Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στο Εδιμβούργο

Το Εδιμβούργο έχει τα πάντα. Υπέροχες παμπ.Απίστευτα κάστρα. Και είναι περπατήσιμο.

Με περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους στην πόλη και τη γύρω περιοχή, το Εδιμβούργο είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές πόλεις της Σκωτίας.

Βρίσκεται στην περιοχή Central Belt της χώρας, είναι επίσης η πρωτεύουσα και συνδυάζει ένα απρόσκοπτο στυλ του σύγχρονου νέου κόσμου και την κλασική παλιά γοητεία που δίνει μια πραγματικά μοναδική αίσθηση.

Τα αρχαιολογικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι η περιοχή γύρω από το Εδιμβούργο έχει κατοικηθεί για αρκετό καιρό με πρώιμους οικισμούς που χρονολογούνται ακόμη και πριν από την Εποχή του Χαλκού. Στη δεκαετία του 600 χτίστηκαν τα πρώτα οχυρά και οχυρώσεις και όταν οι Άγγλοι εισέβαλαν τον 7ο αιώνα ονόμασαν την περιοχή «Eiden’s Burgh», όπου το «burgh» μεταφράζεται σε «φρούριο».

Έχεις βρει αεροπορικά εισιτηρια; Δες και στο TicketsWe

Διαβάστε επίσης:48 ώρες στο Εδιμβούργο: Το τέλειο δρομολόγιο του Εδιμβούργου

Οι Σκωτσέζοι έχτισαν ένα κάστρο, μετονόμασαν τη γη, και μετά τον 12ο αιώνα η μικρή κοινότητα που ζούσε εκεί μεγάλωσε και ευδοκίμησε σε μεγαλύτερο οικισμό.

Λόγω του πολέμου, της πείνας και της εξάπλωσης της πανώλης, η πόλη ήταν σε ερείπια με κατεστραμμένη οικονομία, υπερπληθυσμό και γενικές ανθυγιεινές συνθήκες διαβίωσης και έτσι η πράξη της Ένωσης το 1707 έφερε κοντά την Αγγλία και τη Σκωτία για να βοηθήσουν αμοιβαία τους εαυτούς τους να βγουν από τη δεινή κατάσταση.

Η πόλη επεκτάθηκε τον 18ο αιώνα, διορθώνοντας το πληθυσμιακό πρόβλημα και η βιομηχανική επανάσταση έφερε πολλούς κατοίκους από τη φτώχεια.

Για μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το Εδιμβούργο έχει μια αίσθηση μικρού χωριού. Υπάρχει μια αίσθηση κοινότητας εδώ που νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις μια βόλτα στο δρόμο και να συναντήσεις κάποιον που μπορεί να γνωρίζεις.

Αν και μερικές φορές οικείο, υπάρχει επίσης μια αίσθηση απορίας και αίσθησης ότι θα ανακαλύψετε κάτι νέο στη γωνία.

Είναι μια μεγάλη, συναρπαστική πόλη, με δονήσεις μικρής πόλης και πολλές εκκεντρικότητες για να ανακαλύψετε.

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Εδιμβούργο.

Το κάθισμα του Άρθουρ

Μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή πολλών ξεναγών, αλλά μερικές φορές υπάρχει ένας καλός λόγος για τον οποίο αναφέρονται πάντα τέτοια πράγματα. Το Arthur’s Seat προσφέρει μερικές από τις καλύτερες απόψεις στο Εδιμβούργο.

Είναι σχεδόν 900 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, επομένως δεν είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική πεζοπορία και επίσης δεν θα σας πάρει όλη την ημέρα.

Θα μπορείτε να θαυμάσετε μερικές όμορφες αστρικές απόψεις της πόλης, όπως το παρεκκλήσι του Αγίου Αντωνίου ηλικίας 600 ετών και το οχυρό 2.000 ετών στο Dunsapie Loch.

Το μονοπάτι ξεκινά από τους πρόποδες του πανέμορφου πάρκου Holyrood και οι κακοτράχαλοι λόφοι και τα άγρια ​​βραχώδη μονοπάτια θα σας κάνουν λίγο δύσκολο να πιστέψετε ότι βρίσκεστε μόλις δύο μίλια μακριά από το κέντρο της πόλης. Φορέστε μερικά άνετα παπούτσια και φέρτε μια φωτογραφική μηχανή.

Επισκεφθείτε την πόλη με τα πόδια

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Εδιμβούργο είναι μια πόλη που περπατάει. Φορέστε τον πάγκο των βημάτων σας και μερικά καλά παπούτσια γιατί ο καλύτερος τρόπος για να δείτε την πόλη είναι να περπατήσετε στα δαιδαλώδη και μερικές φορές μικρούς δρόμους της.

The Royal Mile : Ακόμα κι αν προσπαθήσατε να αποφύγετε τη βόλτα σας στο εμβληματικό Royal Mile, πιθανότατα θα το κάνατε ακούσια. Το Royal Mile είναι ένα τμήμα δρόμου που χωρίζει την Παλιά Πόλη με τη Νέα Πόλη (ειρωνικά, η Νέα Πόλη χτίστηκε το 1700).

Ονομάζεται Royal Mile επειδή συνδέει τα δύο βασιλικά κτίρια της πρωτεύουσας της Σκωτίας.

το Κάστρο του Εδιμβούργου στην κορυφή του λόφου και το Holyrood στο κάτω μέρος.

Κάθε Αύγουστο, ο δρόμος γίνεται η καρδιά του θρυλικού Εδιμβούργου Fringe Festival.

Ο τόπος λάμπει από τουρίστες, παραστάσεις, παραστάσεις στο δρόμο και η ενέργεια είναι ηλεκτρική.

Πλακόστρωτα δρομάκια, μικροσκοπικά μαγαζιά και κτίρια 600 ετών κάνουν το μέρος ξεχωριστό με αυτόν τον εκκεντρικό τρόπο του Εδιμβούργου.

Στο τέλος του Royal Mile είναι το τέλος του κόσμου. Σε ένα δρομάκι που παλαιότερα ήταν ψαραγορά, το World’s End alleyway υπάρχει από τον 15ο αιώνα. Η περιοχή σε αυτό το άκρο της πόλης χαρακτηριζόταν ως επί το πλείστον από κατοίκους χαμηλού εισοδήματος και φτώχεια και το δρομάκι σήμανε ανεπίσημα το τέλος των ορίων της πόλης.

Μια πύλη ήταν τοποθετημένη στο αντίθετο άκρο του κλεισίματος και η είσοδος ή η έξοδος του ταξιδιώτη έπρεπε να πληρώσει ένα τέλος, εάν δεν μπορούσατε να αντέξετε οικονομικά, περιορίζεστε να βρίσκεστε εντός ή εκτός πόλης.

Επίσης κατά μήκος του Royal Mile, βρίσκεται η όαση του Dunbar’s Close.

Δεδομένης της ιστορίας της περιοχής, ο χώρος έχει τόνους από πανέμορφα μικρά σοκάκια και παλιά κτίρια.

Ενώ το The World’s End μπορεί να είναι μια έντονη υπενθύμιση του πιο βάναυσου παρελθόντος της πόλης, το Dunbar’s Close είναι μια όαση σε κοινή θέα.

Αρχικά μέρος ενός κήπου του 17ου αιώνα, ο χώρος έχει αποκατασταθεί με αγάπη τη δεκαετία του ’70 στην παλιά του αίγλη.

Καθώς η παλιά πόλη αναζωογονούνταν, φυτεύτηκαν νέα λιθοδομή και φράχτες και τώρα ο περιφραγμένος κήπος επιτρέπει στους επισκέπτες να ελίσσονται ανάμεσα στα λουλούδια και τους θάμνους στην καρδιά της πόλης.

Ο χώρος μοιάζει με μινιατούρα πάρκο, ειδικά όταν τα παρτέρια ανθίζουν από πάνω, δίνοντας στον χώρο μια πολύ ζωντανή και πολύχρωμη ποπ.

The Water of Leith Walkway: Αν θέλετε να θαυμάσετε την ομορφιά και να μην είστε στη μέση της φασαρίας, το Water of Leith Walkway είναι το ιδανικό μέρος.

Το τμήμα του μονοπατιού είναι αρκετά μεγάλο και απέχει περίπου 12 μίλια από τα προάστια του Μπαλέρνο μέχρι την πόλη.

Σε αντίθεση με το Royal Mile, η βόλτα εδώ είναι γεμάτη με καταπράσινα δέντρα, ανθισμένα αγριολούλουδα και ένα υπέροχο μικρό κανάλι από το οποίο, αν προτιμάτε, μπορείτε να κάνετε κανό ή κωπηλασία.

Η ποδηλασία είναι επίσης μια επιλογή και θα καταλήξετε να περάσετε από πολλά ορόσημα του Εδιμβούργου, όπως οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι, η Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας και η Γέφυρα Dean.

Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι είναι οι δεύτεροι παλαιότεροι στη Βρετανία (μετά το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης) και ιδρύθηκαν το 1607 με σκοπό την καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών.

Τώρα ο χώρος είναι περισσότερο ένας δημόσιος κήπος αναψυχής με διαφορετικές εύκρατες ζώνες για το κλίμα και ένας κήπος κινέζικου στιλ στην πλαγιά του λόφου με παγόδες, μια λιμνούλα με κρίνους και καταρράκτες.

Ελάτε για τα φυτά, μείνετε για τη θέα της αρχιτεκτονικής του θερμοκηπίου της βικτωριανής εποχής.

Επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας

Βρίσκεται σχεδόν κυριολεκτικά στη μέση του Εδιμβούργου, το Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας είναι ο μοναδικός σταθμός για να μάθετε για τα πάντα στη Σκωτία.

Το κτίριο είναι αρκετά ογκώδες και η μοντέρνα όψη του στο κέντρο της παλιάς πόλης είναι μια έντονη αντίθεση με τη γύρω αρχιτεκτονική της πόλης.

Πολλά από τα εκθέματα βρίσκονται σε εκ περιτροπής βάση, επομένως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιστρέψετε και να επισκεφθείτε ξανά, αλλά εκεί που πραγματικά λάμπει το μουσείο είναι η μόνιμη έκθεσή του για οτιδήποτε σκωτσέζικο.

Μερικά από τα κυριότερα σημεία του μουσείου περιλαμβάνουν τους σκακιστές Lewis που είναι περίτεχνα σκαλισμένοι από χαυλιόδοντα θαλάσσιου ίππου που χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα. Στο Κάθισμα του Άρθουρ το 1836 βρέθηκαν μικροσκοπικά φέρετρα από πεύκο, τα οποία από την ανακάλυψή τους έχουν συνδεθεί με τη μαγεία. Και ένας από τους πιο διάσημους νεκρούς κατοίκους της Σκωτίας μπορεί να βρεθεί και εδώ.

Ντόλι το πρόβατο. Γεννημένη το 1996 στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η Ντόλι ήταν το πρώτο θηλαστικό που κλωνοποιήθηκε με επιτυχία.

Τώρα τα υπολείμματα της ταξιδέρωσης εκτίθενται στο μουσείο για να τα δουν όλοι.

Τέλος, αν θέλετε να πάρετε λίγο καθαρό αέρα μετά από μια κουραστική μέρα βλέποντας τα πάντα εδώ, ανεβείτε στον ανελκυστήρα στον έβδομο όροφο και χαλαρώστε στη βεράντα του τελευταίου ορόφου.

Η πανοραμική θέα από την κορυφή προσφέρει υπέροχη θέα στο Εδιμβούργο και σχεδιάστηκε από τον σχεδιαστή και γλύπτη Andy Goldsworthy και διαθέτει μπλοκ ψαμμίτη και κήπους που προορίζονται να αντιπροσωπεύουν τη φυτική ζωή που βρίσκεται σε όλη τη Σκωτία.

ανεβείτε στον ανελκυστήρα στον έβδομο όροφο και χαλαρώστε στη βεράντα του τελευταίου ορόφου.

Η πανοραμική θέα από την κορυφή προσφέρει υπέροχη θέα στο Εδιμβούργο και σχεδιάστηκε από τον σχεδιαστή και γλύπτη Andy Goldsworthy και διαθέτει μπλοκ ψαμμίτη και κήπους που προορίζονται να αντιπροσωπεύουν τη φυτική ζωή που βρίσκεται σε όλη τη Σκωτία.

ανεβείτε στον ανελκυστήρα στον έβδομο όροφο και χαλαρώστε στη βεράντα του τελευταίου ορόφου.

Η πανοραμική θέα από την κορυφή προσφέρει υπέροχη θέα στο Εδιμβούργο και σχεδιάστηκε από τον σχεδιαστή και γλύπτη Andy Goldsworthy και διαθέτει μπλοκ ψαμμίτη και κήπους που προορίζονται να αντιπροσωπεύουν τη φυτική ζωή που βρίσκεται σε όλη τη Σκωτία.

Το Κάστρο του Εδιμβούργου είναι υπέροχο, αλλά μπορεί να κατακλυστεί από τουρίστες. Δείτε και τα άλλα κάστρα κοντά.

Εξερευνήστε τα Κάστρα του Εδιμβούργου

Με μια πόλη τόσο παλιά όσο το Εδιμβούργο και τόσο σημαντική στην ιστορία της Σκωτίας, η πόλη έχει μερικά ενδιαφέροντα κάστρα και αρχοντικά που βυθίζονται στην ιστορία της πόλης και είναι καλοδιατηρημένα και διατηρημένα κομμάτια της αρχαιότητας.

Κάστρο του Εδιμβούργου: Αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό και πιο επισκέψιμο από όλα τα κάστρα της περιοχής, το Κάστρο του Εδιμβούργου δεσπόζει πάνω από την πόλη και φιλοξενεί μερικά από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά αντικείμενα της Σκωτίας.

Μόλις πλησιάσετε τις πύλες, μην μπείτε πολύ γρήγορα και σταματήστε ένα δευτερόλεπτο στα αγάλματα του Sir Willam Wallace και του Robert the Bruce.

Ενώ τα αγάλματα είναι σύγχρονα εργαλεία, οι δύο φιγούρες είναι δύο πολύ σημαντικοί άνθρωποι στην ιστορία της Σκωτίας.

Οι εκθέσεις στο εσωτερικό είναι εκτενείς και το ίδιο το κτίριο χρονολογείται από τον 12ο αιώνα με το τμήμα του φρουρίου να χρονολογείται ακόμη πιο πίσω από αυτό.

Δείτε τα κοσμήματα του στέμματος που φορούσε η Μαίρη Βασίλισσα των Σκωτών το 1543, την Πέτρα του Πεπρωμένου, που χρησιμοποιήθηκε στις στεφές των βασιλικών της Σκωτίας και την καθημερινή εκτόξευση των κανονιών.


Κάστρο Lauriston: Ενώ το Κάστρο του Εδιμβούργου είναι ένα αξιοθέατο, φέρνει πολλούς τουρίστες. Έτσι, αν σας ενδιαφέρει κάτι λίγο πιο ασυνήθιστο, ρίξτε μια ματιά στο Lauriston Castle.

Η μεσαιωνική προέλευσή του χρονολογείται από τον 13ο αιώνα, αλλά με τα χρόνια η γη έχει ανακαινιστεί και ανακαινιστεί και τον 16ο αιώνα το αχανές αρχοντικό ήταν μια όμορφη ιδιοκτησία με θέα στις εκβολές του Φερθ.

Το κτήμα πέρασε από τα χέρια πολλών οικογενειών, οι τελευταίες από τις οποίες ήταν οι Reids που συγκέντρωσαν μια σειρά από αντικείμενα και έργα τέχνης που κυμαίνονταν από κινεζική πορσελάνη και ολλανδικά κεραμικά μέχρι γκραβούρες με μεζοτέντ και ιταλικά έπιπλα.

Η συλλογή των καθημερινών αντικειμένων του Reid παραμένει στη θέση του, προσφέροντας μια ματιά στη ζωή των ευγενών του τέλους του 19ου αιώνα. Και όπως τα περισσότερα παλιά κτίρια στο Εδιμβούργο, το κάστρο λέγεται ότι είναι στοιχειωμένο.

 

Κάστρο Craigmillar: Ακριβώς ανατολικά του κέντρου της πόλης και μετά από το πάρκο Holyrood, το Κάστρο Craigmillar βρίσκεται στο προάστιο “Little France” της πόλης. Η περιοχή πήρε το όνομά της από τη Μαίρη, βασίλισσα της Σκωτίας, η οποία έφερε τη συνοδεία της από τη Γαλλία για να εγκαταστήσει την περιοχή μέσα και γύρω από το Κάστρο Craigmillar. Το ίδιο το κάστρο χρονολογείται από τον 14ο αιώνα.

Το κάστρο συνδέεται ως επί το πλείστον με τη Μαρία που ανέρρωσε εδώ αφού γέννησε τον μελλοντικό βασιλιά Ιάκωβο VI. Ενώ η Μαίρη ανακτούσε το περιστατικό που είναι γνωστό ως «Δεσμός Craigmillar» αναγκάστηκε να ξεφορτωθεί τον σύζυγό της.

Σήμερα, το κάστρο είναι ένα από τα πιο διατηρημένα μεσαιωνικά κάστρα στη Σκωτία και αξίζει να κάνετε μια βόλτα στους χώρους.

 

Κατευθυνθείτε προς την πόλη και ψωνίστε, κάντε στάση σε μια παμπ, δείτε τα κοντινά κάστρα και μην χάσετε το μουσείο. Δεν πρέπει να χάσετε το Εδιμβούργο.

βρείτε ξενοδοχείο για να μείνετε

Δείτε μια κωμική εκπομπή

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να είναι εξοικειωμένοι με το Edinburgh Fringe Festival, η διασκέδαση δεν σταματά εκεί. Ο Φρινγκ φέρνει διεθνείς κωμικούς και καλλιτέχνες, αλλά η πόλη ευδοκιμεί στη ζωντανή ψυχαγωγία όλο το χρόνο.

Το καλύτερο από όλα, η εμπειρία θα είναι πολύ πιο ουσιαστικά σκωτσέζικη, καθώς θα εξυπηρετεί περισσότερο το τοπικό πλήθος. Το θέατρο Bedlam στην παλιά πόλη φιλοξενεί τακτικά κωμικές παραστάσεις, φοιτητικές παραστάσεις και φιλοξενεί το παλαιότερο γήπεδο αυτοσχεδιασμών της Σκωτίας – The Improverts.

Για κάτι πιο οικείο, ρίξτε μια ματιά στο The Stand, ένα κωμικό κλαμπ που φιλοξενεί νυχτερινές παραστάσεις σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο υπόγειο που μοιάζει περισσότερο με μυστική παμπ παρά με θέατρο.

Η σκωτσέζικη κουλτούρα είναι μεγάλη στο craic και το να έχεις καλές κοροϊδίες και μεγαλύτερα ονόματα περιστασιακά περνούν για να δοκιμάσουν νέο υλικό. Περιμένετε πολλές βρισιές, βρώμικες κοροϊδίες και πολλούς σκωτσέζους να τις συνοδεύουν.

Ο Τελικός Λόγος μας

Το Εδιμβούργο είναι μια πόλη παγκόσμιας κλάσης με ατμόσφαιρα μικρής πόλης.

Μια πόλη που είναι αληθινή χαρά απλά να περπατάς, να βλέπεις τα αξιοθέατα και να βλέπεις κάτι νέο και ενδιαφέρον να συμβαίνει σε κάθε γωνιά.

Βυθιστείτε στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη φύση που έχει να προσφέρει αυτή η παλιά πόλη. Μην ξεχάσετε να πάτε σε μια παμπ και να πιείτε μια πίντα.

Το Εδιμβούργο είναι πολύ διασκεδαστικό.

Διαβάστε επίσης:15 καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από το Εδιμβούργο

Εδιμβούργο χωρίς γλουτένη

Τα καλύτερα πράγματα να κάνετε στην Παλιά Πόλη του Εδιμβούργου

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

ξενοδοχεία

Μην ξεχνάτε την ταξιδιωτική σας ασφάλιση!

Ενοικίαση αυτοκίνητου με την Economybookings.com

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.