Σκωτία

11 Συμβουλές οδικού ταξιδιού στη Σκωτία που πρέπει να γνωρίζετε πριν πάτε

Η Σκωτία είναι μια τραχιά και όμορφη χώρα που είναι ιδανική για εξερεύνηση σε ένα οδικό ταξίδι. Οι απόκρημνες ακτές, οι ήρεμες λίμνες και οι κυλιόμενοι λόφοι το κάνουν ένα όνειρο να το ανακαλύψετε. Υπάρχουν αμέτρητα ιστορικά κάστρα, εμβληματικά αποστακτήρια και νησιά ιδανικά για καρτ ποστάλ στα χέρια σας.

Αγαπώ απόλυτα τη Σκωτία. Είναι εκπληκτικά όμορφο και δεν χορταίνω ποτέ από τα αμέτρητα μεταβαλλόμενα τοπία, τα σκωτσέζικα αποστακτήρια και τους ζεστούς, φιλόξενους ντόπιους.

Έχοντας πάει στη Σκωτία πολλές φορές την τελευταία δεκαετία, νομίζω ότι το να κάνετε ένα οδικό ταξίδι είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε τη χώρα. Κατοικία μόλις 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι μια αραιοκατοικημένη περιοχή, τόσο μεγάλο μέρος της οδήγησής σας εδώ θα είναι στην ύπαιθρο. Η χώρα είναι ακριβώς χτισμένη για αυτό.

Αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε πριν αναχωρήσετε.

Ακολουθούν 10 συμβουλές για οδικά ταξίδια στη Σκωτία (συν τις αγαπημένες μου διαδρομές) που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την οδήγησή σας καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο διασκεδαστική (βάσει της εμπειρίας μου τουλάχιστον):

Κλείστε μόνοι σας το ταξίδι .
ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΣ

Συνδεθείτε στην ομάδα ⁨TicketsWe⁩ στο Viber <<

Με αυτόν τον τρόπο, θα λαμβάνετε άμεση πρόσβαση στις τελευταίες ενημερώσεις και προσφορές μας μέσω του Viber! 👈✈️🌍  

Διαβάστε επίσης:Τι κοστίζει ένα ταξίδι στη Σκωτία

Οι καλύτερες και οι χειρότερες στιγμές για να επισκεφθείτε τη Σκωτία

Είναι ασφαλής η επίσκεψη στη Νέα Σκωτία;

Σκωτία

1. Αποκτήστε ταξιδιωτική ασφάλιση

Δεν φεύγω ποτέ από το σπίτι χωρίς ταξιδιωτική ασφάλιση. Και δεν νοικιάζω ποτέ αυτοκίνητο χωρίς πλήρη ασφάλιση.

Ξέρω, είναι ένα επιπλέον κόστος. Και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το χρειαστείτε καν.

Τι συμβαίνει όμως αν το χρειάζεστε και δεν είναι εκεί; Θα πληρώσεις από την τσέπη σου για ζημιές. Και αυτό μπορεί να σας κοστίσει χιλιάδες.

Η Σκωτία έχει πολλούς στενούς, κακοτράχαλους δρόμους ή δρόμους μονής τροχιάς (περισσότερο για αυτούς αργότερα) που μπορεί να είναι δύσκολη η πλοήγηση. Η ζημιά των ελαστικών και του παρμπρίζ είναι συχνή. Ρίξτε τον συνεχώς μεταβαλλόμενο καιρό και θα έχετε συνταγή για μπελάδες.

Aκολουθήστε μας στο facebook

DISCLAIMER: Ας τονίσουμε κάπου εδώ ότι : Όσα γράφονται παρακάτω είναι μόνο η γνώμη μας ,δεν έχουμε κάποια ευθύνη για οποίες αστοχίες συναντήσετε στο ταξίδι σας.

Γι’ αυτό σας ενθαρρύνω θερμά να συνάψετε ασφάλεια αυτοκινήτου για το οδικό σας ταξίδι. Η ψυχική ηρεμία αξίζει τον κόπο.

Όσον αφορά την ενοικίαση αυτοκινήτου, προτείνω το Discover Cars . Όταν κάνετε κράτηση, είναι εύκολο να προσθέσετε ασφάλεια αυτοκινήτου στην αγορά σας με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο ιστότοπος ξεκαθαρίζει τι καλύπτεται και πόσο κοστίζει.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παρακάτω widget για να λάβετε μια προσφορά. Είναι γρήγορο και δωρεάν:

Σκωτία

2. Ενοικιάστε το σωστό όχημα

Ουσιαστικά έχετε δύο επιλογές όταν πρόκειται για την ενοικίαση οχήματος στη Σκωτία — και η επιλογή θα επηρεάσει δραστικά το ταξίδι σας. Οι επιλογές σας είναι ένα αυτοκίνητο ή ένα τροχόσπιτο.

Ένα αυτοκίνητο θα είναι φθηνότερο και θα καταναλώνει λιγότερο βενζίνη, αλλά θα πρέπει να βρίσκετε κατάλυμα κάθε βράδυ. Ένα campervan/RV θα έχει περισσότερα χρήματα και θα απαιτεί περισσότερα καύσιμα, αλλά μπορείτε να κοιμηθείτε μέσα στο όχημα και έτσι να εξοικονομήσετε χρήματα στη διαμονή. (Δεν είναι δική μου μαρμελάδα αλλά για τον καθένα τη δική του.)

Και οι δύο επιλογές συνιστούν ένα καταπληκτικό ταξίδι, οπότε δεν υπάρχει λάθος απάντηση. Απλώς έχετε κατά νου ότι τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων είναι η προεπιλογή στη Σκωτία, επομένως εάν θέλετε ένα όχημα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, θα πρέπει να το προσδιορίσετε κατά την κράτηση.

3. Να είστε έτοιμοι να οδηγήσετε στα αριστερά

Η κίνηση στη Σκωτία ρέει στα αριστερά, όπως και στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό είναι το αντίθετο από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την πλειοψηφία της Ευρώπης (μόνο η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Μάλτα και η Κύπρος οδηγούν αριστερά στην Ευρώπη).

Εάν νοικιάσετε ένα χειροκίνητο όχημα, θα αλλάζετε ταχύτητες με το αριστερό σας χέρι αντί για το δεξί, το οποίο έχει μια μικρή καμπύλη εκμάθησης. (Προσωπικά προτιμώ αυτόματο).

Οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα, οπότε αν έχετε συνηθίσει να οδηγείτε στη δεξιά πλευρά του δρόμου, να οδηγείτε με προσοχή. Η οδήγηση στα αριστερά μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη όταν φτάσετε σε έναν κυκλικό κόμβο (περισσότερα για αυτό παρακάτω) ή σε μια πόλη. Πρώτα αργήστε, μέχρι να προσαρμοστείτε.

Σκωτία

4. Κατανοήστε τους κυκλικούς κόμβους

Οι κυκλικοί κόμβοι είναι κύκλοι κυκλοφορίας που χρησιμεύουν ως διασταυρώσεις, αντί για φώτα στάσης ή πινακίδες στάσης. Αναγκάζουν τα οχήματα να επιβραδύνουν χωρίς να διακόπτουν τη ροή της κυκλοφορίας. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στις ΗΠΑ, είναι απίστευτα δημοφιλή στην Ευρώπη (μειώνουν τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα έως και 90%).

Οι κυκλικοί κόμβοι είναι πολύ συνηθισμένοι στη Σκωτία. Και ρέουν προς την αντίθετη κατεύθυνση (δεξιόστροφα) από εκείνα στις ΗΠΑ (αριστερόστροφα). Όταν πλησιάζετε σε έναν κυκλικό κόμβο, επιβραδύνετε δραστικά και υποχωρήστε στην κυκλοφορία στον κυκλικό κόμβο μέχρι να έχετε ένα άνοιγμα για να εισέλθετε στον κύκλο κυκλοφορίας. Όλη η κυκλοφορία διεξάγεται με την ίδια κατεύθυνση σε έναν κυκλικό κόμβο.

Εάν υπάρχουν πολλές λωρίδες, θα πρέπει να βρίσκεστε σε μια εξωτερική λωρίδα κατά την έξοδο. Η εσωτερική λωρίδα του κυκλικού κόμβου είναι για αυτοκίνητα που δεν βγαίνουν αμέσως.

Όταν είστε έτοιμοι να βγείτε από τον κυκλικό κόμβο, κάντε σήμα ώστε τα αυτοκίνητα πίσω σας να γνωρίζουν ότι θα στρίψετε.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα όταν φτάσετε σε έναν κυκλικό κόμβο, απλώς σιγά-σιγά και σηματοδοτήστε τις προθέσεις σας. Είναι πολύ πιο εύκολο να τα χειριστείς από όσο νομίζεις!

5. Γνωρίστε τα όρια ταχύτητας

Τα αναρτημένα όρια ταχύτητας στη Σκωτία γράφονται σε μίλια. Αν και αυτό είναι χρήσιμο για Αμερικανούς όπως εγώ, οι ταξιδιώτες από χώρες που χρησιμοποιούν χιλιόμετρα θα θέλουν να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή.

Τα κοινά όρια ταχύτητας είναι:

  • Δομημένοι χώροι: 30 MPH
  • Μονοί δρόμοι: 60 mph
  • Διπλοί δρόμοι: 70 mph
  • Αυτοκινητόδρομοι: 70 mph

Αυτοί οι αριθμοί είναι απλώς οδηγοί, ωστόσο. Ακολουθείτε πάντα την τοπική σήμανση για να διασφαλίσετε την ασφάλεια. Σε περίπτωση αμφιβολίας, είναι πάντα καλύτερο να πηγαίνετε πιο αργά παρά πιο γρήγορα μέχρι να επαληθεύσετε την ταχύτητα. Θα έγραφα μερικές κοινές μετατροπές, ώστε να τις έχετε στη διάθεσή σας αν μπερδευτείτε.

Σκωτία

6. Προσθέστε το Time for Scenic Stops

Ξέρω ότι σε πολλούς ταξιδιώτες αρέσει να σχεδιάζουν πραγματικά τις διαδρομές και τα δρομολόγιά τους. Όταν έχετε μόνο λίγες μέρες, μπορεί να είναι δελεαστικό να σχεδιάζετε τα πάντα σε ένα T (το έκανα πολύ συχνά). Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εκτροπές για εξερεύνηση στη Σκωτία, από γραφικές πόλεις μέχρι γραφική θέα έως σύντομες πεζοπορίες.

Θα θέλετε να γυρίζετε πάνω από κάθε λίγα λεπτά για μια θέα, βουνό, λίμνη ή εγκαταλελειμμένο κάστρο. Το τοπίο είναι τόσο όμορφο που ακόμη και τα κατά μέσο όρο αξιοθέατα είναι άξια του Insta. Για αυτόν τον λόγο, δημιουργήστε χρόνο buffer στο δρομολόγιό σας, έτσι ώστε, εάν αποφασίσετε να σταματήσετε ή να κάνετε μια μικρή εκτροπή, να έχετε το χρόνο. Δεν μπορώ να το συστήσω αρκετά. Μερικές φορές, τα καλύτερα μέρη ενός ταξιδιού είναι αυτά στα οποία σκοντάφτεις. Και σίγουρα δεν θέλετε να βιάζεστε από θέαμα σε θέαμα, οπότε σχεδιάστε να σας εκτρέψουν.

7. Κάντε λήψη των σωστών εφαρμογών

Ξέρω, όταν βγαίνετε σε ένα οδικό ταξίδι, το θέμα είναι να ξεφύγετε από το τηλέφωνό σας για να απολαύσετε την τοπική κουλτούρα και την εκπληκτική θέα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εφαρμογές εκεί έξω που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, να παραμείνετε ασφαλείς και να εξοικονομήσετε χρόνο. Όλοι όσοι ταξιδεύουν στη Σκωτία θα πρέπει να έχουν κατεβάσει τις ακόλουθες εφαρμογές στο τηλέφωνό τους:

  • Met Weather – Αυτή είναι η καλύτερη εφαρμογή καιρού για το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν δραστικά στη Σκωτία, οπότε σχεδιάστε ανάλογα.
  • Χάρτες Google – Η καλύτερη εφαρμογή για αναζήτηση οδηγιών. Φροντίστε να κατεβάσετε τους χάρτες σας ώστε να τους έχετε για χρήση εκτός σύνδεσης.
  • Park4Night – Μια χρήσιμη εφαρμογή για την εύρεση σημείων στάθμευσης για το RV ή το τροχόσπιτό σας (συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν).
  • Flush – Μια χρήσιμη εφαρμογή για την εύρεση δημόσιων τουαλετών.
  • Τιμές βενζίνης – Μια εφαρμογή για την εύρεση και σύγκριση των τιμών του φυσικού αερίου σε κοντινή απόσταση για πότε πρέπει να ανεφοδιαστείτε.

8. Φέρτε έναν χάρτινο χάρτη

Κάθε φορά που πηγαίνω οδικό ταξίδι, πάντα φέρνω έναν χάρτινο χάρτη . Γνωρίζω ότι οι Χάρτες Google είναι εύκολοι και δωρεάν και η κάλυψη δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στη Σκωτία είναι γενικά αξιόπιστη. Αλλά είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι. Ποτέ δεν ξέρεις πότε πρόκειται να χαλάσει το τηλέφωνό σου, αν θα χαθεί το σήμα σου (πιθανόν να συμβεί αν οδηγείς σε απομακρυσμένες περιοχές) ή αν θα υπάρξει έκτακτη ανάγκη.

Αφήστε τον εαυτό σας ήσυχο: φέρτε έναν χάρτινο οδικό χάρτη και απλώς αφήστε τον στο ντουλαπάκι. Πιθανότατα δεν θα το χρειαστείτε, αλλά αν το χρειάζεστε, θα χαρείτε να το έχετε (φτιάχνουν ωραία αναμνηστικά μετά από ένα ταξίδι επίσης).

9. Κατανοήστε πώς να οδηγείτε σε δρόμους μονής τροχιάς

Μόλις βγείτε από τις πόλεις, μπορεί να συναντήσετε δρόμους μονής τροχιάς. Πρόκειται ουσιαστικά για αμφίδρομους δρόμους που έχουν χώρο μόνο για ένα όχημα. Αυτό σημαίνει ότι αν συναντήσετε αντίθετη κίνηση, δεν υπάρχει χώρος για να περάσετε ο ένας τον άλλον.

Ευτυχώς, αυτοί οι δρόμοι συνήθως έχουν ενσωματωμένες σε τακτά χρονικά διαστήματα περαστικές περιοχές, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να τραβήξουν για να κάνουν χώρο. Επωφεληθείτε από αυτά όταν βλέπετε την κίνηση να έρχεται, ώστε να μπορείτε εύκολα να προσπεράσετε ο ένας τον άλλον.

Επιπλέον, κινηθείτε αργά στις στροφές σε δρόμους μονής τροχιάς. Εδώ μπορεί να συμβούν ατυχήματα επειδή δεν μπορείτε να δείτε την αντίθετη κίνηση (με την οποία μοιράζεστε μια λωρίδα). Έτσι, οδηγείτε αργά και να είστε πάντα έτοιμοι να σταματήσετε.

Τέλος, έχετε κατά νου ότι πολλοί δρόμοι μονής τροχιάς είναι λίγο κακοτράχαλοι. Το φύσημα ενός ελαστικού μπορεί να συμβεί εύκολα, ειδικά αν τραβάτε στο πλάι για να κάνετε χώρο για διερχόμενα οχήματα. Για αυτόν τον λόγο, φροντίστε να έχετε ένα εφεδρικό ελαστικό και να έχετε επίσης ασφαλιστική κάλυψη για τα ελαστικά σας, για να είστε ασφαλείς.

10. Μην βιάζεσαι

Αν και η Σκωτία δεν είναι τεράστια, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που μπορείτε να δείτε και να κάνετε εδώ. Μπορεί να είναι δελεαστικό να βιαστείτε, ώστε να μπορείτε να πακετάρετε περισσότερα στο δρομολόγιό σας, αλλά σας ενθαρρύνω θερμά να μην το κάνετε. Ποιότητα, όχι ποσότητα, είναι το όνομα του παιχνιδιού. Έχω κάνει αμέτρητα οδικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο και το πιο αργό είναι πάντα καλύτερο. Αυτό σημαίνει ότι οδηγείτε λιγότερο και ξοδεύετε περισσότερο χρόνο σε κάθε στάση. Κάντε το και θα μπορέσετε να απολαύσετε πολύ περισσότερο τη μοναδική κουλτούρα της Σκωτίας.

Επιπλέον, οι πιθανότητες είναι ότι θα οδηγείτε σε πολλούς μικρότερους δρόμους με στροφές εδώ, συχνά περικυκλωμένοι από περιπατητικά ζώα φάρμας που πρέπει να προσέχετε. Αυτό σημαίνει ότι, για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να επιβραδύνετε και να εστιάσετε πραγματικά στην οδήγηση. Θαυμάστε τα αξιοθέατα, αφήστε χώρο για αυθόρμητες παρακάμψεις και ξεχάστε να βιάζεστε από θέα σε θέα. Δεν θα το μετανιώσεις!

Σκωτία

Προτεινόμενες διαδρομές

Υπάρχουν μερικές δημοφιλείς διαδρομές οδικών εκδρομών στη Σκωτία. Το καθένα προσφέρει διαφορετικά πράγματα για να δείτε και να κάνετε, και το καθένα απαιτεί διαφορετικό χρόνο για να ολοκληρωθεί. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο σας, επιλέξτε τη διαδρομή που ταιριάζει καλύτερα στα ταξιδιωτικά σας ενδιαφέροντα.

Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά σε μερικές από τις καλύτερες διαδρομές οδικού ταξιδιού στη Σκωτία:

North Coast 500 – Αυτή είναι ίσως η πιο δημοφιλής διαδρομή οδικού ταξιδιού στη χώρα. Κυκλοφορεί γύρω από το βόρειο άκρο της Σκωτίας, συνήθως ξεκινώντας και τελειώνοντας στο Ινβερνές. Οι δημοφιλείς στάσεις περιλαμβάνουν το Bealach na Bà, το Cape Wrath, το Smoo Cave, το John o’ Groats και το Κάστρο Dunrobin.

Θα θελήσετε τουλάχιστον πέντε ημέρες, αν και επτά ημέρες θα ήταν προτιμότερο. Απλά να έχετε κατά νου ότι μπορεί να είναι απασχολημένο το καλοκαίρι.

Εδιμβούργο/Γλασκώβη προς Glen Coe – Το Glen Coe είναι μια γραφική κοιλάδα στα Highlands που είναι ταυτόχρονα εθνική γραφική περιοχή και εθνικό φυσικό καταφύγιο. Είναι ένα δημοφιλές σημείο για φωτογράφους και πεζοπόρους και μια τοποθεσία που πρέπει να επισκεφθείτε για όσους εξερευνούν τα Χάιλαντς.

Το Glen Coe απέχει μόλις 2-2,5 ώρες από τη Γλασκώβη και το Εδιμβούργο, καθιστώντας το ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι (αν και προτείνω να σταματήσετε τη νύχτα, ώστε να απολαύσετε πραγματικά τη θέα). Είναι επίσης μέρος πολλών οδικών διαδρομών, συμπεριλαμβανομένης της παράκτιας διαδρομής Argyll (παρατίθεται στη συνέχεια).

Παράκτια διαδρομή Argyll – Αυτή η διαδρομή κατά μήκος της δυτικής ακτής της Σκωτίας εκτείνεται για 129 μίλια (208 χιλιόμετρα), από το Loch Lomond έως το Fort Williams. Είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για το North Coast 500, καθώς είναι λιγότερο δημοφιλές (και επομένως λιγότερο γεμάτο). Δημοφιλείς στάσεις κατά μήκος αυτής της διαδρομής περιλαμβάνουν τη φυλακή Inveraray, τις φυλές Kilmartin Glen, Glen Coe και Ben Nevis.

Αν και θα μπορούσατε να διανύσετε εύκολα την απόσταση σε μια μέρα, προγραμματίστε να περάσετε τουλάχιστον τρεις ημέρες. Αυτό θα σας δώσει χρόνο να δείτε τα highlights χωρίς να βιαστείτε.

Σκωτία

Highlands Tourist Route – Διασχίζοντας την ανατολική πλευρά της χώρας, από το Aberdeen στο Inverness, αυτή η διαδρομή είναι μια δημοφιλής επιλογή για τους λάτρεις της ιστορίας, καθώς υπάρχουν πολλές στάσεις κάστρων και μουσείων, καθώς και ο τόπος της τελευταίας μάχης σε βρετανικό έδαφος, η μάχη του Culloden (1746).

Η διαδρομή είναι μόλις 116 μίλια (187 χιλιόμετρα), αλλά χρειάζονται τουλάχιστον τρεις ημέρες για να την καταφέρετε.

Συχνές ερωτήσεις για το οδικό ταξίδι στη Σκωτία

Πόσο χρόνο χρειάζεστε για ένα οδικό ταξίδι στη Σκωτία;
Ιδανικά, τουλάχιστον 5-7 ημέρες. Προφανώς, η διάρκεια θα εξαρτηθεί από το δρομολόγιό σας, αλλά αυτό είναι μια σταθερή αρχή.

Εάν επιλέξετε μια πιο σύντομη διαδρομή ή απλά θέλετε να κάνετε ένα οδικό ταξίδι το Σαββατοκύριακο στην κατασκήνωση, τρεις ημέρες θα είναι αρκετές.

Ποια είναι η πιο γραφική διαδρομή στη Σκωτία;
Μερικές από τις πιο γραφικές διαδρομές στη Σκωτία περιλαμβάνουν την παράκτια διαδρομή Argyll, ολόκληρη τη North Coast 500 και την τουριστική διαδρομή Highlands.

Είναι δύσκολη η οδήγηση στη Σκωτία;
Ενώ η οδήγηση στις πόλεις μπορεί να είναι ένας πόνος, μόλις βγεις στην εξοχή, είναι πολύ εύκολο. Απλώς να είστε προσεκτικοί σε δρόμους μονής τροχιάς και σε κυκλικούς κόμβους — και να θυμάστε ότι πρέπει να οδηγείτε στα αριστερά!

Μπορείτε να οδηγήσετε στο Isle of Skye;
Ναι! Συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω γέφυρας.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας για ένα οδικό ταξίδι στη Σκωτία;
Γενικά, Απρίλιος-Οκτώβριος είναι η καλύτερη περίοδος για επίσκεψη. Προσωπικά, μου αρέσει το φθινόπωρο, καθώς θα δείτε τα φύλλα που αλλάζουν. Δεν θα είναι τόσο ζεστό, αλλά οι τιμές θα είναι χαμηλότερες και όλα θα είναι λιγότερο απασχολημένα.

***
Η Σκωτία είναι ένας όμορφος προορισμός και ιδανικός για οδικές εκδρομές. Με εκπληκτικά τοπία, ιστορικά αξιοθέατα, άφθονες ευκαιρίες πεζοπορίας και πιθανές θεάσεις τεράτων του Λοχ Νες, νομίζω ότι η ενοικίαση αυτοκινήτου για εξερεύνηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τη χώρα. Είτε θέλετε να ανακαλύψετε την απόκρημνη ακτή είτε να πλέκετε στα Χάιλαντς, το να έχετε αυτοκίνητο ή τροχόσπιτο θα το κάνει τόσο δυνατό όσο και προσιτό. Απλώς ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και σίγουρα θα περάσετε καταπληκτικά!

 

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια