Συμβουλές για να ταξιδέψετε στον Καναδά

Ο Καναδάς μπορεί να αποτελέσει έναν υπέροχο προορισμό διακοπών, με όμορφα τοπία, άγρια φύση, υπέροχους δρόμους και κοσμοπολίτικες πόλεις. Ακόμη και αν ταξιδεύετε τακτικά, δείτε αυτές τις πέντε συμβουλές για ταξίδια στον Καναδά.

Συμβουλή 1: Πάρτε μαζί σας έναν καλό ταξιδιωτικό οδηγό για τον Καναδά

Όταν ταξιδεύετε σε ένα νέο μέρος, είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας έναν καλό ταξιδιωτικό οδηγό. Ο Καναδάς δεν αποτελεί εξαίρεση. Μπορείτε να εκτυπώσετε ταξιδιωτικούς οδηγούς στο διαδίκτυο ή να αγοράσετε έναν γνωστό ταξιδιωτικό οδηγό για τον Καναδά, όπως ο Lonely Planet.

Οττάβα | ταξιδιωτικός οδηγός(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ένας καλός ταξιδιωτικός οδηγός θα σας πει πού να μείνετε, να ψωνίσετε, να φάτε και να οδηγήσετε. Επιπλέον, θα σας δώσουν πληροφορίες για πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε, για τη νυχτερινή ζωή, για δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και πολλά άλλα. Επενδύστε σε έναν ταξιδιωτικό οδηγό για τον Καναδά και δεν θα το μετανιώσετε.

Συμβουλή 2: Εξετάστε το κλίμα

Πριν ετοιμάσετε τις βαλίτσες σας για το ταξίδι σας στον Καναδά, μην ξεχάσετε να σκεφτείτε τον καιρό. Να θυμάστε ότι αν πρόκειται να πάτε στις παράκτιες επαρχίες, τείνουν να είναι λίγο πιο υγρές από τις δυτικές επαρχίες. Στο Χάλιφαξ της Νέας Σκωτίας, μπορείτε να περιμένετε κρύους χειμώνες και ήπια καλοκαίρια.

Αν ταξιδεύετε στον Καναδά και μένετε στα βουνά, περιμένετε ότι οι θερμοκρασίες θα έχουν μεγάλες διακυμάνσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι χρήσιμο να ντύνεστε με στρώματα ρούχων. Από την άλλη πλευρά, οι περιοχές του Βανκούβερ και της Βικτώριας είναι θερμότερες και λιγότερο επιρρεπείς σε χαμηλές θερμοκρασίες.

θα ταξιδέψετε στη Σουηδία; εδώ ειναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Συμβουλή 3: Προγραμματίστε τις συνοριακές διελεύσεις

Το ταξίδι στον Καναδά έχει γίνει πιο περίπλοκο τα τελευταία χρόνια με την επιβολή νέων κανονισμών για τη διέλευση των συνόρων. Είναι σημαντικό να ελέγχετε τα έγγραφα που απαιτούνται για το ταξίδι στον Καναδά πριν από την αναχώρηση, καθώς αυτά αλλάζουν συνεχώς.

Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι στον Καναδά από τις ΗΠΑ, επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Συμβουλή 4: Κατανοήστε το νόμισμα

Το να ταξιδέψετε στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να είναι μια ηρακλειακή εργασία με τις κορυφαίες συμβουλές μας(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές για ταξίδια στον Καναδά είναι η σημασία της κατανόησης του νομίσματος πριν από το ταξίδι. Ο Καναδάς χρησιμοποιεί το καναδικό δολάριο, αν και τα δολάρια ΗΠΑ γίνονται επίσης δεκτά σε πολλές συνοριακές περιοχές. Οι ταξιδιωτικές επιταγές σε καναδικά δολάρια γίνονται δεκτές σχεδόν παντού, οπότε είναι συνετό να τις έχετε μαζί σας.

Οι καλύτερες τιμές για την ανταλλαγή συναλλάγματος και ταξιδιωτικών επιταγών είναι διαθέσιμες στις εξουσιοδοτημένες καναδικές τράπεζες. Υπάρχουν επίσης πολλά ΑΤΜ στον Καναδά.

Συμβουλή 4: Μην ξεχνάτε τον φόρο επί των πωλήσεων.

Όπως και οι ΗΠΑ, η καναδική κυβέρνηση επιβάλλει φόρο επί των πωλήσεων σε αγαθά και υπηρεσίες. Μην ξεχνάτε αυτόν τον φόρο όταν σχεδιάζετε τις δαπάνες σας στο ταξίδι σας στον Καναδά.

Σημαντικές ταξιδιωτικές συμβουλές για όποιον ταξιδεύει στην Αφρική(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι συντελεστές φόρου πωλήσεων διαφέρουν από επαρχία σε επαρχία. Οι ισχύοντες συντελεστές φόρου επί των πωλήσεων στην επαρχία έχουν ως εξής.

* Δεν υπάρχει φόρος επί των πωλήσεων στην Αλμπέρτα, στο έδαφος Nunavut, στα βορειοδυτικά εδάφη και στο Γιούκον.

* Το Saskatchewan έχει φόρο επί των πωλήσεων 5%.

* Στη Μανιτόμπα και τη Βρετανική Κολομβία επιβάλλεται φόρος επί των πωλήσεων 7%.

* Το Κεμπέκ έχει φόρο επί των πωλήσεων 7,5%.

* Το Οντάριο έχει φόρο επί των πωλήσεων 8%.

* Το Prince Edward Island έχει φόρο επί των πωλήσεων 10%.

* Το New Brunswick, το Newfoundland και η Nova Scotia έχουν ενιαίο φόρο επί των πωλήσεων 13%.

Συμβουλή 5: Φιλοδωρήματα.

Μια άλλη σημαντική συμβουλή από τον ταξιδιωτικό οδηγό για τον Καναδά [ 0 ] είναι να καταλάβετε πώς οι Καναδοί αντιμετωπίζουν το φιλοδώρημα. Στα εστιατόρια, τα φιλοδωρήματα συνήθως δεν περιλαμβάνονται στο λογαριασμό. Είναι σύνηθες να δίνετε φιλοδώρημα μεταξύ 12% και 15% για καλή εξυπηρέτηση.

Ένα φιλοδώρημα από 1 έως 2 δολάρια ανά άτομο ανά ημέρα θεωρείται λογικό για τους Καναδούς ξεναγούς και τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια