλ μπαρόκ, ροκοκό και αρ νουβό.

ROMANIA

2. Τρανσυλβανία

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε στη Ρουμανία, η περιοχή της Τρανσυλβανίας δεν πρέπει να χάσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Στο κέντρο της χώρας και ένα από τα πιο όμορφα μέρη για επίσκεψη στη Ρουμανία. Ένα πολύτιμο σεντούκι θησαυρού όπου μπορούμε να βρούμε μεσαιωνικά χωριά, κάστρα, δάση και δάση , ένα μέρος παγωμένο στο χρόνο και πλούσιο σε θρύλους. Ανάμεσα σε γραφικούς δρόμους, οροσειρές και απίστευτη θέα. Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε στην Τρανσυλβανία, βρίσκουμε το Brasov , μια οχυρωμένη μεσαιωνική πόλη. Εδώ βρίσκουμε τη Μαύρη Εκκλησία και την εμβληματική πινακίδα του Χόλιγουντ, καθώς και δαιδαλώδεις δρόμους στο κέντρο της. Unmissable Bran , όπου βρίσκουμε το εμβληματικό κάστρο , που ονομάζεται Dracula ‘s , το οποίο ενέπνευσε τον Bram Stoker για το γοτθικό μυθιστόρημά του.

Επισκεφθείτε το Viscri , ένα παραδοσιακό σαξονικό χωριό, με χαρακτηριστικά σπίτια και μια οχυρή εκκλησία. Στην Τρανσυλβανία, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε στη Ρουμανία, βρίσκουμε το Transfăgărășan , έναν από τους πιο όμορφους ορεινούς δρόμους στον κόσμο, κατά μήκος των Καρπαθίων . Μια διαδρομή μέσα από καμπύλες S κατά μήκος απίστευτου σκηνικού που συνδέει την Τρανσυλβανία με τη Muntenia σε 152 km. Τέλος, μην παραλείψετε το Sarmizegetusa Regia , το Στόουνχεντζ της Ανατολής, μια κληρονομιά της ιστορίας των Δάκων και το Maramures , στα σύνορα με την Ουκρανία.

3. Sibiu

Στην καρδιά της Ρουμανίας, παραμένοντας στην Τρανσυλβανία, βρίσκουμε την πόλη Sibiu ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας. Δημοφιλές για τη γερμανική αρχιτεκτονική του που χαρακτηρίζει το ιστορικό κέντρο, μια κληρονομιά του 12ου αιώνα κατά τη διάρκεια του αποικισμού των Σαξόνων . Σε αυτή την πόλη, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε βρίσκουμε επίσης τους μεσαιωνικούς πύργους της , όπως ο Πύργος του Συμβουλίου του 13ου αιώνα, και τα ερείπια αρχαίων τειχών. Προχωρώντας στο πάνω μέρος της πόλης, βρίσκουμε το Palazzo Brukenthal που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Brukenthal . Μια συλλογή έργων τέχνης από Ευρωπαίους καλλιτέχνες. Το SIbiu, στην πραγματικότητα, χωρίζεται μεταξύ του πάνω και του κάτω μέρους της πόλης, ανάμεσα σε στενούς δρόμους και κτίρια του 17ου αιώνα.

Sibiu

Στο επάνω μέρος συναντάμε την Piazza Grande , με την μπαρόκ-ρωμαιοκαθολική εκκλησία, την Piata Mica και την Piaaza Huet , με τον ευαγγελικό καθεδρικό ναό και τα γοτθικά κτίρια. Η κάτω περιοχή, ωστόσο, είναι πιο ρουστίκ και οι δύο περιοχές συνδέονται μεταξύ τους μέσω της εμβληματικής Γέφυρας του Ψέματος , της πρώτης σιδερένιας στη Ρουμανία. Τέλος, μεταξύ των πραγμάτων που πρέπει να επισκεφτείτε σε αυτή την πόλη της Ρουμανίας, μην παραλείψετε να παραλείψετε τα τείχη της , που την έχουν κάνει μια από τις κύριες οχυρωμένες πόλεις της Ευρώπης.

4. Σιγκισοάρα

Με θέα στον ποταμό Tarnava Grande , στην περιοχή Mureş, ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτούμε στο ταξίδι μας στη Ρουμανία και την Τρανσυλβανία βρίσκουμε την πόλη Sighișoara. Η πόλη γεννήθηκε τον 12ο αιώνα, υπό τους Σάξονες, όταν έμποροι και τεχνίτες στάλθηκαν εδώ από τον Ούγγρο βασιλιά για να δημιουργήσουν μια νέα αποικία, δημιουργώντας έτσι τους Σάξονες της Τρανσυλβανίας . Ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δείτε εδώ στη Ρουμανία βρίσκουμε το ιστορικό της κέντρο, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, άψογα διατηρημένο και με τα χαρακτηριστικά μιας μεσαιωνικής πόλης. Εδώ, μάλιστα, κάθε χρόνο τον Ιούλιο γίνεται ένα σημαντικό μεσαιωνικό φεστιβάλ και είναι μια από τις μεσαιωνικές ακροπόλεις που κατοικούνται ακόμα. Χωρίζεται στη μεσαιωνική περιοχή, στο κηστικό στο λόφο και στην περιοχή στην κοιλάδα του ποταμού .

Sighișoara

Στο κέντρο του βρίσκουμε τα αρχαία σπίτια των τεχνιτών όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τη ρουμανική δεξιοτεχνία στα εργαστήρια. Το σύμβολο της Sighișoara είναι ο πύργος του ρολογιού ύψους 64 μέτρων , που χρονολογείται από το 1556. Η εκκλησία της στο λόφο διατηρεί επίσης μια κρύπτη με υπέροχες τοιχογραφίες και το Μουσείο Μεσαιωνικών Όπλων και Εξοπλισμού. Κοντά στον πύργο συναντάμε επίσης την εκκλησία του μοναστηριού, από το 1677, η οποία διατηρεί ανατολίτικα χαλιά και μια χάλκινη κολυμβήθρα του 1440. Στο ρεύμα, βρίσκουμε την εκκλησία των λεπρών , σε γοτθικό ρυθμό σε παλιό lazaretto, του 15ου αιώνα, και τον ορθόδοξο καθεδρικό ναό. από τη Σιγκισοάρα, 20ος αιώνας.

5. Bicaz

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε στη Ρουμανία, στην ιστορική περιοχή της Μολδαβίας βρίσκουμε την πόλη Bicaz. Μέχρι τη δεκαετία του 1950, αυτό ήταν ένα ορεινό χωριό που βασιζόταν στην οικονομία του σε δασικές δραστηριότητες , κόβοντας κορμούς που κυλούσαν κατά μήκος του ρέματος, φτάνοντας στις βιομηχανίες στο Piatra Neamt . Επίσης τα ίδια χρόνια κατασκευάστηκε το φράγμα , σχηματίζοντας τη δική του τεχνητή λίμνη , δημιουργώντας έτσι ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια τσιμέντου της χώρας ακόμη και σήμερα. Ανάμεσα στα κύρια πράγματα που πρέπει να επισκεφτείτε σε αυτήν την πόλη της Ρουμανίας, βρίσκουμε τα φαράγγια Bicaz , ανάμεσα στα κύρια φυσικά θαύματα που μπορούμε να θαυμάσουμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Ξεπερνώντας τα 300 μ. σε ύψος, βρίσκουμε 8 χλμ. από ιλιγγιώδεις κάθετους βράχους, που διασχίζονται από έναν δρόμο που τυλίγεται ανάμεσά τους, κάνοντας μας να νιώθουμε μικροσκοπικοί στην πορεία μπροστά στην απεραντοσύνη της φύσης.

Bicaz

Αυτά τα φαράγγια βρίσκονται ανάμεσα στα βουνά Hasmas, το όρος Bardos, το Piatra Surducului και το Piatra Poienii. Μαζί, αποτελούν το Εθνικό Πάρκο Bicaz-Hasmas Gorge . Επιπλέον, αυτό το απίστευτο μέρος στη Ρουμανία σμιλεύτηκε φυσικά από τον ποταμό Bicaz, ο οποίος επεξεργάστηκε τον μεσοζωικό ασβεστόλιθο, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο και έναν επίγειο παράδεισο για τους ορειβάτες , που θεωρούν αυτό το μέρος φαράγγι, δεδομένης της εγγύτητας μεταξύ των τοίχων. Εκτός από ορειβάτες, υπάρχουν και πολυάριθμες διαδρομές για πεζοπόρους εδώ, επιτρέποντας έτσι σε όλους να τους επισκεφτούν.

6. Κωνστάντζα

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στη Ρουμανία ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να δούμε, φτάνουμε στην Κωνστάντζα. Εδώ, βρίσκουμε το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο. Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρουμανία στην Κωνστάντζα, μπορούμε να βρούμε τα περίφημα σπα και τις πολύ μεγάλες παραλίες που προσελκύουν τον παραθαλάσσιο τουρισμό της χώρας . Στα βόρεια της πόλης, ωστόσο, συναντάμε το κέντρο της Mamaia , που φημίζεται για τον εσωτερικό τουρισμό. Ιστορικά, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα που βρέθηκαν, η Costanza βρίσκεται κοντά στην αρχαία τοποθεσία Tomi , μια ελληνική αποικία που χρονολογείται από το 500 π.Χ., η οποία ήταν εμπορική βάση για τους κατοίκους της Δακίας .

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε εδώ στη Ρουμανία, μην χάσετε το σύμβολο της πόλης, το Καζίνο της με θέα στη θάλασσα σε στυλ αρ νουβό, που χρησιμοποιούσε στο παρελθόν η ρωσική αυτοκρατορική οικογένεια. Σχεδιασμένο από τους Daniel Renard και Petre Antonescu, περιβάλλεται από έναν πολύ αγαπημένο πεζόδρομο . Για να παρατηρήσετε την αρχαία κληρονομιά, επισκεφθείτε το μεγάλο συγκρότημα του Edificiul Roman cu Mozaic , όπου μπορείτε να θαυμάσετε ρωμαϊκά ψηφιδωτά σε μια κατασκευή που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα που κάποτε ήταν εμπορικό κέντρο. Επιπλέον, βρίσκουμε τον καθεδρικό ναό Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanţa , ανάμεσα στην πλατεία Ovidiu και τη θάλασσα, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Μπροστά από το καζίνο, βρίσκουμε το ενυδρείο , το πρώτο στη Ρουμανία, και τέλος η πόλη φιλοξενεί πολλά μουσεία , όπως αυτό της λαογραφίας ή του ρουμανικού ναυτικού.

7. Biertan

Επιστρέφουμε στην αρχαία περιοχή της Τρανσυλβανίας για να επισκεφτούμε την πόλη Biertan, στην περιοχή Sibiu, στη Ρουμανία. Μια μαγευτική τοποθεσία, που περιβάλλεται από αμπελώνες και δεν απέχει πολύ από τη Σιγκισοάρα, η οποία διαθέτει σημαντικές οχυρωμένες σαξονικές εκκλησίες . Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό του συγκρότημα δεν είναι μόνο όμορφο σε αισθητικό επίπεδο, αλλά από το 1993 αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και διατηρεί τέλεια το κέντρο του που χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Εδώ, συναντάμε τρία ομόκεντρα αμυντικά τείχη ύψους 35 μ., που συνδέονται μεταξύ τους με πύλες και γέφυρες, που περιβάλλουν την εκκλησία.

Αυτή είναι η καρδιά του χωριού, χτισμένη στο κέντρο του χωριού σε υπερυψωμένη θέση και χρονολογείται μεταξύ 1495 και 1516. Χτισμένο σε ύστερο γοτθικό στυλ, συνδυάζοντας αργότερα στοιχεία μπαρόκ και αναγέννησης. Στην τοποθεσία βρίσκουμε επίσης 7 πύργους , μεταξύ των οποίων ένα καμπαναριό, αυτό των Επισκόπων, με τάφους και το Ρολόι. Επιπλέον, μέσα στην εκκλησία παρατηρούμε ένα όργανο με 1.290 σωλήνες και τον μεγαλύτερο ξύλινο βωμό της περιοχής. Ένα μέρος που πρέπει να συμπεριληφθεί στη λίστα με τα πράγματα που πρέπει να δείτε στη Ρουμανία.

8. Turda

Στην περιοχή Cluj, στην περιοχή της Τρανσυλβανίας , βρίσκουμε την Turda ανάμεσα στα πράγματα που πρέπει να επισκεφτούμε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Στην αρχαιότητα, εδώ βρισκόταν η Dierna των Δακών , που έγινε το λεγεωνάριο φρούριο της Ποτάισσας υπό τους Ρωμαίους. Στην περιοχή αυτή, οι Ρωμαίοι βρήκαν το αλατωρυχείο και, υπό το βασίλειο της Ουγγαρίας, ανακάλυψαν αυτό του Turda, το οποίο εμφανίστηκε σε γραπτά το 1075 για πρώτη φορά. Τον 11ο αιώνα άρχισαν να χτίζουν το κάστρο της πόλης, τα ερείπια του οποίου μπορούμε να θαυμάσουμε σήμερα. Η τοποθεσία καταστράφηκε το 1285 από τους Μογγόλους και, το 1289, δωρήθηκε στους Ούγγρους Σικελούς. Εδώ στη Ρουμανία μπορούμε να βρούμε πολλά πράγματα για να δούμε, όπως το Ιστορικό Μουσείο , το Ίδρυμα Potaissa και το δημοτικό του θέατρο, με ένα ημερολόγιο γεμάτο εκδηλώσεις.

Το κύριο αξιοθέατο, ωστόσο, είναι αναμφίβολα το αλατωρυχείο του. Ιστορικό μνημείο από το 2010, προσβάσιμο από το κέντρο επισκεπτών Salina-Durgău ή την γκαλερί Franz Josef . Ένα από τα τουριστικά διαμάντια της χώρας, μπορούμε να περπατήσουμε μέσα από τις 4 κύριες σήραγγες της μέσα από τις τουριστικές σήραγγες. Περνάμε μέσα από θαύματα της φύσης, σταλαγμίτες και σταλακτίτες, θαυμάζοντας αρχαία μηχανήματα εξόρυξης αλατιού και επίσης έναν αλατόβωμο λαξευμένο στους τοίχους, καθώς και την ξύλινη σκάλα του πλουσίου . Επιπλέον, το μέρος είναι επίσης δημοφιλές για θεραπευτικούς λόγους , με περιοχές που προορίζονται για περιποίηση σώματος. Στο εσωτερικό, υπάρχει αμφιθέατρο 180 θέσεων, αθλητικά γήπεδα και ρόδα λούνα παρκ 20 μέτρων !

9. Sinaia

Μαργαριτάρι των Καρπαθίων και μια στάση που δεν πρέπει να χάσετε στη Ρουμανία, στην κοιλάδα Prahova βρίσκουμε την πόλη Sinaia. Ένα μικρό και αρχαίο χωριό στα 800 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, που περιβάλλεται από ένα μαγευτικό τοπίο. Το όνομά του προέρχεται από το μοναστήρι Sinaia , που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και χτίστηκε από έναν Ρουμάνο ευγενή μετά το προσκύνημα του στην Αίγυπτο, στο όρος Σινά . Το κύριο σημείο ενδιαφέροντος στην πόλη, καθώς και ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε απολύτως στη Ρουμανία, είναι το Κάστρο Peles . Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, η κατασκευή του ακολουθεί το στυλ των βαυαρικών κάστρων και διαθέτει όμορφη και λεπτομερή εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση. Από τα πιο όμορφα κάστρα της Ευρώπης και με κινούμενη γυάλινη οροφή , που ανοίγει αποκαλύπτοντας τον ουρανό.

Σε κοντινή απόσταση, βρίσκουμε επίσης το Κάστρο Pelisor , σε στιλ αρ νουβό, επιπλωμένο με βάζα Tiffany και βιεννέζικα έπιπλα αντίκες. Η Σινάια είναι ένας δημοφιλής προορισμός μεταξύ των ντόπιων και όχι μόνο για σκι , χάρη στις εγκαταστάσεις διαμονής που διαθέτει. Εδώ μπορούμε επίσης να βρούμε διαδρομές για πεζοπόρους βυθισμένους στη φύση στα βουνά Bucegi. Κοντά στη Sinaia βρίσκουμε επίσης το φυσικό πάρκο Bucegi , στην αλυσίδα των βουνών Bucegi. Εδώ υπάρχουν οι βραχώδεις σχηματισμοί της Σφίγγας Bucegi , που ονομάζεται έτσι λόγω του παρόμοιου σχήματός της με τη Σφίγγα της Γκίζας, και ο σχηματισμός της Βαβέλ , σε σχήμα μανιταριού.

10. Μπουκοβίνα

Χωρισμένο μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας , ανάμεσα στα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στη Ρουμανία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, βρίσκουμε την επικράτεια της Bucovina. Βρίσκεται στα Καρπάθια και πήρε το όνομά του το 1775, υπό την κυριαρχία των Αψβούργων από την πολωνική Bukowina , που σημαίνει δέντρο οξιάς . Αυτή η περιοχή δεν έχει φυσική ενότητα και περιλαμβάνει την ανατολική περιοχή των Καρπαθίων όπου βρίσκονται οι κύριες κορυφές, όπως η Rareu , που φθάνει στις ασβεστολιθικές πλαγιές στα δυτικά και στις κοιλάδες, φθάνοντας στην πεδιάδα της στέπας της βόρειας Βεσσαραβίας , καταλήγοντας στα βορειοανατολικά στο φαράγγι του Δνείστερου . Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να δείτε εδώ, βρίσκουμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στη Ρουμανία, μια κληρονομιά της βυζαντινής τέχνης της περιοχής . Μεταξύ αυτών, μην παραλείψετε τα απίστευτα ζωγραφισμένα μοναστήρια του, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπως αυτό του Voronet, της Moldovita και της Sucevita .

Bucovina

Οι τοιχογραφίες που μπορούμε ακόμη και σήμερα να παρατηρήσουμε έξω από αυτά τα μοναστήρια χρονολογούνται στον 15ο και 16ο αιώνα και αντιπροσωπεύουν κάποιες σκηνές από τη Βίβλο με χαρακτήρες της εποχής που απεικονίζονται. Σε κάθε πρόσοψη των μοναστηριών υπάρχουν απίστευτοι διακοσμητικοί κύκλοι με Μολδαβούς ηγεμόνες, πρίγκιπες, προφήτες και αγίους. Οι δαίμονες όμως αντιπροσωπεύονται από τους Τούρκους . ιστορικούς εχθρούς. Οι διακοσμήσεις αυτές δεν είναι καθαρά διακοσμητικές, καθώς είχαν ως αποστολή την εκπαίδευση των κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον, αυτά τα μοναστήρια είναι βυθισμένα στα υπέροχα τοπία της Bucovina, κάνοντας το μέρος πραγματικά μοναδικό.

Τι να κάνετε στη Ρουμανία, οι 5 εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσετε

Κατά τη διαμονή σας στη Ρουμανία, εκτός από την επίσκεψη στα κύρια αξιοθέατα και μέρη που περιγράφηκαν προηγουμένως στον οδηγό μας, θέλουμε επίσης να επισημάνουμε τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στη χώρα, κάνοντας έτσι το ταξίδι σας μοναδικό. Ανάμεσα στον πολιτισμό, την περιπέτεια, την παράδοση, την ιστορία και το τοπικό φαγητό, μια εμπειρία στη Ρουμανία θα μπορέσει να ενώσει τις επιθυμίες όλων των ταξιδιωτών.

Ας μην χάνουμε λοιπόν χρόνο και ας ανακαλύψουμε μαζί τις 5 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στη Ρουμανία !

1. Αναφέρετε στο Transfăgărășan

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρουμανία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, για να ζήσετε μια απίστευτη περιπέτεια στο δρόμο, μην παραλείψετε το Transfăgărășan. Θεωρούμενος από τους πιο όμορφους και υποβλητικούς δρόμους σε όλη την Ευρώπη, περνάει από υπέροχα τοπία και φυσικά καταφύγια για χιλιόμετρα, καταλήγοντας στη λίμνη Balea, παγετωνικής προέλευσης. Γνωστό και ως τρέλα του Τσαουσέσκου , χτίστηκε με εντολή του δικτάτορα από το 1970 έως το 1974 , επιτρέποντας έτσι στον ρουμανικό στρατό να διασχίσει γρήγορα τα Καρπάθια, φοβούμενος τη σοβιετική εισβολή.

Transfăgărășan

Ο δρόμος, μάλιστα, συνδέει την Τρανσυλβανία και τη Μουντενία , σε μήκος 152 χλμ. Η έκτασή του ξεκινά από το Bascov, κοντά στο Pitesti, διασχίζει την Curtea de Arges και τις μεγάλες κορυφές της χώρας. Κατά μήκος αυτού του δρόμου, θα δούμε το τοπίο να αλλάζει από άνυδρο σε πράσινο , περνώντας μέσα από σήραγγες, οδογέφυρες και φουρκέτες που κόβουν την ανάσα. Για να διασφαλιστεί μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ταξιδιώτες, αυτός ο δρόμος είναι ανοιχτός μόνο το καλοκαίρι , από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Οκτωβρίου. Επιπλέον, ο δρόμος είναι επίσης κλειστός τη νύχτα , αποφεύγοντας τους κινδύνους από τα πιο ελικοειδή και χωρίς εμπόδια τμήματα.

 

2. Ανακαλύψτε την αληθινή ιστορία του Δράκουλα

Ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς χαρακτήρες της γοτθικής λογοτεχνίας όλων των εποχών βρίσκουμε τον Δράκουλα , τον πιο διάσημο βρικόλακα όλων των εποχών. Μια φιγούρα ανάμεσα σε μύθο, φαντασία και ιστορία, με φόντο τη μυστηριώδη Τρανσυλβανία . Ο Κόμης Δράκουλας, πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος του Ιρλανδού συγγραφέα Μπραμ Στόκερ , είναι στην πραγματικότητα εμπνευσμένος από τον Βλαντ τον Χαλκιδευτή , κυβερνήτη της Βλαχίας από το 1456 έως το 1462. Δεν ήταν βρικόλακας, αλλά ήταν ένας αδίστακτος άντρας ενάντια στους εχθρούς του, τον θυμούνται επίσης στην πατρίδα ως ήρωας κατά τις επιδρομές των Τούρκων. Επιπλέον, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί, ο Βλαντ δεν έμεινε ποτέ στο Κάστρο Μπραν, το οποίο έγινε δημοφιλές λόγω της λογοτεχνικής φαντασίας του Στόκερ , ο οποίος πήρε αυτό το μέρος ως αναφορά για να το κάνει το σπίτι του Δράκουλα.

Το κάστρο, στην πραγματικότητα, χτίστηκε τον 14ο αιώνα και η σκαρφαλωμένη του θέση το κάνει σίγουρα ιδανικό μέρος για ένα νουάρ σκηνικό . Ιστορικά, ωστόσο, το πραγματικό κάστρο του Vlad III της Βλαχίας είναι το φρούριο Poenari . Από αυτό το μέρος, σήμερα υπάρχουν μόνο μερικά απομεινάρια. Το κάστρο Poenari χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και, για να το επισκεφτείτε, πρέπει να ανεβείτε πάνω από 1.500 σκαλιά σε ένα αδιαπέραστο μονοπάτι ανάμεσα στη βλάστηση, φτάνοντας τα 850 μ. Μια πραγματική αετοφωλιά στα Καρπάθια . Ο όρος Δράκουλας προέρχεται επίσης από το Dracul , δηλαδή drac, διάβολος ή σχετίζεται με τον Δράκο , σύμβολο του τάγματος του Vlad II.

3. Χαλαρώστε στις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας

Σκεπτόμενος τη Ρουμανία, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σίγουρα δεν θα είναι η χαλάρωση κάτω από την ομπρέλα. Αντίθετα, τα τελευταία χρόνια αυτή η χώρα κάνει επίσης δημοφιλή προορισμό για παραθαλάσσιο τουρισμό . Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρουμανία, γιατί να μην απολαύσετε και μια στιγμή χαλάρωσης στις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας ; Μάλιστα, η ρουμανική θάλασσα είναι γεμάτη εκπλήξεις για όσους αναζητούν έναν προορισμό με μεγάλες αμμώδεις παραλίες, νυχτερινή ζωή και χαλάρωση. Πάνω από 250 km ακτογραμμής , από το δέλτα του Δούναβη, φτάνοντας στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Ανάμεσα στους κύριους προορισμούς για παραθαλάσσιο τουρισμό, βρίσκουμε την Κωνστάντζα , την κύρια πόλη πύλη της χώρας.

Ένας άλλος προορισμός που αγαπιέται για τη θάλασσα του είναι το Mamaia , βορειοανατολικά της Κωνσταντίας, μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της λίμνης Siutghiol. Εδώ, βρίσκουμε παραλιακά κλαμπ, εγκαταστάσεις διαμονής, ενοικίαση αθλητικού εξοπλισμού και νυχτερινή ζωή. Νοτιότερα βρίσκουμε τα Μαγκάλια , κοντά στα σύνορα, που παλαιότερα ονομάζονταν Καλλάτης . Επιπλέον, υπάρχουν επίσης ελληνικές τοποθεσίες εδώ, συμπεριλαμβανομένων νεκροπόλεων, ελληνικών τάφων και ερείπια αρχαίων πόλεων. Το Neptun , η θερινή κατοικία του προέδρου, το Nufărul house , προσφέρει θεματικά πάρκα, θαλάσσια σπορ και μοντέρνα ξενοδοχεία, που δεν πρέπει να χάσετε από τα μέρη που μπορείτε να δείτε στη Ρουμανία. Το Eforie προσφέρει μια μεγάλη αμμώδη παραλία και το Vama Veche , ένα μικρό χωριό, έχει μια ήσυχη παραλία, μακριά από το χάος, με περιοχή γυμνιστών, σε ένα ανεπίσημο περιβάλλον όπου διοργανώνονται επίσης πολλά πάρτι το βράδυ.

4. Απολαύστε την τυπική κουζίνα

Ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρουμανία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, δεν μπορεί να λείπει μια γευστική γευστική εμπειρία. Η τυπική ρουμανική κουζίνα, η Bucătăria românească , έχει εξελιχθεί με την πάροδο των αιώνων δημιουργώντας ένα καλά καθορισμένο στυλ, ενώνοντας διάφορους γαστρονομικούς πολιτισμούς, ξεκινώντας από εκείνους των Δάκων και των Ρωμαίων, φτάνοντας στην Οθωμανική και Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία . Τα γεύματα στη Ρουμανία ξεκινούν με πρωινό, συνήθως αλμυρό και με βάση το κρέας και τα αυγά. Μια συνάντηση δυτικών και ανατολικών γεύσεων , με φτωχά αλλά νόστιμα υλικά, αφήνοντας όλους τους ουρανίσκους ικανοποιημένους.

Επιπλέον, οι συνταγές ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρισκόμαστε, αξιοποιώντας τα τοπικά υλικά . Ανάμεσα στα πιο αγαπημένα τυπικά ρουμανικά πιάτα βρίσκουμε mititei , μακρόστενα ψητά κεφτεδάκια και Mamaliga , ένα σιμιγδάλι που υπάρχει επίσης στο μυθιστόρημα Dracula . Ένα είδος πολέντας, που σερβίρεται με τυρί brânza, κρεμμύδι, αυγά, ψάρι ή τοχιτούρα. Το Ciorba είναι μια σούπα με πίτουρο που έχει υποστεί ζύμωση και αν σας αρέσει το στιφάδο, δοκιμάστε το Tochitura cu mamaliguta . Τέλος, δοκιμάστε τα ρολά από λάχανο και αμπέλια, το Sarmale και το Urda , το τυπικό τυρί.

Δούναβη

5. Θαυμάστε τη φύση του Δέλτα του Δούναβη

Τέλος, ανάμεσα στα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Ρουμανία, θαυμάστε την υπέροχη περιοχή του Δέλτα του Δούναβη. Ένα από τα πιο όμορφα ευρωπαϊκά φυσικά καταφύγια και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO . Ο Δούναβης είναι ένας διεθνής ποταμός, που ρέει από τη Γερμανία, στο Μέλανα Δρυμό, που ρέει στη Μαύρη Θάλασσα στο Dobrogea. Εδώ, το δέλτα του θεωρείται από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη και δεύτερο σε μέγεθος, καθώς και προστατευόμενη περιοχή του WWF . Στην πραγματικότητα, αυτό είναι επίσης το σπίτι περισσότερων από 700 ειδών φυτών, πουλιών και ψαριών. Μια υπέροχη περιοχή, ανάμεσα σε νησίδες, λίμνες, βάλτους, ποτάμια και κανάλια που ξυπνά την άνοιξη.

Ένας προορισμός που αγαπούν οι φωτογράφοι και οι παρατηρητές πουλιών , που φιλοξενεί πάνω από 300 είδη πουλιών, αλλά και αλεπούδες, ελάφια, αγριογούρουνα και αγριόγατες. Επιπλέον, οι μεγαλύτεροι καλαμιώνες στον κόσμο έχουν αναπτυχθεί γύρω από τα κύρια κανάλια . Επιπλέον, μεταξύ των κυρίων ειδών που κατοικούν στο Δέλτα συναντάμε τους σγουρούς και λευκούς πελεκάνους . Ένας πραγματικός φυσικός παράδεισος, που πρέπει να δείτε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Ρουμανία, ένα τέλειο και πολύπλοκο οικοσύστημα.

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍

Aκολουθήστε μας στο facebook

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.