Solo backpack σε όλο τον κόσμο

Μια εβδομάδα μένει πλέον για τη μεγάλη αποχώρηση για να κάνουμε το πολυαναμενόμενο παγκόσμια περιοδεία Στην πραγματικότητα δεν είναι το παν, αλλά νομίζω ότι θα γνωρίσω ένα καλό μέρος του, και θέλω να το ξανακάνω backpacking και σόλο.

Ναι, γιατί εγώ Ταξιδεύω μόνος μου και είμαι από τους ανθρώπους που ορίζονται και αυτοπροσδιορίζονται με περηφάνια Backpackers δηλαδή backpackers, στο δρόμο ή με άλλα λόγια με λίγα χρήματα αλλά πολύ χρόνο διαθέσιμο.
Τα backpackers αναγνωρίζονται αμέσως, είναι αυτά που βλέπεις στους δρόμους των πόλεων, στα λεωφορεία, στα τρένα ή στα αεροδρόμια φορτωμένα σαν mules, αθλητικά παπούτσια να κρέμονται από το σακίδιο, υπνόσακο και ακόμα κι αν δεν το βλέπεις…. με λίγα λεφτά!

Μαμά τι σημαίνει να ταξιδεύεις ως backpacker? Και ιδιαιτερα τι σημαίνει να ταξιδεύεις ως σόλο backpacker?

Ταξιδεύοντας σακίδιο σημαίνει να εγκαταλείπετε τις ανέσεις των θέρετρων και ξενοδοχείων 4 αστέρων, ακόμα και των 3 αστέρων για να κοιμάστε ξενώνες μοιράζεστε το δωμάτιό σας με άλλα άτομα σαν εσάς που ταξιδεύουν εδώ και μήνες, χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο μπάνιο, ταξιδεύετε δημόσια συγκοινωνία μειώνοντας στο ελάχιστο τα αεροπορικά ταξίδια, τρώμε μέσα τοπικά εστιατόρια χωρίς να ψάχνω αυτά που είναι της μόδας.
Αλλά όσο άβολος και ελκυστικός κι αν φαίνεται αυτός ο τρόπος ταξιδιού, στην πραγματικότητα κάθε άλλο παρά είναι.
Στην πραγματικότητα, το backpacking σάς επιτρέπει να παραμένετε στο δρόμο για μεγάλες περιόδους, μαθαίνετε πώς να διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας και να βελτιστοποιείτε τον προϋπολογισμό σας. Ναι, προσπαθούμε να ξοδεύουμε όσο το δυνατόν λιγότερα αλλά μένουμε εκεί ελευθερία στον nο βαθμό.
Δεν υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές, δεν υπάρχουν δρομολόγια, δεν υπάρχουν αναγκαστικά στάσεις παρά μόνο επειδή το θέλουμε.

Πώς να οργανώσετε ένα ταξίδι backpacking

Οδηγός με backpack στην Αλβανία

Τι να συσκευάσετε: Η απόλυτη λίστα συσκευασίας για backpackers

Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι το ταξίδι ως ταξιδιώτης είναι μια φιλοσοφία ζωής παρά ένας τρόπος ταξιδιού, δεν το ξέρω αυτό ή μάλλον δεν ξέρω τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει η φιλοσοφία της ζωής.
Για μένα φιλοσοφία της ζωής σημαίνει να θέτει κανείς τη ζωή του και να τη ζει σε σχέση με τα ιδανικά που εμψυχώνουν τις καθημερινές μας πράξεις. Τα ταξίδια, από την άλλη, είναι ένα περιορισμένο μέρος της ύπαρξής μου, είναι ένα εδώ και τώρα, που θα τελειώσει αλλά μου χάρισε ξεχωριστά χρόνια και που έχει τελειοποιήσει και αλλάξει ριζικά το όραμά μου για τη ζωή και που πάνω από όλα με έχει κάνει καταλάβετε ποιες είναι οι προτεραιότητες, η δική μου προφανώς.

Είμαι ελεύθερο πνεύμα, πάντα ήμουν και ταξιδεύοντας, απομακρυνόμενος από το συνηθισμένο καθημερινό τραμ-τραμ και το καθημερινό άγχος σπίτι-γραφείο-σπίτι και αν τα καταφέρω στο γυμναστήριο, θυμήθηκα ότι η ελευθερία και η ανεξαρτησία μου αξίζουν περισσότερο από οποιαδήποτε δουλειά πίσω από ένα γραφείο, που δεν μου αρέσει ακόμα κι αν είναι καλά αμειβόμενη.
Δεν είμαι υποστηρικτής του “καρδιά και μια καλύβα», λέω καρδιά γιατί με την καρδιά τα πράγματα γίνονται λίγο περίπλοκα, αλλά πιστεύω ότι το να ζω ακολουθώντας τα πάθη μου και να κάνω τη δουλειά που μου αρέσει από οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη με κάνει πιο ευτυχισμένο από 2500 € το μήνα σε μια γκρίζα και βροχερή πόλη ή χωρίς κανενός είδους ερεθίσματα.

Είμαι backpacker, σκαρφαλώνω σε βουνά και ηφαίστεια ή βουτάω στις πιο όμορφες θάλασσες της γης, ταξιδεύω προσέχοντας τον προϋπολογισμό μου, κάνω couchsurf, αναμιγνύομαι με τους ντόπιους, έχω χρόνο να μάθω μια νέα γλώσσα και να την εξασκήσω και όλα αυτά τα κάνω μόνος μου.
Ίσως αυτό να είναι ακόμα πιο τρομακτικό από το να πηγαίνεις στο δρόμο για μεγάλες περιόδους. Η ιδέα του να ταξιδεύεις μόνος είναι τρομακτική και δεν έχει σημασία αν το έχεις κάνει ήδη ή αν είναι η πρώτη φορά.
Απλώς η ιδέα να πας προς το άγνωστο και να απομακρυνθείς από τις βεβαιότητές σου, στην περίπτωσή μου λίγες αλλά ακόμα βεβαιότητες, είναι τρομακτική και δεν θα ήταν φυσιολογικό να μην το έχεις.

Αλλά στην πραγματικότητα από την εμπειρία μου κατάλαβα ότι το να ταξιδεύεις μόνος ενισχύει όχι μόνο την αίσθηση ελευθερίας που νιώθεις σε εμπειρίες αυτού του τύπου, αλλά σε αναγκάζει με κάποιο τρόπο, και σε διαβεβαιώνω ότι είναι κάτι που συμβαίνει, να κοινωνικοποιηθείς μέχρι το σημείο ότι νομίζω ότι δεν υπερβάλλω αν πω ότι δεν είσαι ποτέ μόνος.
Με πόσους ανθρώπους συναντάς, με πόσους μιλάς και σκέφτεσαι νέες ιδέες, πόσοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν όμορφες φιλίες που στην περίπτωσή μου έχουν γίνει εργασιακές συνεργασίες.

Όταν ταξιδεύεις μόνος γίνεσαι οδηγός του εαυτού σου και αναλαμβάνεις τις δικές σου ευθύνες.
Εσύ φτιάχνεις το πλάνο του ταξιδιού, αποφασίζεις αν θα μείνεις ή θα φύγεις, αν θα κοιμηθείς ή θα κάνεις πεζοπορία, αν θα βγεις το βράδυ με κάποιους από τους νέους σου φίλους ή θα διαβάσεις ένα βιβλίο για ώρες σε μια αιώρα χωρίς να σε ενοχλούν ποτέ.

ο ο φόβος είναι υγιής σας βοηθά να κάνετε πράγματα με προσοχή και προσοχή και είναι σύμπτωμα ενός μεγάλου γεγονότος που πρόκειται να συμβεί και που πρόκειται να αναστατώσει τη ζωή σας και σε πολλές περιπτώσεις να αλλάξει την κατεύθυνση της.
Και έτσι βρίσκομαι πλέον 9 μέρες πριν τη μεγάλη αναχώρηση, μόλις δύο μήνες μετά την επιστροφή του προηγούμενου ταξιδιού, και φοβάμαι! Κάθε τόσο αναρωτιέμαι γιατί ήθελα να το ξανακάνω. Αλλά υπάρχουν μέρες που ξυπνάω και κοιτάζω το ημερολόγιο να σκάει από ευτυχία για αυτή την άλλη περιπέτεια που με περιμένει και που σίγουρα μου επιφυλάσσει χίλιες εκπλήξεις.

Για να αποκτήσεις αυτή την εμπειρία ζωής, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν χρειάζεσαι πολλά χρήματα, απλά χρειάζεσαι λίγο θάρρος, ικανότητα προσαρμογής και διαθεσιμότητα και επιθυμία να ανοιχτείς σε νέους κόσμους και να τους καλωσορίσεις.

Αυτό σημαίνει να ταξιδεύεις ως backpacker και να το κάνεις μόνος.

Οδήγηση στον περιφερειακό δρόμο της Ισλανδίας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.