Σάλτσμπουργκ | 15 τουριστικά αξιοθέατα με κορυφαία βαθμολογία

Το γοητευτικό Σάλτσμπουργκ βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Salzach ανάμεσα στις γραφικές Άλπεις. Από τους λόφους που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Υπάρχουν εκπληκτική θέα στην οροσειρά που καλύπτεται με ασημί χιόνι το χειμώνα και σμαραγδένιο πράσινο το καλοκαίρι. Το Σάλτσμπουργκ είναι η γενέτειρα του απαράμιλλου Μότσαρτ, η γενέτειρα της μουσικής του ιδιοφυΐας. Η πόλη διαθέτει μεγάλο αριθμό αιθουσών συναυλιών και ναών όπου παίζεται κλασική μουσική. Το καλοκαίρι, το Σάλτσμπουργκ φιλοξενεί το εμβληματικό Φεστιβάλ Όπερας. Το οποίο συγκεντρώνει τους καλύτερους ερμηνευτές από όλο τον κόσμο. Εδώ είναι 15 τουριστικά αξιοθέατα με κορυφαία βαθμολογία στο Σάλτσμπουργκ.

15 τουριστικά αξιοθέατα με κορυφαία βαθμολογία στο Σάλτσμπουργκ

Στους δρόμους του Σάλτσμπουργκ αναμειγνύεται η μεσαιωνική και μπαρόκ αρχιτεκτονική. Που δίνει στην πόλη μια μοναδική και γοητευτική εμφάνιση. Η αυστηρή ρομανική εμφάνιση του φρουρίου Hohensalzburg αραιώνεται από τις συμμετρικές γραμμές των κλασικών καθεδρικών ναών και των μπαρόκ αρχοντικών, και τα στενά πέτρινα δρομάκια έρχονται σε αντίθεση με το ευρύ πράσινο γρασίδι του διαμορφωμένου παλατιού. πάρκα.

Τι να δείτε και πού να πάτε στο Σάλτσμπουργκ;

15. Ζωολογικός κήπος του Σάλτσμπουργκ

Ζωολογικός κήπος του Σάλτσμπουργκ

Όπως κάθε καλός ευρωπαϊκός ζωολογικός κήπος, ο ζωολογικός κήπος του Σάλτσμπουργκ υποστηρίζει την έννοια του φυσικού οικοτόπου των ζώων. Προσπαθούν να κρατούν τα ζώα σε συνθήκες κοντά στο φυσικό. Η επικράτεια του ζωολογικού κήπου χωρίζεται σε ζώνες: “σαβάνα”, “στέπα”, “βουνά”, “δάσος” και άλλες. Κάθε ζώο διατηρείται στην κατάλληλη «φυσική ζώνη». Που δημιουργεί τις πιο άνετες συνθήκες για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων του ζωολογικού κήπου.

14. Κουκλοθέατρο Σάλτσμπουργκερ (Θέατρο Μαριονέτας του Σάλτσμπουργκ)

Κουκλοθέατρο Σάλτσμπουργκερ (Θέατρο Μαριονέτας του Σάλτσμπουργκ)

Το θέατρο Μαριονέτας του Σάλτσμπουργκ υπάρχει από το 1913 και θεωρείται το παλαιότερο στην Ευρώπη. Για περισσότερα από 100 χρόνια δουλειάς, έχει κερδίσει παγκόσμια δημοτικότητα. Τις παραστάσεις του θεάτρου απολαμβάνουν τόσο μικροί όσο και μεγάλοι. Την κεντρική θέση στο ρεπερτόριο καταλαμβάνουν έργα που σκηνοθετούνται με τη μουσική του Β.Α. Μότσαρτ. Με τη συμμετοχή κουκλών, γίνονται όπερες, μπαλέτα, δραματικά έργα και οπερέτες.

13. Mozarteum

Mozarteum

Ωδείο και αίθουσα συναυλιών με το όνομα Β.Α. Μότσαρτ. Το Mocerteum ιδρύθηκε το 1870 ως ένα διεθνές ίδρυμα που βοήθησε νέους ταλαντούχους μουσικούς. Δέκα χρόνια αργότερα άνοιξε ένα μουσικό σχολείο στη βάση του. Το 1924, το Mozarteum έλαβε το καθεστώς του ωδείου. Εδώ οι μαθητές μαθαίνουν πώς να παίζουν διάφορα όργανα, το επάγγελμα του μαέστρου, τη θεωρία της μουσικής και τη δημιουργία μουσικών έργων.

12. Europark

Ένα εντυπωσιακό εμπορικό κέντρο με περισσότερα από 100 καταστήματα. Εδώ μπορείτε να βρείτε τόσο ακριβά επώνυμα είδη όσο και προϊόντα σε πιο προσιτές και προσιτές τιμές. Υπάρχουν καφετέριες στην επικράτεια του εμπορικού κέντρου, διοργανώνονται διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για ενήλικες και παιδιά και πραγματοποιούνται συναυλίες. Το εμπορικό κέντρο Europark είναι ένα σημαντικό κέντρο αναψυχής για οικογένειες στο Σάλτσμπουργκ.

11. Petersfriedhof

Petersfriedhof

Το νεκροταφείο βρίσκεται δίπλα στο Αβαείο του Αγίου Πέτρου στο ιστορικό κέντρο του Σάλτσμπουργκ. Αυτό το μέρος έχει γίνει από καιρό μια μοναδική και ανεκτίμητη ιστορική κληρονομιά της πόλης και έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Τα λείψανα πολλών διάσημων πολιτών είναι θαμμένα εδώ. Οι πρώτοι τάφοι, σύμφωνα με έρευνες, εμφανίστηκαν τους πρώτους αιώνες της εποχής μας. Τώρα στο νεκροταφείο, μπορείτε να βρείτε τους διατηρημένους χώρους ταφής του XII αιώνα.

10. Schloss Leopoldskron

Schloss Leopoldskron

Το παλάτι βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Σάλτσμπουργκ. Ανεγέρθηκε για τον Αρχιεπίσκοπο Λεοπόλδο Φιρμιάν τον 18ο αιώνα. Το αρχιτεκτονικό έργο αναπτύχθηκε από έναν μοναχό του Τάγματος του Αγίου Βενέδικτου. Ο οποίος ήταν και ταλαντούχος αρχιτέκτονας. Το Leopoldskron προοριζόταν για την κατοικία του αρχιεπισκόπου και της οικογένειάς του. Στο εσωτερικό του παλατιού κυριαρχεί ένα ελαφρώς επιτηδευμένο στυλ ροκοκό με πλούσιες τοιχογραφίες.

9. Οδός Getreidegasse

Οδός Getreidegasse

Ένας γραφικός δρόμος στην παλιά πόλη. Το οποίο από καιρό θεωρούνταν το κέντρο του εμπορίου του Σάλτσμπουργκ. Μέχρι σήμερα, εδώ βρίσκονται τα καλύτερα (και πιο ακριβά) καταστήματα της πόλης με περίεργες πινακίδες και εσωτερικούς χώρους σχεδόν σαν μουσείους. Η Getreidegasse στεγάζει μπουτίκ παγκόσμιων εμπορικών σημάτων και τοπικά καταστήματα. Τα οποία είναι ήδη κάνα δυο εκατοντάδων ετών. Ο δρόμος ξεκινά από την Residenzplatz και διασχίζει ολόκληρο το παλιό τμήμα του Σάλτσμπουργκ.

8. Υπόστεγο 7 Red Bull

Υπόστεγο 7 Red Bull

Ένα σύγχρονο και μάλλον ασυνήθιστο μουσείο, που δημιουργήθηκε με βάση τη συλλογή αεροσκαφών του ιδρυτή του ενεργειακού ποτού Red Bull. Το μουσείο βρίσκεται στην επικράτεια του αεροδρομίου του Σάλτσμπουργκ. Υπάρχουν πολλά σπάνια αντικείμενα στο Angara-7, αθλητικά μοντέλα αεροσκαφών, ελαφρά αεροσκάφη αναψυχής και πολλά άλλα. Το μουσείο διαθέτει εστιατόριο με εξαιρετική κουζίνα του συγγραφέα.

7. Φραγκισκανική Εκκλησία

Φραγκισκανική Εκκλησία

Ένας από τους αρχαιότερους ναούς του Σάλτσμπουργκ, που χτίστηκε τον μακρινό VIII αιώνα. Η εκκλησία έχει ξαναχτιστεί πολλές φορές, γι’ αυτό και η εμφάνισή της έχει απορροφήσει αρκετά αρχιτεκτονικά στυλ. Χάρη σε αυτό το γεγονός, η εκκλησία των Φραγκισκανών φαίνεται ασυνήθιστη και αρκετά ενδιαφέρουσα. Στους XVIII-XIX αιώνες, το εσωτερικό του κτιρίου απέκτησε κυρίαρχα χαρακτηριστικά μπαρόκ και πραγματοποιήθηκε επίσης σοβαρή αποκατάσταση της πρόσοψης.

Eisriesenwelt Werfen: Tο μεγαλύτερο σπήλαιο πάγου στον κόσμο(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

6. Η γενέτειρα του Μότσαρτ

Η γενέτειρα του Μότσαρτ

Σπίτι που βρίσκεται στο Getreidegasse, Νο. 9. Εδώ την περίοδο 1747 έως 1773. Έζησε η οικογένεια του μεγάλου μουσικού. Σε αυτό το σπίτι γεννήθηκε η μελλοντική ιδιοφυΐα. Το μουσείο ιδρύθηκε το 1880 με την υποστήριξη του Διεθνούς Ιδρύματος Μότσαρτ. Η έκθεση του μουσείου αποτελείται από διάφορα αντικείμενα που ανήκουν στην οικογένεια και προσωπικά στον Wolfgang Amadeus. Ανάμεσα στα εκθέματα είναι το παιδικό βιολί και το τσέμπαλο του μουσικού, γράμματα, πορτρέτα και παρτιτούρες.

Οι 20 καλύτερες και πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης για επίσκεψη(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

5. Πλατεία Κατοικίας

Πλατεία Κατοικίας

Στην κεντρική πλατεία της πόλης, υπάρχουν δύο κατοικίες του Αρχιεπισκόπου Παλαιάς και Νέας. Το παλιό κτίριο ανεγέρθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα και ξαναχτίστηκε πολλές φορές. Τον 15ο αιώνα, η κατοικία ανακαινίστηκε υπό τον Dietrich von Reichenau. Τώρα υπάρχει μια γκαλερί τέχνης. Το κτίριο της Νέας Κατοικίας ανεγέρθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα, σήμερα παραδίδεται στο μουσείο της πόλης του Σάτλερ. Το αρχιτεκτονικό σύνολο της περιοχής διαμορφώθηκε τον 17ο αιώνα. Γύρω από την πλατεία βρίσκεται η κατοικία του αρχιεπισκόπου. Ο καθεδρικός ναός και τα αρχοντικά των Βουργκερών του XVI-XVII αιώνα. Το κεντρικό μέρος καταλαμβάνεται από ένα υπέροχο μπαρόκ σιντριβάνι. Παραγγέλθηκε από τον Guidobald von Thun, Αρχιεπίσκοπο του Σάλτσμπουργκ, τη δεκαετία του 1660. Επιδέξιοι Ιταλοί τεχνίτες εργάστηκαν στα γλυπτά.

9 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Σάλτσμπουργκ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

4. Ανάκτορο Χέλμπρουν

Παλάτι Hellbrunn

Το κομψό Hellbrunn απέχει 6χλμ. από το Σάλτσμπουργκ. Ανεγέρθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα για τον Αρχιεπίσκοπο M. Zittikus σύμφωνα με το έργο του αρχιτέκτονα S. Solari. Μπροστά από το παλάτι, υπάρχει ένα πάρκο σε μανιεριστικό στυλ, διακοσμημένο με φιγούρες από πέτρινα τέρατα, σιντριβάνια, μυστικές σπηλιές και τεχνητές λιμνούλες. Η εσωτερική διακόσμηση του Hellbrunn είναι αρκετά πολυτελής, ειδικά η κεντρική αίθουσα και η αίθουσα μουσικής.

3. Καθεδρικός ναός του Σάλτσμπουργκ

Καθεδρικός ναός του Σάλτσμπουργκ

Ο καθεδρικός ναός του Σάλτσμπουργκ είναι ένα από τα πιο ορατά και γραφικά αξιοθέατα της πόλης. Αυτός ο ναός στεγάζει τη γραμματοσειρά στην οποία βαφτίστηκε ο μεγάλος Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Η μεγαλοπρεπής πρόσοψη του κτιρίου είναι φτιαγμένη σε πρώιμο μπαρόκ αρχιτεκτονικό στυλ. Το κτίριο του καθεδρικού ναού περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η πρώτη εκκλησία στη θέση της εμφανίστηκε τον 8ο αιώνα μέχρι τον 17ο αιώνα ο καθεδρικός ναός επέζησε από πολλές πυρκαγιές και καταστροφές. Μετά από αυτό κατεδαφίστηκε και ξαναχτίστηκε πλήρως.

Σάλτσμπουργκ χωρίς γλουτένη: Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για κοιλιακούς (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

2. Παλάτι και κήποι Mirabell

Παλάτι Μιραμπέλ

Το συγκρότημα των ανακτόρων και του πάρκου ανεγέρθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα και ξαναχτίστηκε σε στυλ μπαρόκ το 1727. Μετά την πυρκαγιά του 1818, ουσιαστικά ανακατασκευάστηκε, με βάση το ήρεμο νεοκλασικό στυλ. «Mirabel» σημαίνει «όμορφος» στα ιταλικά. Το παλάτι ανεγέρθηκε για τη μυστική σύζυγο του Αρχιεπισκόπου φον Ράιχεναου. Μετά την κατάθεσή του, άλλοι αρχιεπίσκοποι του Σάλτσμπουργκ έζησαν εδώ μέχρι τον 19ο αιώνα. Το συγκρότημα παραδόθηκε αργότερα στις αρχές της πόλης.

15 τουριστικά αξιοθέατα και δραστηριότητες με κορυφαία βαθμολογία στο Σάλτσμπουργκ(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

1. Κάστρο Hohensalzburg

Κάστρο Hohensalzburg

Ρωμανικό κάστρο του 11ου αιώνα, που ανεγέρθηκε επί Αρχιεπισκόπου Gebhard. Ο μεγάλος όγκος του φρουρίου υψώνεται πάνω από την πόλη και είναι ο αρχιτεκτονικός κυρίαρχος. Τους περασμένους αιώνες, το κάστρο ολοκληρώθηκε και ενισχύθηκε πολλές φορές, μετατρέποντάς το σταδιακά σε έναν σχεδόν απόρθητο προμαχώνα. Για εννέα αιώνες, το Χοενσάλτσμπουργκ στέκεται με φόντο τις γραφικές Άλπεις, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει αντέξει πολλές πολιορκίες και κατάφερε να χρησιμεύσει ως στρατώνας και ζοφερή φυλακή.

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια