Τα 15 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Southborough (MA)

Αποτελούμενο από ένα ιστορικό κέντρο και μια συλλογή χωριών, το Southborough είναι μια κατοικημένη πόλη στην περιοχή MetroWest. Το Southborough ιδρύθηκε το 1727 και μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα ήταν μια κυψέλη μεταποίησης. Αυτό άλλαξε στη δεκαετία του 1890, όταν ένα μεγάλο τμήμα της πόλης βρέθηκε ξαφνικά κάτω από το νερό μετά την κατασκευή της τεράστιας δεξαμενής Sudbury.

Αυτός ο όγκος νερού εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της εφεδρικής παροχής νερού της Βοστώνης και υπάρχει ένα μονοπάτι πέντε μιλίων μέσω του Southborough που ανιχνεύει την ακτή και το υδραγωγείο Wachusett που το τροφοδοτεί. Δεν υπάρχει έλλειψη έμπνευσης για υπαίθρια αναψυχή στο Southborough, με δύο κρατικά πάρκα σε κοντινή απόσταση και εκτάσεις ποιμενικής προστασίας που συνδέονται με το μονοπάτι Boroughs Loop Trail μήκους 33 μιλίων.

1. Ιστορική περιοχή Southborough Center

Ιστορική περιοχή Southborough CenterΠηγή: Jay Yuan / shutterstock
Ιστορική περιοχή Southborough Center

Χρονολογείται πριν από περίπου 300 χρόνια, το Southborough έχει ένα εξαιρετικά γραφικό κέντρο χωριού, που προστέθηκε στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Τόπων μόλις το 2021.

Η κορωνίδα και το ορόσημο στην κορυφή της πλαγιάς είναι το υπέροχο Southborough Town House, που κατασκευάστηκε σε ιταλικό στιλ το 1870.

Ο ίδιος αρχιτέκτονας, Alexander Esty, σχεδίασε τη Γοτθική Αναγέννηση του Επισκοπικού Ναού του Αγίου Μάρκου (1863). Στην άλλη πλευρά του Δημαρχείου βρίσκεται η Εκκλησία του Προσκυνητή (1806).

Αρχικά η Unitarian Church, αυτή βρίσκεται στον χώρο του πρώτου συνεδριακού οίκου του Southborough και το 1857 αγοράστηκε από την αποσχισθείσα Εκκλησία Προσκυνητών.

Κάτω από την πλαγιά, το μικρό κοινό βρίσκεται στο κέντρο ενός Μνημείου Βετεράνων του 1866 και περιβάλλεται από μια σειρά από κομψά σπίτια του 18ου και του 19ου αιώνα.

2. Μονοπάτι Sudbury Reservoir

Μονοπάτι του Sudbury ReservoirΠηγή: Jay Yuan / shutterstock
Μονοπάτι του Sudbury Reservoir

Το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του αστικό τοπίου του Σάουθμπορο είναι η δεξαμενή Sudbury των 5.000 στρεμμάτων, η οποία ανασκάφηκε τη δεκαετία του 1890.

Ακόμα ενεργή ως εφεδρική παροχή νερού έκτακτης ανάγκης για τη Βοστώνη, η δεξαμενή είναι μέρος ενός διασυνδεδεμένου συστήματος κατά μήκος του ποταμού Sudbury.

Το νερό παραδόθηκε στη δεξαμενή από τα δυτικά μέσω του υδραγωγείου Wachusett και στη συνέχεια στάλθηκε κατά μήκος του Δυτικού Υδραγωγείου στη δεξαμενή Weston αρκετά μίλια ανατολικά.

Ξεκινώντας από το μονοπάτι κατά μήκος της οδού Framingham, μπορείτε να ακολουθήσετε πέντε μίλια από τις ακτές της δεξαμενής και το Υδραγωγείο Wachusett στο Southborough, κατευθυνόμενοι δυτικά μέχρι τη γραμμή με το Westborough.

Ιστορικοί δείκτες επισημαίνουν ορόσημα όπως το Burnett House (1849), ενώ υπάρχει μια υπέροχη δασώδης έκταση μεταξύ White Bagley Rd και Cordaville Rd.

Καθώς η δεξαμενή είναι ακόμα ενεργή, δεν επιτρέπονται τα σκυλιά, αλλά υπάρχουν πολλά καθορισμένα σημεία ψαρέματος στο μονοπάτι.

3. Boroughs Loop Trail

ΠεζοπορίαΠηγή: inewsfoto / shutterstock
Πεζοπορία

Τα δίκτυα πεζοπορίας στο Southborough, Westborough, Northborough και Marlborough βρίσκονται σε διαδικασία σύνδεσης για τη δημιουργία ενός βρόχου 33 μιλίων.

Χρησιμοποιώντας πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους, μονοπάτια με καρότσια και μονοπάτια υδραγωγείων, αυτός είναι ένας φανταστικός τρόπος για να εκτιμήσετε την αφθονία της φυσικής ομορφιάς στις αυλές αυτών των πόλεων.

Στο Southborough το μονοπάτι ενσωματώνει ένα μεγάλο τμήμα του Sudbury Reservoir Trail, καθώς και μονοπάτια στο Chestnut Hill Farm και το Beals Preserve.

Ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά του Southborough, υπάρχει επίσης ένα όμορφο τμήμα που σας μεταφέρει στο πάρκο Cedar Hill and Sawink Farm, υπό τη φροντίδα των Trustees της Sudbury Valley.

4. Φάρμα Chestnut Hill

Αγρόκτημα Chestnut HillΠηγή: David Cianetti / shutterstock
Αγρόκτημα Chestnut Hill

Περίπου ένα μίλι δυτικά του Σάουθμπορο Σέντερ υπάρχει ένα αγρόκτημα που λειτουργεί, ένα από τα τελευταία του είδους του στο Σάουθμπορο.

Αυτή η πανέμορφη έκταση βοσκοτόπων, ορεινό δάσος, όλα τα οποία έχουν εντοπιστεί από παλιούς πέτρινους τοίχους, έχει διατηρηθεί χάρη στις προσπάθειες μιας τοπικής οικογένειας τη δεκαετία του 1960, καθώς και των πολιτών του Southborough που ψήφισαν να αγοράσουν έναν Περιορισμό Διατήρησης εδώ το 2006.

Ένα μονοπάτι με καρότσι περνά δίπλα από χωράφια που καλλιεργούν λαχανικά, μηδική και σανό και σκαρφαλώνει σε ένα δάσος από άσπρο πεύκο, κόκκινο σφένδαμο και βελανιδιές. Η Chestnut Hill Farm εκτελεί ένα πρόγραμμα CSA, αλλά διαθέτει επίσης ένα εποχικό αγρόκτημα που πωλεί εγχώρια προϊόντα.

5. Κονσέρβα φασολιών

Beals ConserveΠηγή: my_southborough / Flickr | CC BY-ND
Beals Conserve

Ένα ντόπιο ζευγάρι δώρισε αυτή την υπέροχη έκταση 55 στρεμμάτων δίπλα στο ανοιχτό κανάλι του Υδραγωγείου Wachusett.

Το Beals Preserve διαχειρίζεται το Southborough Open Land Foundation και έχει έναν ιστό από μονοπάτια σε δάση, πάνω από λιβάδια, δίπλα σε μια λίμνη και κατά μήκος του υδραγωγείου.

Τα μονοπάτια εδώ συνδέονται με το Sudbury Reservoir Trail και μαζί με το Boroughs Loop Trail. Η καλύτερη εποχή για να βρεθείτε εδώ είναι το καλοκαίρι, όταν το καταφύγιο φιλοξενεί την εκδήλωση Art on the Trails, με συναρπαστικές εγκαταστάσεις που μετατρέπουν το τοπίο σε πάρκο γλυπτών.

6. Περιοχή Διατήρησης Λόφου Breakneck

Περιοχή διατήρησης Breakneck HillΠηγή: my_southborough / Flickr | CC BY-ND
Περιοχή διατήρησης Breakneck Hill

Αυτή η έκταση 90 στρεμμάτων κυλιόμενης γης ανήκει στην πόλη και είναι ανοιχτή στο κοινό για παθητική αναψυχή.

Το Breakneck Hill είναι μια χαρά το καλοκαίρι όταν τα λιβάδια είναι διάσπαρτα με αγριολούλουδα. Ελάτε σε μια καθαρή μέρα και η θέα απλώνεται σε μίλια.

Μπορείτε να δείτε ακόμη και μέχρι το όρος Wachusett εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Η λοφώδης τοπογραφία παρουσιάζει μερικές δύσκαμπτες αναβάσεις και υπάρχει ένα μονοπάτι μήκους 1,4 μιλίων που ξεκινά από το πάρκινγκ στη νοτιοδυτική γωνία της κράτησης στο Breakneck Hill Road.

7. Callahan State Park

Κρατικό Πάρκο ΚάλαχανΠηγή: Monika Salvan / shutterstock
Κρατικό Πάρκο Κάλαχαν

Ένα μικρό κομμάτι του 950 στρεμμάτων Callahan State Park βρίσκεται στη βορειοανατολική γωνιά του Southborough. Κυρίως στο Framingham και το Marlborough, το πάρκο άνοιξε για το κοινό το 1970, με πρόσκληση για δασικές εκτάσεις και ανοιχτά χωράφια, γύρω από το Beebe Pond και το Eagle Pond.

Το Callahan State Park είναι ένα άλλο τοπικό αξιοθέατο στο Bay Circuit Trail και έχει επτά μίλια σημαδεμένων μονοπατιών για πεζοπορία, ιππασία, ορεινή ποδηλασία και σκι αντοχής μετά το χιόνι.

Η περιοχή γύρω από το Eagle Pond στο νοτιότερο τμήμα είναι ένα ανεπίσημο πάρκο σκύλων, ως ένα ευνοημένο μέρος για την άσκηση των νεογνών με λουρί.

8. Φάρμα Eastleigh

Φάρμα EastleighΠηγή: Yingna Cai / shutterstock
Φάρμα Eastleigh

Χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα, αυτό το ιστορικό αγρόκτημα αγοράστηκε από τον σημερινό ιδιοκτήτη του για να αποφευχθεί η ανάπλασή του.

Τα τελευταία 20 χρόνια η Eastleigh Farm έχει επιστρέψει στις ρίζες της ως φάρμα γαλακτοπαραγωγής, αλλά έχει επίσης ανοίξει στο κοινό για εποχιακές εκδηλώσεις.

Κατά μια μέση μέρα, ο κύριος λόγος για να το επισκεφτείτε είναι για το παγωτό, το οποίο φτιάχνεται επί τόπου. Black Raspberry, Cookie Monster, Maple Walnut και Chocolate Peanut Butter είναι μερικές από τις υπέροχες γεύσεις.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Northborough (MA)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια χαλαρή βόλτα στην ιδιοκτησία ή να κάνετε κράτηση για μια βόλτα με βαγόνι για να δείτε το κοπάδι βοοειδών. Τα Σαββατοκύριακα μπορείτε να τηλεφωνήσετε σε ένα vintage κατάστημα πολλών πωλητών, καθώς και σε έναν έμπορο αντίκες, που στεγάζεται σε έναν αχυρώνα.

9. Το αγρόκτημα Trombetta

Το αγρόκτημα TrombettaΠηγή: Trombetta’s Farm / Facebook
Το αγρόκτημα Trombetta

Αυτό το πάγκο παγωτού στο κοντινό Marlborough βρίσκεται κοντά στο βόρειο άκρο του Sudbury Reservoir.

Πηγαίνοντας πίσω στο 1978, το Trombetta’s Farm είναι ένα από εκείνα τα σπάνια καταστήματα παγωτού που παραμένει ανοιχτό όλο το χρόνο, με μειωμένο ωράριο (Σαββατοκύριακα) τους χειμερινούς μήνες.

Υπάρχουν 40 γεύσεις από σπιτικό, παλιομοδίτικο παγωτό για να διαλέξετε. Παρασκευάζονται καθημερινά για να εξασφαλίσουν κρεμώδη υφή και γεύση, ενώ υπάρχει επίσης μια επιλογή από σερμπέτ, μαλακό σερβίς, σορμπέ, γεύσεις χωρίς ζάχαρη και παγωμένο γιαούρτι.

Το Trombetta’s Farm διαθέτει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών στην ιδιοκτησία, που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο θερμοκήπιο 450 ποδιών.

Το κέντρο κήπου εδώ προηγείται της λειτουργίας του παγωτού και προσφέρει πληθώρα μονοετών φυτών, πολυετών, παχύφυτων, φυτών εσωτερικού χώρου, κρεμαστά φυτά, στολίδια κήπου και αξεσουάρ.

10. Λέσχη Γκολφ Southborough

ΓκολφΠηγή: photoinnovation / shutterstock
Γκολφ

Αυτό το γήπεδο 9 οπών σε λογικές τιμές είναι ανοιχτό στο κοινό ανά πάσα στιγμή. Το Southborough Golf Club βρίσκεται σε ένα ελκυστικό σημείο, που οριοθετείται νότια από το Sudbury Reservoir, με το μονοπάτι να περικλείει την άκρη του γηπέδου.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Γκρότον(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Οι τρύπες απλώνονται σε κυματοειδές έδαφος, με ακανόνιστες παγετώνες να κρύβονται στο δάσος και θέα ανατολικά προς το αγροτικό νεκροταφείο Southborough, που χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Όλο το μάθημα έχει υποβληθεί σε ενημέρωση τα τελευταία χρόνια, ανακαινίζοντας όλα τα μονοπάτια του καροτσιού, τα μπλουζάκια και τις αποθήκες.

11. Hopkinton State Park

Κρατικό πάρκο HopkintonΠηγή: Monika Salvan / shutterstock
Κρατικό πάρκο Hopkinton

Ο κύριος χώρος στάθμευσης για αυτό το δημοφιλές κρατικό πάρκο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον σιδηροδρομικό σταθμό Southborough, ακριβώς πάνω από τη γραμμή στο Hopkinton.

Το κύριο αξιοθέατο του Hopkinton State Park, το οποίο ιδρύθηκε το 1947, είναι μια ανενεργή δεξαμενή που τροφοδοτείται από πηγές, που παλαιότερα ήταν μέρος της παροχής νερού της Βοστώνης.

Υπάρχουν δύο παραλίες για κολύμπι στην ακτή και κατά τη διάρκεια της σεζόν μπορείτε να νοικιάσετε καγιάκ, κανό και κουπιά με την ευγενική προσφορά της Boating στη Βοστώνη, η οποία προσφέρει επίσης μαθήματα ιστιοπλοΐας εδώ.

Θα βρείτε πολλούς χώρους για πικνίκ με ψησταριές γύρω από την ακτογραμμή, όπου μπορείτε να απολαύσετε μια οικογενειακή κουζίνα, ενώ τα γύρω δάση και οι υγρότοποι μπορούν να ανακαλυφθούν σε ένα κουβάρι μονοπατιών.

12. Μονοπάτι πίστας Bay

Bay Circuit TrailΠηγή: Michael Sean OLeary / shutterstock
Bay Circuit Trail

Ένα τμήμα του πρόσφατα ολοκληρωμένου μονοπατιού σύνδεσης, δίπλα στο Sudbury Reservoir στα ανατολικά του Southborough είναι μέρος ενός επικού μονοπατιού 230 μιλίων που διασχίζει τα εξωτερικά προάστια της Βοστώνης.

Στο ταξίδι του από το Newburyport στο βορρά στο Duxbury στο νότο, το Bay Circuit Trail χρησιμοποιεί υπάρχουσες υποδομές και ακίνητα, από πεζοδρόμια σε ήσυχους δρόμους έως προστατευτικά εδάφη, μονοπάτια και δημόσια πάρκα.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Easthampton (MA)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Στο Southborough μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μονοπάτι για να επισκεφθείτε μια τεράστια ακολουθία διασυνδεδεμένων φυσικών χώρων στο Framingham και το Sudbury.

Μετά το Sudbury Reservoir Trail θα μπείτε στο Callahan State Park και από εκεί θα μεταβείτε στο Henry’s Hill και στο Wayside Forest, που διατηρούνται από τους Trustees της Sudbury Valley.

13. Southborough Golf-Learning Center

Πεδίο οδήγησης γκολφΠηγή: amenic181 / shutterstock
Πεδίο οδήγησης γκολφ

Ένα άλλο μέρος για να τελειοποιήσετε το παιχνίδι γκολφ σας είναι αυτό το εύρος οδήγησης εκτός της Διαδρομής 9. Κάτι που ισχύει για το Southborough Golf-Learning Center είναι η τοποθεσία, καθώς η περιοχή είναι τραβηγμένη πάνω από μια δασώδη πλαγιά με δέντρα που συνορεύουν με στόχους.

Η σειρά είναι φωτισμένη και υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε γρασίδι και τεχνητά μπλουζάκια. Μπορείτε να δουλέψετε την κούνια σας το χειμώνα χάρη σε ένα σετ θερμαινόμενων κόλπων.

Υπάρχουν μερικοί επαγγελματίες που εδρεύουν στο κέντρο που προσφέρουν ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα, με ανάλυση βίντεο, ενώ έχετε επίσης μια επιχείρηση επισκευής κλαμπ με πλήρεις υπηρεσίες εδώ.

14. Fayville Park

Παιδική χαράΠηγή: Rahmanjinov / shutterstock
Παιδική χαρά

Στο χωριό Fayville του Southborough υπάρχει ένα καλά εξοπλισμένο δημόσιο πάρκο, που βρίσκεται στην πλαγιά με θέα στη δεξαμενή.

Το Fayville Park λάμπει περισσότερο από όλα ως μέρος για να φέρετε παιδιά. Υπάρχει μια φανταστική παιδική χαρά εδώ, με ξεχωριστές κατασκευές αναρρίχησης και κούνιες για παιδιά ηλικίας 1-5 και 5-12 ετών.

Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Καλιφόρνια το 2023(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Λίγα βήματα μακριά υπάρχει ένα καταφύγιο για πικνίκ με άφθονη σκιά και καθαρές οπτικές γωνίες τόσο της παιδικής χαράς όσο και της δεξαμενής. Το Fayville Park διαθέτει επίσης ένα γήπεδο μπάσκετ με μονό στεφάνι και ένα διαμάντι μπέιζμπολ/softball.

15. Ημέρα Κληρονομιάς

Φεστιβάλ στο πάρκοΠηγή: Ajax9 / shutterstock
Φεστιβάλ στο πάρκο

Εδώ και μισό αιώνα, το Southborough σηματοδοτεί την φθινοπωρινή σεζόν τον Οκτώβριο με μια μεγάλη ετήσια συνάντηση.

15 καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Σουόνσι (ΜΑ)(Ανοίγει σε νέα καρτέλα)

Κυρίως αγκυροβολημένο στο St. Mark’s Field, στη γωνία των Routes 85 και 30, το Heritage Day γεμίζει πολλά μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Για μια σύντομη περίληψη, υπάρχει μια παρέλαση, δεκάδες πωλητές τροφίμων και χειροτεχνίας, δωρεάν διαδηλώσεις από τοπικούς συλλόγους και επιχειρήσεις και μια σειρά από αξιοθέατα και δραστηριότητες φιλικές προς τα παιδιά.

Ορισμένες από τις ομάδες και τις υπηρεσίες που συμμετέχουν στην παρέλαση περιλαμβάνουν βετεράνους, την πυροσβεστική, την αστυνομία, μπάντες σχολικής πορείας, προσκόπους και αθλητικές ομάδες νέων.

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια