πράγματα να κάνετε στο Λούμπλιν

16 διασκεδαστικά πράγματα να κάνετε στο Λούμπλιν, Πολωνία

Αν το Λούμπλιν ήταν αδερφό, θα χρειαζόταν μια στιγμή για να εκτιμήσει τους αδελφούς και τις αδερφές του στην Κρακοβία, τη Βαρσοβία και το Γκντανσκ. Αλλά μόνο για μια στιγμή. Ο Λούμπλιν είναι πολύ απασχολημένος με το να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τα αναπτυσσόμενα προάστια του Λούμπλιν μπορούν να δημιουργήσουν κάπως εμπόδιο στην ανακάλυψη των καλύτερων που προσφέρει η πόλη. Αλλά όσοι κάνουν το ταξίδι ανταμείβονται με μια εγγενή πολιτιστική ίνα. Αυτό που παρουσιάζει ένα συναρπαστικό μείγμα τοπικής και εβραϊκής ιστορίας.

Λούμπλιν

Αν και κατεστραμμένο στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Λούμπλιν έχει ξανασηκωθεί για να προστατεύσει ό,τι είχε απομείνει και να αναδημιουργήσει ό,τι είχε χαθεί. Η Παλιά Πόλη της επέστρεψε στον παλιό της εαυτό, παρουσιάζοντας το χρονοδιάγραμμα της πόλης. Αλλού, μπορείτε να αποκαλύψετε την αναγγελία, αλλά όμορφη γεωγραφία της πόλης.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών.

Διαβάστε επίσης: 14 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Τορούν, Πολωνία

16. Πύλη της Κρακοβίας

Πύλη της Κρακοβίας

Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα, η Πύλη της Κρακοβίας αποτελεί εξέχον χαρακτηριστικό των τειχών της πόλης του Λούμπλιν. Το όνομά του αποτίει φόρο τιμής στην ιστορική βασιλική διαδρομή που συνδέει την Κρακοβία, το Λούμπλιν και το Βίλνιους. Αρχικά χρησίμευε ως αμυντική κατασκευή, η πύλη στέγασε αργότερα τον αρχηγό του ρολογιού και λειτούργησε ως πύργος παρατήρησης για τη διάσωση της πυρκαγιάς.

Πλησιάζοντας την πύλη, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του σε γοτθικό στιλ τραβάει την προσοχή, που χαρακτηρίζεται από στιβαρούς πέτρινους τοίχους, μια οξυκόρυφη είσοδο και αμυντικούς πύργους.

Η Πύλη της Κρακοβίας υποβλήθηκε σε προσπάθειες ανακαίνισης από το 1959 έως το 1964. Αυτά τα έργα είχαν στόχο να αποκαταστήσουν την πύλη στην αρχική της εμφάνιση, ενώ παράλληλα τροποποιούσαν το εσωτερικό της για να φιλοξενήσει το Μουσείο Ιστορίας του Λούμπλιν. Αυτό το μουσείο εκθέτει αντικείμενα που περιγράφουν λεπτομερώς την ιστορική σημασία της πύλης, συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού της ρόλου, των αρχιτεκτονικών στοιχείων και των γνώσεων για τη μεσαιωνική ζωή στο Λούμπλιν.

15. Μουσείο Φαρμακείου

Μουσείο Φαρμακευτικού

Βυθιστείτε στην πλούσια ιστορία της ιατρικής και της φαρμακευτικής με μια επίσκεψη στο Μουσείο Φαρμακευτικών στο Λούμπλιν. Στην καρδιά της παλιάς πόλης του Λούμπλιν, αυτό το ενδιαφέρον μουσείο στεγάζεται σε μια κατοικία του 18ου αιώνα που κάποτε στέγαζε ένα λειτουργικό φαρμακείο.

Μπείτε μέσα και ξεκινήστε ένα ταξίδι στο χρόνο καθώς εξερευνάτε δύο σχολαστικά επιμελημένα δωμάτια. Η πρώτη αίθουσα παρουσιάζει αντίκες φαρμακευτικά έπιπλα μαζί με μια συναρπαστική σειρά από ιστορικά γυάλινα σκεύη και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στα φαρμακεία.

Στο δεύτερο δωμάτιο, εμβαθύνετε στο εργαστήριο και το περιβάλλον της αποθήκης. Εδώ, μια συλλογή εγγράφων όπως συνταγές και ετικέτες, καθώς και μια ποικιλία βαρών, παρέχουν περαιτέρω πληροφορίες για την εξέλιξη των πρακτικών του φαρμακείου ανά τους αιώνες.

14. Saxon Garden

Saxon Garden

Ένα γαλήνιο καταφύγιο μακριά από τη φασαρία της πόλης, το Saxon Garden είναι ένα γραφικό πάρκο που προσφέρει μια ιδανική απόδραση. Κατά την είσοδό τους, οι επισκέπτες καλωσορίζονται από πλούσια βλάστηση, ζωντανά παρτέρια και σχολαστικά διατηρημένα γκαζόν, όλα σχεδιασμένα σε κλασικό αγγλικό στιλ κήπου.

Ελικοειδή μονοπάτια, γραφικές γέφυρες και γαλήνια υδάτινα στοιχεία ενισχύουν τη γοητεία του πάρκου. Το κομβικό σημείο είναι ένα γοητευτικό κιόσκι όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να βυθιστούν στο ήρεμο περιβάλλον.

Είναι το τέλειο σημείο για διάβασμα, περισυλλογή ή απλά για να απολαύσετε τη φυσική ομορφιά του πάρκου. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το Concert Shell φιλοξενεί μουσικές παραστάσεις, προσθέτοντας στην κλήρωση του πάρκου και παρέχοντας ψυχαγωγία για όλους.

13. Crown Tribunal

Crown Tribunal

Εξερευνήστε την εποχή της Πολωνο-Λιθουανικής Κοινοπολιτείας με μια επίσκεψη στο Crown Tribunal, μια συναρπαστική ιστορική τοποθεσία που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης του Λούμπλιν. Παλαιότερα γνωστό ως Δικαστήριο του Στέμματος, αυτό το ιστορικό κτίριο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη νομική και πολιτική ιστορία της χώρας.

Κατασκευάστηκε αρχικά ως Παλιό Δημαρχείο αμέσως μετά τη χορήγηση του χάρτη της πόλης στο Λούμπλιν το 1317. Το Δικαστήριο του Στέμματος στέκεται ως σύμβολο δικαιοσύνης για αιώνες. Από το 1578, χρησίμευε ως το ανώτατο εφετείο για το Στέμμα της Πολωνο-Λιθουανικής Κοινοπολιτείας, διασφαλίζοντας το κράτος δικαίου και τη δικαιοσύνη για όλους τους πολίτες.

Σήμερα, το Crown Tribunal στεγάζει το Wedding Palace και διαθέτει ένα τουριστικό μονοπάτι γνωστό ως The Lublin Underground Route στο χαμηλότερο τμήμα του.

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

12. Κέντρο Συνάντησης Πολιτισμών

Κέντρο Συνάντησης Πολιτισμών

Ζήστε τη ζωντανή ποικιλομορφία και την πολιτιστική ανταλλαγή στο Κέντρο Συνάντησης Πολιτισμών στο Λούμπλιν. Αυτό το ίδρυμα ιδρύθηκε μεταξύ 1974 και 2015 και λειτουργεί ως ένας δυναμικός χώρος. Εδώ άνθρωποι όλων των ηλικιών ασχολούνται με τις τέχνες, εξερευνούν διαφορετικούς πολιτισμούς και αγκαλιάζουν νέες προοπτικές.

Το κέντρο προσφέρει μια σειρά από εγκαταστάσεις. Αυτά περιλαμβάνουν έναν κινηματογράφο, πολλά θέατρα και χώρους εκδηλώσεων για εκθέσεις, συναυλίες και φόρουμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο φημίζεται για την εντυπωσιακή φωτιστική πρόσοψή του, η οποία φωτίζει την πόλη με μαγευτικά μοτίβα, εικόνες και κείμενα σε διάφορα θέματα, ενθουσιάζοντας τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

11. Plac Po Farze

Plac Po Farze

Στην Παλιά Πόλη του Λούμπλιν βρίσκεται η Plac Po Farze, ένας ιστορικός θύλακας που διατηρεί απομεινάρια κτιρίων που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα. Μόλις κοσμήθηκε από την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ, την εναρκτήρια ενορία του Λούμπλιν, η πλατεία παραμένει ένα εξέχον χαρακτηριστικό του αστικό τοπίου.

Αν και η εκκλησία έχει εξαφανιστεί, η κληρονομιά της παραμένει μέσα από ακάλυπτα θεμέλια και ένα χάλκινο αντίγραφο που φιλοτεχνήθηκε το 2001-2002, αναδημιουργώντας την ιστορική της εμφάνιση.

Από την άκρη της πλατείας, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μια ευρεία θέα στο ανατολικό Λούμπλιν, όπου συγκλίνουν οι κοιλάδες των ποταμών Bystrzyca, Czechówka και Czerniejówka. Στα αριστερά βρίσκεται ο λόφος Czwartek, όπου βρίσκεται η αρχαία εκκλησία του Αγίου Νικολάου, όπου ανακαλύφθηκαν τα ίχνη του αρχαιότερου οικισμού του Λούμπλιν από τον 7ο αιώνα.

10. Ημερήσια εκδρομή στο Zamość

Zamość

Για μια αξέχαστη ημερήσια εκδρομή από το Λούμπλιν, το Zamosc είναι ένας προορισμός που πρέπει να επισκεφτείτε. Αυτό το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, που βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά, υπόσχεται να εμπλουτίσει τη διαδρομή κάθε ταξιδιώτη.

Το Zamosc είναι μια μοναδική αναγεννησιακή πόλη, σε αντίθεση με καμία άλλη στην Πολωνία ή την Κεντρική Ευρώπη. Ιδρύθηκε από τον Jan Zamojski, η πόλη σχεδιάστηκε σχολαστικά και κατασκευάστηκε με βάση την ιταλική ιδέα της «τέλειας πόλης». Ο Ιταλός αρχιτέκτονας Bernardo Morando επιστρατεύτηκε για να ζωντανέψει αυτό το όραμα, με αποτέλεσμα ένα κομψό και συνεκτικό κέντρο της πόλης που παραμένει αξιοσημείωτα διατηρημένο σήμερα.

Το επίκεντρο του Zamosc είναι το υπέροχο δημαρχείο του και η πολυσύχναστη πλατεία της αγοράς, όπου καλοδιατηρημένα αναγεννησιακά κτίρια στεγάζουν γοητευτικά καφέ, εστιατόρια και καταστήματα. Βυθιστείτε στη ζωντανή ατμόσφαιρα, απολαμβάνοντας τοπικές λιχουδιές και αναζητώντας αναμνηστικά μέσα στους πολυσύχναστους δρόμους του Zamosc.

9. Λίμνη Zemborzycki

Λίμνη Zemborzycki

Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης βρίσκεται η λίμνη Zemborzycki, γνωστή από τους ντόπιους ως «Η Θάλασσα του Λούμπλιν». Οι ακτές του είναι γεμάτες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, με σημεία για πικνίκ, παιδικές χαρές, πάρκο με σχοινιά και ποδηλατόδρομους.

Για να εκτιμήσετε πλήρως την ομορφιά της λίμνης Zemborzycki, σκεφτείτε να νοικιάσετε ένα κουπιά, καγιάκ ή κανό. Αυτά τα σκάφη προσφέρουν μια χαλαρή εξερεύνηση της λίμνης, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε τη γραφική θέα και την ήρεμη ατμόσφαιρα. Είτε γλιστράτε στο νερό είτε εξερευνάτε την ακτογραμμή, θα σας τυλίγει η γαλήνη της φύσης.

Για τους πιο τολμηρούς, η λίμνη Zemborzycki παρέχει ευκαιρίες για διάφορα θαλάσσια σπορ όπως windsurfing, θαλάσσιο σκι και wakeboarding. Οι λάτρεις του ψαρέματος μπορούν επίσης να απολαύσουν τις πετονιές τους για να πιάσουν την ποικιλία των ειδών ψαριών που κατοικούν στη λίμνη.

8. Πύλη Grodzka

Πύλη Grodzka

Ως απόδειξη της προπολεμικής εποχής, βρίσκεται η ιστορική πύλη Grodzka. Εναλλακτικά γνωστή ως η Εβραϊκή Πύλη, κρύβει έναν βαθύ συμβολισμό. Ένα πέρασμα μεταξύ της χριστιανικής και της εβραϊκής συνοικίας του Λούμπλιν, είναι ένας σύνδεσμος διαφορετικών πολιτισμών, παραδόσεων και θρησκειών.

Αφιερωμένο στη διατήρηση της μνήμης των 43.000 Εβραίων κατοίκων του Λούμπλιν, το κέντρο διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στην κατανόηση της περιόδου της πόλης πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή η δέσμευση απεικονίζεται έντονα από τη μετατροπή ενός σωζόμενου λαμπτήρα δρόμου από πριν από τον πόλεμο σε αιώνια φλόγα το 2004. Αθανατίζοντας έτσι τη διαρκή επίδραση της εξαφανισμένης εβραϊκής κοινότητας του Λούμπλιν.

Βρίσκεται στην πρώην εβραϊκή συνοικία, αυτή η αιώνια φλόγα στέκεται ως αιώνιος φάρος, ρίχνοντας φως στην ιστορία της πόλης όλο το εικοσιτετράωρο. Οι ξεναγήσεις που προσφέρονται σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, πραγματοποιούνται με πάθος και απαιτούν προηγούμενα ραντεβού για εξατομικευμένες εμπειρίες. Μια επίσκεψη σε αυτό το κέντρο είναι απαραίτητη για μια ολοκληρωμένη εξερεύνηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Λούμπλιν.

7. Trinity Tower

Trinity Tower

Προσφέροντας απαράμιλλη θέα στο Λούμπλιν, ο Πύργος της Τριάδας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συγκροτήματος του καθεδρικού ναού του Λούμπλιν, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Με ύψος 40 μέτρων, μπορεί να μην εντυπωσιάζει αρχικά το ύψος του, αλλά η θέα από την κορυφή του πύργου κόβει την ανάσα. Με τη χαρακτηριστική κατασκευή του από κόκκινα τούβλα και τη γοτθική αρχιτεκτονική του, ο πύργος είναι ένα εξέχον χαρακτηριστικό στον ορίζοντα της πόλης.

Ανεβαίνοντας τη σπειροειδή σκάλα του πύργου, οι επισκέπτες συναντούν διάφορα επίπεδα που φιλοξενούν εκθέσεις που παρουσιάζουν την ιστορία του κάστρου και την κληρονομιά της πόλης. Αυτά τα εκθέματα παρέχουν μια συναρπαστική ματιά στη μεσαιωνική προέλευση του Λούμπλιν και τη σημασία του στην πολωνική ιστορία.

Το να φτάσετε στην κορυφή του Πύργου της Τριάδας ανταμείβει τους επισκέπτες με μια εκπληκτική θέα που εκτείνεται μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι. Από αυτήν την υπερυψωμένη πέρκα, μπορείτε να θαυμάσετε τις γοητευτικές στέγες της Παλιάς Πόλης του Λούμπλιν, τα φιδωτά δρομάκια και τη ζωντανή Πλατεία της Αγοράς.

6. Καθεδρικός ναός του Λούμπλιν

Καθεδρικός ναός του Λούμπλιν

Ενώ βρίσκεστε στο Λούμπλιν, μια επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Λούμπλιν είναι απαραίτητη. Κατασκευάστηκε μεταξύ 1592 και 1617 από το νεοαφιχθέν Τάγμα των Ιησουιτών, η κληρονομιά τους είναι εμφανής στο όνομα της οδού ul. Jezuicka (οδός Ιησουιτών). Αυτός ο καθεδρικός ναός είναι από τις παλαιότερες μπαρόκ εκκλησίες της Πολωνίας, αντλώντας έμπνευση από την Chiesa del Gesù της Ρώμης.

Καθώς μπαίνεις στον καθεδρικό ναό, είσαι τυλιγμένος σε μια ιερή αύρα. Το εσωτερικό του απηχεί το μεγαλείο του εξωτερικού του, με μεγαλοπρεπείς θολωτές οροφές, περίπλοκα πολύχρωμα και περίτεχνους βωμούς. Φωτισμένη από το φως των κεριών που τρεμοπαίζει και αρωματισμένη με θυμίαμα, η ατμόσφαιρα ενθαρρύνει τη σκέψη.

Μέσα στον καθεδρικό ναό, εξερευνήστε το μοναδικό ακουστικό φανελάκι, όπου οι ψίθυροι μεταφέρονται σε ειδικά σχεδιασμένους θόλους. Φροντίστε να μην παραβλέψετε το θησαυροφυλάκιο και τις κρύπτες, που προσφέρουν πρόσθετες πληροφορίες για τη μόνιμη κληρονομιά του καθεδρικού ναού.

5. Συντριβάνι Πολυμέσων

Συντριβάνι πολυμέσων

Μια απολαυστική εμπειρία που συνδυάζει τέχνη, τεχνολογία και νερό για να δημιουργήσει ένα μαγευτικό θέαμα περιμένει στο Fontanna Multimedialna της πλατείας Litewski. Γνωστό και ως Συντριβάνι Πολυμέσων.

Κατά την άφιξη, ο μοντέρνος σχεδιασμός του Fontanna Multimedialna τραβά αμέσως τα βλέμματα. Το σιντριβάνι παρουσιάζει μια σεισμική απεικόνιση από πίδακες νερού, φώτα και μουσική, που είναι χορογραφημένες για να προσφέρουν μια συγχρονισμένη παράσταση. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία που είναι ταυτόχρονα δυναμική και συνεπής.

Συμπλήρωμα της οθόνης νερού είναι μια ποικίλη επιλογή μουσικής. Αυτά κυμαίνονται από κλασικές συνθέσεις έως σύγχρονες επιτυχίες και εμπλουτίζουν τη συνολική ατμόσφαιρα. Οι βραδινές παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 έως τα τέλη Μαΐου και στις 21:30 από τον Ιούνιο και μετά. Αγαπημένος τόσο από τους τουρίστες όσο και τους ντόπιους, ανακαλύψτε διάφορα θέματα από την ιστορία του Λούμπλιν μέσω του ήχου, του νερού και του φωτός.

4. Υπαίθριο Μουσείο Χωριού

Υπαίθριο Μουσείο Χωριού

Το Lublin Open Air Village Museum βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Τσεχόβκα και συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα υπαίθρια μουσεία της Πολωνίας. Η εκτεταμένη συλλογή αρχιτεκτονικής και εκθεμάτων του, σε συνδυασμό με την εστίαση στη διατήρηση της άυλης κληρονομιάς της περιοχής, φωτίζει την πολιτιστική πολυμορφία της επαρχίας.

Από τη ζωή του χωριού έως τις εμπειρίες αρχοντικών και μικρών πόλεων, το μουσείο εκθέτει αντικείμενα που αντικατοπτρίζουν έθιμα, τελετουργίες, παραδόσεις και την καθημερινή ζωή των περασμένων κατοίκων. Κατακερματισμένο σε τομείς που αντικατοπτρίζουν το τοπίο και την εθνογραφική ποικιλομορφία της περιοχής του Λούμπλιν, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εξερεύνηση της κληρονομιάς της περιοχής.

Επιπλέον, το μουσείο φιλοξενεί εκδηλώσεις και επιδείξεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προβάλλοντας παραδοσιακές τέχνες, γεωργικές τεχνικές και πολιτιστικές πρακτικές, παρέχοντας στους επισκέπτες μια ελκυστική και εκπαιδευτική εμπειρία.

3. Κάστρο Λούμπλιν

Κάστρο Λούμπλιν

Εξερευνώντας αιώνες ιστορίας, η επίσκεψη στο Κάστρο του Λούμπλιν είναι μια εικόνα για το μεγαλείο των περασμένων εποχών. Η επιβλητική παρουσία του κάστρου και τα οχυρά τείχη τραβούν αμέσως την προσοχή καθώς πλησιάζετε. Η μεσαιωνική αρχιτεκτονική του, που χαρακτηρίζεται από πύργους, επάλξεις και πέτρινες προσόψεις, παραπέμπει σε μια εποχή ιπποτών και βασιλέων.

Στην κορυφή ενός λόφου, το κάστρο προσφέρει εκτεταμένη θέα στην πόλη, προσφέροντας μια ματιά στο πλούσιο παρελθόν του Λούμπλιν. Με προέλευση που χρονολογείται από τον 6ο αιώνα, το γοτθικό κάστρο κατασκευάστηκε τον 14ο αιώνα υπό τον Μέγα Κασίμιρ.

Συγκεκριμένα, το 1569 φιλοξένησε την κοινοβουλευτική σύνοδο που οδήγησε στην Πολωνο-Λιθουανική Ένωση του Λούμπλιν. Παρά τις μεταμορφώσεις κατά τη διάρκεια των αιώνων, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου του ως φυλακής, το κάστρο λειτουργεί πλέον ως έδρα του Μουσείου Λούμπλιν. Στεγάζει ανεκτίμητα εκθέματα σε αρχαιολογικά, νομισματικά, εθνογραφικά και στρατιωτικά τμήματα και αποτελεί απόδειξη της ιστορικής κληρονομιάς του Λούμπλιν.

2. Κρατικό Μουσείο Majdanek

Κρατικό Μουσείο Majdanek

Μια επίσκεψη στα περίχωρα του Λούμπλιν προσφέρει μια δυνατή και προβληματική εμπειρία στο Κρατικό Μουσείο Majdanek. Αυτό το μουσείο βρίσκεται στους πρώην χώρους ενός από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα στην Ευρώπη, και λειτουργεί ως επίσημη υπενθύμιση των φρικαλεοτήτων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά την είσοδό τους, οι επισκέπτες τυλίγονται σε μια ζοφερή ατμόσφαιρα, που αντικατοπτρίζει το βάρος της ιστορίας του ιστότοπου. Τα εκθέματα του μουσείου προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εξερεύνηση του σκοτεινού παρελθόντος του στρατοπέδου μέσα από φωτογραφίες, αντικείμενα και προσωπικές μαρτυρίες, φωτίζοντας τις εμπειρίες των θυμάτων και των επιζώντων.

Η κύρια έκθεση του μουσείου, που στεγάζεται στους διατηρητέους στρατώνες, παρέχει πληροφορίες για την καθημερινή ζωή των κρατουμένων και τις συνθήκες που υπέμειναν. Οι επιδείξεις προσωπικών αντικειμένων, εγγράφων και εικόνων χρησιμεύουν ως μια οδυνηρή υπενθύμιση των ατόμων που υπέφεραν μέσα στους τοίχους του στρατοπέδου.

1. Παλιά Πόλη

Παλαιά πόλη

Ανακαλύψτε μια ζωντανή ταπετσαρία ιστορίας, πολιτισμού και αρχιτεκτονικής γοητείας στην Παλιά Πόλη του Λούμπλιν. Αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO είναι η καρδιά του Λούμπλιν που χτυπά. Περιπλανώμενοι στα λιθόστρωτα δρομάκια του, θα συναντήσετε πολύχρωμες προσόψεις και πολυσύχναστες πλατείες όπως το Rynek, ζωντανές με καφετέριες, καταστήματα και τοπική αίσθηση.

Οι αρχιτεκτονικοί θησαυροί συνδυάζουν το γοτθικό, το αναγεννησιακό και το μπαρόκ στυλ, με το Κάστρο του Λούμπλιν να έχει μαγευτική θέα στον ορίζοντα. Η περιοχή στεγάζει επίσης το Μουσείο Λούμπλιν, με ποικίλα καλλιτεχνικά και ιστορικά εκθέματα. Θα βρείτε επίσης το Μουσείο Crown Tribunal στο Κάστρο του Λούμπλιν, που ρίχνει φως στα νομικά συστήματα του παρελθόντος.

Πέρα από το αρχιτεκτονικό της μεγαλείο, η Παλιά Πόλη σφύζει από πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες, βυθίζοντας τους επισκέπτες σε μια ζωντανή ταπετσαρία μουσικής, τέχνης και ψυχαγωγίας.

Καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Λούμπλιν

Κλίμα Λούμπλιν

Καθώς ο ήλιος λάμπει πιο λαμπερός και ο καιρός είναι πιο ζεστός, ο Μάιος έως τον Οκτώβριο είναι μακράν η πιο δημοφιλής εποχή για να επισκεφθείτε το Λούμπλιν. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μέσες θερμοκρασίες κυμαίνονται από 13 έως 24°C (55 έως 75°F) και λαμβάνουν χώρα ένας εκπληκτικός αριθμός φεστιβάλ.

Τόσο ο Ιούλιος όσο και ο Αύγουστος είναι οι πιο ζεστοί, πολυσύχναστοι και ακριβοί μήνες. Τόνοι συναρπαστικών εκδηλώσεων, όπως το Φεστιβάλ Μοντέρνας Τέχνης OpenCity και η Jagiellonian Fair παραδοσιακής μουσικής, κάτι περισσότερο από το αναπληρώνουν. Αυτή είναι επίσης η καλύτερη στιγμή για να κολυμπήσετε στη μεγάλη λίμνη Zemborzycki ή να χαλαρώσετε στις αμμώδεις ακτές της.

Κάθε πλευρά του καλοκαιριού είναι λίγο πιο ήρεμη και πιο δροσερή, γεγονός που κάνει τις περιηγήσεις πιο ευχάριστες. Εκτός από τις ελαφρώς φθηνότερες τιμές, η άνοιξη και το φθινόπωρο είναι αρκετά γραφικά λόγω των χρωμάτων των λουλουδιών και των δέντρων. Το Λούμπλιν βλέπει επίσης λιγότερη βροχή από ό,τι το καλοκαίρι.

Ο Νοέμβριος έως τον Μάρτιο είναι η χαμηλή περίοδος όταν η πόλη είναι κρύα, γκρίζα και μερικές φορές πέφτει χιόνι. Την περίοδο των Χριστουγέννων, υπάρχει μια απότομη αύξηση των επισκεπτών καθώς οι άνθρωποι κατευθύνονται εδώ για να γιορτάσουν και να απολαύσουν τις πολύχρωμες διακοσμήσεις και τα φώτα που φωτίζουν το κέντρο του.

Πού να μείνετε στο Λούμπλιν

Πού να μείνετε στο Λούμπλιν

Στην καρδιά του Λούμπλιν, το κέντρο της πόλης σφύζει από ζωή, προσφέροντας εύκολη πρόσβαση σε αξιοθέατα, φαγητό και διασκέδαση. Η διαμονή σας σάς επιτρέπει να βουτήξετε στην ιστορία και τη γοητεία του Λούμπλιν, που περιβάλλεται από καλοδιατηρημένα κτίρια και γραφικούς δρόμους. Οι επιλογές διαμονής κυμαίνονται από ανακαινισμένα ξενοδοχεία έως μοντέρνα διαμερίσματα, που καλύπτουν διάφορα γούστα και προϋπολογισμούς.

Ένα αγαπημένο μας, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Παλιά Πόλη της πόλης, είναι το IBB Grand Hotel . Αξιοσημείωτο για το ότι στεγάζεται σε ένα όμορφα ανακαινισμένο κτίριο ηλικίας αιώνων. Το ξενοδοχείο προσφέρει δωμάτια σχεδιασμένα για άνεση και χαλάρωση, όλα διακοσμημένα με γούστο με μοντέρνα επίπλωση, πολυτελή κλινοσκεπάσματα και σύγχρονες ανέσεις. Βρίσκεται μόλις 650 μέτρα από την Πλατεία Αγοράς και προσφέρει μια προσιτή και άνετη επιλογή για τους επισκέπτες.

Το Vanilla Hotel βρίσκεται δίπλα στον παραλιακό δρόμο της πόλης και στεγάζεται σε ένα ιστορικό κτήριο του 17ου αιώνα. Με 18 μοναδικά σχεδιασμένα δωμάτια, το καθένα με το δικό του μείγμα άνεσης, χώρου και άνεσης, το Vanilla Hotel εξασφαλίζει μια αξέχαστη διαμονή στους επισκέπτες. Σε βολική τοποθεσία, μόλις 400 μέτρα από το σταθμό των λεωφορείων και 2 χιλιόμετρα από το σιδηροδρομικό σταθμό, παρέχει εύκολη πρόσβαση στον χρόνο σας στο Λούμπλιν.

Πώς να πάτε εκεί

Σιδηροδρομικός Σταθμός Λούμπλιν

Εύκολα προσβάσιμο μέσω διαφόρων επιλογών μεταφοράς, το Lublin έχει βολικές διαδρομές ταξιδιού. Το αεροδρόμιο Lublin (LUZ) χρησιμεύει ως κύριο σημείο εισόδου, φιλοξενώντας πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Από το αεροδρόμιο, οι ταξιδιώτες μπορούν να επιλέξουν ταξί, υπηρεσίες κοινής χρήσης διαδρομής ή λεωφορεία ξενοδοχείων για να φτάσουν στο κέντρο της πόλης.

Επιπλέον, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Lublin, Lublin Główny, παρέχει εκτεταμένες σιδηροδρομικές συνδέσεις με μεγάλες πόλεις της Πολωνίας και γειτονικών χωρών. Διατίθενται επίσης λεωφορεία, τα οποία λειτουργούν από διάφορες εταιρείες που προσφέρουν δρομολόγια από και προς το Λούμπλιν.

Για όσους οδηγούν, το Lublin συνδέεται με μεγάλους αυτοκινητόδρομους. Όταν βρίσκεστε στην πόλη, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως λεωφορεία και τραμ, παράλληλα με τα ταξί και τις υπηρεσίες κοινής χρήσης διαδρομής, διευκολύνουν την εύκολη πλοήγηση.

Γκντανσκ Πολωνία • Οδηγός πόλης

Τι να κάνετε στο Γκντανσκ της Πολωνίας

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια