13 καλύτερα πράγματα να κάνετε στη Βουδαπέστη

Αχ Βουδαπέστη, η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Με τους λόφους της Βούδας, τη ζωντάνια της Πέστης και τον πανίσχυρο ποταμό Δούναβη να ρέει ανάμεσα, η Βουδαπέστη είναι ένας φανταστικός προορισμός. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας, υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στη Βουδαπέστη. Η πόλη είναι πλούσια σε ιστορία, έχει φανταστική νυχτερινή ζωή και νόστιμα φαγητά και περιτριγυρίζεστε από όμορφη αρχιτεκτονική. Έζησα στη Βουδαπέστη από το 2011 έως το 2013 και αυτά είναι τα αγαπημένα μου πράγματα να κάνω στη Βουδαπέστη όταν πηγαίνω επισκέπτες στην πόλη και τι ανυπομονώ να κάνω σε κάθε ταξίδι επιστροφής στην πόλη.

Insider Tip: Αν σκοπεύετε να κάνετε πολλά αξιοθέατα ενώ βρίσκεστε στη Βουδαπέστη, ίσως θελήσετε να το αποκτήσετε Κάρτα Βουδαπέστης. Η κάρτα σάς παρέχει δωρεάν ή με έκπτωση είσοδο σε πολλά αξιοθέατα της Βουδαπέστης, καθώς και δωρεάν δημόσια συγκοινωνία, δύο περιηγήσεις με τα πόδια, εκπτώσεις σε τοπικά εστιατόρια και πολλά άλλα.

1. Επισκεφθείτε το Fisherman’s Bastion

Η περιπλάνηση στο Fisherman’s Bastion είναι σαν να μπαίνεις σε ένα παραμύθι. 7 πυργίσκοι υψώνονται πάνω από τη βεράντα, δίνοντάς της μια μεσαιωνική αίσθηση. Ανάμεσα στις καμάρες θα ανταμειφθείτε με υπέροχη θέα στον ποταμό Δούναβη, στο κοντινό νησί της Μαργαρίτας και στην υπόλοιπη πόλη. Ενώ βρίσκεστε εδώ, μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το κοντινό κάστρο της Βούδας και την εκκλησία Matthias. Είναι μακράν ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βουδαπέστη.

Διαβάστε επίσης:3 Μέρες στη Βουδαπέστη

Άποψη στον Παλαιό Προμαχώνα Ψαράδων στη Βουδαπέστη. Arch Gallery.Άποψη στον Παλαιό Προμαχώνα Ψαράδων στη Βουδαπέστη. Arch Gallery.
Brian Kinney / shutterstock.com

2. Ανεβείτε στο λόφο Gellert

Για μια υπέροχη θέα στην πόλη, μια βόλτα στον λόφο Gellert είναι απαραίτητη. Τα μονοπάτια διασταυρώνονται στο δρόμο τους προς το λόφο προτού ανταμειφθείτε με θέα στην πόλη. Πηγαίνετε ακριβώς πριν από τη δύση του ηλίου για να δείτε την πόλη να ζωντανεύει με φώτα. Στην κορυφή, υπάρχει μια ακρόπολη που μπορείτε επίσης να εξερευνήσετε.

Άποψη από το λόφο Gellert στη ΒουδαπέστηΆποψη από το λόφο Gellert στη Βουδαπέστη

3. Ξυπνήστε με μια βολή Pálinka

Κονιάκ είναι ένα ουγγρικό κονιάκ φρούτων που παρασκευάζεται από φρούτα που βρίσκονται στην περιοχή όπως ροδάκινο, δαμάσκηνο ή βύσσινο. Μπορείτε να το πάρετε σαν ένα σφηνάκι ή αν απολαμβάνετε μια ακριβή pálinka, κάντε όπως κάνουν οι Ούγγροι και πίνετε γουλιά. Είναι σύνηθες να ξεκινάτε ένα γεύμα με ένα σφηνάκι από αυτό. Στην παλαιότερη γενιά αρέσει να ξεκινά τη μέρα της με ένα σφηνάκι ή να το χρησιμοποιεί για να θεραπεύσει ένα hangover ή οποιεσδήποτε μικρές ασθένειες. Αλλά μια προειδοποίηση. αυτό το υλικό είναι ισχυρό!

4. Δείτε το Μουμιοποιημένο Χέρι του Πρώτου Βασιλιά της Ουγγαρίας

Μέσα Βασιλική του Αγίου Στεφάνου μπορείτε να βρείτε το μουμιοποιημένο δεξί χέρι του Στέφανου Α’, του πρώτου βασιλιά της Ουγγαρίας. Ακόμα κι αν δεν αναζητήσετε αυτό το λείψανο, το εσωτερικό της βασιλικής είναι περίτεχνο και όμορφα διακοσμημένο. Ως το ψηλότερο κτίριο στη Βουδαπέστη (ίσο σε ύψος με το κτίριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου), μπορείτε να ανεβείτε τα 364 σκαλοπάτια μέχρι τον τρούλο για απρόσκοπτη θέα στην πόλη από κάτω.

Βασιλική του Αγίου Στεφάνου στη ΒουδαπέστηΒασιλική του Αγίου Στεφάνου στη Βουδαπέστη

5. Κάντε μια βόλτα με το μετρό 1

Επιβιβαστείτε στο τρίτο παλαιότερο υπόγειο σύστημα μετρό στον κόσμο, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το οποίο εκτείνεται κάτω από το Andrássy út από το κέντρο της πόλης μέχρι το City Park. Θα γοητευτείτε από τα μικρά κίτρινα τρένα και τους διακοσμητικούς σταθμούς, αλλά προσοχή στις πόρτες. Κλείνουν με τέτοια ταχύτητα που δεν θέλετε να πιάσετε τα δάχτυλά σας.

6. Εξερευνήστε το κτήριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου

Το κτήριο του Ουγγρικού Κοινοβουλίου είναι το τρίτο μεγαλύτερο κτίριο του κοινοβουλίου στον κόσμο. Το εσωτερικό είναι εξίσου μεγαλειώδες με το εξωτερικό με πλούσιο χαλί από τοίχο σε τοίχο, χρυσά διακοσμητικά και όμορφα βιτρό. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο εσωτερικό μόνο μέσω ξενάγησης – φροντίστε να έχετε μαζί σας το διαβατήριό σας! Μπορείτε να κάνετε κράτηση για ξενάγηση εδώ. Σε αυτήν την περιήγηση μπορείτε να δείτε τις κοινοβουλευτικές αίθουσες και τα κοσμήματα, συμπεριλαμβανομένου του Ιερού Στέμματος της Ουγγαρίας.

Ουγγρικό κοινοβούλιο την ημέρα. Βουδαπέστη. Ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της ουγγρικής πρωτεύουσας.Ουγγρικό κοινοβούλιο την ημέρα. Βουδαπέστη. Ένα από τα πιο όμορφα κτίρια της ουγγρικής πρωτεύουσας.
Brian Kinney / shutterstock.com

7. Go Ruin Bar Hopping

Καμία επίσκεψη στη Βουδαπέστη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς μια επίσκεψη σε ένα μπαρ με ερείπια. Παλιά κτίρια και αχρησιμοποίητοι χώροι μετατράπηκαν σε μπαρ γεμάτα με εκλεκτική επίπλωση και διακόσμηση. Κάθε μπαρ με ερείπια είναι ελαφρώς διαφορετικό και αξίζει να σταματήσετε για ένα ή δύο ποτά καθώς εξερευνάτε τα διάφορα δωμάτιά του. Το πιο γνωστό είναι Απλόςαλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα μπαρ που πρέπει να εξερευνήσετε στο 7ο διαμέρισμα της πόλης.

Brody Studio, ένα all-in-one καλλιτεχνικό κλαμπ και χώρος εκδηλώσεων στη Βουδαπέστη, παρέχοντας δημιουργικούς και εμπνευσμένους χώρους σε ένα τραχύ, πολυτελές, σύγχρονο περιβάλλονBrody Studio, ένα all-in-one καλλιτεχνικό κλαμπ και χώρος εκδηλώσεων στη Βουδαπέστη, παρέχοντας δημιουργικούς και εμπνευσμένους χώρους σε ένα τραχύ, πολυτελές, σύγχρονο περιβάλλον
post / shutterstock.com

8. Κατευθυνθείτε στο Memento Park

Μετά την πτώση του κομμουνισμού, η Βουδαπέστη αφαίρεσε τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμουνιστικών αγαλμάτων της. Σήμερα, πάνω από 40 από αυτά εκτίθενται στο Memento Park, λίγο έξω από την πόλη. Εδώ, μπορείτε να δείτε αγάλματα του Λένιν, του Μαρξ, του Ένγκελς και των Ούγγρων κομμουνιστών ηγετών. Μια περιπλάνηση στο πάρκο θα σας δώσει μια ματιά σε ένα σημαντικό μέρος της ουγγρικής ιστορίας.

9. Eat Your Way Around the Central Market Hall

Το Central Market Hall είναι γεμάτο από πωλητές που πουλάνε λαχανικά, φρούτα, κρέατα, αρτοσκευάσματα και άλλα τρόφιμα. Στον επάνω όροφο, μπορείτε να βρείτε ένα τμήμα πάγκων με φαγητό με έτοιμα γεύματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα καλάθι για πικνίκ για να το απολαύσετε στις όχθες του ποταμού Δούναβη σε κοντινή απόσταση.

Εσωτερικοί χώροι της κεντρικής αίθουσας αγοράς της Βουδαπέστης, ΟυγγαρίαΕσωτερικοί χώροι της κεντρικής αίθουσας αγοράς της Βουδαπέστης, Ουγγαρία
GoneWithTheWInd / shutterstock.com

10. Επισκεφθείτε τη μεγαλύτερη Συναγωγή στην Ευρώπη

Βρίσκεται στο 7ο διαμέρισμα της Βουδαπέστης, το Συναγωγή της οδού Καπνού είναι η μεγαλύτερη συναγωγή στην Ευρώπη και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο, με χωρητικότητα 3.000 ατόμων εντός των τειχών της. Δεν είναι μόνο τόπος λατρείας, αλλά και στο συγκρότημα των συναγωγών βρίσκεται το Εβραϊκό Μουσείο, ένα πάρκο μνήμης και νεκροταφείο.

11. Μουλιάστε στα Ιαματικά Λουτρά

Μετά από μια νύχτα με άλματα στο μπαρ, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βουδαπέστη είναι να απολαύσετε κάποια ιστορία. Κυριολεκτικά. Η Βουδαπέστη είναι χτισμένη πάνω από ιαματικά νερά και η πόλη είναι γεμάτη με ιαματικά λουτρά και λουτρά. Οι δύο πιο δημοφιλείς επιλογές είναι Széchenyiπου βρίσκεται στο City Park, ή Γκέλερτ, στη βάση του λόφου Gellert. Και οι δύο προσφέρουν μια ποικιλία από πισίνες σε διαφορετικές θερμοκρασίες μέσα και έξω. Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την επίσκεψή σας, φροντίστε να το κάνετε ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές.

Insider Tip: Εάν σκοπεύετε να επισκεφτείτε κάποιο από τα ιαματικά λουτρά, φροντίστε να κλείσετε το εισιτήριό σας εκ των προτέρων, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένετε σε μεγάλες ουρές μια φορά εκεί. Μπορείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας για το Széchenyi Spa εδώ και στο Gellert Spa εδώ.
Άποψη του ιατρικού λουτρού Szechenyi στη ΒουδαπέστηΆποψη του ιατρικού λουτρού Szechenyi στη Βουδαπέστη
Anton_Ivanov / shutterstock.com

12. Περπατήστε στην Αλυσίδα

Επίσημα ονομάζεται Γέφυρα της Αλυσίδας Széchenyi, αυτή η εμβληματική γέφυρα ήταν η πρώτη μόνιμη γέφυρα που συνέδεε τις πλευρές της Βούδας και της Πέστης της πόλης. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εκτιμήσετε το πλήρες άνοιγμα της γέφυρας από το να την περπατήσετε και να απολαύσετε τη θέα και στις δύο πλευρές.

13. Παρακολουθήστε ένα μπαλέτο ή μια όπερα

Ρίξτε μια ματιά στην όμορφη Όπερα της Βουδαπέστης με ένα φθηνό εισιτήριο για το μπαλέτο ή την όπερα. Τα εισιτήρια του μπαλκονιού πωλούνται για μόλις 600 HUF (περίπου 2 $ USD), τα οποία έχουν περιορισμένη θέα ή μπορείτε να αγοράσετε τα πιο ακριβά εισιτήρια για το μπαλκόνι στα 1500 HUF (~ 5 $ USD). Πρέπει να αγοράστε το εισιτήριό σας ηλεκτρονικάαλλά να είστε γρήγοροι γιατί αυτά τα εισιτήρια εξαντλούνται γρήγορα.

Είτε βρίσκεστε στη Βουδαπέστη για λίγες μέρες είτε μόνο 24 ώρες, αυτά είναι τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βουδαπέστη. Αφού δείτε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα, σκεφτείτε να κάνετε μια ή δύο ημερήσιες εκδρομές έξω από την πόλη. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ημερήσιες εκδρομές από τη Βουδαπέστη για να ξεκινήσετε.

Ψάχνετε ακόμα μέρος για να μείνετε; Ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για τους καλύτερους ξενώνες στη Βουδαπέστη.

Περιηγήσεις που μπορεί να απολαύσετε

Παρακάτω είναι μερικές δημοφιλείς εκδρομές στη Βουδαπέστη που μπορεί να απολαύσετε.

Πού να μείνετε στη Βουδαπέστη

Εδώ είναι οι κορυφαίες προτάσεις μας για ξενώνες και ξενοδοχεία στη Βουδαπέστη. Όλα βρίσκονται σε κεντρική τοποθεσία, έχουν υψηλή βαθμολογία και έχουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις.

Μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στο Airbnb. Έχουν πολλές επιλογές διαμονής στη Βουδαπέστη, και πολλές από αυτές είναι φθηνότερες από το μέσο ξενοδοχείο σας. Για συστάσεις, ρίξτε μια ματιά στη λίστα μας με τα καλύτερα Airbnbs της Βουδαπέστης.

Διαβάστε επίσης:“Κλείστε Τώρα Ξενοδοχείο και Πληρώστε Λιγότερα!

Κάρτα Revolut: Η καλύτερη λύση για τους ταξιδιώτες!

Aκολουθήστε μας στο facebook

Ετοιμάζεστε για ταξίδι; Δείτε αυτά τα χρήσιμα!!

Αεροπορικά εισιτηρια

Ενοικίαση αυτοκινήτου

ξενοδοχεία

Ασφάλιση 

Μαρία Παπαπέτρου
Μαρία Παπαπέτρου

Ελεύθερη ψυχή, αιώνια περιπλανώμενη, η Μαρια γοητεύεται από τα άγνωστα μονοπάτια και τους μακρινούς ορίζοντες.