Συνδεθείτε ξανά με το φαγητό σας κάνοντας εθελοντισμό σε ένα αγρόκτημα

Για πρώτη φορά στη ζωή μας, γονατίσαμε και λερώσαμε τα χέρια μας ενώ προσφερθήκαμε εθελοντικά σε ένα βιολογικό αγρόκτημα στην Τζουνάνα Γουατεμάλα. Κάναμε πράγματα που δεν θα κάναμε ποτέ ζώντας στις πολιτείες. Μάθαμε πώς να φυτεύουμε, να ξεχορταράμε, να τρώμε από τα δέντρα, να σκοτώνουμε κοτόπουλα, να αρμέγουμε κατσίκες, αλλά κυρίως, συνειδητοποιήσαμε πόσο αποκομμένοι είμαστε από το φαγητό που καταναλώνουμε.

Τζαμάικα(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ακριβώς όπως το 90% των Αμερικανών, σχεδόν δεν σκεφτόμαστε το φαγητό που τρώμε. Απλώς καταναλώνουμε όπως οι καταπληκτικοί καταναλωτές που είμαστε. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ιδέα πώς μοιάζει ένα κρεμμύδι πριν το πλύνουμε, το γυαλίσουμε, το γεμίσουμε σε μια σακούλα και το τοποθετήσουμε στον διάδρομο προϊόντων του αγαπημένου μας σούπερ μάρκετ.

Κοπεγχάγη χωρίς γλουτένη: Ταξιδιωτικός οδηγός για κοιλιακούς (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Δεν εκτιμούμε τους ανθρώπους (αγρότες όχι τις βιομηχανικές μηχανές) που αφιερώνουν το χρόνο τους για να καλλιεργήσουν τα τρόφιμα με τα οποία γεμίζουμε με χαρά το πρόσωπό μας. Δεν καταλαβαίνουμε την αγάπη που χρειάζεται για να γίνει το έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά ώστε το φαγητό που τρώμε να είναι και θρεπτικό. Ούτε αναγνωρίζουμε την ενέργεια που δαπανάται για την εκτροφή ζώων φάρμας και το θάρρος που χρειάζεται για να τα σφαγιάσεις.

65 Συμβουλές ταξιδιού για όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Η εμπειρία μας στο αγρόκτημα ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόμασταν, μια επιφοίτηση, ένα αγενές ξύπνημα ότι δεν χρειαζόμαστε εκατομμύρια σούπερ μάρκετ για να επιβιώσουμε γιατί η φύση μας δίνει όλα όσα χρειαζόμαστε και το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να επενδύσουμε σε αυτήν. Αν σήμερα κάηκαν όλα τα σούπερ μάρκετ, εστιατόρια κ.λπ. και το μόνο που έμεινε ήταν απλώς μια καταπράσινη ερημιά, θα μπορούσατε να επιβιώσετε; Θα ξέρετε ποιο φυτό είναι βρώσιμο, πότε να τα μαζέψετε ή να τα φυτέψετε; Θα ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε τη φύση για να επιβιώσετε; Δεν θα το κάναμε.

Οικονομικοί προορισμοί, 30 φθηνά μέρη για να ταξιδέψετε το 2022(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πρέπει να είμαστε αυτοσυντηρούμενοι άνθρωποι, να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας για το φαγητό που τρώμε, να μάθουμε πώς να καλλιεργούμε τη γη, να καλλιεργούμε τη δική μας τροφή και να επανασυνδεόμαστε με τη φύση. Οι άνθρωποι και η φύση δεν είναι δύο ξεχωριστές οντότητες, είμαστε αλληλένδετοι και χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον για να επιβιώσουμε.

15 λάθη που κάνουν οι τουρίστες όταν ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, όπως επισημαίνουν οι ντόπιοι(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Ειλικρινά, θα συνιστούσαμε σε όλους να γίνουν εθελοντές σε ένα αγρόκτημα για τουλάχιστον μια εβδομάδα ή τουλάχιστον να κάνουν μια περιήγηση σε ένα, καθώς είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Θα σας βοηθήσει να μην είστε το ζόμπι που απλώς καταναλώνει.

Σάλτσμπουργκ χωρίς γλουτένη: Ένας ταξιδιωτικός οδηγός για κοιλιακούς (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Πώς να μην είσαι ζόμπι που καταναλώνει;

  • Κάντε έρευνα για τα τρόφιμα που καταναλώνετε, ειδικά αν σας αρέσει να τρώτε γρήγορο φαγητό ή επεξεργασμένα τρόφιμα. Διαβάστε τις ετικέτες των συστατικών. Θα εκπλαγείτε με πόσα χάλια υπάρχουν στο φαγητό σας.
  • Εγγραφείτε σε ένα Co-op με μια κοντινή φάρμα και αγοράστε τα προϊόντα και το κρέας σας από αυτά. Έτσι θα ξέρετε από πού προέρχεται το φαγητό σας.
  • Αναζητήστε τοπικές φάρμες στην περιοχή σας και στείλτε τους μήνυμα ρωτώντας τους αν ψάχνουν για εθελοντές ή αν μπορείτε να κάνετε μια περιήγηση στο αγρόκτημά τους.
  • Εάν είστε ταξιδιώτης όπως εμείς, κοιτάξτε το ΓΟΥΟΥΦ, Εργασία ή HelpX να βρουν βιολογικές φάρμες στο εξωτερικό που αναζητούν εθελοντές για να βοηθήσουν στη φάρμα τους με αντάλλαγμα τροφή και στέγη.
  • Πληρώστε το και μοιραστείτε τις γνώσεις σας.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που σκεφτήκατε το φαγητό που φάγατε; Έχετε γίνει ποτέ εθελοντής σε φάρμα;

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια