Τα 10 κορυφαία μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο το 2023(Εαν μένετε στις Ηνωμένες Πολιτείες)

Είστε έτοιμοι για μια απόδραση αλλά δεν έχετε διαβατήριο; Δείτε τα 10 κορυφαία μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο για να απολαύσετε τις πολυαναγκαίες διακοπές χωρίς διαβατήριο!

Πότε μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο;

Κάθε φορά που ταξιδεύετε κάπου εντός των ορίων των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε μια από τις περιοχές τους, δεν χρειάζεστε διαβατήριο. Αυτό θεωρείται ταξίδι εσωτερικού επειδή τεχνικά ταξιδεύει εντός της χώρας σας. 

Όταν ταξιδεύετε στο εσωτερικό, δεν απαιτείται διαβατήριο για την είσοδο στην πολιτεία ή την επικράτεια που επισκέπτεστε, εφόσον πρόκειται για πολιτεία ή επικράτεια των ΗΠΑ. 

Η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα μπορεί να είναι όταν το εσωτερικό ταξίδι σας σας μεταφέρει στα σύνορα μιας άλλης χώρας που δεν βρίσκεται στην επικράτεια των ΗΠΑ στην πορεία.

Παράδειγμα: Η οδήγηση αυτοκινήτου στην Αλάσκα απαιτεί τη διέλευση των καναδικών συνόρων. Αν και οι Καναδοί συνοριοφύλακες δεν απαιτούν επί του παρόντος από τους πολίτες των ΗΠΑ να επιδείξουν διαβατήριο, θα απαιτείται άλλη έγκυρη μορφή ταυτότητας (όπως πιστοποιητικό γέννησης). 

Μια άλλη περίπτωση όπου μπορεί να χρειαστείτε διαβατήριο ακόμη και όταν ταξιδεύετε σε μια πολιτεία ή επικράτεια των ΗΠΑ είναι εάν το δρομολόγιο του ταξιδιού σας περιλαμβάνει μια στάση σε άλλη χώρα εκτός ΗΠΑ κατά τη διαδρομή. 

Παράδειγμα: Η κρουαζιέρα στις Παρθένες Νήσους με στάσεις στις Παρθένους Νήσους των ΗΠΑ (St. Croix, St. John και St. Thomas) και στις Βρετανικές Παρθένους Νήσους (συμπεριλαμβανομένων των Tortola, Virgin Gorda, Jost Van Dyke και Anegada) απαιτεί ένα διαβατήριο. 

Αυτό συμβαίνει επειδή οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι δεν είναι εδάφη των ΗΠΑ. Εάν η κρουαζιέρα ή το ταξίδι σας σας μεταφέρει μόνο στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, δεν θα χρειαστείτε διαβατήριο. 

Τι γίνεται όταν ταξιδεύετε στο εσωτερικό σε μια πολιτεία ή επικράτεια των ΗΠΑ, αλλά η πτήση σας έχει ενδιάμεση στάση σε μια ξένη χώρα; Θα χρειαστείτε διαβατήριο για αυτό. 

Παράδειγμα: Πετώντας στη Χονολουλού από τη Βοστώνη με 1 ώρα layover στο Τορόντο σημαίνει ότι θα επιβιβαστείτε σε μια πτήση από ένα αεροδρόμιο του Τορόντο. Αυτό απαιτεί να έχετε διαβατήριο για την εκκαθάριση για την πτήση επιστροφής στις ΗΠΑ 

Συνοψίζοντας, εάν τα πόδια σας αγγίζουν μόνο το έδαφος των ΗΠΑ (ή της επικράτειας των ΗΠΑ) χωρίς φυσική διέλευση συνόρων ή προσγείωση σε ξένες χώρες, θα πρέπει να μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο. 

Εάν βρίσκεστε στο έδαφος σε μια ξένη χώρα σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, περιμένετε ότι θα χρειαστείτε διαβατήριο για να ταξιδέψετε. 

Τα 10 κορυφαία μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο

Γνωρίζετε ήδη ότι μπορείτε να ταξιδέψετε ελεύθερα οπουδήποτε εντός των ΗΠΑ χωρίς διαβατήριο – και αυτό περιλαμβάνει τις μη συνεχόμενες πολιτείες της Χαβάης και της Αλάσκας.

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαθέτουν επίσης 5 εδάφη που δεν είναι ενσωματωμένα, μόνιμα κατοικημένα εδάφη στα οποία μπορείτε επίσης να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο: 

 1. Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ
 2. Πουέρτο Ρίκο
 3. Αμερικάνικη Σαμόα
 4. Γκουάμ
 5. Βορεια Νησια Μαριανα

Μερικά από αυτά τα μέρη απλώς δεν τραβούν την αρκετή προσοχή όταν πρόκειται για ταξίδια εσωτερικού που είναι σαν να πηγαίνετε σε ένα διεθνές ταξίδι. 

Υπάρχουν πολλοί απίστευτοι προορισμοί στις συνεχόμενες Ηνωμένες Πολιτείες και έχουμε μιλήσει για αυτούς λεπτομερώς. Αλλά τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο εκτός* των γειτονικών ΗΠΑ!

*Συμπεριλάβαμε τα Florida Keys στη λίστα μας, αν και αποτελούν τεχνικά μέρος των συνεχόμενων ΗΠΑ. Είναι τα νοτιότερα νησιά των Ηνωμένων Πολιτειών και σας μεταφέρουν πέρα ​​από τις κύριες ακτές της χώρας. 

1. Χονολουλού, Οάχου, Χαβάη

Λίγα μέρη στη Γη μπορούν να ανταγωνιστούν την εκπληκτική τροπική ομορφιά της Χαβάης και η Χονολουλού (βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του Oahu) είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς στο αρχιπέλαγος. 

Η Χονολουλού είναι η πρωτεύουσα της Χαβάης. Παρόλο που προσφέρει πολλές επιλογές για καταλύματα, παραλίες, φαγητό και αξιοθέατα, αυτή η νησιωτική πόλη έχει παραμείνει πιστή στις ρίζες της με καλοδιατηρημένες παραλίες και φυσικές περιοχές. 

Είναι εύκολα ένα από τα καλύτερα μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο και θα νιώσετε κόσμο μακριά από τις ΗΠΑ όταν βρίσκεστε στις ειδυλλιακές ακτές του παραδείσου στη Χονολουλού με τα μαγευτικά βουνά Koolau να υψώνονται γύρω σας. 

Διάσημες παραλίες όπως το Waikiki, το Sunset και ο κόλπος Hanauma είναι μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στη Χονολουλού. Η παρθένα άμμος απλώνεται στα φιλόξενα γαλάζια νερά του Ειρηνικού με σερφάρισμα από απαλό έως δυνατό.

Περπατήστε μέσα από πυκνά τροπικά δάση σε ηφαιστειακούς κρατήρες και ορμητικούς καταρράκτες, απολαύστε ένα δείπνο το ηλιοβασίλεμα στην παραλία, βουτήξτε και κολυμπήστε με αναπνευστήρα, παρακολουθήστε ένα βραδινό luau και χορέψτε χούλα όσο βρίσκεστε εδώ. 

Ο Μάρτιος έως τον Ιούνιο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τη Χονολουλού και μπορείτε να μάθετε πού να μείνετε στη Χονολουλού λαμβάνοντας υπόψη τι θέλετε να βρίσκεστε κοντά – παραλίες, μπαρ, ιστορικά ορόσημα ή λίγο από όλα. 

2. Christiansted, St. Croix, Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ

Εκπλήσσει τον κόσμο όταν μαθαίνει ότι η Καραϊβική είναι ένα από τα μέρη που ταξιδεύουν χωρίς διαβατήριο. Το St. Croix είναι ένας απίστευτος και προσιτός τροπικός προορισμός που πολλοί άνθρωποι θεωρούν τον καλύτερο των Παρθένων Νήσων των ΗΠΑ. 

Το St. Croix έχει 2 μεγάλες πόλεις: Christiansted και Frederiksted. Το Christiansted on the Northern Shore είναι το καλύτερο από τα δύο και προσφέρει τις περισσότερες επιλογές για φαγητό, καταλύματα, δραστηριότητες και παραλία. 

Η ιστορία εδώ είναι απτή στις πέτρινες καμάρες, τα παλιά κτίρια, τις ιστορικές εκκλησίες και τις αντίκες λάμπες στους δρόμους δίπλα σε σκιερά μονοπάτια που διασχίζουν αυτήν την παραθαλάσσια πόλη. 

Οι παραλίες διαθέτουν παρθένα λευκή άμμο και καθαρά, γαλάζια νερά που είναι ελκυστικά όλο το χρόνο. 

Ελάτε να κολυμπήσετε, να φάτε φρέσκα θαλασσινά σε ένα καφέ δίπλα στον ωκεανό, να δοκιμάσετε θαλάσσια σπορ, να κάνετε πεζοπορία στο νησί και να μάθετε για την ιστορία – όλα αυτά χωρίς διαβατήριο. 

3. The Florida Keys, Φλόριντα

Όταν σκέφτεστε έναν παράδεισο του νησιού, φαντάζεστε φοίνικες που ταλαντεύονται απαλά, πολύχρωμα κτίρια και καλύβες στην ακτή, ξύλινες προβλήτες, παραθαλάσσια εστιατόρια που σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά και έναν αργό ρυθμό που μπορεί να συμβεί μόνο στο νησί. 

Αυτό ακριβώς θα βρείτε στο Florida Keys. Αυτά τα νησιά είναι το νοτιότερο τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών και καθένα από τα 5 καλύτερα νησιά στο Florida Keys έχει κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό να προσφέρει στους επισκέπτες. 

Το Κι Γουέστ είναι το πιο επισκέψιμο και δημοφιλές νησί για επίσκεψη, αλλά μην κοιμάστε στη φυσική ομορφιά του Lower Keys, το απίστευτο ψάρεμα και τις καταδύσεις στον Μαραθώνα και την Ισλαμοράδα και τα πάρκα και το ψαροντούφεκο στο Key Largo.

Επισκεφθείτε το νοτιότερο σημείο των ΗΠΑ στο Κι Γουέστ, ψαρέψτε τα ρηχά στην Ισλαμοράδα και τον Μαραθώνα, κάντε οικολογικές περιηγήσεις, περιπλανηθείτε σε εθνικά πάρκα και φυσικά καταφύγια, κολυμπήστε με δελφίνια και απολαύστε τον ήλιο σε ζεστές, αμμώδεις ακτές. 

Το Keys φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες παραλίες στη Φλόριντα, όπως η παραλία Calusa στο Big Pine Key, και δεν θα απογοητευτείτε με τις τροπικές δονήσεις και το τοπίο που θα βρείτε σε αυτά τα κοντινά νησιά. 

Πού αλλού μπορείτε να δοκιμάσετε μια δροσερή και γλυκιά φέτα Key Lime Pie στη γενέτειρα (Key West) αυτού του αναζωογονητικού γλυκίσματος; 

Ο Δεκέμβριος έως τον Μάιο είναι γενικά η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Keys, αλλά θα βρείτε καλό καιρό εδώ όλο το χρόνο με άνετες θερμοκρασίες κολύμβησης που δεν πέφτουν ποτέ κάτω από 68 F. 

4. Κρουζ Μπέι, Σεντ Τζον, Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ

Ο Άγιος Ιωάννης είναι ένα καταφύγιο φυσικής τροπικής ομορφιάς που συνδυάζει όλη τη γοητεία και το χρώμα της Καραϊβικής σε ένα πανέμορφο νησί που δεν χρειάζεται διαβατήριο για να το επισκεφτείτε. 

Περίπου τα δύο τρίτα του St. John είναι το τέλεια διατηρημένο Εθνικό Πάρκο των Παρθένων Νήσων, παρθένο από τον τουρισμό και την ανάπτυξη. Αν θέλετε να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε έναν παράδεισο της Καραϊβικής που υπάρχει ακριβώς όπως πριν από αιώνες, αυτό είναι το μέρος. 

Καταπράσινες βουνοπλαγιές γεμάτες ζωή καλύπτουν το τοπίο μέσα σε τροπικό πράσινο. Πυκνά κουβάρια από μαγγρόβια, παρθένες παραλίες που εκτείνονται για μίλια και ελικοειδή μονοπάτια πεζοπορίας μέσα στα δάση το καθιστούν ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη, είτε με διαβατήριο είτε όχι. 

Θα εντοπίσετε φιλικά δελφίνια και θαλάσσιες χελώνες ακριβώς στην υπεράκτια, στα αστραφτερά, γαλάζια νερά του κόλπου Cruz. Τα παραλιακά μπαρ και τα εστιατόρια είναι ευπρόσδεκτες προσθήκες εκτός της ζώνης του εθνικού πάρκου και διευκολύνουν την απόλαυση ολόκληρων ημερών στην παραλία. 

Ο κόλπος Cruz είναι εξαιρετικός για παραλίες και νυχτερινή ζωή, αλλά μην παραλείψετε ένα ταξίδι στον κοντινό κόλπο Trunk για να κολυμπήσετε, να παίξετε, να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα, να βουτήξετε και να απολαύσετε απίστευτη θέα σε αυτό το φυσικά όμορφο νησί. 

Δεν είναι φτηνό να επισκεφτείτε το St. John και υπάρχουν λιγότερες επιλογές για καταλύματα με οικονομικό κόστος, αλλά αν μπορείτε να το αλλάξετε, αυτό είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να επισκεφθείτε χωρίς διαβατήριο. 

Τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα μέσα Απριλίου είναι γενικά η καλύτερη περίοδος για να επισκεφτείτε το St. John με υπέροχο καιρό, λίγη βροχή και εξαιρετικές ευκαιρίες για κολύμβηση με αναπνευστήρα, εξερευνήσεις στις φυτείες και τα ερείπια και να χαλαρώσετε σε ένα παραθαλάσσιο καφέ. 

5. Hope, Vieques, Πουέρτο Ρίκο

Άγρια άλογα τρέχουν ελεύθερα στην παραλία για να δείξουν την ιδέα της επίσκεψης στο Vieques Puerto Rico χωρίς διαβατήριο

giancarlo paniagua/Shutterstock

Είναι εκπληκτικό να πιστεύεις ότι θα χρειαστεί μόνο να ετοιμάσεις μια τσάντα και να πάρεις μια ταυτότητα με φωτογραφία για να επισκεφτείς ένα μέρος τόσο απίστευτο και τροπικό όσο το Vieques, στο Πουέρτο Ρίκο. Δεδομένου ότι είναι επικράτεια των ΗΠΑ, δεν θα χρειαστείτε διαβατήριο για να δείτε αυτό το όμορφο νησί! 

Μόλις 6 μίλια νοτιοανατολικά της ηπειρωτικής χώρας, το Vieques είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στο Πουέρτο Ρίκο και αισθάνεται σαν το δικό του νησιωτικό έθνος. Είναι τυλιγμένο σε όλη την πλούσια, τροπική χλωρίδα και τη φυσική ομορφιά που θα περιμένατε για έναν προορισμό της Καραϊβικής. 

Η Esperanza, μία από τις 2 πόλεις του νησιού, είναι το καλύτερο μέρος για να μείνετε για πανέμορφες παραλίες και θέα, πρόσβαση στον βιοφωτιστικό κόλπο και προσεγμένα μικρά καταστήματα και εστιατόρια που κάνουν τη διαμονή σας αυθεντική. 

Το νησί συνολικά έχει πάνω από 40 παραλίες όπου μπορείτε να κολυμπήσετε, να χαλαρώσετε και να παίξετε. Η κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι απίστευτη στην Blue Beach, όπου θα μπορείτε να κολυμπήσετε πάνω από 2 κοραλλιογενείς υφάλους και να παρακολουθήσετε πολύχρωμα κοπάδια ψαριών ακριβώς στην ανοιχτή θάλασσα. 

Μην παραλείψετε το Mosquito Bay, έναν βιοφωταύγεια κόλπο όπου τα νερά απελευθερώνουν μια αιθέρια λάμψη όταν ενοχλούνται από το κουπί του καγιάκ σας. Η λάμψη είναι πιο έντονη γύρω από τη φάση της νέας σελήνης κάθε μήνα. 

Νοικιάστε ένα καροτσάκι γκολφ ή τζιπ για να κάνετε εύκολα τον δρόμο σας γύρω από το νησί. Προσέξτε τα άγρια ​​άλογα και τρέξτε ελεύθερα στο Vieques για ένα εκπληκτικό θέαμα! 

Η νυχτερινή ζωή, το φαγητό και τα ψώνια είναι υπέροχα στο νησί. Θα μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στα ερείπια ενός παλιού ζαχαρόμυλου, να επισκεφθείτε το Fuerte de Vieques του 19ου αιώνα και να ανακαλύψετε μια κρυμμένη παραλία με μαύρη άμμο στην Playa Negra. 

6. Red Hook, St. Thomas, Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ

Αεροφωτογραφία του Αγίου Θωμά με σπίτια και πράσινο γύρω από τα καταγάλανα νερά για μια λίστα με κορυφαία μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο

Kevin Ruck/Shutterstock

Η μικροσκοπική πόλη Red Hook στον Άγιο Θωμά στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ προσφέρει μια γεύση χαλάρωσης και φυσικής ομορφιάς μπροστά στον ωκεανό σε ένα από τα πιο δελεαστικά παραδείγματα νησιών της Καραϊβικής που δεν απαιτείται διαβατήριο για να επισκεφθείτε. 

Ο Άγιος Θωμάς είναι γνωστός για τις δημοφιλείς παραλίες με λευκή άμμο, τις πολύχρωμες κοινότητες, την εξαιρετική κολύμβηση με αναπνευστήρα και τις καταδύσεις, τις funky νησιώτικες δονήσεις, τη ζωντανή τοπική κουλτούρα και την ακμάζουσα θαλάσσια ζωή ακριβώς στην ανοιχτή θάλασσα. 

Η παραμονή στο επίκεντρο – το Red Hook στο East End – σημαίνει ότι θα βρίσκεστε κοντά σε όλα τα καλύτερα θέρετρα, εστιατόρια, αξιοθέατα και παραλίες του St. Thomas, όπως η παραλία Coki (εξαιρετική κολύμβηση με αναπνευστήρα, αλλά έχει την τάση να είναι γεμάτη κόσμο).

Τα παραθαλάσσια μπαρ και οι καφετέριες διευκολύνουν το φαγητό και το ποτό σας σε μια χαλαρή μέρα στην παραλία εδώ. Ανεβείτε σε μια κρουαζιέρα με ποτό για να χαλαρώσετε καθώς απολαμβάνετε το τροπικό τοπίο των νερών γύρω από τον Άγιο Θωμά. 

Μπορείτε να κάνετε καταδύσεις, να πάρετε το πλοίο για το κοντινό St. John, να ναυλώσετε ένα ψαροκάικο ή να κάνετε κρουαζιέρα από τη μαρίνα ή να επισκεφθείτε το Coral World Ocean Park για να δείτε δελφίνια και θαλάσσια λιοντάρια να παίζουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Θα βρείτε πολλά καταλύματα στο St. Thomas γύρω από το Red Hook, από το λαμπερό Ritz-Carlton έως πιο οικονομικά, οικογενειακά πανδοχεία που έχουν αυθεντική αίσθηση και χαρακτηριστική Καραϊβική. 

Διαπιστώσαμε ότι ο Απρίλιος και ο Μάιος είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε τον Άγιο Θωμά για μικρότερα πλήθη και ευχάριστες θερμοκρασίες που κάνουν τις μέρες της παραλίας πραγματικά χαρούμενες. Οι τιμές τείνουν επίσης να είναι χαμηλότερες την άνοιξη! 

7. Old San Juan, Πουέρτο Ρίκο

Αεροφωτογραφία των πολύχρωμων σπιτιών κατά μήκος της ακτής του Old San Juan, Πουέρτο Ρίκο, όπου δεν χρειάζεστε διαβατήριο για να ταξιδέψετε

Darryl Brooks/Shutterstock

Το Old San Juan είναι ένα νησάκι στο οποίο μπορείτε να φτάσετε από την ηπειρωτική χώρα του Πουέρτο Ρίκο μέσω 3 γεφυρών. Είναι το μέρος με τις περισσότερες επισκέψεις στο Πουέρτο Ρίκο και γεμάτο με γοητεία του Παλιού Κόσμου, δροσερές ιστορικές τοποθεσίες, πλακόστρωτα δρομάκια και όμορφα τοπία της Καραϊβικής.

Αυτή είναι μια βατή πόλη με τα περισσότερα αξιοθέατα και ορόσημα εύκολα προσβάσιμα με τα πόδια. Έτσι θα θέλετε να ζήσετε την εμπειρία του Old San Juan – περπατώντας αργά στην πόλη για να σταματήσετε και να θαυμάσετε σημεία ενδιαφέροντος στη διαδρομή. 

Περιτριγυρισμένο από την Καραϊβική Θάλασσα και τον κόλπο του Σαν Χουάν, αυτό το νησάκι διαθέτει τροπική ατμόσφαιρα και πράσινο που ενισχύεται από την ιστορική αρχιτεκτονική (συμπεριλαμβανομένων 2 μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO) και την αίσθηση της μικρής πόλης. 

Φρούρια που χτίστηκαν πριν από 500 χρόνια, περίπλοκοι καθεδρικοί ναοί, νόστιμα πιάτα από το Πουέρτο Ρίκο με γεύσεις Καραϊβικής, μουσική και χορός σάλσα, πολύχρωμα κτίρια και κοντινές παραλίες το καθιστούν ένα από τα καλύτερα μέρη για ταξίδια χωρίς διαβατήριο. 

Όταν βρίσκεστε στο Old San Juan, θα θελήσετε να κάνετε ιστορικές περιηγήσεις για να δείτε τα ορόσημα και να μάθετε τη σημασία της παλιάς αρχιτεκτονικής γύρω από το νησί. 

Είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος εδώ με λαχταριστά πιάτα γεμάτα με γεύση Καραϊβικής και μοναδικούς συνδυασμούς συστατικών. Δοκιμάστε μια Μαγιόρκα με ζαμπόν και τυρί –πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη, σαν Monte Cristo– και street tacos Πουέρτο Ρίκο. 

8. Tumon, Γκουάμ

Η παραλία Tumon Bay στο Γκουάμ δείχνει ένα από τα καλύτερα τροπικά μέρη για ταξίδια χωρίς διαβατήριο για τους πολίτες των ΗΠΑ

Ryu K/Shutterstock

Δεν θα χρειαστείτε διαβατήριο για να ταξιδέψετε στο Γκουάμ και το Tumon είναι η τουριστική πρωτεύουσα του νησιού με τεράστιες εκτάσεις παρθένων παραλιών, άφθονη άγρια ​​ζωή, εξαιρετικές καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα και φημισμένα καταστήματα. 

Οι επισκέπτες της παραλίας θα θελήσουν να κατευθυνθούν κατευθείαν στη δημοφιλή παραλία Ύπαο, τη μεγαλύτερη και πιο ιστορική παραλία της περιοχής. Είναι μια μικρή γεύση από τροπικό παράδεισο και διαθέτει ανέσεις για οικογένειες, όπως ψησταριές, αμφιθέατρο και τραπέζια για πικνίκ. 

Gun Beach, όπου η ήρεμη και ζεν των απαλών κυμάτων στη λευκή άμμο με μια ζούγκλα πίσω από την παραλία αντιπαρατίθεται με τοποθετημένα ιαπωνικά όπλα  σε μια σήραγγα στην ξηρά που υπάρχουν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Δεν μπορείτε να επισκεφθείτε το Γκουάμ χωρίς καταδύσεις ή κολύμβηση με αναπνευστήρα – είναι παγκοσμίως γνωστό για την αφθονία της θαλάσσιας ζωής. Οι καταδύσεις και η κολύμβηση με αναπνευστήρα γύρω από τους ακμάζοντες κοραλλιογενείς υφάλους και τα ναυάγια του Γκουάμ είναι ο τέλειος τρόπος για να περάσετε μια ήρεμη μέρα στο νερό. 

Τα πλούσια οικοσυστήματα του Tumon σημαίνουν ότι μπορείτε να δείτε σαύρες παρακολούθησης, ιπτάμενες αλεπούδες, καβούρια καρύδας και μια εκπληκτική σειρά από πολύχρωμα πουλιά. 

Οι αγορές είναι ιδανικές στο Γκουάμ, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά καταστήματα και μπουτίκ που πωλούν τα πάντα, από πολυτελή είδη μόδας και οικιακά είδη μέχρι αναμνηστικά και gadgets. Δεν υπάρχει ούτε φόρος επί των πωλήσεων!

Τα χορευτικά κλαμπ και τα παραλιακά μπαρ προσφέρουν ζωντανή διασκέδαση ενώ βρίσκεστε εδώ και είναι πάντα διασκεδαστικό να κάνετε μια κρουαζιέρα στη ζούγκλα ή μια περιήγηση με σκάφος στους όρμους και τους βραχώδεις σχηματισμούς γύρω από την ακτή! 

Ο Ιανουάριος έως τον Μάιο είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Γκουάμ, καθώς είναι η ξηρή περίοδος, η ζεστή και προσφέρει εξαιρετικές συνθήκες για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα αυτή την εποχή. 

9. Pago Pago, Tutuila, Αμερικανική Σαμόα

Αεροφωτογραφία του Pago Pago στην Tutuila, Αμερικανική Σαμόα με σύννεφα και πράσινη βλάστηση πάνω από τα βουνά για μια λίστα με τα κορυφαία μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο

J nel/Shutterstock

Η Αμερικανική Σαμόα είναι μια περιοχή των ΗΠΑ που δεν απαιτεί διαβατήριο για να την επισκεφθείτε. Το νησί Tutuila και η πρωτεύουσά του, Pago Pago, είναι ένα καταπληκτικό μέρος για να επισκεφθείτε αν θέλετε να ζήσετε μια μακρινή γη που είναι τόσο όμορφη όσο και πλούσια σε πολιτισμό και ιστορία.

Το Tutuila είναι το μεγαλύτερο νησί της Αμερικανικής Σαμόα και φιλοξενεί ένα διεθνές αεροδρόμιο. Ηφαιστειακές κορυφές περιβάλλουν τις γεμάτες τροπικό δάσος εσωτερικό του που συνορεύει με τις ακτές, όπου θα βρείτε κοραλλιογενείς υφάλους και όμορφες, παρθένες παραλίες. 

Όταν βρίσκεστε στο Pago Pago, θα θελήσετε να κάνετε πεζοπορία στα πολλά μονοπάτια μέσα από τα τροπικά δάση για να δείτε την άγρια ​​ζωή, την πυκνή βλάστηση και την υπέροχη θέα στα ηφαιστειακά βουνά και τις παραλίες. 

Ξεκινήστε στο μονοπάτι Tuafuana κοντά στο χωριό Vatia, το τραχύ μονοπάτι του όρους Alava στην πλαγιά του βουνού, το Lower Sauna Ridge Trail κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής και ένα μικρό, κρυφό μονοπάτι που περιστρέφεται γύρω από την παραλία Cape Taputapu. 

Μιλώντας για παραλίες, η Tutuila έχει υπέροχη ακτογραμμή. Η παραλία Alega είναι η πιο δημοφιλής στο νησί, αλλά δεν πρέπει να χάσετε την παραλία Two Dollar (η οποία στην πραγματικότητα κοστίζει 5 $ για να μπείτε).

Η παραλία Aunu’u έχει ένα μονοπάτι ATV όπου θα δείτε φυσικές αψίδες βράχου και απομονωμένους κολπίσκους με μια λίμνη ηφαιστειακού κρατήρα σε κοντινή απόσταση. Η παραλία Cape Taputapu μπορεί να υπερηφανεύεται για απίστευτα ηλιοβασιλέματα.

Παρακολουθήστε ένα σόου fiafia, παρόμοιο με ένα luau, το βράδυ. Το ξενοδοχείο σας μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και ένα (όπως το Tradewinds Hotel τα βράδια της Παρασκευής). Όσο βρίσκεστε εδώ, δοκιμάστε φρουτάκι, oka (ψάρι σε κρέμα καρύδας), χοιρινό στη σχάρα και φρέσκα θαλασσινά. 

Το να φτάσετε εδώ μπορεί να είναι δύσκολο γιατί μόνο η Hawaiian Airlines προσφέρει απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Αμερικανική Σαμόα. Θα πρέπει να κλείσετε μια πτήση από τη Χονολουλού προς την Τουτουίλα για να αποφύγετε τις διακοπές σε ξένες χώρες. 

10. Σαϊπάν, Νήσοι Βόρειες Μαριάνες

Άποψη μιας τροπικής παραλίας στο νησί Managaha σε Saipan, νησιά Βόρεια Μαριάνα με φοίνικες και βουνά σε απόσταση

b_yoil/Shutterstock

Ένα ταξίδι στο Saipan στα νησιά της Βόρειας Μαριάνας (όπου το Γκουάμ είναι το νοτιότερο νησί και ξεχωριστή επικράτεια των ΗΠΑ) δεν απαιτεί διαβατήριο και προσφέρει μια εκπληκτική πολιτιστική εμπειρία σε ένα όμορφο περιβάλλον παραλίας. 

Το Σαϊπάν είναι το μεγαλύτερο νησί στο αρχιπέλαγος των Βορείων Μαριανών Νήσων και το πιο δημοφιλές για τους τουρίστες. Το τοπίο κυματίζει με βουνά, λόφους και πεδιάδες κατά μήκος των ακτών. 

Οι κοραλλιογενείς ύφαλοι ευδοκιμούν στις υπεράκτιες περιοχές και προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες για καταδύσεις και κολύμβηση με αναπνευστήρα για τους τολμηρούς επισκέπτες που θέλουν να δουν την πολύχρωμη θαλάσσια ζωή κάτω από τα κύματα. 

Στη βορειοανατολική ακτή, το Grotto είναι μια διάσημη τοποθεσία κατάδυσης στο σπήλαιο, όπου μπορείτε να κολυμπήσετε 70 πόδια σε μια σπηλιά που έχει καταρρεύσει για να δείτε μοναδικούς σχηματισμούς και άφθονη θαλάσσια ζωή. 

Υπάρχει άφθονη ιστορία του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου γύρω από το Saipan, από τον γκρεμό Banzai μέχρι το Last Command Post, όπου οι εκτιμητές της ιστορίας μπορούν να μάθουν για τον μοναδικό ρόλο του Saipan στον πόλεμο. 

Η γηγενής κουλτούρα Chamarro εδώ είναι ένα ενδιαφέρον μείγμα από ισπανικές, μεξικανικές, αμερικανικές, ιαπωνικές και φιλιππινέζικες παραδόσεις, γεύσεις και μουσική. Διαποτίζει τα φαγητά, την ιστορία και τις γιορτές του νησιού. 

Μπορείτε να δειπνήσετε με ψητό κοτόπουλο, χοιρινό και μπριζόλα με λαχανικά στον ατμό και φρέσκα θαλασσινά να γεμίζουν το πιάτο σας καθώς απολαμβάνετε τη γραφική θέα στα βουνά, τις παραλίες και τις ζούγκλες. 

Είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για ανθρώπους που εκτιμούν τη φυσική ομορφιά και την αυθεντικότητα. Ελάτε στο Saipan για να αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη και να δείτε τον κόσμο από μια νέα οπτική γωνία σε ένα υπέροχο μέρος!

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι σε ένα από τα μέρη που μπορείτε να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο, ίσως σκεφτείτε ότι οι Ελεύθερα Συνδεδεμένες Πολιτείες περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα με τα μέρη που μπορείτε να πάτε με κανονική ταυτότητα με φωτογραφία. 

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής απαιτούν διαβατήριο για τους πολίτες των ΗΠΑ και τους Νόμιμους Μόνιμους Διαμένοντες  για να πετούν από και προς τις  Ελεύθερα Συνδεδεμένες Πολιτείες του Ειρηνικού

Τα ελεύθερα συνδεδεμένα κράτη δεν είναι εδάφη των ΗΠΑ και οι πολίτες αυτών των χωρών δεν θεωρούνται πολίτες των ΗΠΑ. Αυτές οι χώρες περιλαμβάνουν:

 • Η Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ
 • Οι Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας
 • Δημοκρατία του Παλάου

Εάν επισκέπτεστε κάποια από αυτές τις Ελεύθερα Συνδεδεμένες Πολιτείες, θα χρειαστείτε διαβατήριο όπως και αν ταξιδεύατε σε μια ξένη χώρα χωρίς καμία σχέση με τις ΗΠΑ 

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου καθώς σκέφτεστε να ταξιδέψετε σε μια πολιτεία ή περιοχή των ΗΠΑ εκτός του γειτονικού έθνους είναι η απόσταση και το κόστος πτήσης. 

Δεδομένου ότι αυτά τα μέρη είναι μακριά, οι πτήσεις είναι πιο ακριβές και πολύ μεγαλύτερες από ό,τι θα μπορούσατε να έχετε συνηθίσει εάν έχετε κάνει μόνο ταξίδια εσωτερικού.

 • ΗΠΑ προς τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ: 2.270+ μίλια
 • ΗΠΑ προς Χαβάη: 3.700+ μίλια
 • ΗΠΑ προς Αμερικανική Σαμόα: 5.980+ μίλια
 • ΗΠΑ προς Βόρεια Μαριάνα Νησιά: 7.180+ μίλια

Ενώ ταξιδεύετε χωρίς διαβατήριο στα νησιά της Βόρειας Μαριάνας και στην Αμερικανική Σαμόα δημιουργεί μια απίστευτη εμπειρία, έχετε μια μεγάλη πτήση έως και 20 ωρών! 

Συχνές Ερωτήσεις

Προοπτική από άτομο που κάθεται σε ένα κίτρινο καγιάκ με θέα στις ακτές του St. Croix για μια ενότητα συχνών ερωτήσεων σχετικά με τα μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο

KC Journeys/Shutterstock

Έχετε ακόμα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τα κορυφαία μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο; Ακολουθεί μια ματιά στις συχνές ερωτήσεις που είχαν άλλοι ταξιδιώτες σχετικά με το θέμα. 

Σε ποιες χώρες μπορείτε να πάτε χωρίς διαβατήριο;

Οι πολίτες των ΗΠΑ και οι νόμιμοι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν να πάνε οπουδήποτε στις ΗΠΑ, στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ, στο Πουέρτο Ρίκο, στο Γκουάμ, στις Βόρειες Μαριάνες Νήσους και στην Αμερικανική Σαμόα χωρίς διαβατήριο.

Οι χώρες εκτός των ΗΠΑ που δεν απαιτούν διαβατήριο θεωρούνται εδάφη των ΗΠΑ, επομένως το μόνο που χρειάζεστε για να ταξιδέψετε εκεί είναι μια κρατική ταυτότητα με φωτογραφία στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ποια νησιά της Καραϊβικής δεν χρειάζονται διαβατήριο;

Τα μόνα νησιά της Καραϊβικής που δεν απαιτούν αμερικανικό διαβατήριο είναι τα St. Croix, St. John και St. Thomas (οι Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ) και το Πουέρτο Ρίκο.

Μπορείτε να επισκεφθείτε ελεύθερα αυτές τις χώρες μέσω πτήσης ή κρουαζιέρας χωρίς διαβατήριο, εφόσον δεν κάνετε στάσεις σε ξένες χώρες που δεν είναι εδάφη των ΗΠΑ.

Μπορώ να πάω στο Κανκούν χωρίς διαβατήριο;

Όχι, δεν μπορείτε να πάτε στο Κανκούν χωρίς κάποιο διαβατήριο. Απαιτείται έγκυρο βιβλιάριο διαβατηρίου, εκτός εάν πάτε με αυτοκίνητο ή κρουαζιέρα.

Μια κάρτα διαβατηρίου είναι αποδεκτή για ταξίδια από και προς το Κανκούν ή άλλα μέρη του Μεξικού από ξηρά ή θάλασσα.

Μπορώ να πάω στις Μπαχάμες χωρίς διαβατήριο;

Εάν ταξιδεύετε στις Μπαχάμες αεροπορικώς, θα χρειαστείτε διαβατήριο και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να πάτε στις Μπαχάμες χωρίς διαβατήριο είναι εάν ταξιδεύετε σε κρουαζιέρα, όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έγγραφο που συμμορφώνεται με την Πρωτοβουλία Ταξιδιών στο Δυτικό Ημισφαίριο (WHTI).

Χρειάζομαι διαβατήριο για να πάω στην Τζαμάικα;

Ναι, χρειάζεστε διαβατήριο για να πάτε στην Τζαμάικα, καθώς είναι μια ξένη χώρα που δεν είναι έδαφος των ΗΠΑ.

Ακριβώς όπως οι Μπαχάμες, είναι δυνατό να μεταβείτε στην Τζαμάικα σε μια κρουαζιέρα χωρίς διαβατήριο, αρκεί να έχετε έγγραφα που συμμορφώνονται με την Πρωτοβουλία Ταξιδίων στο Δυτικό Ημισφαίριο (WHTI).

Λοιπόν, ποια είναι τα κορυφαία μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο;

Από τη Χαβάη και τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ μέχρι το Πουέρτο Ρίκο, το Γκουάμ και τα νησιά της Βόρειας Μαριάνας, υπάρχουν μερικά πραγματικά εκπληκτικά μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο – και ίσως μερικά για τα οποία δεν είχατε ακούσει πριν. 

Δεν θα χρειαστεί να ταλαιπωρηθείτε με τη δύσκολη διαδικασία υποβολής αίτησης και αναμονής για διαβατήριο όταν επισκέπτεστε οποιονδήποτε από αυτούς τους 10 εντυπωσιακούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο. 

Είτε προτιμάτε ένα σύντομο ταξίδι κάπου όπως το Florida Keys είτε θέλετε να προγραμματίσετε μια απόδραση 2 εβδομάδων στην άλλη άκρη του κόσμου στο Γκουάμ ή στα νησιά Βόρεια Μαριάνα, υπάρχουν πολλά μέρη για να ταξιδέψετε χωρίς διαβατήριο. 

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να περιορίσετε τη λίστα στα σημεία που ανυπομονείτε να επισκεφθείτε πρώτα!

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Διαμονή

Ασφάλιση 

Διαβάστε επίσης:8 ιδέες για all-inclusive διακοπές: Δεν χρειάζεται διαβατήριο!

Τι κοστίζει ένα ταξίδι στο Πουέρτο Ρίκο το 2023

Είναι οι Παρθένοι Νήσοι ασφαλείς για επίσκεψη

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια