Τα 10 καλύτερα φουσκωτά καγιάκ το 2023

Το καγιάκ είναι μια εξαιρετική υπαίθρια δραστηριότητα για όμορφες καλοκαιρινές μέρες, αλλά η αποθήκευση και η μεταφορά του καγιάκ δεν είναι μέρος της διασκέδασης. Τα φουσκωτά καγιάκ είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό καγιάκ, καθώς είναι πολύ πιο φορητά. Ενώ τα φουσκωτά καγιάκ δεν συγκρίνονται πάντα με το ίδιο επίπεδο απόδοσης με τα καγιάκ με σκληρό κέλυφος, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για πολλές από τις ίδιες δραστηριότητες.

Τα φουσκωτά καγιάκ είναι πολύ πιο εύκολο να ταξιδέψετε. Είτε κατευθύνεστε στο δρόμο είτε στο εξωτερικό, μπορείτε εύκολα να το πακετάρετε στην τσάντα σας χωρίς να χρειάζεστε σχάρα οροφής ή τρέιλερ. Ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό αγοράς των καλύτερων φουσκωτών καγιάκ, ώστε να ξέρετε τι να αναζητήσετε πριν αγοράσετε το δικό σας.

Τι να ψάξετε σε ένα καλό φουσκωτό καγιάκ

Για να μπορείτε να χρησιμοποιείτε και να μεταφέρετε εύκολα το καγιάκ σας, εδώ είναι τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.

1. Τύπος Καγιάκ

Όταν οι περισσότεροι σκέφτονται ένα καγιάκ, σκέφτονται αυτά στα οποία κάθεσαι μέσα. Υπάρχουν άλλοι τύποι καγιάκ που μπορεί να είναι πιο κατάλληλοι για εσάς ανάλογα με το τι ακριβώς θα κάνετε.

  • Καθίστε σε καγιάκ: Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν αυτά επειδή κάθεστε μέσα στο σκάφος και επομένως είστε πιο προστατευμένοι από το πιτσίλισμα του νερού. Το να καθίσετε σε καγιάκ είναι επίσης πιο σταθερό από άλλες επιλογές. Ειδικά αν κάνετε καγιάκ σε κρύο νερό, θα εκτιμήσετε το να καθίσετε στο καγιάκ. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν είναι τόσο εύκολο να φτάσετε στον εξοπλισμό σας σε αυτόν τον τύπο καγιάκ όταν κινείστε. 
  • Sit On Top Kayak: Αυτά είναι τα πιο εύκολα για να μπείτε και να βγείτε. Ωστόσο, είναι επίσης πιο πιθανό να ανατραπούν λόγω του υψηλότερου κέντρου βάρους. Αυτά τα καγιάκ δεν έχουν κλειστό κάθισμα, αν και μερικές φορές είναι σε εσοχή. Δεδομένου ότι ουσιαστικά θα κάθεστε πάνω από το καγιάκ, αυτά προσφέρουν καλύτερο εύρος κίνησης για δραστηριότητες όπως το ψάρεμα.
  • Καγιάκ Self-Bailing: Αυτά είναι τα καλύτερα φουσκωτά καγιάκ ωκεανού και είναι επίσης ιδανικά για δραστηριότητες όπως το ράφτινγκ σε λευκό νερό, επειδή το καγιάκ σας δεν γεμίζει με νερό. Τα αυτοδιατηρούμενα καγιάκ έχουν θύρες ή τρύπες στο κάτω μέρος για την αποστράγγιση του νερού καθώς πιτσιλίζει στο καγιάκ. Μερικά από αυτά τα καγιάκ δεν έχουν πτερύγιο παρακολούθησης, επομένως δεν είναι τα καλύτερα για καγιάκ στη λίμνη. 
  • Καγιάκ σε στυλ κανό: Σχεδιασμένα σαν κανό, διαφέρουν από άλλα στυλ λόγω του βαθύτερου καθίσματος και των ψηλότερων τοίχων τους. Σας δίνουν επίσης περισσότερο χώρο για να μετακινηθείτε καθώς και περισσότερη σταθερότητα. Αυτά είναι επίσης δημοφιλή για όσους θέλουν να ψαρέψουν από το καγιάκ τους ή για όσους δεν τους αρέσει η ιδέα να κάθονται από πάνω. Το καγιάκ τύπου κανό σας δίνει περισσότερο χώρο για να αποθηκεύσετε τα ψάρια και τον εξοπλισμό σας. Πιθανότατα θα χρειαστείτε ένα μεγαλύτερο κουπί για αυτόν τον τύπο καγιάκ.

2. Μήκος Καγιάκ

Το μήκος του καγιάκ που χρειάζεστε θα βασίζεται σε αυτό για το οποίο το χρησιμοποιείτε. Τα πιο κοντά καγιάκ (μέχρι 12 πόδια) είναι εξαιρετικά για πράγματα όπως το ράφτινγκ στο νερό, όταν θέλετε να είστε πιο ευκίνητοι και να έχετε περισσότερο έλεγχο του καγιάκ σας. Τα μακριά καγιάκ (πάνω από 12 πόδια) τείνουν να είναι πιο σταθερά, έχουν περισσότερο χώρο αποθήκευσης και είναι συνήθως πιο αποτελεσματικά.

3. Υλικό

Τα περισσότερα φουσκωτά καγιάκ κατασκευάζονται από ένα από τα ακόλουθα τρία υλικά, αν και μερικά συνδυάζουν δύο υλικά για να εξισορροπήσουν την αντοχή με το κόστος.

  • PVC: Το πιο κοινό υλικό που χρησιμοποιείται είναι το πολυβινυλοχλωρίδιο. Είναι φθηνό αλλά ανθεκτικό και ανθεκτικό στα σκισίματα. Είναι ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία, αλλά θα καταστραφεί αν το αφήσετε στον ήλιο για μεγάλες χρονικές περιόδους.
  • Hypalon: Αυτό το υλικό χρησιμοποιείται στα περισσότερα καγιάκ υψηλής ποιότητας. Είναι πιο ανθεκτικό και ανθεκτικό στις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις ακτίνες UV από το PVC, αλλά είναι επίσης πιο ακριβό.
  • Nitrylon: Το μειονέκτημα του Nitrylon είναι ότι είναι βαρύτερο από άλλα υλικά. Ωστόσο, είναι επίσης πιο σκληρό, πιο φιλικό προς το περιβάλλον και πιο ανθεκτικό από το PVC.

[tp_widget][/tp_widget]

4. Άνεση

Εάν το καγιάκ σας δεν είναι άνετο, δεν πρόκειται να απολαύσετε τον χρόνο σας σε αυτό. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με την επένδυση του καθίσματος. Η άνεση μπορεί επίσης να επηρεαστεί από τη θέση στην οποία πρέπει να καθίσετε για να κωπηλατήσετε αποτελεσματικά. Ένα κάθισμα που προσαρμόζεται πιθανότατα θα διευκολύνει την άνεση. 

5. Έλεγχος / Χειρισμός

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις κριτικές των φουσκωτών καγιάκ, ώστε να γνωρίζετε πόσο καλά χειρίζονται οι αγαπημένες σας επιλογές σε διαφορετικούς τύπους νερού. Ένα καγιάκ θα χειριστεί διαφορετικά σε μια ομαλή λίμνη έναντι ενός ασταθούς ποταμού. Ανάλογα με το πού θα χρησιμοποιήσετε το καγιάκ σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη. Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις που θα πρέπει να μπορείτε να απαντήσετε πριν αγοράσετε ένα νέο φουσκωτό καγιάκ – Πόσο σταθερό αισθάνεστε όταν κάνετε κωπηλασία; Πόσο δύσκολο είναι να ελέγξεις όταν φυσάει; Έχει πτερύγιο/πηδάλιο/σκεπάκι; Πόσο ανταποκρίνεται το καγιάκ όταν προσπαθείτε να το ελέγξετε; Υπάρχουν υποπόδια για αύξηση του ελέγχου;

6. Ευκολία εγκατάστασης, ρήξης και μεταφοράς

Δεν θέλετε ο κόπος της μεταφοράς, της εγκατάστασης ή της αποσυναρμολόγησης του καγιάκ για να σας αποτρέψει από το να το χρησιμοποιήσετε. Βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνετε πώς να ρυθμίζετε και να καταστρέφετε το καγιάκ σωστά και αποτελεσματικά. Σκεφτείτε εάν είστε εντάξει με τις λαβές μεταφοράς και τον χρόνο φουσκώματος. Οι περισσότερες ηλεκτρικές αντλίες μπορούν να σας έχουν έτοιμο για καγιάκ μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. 

Όταν τελειώσει ο χρόνος σας στο νερό, βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα με τη δυνατότητα συσκευασίας του καγιάκ και ότι μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα στο σπίτι. Λάβετε επίσης υπόψη ότι θα πρέπει να μεταφέρετε το κουπί και πιθανώς μια φουσκωτή αντλία. Συνήθως η μεταφορά θα γίνει ευκολότερη λόγω της συμπεριλαμβανόμενης τσάντας μεταφοράς. 

7. Αποθήκευση

Ανάλογα με το πόσο καιρό θα κάνετε καγιάκ, ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος μπορεί να είναι επωφελής. Εάν βγαίνετε μόνο για λίγο, ίσως χρειάζεστε χώρο μόνο για ένα μικρό μπουκάλι νερό. Ωστόσο, εάν βγαίνετε έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε πιθανότατα θα εκτιμήσετε ότι έχετε περισσότερο χώρο για πράγματα όπως φαγητό ή μια αδιάβροχη στεγνή σακούλα.  

8. Αδιάβροχο

Είναι καλύτερο να βεβαιωθείτε ότι το καγιάκ σας είναι πραγματικά αδιάβροχο. Τα καγιάκ που απορροφούν ακόμη και λίγο νερό θα αυξήσουν την οπισθέλκουσα και την αντίσταση που αντιμετωπίζετε ενώ κάνετε κωπηλασία. 

Οι 10 Καλύτερες Σόμπες Κάμπινγκ (2023)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

9. Σύστημα αποχέτευσης

Εάν επιλέξετε ένα καγιάκ με σύστημα αποστράγγισης όπως τρύπες αποστράγγισης ή σεντίνα, αυτό θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε το ανεπιθύμητο νερό, ώστε το σκάφος σας να μην βαραίνει. 

10. Ανθεκτικότητα

Ρεαλιστικά, το καγιάκ σας θα συναντήσει πολλά χτυπήματα και μώλωπες κατά τη διάρκεια της ζωής του, επομένως η ανθεκτικότητα είναι σημαντική. Θα χτυπήσει σε βράχους στις παραλίες, πιθανότατα θα πέσει στο έδαφος, θα χτυπηθεί στο αυτοκίνητό σας κ.λπ. Φροντίστε λοιπόν να αγοράσετε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας και μην συμβιβαστείτε με ένα τυχαίο φτηνό καγιάκ από την Costco. 

Πολλά καγιάκ περιλαμβάνουν επίσης μπαλώματα και κιτ επισκευής και επιπλέον κομμάτια σε περίπτωση που καταστραφούν.

Καλύτερες κριτικές για φουσκωτό καγιάκ

Τώρα που ξέρετε τι να αναζητήσετε, εδώ είναι τα καλύτερα φουσκωτά καγιάκ που είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή.

Καλύτερο Συνολικό Φουσκωτό Καγιάκ

1. Intex Challenger K1 Φουσκωτό Καγιάκ

Καλύτερη χρήση: Flatwater
Μέγεθος: 9′ x 2’6″
Βάρος: 27,2 λίβρες

Το Intex Challenger K1 Kayak είναι ένα από τα καλύτερα φουσκωτά καγιάκ στο Amazon. Είναι ταυτόχρονα ανθεκτικό και ευέλικτο και σας προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια σε ήρεμα ποτάμια και λίμνες. Έχει διαστάσεις 9′ x 2′ 6″ x 1′ 1″ και ζυγίζει λίγο λιγότερο από 24 κιλά. Το κάθισμα είναι φουσκωτό και αφαιρούμενο και το δίχτυ φορτίου σας δίνει χώρο για να αποθηκεύσετε επιπλέον εξοπλισμό. Για πρόσθετο έλεγχο, υπάρχει ένα αφαιρούμενο σκέλος και μια γραμμή αρπάγης και στις δύο άκρες που σας βοηθούν να το βάζετε μέσα και έξω από το νερό. Περιλαμβάνεται επίσης ένα κουπί 7′ 2″, μια αντλία και μια τσάντα μεταφοράς. Αυτό το καγιάκ έχει όριο βάρους 220 λιβρών, αλλά η Intex έχει επίσης ένα καγιάκ Challenger 2 ατόμων με όριο βάρους 400 λιβρών. Για ένα βελτιωμένο καγιάκ που είναι εύκολο στην πλοήγηση, το Intex Challenger K1 είναι το κατάλληλο για εσάς.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο φτηνό φουσκωτό καγιάκ

2. Intex Explorer K2 Φουσκωτό Καγιάκ

Καλύτερη χρήση: Flatwater
Μέγεθος: 10’3″ x 3′
Βάρος: 30,60 λίβρες

Το καλύτερο φουσκωτό καγιάκ 2 ατόμων είναι σπορ και θα κάνει τον χρόνο σας να κωπηλατείτε στο νερό εύκολο και διασκεδαστικό. Το Intex Explorer K2 Kayak σχεδιάστηκε για λίμνες και πιο ήρεμα ποτάμια. Το πιλοτήριο δημιουργήθηκε με γνώμονα την άνεση. Τα καθίσματα είναι ρυθμιζόμενα και αφαιρούμενα όπως και το σκελετό. Αυτό το καγιάκ έχει τρεις θαλάμους αέρα, είναι κατασκευασμένο από βινύλιο βαρέως τύπου που είναι ανθεκτικό στα τρυπήματα και έχει ένα φουσκωτό δάπεδο με δοκό I για ακαμψία. Το πλήρως φουσκωμένο καγιάκ έχει διαστάσεις 10′ 3″ x 3′ x 1′ 8″, ζυγίζει περίπου 30 λίβρες και έχει χωρητικότητα βάρους 400 λίβρες. Περιλαμβάνονται δύο κουπιά 7′ 2″, μια αντλία και μια τσάντα μεταφοράς. Το καγιάκ στο Intex Explorer K2 διασφαλίζει ότι θα περάσετε μια υπέροχη μέρα στο νερό.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο ελαφρύ φουσκωτό καγιάκ

3. Advanced Elements PackLite Φουσκωτό Καγιάκ

Καλύτερη χρήση: Μέγεθος Flatwater
: 7’10” x 2’11”
Βάρος: 4 λίβρες

Το Advanced Elements PackLite είναι η τέλεια επιλογή για να το βάλετε στο σακίδιο σας όταν θέλετε να κάνετε μια πεζοπορία σε απομακρυσμένα νερά με καγιάκ ή μπορείτε να το βάλετε στις αποσκευές σας για μια πτήση. Το καγιάκ ζυγίζει μόνο τέσσερα κιλά, έχει διαστάσεις 7′ 10″ x 2′ 11″ και έχει διαστάσεις 11″ x 11″ x 5″. Είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα ripstop με επίστρωση πολυουρεθάνης και έχει χωρητικότητα βάρους 250 λιβρών. Ο σχεδιασμός τριών θαλάμων σας προσφέρει εντυπωσιακή αξιοπιστία και σταθερότητα στο νερό. Διαθέτει λαστιχένια λαβή και δακτυλίους D για δέσιμο. Περιλαμβάνεται ένα φουσκωτό κάθισμα, ένα κιτ επισκευής και μια διχτυωτή τσάντα μεταφοράς. Το Advanced Elements PackLite είναι ένα εξαιρετικά φορητό καγιάκ με το οποίο μπορείτε εύκολα να ταξιδέψετε σε όλο τον κόσμο.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο φουσκωτό καγιάκ για ψάρεμα

4. Φουσκωτό καγιάκ STAR Rival Sit-On-Top

Καλύτερη χρήση: Επίπεδο νερό,
Μέγεθος ψαρέματος : 12’6″ x 3’2″
Βάρος: 31 λίβρες

Το φουσκωτό καγιάκ STAR Rival Sit-On-Top είναι ευρέως γνωστό ως το καλύτερο φουσκωτό καγιάκ ψαρέματος. Το καγιάκ 12′ 6″ x 3′ 2″ διαθέτει κατάστρωμα πάχους 6″ που φουσκώνει στα 8 – 10 psi για εύκολη χύτευση, κωπηλασία, ορθοστασία και καθιστή θέση. Οι φουσκωτοί πλευρικοί σωλήνες 9″ προσφέρουν πρόσθετη σταθερότητα και βοηθούν στην αύξηση της παρακολούθησης. Το καγιάκ είναι κατασκευασμένο από PVC και διαθέτει τεχνολογία συγκόλλησης που προάγει τη συγκράτηση του αέρα, τη μακροζωία και την αντοχή στην τριβή. Διαθέτει αφαιρούμενο πτερύγιο και θωρακισμένη θύρα αποστράγγισης κάτω από το κάθισμα που αποστραγγίζει το νερό από το κατάστρωμα. Οι πέντε βάσεις Scotty® Mount προσφέρουν σημεία στερέωσης για βάσεις για καλάμια, κλειδαριές αγκύρωσης, ανιχνευτές ψαριών, κ.λπ. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε για ψάρεμα, θα λατρέψετε να έχετε μαζί σας το φουσκωτό καγιάκ STAR Rival Sit-On-Top.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Καλύτερο φουσκωτό καγιάκ για Whitewater

5. STAR Raven II Tandem I n Φουσκωτό Καγιάκ

Καλύτερη χρήση: Flatwater, Whitewater
Μέγεθος: 12’2″ x 3’2″
Βάρος: 38 λίβρες

Για εκπληκτικές συγκινήσεις στα λευκά νερά, το STAR Raven II Tandem Inflatable Kayak θα είναι ο νέος καλύτερος φίλος σας. Το καλύτερο φουσκωτό καγιάκ λευκού νερού επιτρέπει σε εσάς και έναν φίλο σας να ζήσετε το καλύτερο από τα ορμητικά νερά στα γεμισμένα, αφαιρούμενα καθίσματα του. Τα ρυθμιζόμενα καθίσματα προσαρμόζονται στους δακτυλίους D στο σκάφος για εύκολη εγκατάσταση και αποθήκευση, και οι σύνδεσμοι με άγκιστρο και βρόχο συνδέονται στο πάτωμα για να διασφαλίσουν ότι τα καθίσματα παραμένουν ασφαλή. Το καγιάκ είναι κατασκευασμένο από PVC και η τεχνολογία συγκόλλησης προάγει τη μακροζωία και την ανθεκτικότητα. Το δάπεδο με βελονιά φουσκώνει στα 8-10 psi για να σας παρέχει μια άνετη και σταθερή θέση στο νερό. Όταν φουσκώσει έχει διαστάσεις 12′ 2″ x 3′ 2″ και ζυγίζει 38 κιλά. Είτε θέλετε να επιτεθείτε στα ορμητικά με έναν φίλο σας είτε να απολαύσετε μια σόλο πολυήμερη περιπέτεια και να φορτώσετε το καγιάκ με επιπλέον εξοπλισμό, όπως σκηνή ή ψυγείο για κάμπινγκ,

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Το καλύτερο από τα υπόλοιπα

6. Advanced Elements AdvancedFrame Φουσκωτό Καγιάκ

Καλύτερη χρήση: Επίπεδο νερό
Μέγεθος: 10’5″ x 2’8″
Βάρος: 36 λίβρες

Η απόδοση και η φορητότητα συνδυάζονται τέλεια στο φουσκωτό καγιάκ Advanced Elements AdvancedFrame. Αυτό το καγιάκ 10′ 5″ x 2′ 10″ x 11,5″ ζυγίζει 36 λίβρες και έχει χωρητικότητα βάρους 300 λιβρών. Η άκαμπτη πλώρη του και η ενίσχυση του πλαισίου από αλουμίνιο του επιτρέπουν να γλιστράει μέσα στο νερό όπως ένα καγιάκ με σκληρό κέλυφος. Αυτό το καγιάκ είναι κατασκευασμένο από πολυεστέρα τριπλής στρώσης με διπλή επίστρωση PVC για αύξηση της αντοχής. Το πιλοτήριο έχει διαστάσεις 3′ 7″ x 1′ 4,5″ και σας προσφέρει άφθονο χώρο αποθήκευσης σε μεγαλύτερα ταξίδια. Συνοδεύεται από κιτ επισκευής και το καγιάκ συσκευάζεται σε διαστάσεις 2′ 6″ x 1′ 5″ x 10″ και μπορεί να μεταφερθεί στην παρεχόμενη τσάντα μεταφοράς. Αν ψάχνετε για ένα αποτελεσματικό καγιάκ με σχεδιασμό αιχμής, ρίξτε μια ματιά στο Advanced Elements AdvancedFrame Inflatable Kayak.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

7. Oru Kayak Beach LT Folding Kayak

Καλύτερη χρήση: Μέγεθος Flatwater
: 12′ x 2’4″
Βάρος: 26 λίβρες

Αυτό το καγιάκ αναψυχής εκτιμάται λόγω της ευελιξίας του. Το πτυσσόμενο καγιάκ δεν απαιτεί αντλία, επομένως είναι πιο εύκολο να ταξιδέψετε στο δρόμο ή να πάρετε μια πτήση μαζί του. Το Oru Kayak Beach LT Folding Kayak ζυγίζει 26 λίβρες, ανοίγει σε 12′ x 2′ 4″ και έχει διαστάσεις 2′ 9″ x 1′ x 2′ 5″. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό πολυπροπυλένιο διπλής στρώσης που μπορεί να διπλωθεί πολλές φορές χωρίς να εξασθενεί το υλικό. Είναι επίσης εξαιρετικά ανθεκτικό σε τρυπήματα και γδαρσίματα. Το μεγάλο πιλοτήριο σας δίνει επιπλέον χώρο για εξοπλισμό ψαρέματος ή ακόμα και για τον σκύλο σας. Το κάθισμα και το στήριγμα του ποδιού είναι προστατευμένα και η πλάτη του καθίσματος είναι ρυθμιζόμενη. Έχετε ένα επερχόμενο ταξίδι με καγιάκ σε ποτάμι ή λίμνη που κινείται αργά; Πάρτε μαζί το Oru Kayak Beach LT Folding Kayak.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

8. Φουσκωτό Καγιάκ Sevylor Quikpak K5

Καλύτερη χρήση: Flatwater
Μέγεθος: 10′ x 2’8″
Βάρος: 23,4 λίβρες

Η γρήγορη εγκατάσταση του Sevylor Quikpak K5 θα σας έχει στο νερό σε περίπου πέντε λεπτά. Σχεδιασμένο για χρήση στη λίμνη, αυτό το καγιάκ έχει στιβαρή κατασκευή PVC 24 διαστάσεων. Το κάλυμμα από πολυεστέρα και ο πάτος από μουσαμά προστατεύουν από τρυπήματα. Οι πολλαπλοί αεροθάλαμοι σάς επιτρέπουν να παραμένετε στην επιφάνεια ακόμα και αν ένα τμήμα τρυπηθεί και το κάλυμμα ψεκασμού σας προστατεύει από πιτσιλιές. Οι διπλές βαλβίδες κλειδώματος διευκολύνουν το φούσκωμα και το ξεφούσκωμα του καγιάκ και το αεροστεγές σύστημα προστατεύει από διαρροές. Το καγιάκ 25,5 λιβρών έχει διαστάσεις 2′ 9,5″ x 8,5″ x 1′ 8″ όταν φουσκώνει και μπορεί να μεταφερθεί σε ένα εύκολο στη μεταφορά σύστημα σακιδίου που μετατρέπεται σε κάθισμα. Το Sevylor Quikpak K5 εγγυάται μια ομαλή βόλτα στη λίμνη.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

9. Φουσκωτό Καγιάκ Sea Eagle 370 Pro

Καλύτερη χρήση: Flatwater, Whitewater
Μέγεθος: 12’6″ x 2’10”
Βάρος: 32 λίβρες

Το Sea Eagle 370 Pro μεταφέρει έως και τρία άτομα και εξοπλισμό, αλλά μπορεί να τον χειριστεί μόνο ένα άτομο. Το καγιάκ χωράει έως και 650 κιλά αλλά ζυγίζει μόνο 32 κιλά. Το καγιάκ τριών θαλάμων έχει διαστάσεις 12′ 6″ x 2′ 10″ και έχει διαστάσεις 2′ 7″ x 1′ 7″ x 8″. Είναι κατάλληλο για λευκά νερά έως και κατηγορίας 3, αλλά μπορεί επίσης να σας προσφέρει μια ομαλή βόλτα στη λίμνη. Περιλαμβάνονται δύο άνετα αλλά κινούμενα καθίσματα μαζί με δύο κουπιά 7′ 10″, μια αντλία ποδιού και μια τσάντα μεταφοράς. Οι δύο σκελετοί σάς δίνουν καλύτερη ταχύτητα και παρακολούθηση και το καγιάκ διαθέτει μια βαλβίδα αποστράγγισης με αυτόματη αποθήκευση. Εάν θέλετε το καλύτερο φουσκωτό tandem kayak, αλλά μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον χώρο αποθήκευσης για πράγματα όπως εξοπλισμό κατασκήνωσης ή ένα τρίτο άτομο, σκεφτείτε το Sea Eagle 370 Pro.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

10. Aquaglide Deschutes 110 Φουσκωτό Καγιάκ

Καλύτερη χρήση: Flatwater
Μέγεθος: 11′ x 2’10”
Βάρος: 19 λίβρες

Το φουσκωτό καγιάκ Aquaglide Deschutes 110 είναι ελαφρύ και απλώνεται αβίαστα στο νερό. Είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό Duratex™, έχει δάπεδο καλυμμένο με EVA και το εγκάρσιο κομμάτι FeatherFrame παρέχει δομική ακεραιότητα χωρίς το βάρος του πρόσθετου αλουμινίου. Το κάθισμα έχει ένα παχύ, γεμισμένο μαξιλάρι και μια ψηλή, υποστηρικτική πλάτη. Υπάρχουν λαβές μεταφοράς σε κάθε πλευρά και οι δακτύλιοι D κατά μήκος του μπροστινού και του πίσω μπάντζε του καταστρώματος σάς επιτρέπουν να ασφαλίζετε τον εξοπλισμό σας ενώ κάνετε καγιάκ. Έχει χωρητικότητα 300 κιλών και ζυγίζει μόλις 19 κιλά. Το καγιάκ έχει διαστάσεις 11′ x 2′ 10″ και έχει διαστάσεις 2′ 6″ x 1′ 6″ x 1′ 3″. Το ξέπλυμα και ο καθαρισμός του σκάφους είναι απλό χάρη στην τάπα αποστράγγισης. Για ένα καγιάκ με εξαιρετική παρακολούθηση, δοκιμάστε το Aquaglide Deschutes 110 Φουσκωτό Καγιάκ.

Ελέγξτε την τελευταία τιμή

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για να αποκτήσετε ένα φουσκωτό καγιάκ. Τα συμπαγή και φορητά σχέδια προσφέρουν αυξημένη ελευθερία με την οποία μπορείτε να εξερευνήσετε περισσότερο τον κόσμο. Με αυξημένη αντοχή και αξιοπιστία, τα φουσκωτά καγιάκ είναι μια εξαιρετική εναλλακτική στα παραδοσιακά καγιάκ.

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια