Τα 20 καλύτερα εθνικά πάρκα στην Ταϊλάνδη

Μόλις οι ταξιδιώτες απομακρυνθούν από την, γίνεται σαφές πόσα ακόμα υπέροχα μέρη υπάρχουν στην Ταϊλάνδη. Το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι απίστευτα ποικιλόμορφο. τα νησιά του νότου δεν θυμίζουν σε τίποτα τους προορισμούς στα βόρεια βουνά. Ανάμεσα στα πιο ενδιαφέροντα μέρη για επίσκεψη στην Ταϊλάνδη είναι τα εθνικά πάρκα της χώρας.

Τα περισσότερα από 140 εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης καλύπτουν σχεδόν το 20 τοις εκατό της επικράτειας του βασιλείου. Για να σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας, έχουμε επιλέξει τα καλύτερα εθνικά πάρκα στην Ταϊλάνδη, ώστε να μπορείτε να γνωρίσετε τα τοπία, την άγρια ​​ζωή και τη φύση της Ταϊλάνδης σε όλο της το μεγαλείο.

structuresxx / shutterstock.com

1. Εθνικό Πάρκο Khao Yai

Το Khao Yai, που βρίσκεται στην επαρχία Nakhon Ratchasima, ήταν το πρώτο επίσημο εθνικό πάρκο στην Ταϊλάνδη. Το Khao Yai είναι ένα φανταστικό μέρος για να δείτε ζώα στην Ταϊλάνδη, καθώς τα δάση και τα λιβάδια της φιλοξενούν όλα τα είδη της άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένων των πτηνών, των ελεφάντων και των αρκούδων. Αυτό το Εθνικό Πάρκο Παγκόσμιας Κληρονομιάς κοντά στην Μπανγκόκ χαίρεται επίσης με τους μεγαλοπρεπείς καταρράκτες του, ένας από τους οποίους ήταν το σημείο όπου γυρίστηκε η σκηνή με το άλμα με καταρράκτη στην ταινία The Beach .

25 καλύτερα εθνικά πάρκα στην Αυστραλία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Bule Sky Studio / shutterstock.com

2. Εθνικό Πάρκο Kaeng Krachan

Κατευθυνθείτε στο Εθνικό Πάρκο Kaeng Krachan εάν θέλετε να δείτε την ποικιλόμορφη άγρια ​​ζωή της Ταϊλάνδης. Στα σύνορα με τη Μιανμάρ, το Εθνικό Πάρκο Kaeng Krachan είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ταϊλάνδης και φιλοξενεί πιθανώς το ευρύτερο φάσμα της άγριας ζωής στην Ταϊλάνδη. Περιοδεύοντας γύρω από το Kaeng Krachan, μπορείτε να δείτε λεοπαρδάλεις, ελέφαντες, γίβωνες, σαύρες παρακολούθησης, χοιρινούς και πολλά πουλιά. Το τοπίο του Kaeng Krachan είναι επίσης ενδιαφέρον, και είναι σύνηθες να βλέπεις κομμάτια τροπικού δάσους να τρυπώνουν μέσα από σύννεφα ομίχλης.

Peangdao/shutterstock.com

3. Εθνικό Πάρκο Erawan

Το Εθνικό Πάρκο Erawan, το οποίο φιλοξενεί έναν από τους καλύτερους καταρράκτες της Ταϊλάνδης, θα πρέπει να βρίσκεται στη λίστα με τα κουβαδάκια των backpackers. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτό το εθνικό πάρκο κοντά στα σύνορα της Μιανμάρ στην επαρχία Kanchanaburi. Εκτός από τους επτά επίπεδα Erawan Falls, το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του πάρκου, φροντίστε να εξερευνήσετε τις τέσσερις σπηλιές του πάρκου και τα μονοπάτια πεζοπορίας μέσα από τα όμορφα δάση του.

commesa / shutterstock.com

4. Εάν το εθνικό πάρκο Buri

Το εθνικό πάρκο Kui Buri, το οποίο βρίσκεται επίσης κατά μήκος των συνόρων με τη Μιανμάρ στην επαρχία Prachuap Khiri Khan, είναι πιο διάσημο για τον εντοπισμό άγριων ελεφάντων. Το ταξίδι στα προστατευόμενα μέρη του πάρκου γίνεται με ξεναγήσεις με φορτηγά και οχήματα 4×4, ενώ υπάρχουν ειδικές πλατφόρμες θέασης για να παρακολουθείτε τους άγριους ελέφαντες από μακριά. Όσοι θέλουν ηθικές εμπειρίες ζώων στην Ταϊλάνδη θα είναι ευχαριστημένοι από τη διάταξη αυτού του πάρκου.

skynetphoto / shutterstock.com

5. Εθνικό Πάρκο Khao Luang

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν κάπου να βυθιστούν στην παρθένα φύση σε όλο της το μεγαλείο θα πρέπει να κατευθυνθούν προς το Εθνικό Πάρκο Khao Luang. Βρίσκεται στην επαρχία Nakhon Si Thammarat της νότιας Ταϊλάνδης, το πάρκο προσφέρει το ψηλότερο βουνό του νότου και ζωντανά, ποικίλα δάση. Η πεζοπορία είναι η πιο δημοφιλής δραστηριότητα στο Εθνικό Πάρκο Khao Luang, καθώς επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν όλους τους γραφικούς καταρράκτες, τα ρυάκια και τις απόψεις των βουνών του πάρκου. Το Khao Luang είναι επίσης γνωστό για τη βιοποικιλότητά του. το πάρκο φιλοξενεί πλάσματα όπως πάνθηρες και λεοπαρδάλεις, καθώς και σπάνια φυτά, συμπεριλαμβανομένης μιας τοπικής ορχιδέας.

Utopia_88 / shutterstock.com

6. Εθνικό πάρκο Hat Chao Mai

Η Ταϊλάνδη φημίζεται για τις παραλίες και τα νησιά της, ενώ περιοχές της ακτογραμμής της, όπως το Εθνικό Πάρκο Hat Chao Mai, αποτελούν προστατευόμενες περιοχές. Το συγκεκριμένο παράκτιο πάρκο καλύπτει τα νησιά Ko Muk, Ko Kradan και Ko Cheuk στη νότια επαρχία Trang της χώρας. Η εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου Hat Chao Mai με βάρκα επιτρέπει στους επισκέπτες να δουν όλα τα είδη σπάνιων και απειλούμενων πλασμάτων της ξηράς και της θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των dugongs, των θαλάσσιων ενυδρίδων και των παγκολίνων.

Κόκκινο ελεφαντόδοντο / shutterstock.com

7. Εθνικό Πάρκο Ao Phang Nga

Από όλα τα νησιά της Ταϊλάνδης, το πιο δημοφιλές και πιο πολυφωτογραφημένο πρέπει να είναι το εμβληματικό νησί Τζέιμς Μποντ στο εθνικό πάρκο Ao Phang Nga στα νότια της χώρας. Αν και αυτό το πανύψηλο καρστικό νησί είναι όντως εντυπωσιακό, είναι μόνο ένα από τα σαράντα δύο καρστικά νησιά σε αυτό το θαλάσσιο πάρκο. Τα νησιά φιλοξενούν τρομερούς βράχους, εκπληκτικές παραλίες, ρομαντικές λιμνοθάλασσες και επικές σπηλιές, καθιστώντας τα μια πραγματική απόλαυση για τους επισκέπτες. Υπάρχει ακόμη και το κρυμμένο σπήλαιο Koh Panak, το οποίο είναι προσβάσιμο μόνο από το νερό.

Λήψη φωτογραφίας / shutterstock.com

8. Εθνικό Πάρκο Doi Inthanon

Γνωστό ως «Η στέγη της Ταϊλάνδης», το Εθνικό Πάρκο Doi Inthanon είναι ένα από τα καλύτερα εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης, χάρη σε όλα τα διαφορετικά αξιοθέατα και δραστηριότητες που είναι διαθέσιμα στους επισκέπτες. Βρίσκεται στα βόρεια της χώρας στην επαρχία Τσιάνγκ Μάι, το πάρκο διαθέτει ορεινό έδαφος και φιλοξενεί το βουνό Doi Inthanon, το ψηλότερο βουνό στην Ταϊλάνδη. Το πάρκο προσφέρει αμέτρητη θέα που κόβει την ανάσα, μονοπάτια πεζοπορίας, καταρράκτες και μικρά χωριά που αναδεικνύουν μια άλλη πλευρά της Ταϊλάνδης.

tokkyneo / shutterstock.com

9. Εθνικό Πάρκο Khao Sok

Για να γνωρίσετε τις ζούγκλες στην Ταϊλάνδη στα πιο αρχέγονά τους, κατευθυνθείτε στο Εθνικό Πάρκο Khao Sok στην επαρχία Surat Thani. Αυτό το εκτεταμένο εθνικό πάρκο στη νότια Ταϊλάνδη είναι γεμάτο με τροπικά δάση και ζούγκλες, μερικά από τα οποία πιστεύεται ότι είναι τα παλαιότερα αειθαλή τροπικά δάση στον κόσμο. Το Khao Sok προσφέρει πολλές άλλες δραστηριότητες εκτός από πεζοπορία μέσα από πυκνές ζούγκλες, όπως επίσκεψη σε καταρράκτες και σπηλιές, συνάντηση με ελέφαντες και κανό στη λίμνη Cheow Lan. Το πάρκο προσφέρει επίσης μοναδικές επιλογές διαμονής, όπως τα πλωτά μπανγκαλόου στην άκρη της λίμνης.

Vectortone / shutterstock.com

10. Στο Εθνικό Πάρκο Ko Similan

Καλύπτοντας τα έντεκα νησιά Similan στη Θάλασσα Ανταμάν, το Εθνικό Πάρκο Mu Koh Similan είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν κάτω από τα κύματα. Αυτό το εθνικό πάρκο, που βρίσκεται στη δυτική ακτή της νότιας Ταϊλάνδης, είναι μια προνομιακή τοποθεσία για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα, χάρη στα κρυστάλλινα νερά, την ακμάζουσα θαλάσσια ζωή και τον ζωντανό ύφαλο. Τα κομμάτια του Mu Koh Similan που βρίσκονται πάνω από το νερό προσφέρουν εκπληκτικές λευκές παραλίες που υποστηρίζονται από καταπράσινα τροπικά δάση και ογκόλιθους από γρανίτη, καθώς και έναν υπέροχο νυχτερινό ουρανό.

Mikhail Gnatkovskiy / shutterstock.com

11. Εθνικό Πάρκο Khao Sam Roi Yot

Το Khao Sam Roi Yot, μια προστατευόμενη περιοχή στην επαρχία Prachuap Khiri Khan, ήταν το πρώτο θαλάσσιο εθνικό πάρκο στην Ταϊλάνδη. Το εθνικό πάρκο διαθέτει μια ποικιλία τοπίων, από την ακτογραμμή του έως μια σειρά από ασβεστολιθικούς λόφους και τη μεγαλύτερη περιοχή υγροτόπων στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, είναι στους λόφους όπου θα βρείτε το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του πάρκου, το συναρπαστικό σπήλαιο Phraya Nakhon. Στο εσωτερικό, που φωτίζεται από μια τρύπα στην οροφή του σπηλαίου, βρίσκεται το περίπτερο Khuha Kharuehat, που χτίστηκε για την επίσκεψη ενός βασιλιά της Ταϊλάνδης το 1890.

Ton Anurak / shutterstock.com

12. Εθνικό Πάρκο Thung Salaeng Luang

Για να δείτε μια πλευρά της Ταϊλάνδης που λίγοι περιμένουν, κατευθυνθείτε προς το Εθνικό Πάρκο Thung Salaeng Luang. Αυτό το εθνικό πάρκο, το οποίο χωρίζεται στις επαρχίες Phitsanulok και Phetchabun, φιλοξενεί μεγάλες σαβάνες γεμάτες αγριολούλουδα και πεύκα και δείχνει ότι η Ταϊλάνδη είναι πολύ πιο ποικιλόμορφη από τη ζούγκλα και τα νησιά. Η πεζοπορία και η πεζοπορία είναι οι πιο δημοφιλείς δραστηριότητες εδώ, ειδικά επειδή το πάρκο προσφέρει μερικές αξιοπρεπείς αναρριχήσεις στους ασβεστολιθικούς λόφους του.

Μπανγκόκ: Κορυφαία αξιοθέατα

Usanee / shutterstock.com

13. Εθνικό πάρκο Mu ή Surin

Η επίσκεψη σε εθνικά πάρκα δεν χρειάζεται πάντα να έχει να κάνει με βιαστικά περιηγήσεις στα αξιοθέατα ή πεζοπορία παντού. Στο Εθνικό Πάρκο Mu Ko Surin, το οποίο αποτελείται από προστατευμένα νησιά στη Θάλασσα Ανταμάν, μπορείτε να χαλαρώσετε σε παρθένες λευκές παραλίες και να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα ανάμεσα σε κάθε είδους ενδιαφέρουσα θαλάσσια ζωή. Για κάτι πιο δραστήριο, κατευθυνθείτε στο Richelieu Rock, το οποίο είναι ευρέως αποδεκτό ότι είναι ένα από τα καλύτερα σημεία καταδύσεων στον κόσμο. Τα νερά φιλοξενούν μαγικούς κοραλλιογενείς υφάλους, θαλάσσιες χελώνες και μια μεγάλη ποικιλία ψαριών.

happystock / shutterstock.com

14. Εθνικό Πάρκο Mu Ko Ang Thong

Ένα σύντομο ταξίδι από δημοφιλή νησιά της Ταϊλάνδης όπως το Koh Samui και το Koh Phangan, το Εθνικό Πάρκο Mu Ko Ang Thong είναι μια εξαιρετική επιλογή ημερήσιας εκδρομής για τουρίστες που ενδιαφέρονται για χρόνο στο νερό. Αυτό το θαλάσσιο πάρκο στον Κόλπο της Ταϊλάνδης καλύπτει 42 νησιά και είναι μια φανταστική επιλογή για θαλάσσια σπορ και δραστηριότητες, όπως καγιάκ, βαρκάδα, κολύμβηση με αναπνευστήρα και καταδύσεις. Υπάρχουν επίσης πολλά που μπορείτε να κάνετε στα ίδια τα νησιά, από χαλάρωση σε παραλίες με λευκή άμμο μέχρι πεζοπορία μέχρι τις απόψεις των κορυφών του βουνού για να δείτε τη μαγευτική θέα τους.

[tp_price_calendar_week_shortcodes origin=”ATH” destination=”HKT”]

Ohm2499 / shutterstock.com

15. Εθνικό Πάρκο Namtok Phlio

Αν και είναι ένα από τα λιγότερο γνωστά εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης μεταξύ των διεθνών τουριστών, το εθνικό πάρκο Namtok Phlio είναι εξαιρετικά δημοφιλές στους ντόπιους της Ταϊλάνδης. Το πάρκο προσφέρει ζωηρό πράσινο, καταρράκτες και φυσικές πισίνες που είναι ιδανικές αν θέλετε να δροσιστείτε. Αλλού σε αυτό το εθνικό πάρκο στην επαρχία Chanthaburi, θα συναντήσετε πανίσχυρα βουνά και ιστορικά θρησκευτικά ορόσημα που χρονολογούνται από την εποχή του βασιλιά Rama V. 

το σκόπευτρο / shutterstock.com

16. Εθνικό Πάρκο Pha Taem

Προσφέροντας όχι μόνο υπέροχη φύση και άγρια ​​ζωή, αλλά και μια μοναδική ματιά στην ιστορία της περιοχής, το Εθνικό Πάρκο Pha Taem είναι ένα ιδιαίτερο μέρος για επίσκεψη στην Ταϊλάνδη. Βρίσκεται στα σύνορα του Λάος στην επαρχία Ubon Ratchathani, πολύ μακριά από πολλά πάρκα αυτής της λίστας. Αλλά αυτό που κάνει πραγματικά το Pha Taem ξεχωριστό είναι η σημαντική βραχώδης τέχνη του που βρίσκεται κατά μήκος των βράχων δίπλα στον ποταμό Μεκόνγκ. Η τέχνη λέγεται ότι χρονολογείται πριν από 3.000 χρόνια και περιλαμβάνει απεικονίσεις δραστηριοτήτων όπως το ψάρεμα και η γεωργία, καθώς και ενδιαφέροντα γεωμετρικά σχέδια.

Chutchawarn / shutterstock.com

17. Εθνικό Πάρκο Doi Suthep-Pui

Το βόρειο τμήμα της Ταϊλάνδης είναι γνωστό για τα βουνά και τους ναούς του, δύο πράγματα που διαθέτει το εθνικό πάρκο Doi Suthep-Pui. Αυτό το εθνικό πάρκο βρίσκεται στην επαρχία Τσιάνγκ Μάι και έχει πάρει το όνομά του από δύο από τις βουνοκορφές του, τις Doi Suthep και Doi Pui. Και οι δύο θεωρούνται ιεροί τόποι, εν μέρει χάρη στους βουδιστικούς ναούς στις κορυφές τους, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλοπρεπούς Wat Phra That Doi Suthep. Το Εθνικό Πάρκο Doi Suthep-Pui προσφέρει επίσης τροπικά δάση και δάση σύννεφων για να εξερευνήσετε καθώς πεζοπορείτε ή οδηγείτε με το ποδήλατο προς την κορυφή.

Ταϊλάνδη Ταξίδι, Εργασία ή Συνταξιοδότηση.Απόλυτος οδηγός βίζας της Ταϊλάνδης(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

N_Sakarin/shutterstock.com

18. Tha Pom Khlong Song Nam

Το Tha Pom Khlong Song Nam μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα εθνικά πάρκα σε αυτήν τη λίστα, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα αξιοσημείωτο μέρος για επίσκεψη στην Ταϊλάνδη. Σε ένα απομακρυσμένο τμήμα της επαρχίας Krabi, αυτό το εθνικό πάρκο απέχει πολύ από το συνηθισμένο τουριστικό μονοπάτι στη νότια Ταϊλάνδη. Όσοι φτάσουν στο Tha Pom Khlong Song Nam απολαμβάνουν μια απόλαυση, καθώς το πάρκο διαθέτει κρυστάλλινα ποτάμια που διαρρέουν πυκνά μαγγρόβια, τα οποία μπορείτε να εξερευνήσετε με πεζόδρομο.

35 καλύτερα μέρη για επίσκεψη στην Ταϊλάνδη το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Yongkiet Jitwattanatam / shutterstock.com

19. Εθνικό Πάρκο Khao Lak-Lam Ru

Το Εθνικό Πάρκο Khao Lak-Lam Ru έχει μια γεύση από όλα όσα κάνουν την Ταϊλάνδη τόσο ευχάριστη να επισκεφθείτε. Αυτό το εθνικό πάρκο κατά μήκος της ακτής της επαρχίας Phang Nga διαθέτει παραλίες, δάση, βουνά, καταρράκτες και άγρια ​​ζωή. Αλήθεια, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Το όνομα του Khao Lak-Lam Ru προέρχεται από δύο από τις βουνοκορφές του, το Khao Lak και το Lam Ru. Ωστόσο, τα κύρια αξιοθέατα εδώ είναι οι απομονωμένες παραλίες του πάρκου και ο όμορφος καταρράκτης Ton Chong Fa.

Τα 15 καλύτερα εθνικά πάρκα στην Ιταλία(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Nmmaew / shutterstock.com

20. Εθνικό Πάρκο Sai Yok

Το Εθνικό Πάρκο Sai Yok στην επαρχία Kanchanaburi, που βρίσκεται ανάμεσα στα δάση της επαρχίας Kanchanaburi, συχνά παραβλέπεται για το πιο γνωστό εθνικό πάρκο Erawan της επαρχίας. Όμως, με καταρράκτες, σπηλιές και μονοπάτια πεζοπορίας για εξερεύνηση, όλα χωρίς τα πλήθη του Erawan, το Sai Yok προσφέρει μια πιο γαλήνια εμπειρία. Σε μια πιο σκοτεινή νότα, το πάρκο φιλοξενεί επίσης απομεινάρια του σιδηροδρόμου του θανάτου, που χτίστηκε με καταναγκαστική εργασία υπό τον έλεγχο της Αυτοκρατορίας της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτή η λίστα των εξαιρετικών εθνικών πάρκων που μπορείτε να επισκεφτείτε γύρω από την Ταϊλάνδη παρέχει μια γεύση του πόσο ποικιλόμορφη και υπέροχη μπορεί να είναι αυτή η χώρα.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια