Τα σαλόνια Priority Pass είναι συνήθως γεμάτα;

Από προνόμια στο σαλόνι έως άλλα προνόμια συνδρομής που λαμβάνουν τα μέλη του Priority Pass, θα μάθετε για ποιον λόγο υπάρχει η φασαρία και πώς να αποφύγετε τα πολυσύχναστα σαλόνια παρακάτω! 

Τι είναι το Priority Pass Lounge;

Τα σαλόνια Priority Pass είναι σαλόνια αεροδρομίου που διατίθενται στα μέλη του Priority Pass. Προσφέρουν προνόμια όπως δωρεάν φαγητό και ποτά, άνετα καθίσματα, δωρεάν Wi-Fi, αίθουσες συνεδριάσεων, ακόμη και σπα ή πισίνες σε επιλεγμένα σαλόνια. 

Όταν επισκέπτεστε ένα σαλόνι Priority Pass, μπορείτε να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χρόνο που αφιερώνετε στην αναμονή στο αεροδρόμιο και να παρακάμψετε τη χαοτική περιοχή αναχώρησης για μια πιο χαλαρωτική ταξιδιωτική εμπειρία. 

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές και ταξιδιωτικός οδηγός

Σε ένα lounge Priority Pass, μπορείτε να επωφεληθείτε από δωρεάν ποτά ή μη αλκοολούχα ποτά, σνακ πριν από την πτήση, χαλαρωτικά μασάζ ή περιποιήσεις προσώπου, να παίξετε παιχνίδια, να πάρετε έναν υπνάκο, να φορτίσετε τις συσκευές σας ή να ξεκινήσετε τις δουλειές σας στην αίθουσα συνεδριάσεων. 

Τα σαλόνια Priority Pass χρησιμοποιούνται συχνά από επαγγελματίες ταξιδιώτες, αλλά τα άτομα που ταξιδεύουν για αναψυχή μπορούν επίσης να απολαύσουν τα οφέλη και τα προνόμια της συνδρομής στο Priority Pass.

Είναι λοιπόν αυτά τα σαλόνια του αεροδρομίου συνήθως πολυσύχναστα και πολυσύχναστα ή ήσυχοι και χαλαροί χώροι; Θα ρίξουμε μια ματιά στη συνέχεια.

Τα σαλόνια Priority Pass είναι συνήθως γεμάτα;

Κλειδί Lounge Priority Pass στην περιοχή αναχώρησης του διεθνούς αεροδρομίου Vnukovo στη Μόσχα/Galina-Photo/Shutterstock

Τα σαλόνια Priority Pass είναι διαθέσιμα σε περισσότερα από 1.400 αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο και πολλές από τις τοποθεσίες βρίσκονται σε μερικά από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια.

Αυτό μπορεί να σας κάνει να αναρωτηθείτε αν τα σαλόνια του Priority Pass είναι συνήθως γεμάτα κόσμο – και αν είναι, αξίζει ακόμα να αποκτήσετε μια συνδρομή;

Η αλήθεια είναι ότι τα σαλόνια Priority Pass, ειδικά αυτά που βρίσκονται σε πολυσύχναστα αεροδρόμια, είναι συχνά γεμάτα κόσμο και μερικές φορές φτάνουν στη μέγιστη χωρητικότητα.

Τα πολυσύχναστα σαλόνια Priority Pass είναι πιο συνηθισμένα κατά την περίοδο αιχμής των ταξιδιών – Ιούνιο έως Αύγουστο στο βόρειο ημισφαίριο και Νοέμβριο έως Φεβρουάριο στο νότιο ημισφαίριο. 

Όταν ένα σαλόνι φτάσει στη μέγιστη χωρητικότητα, στα μέλη του Priority Pass θα απαγορεύεται η είσοδος ή θα τοποθετούνται σε λίστα αναμονής για είσοδο. Η μέγιστη χωρητικότητα ποικίλλει ανάλογα με το σαλόνι. 

Σε λιγότερο πολυσύχναστα αεροδρόμια και σε περιόδους ταξιδιών εκτός εποχής, τα σαλόνια Priority Pass δεν είναι συνήθως γεμάτα. Εάν θυμάστε να κάνετε εκ των προτέρων κράτηση για την πρόσβαση στο σαλόνι σας μέσω της εφαρμογής Priority Pass, μπορείτε να αποφύγετε την άρνηση εισόδου και να παραλείψετε τη λίστα αναμονής. 

Με τα πολυσύχναστα σαλόνια Priority Pass να αποτελούν μερικές φορές πρόβλημα, εξακολουθεί να αξίζει να αποκτήσετε μια συνδρομή; Αυτό εξαρτάται από το πόσο θα χρησιμοποιήσετε τα άλλα προνόμια συνδρομής Priority Pass. 

Εάν συναντήσετε ένα γεμάτο Lounge Priority Pass αλλά εξακολουθείτε να σας επιτρέπεται να εισέλθετε (αν δεν έχει φτάσει τη μέγιστη χωρητικότητα), θα βρείτε πολλές ήσυχες ζώνες στο σαλόνι που αισθάνονται πολύ πιο απομονωμένες από το να κάθεστε στο αεροδρόμιο περιοχή αναχώρησης.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές για τα μέλη του Priority Pass εκτός του ίδιου του lounge, όπως να επισκεφθείτε το Be Relax Spas έξω από το σαλόνι ή να πάρετε φαγητό με ένα κουπόνι σε ένα εστιατόριο του αεροδρομίου.

Γιατί λοιπόν τα σαλόνια του Priority Pass γεμίζουν τόσο πολύ και πώς μπορείτε να αποφύγετε τη βιασύνη για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε πρόσβαση πριν από την πτήση σας; Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους αυτά τα σαλόνια μπορούν να γεμίσουν γρήγορα και τρόποι για να αποφύγετε ένα υπερπλήρες σαλόνι. 

Γιατί τα Lounge Priority Pass γεμίζουν κόσμο;

Olena Yakobchuk/Shutterstock

Τα σαλόνια του αεροδρομίου στο δίκτυο Priority Pass δεν είναι αποκλειστικά μέλη του Priority Pass, επομένως θα ανταγωνίζεστε με ταξιδιώτες αεροπορικών εταιρειών που πετούν επαγγελματικά ή πρώτης θέσης που έχουν πρόσβαση και σε αυτά τα σαλόνια. 

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής των ταξιδιών και πριν από μεγάλα γεγονότα και αργίες, τα σαλόνια Priority Pass γεμίζουν γρήγορα λόγω του μεγαλύτερου όγκου ταξιδιωτών από το συνηθισμένο. 

Ένας άλλος λόγος για τα πολυσύχναστα σαλόνια Priority Pass είναι η ευρύτερη διαθεσιμότητα λόγω πολλών πιστωτικών καρτών που προσφέρουν δωρεάν συνδρομή στο Priority Pass ως προνόμιο κατόχου κάρτας. 

Προσθέστε σε αυτούς τους παράγοντες την επιλογή για κάθε μέλος να έχει μαζί του έναν ή δύο επισκέπτες και είναι πιο εύκολο να δείτε πώς τα σαλόνια Priority Pass μπορούν να επιτύχουν τη μέγιστη χωρητικότητα σε μερικά από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου. 

Μπορείτε να προλάβετε τα πλήθη φτάνοντας στο αεροδρόμιο πολύ πριν προγραμματίσετε την ώρα αναχώρησης, επιλέγοντας να πετάξετε κατά τη χαμηλή περίοδο και επισκεπτόμενοι τα λιγότερο πολυσύχναστα σαλόνια Plaza Premium με την κάρτα μέλους σας. 

Πώς να κάνετε κράτηση για πρόσβαση στο Lounge Priority Pass

Κάρτα Priority Pass (κάρτα για πρόσβαση στο VIP lounge) και διεθνές διαβατήριο από 27/11/14 στο Orel, Ρωσία/OrelPhoto/Shutterstock

Ενώ η απάντηση στο “Είναι συνήθως γεμάτα κόσμο τα σαλόνια του Priority Pass;” μερικές φορές είναι ένα ηχηρό ναι, υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος για να παρακάμψετε το ζήτημα του υπερπληθυσμού και να διασφαλίσετε ότι έχετε εγγυημένη πρόσβαση στο σαλόνι. 

Ορισμένα σαλόνια Priority Pass προσφέρουν την επιλογή να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων και να κάνετε κράτηση για πρόσβαση στο lounge μέσω της εφαρμογής ή στη σελίδα lounge του ιστότοπου. Αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν 41 σαλόνια που προσφέρουν αυτό το εκπληκτικό προνόμιο. 

Εάν το σαλόνι Priority Pass που θα επισκεφτείτε δεν προσφέρει την επιλογή προκράτησης, μπορείτε πάντα να εγγραφείτε στη λίστα αναμονής του lounge εάν φτάσετε και το σαλόνι έχει ήδη φτάσει τη μέγιστη χωρητικότητα. 

Όταν συμβεί αυτό, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα προσκληθείτε στο σαλόνι πριν από την αναχώρηση της πτήσης σας. Αλλά μπορεί να περιμένετε μόνο 10-15 λεπτά για να αποκτήσετε πρόσβαση στο σαλόνι.

Αφού εγγραφείτε στη λίστα αναμονής, ένας υπάλληλος του lounge θα σας ειδοποιήσει όταν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Ορισμένα μέλη εκμεταλλεύονται αυτήν την ευκαιρία για να χρησιμοποιήσουν άλλα προνόμια ιδιότητας μέλους Priority Pass έξω από το σαλόνι, όπως κουπόνια για εστιατόρια και μπαρ στο αεροδρόμιο. 

Προνόμια μέλους Priority Pass

nicepix/Shutterstock

Τα σαλόνια Priority Pass είναι μόνο ένα από τα πλεονεκτήματα του να γίνετε μέλος του Priority Pass. Με τη συνδρομή σας, θα έχετε επίσης πρόσβαση σε προνόμια όπως δωρεάν συνδρομές γυμναστικής, προπαραγγελίες σε εστιατόρια στο αεροδρόμιο, θεραπείες σπα και κρατήσεις ιδιωτικής μεταφοράς από το αεροδρόμιο. 

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα διάφορα προνόμια συνδρομής Priority Pass που μπορείτε να περιμένετε.

Priority Pass Πρόσβαση στο Lounge

Η πρόσβαση στα φημισμένα σαλόνια Priority Pass είναι ένας από τους κύριους λόγους για να γίνετε μέλος. Αυτοί οι βελούδινοι χώροι προσφέρουν έναν άνετο, ιδιωτικό χώρο για να χαλαρώσετε, να επαναφορτιστείτε, να φάτε κάτι ή να πιείτε και να ολοκληρώσετε τη δουλειά πριν από την πτήση σας. 

Με περισσότερα από 1.400 σαλόνια σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο και περισσότερα που προστίθενται κάθε μήνα, δεν είστε ποτέ μακριά από μια εμπειρία lounge Priority Pass όταν πετάτε. 

Πιστώσεις για φαγητό στο αεροδρόμιο

Η συνδρομή στο Priority Pass περιλαμβάνει πιστώσεις για φαγητό στο αεροδρόμιο συνολικού ύψους 28 $ ανά άτομο, που ισχύουν για εσάς και έναν επισκέπτη (αν έχετε μαζί σας κάποιον). Η εφαρμογή θα σας δείξει ποια εστιατόρια δέχονται πιστώσεις για φαγητό. 

Η εφαρμογή Priority Pass σάς δίνει επίσης πρόσβαση στα συνεργαζόμενα εστιατόρια του αεροδρομίου, ώστε να μπορείτε να προπαραγγείλετε και να δείτε γρήγορα ποια μέρη δέχονται πιστώσεις για φαγητό. 

Δωρεάν συνδρομές γυμναστικής

Τα μέλη του Priority Pass λαμβάνουν δωρεάν συνδρομή στο WithU, προσφέροντας έναν ψηφιακό προσωπικό προπονητή που μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια ρουτίνα γυμναστικής που σας εξυπηρετεί για να πετύχετε τους στόχους υγείας σας. 

Πρόσβαση και εκπτώσεις για ενοικίαση αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο

Η ενοικίαση αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο είναι πολύ πιο εύκολη με την πρόσβαση των μελών του Priority Pass σε 50.000+ τοποθεσίες ενοικίασης σε όλο τον κόσμο. Προκρατήστε την ενοικίασή σας με έκπτωση με την εφαρμογή Priority Pass. 

Online αγορές αφορολόγητων

Η εφαρμογή Priority Pass σάς επιτρέπει να ψωνίζετε αφορολόγητα στο διαδίκτυο και να λαμβάνετε εκπτώσεις με το Inflyter. Αγοράστε χιλιάδες αντικείμενα αφορολόγητα ξεκινώντας μήνες πριν από την πτήση σας έως και μία ώρα πριν την απογείωση. 

Χαλαρώστε στο Be Relax Spas

Η συνδρομή στο Priority Pass σάς επιτρέπει να επωφεληθείτε από θεραπείες σπα πριν από την πτήση στο Be Relax Spas, όπως μασάζ, αρωματοθεραπεία, περιποιήσεις προσώπου, μανικιούρ και πολλά άλλα πριν από την πτήση σας. 

Παίξτε στο Game Space

Αναζητήστε σαλόνια Priority Pass που διαθέτουν Game Space, ένα σαλόνι παιχνιδιών που προσφέρει πρόσβαση σε ενσωματωμένους σταθμούς παιχνιδιών και ευκαιρίες να παίξετε τα πιο δημοφιλή παιχνίδια του σήμερα ενώ περιμένετε. 

Κάντε κράτηση για ιδιωτικές μεταφορές από το αεροδρόμιο

Η συνδρομή σάς επιτρέπει να κάνετε κράτηση για ιδιωτικές μεταφορές αεροδρομίου σε οποιοδήποτε από τα 1.100+ αεροδρόμια που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία απευθείας μέσω της εφαρμογής Priority Pass. Προκρατήστε τη μεταφορά σας για να διασφαλίσετε τη διαθεσιμότητα. 

Ψηφιακές κάρτες μέλους

Είτε μόλις αποκτήσατε τη συνδρομή σας είτε δεν φαίνεται να συμβαδίζετε με μια φυσική κάρτα, το Priority Pass προσφέρει ψηφιακές κάρτες συνδρομής, ώστε να μην ανησυχείτε ποτέ για την πρόσβαση στο σαλόνι ή τα προνόμιά σας. 

Προσκλήσεις επισκεπτών

Φέρνετε μαζί σας έναν συνάδελφο, μέλος της οικογένειας ή φίλο στα ταξίδια σας; Η συνδρομή στο Priority Pass σάς δίνει τη δυνατότητα να προσκαλείτε επισκέπτες στο σαλόνι μαζί σας, μερικές φορές χωρίς κόστος (ανάλογα με το πρόγραμμα συνδρομής σας).

Πόσο κοστίζει η συνδρομή στο Priority Pass;

Η κάρτα Priority Pass εμφανίζεται εκτός εστίασης στο Κάρντιφ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιούλιος 2019/Διακριτικές λήψεις/Shutterstock

Δεδομένου ότι τα σαλόνια Priority Pass μπορεί μερικές φορές να είναι γεμάτα ή να φτάσουν τη μέγιστη χωρητικότητα που μπορεί να οδηγήσει σε άρνηση της είσοδός σας, θα πρέπει να εξετάσετε το κόστος της συνδρομής για να δείτε αν αξίζει τον κόπο να γίνετε μέλος. 

Η συνδρομή στο Priority Pass μπορεί να είναι δωρεάν με ορισμένες πιστωτικές κάρτες (συνδρομή Priority Pass Select), αλλά διαφορετικά, θα πληρώνετε από 99 $ έως 469 $/έτος για συνδρομή που περιλαμβάνει πρόσβαση στο σαλόνι του αεροδρομίου. 

  • Επιλέξτε: Δωρεάν με ετήσια χρέωση πιστωτικής κάρτας
  • Τυπικό: 99 $/έτος
  • Standard Plus: 329 $/έτος
  • Prestige: 469 $/έτος

Επιλέξτε Priority Pass Membership | Ελεύθερος

Οι πιστωτικές κάρτες που προσφέρουν δωρεάν συνδρομή Priority Pass Select περιλαμβάνουν Chase Sapphire Reserve, Capital One Venture X Rewards, Mastercard Gold Card και Mastercard Black Card, Marriott Bonvoy Brilliant και Citi Prestige Card.

Θα λάβετε επίσης δωρεάν συνδρομή Priority Pass Select με την κάρτα American Express, την Platinum Card από την American Express, την Business Platinum Card από την American Express και τις κάρτες Hilton Honors American Express Aspire, Surpass και Business.

Με τη συνδρομή Select, θα λαμβάνετε συνήθως 2-10 δωρεάν εισιτήρια πρόσβασης για lounge ετησίως και θα πληρώνετε 20-35 $/επίσκεψη στη συνέχεια. Περιλαμβάνονται δωρεάν σνακ, ποτά και άλλα προνόμια lounge. 

Ορισμένες πιστωτικές κάρτες προσφέρουν τη συμπεριλαμβανόμενη πίστωση 28 $ για φαγητό ανά επίσκεψη, αλλά ορισμένες πρόσφατα απέρριψαν αυτό το προνόμιο. Ελέγξτε τους όρους της κάρτας σας για να δείτε εάν εξακολουθείτε να πληροίτε τις προϋποθέσεις για την πίστωση για φαγητό. 

Συνδρομή τυπικού πάσου προτεραιότητας | $99/έτος

Η συνδρομή Standard Priority Pass συνοδεύεται από όλα τα προνόμια και τα προνόμια του προγράμματος σε τιμή 99 $/έτος και προορίζεται για σπάνιους ταξιδιώτες. 

Θα πληρώνετε 35 $ κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση σε ένα lounge Priority Pass και επιπλέον 35 $ ανά επισκέπτη που φέρνετε μαζί με την τυπική συνδρομή. 

Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας μόνο δύο φορές το χρόνο και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το σαλόνι δύο φορές ανά ταξίδι με 35 $/επίσκεψη, θα πληρώνατε συνολικά 239 $ για τη συνδρομή σας εκείνο το έτος. 

Με την περιλαμβανόμενη πίστωση 28 $ για φαγητό ανά άτομο, ανά επίσκεψη, μπορεί να θεωρήσετε ότι το πραγματικό σας σύνολο είναι 183 $/έτος μετά τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν για φαγητό στο αεροδρόμιο σε αυτό το παράδειγμα. 

Standard Plus Priority Pass Συνδρομή | $329/έτος

Η συνδρομή Standard Plus Priority Pass συνοδεύεται από όλα τα προνόμια και τα προνόμια του προγράμματος για 329 $/έτος. Είναι ένα σχέδιο για περιστασιακούς ταξιδιώτες που ταξιδεύουν συνήθως έως και 10 φορές ετησίως.

Με τη συνδρομή στο Standard Plus, λαμβάνετε 10 δωρεάν επισκέψεις στο σαλόνι ετησίως και πληρώνετε 35 $ για κάθε επιπλέον πρόσβαση στο σαλόνι ή επισκέπτη που φέρνετε. Αυτό το πρόγραμμα συνδρομής προσφέρει συνήθως την καλύτερη αξία για τους ταξιδιώτες. 

Εάν ταξιδεύετε μόνοι σας 10 φορές το χρόνο, θα πληρώσετε τη βασική τιμή των 329 $ για την ετήσια συνδρομή σας. Αλλά αν εργάζεστε στην πίστωση 28 $ για φαγητό που θα λαμβάνετε ανά επίσκεψη, το πραγματικό σας σύνολο θα είναι μόλις 49 $/έτος μετά τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε για φαγητό στο αεροδρόμιο. 

Συνδρομή Prestige Priority Pass | $469/έτος

Η συνδρομή Prestige Priority Pass είναι για συχνούς ταξιδιώτες και συνοδεύεται από όλα τα προνόμια και τα προνόμια του Priority Pass, καθώς και απεριόριστες δωρεάν επισκέψεις στο σαλόνι μελών, με κόστος 469 $/έτος. 

Ενώ όλες οι επισκέψεις σας στο σαλόνι είναι δωρεάν βάσει αυτού του προγράμματος συνδρομής, οι καλεσμένοι σας θα πρέπει να πληρώσουν 35 $ για κάθε πρόσβαση στο σαλόνι. 

Ενώ το βασικό κόστος είναι 469 $/έτος, το κόστος μειώνεται γρήγορα αν σκεφτείτε πόσο θα σας εξοικονομήσει η περιλαμβανόμενη πίστωση φαγητού 28 $ ανά επίσκεψη.

Εάν ταξιδεύετε 20 φορές το χρόνο με τη συνδρομή Prestige και χρησιμοποιείτε την πλήρη πίστωση 28 $ για φαγητό κάθε φορά, είναι σχεδόν σαν να βγάζετε 91 $/έτος για να διατηρήσετε τη συνδρομή σας! 

Πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Κουάλα Λουμπούρ, Αεροδρόμιο Μαλαισίας Plaza Premium lounge με κενές θέσεις/Sorbis/Shutterstock

Διαπιστώσαμε ότι τα σαλόνια Priority Pass είναι συνήθως γεμάτα σε πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, αλλά τείνουν να είναι ήσυχα με άφθονη διαθεσιμότητα σε λιγότερο πολυσύχναστα αεροδρόμια και κατά τη διάρκεια της χαμηλής ταξιδιωτικής περιόδου. 

Ακολουθούν μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σχετικά με τη συνδρομή στο Priority Pass και την πρόσβαση στο lounge, προτού ξεκινήσετε τη συνδρομή Select, Standard, Standard Plus ή Prestige. 

  • Διαβάστε τα ψιλά γράμματα για συμμετοχή μέσω πιστωτικής κάρτας. Οι κάρτες American Express και Capital One δεν προσφέρουν πλέον πίστωση φαγητού Priority Pass 28 $. Μπορείτε ακόμα να λάβετε αυτό το προνόμιο με άλλες κάρτες, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών Chase Sapphire Reserve και Citi Prestige, αλλά φροντίστε να διαβάσετε τα ψιλά γράμματα για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε πρόσβαση σε αυτό το όφελος!
  • Επωφεληθείτε από τα άλλα προνόμια. Η πρόσβαση στο σαλόνι και οι πιστώσεις για φαγητό στο αεροδρόμιο είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή πλεονεκτήματα της συνδρομής στο Priority Pass, αλλά οι εκπτώσεις σε αφορολόγητα ψώνια, εστιατόρια, ενοικιάσεις αυτοκινήτων και δωρεάν υπηρεσίες σπα είναι επίσης εξαιρετικά προνόμια. 
  • Βρείτε την καλύτερη αξία συνδρομής για εσάς. Εάν λάβετε δωρεάν συνδρομή Priority Pass Select μέσω πιστωτικής κάρτας και δεν σας πειράζει η ετήσια χρέωση της κάρτας, αυτός μπορεί να είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να γίνετε μέλος. Χωρίς συνδρομή συνδεδεμένη με πιστωτική κάρτα, η συνδρομή Priority Pass Standard Plus μπορεί να είναι η καλύτερη αξία, εφόσον ταξιδεύετε αρκετά συχνά για να δικαιολογήσετε το βασικό κόστος των 329 $/έτος. 
  • Πάντα να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για το σαλόνι σας, εάν είναι δυνατόν. Εάν το σαλόνι του αεροδρομίου που σκοπεύετε να επισκεφτείτε προσφέρει προκράτηση online ή μέσω της εφαρμογής, κάντε το! Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί η πρόσβαση στο σαλόνι και μπορεί να σας γλιτώσει από πολλή ταλαιπωρία, ειδικά σε πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια όπου τα σαλόνια γεμίζουν γρήγορα. 
  • Ελέγξτε για εκπτώσεις μέλους.  Το Priority Pass εκτελεί τακτικά προσφορές που προσφέρουν εκπτώσεις, όπως έκπτωση 30% σε ετήσια συνδρομή μέσω του ιστότοπου. Αυτή η έκπτωση μειώνει τη συνδρομή Standard στα 69 $/έτος και το Standard Plus στα 279 $/έτος. Η ιδιότητα μέλους κύρους δεν τυγχάνει συχνά έκπτωσης. 

Συχνές Ερωτήσεις

Jacob Lund/Shutterstock

Δεν είναι απλώς «Είναι συνήθως γεμάτα κόσμο τα σαλόνια του Priority Pass;» – οι ταξιδιώτες έχουν επίσης ερωτήσεις σχετικά με το εάν το Priority Pass χάνει τα σαλόνια, πόσα σαλόνια περιλαμβάνονται στο δίκτυο και τα χρονικά όρια αναμονής.

Ρίξτε μια ματιά στις Συχνές ερωτήσεις για τα σαλόνια Priority Pass παρακάτω για να μάθετε περισσότερα. 

Γεμίζουν τα σαλόνια του Priority Pass;

Τα σαλόνια Priority Pass συχνά γεμίζουν στα πιο πολυσύχναστα διεθνή αεροδρόμια και κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού. Σε λιγότερο πολυσύχναστα αεροδρόμια και εκτός της περιόδου αιχμής, είναι λιγότερο συνηθισμένο τα σαλόνια Priority Pass να είναι υπερπλήρη ή να έχουν τη μέγιστη χωρητικότητα.

Μπορείτε να κάνετε εκ των προτέρων κράτηση για το σαλόνι σας, να φτάσετε στο αεροδρόμιο νωρίτερα από το συνηθισμένο και να προσπαθήσετε να προγραμματίσετε το ταξίδι σας κατά τη διάρκεια της περιόδου εκτός εποχής ή για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μπείτε στο σαλόνι.

Τα σαλόνια του αεροδρομίου είναι πολύ γεμάτα;

Τα σαλόνια του αεροδρομίου έχουν γίνει πιο πολυσύχναστα με τα χρόνια, καθώς οι εταιρείες πιστωτικών καρτών, οι αεροπορικές εταιρείες και τα ειδικά προγράμματα μελών έχουν ανοίξει την αποκλειστική τους πρόσβαση στο σαλόνι σε όλο και περισσότερους ανθρώπους.

Ωστόσο, εάν το σαλόνι δεν έχει φτάσει στη μέγιστη χωρητικότητα όταν φτάσετε, θα διαπιστώσετε ότι εξακολουθεί να είναι πολύ λιγότερο γεμάτο από το να περιμένετε στην πύλη αναχώρησης.

Το Priority Pass χάνει σαλόνια;

Όχι, το Priority Pass δεν χάνει σαλόνια – στην πραγματικότητα, προσθέτει νέα σαλόνια αεροδρομίου σε μηνιαία βάση.

Το Priority Pass πρόσθεσε 60+ σαλόνια αεροδρομίου Plaza Premium στο δίκτυό τους τον Ιούνιο του 2023, ώστε τα μέλη να έχουν ακόμη περισσότερες επιλογές για να διαλέξουν όταν ταξιδεύουν στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό.

Πόσες πρόσβαση στο lounge έχετε με το Priority Pass;

Τα μέλη του Priority Pass έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 1.400 σαλόνια σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Τα σαλόνια στο δίκτυο Priority Pass βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και την Αφρική.

Νέα σαλόνια προστίθενται σε τακτική βάση, επομένως είναι καλή ιδέα να ελέγχετε τακτικά τον ιστότοπο για ενημερώσεις.

Πόσο καιρό μπορώ να μείνω σε ένα σαλόνι Priority Pass;

Τα περισσότερα σαλόνια Priority Pass έχουν χρονικό όριο 3 ωρών για πρόσβαση στο σαλόνι, αλλά μπορεί να είναι 5 ή περισσότερες ώρες ανάλογα με την τοποθεσία και τους κανόνες του σαλονιού. Οι καθυστερήσεις και οι ακυρώσεις μπορούν να «ξανεκκινήσουν» το χρονικό όριο σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα χρονικά όρια δεν τηρούνται αυστηρά. Εάν ανησυχείτε για το πόσο θα μείνετε εκεί ή θα παραμείνετε, επικοινωνήστε με έναν υπάλληλο όταν φτάσετε.

Λοιπόν, τα σαλόνια Priority Pass είναι συνήθως γεμάτα;

Τα σαλόνια Priority Pass μπορούν να είναι γεμάτα σε σημείο που να φτάνει τη μέγιστη χωρητικότητά τους κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού ή στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου. 

Ωστόσο, εκτός αυτών των παραμέτρων, θα διαπιστώσετε ότι τα σαλόνια του Priority Pass είναι πολύ λιγότερο πολυσύχναστοι χώροι για παρέα και αναμονή σε σχέση με τις μερικές φορές χαοτικές περιοχές αναχώρησης αεροδρομίου. 

Εάν μπορείτε να κάνετε προκράτηση μιας κράτησης lounge, να φτάσετε στο αεροδρόμιο λίγο νωρίτερα ή να προγραμματίσετε το ταξίδι σας εκτός της περιόδου αιχμής, η ανταμοιβή σας θα είναι πολύ λιγότερο πολυσύχναστα σαλόνια Priority Pass. 

Με πολύ κόσμο ή όχι, αυτά τα άνετα σαλόνια αεροδρομίου μπορούν να μεταμορφώσουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία και να το κάνουν λιγότερο βιαστικό, θορυβώδες και βαρετό.

Εάν η τιμή της συνδρομής λειτουργεί για τον προϋπολογισμό σας, η πρόσβαση στο σαλόνι είναι ένας μόνο τρόπος για να κάνετε τη συνδρομή σας στο Priority Pass το καλύτερο πράγμα που έχει συμβεί στην ταξιδιωτική σας εμπειρία! 

Διαβάστε επίσης:

Πού να μείνετε στα Κανάρια Νησιά

Επιστροφή μετρητών στις πτήσεις

Πέτρος Πέτρου
Πέτρος Πέτρου

Ψηφιακός νομάς με αγάπη για ταξίδια