Τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στον κόσμο

Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Που Πρέπει Να Επισκεφτείτε Στην Ιορδανία

Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Που Πρέπει Να Επισκεφτείτε Στην Ιορδανία

Στην περιοχή αυτή κατοικούν άνθρωποι μέχρι σήμερα. Η Ιορδανία έχει μνημεία πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια σε όλες τις κύριες ιστορικές της περιόδους που σώζονται μέχρι σήμερα. Η Ιορδανία περιβάλλεται από τέσσερις χώρες, το Ιράκ, τη Συρία, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Στις εκτάσεις της Ιορδανίας, οι τουρίστες μπορούν να δουν τόσο ζωγραφιές σπηλαίων όσο και αρχαίες πόλεις Αράβων, Ελλήνων και Ρωμαίων. Τα φρούρια και τα κάστρα της Ιορδανίας της εποχής είναι Σταυροφορίες διατηρήθηκαν τέλεια. Το πραγματικό αξιοθέατο της Ιορδανίας ήταν η έρημος της.

Υπάρχουν πολλά μνημεία που βρίσκονται σε όλους τους χώρους του που θα επιτρέψουν στον τουρίστα να επιθεωρήσει πολιτιστικά αντικείμενα.

Υπάρχουν πολλά μέρη από αυτά τα μέρη που βρίσκονται σε αυτό το βασίλειο και συνδέθηκε με τον χριστιανικό θρησκευτικό πολιτισμό, ο οποίος αναφέρεται σε βιβλικές ιστορίες. Αυτό έλκεται από πολλούς από τους προσκυνητές του. Ακολουθεί μια επισκόπηση των 10 κορυφαίων τουριστικών αξιοθέατων που πρέπει να επισκεφτείτε στην Ιορδανία.

10. Αλ-Χαζνέχ

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια στην πόλη της Πέτρας. Το μαυσωλείο είναι λαξευμένο στο βράχο. Διατηρήθηκε τέλεια αν και η πρόσοψη έχει μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές αξίες και εκφραστικότητα. Εδώ ο Σπίλμπεργκ γίνεται μια από τις καλύτερες ταινίες για τον Ιντιάνα Τζόουνς.

9. Φυσικό καταφύγιο Dana

Αυτό το φυσικό καταφύγιο βρισκόταν στις πλαγιές των βουνών. Θα περιλαμβάνει τις περισσότερες γεωγραφικές ζώνες, με καθεμία από την αντίστοιχη βλάστηση. Αυτή η περιοχή περιλαμβάνει τεράστια άνθη και πανίδα που είναι εξαιρετικά διαφορετικά. Την άνοιξη ήταν ένα εξαιρετικό μέρος για πεζοπορία και η ορεινή ποδηλασία είναι επίσης διαθέσιμη εδώ για τους επισκέπτες.

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια σε αυτήν την αντίστροφη φύση, ήταν καλύτερα να αναζητήσετε τους καλύτερους οδηγούς. Οι επιλογές διαμονής είναι επίσης διαθέσιμες εδώ σε αυτό το ανάποδο και ποικίλες για ξενώνες, ξενοδοχεία και κάμπινγκ.

8. Άκαμπα

Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στην Ιορδανία
Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στην Ιορδανία

Το μοναδικό θέρετρο και λιμάνι της Ιορδανίας. Αυτό βρίσκεται στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας, Αυτή η ακτογραμμή έχει μήκος σχεδόν 45 χιλιόμετρα.

Αυτές οι καθαρές αμμώδεις παραλίες και ο πλούτος αυτής της υποβρύχιας θα κάνουν την Άκαμπα ένα δημοφιλές ελκυστικό κέντρο καταδύσεων και θέρετρο. Αναπτυγμένα για τουριστική υποδομή υπάρχουν πολλές καφετέριες, ξενοδοχεία και εστιατόρια διαφορετικών τιμών κατηγοριών.

7. Αλ-Καράκ

Ο θρύλος του αμυντικού κτηρίου βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 1100 μέτρων. Υπάρχουν πολυώροφα που είναι μέσα σε έναν πραγματικό λαβύρινθο. Ήταν μια ιστορική αξία εκτός από αυτά υπάρχει ένα αρχαιολογικό μουσείο που λειτουργεί σε αυτήν την περιοχή.

Μετά τη λεηλασία υπάρχει επίσης ένα κάστρο που έχει αφεθεί σε ερείπια σχεδόν 600 χρόνια. Γύρω από το φρούριο της πόλης φύτρωνε το ίδιο όνομα για την προσέλκυση τουριστών.

6. Αμμάν

Το Αμμάν είναι η πρωτεύουσα της Ιορδανίας και μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ιορδανίας. Ήταν επίσης το εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Ιορδανίας. Αυτή η πόλη έχει μακρά ιστορία και πολλά από τα μνημεία της.

Υπάρχουν μερικά από τα τείχη του είναι αρχαιολογικά μουσεία. Που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη νεκρή Μεσόγειο και τις νεκρές θάλασσες. Ήταν μεγάλη οικονομική σημασία για τη χώρα και επίσης το κέντρο της βιομηχανίας της Ιορδανίας.

5. Κάστρα της ερήμου

Στα ανατολικά της ερήμου της Ιορδανίας, ακριβώς ανατολικά του Αμμάν, υπάρχουν συλλογές από κάστρα που μπορούν εύκολα να εξερευνηθούν. Υπάρχουν περισσότερα από 35 καλοδιατηρημένα κτίρια για διάφορους σκοπούς σε αυτή την έρημο. 

Λουτρά, Καραβανσεράι, κυνηγετικά καταφύγια των ευγενών για κάθε ένα από αυτό το παλάτι εκπληρώνουν τον σκοπό του και είχαν αντίστοιχη αρχιτεκτονική. Σε αυτό το παλάτι, το λουτρό του προηγούμενου είναι τοιχογραφίες μοναδικές στον πολιτισμό των μουσουλμάνων που έχουν αποκατασταθεί μερικώς.

4. Νεκρά Θάλασσα

Αυτή η θάλασσα είναι ένα από τα χαμηλότερα σημεία στη γη, 435 μέτρα (1427) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και αυτό το επίπεδο αλατότητας της θάλασσας είναι απίστευτα υψηλό. 

Τεράστια θαλασσινό νερό, λίμνες και αποθέσεις σχισμών δημιουργούν ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα. Στην ιορδανική ακτή, υπάρχουν πολλά θέρετρα. Αυτά τα θαλάσσια νερά χρησιμοποιούνται για καλλυντικούς και ιατρικούς σκοπούς. Ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη διακοπών για τουρίστες και ντόπιους.

3. Jerash

Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στην Ιορδανία
Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στην Ιορδανία

 

Η Πομπηία της Ανατολής διατηρείται καλά από τα απομεινάρια αυτής της αρχαίας πόλης. Όλα αυτά τα αρχιτεκτονικά κτίρια χρονολογούνται από την εποχή της μεγάλης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Υπάρχουν αρχαιολογικά μουσεία που σχεδόν την ημέρα λαμβάνει χώρα μια θεατρική παράσταση που βασίζεται σε ρωμαϊκά στρατιωτικά οικόπεδα όλο τον Ιούλιο αυτή η πόλη έχει διοργανώσει επίσης ένα φεστιβάλ τέχνης. Αυτά τα ορόσημα της Ιορδανίας είναι τα δεύτερα πιο σημαντικά μετά την πέτρα.

Βρείτε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

2. Wadi Rum

Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στην Ιορδανία
Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στην Ιορδανία

 

Αυτή η έρημος του Ουάντι είναι μεγάλη στην εκφραστικότητα και την περιοχή των τοπίων. Τα τοπία είναι ανώμαλα, υπάρχουν επίσης κοκκινωπή άμμος, βουτιές, βράχοι, σχισμές και βουνά που δημιούργησαν ένα παράξενο τοπίο που χρησιμοποιείται επανειλημμένα από τον κινηματογράφο.

Εκεί γυρίστηκε και το Filmed by “Martin”. Αυτό το μέρος ήταν επίσης διάσημο για τις διατηρημένες βραχογραφίες του αρχαίων ανθρώπων. σήμερα σε αυτή την έρημο ζουν Βεδουίνοι.

1. Petra

Αυτό το μοναδικό αρχαίο κτίριο βρίσκεται στην πόλη των βράχων. Η αρχαία Πέτρα ήταν οι πρωτεύουσες αυτού του πλουσιότερου βασιλείου, που μάζευαν για φόρο τιμής από καραβάνια που πραγματοποιούνταν μπαχαρικά.

Σταδιακά ότι χρεοκόπησε όταν θα εμπορεύεται σε δρομολόγια της Maritimes. Υπάρχει ένα δείγμα μοναδικής αρχιτεκτονικής που είναι γεμάτο από κάθε λογής μυστήρια. Αυτά τα μοναδικά κτίρια και τοπία γυρίστηκαν επανειλημμένα σε πολύ ταινίες. Αυτό είναι ένα από τα δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα στην Ιορδανία.

διαβαστε επισης Τα 10 Κορυφαία Τουριστικά Αξιοθέατα Στην Αγγλία

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

αεροπορικα εισητηρια

Και κατάλυμα μέσο booking.com

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια